Službeno predstavljen iPhone 4

poruka: 742
|
čitano: 142.567
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen iPhone 4".
15 godina
protjeran
RE: Službeno predstavljen iPhone 4
ansha kaže...
Imam 3g i ne usporavaju ga ni animirane pozadine ni posebne ikone, a sve funkcije koje bi dobio s novim os-om imam od davno putem jailbreaka - tako da nema nikakvog smisla uopce update-at.

nemaš sigurno foldere i multitasking (kojeg zapravo nije sam Apple za 3 G napravio već će ga razviti likovi iz DEV Teama), a sasvim sigurno još nekoliko featuresa...

15 godina
protjeran
Naravno da imam foldere i multitasking, bolje se informiraj..
15 godina
protjeran
ansha kaže...

Da, jedino ako si sam radio na iPhoneu i novu si tehnologiju sam ugradio, oh, pa mi to ovdje imamo pravog tehnološkog wunderkinda kad je uspio prije Applea u svoj 3 G kreirati multitasking i foldere Iznenađen

I još jedan teški fail:

"Imam 3g i ne usporavaju ga ni animirane pozadine ni posebne ikone, a sve funkcije koje bi dobio s novim os-om imam od davno putem jailbreaka - tako da nema nikakvog smisla uopce update-at"   (ansha)

Zapljeskajmo tehnološkom wunderkindu SmijehSmijehSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 21:48 (Miro FMF).
17 godina
neaktivan
pa dobro govori, a to sam i ja rekao gore. tko nemoze na iOS4 tj ne donosi mu sve funkcije ima opciju jailbrejkati uređaj i imati vise manje sve sto ima i iOS4 pa čak i neke druge stvari. i multitasking i foldere i whatnot je odavno dostupno i za 2 i 3g. zahvaljujući ogromnoj i super zajednici.
A.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Miro FMF kaže...
ansha kaže...

Da, jedino ako si sam radio na iPhoneu i novu si tehnologiju sam ugradio, oh, pa mi to ovdje imamo pravog tehnološkog wunderkinda kad je uspio prije Applea u svoj 3 G kreirati multitasking i foldere Iznenađen

I još jedan teški fail:

"Imam 3g i ne usporavaju ga ni animirane pozadine ni posebne ikone, a sve funkcije koje bi dobio s novim os-om imam od davno putem jailbreaka - tako da nema nikakvog smisla uopce update-at"   (ansha)

Zapljeskajmo tehnološkom wunderkindu SmijehSmijehSmijeh

Jos se hvalis svojim neznanjem? Ako ti ne znas uredit iphone da ima foldere i multitasking - onda je nemoguce? 

Upisi u Cydi-ji ili Rock-u "Backgrounder" i "Categories" i pritisni install i imas multitasking i foldere! Pretpostavljam da ti je ova procedura prekomplicirana, al bi mi se svejedno mogao zahvaliti. Nema na cemu.

Usput, tu si 3 dana, a vec karton? Lakse malo..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 23:12 (ansha).
17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Govori čovjek koji je u 6 mjeseci dobio više kartona i suspenzija nego neki u 2 godine.

I još ti je u svakom drugom komentaru glavni argument napad ad hominem ( da budem kuul kao neki u filozofskim raspravamaSmijeh).

Iako razumijem, lakše je nekome napisati "ne s*ri (i sl. fraze)" "nemaš pojma", "ne znaš", "pričaš gluposti", nego u par rečenica objasniti zašto nije u pravu.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
15 godina
protjeran
wyks kaže...
ansha kaže...

Govori čovjek koji je u 6 mjeseci dobio više kartona i suspenzija nego neki u 2 godine.

I još ti je u svakom drugom komentaru glavni argument napad ad hominem ( da budem kuul kao neki u filozofskim raspravamaSmijeh).

Iako razumijem, lakše je nekome napisati "ne s*ri (i sl. fraze)" "nemaš pojma", "ne znaš", "pričaš gluposti", nego u par rečenica objasniti zašto nije u pravu.

hahhahahh

15 godina
protjeran
wyks kaže...
ansha kaže...

Ipak nisam u prvih 3-4 mjeseca imao kartone kolko se sjecam. Sta se tice moga vokabulara, bit cu onolko pristojan kolko to sugovornik zasluzi, ako je on nepristojan i ja sam, ako bezocno laze (kao ovaj iznad) reci cu mu sta ga ide.

Mislim da idioti ne zasluzuju da se s njima argumentirano raspravlja (ovdje ne mislim na nekog konkretno, al ih je forum pun), to je moj stav, a ako se tebi ne svidja ti me izvoli prijavljuj pa ce moderatori ocijenit dal pretjerujem.

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ipak nisam u prvih 3-4 mjeseca imao kartone kolko se sjecam.

Sta se tice moga vokabulara, bit cu onolko pristojan kolko to sugovornik zasluzi, ako je on nepristojan i ja sam, ako bezocno laze (kao ovaj iznad) reci cu mu sta ga ide.

Mislim da idioti ne zasluzuju da se s njima argumentirano raspravlja (ovdje ne mislim na nekog konkretno, al ih je forum pun), to je moj stav, a ako se tebi ne svidja ti me izvoli prijavljuj pa ce moderatori ocijenit dal pretjerujem.

Mogao si tako i nastaviti.

Toliko o tome ući i izaći iz svađe kao "veći" čovjek.

Što se tiče foruma punog idiota, u ovi zadnjih 6 mjeseci što sam aktivan (svakodnevno) možda sam naišao na 5 ljudi o kojima sam zbilja pomislio jako loše a da su tu stalno, ostatak (trolova) modovi brzo i uspješno počiste.

Također ovo je jedan od najboljih foruma na Balkanu čisto zbog toga jer nema tako puno ljudi kao što si ti da na svaki uvredu bacaju uvrede nazad. Pogledaj prvih nekoliko stranica najboljih autora, 99% nih nikad se nije našlo u situacijama da ih netko vrijeđa, mislim da nikada nisam vidio da netko od njih vrijeđa drugoga, a gotovo svaki je pomogao makar se radilo o nesposobnjakoviću koji možda zbog svog neznalačkog laprdanja nije niti zaslužio pomoć.

Naravno da neki ljudi nisu vrijedni razgovora ali onda se toga i treba držati.

Umažeš li prst govnom i sam ćeš smrditi.

Što se tiče ove rasprave s "likom iznad" moje sestra nikad nije čula za crackove, jailbrake, modove i kako da ja njoj objasnim da se aparat koji je stvarno skup u nabavi, mora ispravljati da bi bio funkcionalaniji.

Malo se zamislite sad kad izlazi novi OS tko više brine o funkcionalnosti i zadovoljštini korisnika, Apple ili ovi što su napravili jailbreak.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
15 godina
protjeran

Reci ti njem Wyks Smijeh

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
wyks kaže...

Što se tiče ove rasprave s "likom iznad" moje sestra nikad nije čula za crackove, jailbrake, modove i kako da ja njoj objasnim da se aparat koji je stvarno skup u nabavi, mora ispravljati da bi bio funkcionalaniji.

Malo se zamislite sad kad izlazi novi OS tko više brine o funkcionalnosti i zadovoljštini korisnika, Apple ili ovi što su napravili jailbreak.

Al kakve to ima veze s icim? Ja sam rekao da se na jailbreakanom iphoneu moze dobit multitasking i foldere, a tip, koji ocito nema pojma o onome o cemu prica, upada podje*avajuci da jesam li ja neki wunderkind kad to mogu i tvrdi da se ne moze. I sta reci takvome?

16 godina
wyks kaže...

Slažem se sa ovim. Čudi me da u vezi iphona stalno govorite kako se "sve da srediti u 2 klika jailbreakom" a opet pak govorite kako niti 10% prodanih iphona je jailbreakano, pa mi onda nije jasno zašto se to toliko govori da se može? Ta je ista stvar kao i rootanje android mobova ili sličnih tweakova sa symbianom/winmobileom. Jer upravo i ti podaci govore kako velika većina korisnika nije svjesna/neželi/ne da im se petljati sa napravom koju su dosta platili da bi dobili dodatne mogućnosti, jer da žele, onda bi velika većina mobova bila jaiblreakana/rootana/hackana i što već ne, a ne samo mali dio(i to su većinom geekovi koji to rade). 

I uostalom jailbreak/rootanje i sl. ne radiš svaki dan već jednom za dug period(obično do novog software update) tako da ne vidim razliku da li radim neki posao jednu minutu ili deset minutaNeodlučan

Stoja
15 godina
protjeran
Miro FMF kaže...
wyks kaže...
ansha kaže...

hahhahahh

Pa dobro Marijane Grgiću, imas 25 godina, ne ponasaj se ko dijete Namigiva

15 godina
protjeran
Stoja kaže...
wyks kaže...

Slažem se sa ovim. Čudi me da u vezi iphona stalno govorite kako se "sve da srediti u 2 klika jailbreakom" a opet pak govorite kako niti 10% prodanih iphona je jailbreakano, pa mi onda nije jasno zašto se to toliko govori da se može? Ta je ista stvar kao i rootanje android mobova ili sličnih tweakova sa symbianom/winmobileom. Jer upravo i ti podaci govore kako velika većina korisnika nije svjesna/neželi/ne da im se petljati sa napravom koju su dosta platili da bi dobili dodatne mogućnosti, jer da žele, onda bi velika većina mobova bila jaiblreakana/rootana/hackana i što već ne, a ne samo mali dio(i to su većinom geekovi koji to rade). 

I uostalom jailbreak/rootanje i sl. ne radiš svaki dan već jednom za dug period(obično do novog software update) tako da ne vidim razliku da li radim neki posao jednu minutu ili deset minutaNeodlučan

Stvarno ne shvacam sta zelis rec? Govorimo da se moze zato sta se moze, mislim WTF? To sta ih je mali broj JB-an govori o tome da te sve funkcije koje je apple onemogucio vecini nisu vazne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 0:15 (ansha).
17 godina

ajde ubodite obostrano palac jedan drugome i svi zadovoljni.

pozdrav svima
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
wyks kaže...

Al kakve to ima veze s icim? Ja sam rekao da se na jailbreakanom iphoneu moze dobit multitasking i foldere, a tip, koji ocito nema pojma o onome o cemu prica, upada podje*avajuci da jesam li ja neki wunderkind kad to mogu i tvrdi da se ne moze. I sta reci takvome?

A što ako on nema toliko veliko znanje o nečemu što sam proizvođač kaže da šteti uređaju?

Ja osobno (da nemam pojma o informatici i uređajima) to ne bi radio jer se time gubi garancija.

Ajmo pretpostaviti nešto.

Prosječan si korisnik računala koji se ne razumije dalje od Officea, interneta i multimedije (sasvim dovoljno za današnje vrijeme).

Na temelju odličnih recenzija svih medija svijeta i na temelju toga što svi bruje o rom uređaju, ti ga kupiš za velike novce (ili daš nešto manje novca no obvezuješ se plaćati visoku pretplatu 2 godine).

Nakon nekog vremena negdje čuješ da se taj uređaj može poboljšati (wtf? što nisu svi rekli da je to najbolji mobitel na svijetu) s nekim čudom, ali taj postupak ne podržava sam proizvođač koji kaže da je štetan i da ćeš izgubiti garanciju.

Da li ćeš se upustiti u takav postupak?

17 godina
pa zasto se cudite sto stariji modeli ne mogu vrtiti puni iOS 4? ok, istina je da zele prodati vise novih, pa im i nije sad za glavu da rade podrsku za sve stare modele, ali racunate vi sa time da je 3Gs skoro duplo brzi od 3Ga? koliko je onda iphon 4 brzi od 3G? ako oces da bude fluidan na 3Gu moras ga olaksati a onda pati izvedba na novom iphonu jer on moze jesti 3 put vise palente od staroga itd :) mislim, korisnik moze preko JB sve to ubaciti, nije nikakav problem, ali ne vidim zasto bi si netko zelio oduzeti fluidnost radi jedne pozadine... ali bitno da se moze, pa ko voli...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

Stvarno ne shvacam sta zelis rec? Govorimo da se moze zato sta se moze, mislim WTF? To sta ih je mali broj JB-an govori o tome da te sve funkcije koje je apple onemogucio vecini nisu vazne.

Znači multitasking, folderi, i promjena wallpapera korisnicima nisu važni? A zašto onda svi hvale iOS4? Očito je da su ljudima promjene drage jer onda bi svi govorili "mah pa to sam i do sad imao u samo par klikova" Po ovome što govoriš kako sve te stavke JB lako nadoknadi, zanima me koliko je onda vizualno razlika na 3GS-u između iOS4 i JB starije verzije(ovo ozbiljno pitam jer me interesira) Dali je multitasking i ostale funkcije isto izvedene?

Stoja
15 godina
protjeran

iPhone 4 je najsavršeniji, najrevolucionarniji, najtanji smarphone ikad, skup je svega naj što smartphone generalno danas ima

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
wyks kaže...

A što ako on nema toliko veliko znanje o nečemu što sam proizvođač kaže da šteti uređaju?

Ja osobno (da nemam pojma o informatici i uređajima) to ne bi radio jer se time gubi garancija.

Prosječan si korisnik računala koji se ne razumije dalje od Officea, interneta i multimedije (sasvim dovoljno za današnje vrijeme).

Na temelju odličnih recenzija svih medija svijeta i na temelju toga što svi bruje o rom uređaju, ti ga kupiš za velike novce (ili daš nešto manje novca no obvezuješ se plaćati visoku pretplatu 2 godine).

Nakon nekog vremena negdje čuješ da se taj uređaj može poboljšati (wtf? što nisu svi rekli da je to najbolji mobitel na svijetu) s nekim čudom, ali taj postupak ne podržava sam proizvođač koji kaže da je štetan i da ćeš izgubiti garanciju.

Prvo, ako dajes velike novce, dobro ces se informirati o tome sta taj uredjaj moze a sta ne. Ako nisi vican prtljanju po racunalima, a kupis ga - to znaci da je ono sta on nudi tebi dovoljno.

Dalje, ako se odlucis "poboljsat" ga, prvo ces dobro proucit sta to znaci, kako se radi i kakvi su rizici ukljuceni - to sam i sam napravio i odlucio se na jailbreak. Inace, sami jailbreak je savrseno reverzibilan i jos nisam naisao na slucaj da je netko ostao bez iphonea zbog jailbreaka.

15 godina
protjeran
Stoja kaže...
ansha kaže...

Znači multitasking, folderi, i promjena wallpapera korisnicima nisu važni? A zašto onda svi hvale iOS4? Očito je da su ljudima promjene drage jer onda bi svi govorili "mah pa to sam i do sad imao u samo par klikova" Po ovome što govoriš kako sve te stavke JB lako nadoknadi, zanima me koliko je onda vizualno razlika na 3GS-u između iOS4 i JB starije verzije(ovo ozbiljno pitam jer me interesira) Dali je multitasking i ostale funkcije isto izvedene?

Pa vecini ocito nisu. Da su im tolko vazni uzeli bi mobitel koji to moze ili bi jailbreakali iphone. 

Kako je multitasking izveden u os4 ne znam jer jos nije dosao, multitask s JB-om funkcionira savrseno, a i taskmanagera ima dosta razlicitih pa svak moze instalirat onaj koji mu pase.

16 godina
wyks kaže...
ansha kaže...
wyks kaže...

Sa jailbreakom ne gubiš garanciju i definitivno ne štetiš uređaju. 

17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Ne po Appleovom mišljenju

http://www.copyright.gov/1201/2008/responses/apple-inc-31.pdf

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Tomo Yoda kaže...

Čuo sam za nekoliko slučajeva da su ljudi odnijeli jailbreakan iPhone u T-Mobile na popravak i da ništa nisu skužili.

Čim on dođe u servis u Mađarskoj oni prvo pokušaju restart mobitela i nikada neskuže za jailbreak.

To što Apple kaže je jedno, stvarnost je drugačija. Jailbreak je nezakonit ukoliko ga koristiš za nezakonite aplikacije. 

17 godina
Dom031 kaže...

To što Apple kaže je jedno, stvarnost je drugačija. 

Vecu istinu na ovom forumu nisam vidio. Cool

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Samo mislim da vas dvojica pricate o razlicitim stvarima ;)

:)
17 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
Paolo2612 kaže...
Tomo Yoda kaže...

Čuo sam za nekoliko slučajeva da su ljudi odnijeli jailbreakan iPhone u T-Mobile na popravak i da ništa nisu skužili.

Čim on dođe u servis u Mađarskoj oni prvo pokušaju restart mobitela i nikada neskuže za jailbreak.

To što Apple kaže je jedno, stvarnost je drugačija. Jailbreak je nezakonit ukoliko ga koristiš za nezakonite aplikacije. 

Apple ne dopušta popravljanje jailbreak-anih uređaja tj. jailbreakanje im poništava garanciju. Ovo što neki servisiraju je dobra volja ili neznanje, a ne upute od Apple-a. Po pravilu se ne smiju popravljati, ali nitko ne kaže da ti se neće posrećiti.

Apple je vodio sudsku bitku da se jailbreak proglasi ilegalnim - ako im uspije  ono što apple kaže će postati stvarnost.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
protjeran
Nadji mi slucaj nekoga ko je ostao bez iphonea zbog jailbreaka i dam ti keks ;)
15 godina
neaktivan

Nekažem ja da će ti ga pristati servisirati ako ti primjete jailbreak nego kažem da ima slučajeva gdje to ni ne skuže.

Oni ti ionako naprave i sami restart i upgrade OS-a i jailbreak automatski ode, isto kao i što ti prije predaje na servis možeš jednostavno napraviti restart i mirno im dati iPhone

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dom031 kaže...

Nekažem ja da će ti ga pristati servisirati ako ti primjete jailbreak nego kažem da ima slučajeva gdje to ni ne skuže.

Oni ti ionako naprave i sami restart i upgrade OS-a i jailbreak automatski ode, isto kao i što ti prije predaje na servis možeš jednostavno napraviti restart i mirno im dati iPhone

Da, jer koliko ja znam, ako ga nosiš na servis, samo ga restartaš jer nema načina da oni otkriju u T-Comu ili bilogdje da ti je iPhone bio JB-an, neka me netko ispravi ako griješim.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice