Slab rast Windowsa 8

poruka: 72
|
čitano: 14.183
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slab rast Windowsa 8".
17 godina
Re: Slab rast Windowsa 8
Tom69 kaže...
jumboY kaže...
franjo tahy kaže...

ali- čemu 4 pixela oko svakog prozora, čemu (i ne mogu ih drugačije nazvat) 'start menu aplikacije'

Ovo se i ja oduvijek pitam. Cemu to? Cemu preglomazni izbornici? Nekome mozda trivijalna i nevazna stvar, no mene ovakve sitnici jako iritiraju.

Jedan jedini razlog, a to je upotrebljivost na touchscreenovima.

Upravo tako.... opet optimizacija za touch ugurana na desktop.

13 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Ja ne kužim o čem vi pričate.

Windows 8 je identičan Windowsima 7, osim starta. Metro aplikacije tak i tak ni ne koristite na njemu. Sve što može Windows 7 Windows 8 može isto, s tim da je nešto optimiziraniji i brži na istom hardwareu.

Na novo računalo sam instalirao Windows 8 i sasvim sam zadovoljan, imam original što sam dobio na faksu. Mogao sam i sedmicu stavit, ali čemu??

Slažem se jedino da tko ima sedmicu da stvarno nema smisla prelazit na osmicu, ali kupnjom novog računala koje ih već ima zašto ne?

u tome je i problem
identican je osim par novih stvari koje su mnogim ljudima minus

tak da ne vidim zasto bi netko uzimao windows 8

16 godina
neaktivan
Slab rast Windowsa 8

takodjer nevidim smisla na prelazak... ne nudi nista drasticno... ovo je OS za touchscreen uredjaje i u tu svrhu se isplati uzimat, al za osobno racunalo/laptop nema nekog razloga.

nadam se da ce mi sedmica trajati isto kao i XP. I samo nesto drasticno ce me natirati da mjenjam...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

takodjer nevidim smisla na prelazak... ne nudi nista drasticno... ovo je OS za touchscreen uredjaje i u tu svrhu se isplati uzimat, al za osobno racunalo/laptop nema nekog razloga.

nadam se da ce mi sedmica trajati isto kao i XP. I samo nesto drasticno ce me natirati da mjenjam...

Windows 8 RT je za tablete i "touch screen" uređaje.

EDIT:

Evo bezveze prolazim kroz ovu temu na Vergeu:

http://www.theverge.com/2013/2/22/4019970/show-off-your-probably-messy-desktop

I više od pola Windows desktopa ima Windows 8. Tako da kod 'Geekova' osmica ima daleko veći udio od sedmice. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 11:47 (Dkc).
17 godina
Slab rast Windowsa 8

Windows 8 RT je za ARM uređaje. Windows 8 (sva izdanja) je za touchscreen uređaje. To je zvaničan stav, multitouch ekran je deo zvaničnih preporučenih zahteva. MS se nedavno žalio na OEM-ove da nemaju dovoljno touch-enabled uređaja i da to koči prodaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 13:47 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Windows 8 RT je za ARM uređaje. Windows 8 (sva izdanja) je za touchscreen uređaje. To je zvaničan stav, multitouch ekran je deo zvaničnih preporučenih zahteva. MS se nedavno žalio na OEM-ove da nemaju dovoljno touch-enabled uređaja i da to koči prodaju.

Windows XP je radio na touch screen uređajima, whats the deal?

http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-8/system-requirements

Ne vidim nigdje da je preporučen, već piše ako se želi koristiti dodir da treba tablet, što je i logično.

Ja ne kažem da MUI nije prvenstveno napravljen zbog ekrana za dodir, ali sasvim odlično funkcionira i na mišu i tipkovnici. Nakon što sam isključio neke gluposti (desni sidebar i onaj gore geasture na vrhu za zatvaranje appova) dobio sam odličan desktop experience. Fali malo opcija za personalizaciju (veličina ikonica, odnosno koliko ikonica može stati u jedan stupac) , ali koncept je sasvim upotrjebljiv i barem je meni osobno brži od klasičnog starta. Evo screenshot kako to kod mene izgleda. Na kraju, napokon imam čist desktop (samo par ikonica na desktopu i par na taskbaru), a ako trebam nešto upalit maksimalno je 2 klika udaljeno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 14:19 (Dkc).
17 godina
Slab rast Windowsa 8

Khm, "tablet ili zaslon koji podržava višedodirnu tehnologiju", zanimljivo kako si skratio taj deo, nije mi samo jasno zašto? Niko te ne napada zbog toga što ti se sviđa novi UI, ne razumem zbog čega poricanje očiglednog?! Ja sam te samo ispravio kad si netačno napisao da je samo Windows RT edicija namenjena touch screen uređajima.

Dizajn novog UI-je potpuno preuzet sa Windows Phonea, a ja još nisam video nijednu Lumiu s fizičkom tastaturom, dakle koja je rasprava uopšte potrebna o ovom pitanju? Ako se, povrh toga, MS otvoreno požalio novinarima da se Win8 prodaje slabije zato što OEM-ovi ne nude dovoljno touch-enabled uređaja, onda je jasno da oni sami smatraju, i ne kriju, da njihov novi OS nije (ni zamišljen da bude) posebno privlačan osim u kombinaciji sa upravljanjem dodirom. Na stranici koju si linkao, dakle u zvaničnom MS-ovom članku pod naslovom "Sistemski preduvjeti za Windows 8", touch je naveden kao prva sledeća stavka, odmah nakon onih nekoliko bez kojih se sistem neće ni pokrenuti, čak pre tako osnovnih zahteva kao što je to da rezolucija ekrana za market aplikacije mora biti bar 1024*768 (!), a da za prikazivanje barem dve aplikacije istovremeno mora biti bar 1366*768.

BTW da, klasičan desktop ti je čist, zato na novom "startu" imaš više ikonica nego što ti staje na monitor. {#} 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 15:03 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dkc kaže...
Ivan(4) kaže...

Windows XP je radio na touch screen uređajima, whats the deal?

http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-8/system-requirements

Ne vidim nigdje da je preporučen, već piše ako se želi koristiti dodir da treba tablet, što je i logično.

Ja ne kažem da MUI nije prvenstveno napravljen zbog ekrana za dodir, ali sasvim odlično funkcionira i na mišu i tipkovnici. Nakon što sam isključio neke gluposti (desni sidebar i onaj gore geasture na vrhu za zatvaranje appova) dobio sam odličan desktop experience. Fali malo opcija za personalizaciju (veličina ikonica, odnosno koliko ikonica može stati u jedan stupac) , ali koncept je sasvim upotrjebljiv i barem je meni osobno brži od klasičnog starta. Evo screenshot kako to kod mene izgleda. Na kraju, napokon imam čist desktop (samo par ikonica na desktopu i par na taskbaru), a ako trebam nešto upalit maksimalno je 2 klika udaljeno.

Dolazimo opet do onog djela: nakon instalacije sam samo maknuo ovo, dodao ono i podesio sim i tam i das sam super zadovoljan sa desktopom.

A trebao bi biti super zadovoljan out-of-the-box.

17 godina
neaktivan
franjo tahy kaže...

Dolazimo opet do onog djela: nakon instalacije sam samo maknuo ovo, dodao ono i podesio sim i tam i das sam super zadovoljan sa desktopom.

A na sedmici si ti zadovoljan out-of-the-box?

Ne diraš nikakve postavke?

17 godina
Dkc kaže...
franjo tahy kaže...

A na sedmici si ti zadovoljan out-of-the-box?

Ne diraš nikakve postavke?

Da odgovorim u najmanji mogući detalj.

Nakon što završi instalacija sedmice:

ne instaliravam nikakav dodatni software koji mjenja osnovnu funkcionalnost operativnog sustava

ne mjenjam ništa po registryju

ne koristim nikakve tweaking programe.

tu se ne ubraja sljedeće:

antivirus, office, driveri, screensaver, mapiranje mrežnih diskova, instalacija razvojnih alata

i da, IE je jednako dobar (loš) kao i FF i WF i Chrome pa ga ne diram dok ne zatreba iz nekog specifičnog razloga

Nadam se da nisam razočarao jer ne modificiram W7 nakon instalacije {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 9:11 (franjo tahy).
17 godina
neaktivan
franjo tahy kaže...

ne instaliravam nikakav dodatni software koji mjenja osnovnu funkcionalnost operativnog sustava

Nije li to tvoje osobno stajalište? I ne znam kako bi se sad ja tu trebao uspoređivati s tobom? Koliko sam vremena utrošio na mjenjanje osmice toliko sam potrošio i na sedmicu. To su MOJI OSOBNI tweakovi stvari KOJE MENE živciraju.

Vjerujem da si htio reći da Osmica nije dovršen OS, odnosno da nema sve 'Out-of-Box' ali to nije istina. Ima i više od Sedmice (ovaj put ima kompletni antivirus integriran).

17 godina
Dkc kaže...
franjo tahy kaže...

Nije li to tvoje osobno stajalište? I ne znam kako bi se sad ja tu trebao uspoređivati s tobom? Koliko sam vremena utrošio na mjenjanje osmice toliko sam potrošio i na sedmicu. To su MOJI OSOBNI tweakovi stvari KOJE MENE živciraju.

Vjerujem da si htio reći da Osmica nije dovršen OS, odnosno da nema sve 'Out-of-Box' ali to nije istina. Ima i više od Sedmice (ovaj put ima kompletni antivirus integriran).

Sve ovo napisano su naša osobna stajališta.

Ako čemo rječkat - rekao bi okljašten, radije nego nedovršen.

Btw. nemoj ovo osobno shvatit. Nije poanta rasprave da ja tebe uvjerim kako si ti u krivu a ja u pravu (ili obrnuto)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice