Sony službeno najavio PlayStation 4

poruka: 137
|
čitano: 23.463
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony službeno najavio PlayStation 4".
13 godina
protjeran
Re: Sony službeno najavio PlayStation 4
vgetik kaže...
Virtua Fighter kaže...
Za mene je ovo sve totalno razočaranje ali to sam i očekivao. Apsolutno ništa novoga, nekakva "evolucija" PS3 bez ikakvog napretka na nekim stvarima koji očajnički čekaju da ih se netko sjeti napraviti/popraviti. Killzone demo fino izgleda dok ona letjelica ne sleti i onda vidimo sve probleme koje nosi igranje. Motion capture i facijalne animacije su još uvijek katastrofa, likovi i dalje hodaju kao da imaju metlu u guzici. Efekt vatre/vode, potpuno nerealan. Umjetna inteligencija i dalje skriptirana, odnosno ne postoji. Pokazali su onaj demo facijalnih animacija koji pokazuju još od PS2 i laži zvane "Emotion Engine". Očekivao sam barem neku novu dobru laž Sony-a, najavu igre u otvorenom svijetu gdje milijuni igrača igraju na istom serveru, istom svijetu gdje se sve može mijenjati, gdje svi mogu raditi i živjeti kako ih je volja ili nešto slično. Niti od Microsofta ne očekujem ništa, osim onog poboljšanog Kinecta sve ostalo će biti isto kao i Sony, samo uz dodatno Američko filozofiranje i integraciju sa polupropalim Microsoftovim Tabletima i mobitelima.

Što ti očekuješ od konzola, Matrix?

Mene je najviše ovaj video impresionirao:

Iako ozbiljno mislim da se ovdje radi o prerendiranoj sceni, kao što je bio slučaj sa Killzone 2.

Navodno je to sami gameplay. Potvrdilo par novinara. Sad dal je to stvarno tako ili ne, vrijeme ce pokazati :)

14 godina
Friday kaže...
deni146 kaže...

Ne sjecam se da na pcu postoji opcija, da mozes istovremeno downloadati i igrati igru, e to je revolucija igranja. Dosta mi je vise da nakon sto kupim igru moram cekati da se skine da bi je mogao igrati.

Strašno! Na to ti godišnje otpadne koliko? Par sati?

Uostalom, šta bi igrao dok nema igre? Na BF3 možeš igrati osnovnu igru dok se DLC-ovi skidaju...

Hm, ako igras samo online multiplayere bas ne znam koliko ce ti se dopasti ideja da je PS4 super i da u pozadini skida update {#}

A ako je singleplayer u pitanju, pa to Origin podrzava.

Pokreces igru za vrijeme updatea, i kaze da nije preporucljivo ili tako nesto, da li zelis nastaviti. I radi.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 14:37 (CyberDemonVZ).
17 godina
neaktivan

Dućani u Engleskoj primaju preordere PlayStationa 4 za nešto manje od 4k kn.

http://www.shopto.net/video%20games/ps4/PS4HW00-ps4-console

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

2 0 hvala 1
14 godina

Sa "drustvenim" (ili "socijalnim" ) aspektom su pogodili u sridu.

Koliko god to meni bilo nezanimljivo to je ono sto danas prodaje i mobitele i softver i web aplikacije... pa i smart TV-e, i svu ostalu elektroniku.

Kamere po defaultu uz konzolu, chat, spajanje, pomoc u igri, sve pozitivne stvari.

Ako i netko to nece koristiti, dobro je imati. Za svaki slucaj ;)

Ono upravljanje likovima sa kontrolerom mi je bilo predobro! Crtanje u prostoru, onako dobro naprevljeno. Genijalno!

Pogotovo ako imas pristup nekom 3D printeru ;)

Grafika me razocarala.

Nista bolje od recimo Ultra postavki u Crysisu ili Battlefieldu na PC-u.

Fizika micanja likova u Killzoneu uzasna! Nadam se da ce to jos izmjeniti :)

Onakav tech demo se vidi svako malo. Pa i prije nekoliko generacija na PC graf. karticama.

A i po tome se nista ne moze zakljuciti.

Sto ako je glava onog djedice iskoristavala 70-80% snage konzole? Znaci u igri ti moze letjeti jedna dobro nacrtana glava po ekranu? Super :)

Osim ako su zeljeli reci da ih istovremeno moze biti stotinjak na ekranu, sa prikazom svih emocije, real-time sjenacnjem, u FPS igri, sa 60 slicica u sekundi.

E to je vec nesto drugo ;) Al to nisu rekli.

Moja ocjena:

Sama konzola i ideja oko nje: odlicna!

Mogucnosti: vjerojatno ogromne.

Tech demo: OK.

Prikazane igre: ne bas dojmljivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 14:38 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
13 2 hvala 0
16 godina
tigerija kaže...
deni146 kaže...

Ne sjecam se da na pcu postoji opcija, da mozes istovremeno downloadati i igrati igru, e to je revolucija igranja. Dosta mi je vise da nakon sto kupim igru moram cekati da se skine da bi je mogao igrati.

zgleda da je PS4 nešto poput cloud servera. Prema tome barem. Always connected.

Downside jest da izgleda da samo furaju na internet dok nemaju svi net. I meni je zabavnije igrati lokalno sa ekipom.

Fora mi je ovo real time streamanje što su pričali od online da će biti uključeno i ovo da se bilo tko može ubaciti umjesto tebe.

Jesi ikada koristio OnLive i Gaikai na PC-u? na OnLive-u si mogao gledati kako drugi igraju itd....

Gaikai je otisao stepenicu vise sa PS4 ali jedini problem koji vidim u ovome sto nisu ulazili u detalje odnosno nisu objasnili na sto tocno misle..... je li to samo ako igras u cloudu ili vrijedi isto  i za fizicke kopije igara.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
neaktivan

Plejka je majka.

Ja sam dijete plejšna, jedinica me je odgojila dok mi je otac lokao po kavanama a majka tko zna gdje je bila.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 14:45 (bjong).

21 0 hvala 2
17 godina
Tonči kaže...

Pa, i nije baš:

CPU :  x86-64 AMD “Jaguar”,  8 cores 

GPU : 1.84 TFLOPS,  AMD next-generation Radeon™ based 

graphics engine

Memory GDDR5 8GB 

To je, za veličinu konzole, prilično moćno. Primijeti da je 8 jezgara procesora, da je memorija GDDR5, a ne obični DDR3 i da je sve integrirano skupa, dakle nema overhead. Od iste konfiguracije u PC-u, bit će u praksi barem 30% brže.

Kaj uopče obračaš pažnju na neke glupe komentare, da je PS4 hardwer preslab i smeče u usporedbi s čim klasičnim PC kompom možda jel.Izlanuo se{#}

Treba prvo znat da je to konzola a ne PC, dakle TDP procesora i hlađenje je vrlo bitno a i potrošnja sistema tu nema mjesta za klasične PC drangulije.Sve igrice direktno rađene ili prilagođene za PS4, bit če itekako optimizirane da potpuno iskoriste takav specifičan procesor sa 8 jezgri koji na Desktop PC kompu ne postoji u praksi.Večina PC komp igrica samo znaju odlično radit sa 4 CPU Threads, a ostalo ništa ne vide pa onda recimo preostalih 4 Threads na FX-8320 hvataju zjake i spavaju u klasičnom PC okruženju.{#}

Ništa čudno da je Sony nogiral IBM proc, jer su vidjeli da je kompletan integrirani AMD CPU+GPU+HSA paket znatno bolje rješenje.Nevinašce Ovaj novi Jaguar procesor+AMD GPU je idealan za ovak nešto, s obzirom na sve poboljšane tehnikalije/IPC u odnosu na Bobcat prethodnika.Takav Jaguar prilagođeni 8 Core procesor, zauzima malo mjesta jer je sam po sebi vrlo malih dimenzija uz sve to takav procesor ima nizak TDP.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?page=5&jumpto=3496585&sort=asc&view=flat

Sony je nedavno službeno ušao u AMD HSA društvance, i po tome se več moglo zaključit kaj se događa u pozadini oko PS4 tehnikalija.Cool

http://hsafoundation.com/

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Grafika me razocarala.

daj nemoj me je8at... do dan danas tu igru još nitko nije nadmašio (ne znam za c3 kako izgleda) i da mi tako igre izgledaju ja bih bio presretan. je8e mi se za 30 ii 60 fpsa

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 14:56 (skank666).
17 godina
Tonči kaže...
nixass kaže...
obje konzole x86, grafika na dx ili ocl, port gran turisma i/ili forze na pc.. Bilo bi to lijepo.

?

lapsus, mislio sam na open gl a ne cl :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
rambox kaže...
Tonči kaže...

Pa, i nije baš:

CPU :  x86-64 AMD “Jaguar”,  8 cores 

GPU : 1.84 TFLOPS,  AMD next-generation Radeon™ based 

graphics engine

Memory GDDR5 8GB 

To je, za veličinu konzole, prilično moćno. Primijeti da je 8 jezgara procesora, da je memorija GDDR5, a ne obični DDR3 i da je sve integrirano skupa, dakle nema overhead. Od iste konfiguracije u PC-u, bit će u praksi barem 30% brže.

Kaj uopče obračaš pažnju na neke glupe komentare, da je PS4 hardwer preslab i smeče u usporedbi s čim klasičnim PC kompom možda jel.Izlanuo se{#}

Treba prvo znat da je to konzola a ne PC, dakle TDP procesora i hlađenje je vrlo bitno a i potrošnja sistema tu nema mjesta za klasične PC drangulije.Sve igrice direktno rađene ili prilagođene za PS4, bit če itekako optimizirane da potpuno iskoriste takav specifičan procesor sa 8 jezgri koji na Desktop PC kompu ne postoji u praksi.Večina PC komp igrica samo znaju odlično radit sa 4 CPU Threads, a ostalo ništa ne vide pa onda recimo preostalih 4 Threads na FX-8320 hvataju zjake i spavaju u klasičnom PC okruženju.{#}

Ništa čudno da je Sony nogiral IBM proc, jer su vidjeli da je kompletan integrirani AMD CPU+GPU+HSA paket znatno bolje rješenje.Nevinašce Ovaj novi Jaguar procesor+AMD GPU je idealan za ovak nešto, s obzirom na sve poboljšane tehnikalije/IPC u odnosu na Bobcat prethodnika.Takav Jaguar prilagođeni 8 Core procesor, zauzima malo mjesta jer je sam po sebi vrlo malih dimenzija uz sve to takav procesor ima nizak TDP.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?page=5&jumpto=3496585&sort=asc&view=flat

Sony je nedavno službeno ušao u AMD HSA društvance, i po tome se več moglo zaključit kaj se događa u pozadini oko PS4 tehnikalija.Cool

http://hsafoundation.com/

Neka čovjek komentira. Pazi, realno on jest u pravu kad gledamo sirovu snagu: 7970 koji ja imam puca preko 4,3 TFLOPS procesne snage, a oni najavljuju 1,84. Dakle, realno PC zaista jest mnogo, mnogo moćniji. Na PC-u možeš ugurati i četiri Xeona s po 8 jezgara ili Opteron s 12 komada... dakle, može se.

PC će biti snažniji, ali za (spominje se 650 eura cijena) cijenu konzole... teško. Tome dodajmo sigurno bolje drivere i bolji dizajn, SoC, svega i imaš nešto prednosti nad sličnim komponentama PC-a, a to nije za baciti.

:)
14 godina
skank666 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Grafika me razocarala.

daj nemoj me je8at... do dan danas tu igru još nitko nije nadmašio (ne znam za c3 kako izgleda) i da mi tako igre izgledaju ja bih bio presretan. je8e mi se za 30 ii 60 fpsa

Nisi gledao predstavljanje?

Najvise in-game grafike se vidjelo u Killzoneu. (Ostalo je bilo tech demo, ili intro od igre, ili grafika u igri, ali ne sam gameplay, pa ne mozes znati..)

Moguce je da su izabrali bas krivi dio gdje se ne moze vidjeti prava moc grafike.

"Sterilni" grad - beton, staklo, metal, odsjaji, "drveni" ljudi :)

Kasnije nekoliko ekplozija, bloom, dim i slicne fore.

Nista sto bi izgledalo kao djungla u gradu u Crysisu 3 (ili cak i 1) ili obala ili sume u Battlefieldu 3.

16 godina
skank666 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Grafika me razocarala.

Killzon mi je najimpresivnija PS4 igra so far kada je u pitanju grafika i u jednu ruku me podsjeca na Mirrors Edge hmm, sve te reflekcije, gradevine i tak to..... ali gamplay wis emi  Killzone bas i nije nesto. Slozio bih se s njim da animacije/fizika u Killzone-u bas i nisu nesto WOW kako sam ocekivao da ce biti....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 15:07 (lovac82).
14 godina
neaktivan

govorite sta ocete.. ove godine uzimam ili njega ili xbox.. prije ps jer mi se svida driveclub,watchdogs i onaj program creative.. sema mi e.. a za te pare komp uzet ako se moze bolji uzimajte.. sad ce biti td.. ali  konzola koja ce opet posli doci na 2400kn je za igrice optimalna.. 

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

na preskok samo nešto gledao, nego upalo mi je u oko ovo: "ništa bolje od crysisa" ko da crysis loše izgleda pa je ono, dojam - meh...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
lovac82 kaže...
skank666 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Grafika me razocarala.

Killzon mi je najimpresivnija PS4 igra so far kada je u pitanju grafika i u jednu ruku me podsjeca na Mirrors Edge hmm, sve te reflekcije, gradevine i tak to..... ali gamplay wis emi  Killzone bas i nije nesto. Slozio bih se s njim da animacije/fizika u Killzone-u bas i nisu nesto WOW kako sam ocekivao da ce biti....

prvi uncharted je je iskoristavo 30 % snage ps3 a tad je grafa bila odlicna dok je drugi dio oko 80 % i rekli su da je to max sta konzola moze dat pa onda trojka koja navodno iskoristava svu snagu ps3.isto kao i sad sa killzone-om 4.igra je jos u razvoju i izlazi medu prvima za ps4.napretka ima i s godinu do dvije ce se vidjeti sta ps4 moze dati od sebe

17 godina
neaktivan

Vi što pričate da je mala snaga i loša grafika i za argument si uzimate Killzone. Zapamtite da je ovo što ste vidjeli rana verzija launch titlea. Pogledajte videe iz 2006-7 sa PS3 launch naslovima koji nisu ni slični onome što imamo danas. I u osnovi pogledajte što su Square Enix i Capcom donjeli. I za kraj pogledajte finishing naslove PS3 konzole, The Last Of Us i Beyond:Two Souls, PS4 će biti najmanje duplo jači od PS3, ako ne i više. Sam Agni's Phylosophy izgleda puno bolje od Battlefielda 3 ili Crysisa. Capcomov Deep Down ima gameplay video koji je neusporediv s bilo čime što imamo danas

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 15:21 (Zippo).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče igara, vizualno me se najviše dojmio Deep Down. De facto CGI kvaliteta grafičkog identiteta igre. Uzevši u obzir kako su ovo launch naslovi i kako će igre u narednim godinama izgledati samo bolje, imamo se čemu veseliti.

Jedino mi je smiješna činjenica kako su konzole sada ništa drugo nego li lijepo zapakiran PC uz nešto razumniju potrošnju energije i prilagođeno sučelje. PC je po sirovoj snazi i dalje daleko kvalitetnije rješenje, no pošto većina igrača na tržištu nisu neki entuzijasti po pitanju iskorištavanja punog potencijala postojećih tehnologija (niti ih developeri nastoje iskoristiti), ovo je relativno isplatljiva investicija. Čekam s nestrpljenjem što će Microsoft prezentirati.

Raptr - Deadwalker88 | Twitter - 4nt3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nordic Ivan kaže...
Tonči kaže...

Važno je dodati da će APU arhitektura i unificirana brza GDDR5 memorija dati konzolama nešto prednosti pred klasičnim PC-jem, pogotovo uz praktičnu mogućnost da se sve radi u OpenGL-u 4.3 i OpenCL 1.2 te uz LLVM/Clang kompajler, dakle, igre praktički neće biti teško portati na PC ili obrnuto (razlike su minimalne zbog OS-a). Ovo je nešto (ne previše doduše) snažnije računalo od ovakvog kakvo možete danas kupiti, a pažljivim programiranjem, dobrim driverima i sl. može se dosta produljiti životni vijek konzole u odnosu na ovakav PC, pri čemu "dosta" može značiti barem dvadesetak posto dulje.

Erm, what? xD Prednost nad "klasičnim" PC-em? Da, neće biti teško portati napokon (fuck that stupid Cell™ processor), ali... "Snažnije računalo od ovakvog kakvo možete danas kupiti" ?? W T F xD

Hardware u PS4 je smeće naspram aktualnog PC hardware-a, but noone gives a shit anyway obviously...

Kakva glupost. Notorna.

ekvivalent HD 7970m sa 8core Jaguarom i 8GB GDDR5(7.5GB za VRAM) je smeće?

koju konfu ti imaš jebote?

Vjerojatno 3SLI Titan i Xeona?

Ah, prvi dan na forumu. trebao sam znati.

16 godina
Saint96 kaže...

govorite sta ocete.. ove godine uzimam ili njega ili xbox.. prije ps jer mi se svida driveclub,watchdogs i onaj program creative.. sema mi e.. a za te pare komp uzet ako se moze bolji uzimajte.. sad ce biti td.. ali  konzola koja ce opet posli doci na 2400kn je za igrice optimalna.. 

Ma kakav TD.... PS4 je odlican, za iste novce ce PC biti slabiji vrlo vjerojatno, konzola ce se ipak prodavati ispod proizvodne cijene, a igre na konzolama su i nesto optimiziranije tako da, nitko ne treba pljuvati bezveze jer to pljuvanje ne moze biti potkrijepljeno cijenicama (barem ne jos). Stvar je u tome sto su neki ocekivali drasticni skok odmah sada po launchu kao gotovo svaki puta do sada (citaj: 2D-3D, PS1-PS2-PS3), nemoj me shvatiti krivo, skok je velik ali nije to vise toliko znacajan skok da cemo padati na dupe kao nekada u dalekoj proslosti, PC ce uvijek biti superiorniji od bilo koje konzole i to je normalno jer stalno izlazi novi hardver za PC.

skank666 kaže...

na preskok samo nešto gledao, nego upalo mi je u oko ovo: "ništa bolje od crysisa" ko da crysis loše izgleda pa je ono, dojam - meh...

Ne mozes bas usporedivati prakticki dzunglu i tamo neki futuristicki grad, mislim, tesko je usporediti sto bolje izgleda.....

17 godina
Tonči kaže...

Neka čovjek komentira. Pazi, realno on jest u pravu kad gledamo sirovu snagu: 7970 koji ja imam puca preko 4,3 TFLOPS procesne snage, a oni najavljuju 1,84. Dakle, realno PC zaista jest mnogo, mnogo moćniji. Na PC-u možeš ugurati i četiri Xeona s po 8 jezgara ili Opteron s 12 komada... dakle, može se.

PC će biti snažniji, ali za (spominje se 650 eura cijena) cijenu konzole... teško. Tome dodajmo sigurno bolje drivere i bolji dizajn, SoC, svega i imaš nešto prednosti nad sličnim komponentama PC-a, a to nije za baciti.

A kolko bi koštal takav PS4 zapravo,Izlanuo se da u njemu kuca prilagođeni HD 7970 i kakvo bi hlađenje trebal imat takav PS4 a o potrošnji da ne govorimo jel.Ovo rješenje na konzoli za tu lovu, je maksimalno optimizirano(driveri) a igrice koriste svih 8 jezgri a tek 8gb ddr5 memorije eh i to onda sve iskombinirano u jednu cjelinu za što bolje performanse.Cool

Kaj se tiče TDP-a kompletnog hardwera na PS4, za prilagođenu grafičku karticu nisam siguran šta su točno postigli na tom polju.No kaj se tiče navedenog Jaguar procesora, to je okvirno lako zaključit jer Kabini APU Quad Core Jaguar CPU na 1.4ghz ima 15W TDP-a i to zajedno sa integriranom GPU jer je to APU. Znači prilagođena Jaguar verzija od 8 jezgri, znači samo CPU dio nema više od 25W TDP-a vjerojatno a ostali za zad nepoznati dio TDP-a otpada na PS4 grafičku jezgru+ ostalo kaj su več nagurali u taj cijeli sistem kaj drugo.{#}

13 godina
neaktivan

@Tonči, hehe, HD 7970 sa preko 4,3 TFLOPSa. Kao prvo nemas toliko, kao drugo teoretski peak GPGPU compute power ne znači ništa za praktične performanse u gamingu.

Treće, kodiranje za PS4 i PC su nebo i zemlja, OpenGL sa UMA i DX API sa SMA. Razlika u razini optimizacije je ogromna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
sharxtreme kaže...

ekvivalent HD 7970m sa 8core Jaguarom i 8GB GDDR5(7.5GB za VRAM) je smeće?

koju konfu ti imaš jebote?

Vjerojatno 3SLI Titan i Xeona?

Ah, prvi dan na forumu. trebao sam znati.

Nema 8 GB VRAM-a, nego je unificiran RAM i VRAM, koliko vidim. To je manje od 64GB običnog i npr. 6GB VRAM-a na računalu. Nije ekvivalent 7970, jer 1,84 TFLOPS nije ni blizu 4.3 TFLOPS.

rambox kaže...
...

Znamo grafičku jezgru, radi se o Tahiti čipu.

sharxtreme kaže...

@Tonči, hehe, HD 7970 sa preko 4,3 TFLOPSa. Kao prvo nemas toliko, kao drugo teoretski peak GPGPU compute power ne znači ništa za praktične performanse u gamingu.

Treće, kodiranje za PS4 i PC su nebo i zemlja, OpenGL sa UMA i DX API sa SMA. Razlika u razini optimizacije je ogromna.

Prvo imam:

Pogledaj performanse za sve na slici.

Drugo, teoretski peak znači dosta. Nitko ne kaže da igre trebaju 4,3 teraflopsa konstantno, ali hardver to može.

Treće, ne baš nebo i zemlja. OpenGL 4.3 je idući za PS4, a to znači da odustaju od PSGL-a i posebnih ekstenzija. Razlike će biti u driverima i sama arhitektura će omogućiti ubrzanja, ali ne drastična.

Iako će optimizacija biti, niti teoretski ne postoji šansa da tako optimizirani procesor, grafička i memorija te ploča daju nešto drastično više, nego se to može postići na istom hardveru. Tahiti čip ne može biti brži od Tahiti čipa, makar se Rory Read na glavu nasadio. Jednako tako 8-jezgreni Jaguar je 8-jezgreni Jaguar i točka.

Kako sam već rekao, PC ima dosta overheada u API-ju i driverima te sama kompilacija za tko-zna-koju arhitekturu daje gubitke, ali jednako tako PC svake godine postaje mnogo snažniji, a konzola zapinje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 16:16 (Tonči).
14 godina
neaktivan

Ne kuzim opet te komplikacije i usporedbe sa snagom PC-a.

Dobro sto vi igrate na tom PCu da vam toliko treba jak HW?

Stvarno ne znam kad sam zadnji put igrao nesto bas, sto me odusevilo na PCu, dok recimo Uncharted 2/3, MGS4, Killzone 2/3, GT5, Ressistance i gro drugih ekskluziva koje su me naprosto odusevile, kao sto i igrivošću tako i odlicnom grafikom.

Meni je to na 720p 42" plazmi izgledalo naprosto fenomenalno tako da, ako PS4 bude jaci, a nadmasit 7900GT nije problem hehe.

Opet usporedujete PC komponente sa PS3 dovraga, usporedite komponente PS3 sa PS4 pa vidite koliki ce tu zapravo napredak biti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 16:23 (BMK).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Konzola košta kao grafička kartica za PC, a istovremeno je na istom hardveru u praksi brža, što je dovoljno za dati prednost. Nema smisla uspoređivati to dvoje. Namjene i uvjeti su različiti, kao i cijena.

13 godina
neaktivan

Watch dog nije igran na PS 4 nego na PC sličnih karakteristika.{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

rambox kaže...
...

Znamo grafičku jezgru, radi se o Tahiti čipu.

Ja to u Sony dokumentu ne vidim, jer nisu naveli ništa osim detalja za Jaguar CPU di si našel taj podatak?{#}

14 godina
lovac82 kaže...
tigerija kaže...
deni146 kaže...

zgleda da je PS4 nešto poput cloud servera. Prema tome barem. Always connected.

Downside jest da izgleda da samo furaju na internet dok nemaju svi net. I meni je zabavnije igrati lokalno sa ekipom.

Fora mi je ovo real time streamanje što su pričali od online da će biti uključeno i ovo da se bilo tko može ubaciti umjesto tebe.

Jesi ikada koristio OnLive i Gaikai na PC-u? na OnLive-u si mogao gledati kako drugi igraju itd....

Gaikai je otisao stepenicu vise sa PS4 ali jedini problem koji vidim u ovome sto nisu ulazili u detalje odnosno nisu objasnili na sto tocno misle..... je li to samo ako igras u cloudu ili vrijedi isto  i za fizicke kopije igara.

Online ima opciju igranja na cloudu. Dok PS4 nema. PS4 igraš igru na svojem hardware. Dok kod online igraš na tuđem hardwareu. Samo ti treba internet i televizor.

Što se tiče PS4. Da ovo sa solijalnom stranom je ok.

Lokalno mi je katastrofa. Očito više nema multiplayer lokalnih igara. A meni to nije zabavno jer mi je izolirano igrati preko interneta.

Što se tiče igara. Ništa što nismo vidjeli na PC...

Možda nešto naprave sa ovim, što se možeš ubaciti drugom igraču ili umjesto njega.

Jedina razlika jest da PS4 ima ove funkcije ugrađene za sve igre. Dok za PC trebaš sam to izraditi za igru.

A sve ove prezentacije igara. jok.

Dok igre izađu budem vidio. Inače je sve ovo grpa govna. Mažu oči. Dok igre izažu onda sudit :) .

16 godina
odjavljen

lol, pa nisam ja ni uspoređivao niš.

16 godina
odjavljen

U pravu si, AMD je za ovu priliku čuvao poseban novi čip, koji inače ne mogu proizvesti: 10nm arhitektura, 1,8GHz jezgra, 8 GB GDDR6 memorije i 768-bitna sabirnica. Stvarno misliš to? Bojim se da 1,84 TFLOPS itekako objašnjava koji čip i u kojem obliku ide u konzolu.

17 godina
neaktivan

I'll just leave this here...

http://blogs.amd.com/fusion/2013/02/21/amd/

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

5 0 hvala 4
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice