Rusija razvija vlastiti mobilni operativni sustav

poruka: 17
|
čitano: 2.373
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rusija razvija vlastiti mobilni operativni sustav".
9 godina
neaktivan
Znači forkaju Sailfish i Tizen... to je već nešto.
https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako se to radi, povecas konkurenciju i jos zaposlis domacu radnu snagu. Ako se izvede kako spada, odlicno.

Vec sam mislio da su odustali od Sailfisha. Mada mislim da bi puno bolje bilo da podupru Jollu u afirmaciji Sailfisha, nego raditi jos jedan fork, ali sto je tu je. Ionako su bitnije aplikacije, a trebale bi biti kompatibilne sa SOS-om. Predobar i prekrasan otvoreni OS.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

10 0 hvala 0
12 godina

KGB OS 

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina

Velika država, veliko tržište. Ako ne failaju teže bit će pristojna zarada.

Moj prijedlog za ime operativnog sustava bi bio ROOS (čitaj Rus).

Stručnjak za odmaganje...

2 0 hvala 0
17 godina

I onda kupe američko - britanski hardver, ARM ili Intel :) 

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 22:41 (hrvooje).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve to zvuči super, ali ne zaboravimo da su ipak rusi u pitanju. Moguće da se radi o još jednom pokušaju "digitalizacije" Rusije koristeći sovjetski modus operandi, kao kad se onomad Medvedev odvažio napraviti repliku silicijske doline nakon posjeta SAD-u. 

Za konkurenciju Androidu potrebna je nemilosrdna kapitalistička žudnja za profitom a ne hrpa inženjera, ministri za komunikacije i nikad dovoljno sredstava iz raznih proračuna. Takav pristup jednostavno ne funkcionira, dokazano x puta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 23:03 (drexcya).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da to nije nemoguća misija, a ako ne uspiju, svi će naučiti nešto novo iz toga pa možda jednom i uspiju. Mislim da ih jednim dijelom motiviše rivalstvo SAD-u, drugim opasnost od NSA špijuniranja preko američkog hardwera i softwera.

4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Rusija razvija vlastiti mobilni operativni sus
Informacija nije tacna, Rusija je samo ulozila u postojeci finski os bas kao i Kina.

2 0 hvala 0
17 godina
w10 kaže...
Informacija nije tacna, Rusija je samo ulozila u postojeci finski os bas kao i Kina.

Da, davno je bila ta vijest

http://www.jollausers.com/2015/05/sailfish-os-to-become-russias-official-operating-system-for-mobile/

17 godina
neaktivan

mene čudi da tako velika država s toliko pametnih i učenih ljudi već odavno nema svoje hardvere i softvere. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ajar kaže...

mene čudi da tako velika država s toliko pametnih i učenih ljudi već odavno nema svoje hardvere i softvere. 

da istina ,pametni ljudi i perspektivni ali siromasna drzava sa  visestoljetnom tradicijom nepotizma,korupcije i svih ostalih socioloskih negativnosti , mislim jedini a i posljednji ruski vladar koji je mislio na dobrobit drzave i svog naroda bio je Petar Veliki i kakve li ironije bio je pro zapadnjacki orijentiran i izveo Rusiju iz zaostalog srednjovjekovnog feudalizma,nazalost njegovi nasljednici napravili su par koraka nazad ! Da je imao vizionarske nasljednike sad bi svi mi govorili i ruski kao drugi jezik koristili ruski software i hardware !

waaagh
17 godina

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Taj "article" je biased previše, te ne uspoređuje realno stanje.

To što autor uspoređuje Ghz kao opće poznati faktor odluke što je bolje - mislim da znamo kakve je kvalitete.

Pročitaj malo komentare ispod, ili googlaj Elbrus arhitekturu.

EUNE: 321Zdravko
17 godina
pandza94 kaže...
hrvooje kaže...

Taj "article" je biased previše, te ne uspoređuje realno stanje.

To što autor uspoređuje Ghz kao opće poznati faktor odluke što je bolje - mislim da znamo kakve je kvalitete.

Pročitaj malo komentare ispod, ili googlaj Elbrus arhitekturu.

Poznaš nekog tko ga koristi? Kao kad Linuxaši kažu da je Linux najbolji desktop OS na svijetu. Sa 0.8% tržišnog kolača :)

12 godina
hrvooje kaže...

Razvijali su Rusi proc i prije 15 godina, i to pod istim Elbrus imenom (ne znam koliko je povezano s ovim danas). Toliko je bio "los" da je Intel pokupio i IP i manje-vise kompletni design centar:

http://www.extremetech.com/extreme/56406-intel-hires-elbrus-microprocessor-design-team

17 godina
CyberK kaže...
hrvooje kaže...

Razvijali su Rusi proc i prije 15 godina, i to pod istim Elbrus imenom (ne znam koliko je povezano s ovim danas). Toliko je bio "los" da je Intel pokupio i IP i manje-vise kompletni design centar:

http://www.extremetech.com/extreme/56406-intel-hires-elbrus-microprocessor-design-team

A zašto Rusi nisu angažirali Intelov tim?

15 godina

dadoše im ponudu koju nisu mogli odbiti, jel'.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice