Slab rast Windowsa 8

poruka: 72
|
čitano: 14.159
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slab rast Windowsa 8".
15 godina
Re: Slab rast Windowsa 8
BlueMax kaže...
Memphis kaže...

ista priča sa rastom je bila kad su došli windowsi 7 ... padale su priče kako su xp najboilji kako nitko ne prelazi kak je sve to bezveze za kojih pola godine ista stvar će biti sa osmicom kao i sa sedmicom, malo dok se ljudi priviknu i saberu ...

Izgleda da si zaboravio jedan OS koji je bio u medjuvremenu.  Takodjer si zaboravio i da je XP star 12 godina a da jos uvijek ima ogroman postotak korisnika. Vjerojatno bi ih bilo i puno vise kad bi se XP i danas mogao kupiti. Vista je bila smece dok se nije ispolirala (kroz par SP-ova i par godina) i onda dobila ime windows 7. Ko zna mozda kad win 8 odbaci ove tablet/touchscreen pizd*rije postane dobar i prihvacen OS imena windows 9.

A možda se ti prilagodiš metro sučelju pa to postanu super windowsi ...

15 godina
Kamikaza1600vti kaže...

od nagodinu se ukida podrška za XP (ili je to od ove godine nisam 100% sad siguran neda mi se provjeravat) tako da sve firme (kojih još i ima u velikom postotku na XPu) i još ta šačica privatnih korisnika će morat potražiti alternativu jer XP je daleka prošlost i danas kad sjednem za neki PC sa XPom dođe mi da se lupam u glavu koliko je ograničen s obzirom na današnje winse

kad izađe SP1 za win8 biti će još duplo bolji, jer sad ih pate još neki programi i podrška za neke starije programe i nisu baš naklonjeni nekim igricama

Iskreno, firme koje rade kak se spada i drže do svog rada već imaju sedmicu ako im je to primarno sredstvo za rad. Onaj koji na tome špara taj ne opstaje tako da te priče sa prelaskom kod poslovnih korisnika su nepotrebne. Naravno da neće sad svi odmah prijeć na windows 8 ali postepeno s vremenom kod nabavke novih računala i raznih alata hoće ... možda taj prelaz neće biti impresivan kao u 7-ice ali vrijeme nosi svoje sve se razvija brže 5x nego prije i tko hoće to pratit morat će se prilagodit. Naravno, izlaskom SP-a će se situacija poboljšat što je očekivano ali najave su da će prvi sp ići 2014.

15 godina
Slab rast Windowsa 8

90% ljudi svugdje a i na ovom forumu, da nevidi metro sučelje nebi ni znala koje win koriste

uzeo sam sestri toshibu laptop na poklon.... koja je došla sa instaliranim w8.

jedino sam skinuo shell start button ....

a sad ta glupa prepucavanja nemaju smisla..

dovoljno je da ms neizda novi DX na win 7 i svi će gameri morat preć na noviji os...

sviđalo se to nama ili ne al je to tako

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Slab rast Windowsa 8

Rast će i osmica kad će ju kreknuti moći svaki balavander u susjedstvu {#} . Pustimo mi priče o adaptacijama na sučelje, ribonima, metrou i tome da nedostaje start. Evo ja sam svestrani power user; developer baza i aplikacija, CAD dizajner, amaterski fotograf i pasionirani HTPC freak. Sjedim za kompom barem 10-12 sati dnevno i doslovno trošim tipkovnice i miševe. Isto tako se znam opirati novitetima jer moram naučiti nešto novo. A osmica mi je legla fino. Start ? Ma dajte ljudi, pobacajte si ikone onoga s čime radite po taskbaru i metrou s par klika mišem, a što koristite rijetko počnite kucati naziv u metrou i naći ćete. Ali to je kad ljudi vole jednom rukom piti kavu, a drugom klikati mišem po ekranu. Od ostalih stvari cijenim osjetno veću brzinu pokretanja OS-a i aplikacija, bitno bolji user management, nenakićene elemente GUI-a, bolji task manager, antivirus by default... I na kraju cijena koja je bila za upgrade. Ali dobro, nije da sad nešto ne valja sa sedmicom, pa da bi trebalo migrirati pod obavezno. Sedmica fino radi, pokrpana je (s osmicom nalazim još svakavih gluposti). A najbolje mi je čitati kako će se osmica zaobići, pa svi ići na devetku. Što ljudi očekuju od devetke ? Pa tamo će se tek podilaziti nadobudnima.

Deckard
Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dok sam bio na sedmici redovito bi palio programe tako što bi upisivao ime programa u start, dok sam to na osmici samo jednom možda napravio.

A usput imam i daleko čišći desktop sada (svega par ikonica)Toliko o brzini i funckionalnosti tog.
14 godina
Slab rast Windowsa 8

Čini mi se kako ljudi zaboravljaju da su  Windowsi 8 napravljeni prvenstveno za uređaje s touch screen.

I kako ga ovi "guraju" na uređaje koji ne posjeduju ekrane osjetljive na dodir.

Po meni bi bolja zamisao bila da se Windowsi 8 isporučuju na uređajima s ekranom osjetljivima na dodir, a da se Windowsi 7 isporučuju na uređajima s tipkovnicom i mišem.

Mada iz Microsofta govore kako je Windows 8 super u radnu s tipkovnicom ja se u tome ne slažem.

3 0 hvala 0
14 godina
Robert_84 kaže...

90% ljudi svugdje a i na ovom forumu, da nevidi metro sučelje nebi ni znala koje win koriste

dovoljno je da ms neizda novi DX na win 7 i svi će gameri morat preć na noviji os...

ne pricaj nebuloze, kad je izbacen Dx11, a tek sad prave igre izlaze za isti

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
17 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Čini mi se kako ljudi zaboravljaju da su  Windowsi 8 napravljeni prvenstveno za uređaje s touch screen.

Po meni bi bolja zamisao bila da se Windowsi 8 isporučuju na uređajima s ekranom osjetljivima na dodir, a da se Windowsi 7 isporučuju na uređajima s tipkovnicom i mišem.

Mada iz Microsofta govore kako je Windows 8 super u radnu s tipkovnicom ja se u tome ne slažem.

Mogli su jednostavno ponuditi opciju nakon instalacije Windows-a oces li koristiti Classic Start, Metro Start ili Both.

http://isvijet.com.hr
17 godina
neaktivan
Slab rast Windowsa 8
Ne kozim ta prepucavanja, a jos manje primitivizam pisanja. Da, ja sam glup jer sam napisao svoje misljenje i iznio par detalja!? Ajde molim vas...
Nemojmo mjesati GUI i ono ispod njega. 8 je super radi novih APIja i brzine butanja, a to NEMA nikakve veze sa izgledom. Meni osobno se izgled ne dopada, a MUI (nema vise Metroa) mi je teska koma. Ja od prvog dana kreiram svoje vlastite foldere i sredjujem si start menu i ne volim kada mi je sve pobacano na jedno mjesto. Minimalizam mi je koma jer zelim vidjeti transparencije (totalno nebitno ali zelim). Recimo, VS12 je totalno nepregledan radi jednobojnih ikona koje su ruzne i necitke, ali se daleko brze dize nego starije verzije (svaka cast VS6).
No, naucio sam jednu stvar - o ukusima se ne raspravlja.

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

Ne slažeš se jer ne znaš ili nisi probao ... uglavnom metro jednako dobro radi sa mišem kao i sa touchem ... nema neke razlike ... stvar je samo navike i pročit kako metro prozori funkcioniraju kada to shvatiš sve klizi ... 

metro je zapravo start button ...

i ova dečurlija kaj dislajka ne vidim razloga igrajte igrice na kojem god hoćete os-u ali windows 8 su najbolji os i bolji od vaše neprežaljene sedmice.

12 godina
Memphis kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

od nagodinu se ukida podrška za XP (ili je to od ove godine nisam 100% sad siguran neda mi se provjeravat) tako da sve firme (kojih još i ima u velikom postotku na XPu) i još ta šačica privatnih korisnika će morat potražiti alternativu jer XP je daleka prošlost i danas kad sjednem za neki PC sa XPom dođe mi da se lupam u glavu koliko je ograničen s obzirom na današnje winse

kad izađe SP1 za win8 biti će još duplo bolji, jer sad ih pate još neki programi i podrška za neke starije programe i nisu baš naklonjeni nekim igricama

Iskreno, firme koje rade kak se spada i drže do svog rada već imaju sedmicu ako im je to primarno sredstvo za rad. Onaj koji na tome špara taj ne opstaje tako da te priče sa prelaskom kod poslovnih korisnika su nepotrebne. Naravno da neće sad svi odmah prijeć na windows 8 ali postepeno s vremenom kod nabavke novih računala i raznih alata hoće ... možda taj prelaz neće biti impresivan kao u 7-ice ali vrijeme nosi svoje sve se razvija brže 5x nego prije i tko hoće to pratit morat će se prilagodit. Naravno, izlaskom SP-a će se situacija poboljšat što je očekivano ali najave su da će prvi sp ići 2014.

vjeruj mi da znam što govorim, firme ne mjenjanu OSove čim izađe nova verzija i tu nemislim da neke male firmice tu kod nas koje imaju jedva 100 PCa, globalno ima dosta još XPa i uskro će morat (dakle biti će prisiljeni) preći na noviji OS i tu će sigurno jedan dio njih migrirat na 8cu i tu će već porast njen udio na tržištu, a trend će automatski prijeći i na privatne korsnike

nebitno kad će izać novi SP za 8icu, poanta je da će s njim biti duplo bolja

15 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Memphis kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

vjeruj mi da znam što govorim, firme ne mjenjanu OSove čim izađe nova verzija i tu nemislim da neke male firmice tu kod nas koje imaju jedva 100 PCa, globalno ima dosta još XPa i uskro će morat (dakle biti će prisiljeni) preći na noviji OS i tu će sigurno jedan dio njih migrirat na 8cu i tu će već porast njen udio na tržištu, a trend će automatski prijeći i na privatne korsnike

nebitno kad će izać novi SP za 8icu, poanta je da će s njim biti duplo bolja

Ne vjerujem jer sam radio u takvim firmama i onim od 50 zaposlenih do velikih korporacija ...  i svi su uredno prešli na windows 7 naravno ne isti dan, potrebno je neko vrijeme da oni sami ili njihov IT stručanjak da ocjenu ili onaj tko im održava sustave. Ugl. i ona od 50 i ona 2500 radnika radi na novijem os-u što za windows8 ne mora značit da će prijeć budući da to izaziva dodatan trošak ali kroz 2-3 godine sigurno hoće pogotovo kad se sedmica povuće s tržišta.

13 godina
protjeran
Slab rast Windowsa 8

Metro je trebalo staviti opcionalno za metroseksualce a nama seljačinama su trebali apdejtati Win7 na SP2 (neka se zove se win 8) i svi sretni.

Što bi ste radije imali:

6 Metroseks win 8
15 Win 8 aka win 7 SP2
Najbolja hrana je afrička. Jedeš malo a imaš velik stomak !

3 3 hvala 2
14 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...

Ne ide to bas tako jednostavno. Nije MS jedini koga se pita. Dovoljno ti je vidjeti da se ogromna vecina igara pravi za DX 9. Zasto bi developeri radili igre za 2% racunala? I ovako im je PC na zadnjem mjestu a kad bi MS to napravio onda bi na PC-u igrali iskljucivo Microsoftove igre tj. PC gaming bi bio mrtav. Toga su, za razliku od ovog foruma, u Microsoftu veoma svjesni.

14 godina
Slab rast Windowsa 8

Ovolko gluposti i neargumentiranog pljuvanja nisam dugo vidio. Kladio bih se da nitko od vas koji tak zdušno pljuju po osmici nije tjedan dana radila na njima. 

Ja sam postavio osmicu na zajednički pc gdje ga koristim i ja i moji roditelji koji su prilično informatički nepismeni i oni su se prilagodili bez previše prigovaranja nakon tjedan dana (najveća zamjerka je kaj nema standardni solitaire). Ljudi vide metro sučelje i odmah vrište, a činjenica je da je to sučelje najbolji launcher u povijesti... sve programe i foldere si fino grupiraš u metrou kako želiš i čim se ulogiraš fino jednom klikneš na ikonicu na koju znaš di se nalazi i radiš. U metro se vraćaš samo ako nešto tražiš, i u tom je daleko bolji od start menija, odgovorno tvrdim.

Ili zanemariš metro ako ti tolko ne odgovara i popikaš si sve kaj ti treba na desktop i ne vidiš metro osim kad se logiraš i klikneš na desktop. Činjenica je da su win8 brži, fleksibilniji!! i stabilniji sustav gdje je sam rad u desktopu uvelike poboljšan u odnosu na već stabilan i brz Win7. Nitko nikoga ne sili da pređe, ali ako niste proveli neko vrijeme s osmicom nemojte pričati gluposti.

Moj PC  
3 4 hvala 1
14 godina
neaktivan
deckard kaže...

Rast će i osmica kad će ju kreknuti moći svaki balavander u susjedstvu {#} . Pustimo mi priče o adaptacijama na sučelje, ribonima, metrou i tome da nedostaje start. Evo ja sam svestrani power user; developer baza i aplikacija, CAD dizajner, amaterski fotograf i pasionirani HTPC freak. Sjedim za kompom barem 10-12 sati dnevno i doslovno trošim tipkovnice i miševe. Isto tako se znam opirati novitetima jer moram naučiti nešto novo. A osmica mi je legla fino. Start ? Ma dajte ljudi, pobacajte si ikone onoga s čime radite po taskbaru i metrou s par klika mišem, a što koristite rijetko počnite kucati naziv u metrou i naći ćete. Ali to je kad ljudi vole jednom rukom piti kavu, a drugom klikati mišem po ekranu. Od ostalih stvari cijenim osjetno veću brzinu pokretanja OS-a i aplikacija, bitno bolji user management, nenakićene elemente GUI-a, bolji task manager, antivirus by default... I na kraju cijena koja je bila za upgrade. Ali dobro, nije da sad nešto ne valja sa sedmicom, pa da bi trebalo migrirati pod obavezno. Sedmica fino radi, pokrpana je (s osmicom nalazim još svakavih gluposti). A najbolje mi je čitati kako će se osmica zaobići, pa svi ići na devetku. Što ljudi očekuju od devetke ? Pa tamo će se tek podilaziti nadobudnima.

Ja ocekujem da do tada avantura zvana MS tablet padne u zaborav i MS se vrati onome sto radi najbolje. Cijeli problem sa win 8 je nepotrebni metro start i neke opcije koje su nepotrebno ispremjestane (tipa gasenje racunala {#}).

Vecina postova pobornika windowsa 8 se svodi na to kako zaobici metro sucelje i dijele se savjeti kako stavljati aplikacije u taskbar i upisivati one rjedje koristene u search polje (sto i jedno i drugo sasvim fino funkcionira u win 7).

Cinjenica je da u biti i pobornici i protivnici win 8 razmisljaju vrlo slicno.I jedni i drugi su zadovoljni novim task managerom, explorerom, boot vremenom, memory managmentom... samo bi jedni voljeli da su te novosti uvedene u dosadasnjem sucelju, u obliku SP-a ili novog imena windowsa (nebitno) a drugi su time toliko odusevljeni da MS-u mogu oprostiti nepotrebno sucelje koje i sami zaobilaze.

Problemi s nekim aplikacijama, driverima... su samo dodatni razlog razmisljanju kako su pozitivne promjene trebale doci na win 7 u obliku zakrpe. Samo zakrpu nemos naplatit. U biti mozes samo to treba izvesti onako kako Apple vara svoje korisnike. Oni su jako uspjesni u ubjedjivanju korisnika kako je "novi" OS ono bez cega u buducnosti nece moci zivjeti.

16 godina
Slab rast Windowsa 8

Meni se osobno ne sviđa win 8. Mislim da cu pricekati do SP1 pa onda razmisliti o prelasku. Za sada mislim da cu se vise druziti s linux-om, ima nesto posebno sto nemaju ni windowsi ni os-x a to je sloboda.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Minion kaže...

Meni se osobno ne sviđa win 8. Mislim da cu pricekati do SP1 pa onda razmisliti o prelasku. Za sada mislim da cu se vise druziti s linux-om, ima nesto posebno sto nemaju ni windowsi ni os-x a to je sloboda.

sloboda uvjetovana da neradi ništa što na svim normalnim widowsima radi

14 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...
Minion kaže...

sloboda uvjetovana da neradi ništa što na svim normalnim widowsima radi

Kakva je ovo glupost? Na windowsima nista ne radi sto na normalnom Linuxu radi.

Osim toga glupost je i zato sto na Linuxu radi skoro sve sto na Windowsima radi (Wine) dok se obrnuto ne moze reci.

Covjek valjda prica o otvorenosti koda i mogucnosti sudjelovanja u razvoju svega. Nadam se da ne govori o besplatnosti jer se za sve ono besplatno na Linuxu moze naci i besplatna alternativa za Windows, osim samog OS-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:42 (BlueMax).
17 godina
BlueMax kaže...
Memphis kaže...

ista priča sa rastom je bila kad su došli windowsi 7 ... padale su priče kako su xp najboilji kako nitko ne prelazi kak je sve to bezveze za kojih pola godine ista stvar će biti sa osmicom kao i sa sedmicom, malo dok se ljudi priviknu i saberu ...

Izgleda da si zaboravio jedan OS koji je bio u medjuvremenu.  Takodjer si zaboravio i da je XP star 12 godina a da jos uvijek ima ogroman postotak korisnika. Vjerojatno bi ih bilo i puno vise kad bi se XP i danas mogao kupiti. Vista je bila smece dok se nije ispolirala (kroz par SP-ova i par godina) i onda dobila ime windows 7. Ko zna mozda kad win 8 odbaci ove tablet/touchscreen pizd*rije postane dobar i prihvacen OS imena windows 9.

Nedaj se prevarit.... windowsi 8 nose oznaku 6.2 (naspram sedmice koja nosi 6.1 i viste koja je 6.0)

Činjenica je da su vistu prebrzo izdali (bila je totalno nespremna za korištenje u produkcijskom okruđenju)

I činjenica je da joj nije bilo spasa i da je sedmica izišla isključivo zato da se popravi šteta koja je bila vezana uz ime 'vista'

17 godina
Robert_84 kaže...

Citiram tebe, a trebao bi citirati više ljudi:

Je*eš OS koji nakon instalacije zahtjeva radove da bi bio funkcionalan.

Nekakva implementacija aplikacije Start8 je trebala biti integrirana u OS.

Da se razumijemo, to nije kritika samo na windowse 8. To je kritika na apsolutno svaki OS koji nakon instalacije zahtjeva dodavanje ovoga ili onoga da bi se dao koristiti (tu ne ubrajam office pakete, drivere za razni hardware i ostale stvari)

Što se tiće gaminga - mislim da smo na početku nečeg velikog. Ukoliko steam dobi još koju prinovu za svoj linux servis (a kako stvari stoje - bude). Ljudi (gameri) će poćet prelazit na linux (činjenica da sam se ja zadržao na windowsima isključivo radi wow-a, elder scrolls-a i crysisa)

Ukoliko MS ne posluša svoje korisnike - gaming industrija će odlučiti koji OS će dobiti prevlast kod privatnih korisnika (i raznorazne vlade koje guraju otvoreni/slobodni software - dakle ne Hrvatska)

I odmah prihvaćam komentar koji će netko kad tad napisati: znam da alternativan software nekim ljudima ne može zamjeniti ono na što su navikli.

I uzvračam sa komentarom: U ovom slučaju je metro alternativni software.

tako da (pouka):

Ukoliko želiš privući nove korisnike, radi na tome da zadržiš postoječe.

17 godina
deckard kaže...

Ako se ne varam - ne raspravlja se o brzini podizanja, taskmanageru, antivirusu, cijeni, i (upitnom) usermanagementu - već o aplikaciji za pokretanje drugih aplikacija koja je prilagođena touch uređajima.

Uzalud puno malih poboljšanja (koja su odavno trebala biti ovdje) kad imaš uz sve to jedan veliki fail.

Je- brže se pali (impresivno brzo), taskmanager je konačno upotrebljiv, čak i antivirus by default.

ali- čemu 4 pixela oko svakog prozora, čemu (i ne mogu ih drugačije nazvat) 'start menu aplikacije'

Ako su user management i system management odlučili prebaciti u 'start menu aplikaciju', zašto ju onda nisu dovršili? Zašto i dalje trebam stari CP da bi obavio posao do kraja?

I da, slažem se da je cijena bila jedna velika mana... Što je ujedno (po mom mišljenju) bio i najveći razlog piratiziranja svih MS OS-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 17:05 (franjo tahy).
13 godina
protjeran
franjo tahy kaže...

ali- čemu 4 pixela oko svakog prozora, čemu (i ne mogu ih drugačije nazvat) 'start menu aplikacije'

Ovo se i ja oduvijek pitam. Cemu to? Cemu preglomazni izbornici? Nekome mozda trivijalna i nevazna stvar, no mene ovakve sitnici jako iritiraju.

17 godina
protjeran
franjo tahy kaže...
deckard kaže...

Ako se ne varam - ne raspravlja se o brzini podizanja, taskmanageru, antivirusu, cijeni, i (upitnom) usermanagementu - već o aplikaciji za pokretanje drugih aplikacija koja je prilagođena touch uređajima.

Uzalud puno malih poboljšanja (koja su odavno trebala biti ovdje) kad imaš uz sve to jedan veliki fail.

Je- brže se pali (impresivno brzo), taskmanager je konačno upotrebljiv, čak i antivirus by default.

Ako su user management i system management odlučili prebaciti u 'start menu aplikaciju', zašto ju onda nisu dovršili? Zašto i dalje trebam stari CP da bi obavio posao do kraja?

I da, slažem se da je cijena bila jedna velika mana... Što je ujedno (po mom mišljenju) bio i najveći razlog piratiziranja svih MS OS-a

Mozes malo objasniti na sta mislis pod ova 4 pixela oko svakog prozora?

Play Hrad Play Cool
17 godina
Slab rast Windowsa 8

Zanemarimo li preference vezano uz izgled UI (što vrlo lako riješi npr. Classic Shell), dolaskom Win8 uvedene su hvalevrijedne EULA promjene, koje idu u korist SOHO korisnicima (do 5 računala).

OEM (builder license) zamijenio je preskupi retail, što je po mom mišljenju ogroman plus. Smatram da nitko sada nema razloga imati ilegalni OS jer licenca je prenosiva na drugi harware.

Većina naših firmi koristi hardwer i software koji je overkill za njihove potrebe. Imate primjerice preko 5 računala, možda nije nužno imati na svima Windows i MS Office.

U mojoj firmi koristimo Win samo zbog 2 aplikacije za koje nažalost ne postoji adekvatna alternativa i podržavaju isključivo Win platformu. Sve ostalo je na Linux-u uključujući server, a korištenjem virtualizacije broj fizičkih mašina srezali smo na minimum.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 17:37 (Bura).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jumboY kaže...
franjo tahy kaže...

Ovo se i ja oduvijek pitam. Cemu to? Cemu preglomazni izbornici? Nekome mozda trivijalna i nevazna stvar, no mene ovakve sitnici jako iritiraju.

Jedan jedini razlog, a to je upotrebljivost na touchscreenovima.

17 godina
BlueMax kaže...

Da samo cujes kako su nasi uvoznici odusevljeni sa Win8!

Prije par dana sam pricao s jednim i kaze kako se isti modeli sa Win7 prodaju pet puta bolje od onih sa Win8 i da je sad najveci problem sto nove serije dolaze iskljucivo sa W8 pa su ljudi prisiljeni kupovati modele bez Windowsa i onda uz njih kupovati OEM Windows 7 sto ih dodje 300tinjak kn vise ali opet bolje tako nego Windows 8.

Iskreno, da meni netko ponudi dva identicna laptopa sa Win7 i Win8 uzeo bi ovog sa Win7.

Ja imam osmicu i uživam u njoj.  Ne bih se vratio sedmici niti da mi netko plati.. Sve mi je logično, sve mi je normalno, sve mi radi, sve je stabilno i na kraju sve mi lijepo izgleda.  Uzeo sam i novi office i nisam pogriješio. I on me oduševio...

16 godina
neaktivan
Tom69 kaže...
jumboY kaže...
franjo tahy kaže...

Jedan jedini razlog, a to je upotrebljivost na touchscreenovima.

Ustvari, sve je to napravljeno da bi programerima appsova za Windows App Store izručili, vezanu, određenu zagarantiranu publiku. Dakle, ''garantirali'' im ne samo dotad nepostojeće Windows touchscreen uređaje nego i sve dotadašnje desktop distribucijske kanale, laptope, itd. itd. Naravno, sad kad je postalo strašno očito da kvalitetne autore aplikacija Windows App Store ne zanima, da broj novih aplikacija stagnira a da se kvalitetne i teško nalaze, i malo ih je, i da je zarada mala - i taj razlog se, uz ovu zanemarivu penetraciju Windowsa 8 na tržište, pokazao tragikomičan. Čak ni Microsoftove aplikacije nisu naročito kvalitetne, a tek sad, kao, sa ovim Blue apdejtom koji dolazi ljetos spremaju neku unifikaciju App Storeova Windows Phone i Windows 8. Microsoft baulja kao nikad do sada, a to ga bauljanje vodi bliže propadanju nego ikada do sada.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 23:11 (Teerex).
14 godina
neaktivan
Slab rast Windowsa 8

Nece Microsoft tako brzo i tako lako propasti. Previse je ovisnika o njegovom OS-u i aplikacijama. A da im je ovo trebalo - nije.

2 1 hvala 0
17 godina
The Black Iso kaže...
franjo tahy kaže...
deckard kaže...

Mozes malo objasniti na sta mislis pod ova 4 pixela oko svakog prozora?

Windowborder je 4 pixela. XP je imao 1px debeli border. U visti i sedmici je bio 2 px (ako se ne varam - u svakom slučaju nije bio toliko upadljiv)

Osmica ima 4px border oko svakog prozora (i nema jednostavnog načina da se border stanju - dok se u prijašnjim verzijama mogao podesiti na debljinu kolko kome odgovara)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice