negdje sam procitao da preko satelitskog interneta mozes samo primati, a ne slati podatke, jel to istina?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
negdje sam procitao da preko satelitskog interneta mozes samo primati, a ne slati podatke, jel to istina?
davno prije je bio satelitski internet preko kojeg je isao download, a upload preko dial-up, neznam kako je to sada
kakva knjiga? u kojoj si to pročitao? ja sam to čitao 99-te
za one koje nemaju mogucnosti uvesti adsl ili nesto slicno! da prije se masovno islo preko sky star2 kartice i da download je isao preko satelira a upload je bio ogranicen dial up vezom. sad kako je neznam neprica se o tome vise od kako je kod nas adsl dostupan skoro svuda...
Satelitski internet je trenutno ograničen tako da preko jednog kanala možeš primati ili slati podatke ali ne i oboje i koliko mi je poznato to je još uvijek tako. Moguće je i primati i slati preko satelita, ali potrebno je imati 2 zasebna kanala zakupljena za to, koliko to ukupno izađe nisam siguran. H1 internet je nešto slično imao u ponudi jedan kratak period, ali sad ne uspijevam naći.
Ja i ovako zadovoljan netreba mi nista osim flata
To je bilo nekad davno, u doba modemskih veza i ISDN-a. Onda se koristila zemaljska veza za npr. odabir downloada, a download se obavljao preko satelitske veze jer je bila brža i jeftinija.
Svi provideri satelitskog interneta u ovom momentu nude nude puni paket, s DL/UL u paketu. Za evropsko/sj. afričko/bliskoistočno područje ima ponuda od nekih 250$ naviše za paket od 1024/256 kbps, uz minimalne antene u rasponu od 100-140 cm (ovisno o poziciji satelita). Ti paketi više nisu dopuna zemaljske veze koja služi za povećanje propusnosti, nego zamjena za zemaljsku vezu.
Zadnjih 5 godina s vremena na vrijeme koristim takav internet kad sam na poslu (naftna polja usred pustinje).
Ovo s ograničenjem jednog smjera nema veze fizičkim ograničenjem - podaci mogu ići u oba smjera po jednom kanalu. 2 kanala se koriste zato da se smanji delay koji je normalno na satelitskom internetu povećan za nekih 150ms, pa i više.
Ja i ovako zadovoljan netreba mi nista osim flata
Haha..e jesi padobranac..
Pa to naravno niti nije za one kojima je dostupan ADSL...
Operator satelita je Avanti pa kome treba..
ovo je zasigurno bolje od GPRS/EDGE interneta.
Koliko se sjecam satelitski internet je isao preko Astre 1D na 23.5 e.Znam da trenutno uslugu sateliskog interneta za nase podrucje nudi viasatnet preko astra 2 connect servisa, a on je isto na 23.5 e.
Žao mi je što mnogi nisu kupili jubilarni Bugov broj (200) u kome je bilo riječ o dvosmjernim sateliskim antenama te ponudi u hrvatskoj.
Bilo je riječ o Tooway ponudi i njihovom rješenju dvosmjerne sateliske antene, hrvatska je jedna od sretnih zemalja koja je u ponudi a zastupnik za hrvatsku je izvjesna firma iz zagreba "ING SERVIS".
Ovdje je link ka cjenovniku.