Steve Jobs podnio ostavku

poruka: 505
|
čitano: 52.871
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steve Jobs podnio ostavku".
15 godina
neaktivan
Re: Steve Jobs podnio ostavku
kach kaže...

Pa ocito je,dao je otkaz zato da moze vise igrat Bf3:P

On je ozbiljan čovjek.

16 godina
protjeran
overhaul kaže...

Auh :( Žao mi je čovjeka, izgleda da je rak ipak jači :(

Respekt i kapa do poda genijalcu, volio čovjek ili nevolio njegovu koncepciju i proizvode.

Svakako mu ipak želim neki čudesan oporavak, zaslužio ga je.

a nebrojene tisuce ljudi koje umiru od raka su manje zasluzile zivjeti od steve jobsa? po cemu je on vazniji od njih? zato jer je bogatas i javna licnost? nebi islo

jos nesto: ne postoji covjek koji je zaradio milijarde na osnovu svog rada, te novce su zaradili drugi koji ih nece ni vidjeti, a to cini sve ultrabogatase lopovima, ukljucujuci i jobsa

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
grimyHR kaže...
overhaul kaže...

Respekt i kapa do poda genijalcu, volio čovjek ili nevolio njegovu koncepciju i proizvode.

a nebrojene tisuce ljudi koje umiru od raka su manje zasluzile zivjeti od steve jobsa? po cemu je on vazniji od njih? zato jer je bogatas i javna licnost? nebi islo

jos nesto: ne postoji covjek koji je zaradio milijarde na osnovu svog rada, te novce su zaradili drugi koji ih nece ni vidjeti, a to cini sve ultrabogatase lopovima, ukljucujuci i jobsa

kod priprostog puka u svece najlakše odlaze bogati i slavni. istina je naravno često sasma drugačija.

HDZ = SDP
16 godina
neaktivan

Isto kako Bill & Melinda Gates imaju humanitarni pokret, da li mislite hoce li i Steve pokrenuti takvo sto? Sada kada ima vise vremena? Mozda naprimjer bas donira novce za bolje istrazivanje raka, te mogucnosti lijecenja ili prevencije? 

P.S. Sto se tice Steve-a, bezobzira sto nije CEO, mozda sada kad nema vise "toliko" posla u Appleu, moze svoje misli posvetiti i necemu drugome. Uostalom tko kaze da ako ne vodi kompaniju jos uvijek nemoze voditi prezentacije novih proizvoda? Nemora osmisljavati ili voditi brigu o svemu, ali prezentirati nesto tu i tamo, da ljudima docara dozivljaj tu i tamo bi mogao (ako je zdravstveno sposoban)

{| qu!ck_s!1\/3r |}

0 0 hvala 0
15 godina
Clone kaže...

Nemora osmisljavati ili voditi brigu o svemu, ali prezentirati nesto tu i tamo, da ljudima docara dozivljaj tu i tamo bi mogao (ako je zdravstveno sposoban)

Teško, ako mu je bolest stvarno u terminalnoj fazi.

17 godina
Clone kaže...

Isto kako Bill & Melinda Gates imaju humanitarni pokret, da li mislite hoce li i Steve pokrenuti takvo sto? Sada kada ima vise vremena? Mozda naprimjer bas donira novce za bolje istrazivanje raka, te mogucnosti lijecenja ili prevencije? 

Da, onim rudarima sto su bili zapeli u zemlji je poklonio iPad. Skrtica.

Smrt kapitalizmu. Sloboda narodu.
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
Clone kaže...

Da, onim rudarima sto su bili zapeli u zemlji je poklonio iPad. Skrtica.

iskoristio ih je kao jeftin reklamni pano. ništa drugo.

HDZ = SDP
14 godina
neaktivan

Iskreno, ovo ne mjenja puno u Apple-u. Steve nije jedini koji pravi Apple-ove proizvode, već su njihovi timovi oni kojih ih dizajniraju.

Samo je napustio mjesto CEO-a, ali i dalje ostaje kao Predsjednik Upravnog odbora.

Ko zna kako će se Tim Cook snaći kao novi CEO, ali vidjećemo u narednih nekoliko mjeseci.

Ali jedna stvar bi bila dobra - da Steve Jobs i dalje održava "keynote" odnosno WWDC konferencije.

1 0 hvala 0
17 godina

Hah!

Ode Apple.

Balon o kojem smo uvijek pricali ce se rasprsnut.

Jedino mi je zao Stevice, ako je uistinu toliko bolestan.

Mislim da ce svijet IT-a biti dosadnije mijesto bez njega.

- Psiho246
Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
toTheCore kaže...

Kad smo vec kod reklama, ne bi bilo fer ne spomenuti ovu, koja spada u klasike oglasavanja. Reziranu od strane Ridley Scotta.

Ironija je sto su bas oni danas ''Big Brother''...

Btw, imam i ipod i iphone i ipad, dakle volim njihove funkcionalne i kvalitente uredjaje ;-)

16 godina
neaktivan

Nešto se muti. 

Da jednom Jobsu ne mogu naći lijek za rak?!

Stvarno smiješno. 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veliki odlaze kad je najbolje.....svaka cast Steve Jobs skidam kapu I dobro zdravje.
art
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pregledao sam portale po HR od indexa jutarnjeg itd,vijest je svuda prenijeta bez onoga "gazda" u naslovu,a ni tekstu...čal štoviše tekstovi su kompledniji i odmjereni na večini tih "tiskovina".

Očekujem više od BUG-ova uposlenika, iako nisam neki apple funboy , a ni hater, jednostavno uređaji su sa moj pojam i prilike previsokih cijena,(hvala i domaćim trgovcima ujedno), ovakvo srozavanje kvalitete tekstova u zadnje vrijeme na nivo žute štampe...hm...jadno u najmanju ruku.

A Jobsu želim da poživi do predstavljanja novihuređaja i ode u miru božjem....

4 0 hvala 0
16 godina

Nadam se da će se držati svih njegovih pravila, ako ne, imati ćemo još jedan Android. U tom slučaju backup mi je bio webOS, a znamo što je bilo s njime.

Ovo je jedna od najtužnijih vijesti u zadnje vrijeme, samo se nadam da je dobro.

Volim jabuke :) | bugcraft.info
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Steve je već 1984. godine izazvao totalno oduševljenje i opću histeriju svojim Macintoshem.

Obavezno video pogledati do kraja

Drago G. moj omiljeni člankopisac !
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tko je Tim Cook ?

Ima jedan tekst ovdije : http://www.jabucnjak.hr/clanci/razno/tko-je-novi-kapetan-cook.html

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am

3 0 hvala 2
15 godina
grimyHR kaže...

lopovima???   pa ajde onda kad si ti tako pametan, zaradi 1% toga i da tvoji zaposlenici (od onih u upravi do onog kineza koji slaže to za sitniš)  zarade isto koju pinku,, koji jal, vodimo se onom dao bog da susjedu crkne krava,, uff

14 godina
neaktivan

OMG {#}

ivek

0 0 hvala 0
15 godina
grimyHR kaže...
overhaul kaže...

kakve jalne gluposti pričaš. ajde ti osiguraj posao tisućama ljudi frajeru.

koliko je samo developera ios aplikacija profitiralo zahvaljujući appleu pod vodstvom Jobsa.

14 godina
neaktivan

1. Oni koji pričaju o balonu koji će sad prsnuti nemaju nikakvog pojima o čemu govore. Apple nikad nije bolje stajao, 7% je normalna reakcija burze i budite sigurni da znalci tek sad mahnito kupuju dionice applea. Apple će u doglednoj budućnosti samo rasti. Iza toga stoje brojke koje ne lažu i koje neumoljivo predviđaju sami rast, ništa vezano za Jobsa nemože to promijeniti u narednih par godina jer Tim i Appleov odbor nisu idioti, a Apple se dugo sprema za ovaj scenarij.

2. S. Jobs je već otišao u povijest kao jedan od najznačajnijih američkih inovatora i poslovnih ljudi, a ovo što je napravio sa Appleom/Nextom i Pixarom/Disneyem se uči i učiti će se u knjigama u školama vezano za ekonomiju, informatiku, design, film, muziku etc.

3. Ogromna šteta za IT ukoliko Apple ne zadrži tu drskost i tvrdoglavost u probijanju i stvaranju novih tržišta ... premda ej Jobs oko sebe skupio nedvojbeno najbolji skup managera i ljudi u biznisu ( to mu je i bila možda najveća odlika ) samo je Jobs imao odriješene ruke i "licence to kill" i Apple će se s vremenom vjerojatno lagano pretvoriti u diva koji će živiti od legacija Jobsa, kao što je MS danas i ne znam hoće li se više bitno razlikovati od ostatka IT ja ... al to neće doći tako brzo, a ima i nade da apple sačuva svoj DNA jer i u vrijeme bez Jobsa napravili su neke od najinovativnijih svojih proizvoda ( Newton recimo ) al nisu bili financijski tako uspješni ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 12:50 (grzzi).

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svaka mu cast. To je mentalitet kao kod mog djeda. Radio je dok je mogao. Ja bi otisao u penziju nakon prvih 10 mil$ zaradjenih.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

.

[url=http://www.points2shop.com/?ref=davidri]Points2Shop[/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 12:56 (davidri).
Moj PC  
1 6 hvala 0
16 godina

Mislim da će on još godinama biti tu s nama, bolest mu nije baš laka kao AIDS kod npr.Magic Johnsona koji s time živi preko 20 godina no nadajmo se da će podijeliti s nama još koju prezentaciju. 

Ali da će IT svijet postati dosadan, to je točno...nema fenomenalnih prezentacija Jobsa, Ballmer se totalno smirio od kad je preuzeo Gatesovu ulogu, Ellison smišlja nove jahte....boooring

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

Steve je već 1984. godine izazvao totalno oduševljenje i opću histeriju svojim Macintoshem.

Obavezno video pogledati do kraja

Steve je vrhunski marketinski strucnjak i ovaj video je skolski primjer kako se stvara hype. Apple je tada imao vrhunske proizvode ali i Beatlesi su bili vrhunski pand pa su ipak one curice sto su cupale kosu i bacale grudnjake iz prvih redova za to bile placene.

14 godina
neaktivan

Apple će se odlično snaći i bez Jobsa na čelu, čak i kad premine. Ono što devedesetih nije ostavio, a što je gradio posljednjih 13 godina, i što je najveća Jobsova ostavština jest Appleova kolektivna svijest. Napravio je firmu čiji zaposlenici rade prema jednoj ideologiji, a to je da uređaji moraju biti perfekcionistički odrađeni u smislu uporabljivosti. I doista, iPod, iPhone, iPad, iMac i drugi proizvodi doista nemaju nikakvu ozbiljnu konkurenciju u svom segmentu, a tim tokovima će Apple nastaviti i u skorijoj budućnosti. Apple je ove godine maksimalno srezao broj dostupnih uređaja i samo se nagađa što bi mogao predstaviti do kraja godine, mada će vjerojatno uslijediti iPhone 5 nakon predstavljanja iOS-a 5. Doduše, da Apple iPhone 4 u nepromjenjenom obliku na tržištu zadrži još 2-3 godine, i zadnjeg dana bi bili na čelu industrije pametnih telefona. Bug je to jasno potvrdio u posljednjem testu, kao i ostali relevantni ICT mediji.

12 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajmo sad svi u isti glas, Steve hvala! Da nije tebe, ne bi imali ovako ljepe mobitele kakve imamo, ljudi bi jos uvijek mislili da je flash super,i nikad ne bi vidjeli tolko gluposti na bug.hr.

Bice on jos uvijek big boss, dokle got je ziv,   tak da ne moramo brinut da ce nam mobovi pocet licit na samsunge, nokije,htc-ove i ine...

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 4 hvala 0
15 godina
Sinatra kaže...

Apple će se odlično snaći i bez Jobsa na čelu, čak i kad premine. Ono što devedesetih nije ostavio, a što je gradio posljednjih 13 godina, i što je najveća Jobsova ostavština jest Appleova kolektivna svijest. Napravio je firmu čiji zaposlenici rade prema jednoj ideologiji, a to je da uređaji moraju biti perfekcionistički odrađeni u smislu uporabljivosti. I doista, iPod, iPhone, iPad, iMac i drugi proizvodi doista nemaju nikakvu ozbiljnu konkurenciju u svom segmentu, a tim tokovima će Apple nastaviti i u skorijoj budućnosti. Apple je ove godine maksimalno srezao broj dostupnih uređaja i samo se nagađa što bi mogao predstaviti do kraja godine, mada će vjerojatno uslijediti iPhone 5 nakon predstavljanja iOS-a 5. Doduše, da Apple iPhone 4 u nepromjenjenom obliku na tržištu zadrži još 2-3 godine, i zadnjeg dana bi bili na čelu industrije pametnih telefona. Bug je to jasno potvrdio u posljednjem testu, kao i ostali relevantni ICT mediji.

Slažem se sa svime samo nisam previše siguran da će sve i dalje ići kao po loju. Nadam se da hoće, jer nije samo Jobs kvalitetan u Appleu. Puno je tamo ljudi zbog kojih je firma tako uspješna. Ali trebaju beskompromisnog vođu, tvrdoglavog, koji ne skreće sa zacrtanog pravca. Takav je Jobs bio, a vidjet ćemo hoće li Cook biti uspješan.

17 godina
the king is dead, long live the king!
It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone...
17 godina

Jedan tiranin manje. Gdje je jos Gaddafi?

Tužan sam kao onog dana kad je Sanader otišao sa premijerskog mjesta. Šok, tuga i nevjerica. Suza u oku...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 14:22 (parizer).
Moj PC  
1 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
zoran123456 kaže...

Volite ili ne volite Apple proizvode i Apple kompaniju, jedno morate priznati - Steve Jobs je veliki, ogromni vizionar bez kojeg ovaj svijet nebi bio isti.

Uvijek simpatičan i originalan u svojim predstavljanjima proizvoda i intervjuima, biti će jako tužno ne slušati ga više.

Držim mu fige da će sve biti najbolje s njime !

Ma nekako mislim da će biti na predstavlajnju novog iPhone-a, ovaj potez je jako pametno izveo, bit će u srži Apple-a , ali ne i na poziciji CEO, koliko ja to vidim ne formalno, ali da će i dalje vuć glavne konce u Apple-u do svog zadnjeg atoma snage to je sigurno.

Zašto mi se ova njegova odluka čini dobrom, prvo ako zbog zadravstvenog stanja u nekoj skoroj budućnosti bude u potpunosti u nemogućnosti da obavlja bilo kakav posao tada bi uslijedio veliki šok za Apple , jer bi u vrlo katkom vremenu trebali donjeti važne odluke i plus toga nosit se sa gubitkom CEO-a , ovako Steve je otišao , moglo bi se reć u tišini, predložio nasljednika, što je uprava prihvatila i sebe postavio na manje zahtjevnu ulogu, ali opet ulogu koja ga drži u Apple-u. Drugo uskoro dolazi novi iPhone i cjeli set noviteta nekako mi se čini da je ovo najbolje vrijeme za odluku o odstupanju jer opet je ostavio dovoljno vremena da se smire tenzije oko njegovog odlaska sa mjesta CEO-a dajući manevarski prostor za plasiranje novog uređaja , tj. nije zasjenio važan događaj za Apple koji slijedi, a to je najava novog iPhone-a.

Eto zato je Steve Jobs velik i zato možemo još mnogo toga od njega naučiti.

Dobru sam ja to analitiku izvukao :)

Naime ovdje je tekst objavljem u jutarnjem malo prije : http://www.jutarnji.hr/steve-jobs--ostavka--zasto-je-upravo-sada-bilo-najbolje-vrijeme-da-steve-jobs-side-s-vrha-applea-/968505/

citat :

Dakle, tu se Apple nalazi sada, u rupi između dva velika uspjeha. Da su čekali još neko vrijeme, najava iPhone 5 u potpunosti bi bila zasjenjena sjećanjima na Jobsa dok će sada, kroz mjesec dana, novi CEO Tim Cook imati priliku i sam zasjati na tronu Applea.

Satisfakcija {#}

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice