Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto

poruka: 515
|
čitano: 298.513
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto".
17 godina
neaktivan
RE: Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto
ihush kaže...

-kako objašnjavaš ubojstvo Kennedya? Ili Kennyja?

Kako objašnjavaš, da ISP u proširenju ugovora, zabrani P2P i IRC, kao dio standardnog obrasca povezanog s carnetovim izmjenama...

-nikako, glupošću, nećim trećim... (do sad je čitatelj već izgubio fokus..) ali sigurno nemam neki pametni odgovor, možda samo također pitanje (kad se sjetim). Namigiva

chillout dijeljitelji nula i jedinica.

Smijeh

p2p je legalan, čak nije potreban tracker za djeljenje sadržaja, so...?

Ok I'll chillout Namigiva

EDIT: Nego što, nego veliko LOL

Masu legalnih stvari neće se moći raditi, ovo je definitivno udar na legalan file sharing.

Foobar uvijek skinem preko torrenta i držim ga do ratia 10.

Nemam pojma, do koji granica njihova nemoć obračuna s  kapitalom može ići?

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 23:58 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Vidis, sam sebe si izdao - da nisi lazov, uopce te ne bi smetalo sto ja trtljam. Ovako si lijepo napisao da mrzis kad te se u nesto uvjerava, sto za sobom povlaci cinjenicu da lazes prvo sam sebi, a onda i meni.

Dakle.... toliko o tome....

Kao prvo  - uopće me ne poznaješ, nisam lažljivac i nemaš me pravo vrijeđati bez povoda.

Kao drugo (za ostale komentare) - samo ti trtljaj..   ne sekiram se ja oko toga bez brige, a sam sebe zaista ne moram u ništa uvjeravati za razliku od tebe vidim hehe  Namigiva

Toliko o tome Cool

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan

dakle, skineš krekirani program i odmah si lopov.

a, kako se zovu momci koji su program krekirali i podijelili ga sa svima koji ga žele/trebaju ? lopovi na n-tu potenciju ?

kakvu korist imaju od toga ?

gdje ti momci rade ??? nezaposleni su ? ili kod mene na baušteli ?

ja ću ih i dalje smatrati Robin Hoodovima, a vi kako hoćete.

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

dakle, skineš krekirani program i odmah si lopov.

Nisi, trebaš program i instalirati.

magicmist kaže...

a, kako se zovu momci koji su program krekirali i podijelili ga sa svima koji ga žele/trebaju ? lopovi na n-tu potenciju ?

kakvu korist imaju od toga ?

Neki rade iz hobija, a neki: Jeftini sigurnosni napadi

17 godina
protjeran
APazinjan kaže...
Danny_HR kaže...
Daniman123 kaže...

Koristim ga privatno... Sa njime radim razne projekte, a i zaradim, imam dosta dobre radove. A vi dali bi se voljeli primiti toga posla ijako nemožete jer nemate novaca za tako skup program.

A s ovom si se porukom potvrdio kao điber. Da radiš doma iz zafrkancije i ne zarađuješ na tome još nekako, ali čim zarađuješ na tome možeš si to i priuštiti. Ako ne možeš đaba ti ta tvoja zarada.

Nije to baš tako jednostavno. Npr, ja isto radim u navedenom programu koji nisam platio. Tek se učim, radim prema tutorialima itd, znam neke osnove i sad da ja platim 15000kn. Pa toliko kompjuter nisam platio. Da tako nešto pitam roditelje mislim da bi me na psihijatriju poslali :)

ti spadash,u kako se to kaze,pozeljne korisnike ilegalnog software-a

naime,ti predstavljash shirenje baze onih koji se znaju koristiti tim programom

pa shto je veca baza,postat maltene pa standard

shto je vishe maltene pa standard,vishe ce se i u firmama koristit

a shto se vishe u firmama koristi,bit ce i prodavanije

zato na privatne korisnike kompanije zmire

neki cak i daju za privatnu upotrebu besplatno punu verziju svog software-a,a naplacuju tek komercijalnu uporabu

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina

ovo treba lockat jer ide u nedogled.

isti ovi prištavi školarci, sutra kad počnu radit, kupit će tu i tamo soft.

uredno će se častit svojim paypalom.  za sada ih iritira normalna čeljad koja sebi nešto kupi.

pozdrav svima
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

54%

samo?

"Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu" Oly_E3
17 godina
neaktivan

Nema više rasprodaje na Steam-u.

Sad će opet stopa piratstva porasti hehe Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa naravno... zasad nemam potrebu kupovati oriđiđi software jer sve piratsko radi, da sam pravna osoba naravno da bi imal oriđiđi windoze... ali pošto nisam 1000 kn samo za operativni mi je puno. E da je to drugačije naravno da bi kupoval "originale"...

Pohvala Sony-u i PSP3 - njih još nitko nije uspjel probiti.

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mali primjer kako je zaustavljanje piratstva u biti štetno za kompanije:

Kada sam prije 2 godine uzimao konzolu dvoumio sam se između Wii-ja i PS3-a. Prevagnulo mi je to što se za Wii mogu skidati igre naravno.

Do danas sam kupio hrpu dodatne opreme za Wii (uz samu konzolu i nekoliko kontrolera naravno), te nekoliko originalnih igara koje su bile zaista dobre (Super Mario Galaxy 1 i 2, Guitar Hero, Wii Fit  itd.).

Dakle Nintendo je na meni nešto ipak i zaradio - p amakar to bilo samo par stotina $ (bez obzira što sam poskidao i piratskih igara u višestruko toj vrijednosti), dok Sony nije vidio niti lipe mog novca jer mi unaprijed blokira mogućnost nabave piratskog sadržaja Cool

Da ja imam kompaniju koja proizvodi konzole promislio bih i na ovaj način - bolje kupci koji malo potroše nego kupci koji odu konkurenciji.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja bih rekao da je u mene piratstvo u krvi to svako normalan koristi na sto bolje nacine.Imam 5 operativnih sustava i sve su false tako da nemam namjeru nikada nista original kupovat.

Ivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 17:55 (beska).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Pohvala Sony-u i PSP3 - njih još nitko nije uspjel probiti.

Hmm...dali nije bilo nesto o tome da je zastita probijena, ali je neisplativo sa obzirom na cijenu medija i svega ostaloga!?

Ne koristim PS3, niti me ista interesira vezano uz njega te sam tu n00b.

Imao sam PS1 i PS2 (za obje konzole pljnio dosta love jer sam ih kupio cim su izasle)  no PS3 nisam kupio bas radi te zastite....a ionako vise volim igrat na kanti ili kada putujem nosim sa sobom Nintendo DS lite koji mi je daleko bolji nego PSP.

Da se probije ta zastita, iskreno....vjerojatno bih cak kupio konzolu i to radi par igara + odmah imam i player uz nju.

P.S.

beska -> samo 5 OS-a....pocetnik... Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 11:09 (win32).
15 godina
stopa piratstva 54 % isuse pa to znaci da 46 % ljudi placa stoftware , programe igre itd.. nemogu vjerovat koliko su ljudi glupi, ja sam mislio da smo mi malo inteligentnija nacija, stopa piratstva bi trebala bit 98% a onih 2% bi trebali bit totalni debili.
Moj PC  
0 11 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...
stopa piratstva 54 % isuse pa to znaci da 46 % ljudi placa stoftware , programe igre itd.. nemogu vjerovat koliko su ljudi glupi, ja sam mislio da smo mi malo inteligentnija nacija, stopa piratstva bi trebala bit 98% a onih 2% bi trebali bit totalni debili.

Fala Bogu da svi ne razmišljaju kao ti,jer da je stopa piratstva tolika (98%) ti sad nebi imao Windowse i ustvari nebi bilo nikakvog softvera i igara.Jer piratstvo je ustvari krađa,pa zamisli da ti napraviš OS na čijem si se stvaranju i developmentu mučio i ulagao u njega,dali bi ti bilo svejedno da svi downloadaju tvoj OS a ti nemaš nikakvih prihoda od toga ? Da nitko ne kupuje originalan softver,proizvođači i izdavači bi propali.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan

Dalo bi se raspravljat kolko su piratske kopije etične i moralne, ali ja nisam mogao izdvojiti 2600 kn na 7 ultimate kad sam kupio komp za 5000 kn. Slično mi je stanje i sa igrama. A inače su kod nas igre podosta skupe, a o Steamu nikad nisam ni razmišljao.

Dođe mi lik, instalira 7 Ultimate sve na hrv, nabaca mi novih igraćih naslova sve u 16 i uzme stotku. Razum me savjetuje, a novčanik uvjetuje da koristim pirate.  *The Pirate Bay*

1 1 hvala 0
15 godina

istina je to da je nama dobro sto ljudi kupuju jer da svi kradu microsoft nebi imao od cega opstati ali ja nekoga ko plati software uz sve danasnje mogucnosti piratiranja ( torrente itd.) je po meni totalni debil hahahhaa, ja sam ocekivao stopu sigurno 80%.

16 godina
neaktivan
TommyS kaže...

Dalo bi se raspravljat kolko su piratske kopije etične i moralne, ali ja nisam mogao izdvojiti 2600 kn na 7 ultimate kad sam kupio komp za 5000 kn. 

tipičan hrv mentalitet, bitno da piše ultimate/gtx/gamer bez obzira kaj ti ne znaš što je anywhere acces i što ga najvjerojatnije nećeš nikad ni koristit

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
TommyS kaže...

Dalo bi se raspravljat kolko su piratske kopije etične i moralne, ali ja nisam mogao izdvojiti 2600 kn na 7 ultimate kad sam kupio komp za 5000 kn. 

tipičan hrv mentalitet, bitno da piše ultimate/gtx/gamer bez obzira kaj ti ne znaš što je anywhere acces i što ga najvjerojatnije nećeš nikad ni koristit

jedna od glavnih zadaca piratstva je, da se tako izrazim "gomilanje" sadrzaja u inat proizvodacu. 2600 kn na svaki komp samo na sustav ?! pa nekima komp vrijedi 1500 i manje kuna!

sto se tice hrv mentaliteta jos smo dobri. da tek vidis kako stranci koriste piratstvo...

OT podupirem ga u potpunosti

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

jedna od glavnih zadaca piratstva je, da se tako izrazim "gomilanje" sadrzaja u inat proizvodacu. 2600 kn na svaki komp samo na sustav ?! pa nekima komp vrijedi 1500 i manje kuna!

sto se tice hrv mentaliteta jos smo dobri. da tek vidis kako stranci koriste piratstvo...

Ne budi smiješan. Tko te sili da kupuješ OS od 2600 kn? Šta će ti Ultimate inačica? Za šta ti treba? Zato da se možeš pohvaliti prijateljima?

Zadnji puta kada sam gledao Home premium je bio oko 1500 kn. Retail! OEM još jeftiniji.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
GeForce kaže...

Ne budi smiješan. Tko te sili da kupuješ OS od 2600 kn? Šta će ti Ultimate inačica? Za šta ti treba? Zato da se možeš pohvaliti prijateljima?

Zadnji puta kada sam gledao Home premium je bio oko 1500 kn. Retail! OEM još jeftiniji.

kako god...1000 kn za sustav ne bih dao da pare nadem na cesti zasto sto bi mi se ljudi smijali. pogotovo jos ako nema razlike izmedu takvog i piratskog :D

16 godina
neaktivan
GeForce kaže...
Danny_HR kaže...
GeForce kaže...

kako god...1000 kn za sustav ne bih dao da pare nadem na cesti zasto sto bi mi se ljudi smijali. pogotovo jos ako nema razlike izmedu takvog i piratskog :D

onda budi faca i koristi linuks

17 godina
neaktivan

Piratluka će bit' sve dok se ovi naši trgovci softwareom i država ne opamete. Jednostavno je nevjerojatno da recimo Starcraft II u Algoritmu dođe 449kn, a ja ga naručim preko neta za manje od 300kn, s time da je u tu cijenu uključena dostava preko pola europe.

Da su cijene normalnije i ljudi bi više legalnog softwarea kupovali, a sve dok je ovakva situacija nema šanse da padne postotak piratluka kod nas...

Pozdraf....

Zed's dead baby, Zed's dead...
17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...

Piratluka će bit' sve dok se ovi naši trgovci softwareom i država ne opamete. Jednostavno je nevjerojatno da recimo Starcraft II u Algoritmu dođe 449kn, a ja ga naručim preko neta za manje od 300kn, s time da je u tu cijenu uključena dostava preko pola europe.

Da su cijene normalnije i ljudi bi više legalnog softwarea kupovali, a sve dok je ovakva situacija nema šanse da padne postotak piratluka kod nas...

Pozdraf....

To je glavni problem i zato ljudi skidaju piratske, osobno radije  kupim igru ak mi se stvarno sviđa i najvjerojatnije zbog multipayer-a,jer većinu nemožeš igrat ak nemaš originalnu.

[img]http://www.danasoft.com/sig/229143.jpg[/img]
16 godina
neaktivan

U potpunosti podržavam piratstvo i "pirate bay" iz jednog jeding razloga zato što oni   ne zarađuju na tome tj.sve je besplatno!

Ne podržavam  kad netko kupi npr. windows 7 i kopira ga 10000 X i počne ga prodavati za 20 kn to bi trebalo zabraniti a ne besplatni torrent!

1 0 hvala 0
15 godina

meno uostalom potpuno nezamislivo izgleda da mi moramo placat svaki software koji kupimo, pa da igram igre koliko ih sad igram i da sve placam trosio bi 10 somova godisnje , nisam nikad uzivotu platio nista vezano za software , ŽIVJELO PIRATSTVO ! 

Moj PC  
2 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

U potpunosti podržavam piratstvo i "pirate bay" iz jednog jeding razloga zato što oni  ne zarađuju na tome tj.sve je besplatno!

Ne podržavam  kad netko kupi npr. windows 7 i kopira ga 10000 X i počne ga prodavati za 20 kn to bi trebalo zabraniti a ne besplatni torrent!

to si se prevario. prica je malo slozenija i drugacija kod privatni trackera.

17 godina
protjeran
GeForce kaže...

Nema razlike, osim što će ti netko provaliti u sistem iskorištavajući sigurnosne propuste koje ti zbog svoje piratske kopije nisi bio u mogućnosti sanirati.

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
GeForce kaže...

Nema razlike, osim što će ti netko provaliti u sistem iskorištavajući sigurnosne propuste koje ti zbog svoje piratske kopije nisi bio u mogućnosti sanirati.

nikad nikakvih problema sa piratskim OS-om.

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

meno uostalom potpuno nezamislivo izgleda da mi moramo placat svaki software koji kupimo, pa da igram igre koliko ih sad igram i da sve placam trosio bi 10 somova godisnje , nisam nikad uzivotu platio nista vezano za software , ŽIVJELO PIRATSTVO ! 

pa da moraš platit te igre onda bi bome razmislio da li moraš baš svaku igru odigrat......

15 godina
protjeran
GeForce kaže...
the_tux kaže...
GeForce kaže...

nikad nikakvih problema sa piratskim OS-om.

Ne možeš to znati. Po načinu pisanja se vidi da si još dijete, pa ti nitko ne može nauditi (nemaš kreditnu karticu).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice