Dakle, sam odlučuješ o svemu.
Mislim da ne shvaćaš bit problema. EULA je ugovor. Da bi uopće instalirao Windows 10, moraš prihvatiti svih 45 stranica EULA uvjeta.
Možeš ti podešavati postavke sinkronizacije kako god želiš ali ako si instalirao Windows već si prihvatio sve što je tamo pisalo i Microsoftu dao ekskluzivno pravo nad osobnim podacima i datotekama.
Kako da npr. "isključim" ovaj dio ugovora kojim im dopuštaš da pristupe, sačuvaju i otkriju privatne podatke i sav tvoj sadržaj kada god požele "when we have a good faith belief"?
"We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services."
Prosječnom korisniku ovo nije problem.
Meni osobno kao korisniku ne smeta ali smeta mi kao protivniku diktature i osviještenom građaninu koji se zalaže za očuvanje osnovnih ljudskih prava. Windows ima monopol u cijelom svijetu pa je ta EULA kao neka vrsta ucjene.
Baviš li se ti nekim istraživanjem i bojiš se da si Bill ne pripiše zasluge za tvoj rad? Čisto sumnjam, ako i jesi, eno hrpa starijih windowsa gdje nije dopušten pristup svemu u bilo koje svrhe.
Nije bitno čime se ja bavim. Siguran sam da si Microsoft nikada neće pripisati zasluge za nečiji rad jer bi time najviše naštetio samome sebi. Samo će davati podatke oglašivačima i NSA-i. U najgorem slučaju za prosječnog korisnika, Microsoft bi teoretski mogao poslati račun za sav piratski softver na temelju prikupljenih podataka. Ako netko radi na nekom važnom ili tajnom projektu, sigurno ne koristi niti jednu verziju Windowsa ili bilo kojeg drugog sustava zatvorenog koda.
Ovo napisano ima logike..jos ako tome pribrojimo i TIPP,onda imaju ful kontrolu i na milosti i nemilosti si..definitivno ostajem na 7mici..