Ubuntu 9.04 beta

poruka: 27
|
čitano: 3.685
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu 9.04 beta".
16 godina
Ubuntu 9.04 beta

Objavljen je Ubuntu 9.04 beta kojem je prethodilo čak šest alpha verzija

Koliko ja znam, svaki Ubuntu je imao 6 alfa verzija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 9.04 beta
syncmaster245b kaže...

Objavljen je Ubuntu 9.04 beta kojem je prethodilo čak šest alpha verzija

Koliko ja znam, svaki Ubuntu je imao 6 alfa verzija.

da bilo je 6 Alphi http://www.linuxzasve.com/novost/razvojni_plan_novog_ubuntua/392
no postoji 8 verzija, Ubuntu (gnome), Kubuntu (kde), Edubuntu (ubuntu za školarce) , Ubuntu Remix (za netbook), Ubuntu ARM (Za mobitele, a može i netbook koji koristi Arm procesor) , Ubuntu Studio ( (Za profiće, pun nekih alata za obradu) , i na kraju Mythbuntu (ima samo nužne programe, uklučujući i programe za gledati tv )
16 godina
protjeran
Ubuntu 9.04 beta

OMG, Ubuntu na ARM mobitelima. Samo jos treba na mobitelu da kljucam po command promptu. :D Sorry, nisam izdrzao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 9.04 beta

Probao...

Nevjerojatno brz, čak i u virtualnoj mašini.

Impresiran sam!

The Man Who Broke A Dragons Heart...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...

OMG, Ubuntu na ARM mobitelima. Samo jos treba na mobitelu da kljucam po command promptu. :D Sorry, nisam izdrzao

Misliš po terminalu?
(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
16 godina
protjeran
nedIm kaže...
bnaci kaže...

Misliš po terminalu?
 Command Line Interface ili kako se vec zove.. uglavnom ne zelim se prisjecati toga :)

(zaboravio sam napisati "u proslom stoljecu")
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 20:11 (bnaci).
17 godina
neaktivan
Ubuntu 9.04 beta

Jel te naganja u noćnim morama ifconfig... bijela slova, crna pozadina... woooooooooo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ammon kaže...

Jel te naganja u noćnim morama ifconfig... bijela slova, crna pozadina... woooooooooo

pa pogresis jedno slovo pa kaze unknown command grrrrrr and again and againViče
17 godina
neaktivan
Ubuntu 9.04 beta

kaj nisu crna slova i bjela pozadina?

a u novijim verzijama je pozadina čak i prozirna!

nevjerojatno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

kaj nisu crna slova i bjela pozadina?

a u novijim verzijama je pozadina čak i prozirna!

nevjerojatno!

Za potpuni osjecaj slova trebaju biti bijela a pozadina crna i "full screen". Tako da nemozes pobjeci ;)
Onda nakon pogresnog pisanja naredbe das pogresan argument, nakon toga krivi redosljed argumenata...
Vise se ne sjecas tocno, prosli su mjeseci.. dizes ruke.. citas MAN.. ono stranice i stranica, neznas gdje si ni sta si zapravo
htio originalno jel je to bio treci pretkorak onoga sto si stvarno htio napraviti.. Gubis razum...
Onda budjenje. U znoju. aaah
17 godina
neaktivan
Ubuntu 9.04 beta

i MS je poceo kopirat terminal iz linuxa, pod nazivom windows power shell.

ipak nije bevzeze. neke stvari se brže naprave jer netreba 200 puta kliknuti.

slika slika
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 9.04 beta

Koristim 9.04 još od druge alphe. Ok je, ima još mušica, ali istina za ubuntu je dosta brz (ili je možda to zbog ext4..)

i da se zna, ovako treba izgledati pravi terminal Belji se:

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
niki kaže...

Koristim 9.04 još od druge alphe. Ok je, ima još mušica, ali istina za ubuntu je dosta brz (ili je možda to zbog ext4..)

i da se zna, ovako treba izgledati pravi terminal Belji se:

nije zbog ext4,  
ext4 su ubacili tek u alphi 4 (ako se ne varam) istina ext4 je još ubrzao sustav.

Ja sam skinuo kubuntu 9.04 betu i stavio na usb stick i bootao ga i onda instalirao sustav. Zanimlivo je to da je sama instalacija trajala nekih 4 minuta :) ext4 se lako formati i instalira :)

Drugi put budem, usb stick preformatirao u ext4, pa bude još brži, dosad je na usb sticku bio jadan fat32

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 20:56 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
Ubuntu 9.04 beta

Nije sve do ext4, ja ga koristim već preko mjesec dana... brz je ali ne toliko da onoliko ubrza sustav. Ali dobije se puno na boot timeu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ubuntu 9.04 beta

moze pomoc?.....prije 2 sata skinuo i instaliro ubuntu 9.04 rc za amd64 i stalno se zamrzava ima mozda rjesenje za to il sam to ja nesto krivo skinuo il instaliro???

amd6000 3.1ghz,seagate 320gb,ati4850 512ddr3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

moze pomoc?.....prije 2 sata skinuo i instaliro ubuntu 9.04 rc za amd64 i stalno se zamrzava ima mozda rjesenje za to il sam to ja nesto krivo skinuo il instaliro???

Provrti onaj memtest sto imas kad ubacis CD. Meni se isto smrzavao 8.10 na jednom kompu i bio je hardwerski problem. Zanimljivo da je da su windowsi radili. Jako nestabilno... uglavnom bilo je nesto sa RAMovima u pitanju pa sam to rijesio.
17 godina
protjeran
Ubuntu 9.04 beta

Ne znam koliko će ovo donijeti inovacija ali meni je ArchLinux zasada najjači.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bnaci kaže...

Provrti onaj memtest sto imas kad ubacis CD. Meni se isto smrzavao 8.10 na jednom kompu i bio je hardwerski problem. Zanimljivo da je da su windowsi radili. Jako nestabilno... uglavnom bilo je nesto sa RAMovima u pitanju pa sam to rijesio.
 i meni normalno windowsi rade al ovo cu tek kasnije probat nemogu sad pa javim
16 godina
protjeran

evo pokrenuo i nije nasao problem i sad normalno radi samo driveri su losi treba pricekat da bolje naprave

16 godina
neaktivan

zar ne izlazi sutra gotova verzija? čini mi se da su za 23. najavili, pa se čudim kaj netko rc stavlja... makar sam i ja sam nestrpljiv već...

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
16 godina
protjeran

ma stavit cu gotovu verziju samo sam isao provjerit jesu popravili jedan error sa bete....(restartanje i zamrzavanje)....cini se da jesu tak da cu odma u 00:01 ic skinut gotovu verziju

16 godina
neaktivan

.cini se da jesu tak da cu odma u 00:01 ic skinut gotovu verziju

ne stavljaju tada, ugalvnom stave na net sutra negdje posle 15 sati, moraš obratiti pažnju da kod njih nije isto sati kao i kod nas :)

16 godina
protjeran
linuxuser kaže...

.cini se da jesu tak da cu odma u 00:01 ic skinut gotovu verziju

ne stavljaju tada, ugalvnom stave na net sutra negdje posle 15 sati, moraš obratiti pažnju da kod njih nije isto sati kao i kod nas :)

da stvarno hvala na informaciji idem spat onda
16 godina
neaktivan

Malo su uranili, eto došel je novi Ubuntu :) 

16 godina
linuxuser kaže...

Super, idem sad to isprobat.
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
linuxuser kaže...

Stavio bih linkove za download ali forum mi neda, piše da moj post sadrži html kodove. 
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Ivan M. kaže...
linuxuser kaže...

Stavio bih linkove za download ali forum mi neda, piše da moj post sadrži html kodove. 
Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 15:19 (markbodin).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice