Stigli su Windowsi 10

poruka: 273
|
čitano: 40.814
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigli su Windowsi 10".
10 godina
protjeran
Re: Stigli su Windowsi 10
DragonShit kaže...
kizo2703 kaže...
Prilikom inicijalnog setupa nakon instalacije/upgradea, za svaku od tih stavki te pita želiš li ju omogućiti ili ne.

Dakle, sam odlučuješ o svemu.

Mislim da ne shvaćaš bit problema. EULA je ugovor. Da bi uopće instalirao Windows 10, moraš prihvatiti svih 45 stranica EULA uvjeta.

Možeš ti podešavati postavke sinkronizacije kako god želiš ali ako si instalirao Windows već si prihvatio sve što je tamo pisalo i Microsoftu dao ekskluzivno pravo nad osobnim podacima i datotekama.
Kako da npr. "isključim" ovaj dio ugovora kojim im dopuštaš da pristupe, sačuvaju i otkriju privatne podatke i sav tvoj sadržaj kada god požele "when we have a good faith belief"?
"We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services."

Predator003 kaže...

Prosječnom korisniku ovo nije problem.

Meni osobno kao korisniku ne smeta ali smeta mi kao protivniku diktature i osviještenom građaninu koji se zalaže za očuvanje osnovnih ljudskih prava. Windows ima monopol u cijelom svijetu pa je ta EULA kao neka vrsta ucjene.

Predator003 kaže...

Baviš li se ti nekim istraživanjem i bojiš se da si Bill ne pripiše zasluge za tvoj rad? Čisto sumnjam, ako i jesi, eno hrpa starijih windowsa gdje nije dopušten pristup svemu  u bilo koje svrhe.

Nije bitno čime se ja bavim. Siguran sam da si Microsoft nikada neće pripisati zasluge za nečiji rad jer bi time najviše naštetio samome sebi. Samo će davati podatke oglašivačima i NSA-i. U najgorem slučaju za prosječnog korisnika, Microsoft bi teoretski mogao poslati račun za sav piratski softver na temelju prikupljenih podataka. Ako netko radi na nekom važnom ili tajnom projektu, sigurno ne koristi niti jednu verziju Windowsa ili bilo kojeg drugog sustava zatvorenog koda.

Ovo napisano ima logike..jos ako tome pribrojimo i TIPP,onda imaju ful kontrolu i na milosti i nemilosti si..definitivno ostajem na 7mici..

15 godina
duhonja kaže...

Ovo napisano ima logike..jos ako tome pribrojimo i TIPP,onda imaju ful kontrolu i na milosti i nemilosti si..definitivno ostajem na 7mici..

Sedmica ima backdoor.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
duhonja kaže...

Sedmica ima backdoor.

Morao si,a??' ..jasno da ima,kad je NSA bila upletena u razvoj sigurnosti W7..a skoro sam zaboravio na to...

16 godina
odjavljen
Stigli su Windowsi 10

Nema druge nego da napišete svoj ultra sigurni OS koji nema backdoor.

Ali, što ako mrežna ima backdoor u hardveru? Ok, neće na internet. Ali, NSA može slušanjem vašeg prozora doznati što tipkate (sami sebi, jer nemate net, radi backdoora)... Dakle, baciti PC u vatru i natrag u pećinu.

Fckit, u pećini su neki talibani, znači da je i NSA blizu, Jbt...

OnT - we are being watched. Ljudi, naviknite se. Odrekli ste se ikakve privatnosti odavno....

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
5 1 hvala 1
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

OnT - we are being watched. Ljudi, naviknite se. Odrekli ste se ikakve privatnosti odavno....

A i Navy Sealsi su sigurno negdje blizu, da maknu onoga za kojeg se pokaže da je sumnjiv.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Nema druge nego da napišete svoj ultra sigurni OS koji nema backdoor.

Ali, što ako mrežna ima backdoor u hardveru? Ok, neće na internet. Ali, NSA može slušanjem vašeg prozora doznati što tipkate (sami sebi, jer nemate net, radi backdoora)... Dakle, baciti PC u vatru i natrag u pećinu.

S jednom razlikom,pristanak na EULU se sad zakonski veze na TIPP,koji pocinje funkcionirati u EU..Dakle,nisam lik tipa teorija zavjere,ali ti sada direktno mogu doci packe iz USA,bez posredovanja vlastitih drzavnih sluzbi..Slazem se sa onim sto ste pisali,jer to tako i jeste,ali ako nam je prije visila sablja iznad glave,sada je ispod panjina,i nema mrdanja..prije si mogao malo i eskivirati..

16 godina
odjavljen

Packe radi čega? Igre sa Origina? Visual Studio Community Edition? SQL Express? Nijedan film ili mp3-ca (sve gledam na kodiju)? Nešto od ovog?

Tko se ima čega bojati, neka razmisli. Ostatak... Bez brige. Nek gledaju.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Packe radi čega? Igre sa Origina? Visual Studio Community Edition? SQL Express? Nijedan film ili mp3-ca (sve gledam na kodiju)? Nešto od ovog? Tko se ima čega bojati, neka razmisli. Ostatak... Bez brige. Nek gledaju.

Pa gle,ne zelim nikom zlo,zato i mislim na one koji se imaju cega bojati..nisu oni losi,ali su malo zaigrani, i uvjereni da su na Balkanu sigurni,no stvari se iz korijena mijenjaju..Ima i ona tema ovdje,gdje su likovi u Njemackoj dobili gadne glavobolje..vjerovatno si pratio i sam..no da dalje ne offtopičarim,prestajem sa spikom,moje isprike na off topicu..

Inace,pravednicki gledano,svidja mi se W10,ali za sada ostajem na w7..

9 godina
neaktivan

Nikako ne vjerujem da nitko u njemačkoj ne skida ilegalno prek torrenta filmove, glazbu igre.....  a ovo u vezi nsa ak nemaju pametnijeg posla nek gledat što ja radim na netu onda zbilja..

btv imam windows 8.1  stavio sam nadogradnju na 10. kak da nakon završetka provjerim dal je aktivirano ili ne? Ako nije gdje mogu najpovolnjije kupiti ključ za 8.1 pa nadogradim?

10 godina
protjeran
Rocker747 kaže...

Nikako ne vjerujem da nitko u njemačkoj ne skida ilegalno prek torrenta filmove, glazbu igre.....  a ovo u vezi nsa ak nemaju pametnijeg posla nek gledat što ja radim na netu onda zbilja..

btv imam windows 8.1  stavio sam nadogradnju na 10. kak da nakon završetka provjerim dal je aktivirano ili ne? Ako nije gdje mogu najpovolnjije kupiti ključ za 8.1 pa nadogradim?

Ima tema bas po tom pitanju,i puno ih se javilo i kukaju za savjet...topic je jako zanimljiv,pa ga nadji i procitaj..

NSA se ne bavi ovim stvarima,ali imas firme koje bas love pojedince,a imaju sporazume sa izdavackim kucama,tako je nesto i u Njemackoj..zastita autorskih prava,jako usko vezano uz proces tIPP-a

16 godina
Rocker747 kaže...

- naravno da uvjek netko .. imaš temu, naši gastarbajteri.. i uplatnice na +900€. Tehnički, to može biti svugdje, sad (jučer), nevezano s win10 temom.

EULA, nije ugovor, mada vlansik to želi tako prikazati. To je komad 'papira' koji ako se ne ospori, vrijedi.. inače beznačajan.

Sve opcije su opcije, sloboda izbora... nešto sasvim drugo je dali average joe zna što je što, što je izbor, što su sankcije ... kome j evažno, ne mora koristiti MSov OS, .. khm Ubuntu? Android.. pa do routera, neke stvari ćemo saznati za 5-10godina ili nećemo. Blaženo neznanje, tad smo sigurni. (ili samo paranoični).

-korisnici bez valjane licence uvjek moraju biti svjesni rizika, dal je to vozačka-i-reg. za auto, ili soft za PC.. bitne razlike nema. Dal policija kažnjava npr brzinu.. a postavljaju se kamere po gradu. Nema razlike.. osim dežurnih paničara koji sad viču 'vuk, vuk'... a vuci su već godinama oko nas, pojeli stado ovaca.. viknimo još jednom, vuk! jel sad lakše?

Alternativa? Biti gluh. Biti bez 'devicesa'.. kuckati na olimpiji i uništavati indigo kopije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Stigli su Windowsi 10

evo i mene na 10.

Danas sam isao brutal force, kad nije htio kroz update otisao sam na https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 i skinuo media creation tool i samo uradio upgrade, kada sam kliknuo next legao sam spavati i nakon nekih 30-45 min, nemam pojma koliko je proslo docekao me welcome screen.

Za sada sam zadovoljan, sve sto je radilo na 8.1 radi i ovdje.

Samo pitanje za ove dezurne kriticare, sta je to razlicito (OSIM STARTA) na 10 pa vam je toliko sjela, a 8.1 niste mogli podnijeti?

malo su i control panel izmjenili...

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stigli su Windowsi 10

Spašavajte se ljudi krenuli su!! Sa Windows 10 doša je kraj!

Ko' je jamio, jamio je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mentalitet krda... Netko je na internetu rekao "Windows 8 ne valja" i ode sve u pm.

Isto kao i sa Vistom. Vista ne valja, Vista ovo-ono a sad grčevito brane Win7 koji je Vista SP3

16 godina
goodye kaže...

evo i mene na 10.

Danas sam isao brutal force, kad nije htio kroz update otisao sam na https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 i skinuo media creation tool i samo uradio upgrade, kada sam kliknuo next legao sam spavati i nakon nekih 30-45 min, nemam pojma koliko je proslo docekao me welcome screen.

Za sada sam zadovoljan, sve sto je radilo na 8.1 radi i ovdje.

Samo pitanje za ove dezurne kriticare, sta je to razlicito (OSIM STARTA) na 10 pa vam je toliko sjela, a 8.1 niste mogli podnijeti?

malo su i control panel izmjenili...

Nije svima 8.1 bila ogavna.. Ja primjerice nisam nikada vidio na svom računaru Windows 7. Vjerovao ti meni ili ne betu 7-ce sa imao do pojave Developer Preview 8-ce i na tome ostao kako se koja 8-ca pojavljivala. Consumer i Release Preview verzije. Pa onda neka Blue verzija pa onda 8.1 (ili je Blue kodno ime za Blue ne bih se znao sjetiti).

Windows 8.1 sa svim zakrpama je još uvijek najbolji OS od Microsofta, 10-ki će trebati još puno puno poliranja, ali već sada mene služi još od Listopada mjeseca ;)

Većina ljudi uhvaćeni za Windows 7 kao pijan plota su ljudi  idječurlija koja igra videoigrice. To ti je - to.

Because anything Korea does, Japan does it better.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:03 (Envy).
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Mentalitet krda... Netko je na internetu rekao "Windows 8 ne valja" i ode sve u pm.

Isto kao i sa Vistom. Vista ne valja, Vista ovo-ono a sad grčevito brane Win7 koji je Vista SP3

kad smo već kod tog.. win 10 je win8sp3 (ili 8.0/1/2..), stvar naziva i PRa.

+

iznad, pitanje u vezi starta.. pa od početka je upravo forsiranje metro-modern UIa bio i ostao osnovni prigovor za DE usere tj PCijaše (vs devices kao mob-tablet..). Upraov taj fičer je izmijenjen između tih verzija. (reorganizacija npr controlpanela, nomenklatura .. su samo stvar naziva), sama desetka je u početnim buldovima bila win.ver.6.x.. i skok na 9-beta, 10 final.

Ukratko, OS je OS. Ispod haube win8 donosi hrpu sitnica sa 2008mice koje prosječnom juzeru malo znače. Tako je osim GUIa i start menija, jedina bitna razlika s npr win7 support u OSu za mountanje ISO, VHD, win2go, baratanje raznim HWom (a sve to na osnovi 2008, VHD-GO.. koji je pak Vista+godina za server poliranje..). Zapravo samo je razlika što MS (ne)omogući u nekoj verziji, npr home-pro.. i dali se nešto mora rješavati 3rd partyem ili je već tu nativno..

win 8 je 'strašan' s tim mogućnostima, ali za DE će još neko vrijeme ostati w7, jer korisnik ugl ne treba te mogućnosti i ne želi se navikavati opet (ili tražiti 'novu licencu na TPBu).. Legalni će možda preći kroz godinu ali čini mi se da trenutno to više zanima one bez licence. Navika, aplikacije.. windows je i dalje jedan, windows. Verzija je samo stvar PRovske oznake (kao i linux-distre).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:14 (ihush).
9 godina
odjavljen
Envy kaže...
 Većina ljudi uhvaćeni za Windows 7 kao pijan plota su ljudi  idječurlija koja igra videoigrice. To ti je - to.

Nije da ih netko zbog toga može kriviti. Ako nešto radi - ne diraj to! Pogotovo ako je stvar koja radi još relativno dugo vremena pod podrškom autora (Microsofta) i ako je najrasprostranjenija na svijetu. Ukratko, onaj komu je dovoljna Sedmica vjerojatno nikad neće koristiti napredne mogućnosti koje je donijela Osmica/Desetka. Izuzev DX-a, no sjetimo se koliko je XP "trpio" izlaskom DX-a 10 koji je pronalazio put do publike i proizvođača igara dulje nego što je bio u proizvodnji.

Rich bitch!
16 godina
Zin8 kaže...
movie kaže...

Tri posta iznad tvoga imaš rješenje koje sam postao pošto mi se javljala ista greška a i dva dana se o tome piše samo da si zavrtio dvije stranice unazad pa pročitao sve postove..

Napravio sam to i ništa se ne događa :/
Nit se šta skida nit kakav notification  pricekat cu do sutra

Očito nisi u command promptu postupio kako treba. Nije ni meni bilo ništa dok nisam napravio kako treba..

11 godina
Stigli su Windowsi 10

Pa šta nije ovo zadiranje u privatnost bilo samo u technical preview-u kako bi vidjeli što treba dodati i popravljati za punu verziju???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
movie kaže...

Očito nisi u command promptu postupio kako treba. Nije ni meni bilo ništa dok nisam napravio kako treba..

Otvorio ga ko administrator i c/p wuauclt.exe /updatenow i ništa.

Našao sam i neki drugi tut di predlaže sa disk cleanup sve počistit i sad mi je i onaj windows.bt folder nestao tak da više stvarno neznam...

16 godina
Zin8 kaže...

Otvorio ga ko administrator i c/p wuauclt.exe /updatenow i ništa.

Našao sam i neki drugi tut di predlaže sa disk cleanup sve počistit i sad mi je i onaj windows.bt folder nestao tak da više stvarno neznam...

Pa ne možeš samo c/p jer se neće ništa dogoditi. Prvo upišeš cd.. i tako dok ne dobiješ c:\ i onda c/p wuauct.exe/updatenow

16 godina
odjavljen
movie kaže...

Pa ne možeš samo c/p jer se neće ništa dogoditi. Prvo upišeš cd.. i tako dok ne dobiješ c:\ i onda c/p wuauct.exe/updatenow

-.-

Ne treba, cmd gleda u windows folder... a tamo je taj od updatea...

11 godina
MasterOfDisaster kaže...
dennocro kaže...

AMD driveri...pokusao sam sve i da sam povuce i da ja instaliram ali nista, imao samo rub crni sa gornje i doljnje str i to dosta veliki, pokrenuo bf4 i onda se rasirlia ali je i dalje manja rez nego sto treba biti...danas poslje posla cemo ponovo probati ako ne ide fresh install

Mislim da ti neće pomoći fresh install windowsa, mislim da je tu u pitanju Win 10 + neoptimizirani AMD driver i to ti je to. Što se tiče igranja mislim da treba pričekati pola godine da se sve na Win 10 optimizira.

Sretno!!!

Sve sam rjesio cistom instalacijom win 10 i sada i driveri rade normalno i sve ostalo.

10 godina
protjeran
Arendelle kaže...
Envy kaže...

Nije da ih netko zbog toga može kriviti. Ako nešto radi - ne diraj to! Pogotovo ako je stvar koja radi još relativno dugo vremena pod podrškom autora (Microsofta) i ako je najrasprostranjenija na svijetu. Ukratko, onaj komu je dovoljna Sedmica vjerojatno nikad neće koristiti napredne mogućnosti koje je donijela Osmica/Desetka. Izuzev DX-a, no sjetimo se koliko je XP "trpio" izlaskom DX-a 10 koji je pronalazio put do publike i proizvođača igara dulje nego što je bio u proizvodnji.

Upravo tako..i mnogo pametnije nacije od nadobudnih Balkanaca,koji se vole qurciti,kako im nitko ne moze nista i kako nitko nece bas njih po glavi oplesti,imaju izreku: IT WORKS-DONT FIX IT.. upravo mi je laptop napunio 4 godine,prva instalacija,nijedan BSOD,nikad niti najmanji problem..sve radi bas onako kako treba,bez ikakvog podesavanja,osim osobne kustomizacije,i to je to..Sto se tice "videoigrica",to bi trebalo znaciti umnopodkusurenima,da covjek nije ozbiljan??Cudna neka logika,ali hajde.Nekom je igra samo opustanje izmedju obaveza,ali hajde i to..

sto se tice W10,nisam rekao da nije dobra,niti da ne treba preci na nju,no iz prakse sam naucio,da ne treba bezglavo srljati u nesto ,samo eto da bi se probalo nesto novo(svaka cast onima koji to rade za zivot i testiraju),ili oni,koji cisto logikom copora,da ne budu "obiljezeni" ulijecu u nesto,sto im nije jos poznato,pa kasnije kukaju i jamraju,kako nece da radi ovo i ono..Ja se strpim koji mjesec,kad se serveri MS-a malo ohlade,kad se pojave iskustveni komentari prosjecnog,ne naprednog korisnika,pa tek onda razmislim,sto ja dobivam prelaskom na W10 ili gubim..Copor se uhvatio nekih "teorija zavjera",iliti sto po normalnom vokabularu u uredjenim drzavama zovu jednostavno-Provodjenje zakona..no,bas ce netko tu da dira neke Balkance,tko njima sto moze i tko je uopce zainteresiran za njih..Dok jedan Pedro ne bude okacen,a svi ostali se skupe pod majcine skute...Tako to obicno i bude..

16 godina
Stigli su Windowsi 10

Ne predaješ se ti a?

Dnevna doza mora past...

Zamisli, nekom i Windows XP radi od kada ga je instaliro.. Znači pošto ćemo se držat uzrečice - if not broken dont fiks it, treba ostat na WIndows XP OSu do kraja života!?

Sasvim je normalno da ljudi žele napredak i nove stvari!

Moj PC  
1 5 hvala 0
10 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Ne predaješ se ti a?

Dnevna doza mora past...

Zamisli, nekom i Windows XP radi od kada ga je instaliro.. Znači pošto ćemo se držat uzrečice - if not broken dont fiks it, treba ostat na WIndows XP OSu do kraja života!?

Sasvim je normalno da ljudi žele napredak i nove stvari!

Ne znam,mozda tebi pada dnevna doza,ali ja vodim prilicno zdrav zivot..No nisam ocekivao niti neki zrali argumenat,tek ad homminem napad,koji je jako otuzan..Sto se tice XP-a,gledam ga svaki dan u drzavnim sluzbama,pa i privatnim subjektima u propaloj drzavi,koja se zove Njemacka..Ovo bi i najvecem mulcu bilo dovoljno,ali mogu i dalje nastaviti..Ja prvi sam nekim ljudim tamo rekao zacudjeno zasto jos koriste XP,koji radi svoje,ali je pregazen tehnoloski,sigurnosno,i svakako drugo..Znas sto su mi rekli?? "Pa,radi ono sto mora dobro,zasto trositi novac i praviti trosak,ako je sve u redu"..E sad,mili moj kolega,sto mislis da je pametnije?Poslusati tamo neku "tupavu" svabu,ili tebe,tako pametnog,koji si odraz bas svoje drzave?

16 godina
duhonja kaže...

prvi sam nekim ljudim tamo rekao zacudjeno zasto jos koriste XP,koji radi svoje,ali je pregazen tehnoloski,sigurnosno,i svakako drugo..Znas sto su mi rekli?? "Pa,radi ono sto mora dobro,zasto trositi novac i praviti trosak,ako je sve u redu"..E sad,mili moj kolega,sto mislis da je pametnije?Poslusati tamo neku "tupavu" svabu,ili tebe,tako pametnog,koji si odraz bas svoje drzave?

Mogu ući u Hrvatski zavod za zapošljavanje, pitat ženu koja pojma nema o ničemu vezanim uz operativne sustave osim programa u kojem radi i Solitareu zašto koriste WIndows XP i dobit ću odgovor - Pa,radi ono sto mora dobro

Dali to zanči da ona zna više o operativnim sustavima od mene?

Daj ajde ne pametuj!

Ja sam odraz svoje države jer želim WIndows 10 umjesto Windows 8.1 kojeg sam imo prije? O čemu ti pričaš? Na kojim drogama si ti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 10:45 (doktor1).
16 godina
odjavljen
Stigli su Windowsi 10

Ja prelazim tek kada mi desetka znači sigurni napredak... za sada je potpuno svejedno da li sa sedmice ili desetke pokrenem igru, film ili Chrome. U stvari sedmica toliko dobro radi da mi se ne gubi vrijeme na možebitne dječje bolesti kad ne dobivam baš ništa. IMO. Stignem se prebaciti i za godinu dana kad sve ispeglaju sa 101 zakrpom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

I onda kad se prebacis za godinu dana, pitat ces se zas nisi ranije :D....treba to rokat dok je free

Btw presli su 15 mil. Kopija vec

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
16 godina
Stigli su Windowsi 10

Na jednom racunalu imam CPU Intel C2D E7400. Kada kliknem na onu ikonu za upgrade (u trayu), kaze da mi procesor nije kompatibilan sa W10. WTF!?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice