sProjector, puno zabave u malom pakiranju

poruka: 12
|
čitano: 2.447
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "sProjector, puno zabave u malom pakiranju".
17 godina
neaktivan

Nema teorije, 1000 lumena iz tako male baterije i kućišta i bez hlađenja; od startupa koji dosad nije napravio nijedan produkt. Puno zabave će imati samo tipovi koji će pokupiti pare od naivaca.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a koja je rozolucija projektora. jer piše gledanje 4k multimedije. a zna se koliko koštaju 4k projektori...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Rezoluciju podrazava 4K a prava je razlucivost je 640*480.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Rekli ste sve.

Ovo sa kickstarterom me tako počinje živcirati, pa u zadnjih godinu dana čitam te neke kickstarter ideje koje jednostavno očito nemaju nikakvog ekonomskog smisla.

Što je netko već zaključio: 4k projektor sa 10000radnih sati za 250$. Pa tko je tu lud? A nekidan ona vijest o onom "protivniku" RPi-ja za 19$??? Pa jel itko zna uopće kako je RPi uspio spustiti toliko cijenu i koje su sve trikove morali raditi da bi došlo do toga? A čak i na koncu svega, što je bilo upravo ono što je stvarno proguralo RPi do tolikog uspjeha jer to sigurno nije bila cijena.

Jesu li ti ljudi uopće stavili to na papir i vidjeli koliko to košta?

Lijepo je nadati se tome kako nam budućnost dolazi i kako je pristupačnija nego ikad, ali ovoliko pristupačna nije ni tajlandska prostitutka.

Ili da se vratimo onom prevarantu sa laserskom britvicom. Majko mila budale, a ljudi koji su ulagali pare u to još veće.

Smatram da svatko vidi odgovor na moralnu i etičku dilemu stavljanja takvih koncepata na kickstarter pa da ne moram dalje komentirati.

Iskreno Kickstarter mi je u očima pao sa onim potezom Oculus Rift-a koji je pokazao ono najgore što može proizaći iz ljudi i što je meni osobno čak u rangu sa onim likom koji je prodavao lijek za HIV po 1000puta većoj cijeni.

Neću reći, nađe se tu i tamo stvarno proizvod koji, ako ne ništa, služi kao dobar moralni kompas onoga čemu se ljudi moraju okretati u budućnosti, npr oni tuševi Nebia.

Nebia je, primjerice, lijepa ideja. Problem je što je ta ideja sada postala proizvod, taj proizvod postaje brend, taj brend postaje ekskluzivan i sama ideja na kraju nestaje pod patentima i copyright-ovima. Na kraju najviše gube svi jer od onog početnog cilja da se napravi nešto korisno dolazi se do cilja da se zaradi.

stoposto lud out
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Vidim, filozofija i hejtanja krenula... s kojim povodom? proizvod jos nije tu ali sve sto nudi mi se cini dovoljno dobrim i sigurno cu si ga uzeti kada izadje koji review....

Kladim se da ce ovo malo i jeftino cudo dati bolju sliku od svih projektora koje sam ikada u zivou imao prilike vidijeti po sastancima :D tj. dovoljno da bih gledao film na susjedovom zidu i uzivao u ljetnome kinu :D 

0 0 hvala 0
16 godina

Nisam siguran gdje vi vidite da je ovo 4K projektor kad lijepo piše da je Full HD.

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: sProjector, puno zabave u malom pakiranju
mrsmith kaže...

Nisam siguran gdje vi vidite da je ovo 4K projektor kad lijepo piše da je Full HD.

kad sam ja čitao text nije pisalo. al nebitno. ima 1000 ansi lumena, to je mjera koja se mjeri 33 cm od točke izvora svijetla. na 6 metara tko zna koliko može bacit. a usporedbe radi, led lampa od 12 wata ima 1000 lumena. znajući da je tdp mobitela 3 wata to je još 400% veća potrošnja.

dok ne vidim neki review a ne samo slike... ništa od mene.

17 godina
neaktivan

haha... sjetim se starih dokumentarca o starom eniac računala koji je bio velik ko soba od 100 kvadrata i trošio struje ko jedna zgrada, i gle sad čip od 45 nanometara je 10000 puta jači od eniaca. No samo velim tehnologija se razvija tako ludo da jednostavno mozak ne želi prihvatiti da se svijet tehnologije s vremenom završiti na nanotehnologiju. Pa zašto ne bi standardni projektor na kraju ne završi veličine šibica?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neki dan kopao po netu da nadjem mali prakticni projektor;

sve ovo vec postoji - ali citajuci recenzije daje se zakljuciti

da lampa ne baca predaleko, da moras sjedit u mrkloj mrchini

da bi ista vidio. i reza bojim se tesko da bi mogla biti preko PAL-a.

uredjaji s FHD ili bar nes prema 720p kostaju puno 2-3 puta vise.

nitko nije shvatio ironiju imena ovog uredjaj. bojim se da dobis

taman to - my "s".

bit ce sve ovo za neke "ljucke" pare, al samo za koju godinu.

strpite se, kud ste navrli?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SRLETRON kaže...

... Pa zašto ne bi standardni projektor na kraju ne završi veličine šibica?

nitko nije rekao da neće ali trenutno je led žarulja najefektivnija svijetlost na tržisštu. koje zahtijeva 12 -15 wata za 1000 lumena. tj je jednostavno fizika. osim ako netko nije izmislio nešto bolje od LEDica a nije objavio nigdje da dobije nobelovu a  ugradio u taj telefon.

a nadalje dolazi se do projekcije 1080p. da bi se tako nešto uguralo u malo kučište, mora postojati lcd matrica kojoj je visina 1080 stranice manja od debljine kučišta. moj full hd ekran ima 6 cm. ekran gustoće 4k bi imao 3 cm, znači tek 16k ekran bi možda bio dostatan (ne mislim na ekran nego na gustoću), da se ugradi u to kučište.

ipak postoje 0,47" 1080p dlp matrice... " The TI DLP4710 digital micromirror device incorporates 2,073,600 micromirrors (1080p resolution) within a 0.47" array diagonal"

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 14:44 (ranko091).
17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

ipak postoje 0,47" 1080p dlp matrice... " The TI DLP4710 digital micromirror device incorporates 2,073,600 micromirrors (1080p resolution) within a 0.47" array diagonal"

... i košta oko $250 po komadu.

16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...
ranko091 kaže...

... i košta oko $250 po komadu.

popust na količinu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice