E-sportovi brišu dupe nogometom

poruka: 76
|
čitano: 11.873
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "E-sportovi brišu dupe nogometom".
16 godina
odjavljen
Re: E-sportovi brišu dupe nogometom
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Znam da je sah sport, krivo si me shvatio cini mi se.

Nisam ja isao u kontradiciju sa tobom.

Nego sam ironizirao tvoje relativiziranje jer ti nisi naveo primjer.

Da nastavim na šah kao sport, i mma je sport - a tamo se lome i kolju do nesvjesti.

Što je sport ?

Definicija sporta uglavnom ukazuje na natjecanje kao najvažniju komponentu, uz zabavu. Tradicionalno su to fizičke aktivnosti, jer su ljudi imali malo mentalnih u kojima su se mogli natjecati. Ipak, čovječanstvo i civilizacija su se razvili pa imamo šah, StarCraft, DOTA-u... :) "Fizički" element sporta je sad zastario.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sport

11 godina

Igram Dotu neznam ni sam kolko i boli me briga kako ce ljudi zvati tu igru, sto je to sport, a sto e-sport, no mislim da glavni cilj Dote je ili bi trebao biti da postane sport bez e-, ne zbog psihofizickog sranja, ovaj stanja, nego da igra bude globalno priznata i jos vise poznata.

Isto tak mislim da Valve ne ide u tom smjeru, nego u smjeru cistog profita i to direktno na ovaj nacin:

Skraceno, matchmaking sistem je sheban i vrlo je tesko napredovat u samoj igri, ako ne placas raznorazna sranja u igri preko Steama, a oni koji placaju njih navodno sistem, koji random poslozi igrace u match prije pocetka igre, gura da igraju sa boljim igracima. Druga stvar je sto nemos npr. odigrat 100 ranked gejmova za redom sa istom rolom i jednim od npr. 5 heroja, kako zapravo vjezbaju pro-evi. Radi toga je u konacnici tesko postat pro i radi toga mislim da je pro Dota scena vrlo slicna dugi niz godina (uglavnom momci kojima se nije dalo ici u skolu, htjeli isprobat nesto novo, upregli u Dotu i nekako uspjeli). Mislim da je trenutno jedini nacin da se ubacis u kakav poznati pro team da nekim cudom nabijes ranking i da te onda netko opazi kako dobro igras.

Nevezano za to, ono sto mene malo ljuti je sto imam osjecaj da balkanski mentalitet uglavnom misli da su racunalne igre stetne za mladog covjeka, pogotovo bih rekao ovog tipa jer di ima kompetitivnosti ima i ljutnje kad gubis, nema pauze i sl. pa onda gluposti kao, dobio si 1 radi kompjutora. Mislim da igre itekako mogu unaprijedit nacin razmisljanja, komunikacije i sto jos, pogotovo tipa kao sto je Dota, sve naravno u granicama normale.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 23:54 (The_Fichek).
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Definicija sporta uglavnom ukazuje na natjecanje kao najvažniju komponentu, uz zabavu. Tradicionalno su to fizičke aktivnosti, jer su ljudi imali malo mentalnih u kojima su se mogli natjecati. Ipak, čovječanstvo i civilizacija su se razvili pa imamo šah, StarCraft, DOTA-u... :) "Fizički" element sporta je sad zastario.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sport

Ovo je vrlo negativan aspekat.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 21:52 (Glavas_ZG).
15 godina
Tonči kaže...

Dvorana je sagrađena, mogla se preurediti ona na Gripama.... Bitno je bilo izvući novac. Zna se tko se nakrao. :)

Gle, ne bih ulazio u tehničke detalje ali Gripe ni po kojem elementu nisu zadovoljavale uvjete za održavanje tog prvenstva. Onog trena kada smo dobili prvenstvo sve je bilo gotovo. Nije tragedija u tome što se dvorana sagradila već je tragedija u tome što, nakon gradnje, nije privedena svrsi. Jer svrha dvorane nije bila u gradnji već u korištenju i to na način da postane samodostatna. Mislim da to nije zanimalo nikoga od onih koji su odlučivali ili još bolje da nitko od njih nema pojma kako bi to napravio. 

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Mnogo dobar tekst! Nisam tako optimističan za popularnost esportova, ali možda jednom izumru ovi beskralježnjaci što se mlate po autobusnim stajalištima ili barem budu dovedeni u manjinu pa da ne ugrožavaju ostale

Navijači i igrači se mlate u svim sportovima, tako da očito zajednička osobina nije nogomet nego natjecanje samo po sebi. Kad i ako u nekoj budućnosti e-sport preuzme dominaciju nad "običnim" sportovima to znači da će ga pratiti i onih 5% nenormalnih koji će navijat za svoje lokalne e-ekipe i svoje e-reprezentacije što opet znači i tučnjave...

Da ne postoji nogomet i da ne postoji sport isti likovi bi se po autoputima tukli da li Zagreb ili Split imaju bolju kazališnu/baletnu skupinu. Potpuno je nebitno oko čega, bitno je da onom drugom dokažeš kako je su tvoji bolji. 

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nevezano za to, ono sto mene malo ljuti je sto imam osjecaj da balkanski mentalitet uglavnom misli da su racunalne igre stetne za mladog covjeka, pogotovo bih rekao ovog tipa jer di ima kompetitivnosti ima i ljutnje kad gubis, nema pauze i sl. pa onda gluposti kao, dobio si 1 radi kompjutora. Mislim da igre itekako mogu unaprijedit nacin razmisljanja, komunikacije i sto jos, pogotovo tipa kao sto je Dota, sve naravno u granicama normale.

Zdrave nisu sigurno. Na hobističkom nivou vjerojatno nisu ništa pretjerano štetne, a da li imaju neke direktne, dugotrajne koristi, čisto sumnjam. Što se tiče profesionalnog, kao i svaki drugi profesionalni sport, sigurno je štetno.

11 godina

Zasto bi sve trebalo imat koristi? Mogu bit stetne, kao i sve ostalo u prekomjernoj kolicini, a da ce netko zaglupit od njih ili zadobit mentalnu stetu kak to vec nazvat, sumnjam. Zalosno je zapravo da tak neke igre vise forsiraju logicko razmisljanje, nego npr. srednjoskolski sistem, barem po mom misljenju..

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 23:09 (The_Fichek).
17 godina
Tonči kaže...

Ne vidim što ste se uzbudili. Pretpostavio bih da je Dragin udarac po nogometu uzrok iritacije ili eventualno nemogućnost da se sami bavite nekim od tih e-sportova, iako bi mi bilo neobično za Bug forum, s obzirom da je Bugova publika ipak netko s više tehnološke pismenosti u prosjeku. Svatko se bavi čime može. Jednom je rekao moj kolega: "tko ne može igrati StarCraft, napucava mješinu po livadi."

Iako mi je nogomet drag kao igra, svakako, za razliku od mafijaške močvare kakva nogomet jest, ovo je barem jedno fino natjecanje koje traži mentalnu i fizičku vježbu, timski rad, strategiju... Svakako više nego što će ikad pokazati jedan "nogometni" klub poput Dinama ili Vagona, Lokomotive, kako se već zove.

A i navijači su ipak mentalno/kulturno elita u odnosu na nogometne "navijače" u dobrom dijelu slučajeva.

Forum je napravljen za raspravljanje, zar ne? Zašto bi nečiji odgovor značio iritaciju? Možemo tako okrenuti pilu pa reći da je tekst potaknut iritacijom. Nije moguć pozitivan članak bez blaćenja drugih? U naslovu se spominje brisanje dupeta i očekuje se diskusija na razini HAZU. Nogomet nije ni Mamić niti desetak budala s bakljama, niti Dinamo-Hajduk. Imaš u RH stotine klubova van 1.HNL i desetine tisuća igrača i navijača koji nemaju veze s tim tvojim negativnim primjerima. Po tvojoj priči ispada da igrači Dote kakaju M&Ms bombone, a nogometni navijači svi žele protivničkom navijaču pokazati mortal kombat fatality uživo. 

Nije da opravdavam ikakvo nasilje, ali uspoređivanje grupa koje se okupljaju oko nogometne igre više od stotinu godina s jednom relativno novom disciplinom je brkanje kruški i jabuka i komentar je promašio 'ceo fudbal'. Uostalom zar nisu virusi i ostala gamad slična huliganstvu na ulici, za ransomware bih dao 10 godina zatvora kao i za ozljeđivanje policajca. To ne znači da su svi navijači huligani, kao niti da su svi kompjuteraši pisci virusa. Bar vi u Zagrebu imate izbora hokej, rukomet, košarka... Ljudi sjede, jedu kokice, navijaju i zabavljaju se s cijelom obitelji. Članak može biti i bez melodrame.

Izjava da je fizički element sporta zastario ti nije trebala. Mora da je u Splitu sviralo 'dvije iljade i druge sve će bit na botune...' :)

*Vi nama govorite da je trolanje sve što ne bi npr. rekli pred majkom, ženom, sestrom i da je to dobar putokaz kako ostati na razini civilizirane rasprave. Evo da ja vama dam jedan prijedlog, nemojte pisati tekstove koje ne bi stavili u časopis.

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 23:34 (hrvooje).
16 godina

Iza provokativnog naslova hvalevrijednog događaja iz pera inače dobrog autora očekivao sam pročitati i kvalitetan tekst na temu a ono lupetanje neslućenih razmjera.

Znači svi mi koji volimo nogomet (i ostale sportove) smo amebe, zeleni bičaši i ostali jednostanični organizmi zbog pojedinih debila sa ozbiljnim poremećajima u razvoju i kriminalnim sklonostima? Po tom principu i načinu osuđivanja onda vrijedi i da su svi novinari bijedna piskarala i šljam a sve novine i portali žutilo jer eto, dokazano postoje i takvi.  

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
"Fizički" element sporta je sad zastario.

Ovo je vrlo negativan aspekat.

Moglo bi se o tome diskutirati ovisno o kontekstu; Wii anulira taj element. :) Ali, ako ćemo po korisnosti za zdravlje, da.

mario.L_hr kaže...
Jer svrha dvorane nije bila u gradnji već u korištenju i to na način da postane samodostatna. Mislim da to nije zanimalo nikoga od onih koji su odlučivali ili još bolje da nitko od njih nema pojma kako bi to napravio. 

Nemamo građevinski forum, ali nisam siguran da se za manje novca Gripe nije moglo dovesti u potrebno stanje. Ili baš nije zbog... broja izlaza za nuždu?

Što se samodostatnosti tiče, ništa se ne događa u cijeloj Hrvatskoj da napuni jednu takvu dvoranu, a koliko ih ono mi imamo?

BlackDog22 kaže...

Zdrave nisu sigurno. Na hobističkom nivou vjerojatno nisu ništa pretjerano štetne, a da li imaju neke direktne, dugotrajne koristi, čisto sumnjam. Što se tiče profesionalnog, kao i svaki drugi profesionalni sport, sigurno je štetno.

Ne. Upravo suprotno. Itekako su zdrave. Znanost je odavno rekla svoje o tome, tako da je daljnja rasprava nebitna. Izuzev činjenice da profesionalo bavljenje igrama može biti opasno kao i drugi sportovi - bilo je već smrtnih slučajeva. Može i šetnja ulicom.

Korisne su i neurološki: višezadaćnost, percepcija prostora, taktičko i strateško planiranje, reakcije, postignuto je nešto napretka kod tretmana ADHD-a...

hrvooje kaže...

Izjava da je fizički element sporta zastario ti nije trebala. Mora da je u Splitu sviralo 'dvije iljade i druge sve će bit na botune...' :)

Ja sam napisao da je "fizički" element definicije sporta zastario. To nije ista tvrdnja. :) Moja govori da sport više nije "isključivo fizički", jer se mogućnost natjecanja, vježbanja, učenja, discipline, timskog rada, planiranja... prenio u mentalnu sferu, digitalni svijet.

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Isto tak mislim da Valve ne ide u tom smjeru, nego u smjeru cistog profita i to direktno na ovaj nacin:

Skraceno, matchmaking sistem je sheban i vrlo je tesko napredovat u samoj igri, ako ne placas raznorazna sranja u igri preko Steama, a oni koji placaju njih navodno sistem, koji random poslozi igrace u match prije pocetka igre, gura da igraju sa boljim igracima. Druga stvar je sto nemos npr. odigrat 100 ranked gejmova za redom sa istom rolom i jednim od npr. 5 heroja, kako zapravo vjezbaju pro-evi. Radi toga je u konacnici tesko postat pro i radi toga mislim da je pro Dota scena vrlo slicna dugi niz godina (uglavnom momci kojima se nije dalo ici u skolu, htjeli isprobat nesto novo, upregli u Dotu i nekako uspjeli). Mislim da je trenutno jedini nacin da se ubacis u kakav poznati pro team da nekim cudom nabijes ranking i da te onda netko opazi kako dobro igras.

Puno je lakse napredovat u Doti2 nego kad je bio wc3 i nije bilo matchmakinga i MMR-a te MMR po meni solidno prikazuje skill igraca.

A ovo sa placanjem i boljim igracima u matchmakingu je cista budalastina po meni, radi se samo o tome da vecina ljudi (ukljucujuci i mene) nemog biti vise od recimo 5-6k MMR( a kamoli pro) kolko god se trudili i sati ulozili u igru jer jednostavno nemaju takve reflekse i nemog igrat na toj razini, a video koji si naveo upravo sluzi tome da se takvi ljudi osjecaju bolje jer se nemogu pomirit s time da jednostavno nemogu bit dobri u toj igri.

A i sada imas situaciju  ima puno ljudi (recimo Miracle) koji su upravo zahvalljujuci MMR-u dosli na pro scenu jer su dobri u igri a to je prepoznato preko MMR-a.

Ranking ces nabiti "cudom" ako si bolji od ljudi koji imaju tvoj trenutni ranking + ulozis vremena, simple as that.

Sve u svemu mislim da vecina ljudi ne razumije koliko puno ljudi zapravo prati e-sportove te kolka se lova vrti oko toga.

Eto, nadam se da ovo nije bio zadnji takav Dota torunament u Hrvatskoj, a ako ce biti u ZG-u svakako dolazim :)

15 godina
protjeran

Uf sta se pjesnik Drago obruka ovim uratkom. Sta nam je uopce htio reci?

Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Chess is a recognized sport of the International Olympic Committee;[1]

Toliko o "fizičkom" djelu. A uopće neznam zašto se ljudi zamaraju klasifikacijom. Kad već gejming je počea punit arene i veći eventovi stadione. Klasifikacija ovakva ili onakva će sama doć.

Samo skill
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
mario.L_hr kaže...
Jer svrha dvorane nije bila u gradnji već u korištenju i to na način da postane samodostatna. Mislim da to nije zanimalo nikoga od onih koji su odlučivali ili još bolje da nitko od njih nema pojma kako bi to napravio. 

Nemamo građevinski forum, ali nisam siguran da se za manje novca Gripe nije moglo dovesti u potrebno stanje. Ili baš nije zbog... broja izlaza za nuždu?

Što se samodostatnosti tiče, ništa se ne događa u cijeloj Hrvatskoj da napuni jednu takvu dvoranu, a koliko ih ono mi imamo?

nisu sve dvorane promašene tonči, kod nas u zadru dvorana je itekako puna od ujutro do navečer, skupa s bazenom i tako svakog dana, a igraju se raznorazni sportovi

meni klinke idu na atletiku i ritmičku gimnastiku i mogu ti reći da je dvorana višnjik itekako ispunila prazninu koja je postojala u sportu za građane

problematična je možda bila gradnja, financiranje zbog zatvorenog bazena koji pojede sav plus od dvorane, ali sve skupa to itekako šljaka na korist građana

na koncu nemereš niti gledati neki profit jer se radi o komunalnoj firmi koja ima zadatak za što manje novaca građanima pružiti što više, a to ova dvorana pruža

to što u splitu ili zagrebu nisu imali pojma što i kako poslije prvenstva i što niti danas nemaju pojma što s njima, ne znači da je svugdje isto

višnjik je prvenstveno građen za "poslije prvenstva", sa 4 pomoćne dvorane i bazenom koji za prvenstvo nisu ni bili potrebni, ali sada itekako ispunjavaju zamišljenu namjenu

16 godina
odjavljen

picajzla to je onda super za čuti!

15 godina
picajzla0707 kaže...

nisu sve dvorane promašene tonči, kod nas u zadru dvorana je itekako puna od ujutro do navečer, skupa s bazenom i tako svakog dana, a igraju se raznorazni sportovi

meni klinke idu na atletiku i ritmičku gimnastiku i mogu ti reći da je dvorana višnjik itekako ispunila prazninu koja je postojala u sportu za građane

problematična je možda bila gradnja, financiranje zbog zatvorenog bazena koji pojede sav plus od dvorane, ali sve skupa to itekako šljaka na korist građana

na koncu nemereš niti gledati neki profit jer se radi o komunalnoj firmi koja ima zadatak za što manje novaca građanima pružiti što više, a to ova dvorana pruža

to što u splitu ili zagrebu nisu imali pojma što i kako poslije prvenstva i što niti danas nemaju pojma što s njima, ne znači da je svugdje isto

višnjik je prvenstveno građen za "poslije prvenstva", sa 4 pomoćne dvorane i bazenom koji za prvenstvo nisu ni bili potrebni, ali sada itekako ispunjavaju zamišljenu namjenu

Zadarska dvorana nije građena u paketu za rukometno prvenstvo. Ona je korištena za isto ali je građena u nekom drugom paketu financiranja.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
mario.L_hr kaže...

Zadarska dvorana nije građena u paketu za rukometno prvenstvo. Ona je korištena za isto ali je građena u nekom drugom paketu financiranja.

znam da nije, planirana je i započeta nešto prije prvenstva, no poklopilo se da se koristi i prvi put otvara za prvenstvo

mogla je biti primjer kako koristiti dvoranu i nakon prvenstva za ostale dvorane

doduše, kod nas je dobar primjer nepoželjan, jer je netko uvijek pametniji 

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

znam da nije, planirana je i započeta nešto prije prvenstva, no poklopilo se da se koristi i prvi put otvara za prvenstvo

mogla je biti primjer kako koristiti dvoranu i nakon prvenstva za ostale dvorane

doduše, kod nas je dobar primjer nepoželjan, jer je netko uvijek pametniji 

a koliko je slojeva boje na zidovima? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
12 godina
Ajar kaže...

a koliko je slojeva boje na zidovima? 

najmanje koliko i na tunelima, pa valjda se uvijek ide prema "naprijed" 

ali to je već druga priča i ispada da bi sigurni od korupcije bili jedino kad ništa ne bi radili

ne opravdavam korupciju nikako, no referirao sam se na ovaj dio priče kad su dvorane već izgrađene (kako god bile farbane) jel moglo od njih biti koristi za društvo, a vidi se bar po nekim primjerima da su mogle biti i neke od njih jesu itekako korisne 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 13:16 (picajzla0707).
13 godina
Izgleda da je tekst nerazumljiv dijelu nogometnih navijača - molim autora da sljedeći put objavi i inačicu prevedenu na huliganski.
Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
6 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

majkoissova, koliko sam tehnološki zaostao! ja to još uvijek činim troslojnim mekanim papirom. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Akrohail

Pogledao sam dosta gameova dobrih igraca sto su igrali na 5-6-7K MMR i kakvi igraci im znaju uletit je jad i tuga. Sigurno da postoji ili dosta account buyera i/ili ih sistem vrlo jednostavno gura. Ne znam koliko imas odigranih gameova, no vjerujem da rijetko dobis team bez retarda ili blaže, osjetno slabijeg igraca od ostatka teama. Lik koji snima je opcenito troll i zajebant, ali i vrlo dobro igra, kad igra za ozbiljno, stovise rasturio je nemalo puta guzice pro americkih igraca. Da, Miracle je slucaj ovog sto sam spomenuo. Da je taj isti Miracle igrao sa ijednim MYM igracem od prije 5-6-7g bio bi na sceni vec isto tolko, to sigurno. Kaj se rankinga tice, hoces li se prije poboljsat odigrao svaki game drugog heroja i drugu rolu ili odlucis li igrat samo jednu rolu i 5 heroja koji pokrivaju tu rolu? Naravno ovo drugo. Mozes li to rjesit u Ranked Matchmakingu, bas i ne. Postavlja se pitanje zasto, no ovo je vec offtopic za ovu temu, mozemo nastavit na Dota topic ;)

EDIT: Da, prije je bilo nemoguce postat pro, ako nisi bio superknown. Danas je to moguce, tocno tako putem teskog rada i dobrih zivaca. Treba zrtvovat sve i svasta, ak oces uspjet, a zrtvovat npr. fax za sansu da postanes pro gamer bas i nije pametno, pogotovo ne u HR. Znaci, moras igrat dugo po malo/srednje puno sa cim manje gubitaka. Drugim rijecima morao si igrati od samog pocetka da bi danas bio u rangu toga da te netko samo uoci. To je veliko sranje za nove igrace ili one koji igraju po par god.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 2:16 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Glup naslov! Blago rečeno. 

Pratim i nogomet i košarku i e-sport i koji god drugi sport stignem. 

Puno puta smo jedni drugima spominjali obitelj i ostale stvari nakon utakmice znali smo se i potući puno puta.

Isto to se dogadalo nakon i usred warowa na codu i nakon gejmova na lolu. Znao sam se i tu potući.

E sport raste i tu su milijuni i milijuni novaca. Gejming kuće imaju i teratane i svi moraju trenirat inače bi ostali bez kičme.

E sport je sport treninzi fokusiranost brzina refleksi.

Ukratko glup naslov da gluplji ne može biti.

1 1 hvala 1
15 godina
The_Fichek kaže...

EDIT: Da, prije je bilo nemoguce postat pro, ako nisi bio superknown. Danas je to moguce, tocno tako putem teskog rada i dobrih zivaca. Treba zrtvovat sve i svasta, ak oces uspjet, a zrtvovat npr. fax za sansu da postanes pro gamer bas i nije pametno, pogotovo ne u HR. Znaci, moras igrat dugo po malo/srednje puno sa cim manje gubitaka. Drugim rijecima morao si igrati od samog pocetka da bi danas bio u rangu toga da te netko samo uoci. To je veliko sranje za nove igrace ili one koji igraju po par god.

Za bit pro u bilo kojoj igri se zna da se treba igrat po cijeli dan, znači ne 5-6 sati dnevno, nego koliko god se može - i tako svaki dan bez prestanka da ne opadne skill. Ako netko ne može igrat min 8 sati dnevno, najbolje mu je zaboraviti snove o slavi i igrat laganini casual competitive u slobodno vrijeme. 

13 godina
neaktivan

Super je što ljudi podržavaju ovakav e-sprtski događaj. I ja sam prije za ovakav događaj nego za to što se dešava na fudbalskim tribinama. Ali nije problem ni u fudbalu, nego zna se u alkoholu...

0 0 hvala 0
13 godina
Kolacic kaže...

Puno puta smo jedni drugima spominjali obitelj i ostale stvari nakon utakmice znali smo se i potući puno puta.

Isto to se dogadalo nakon i usred warowa na codu i nakon gejmova na lolu. Znao sam se i tu potući.

E sport raste i tu su milijuni i milijuni novaca. Gejming kuće imaju i teratane i svi moraju trenirat inače bi ostali bez kičme.

Često ispod samog naslova postoji i tekst koji mrvicu detaljnije opisuje što je autor htio reći - al' jbg, ti si se već kod naslova potukao.

11 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
Kolacic kaže...

Često ispod samog naslova postoji i tekst koji mrvicu detaljnije opisuje što je autor htio reći - al' jbg, ti si se već kod naslova potukao.

Pročitao sam tekst. Mjesat kruške i jabuke u ovom slučaju mandarine i nektarine.

Prvo mjesto u Zagrebu u košarci. 2400h cod-a igrao u njemačkom timu i 6 godina lol-a. 5 godina nogometa. 

I opet ću reći glup naslov. Ni ja nisam smio na utakmice zbog BBB-a. Nitko nikom ne briše dupe. Glup naslov.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 16:34 (Kolacic).
11 godina
KIKI3ooo kaže...
The_Fichek kaže...

Za bit pro u bilo kojoj igri se zna da se treba igrat po cijeli dan, znači ne 5-6 sati dnevno, nego koliko god se može - i tako svaki dan bez prestanka da ne opadne skill. Ako netko ne može igrat min 8 sati dnevno, najbolje mu je zaboraviti snove o slavi i igrat laganini casual competitive u slobodno vrijeme. 

Da, danas je to tako, ali ako je netko vec sad npr. 7K ili veci MMR ima dobre sanse za postat pro. Do tog ranga naravno da ce prije doci netko tko je poceo igrat od samog pocetka rangiranja, nego netko tko je poceo igrati prije par god pa makar vjezbao puno vise, uz pretpostavku da su oba igraci koji imaju potencijal za te visine. To sam htio rec. Mislim da "normalna" osoba bas i nece izdvajat tolko puno vremena, sve da i zeli postat pro, a oce ako ima vrlo dobar backup plan ili silno to zeli, tj. samosvjesno odbacuje dobar dio zivota da postane pro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 21:07 (The_Fichek).
13 godina
Kolacic kaže...

Pročitao sam tekst. Mjesat kruške i jabuke u ovom slučaju mandarine i nektarine.

Prvo mjesto u Zagrebu u košarci. 2400h cod-a igrao u njemačkom timu i 6 godina lol-a. 5 godina nogometa. 

I opet ću reći glup naslov. Ni ja nisam smio na utakmice zbog BBB-a. Nitko nikom ne briše dupe. Glup naslov.

Koliko sati metafore imaš?

16 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...
Kolacic kaže...

Koliko sati metafore imaš?

Više nego hrvatskog. :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 19:35 (Tonči).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice