Službeno predstavljen iPhone 4

poruka: 742
|
čitano: 142.463
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen iPhone 4".
15 godina
neaktivan

za par mjeseci to će koštat 98 kuna.

toliko o ajčudima 4g

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Službeno predstavljen iPhone 4
Perkan777 kaže...

Imas pravo.Ipak kupujem HTC.iPhone mi izgleda ljepuskasto ali ni HTC nije za baciti.A najveci +++ mu je flash.

Eto, drago mi je da sam pomogao :)

BTW, ostali, nek mi sad još netko kaže da sam ja tu neki Apple fanboy - pomogao čovjeku da se odluči za HTC ;)

Potpis ;)
16 godina
protjeran

Na novoj tv na dnevniku su rekli da ce mu cjena biti od 1300 do 1700 kn?

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Perkan777 kaže...

Na novoj tv na dnevniku su rekli da ce mu cjena biti od 1300 do 1700 kn?

pa samo su preveli što je steve rekao, a zaboravili dolare pretoviriti u eure pa nabiti pdv i maržu t-mobila i to još sve uz pretplatu...eh te vijesti, a kad se 91 besplatan HTC desire dijelio nije ni riječi bilo...

Stoja
16 godina
protjeran

Danijel rekao si da ce igara na Androidu biti puno vise kad se bude isplatilo.A znas li kad ce to biti?U blizoj buducnosti?

BTW ima li i za Android nekih bezkorisnih ali zabavnih aplikacija ko za iphone?

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barnie kaže...
LupusInFabula kaže...

nekuzim kakva je to prednost ugraden video editing mislim glupost,ekran pa nema bas neke velike razlike koje ce bilo ko uocit u rezi al zato ce svi uoci razliku u velicini  ekrana,pazite glupost koju je napravia apple pogledajte velicine telefona skoro pa isti a evo ima ohoho veci ekran,napomena kod memorije evo ima nesta interne,e i a4 ce bit na 1ghz nevirujem da ce bit vise

apple je forsao ovu rezoluciju jer je želio isti omjer stranica i raspored pixela. Točnim duplanjem rezolucije po širini i visini dobili su 4 pixela za svaki 1 na prošloj generaciji čime su postigli da sve aplikacije i GUI izgleda isto jer se samo skalira bez popunjavanja. Čisto sumnjam da je to glupost, dapače mislim da je jako inteligentno jer su ujedno dobili i dosad neviđenu gustoću i oštrinu. Osim toga nije samo stvar u pixel density ovdje nego i posebnom postupku približavanja matrice staklu. Tako nam barem pričaju.

http://www.mobilecrunch.com/2010/04/20/29871/

http://www.engadget.com/2010/06/07/iphone-4-pixel-density-examined-video/

A.
17 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Danijel rekao si da ce igara na Androidu biti puno vise kad se bude isplatilo.A znas li kad ce to biti?U blizoj buducnosti?

BTW ima li i za Android nekih bezkorisnih ali zabavnih aplikacija ko za iphone?

Androidu predviđaju veliki rast u narednom vremenu - a ukoliko se to dogodi, onda će platforma postati zanimljivija velikim igračima :)

Za Android postoji nešto slično Appleovom App Storeu - zove se Android market...

Čini mi se da na njemu ima oko 30 000 aplikacija od kojih je više od 50% besplatno (neka me netko ispravi ako nije točno ;)

http://www.android.com/market/ - Ovdje možeš pogledati neke izdvojene aplikacije iz svake kategorije pa da vidiš otprilike kakvo je stanje :)

Potpis ;)
17 godina
RoTT kaže...
pasko kaže...

opet mali ekran

jebo ih 3,5''

jednom kad se naviknes na veliko (HD2)

sve drugo je klinac

tako da nista od ovog

cekam HTC EVO 4G koji pojede za dorucak iphone 4

Istina,od kad ima HD2 Iphone zbog ekrana pada u zaborav...

Imaš ipad s nešto većim ekranom pa uživaj.

16 godina

Trenutno na marketu kako kažu ima preko 50,000 aplikacija, a dosta njih i besplatno. Zadnje što se tiče portanja igara je uradio gameloft sa 10 dobrih igara.

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Postoji li kakva opcija kod operatera koji prodaju iPhone da svake godine možeš uzeti novi uređaj, a ne svake dvije?

Mislim da bi ti dali u T-mobile, ali nisam siguran.

Ako koga interesira evo Apple WWDC 2010 Keynote na njihovom oficialnom Youtube kanalu:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Geek kaže...

Starom mi za par dana može produžit ugovor i sad si planiram uzet iPhone 3GS ili X10, za ovaj novi mi se ne da čekat 3 mjeseca.

A i kad dođe možda još mjesec-dva neće bit dobavljiv zbog navale...

Sad moj stari je na tarifi flex 150, sad dali bi on mogao uzet tarifu i500 (s obzirom da je prvih 6mj 50%) i onda se vratit na flex tarifu nakon 4 mjeseca?

Postavio si pitanje na krivoj temi. Jednom kad potpises ugovor za bilo koju iTarifu, vise ne mozes do isteka ugovora ici na bilo koju drugu tarifu, osim 'migrirati' na manju ili vecu iTarifu. 

17 godina
super mi je novi iPhone. nisam bas mislio da ce biti ovog dizajna, ali ne smeta.
najvise me veseli A4, bolji prijem signala na svim razinama (gps, gsm, edge, 3g...) i jaca baterija + stedljiviji uredjaj! ekran je normalno iste velicine jer bi samo budala odustala od 250k postojecih aplikacija. to je prednost iPhona sto na svim aktualnim mobitelima (ovi koji podrzavaju update na iOS 4 z), ekrani su istih dimenzija, i za pretpostavit je da ce i dalje ici tim putem, i sa time ce korisnik imati uredjaj koji ce biti aktualan i zanimljiv fakticki jos 3 godine od izlaska. a za developere je to dobro jer znaju da ce stvar koju naprave izgledati isto na svim verzijama.
hardver iPhona 4 je definitivno ozbiljna stvar i bit ce sigurno jedan od najbrzih mobitela u opticaju. jacih nema po tom pitanju, eventualno podjednakih. ukratko nabildali su ga tamo di je to bilo potrebno, a timeface ce biti za video telefoniju, ono sto je iPhonov TS bio za TS opcenito. znaci nisu prvi u tome, postojale su implementacije tih tehnologija i prije, ali jednostavno nikad nisu bile tako kvalitetno odradjene (konkretno TS mobiteli kao SE P1 i pretece mu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kinsif kaže...
super mi je novi iPhone. nisam bas mislio da ce biti ovog dizajna, ali ne smeta.
najvise me veseli A4, bolji prijem signala na svim razinama (gps, gsm, edge, 3g...) i jaca baterija + stedljiviji uredjaj! ekran je normalno iste velicine jer bi samo budala odustala od 250k postojecih aplikacija. to je prednost iPhona sto na svim aktualnim mobitelima (ovi koji podrzavaju update na iOS 4 z), ekrani su istih dimenzija, i za pretpostavit je da ce i dalje ici tim putem, i sa time ce korisnik imati uredjaj koji ce biti aktualan i zanimljiv fakticki jos 3 godine od izlaska. a za developere je to dobro jer znaju da ce stvar koju naprave izgledati isto na svim verzijama.
hardver iPhona 4 je definitivno ozbiljna stvar i bit ce sigurno jedan od najbrzih mobitela u opticaju. jacih nema po tom pitanju, eventualno podjednakih. ukratko nabildali su ga tamo di je to bilo potrebno, a timeface ce biti za video telefoniju, ono sto je iPhonov TS bio za TS opcenito. znaci nisu prvi u tome, postojale su implementacije tih tehnologija i prije, ali jednostavno nikad nisu bile tako kvalitetno odradjene (konkretno TS mobiteli kao SE P1 i pretece mu).

A dimenzije ekrana imaju kakve veze s kompatibilnosti aplikacija? Ti si teško zabrijao nešto u ovoj priči...

Btw, ima tu tko da je koristio UMTS videopoziv? Pretpostavljam da iz iskustva kažeš da je to nekvalitetna implementacija videopoziva. U čemu je točno nekvalitetna?

16 godina
protjeran
Stoja kaže...

Trenutno na marketu kako kažu ima preko 50,000 aplikacija, a dosta njih i besplatno. Zadnje što se tiče portanja igara je uradio gameloft sa 10 dobrih igara.

Igre su odlicne.

Moraju li se igre skidati samo s APP storea ili mogu i s drugih stranica?

17 godina

Službeno mi se fućka za novi iPhone Cool

Naravno, moje skromno mišljenje

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

to ako je nešto dobro logic će ga kupit.

ajmo, pričekajmo njegovu recenziju.

Nece. LOgic je kupio mob. A ako ga bude mijenjao to ce biti N900. Iphone dok god ima bilo kakvo vjestacko ogranicenje nece u moj dzep iz principa. A da izgelda hardwerski impresivno izgleda i malo mu se sa te strane moze prigovoriti. Skoro nista. Ali softwerski bi se naslo zamjerki.

17 godina
neaktivan

To sam se i ja pitao, kod mene na N85, kad hoces nekog da zoves biras voice call, video call ili interenet call. Jos kad je integrises sa asteriskom preko SIP-a mozes svasta da radis. Stvarno ne vidim sta je dobro u tome sto mozes preko WjFi-ja da koristis Video call sa nekim ko ima iTelefon 4... Pretpostavljam da mnoggggo vise ljudi ima neki phone koji podrzava klasican video call nego sto ce ih biti sa iTelefonom... Sto se tice ekrana, broj nitova je verovatno najveci, ali ako se svi slažu da je Super AMOLED najbolji ekran onda je to tako, sad odjednom Retina (IPS) display najbolji, kad se samo setim prvog iTelefona bez MMS-a (kojeg je BTW imao Siemens S55 - ko se seca...) i svi kao ma sta ce ti to, e bas mi treba potrebniji mi je MMS od 50.000 igrica na telefonu iako ga retko koristim par puta je stvarno bio od koristi za posao. Stvarno mi je muka od ovoga, pa onda microSIM kartice, kao nije bilo mesta u telefonu, gluposti, to je opet neka iSteve parnoja... A sto se tice povezivanja pogledajte video:

Sve vam je jasno. It's just not work

---------- markantz
17 godina
markantz kaže...

To sam se i ja pitao, kod mene na N85, kad hoces nekog da zoves biras voice call, video call ili interenet call. Jos kad je integrises sa asteriskom preko SIP-a mozes svasta da radis. Stvarno ne vidim sta je dobro u tome sto mozes preko WjFi-ja da koristis Video call sa nekim ko ima iTelefon 4... Pretpostavljam da mnoggggo vise ljudi ima neki phone koji podrzava klasican video call nego sto ce ih biti sa iTelefonom... Sto se tice ekrana, broj nitova je verovatno najveci, ali ako se svi slažu da je Super AMOLED najbolji ekran onda je to tako, sad odjednom Retina (IPS) display najbolji, kad se samo setim prvog iTelefona bez MMS-a (kojeg je BTW imao Siemens S55 - ko se seca...) i svi kao ma sta ce ti to, e bas mi treba potrebniji mi je MMS od 50.000 igrica na telefonu iako ga retko koristim par puta je stvarno bio od koristi za posao. Stvarno mi je muka od ovoga, pa onda microSIM kartice, kao nije bilo mesta u telefonu, gluposti, to je opet neka iSteve parnoja... A sto se tice povezivanja pogledajte video:

Ma da... svaki smartfon (symbian, WM, Android etc) imaju SIP klijente sa kojima se zakacis na nekakav voip server i lajes preko toga.

Sto se tice videopoziva... i dalje tvrdim da je to glupost. Takvi pozivi su interesantni jedino u obliku videokonferencije.

Dalje, sto se tice MMS-a... danas kada je mail sve dostupniji na mobitelima, takodjer smatram da je MMS glupost. Prvo sto je skup, a drugo sto je limitiran velicinom slike/zvuka/kolicinom teksta.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
markantz kaže...

Slažem se. Btw, što se tiče Micro-SIM kartica:

Mini-SIM         25.00     15.00     0.76 (mm)
Micro-SIM         15.00     12.00     0.76 (mm)

Malo je glupo zbog takve razlike u dimenzijama (a osim nje nema nikakvih prednosti, čip je identičan) prekidati kompatibilnost sa 99% uređaja na tržištu. Bilo bi ok možda kad bi svi prihvatili taj standard, ali mi se ne čini baš da se to događa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 8:11 (Mirko935).
15 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Ovaj novi iPhone je stvarno zvijer... ovo se odmah kupuje čim dođe do HR... Namigiva

meni brat iz amerike duplo jeftibije

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma da... svaki smartfon (symbian, WM, Android etc) imaju SIP klijente sa kojima se zakacis na nekakav voip server i lajes preko toga.

Sto se tice videopoziva... i dalje tvrdim da je to glupost. Takvi pozivi su interesantni jedino u obliku videokonferencije.

Dalje, sto se tice MMS-a... danas kada je mail sve dostupniji na mobitelima, takodjer smatram da je MMS glupost. Prvo sto je skup, a drugo sto je limitiran velicinom slike/zvuka/kolicinom teksta.

JA cu samo pitati koja je poenta vjestackih ogranicenja? AKo nesto ugradis onda pusti da to i radi. Ovako samo use..s odlicnu hardwersku platformu bez aposlutno ikakvog razloga. Stvarno bih volio cuti neki razuman razlog za ogranicenje video poziva na wifi i ogranicenje bluetootha. Ali meni razlog "ma sta ce ti to" nije razuman. Ako mi ne treba nemojte ni stavljati i ok.

17 godina
logic kaže...
tnakir kaže...

...

JA cu samo pitati koja je poenta vjestackih ogranicenja? AKo nesto ugradis onda pusti da to i radi. Ovako samo use..s odlicnu hardwersku platformu bez aposlutno ikakvog razloga. Stvarno bih volio cuti neki razuman razlog za ogranicenje video poziva na wifi i ogranicenje bluetootha. Ali meni razlog "ma sta ce ti to" nije razuman. Ako mi ne treba nemojte ni stavljati i ok.

Bez daljnjeg, stavljati ogranicenja na takvo nesto je... da ne kazem - GLUPO! Ali dobro, Apple je uvijek gurao svoju politiku koja je malo kome bila logicna.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Poenta koju zelim istaci da time samo gube. Sta dobijaju sa time? Da ce neko prigovoriti da je slika u video pozivima slaba? Pa ni na jednom mobu nije bolja. Da nema toga evo ja a koliko vidim i psiho i mr bic kao najveci mrzitelji apple (tako nas prozvase iako to u mom slucaju nema veze a stvarnoscu) nismo imali sta prigovoriti. Uredjaj je vrhunski samo se bojim da ce i cijena biti takva. Al dobre stvari su uvijek kostale.

16 godina
protjeran
logic kaže...

Poenta koju zelim istaci da time samo gube. Sta dobijaju sa time? Da ce neko prigovoriti da je slika u video pozivima slaba? Pa ni na jednom mobu nije bolja. Da nema toga evo ja a koliko vidim i psiho i mr bic kao najveci mrzitelji apple (tako nas prozvase iako to u mom slucaju nema veze a stvarnoscu) nismo imali sta prigovoriti. Uredjaj je vrhunski samo se bojim da ce i cijena biti takva. Al dobre stvari su uvijek kostale.

ne samo da im je video poziv ogranicen na wifi nego i nije ni kompatibilan sa svima ostalima, tako da kad i bude preko 3g, biti ce jos uvjek beskoristan osim ak svi ne budu imali iphone 4, koji debili

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 9:39 (grimyHR).
17 godina

Da... i to je idiotizam... 

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ne samo da im je video poziv ogranicen na wifi nego i nije ni kompatibilan sa svima ostalima, tako da kad i bude preko 3g, biti ce jos uvjek beskoristan osim ak sve ne budu imali iphone 4, koji debili

Ali budući da naši provideri, osim VIP-a, očito nemaju namjeru uvoditi standardne UMTS videopozive, vlasnici iPhonea 4 će zapravo biti u prednosti. Zanimljivo je da recimo T-Mobile Makedonija (i to od prije par godina) nudi videopozive a T-Mobile Hrvatska ne. A Makedonija je, kao, po razvoju iza Hrvatske, koliko mi je poznato

17 godina
neaktivan

Mtel u RS nudi video pozive skoro godinu dana vec.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Mtel u RS nudi video pozive skoro godinu dana vec.

Ja već 4 godine koliko imam 3G mobitele čekam da se T-Mobile sjeti uvesti to pa da napokon vidim kako funkcionira ali njima to očito ne igra neku ulogu. Ne vjerujem da bi itko to baš često koristio, ali ne bi im ništa falilo da se malo moderniziraju.

17 godina
neaktivan
Evo da ponovim po stoti put - Facetime je Appleov otvoreni standard - može ga implementirati bilo
koji proizvođač i onda će postati korisniji s vremenom... Čini mi se da već Skype počinje s implementacijom tog standarda, a ubrzo će uslijediti i drugi proizvođači mobitela...

Ako ga svi prihvate, Apple Facetime postat će standard za video pozive...

Sent from my iPhone. :P
Potpis ;)
16 godina
protjeran
Danijel kaže...
Evo da ponovim po stoti put - Facetime je Appleov otvoreni standard - može ga implementirati bilo
koji proizvođač i onda će postati korisniji s vremenom... Čini mi se da već Skype počinje s implementacijom tog standarda, a ubrzo će uslijediti i drugi proizvođači mobitela...

Ako ga svi prihvate, Apple Facetime postat će standard za video pozive...

Sent from my iPhone. :P

a zasto bi itko to implementirao i podilazio appleu? ja se stvarno nadam da se ni jedan proizvodac nece spustati tako nisko da to implementira

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice