Roboti koji čitaju misli za 10 godina

poruka: 92
|
čitano: 17.287
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Roboti koji čitaju misli za 10 godina".
16 godina
protjeran
RE: Roboti koji čitaju misli za 10 godina
Riker kaže...

Ne zabrinjavam se puno 'pobunom robota'...Lijepo je vidjeti da tehnologija napreduje, premda mislim da ipak preuveličavaju stvari...Čak ni Data ne čita misli...A znate da je Data vrlo sposoban Smijeh

ali zato R. Giskard Raventlov i R. Daneel Olivaw citaju, pa i vise od toga, a njihov autor je mnogo utjecajniji kada je robotika u pitanju, ustvari je najutjecajniji autor kad je robotika u pitanju, jer je tvorac pojma robotika

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

Sve je to lijepo, samo nitko ne govori o pravom cilju Japanskih invatora i proizvođaca robota - konačno napraviti potpuno autonomnog robota ženu, po mogucnosti školarku, eh ti Japanci, ttststs.

Da da,po mogučnosti koji bi izgledao i mirisao kao tvoj avatar.

zar to nebi bilo odlično,oni koji su frustrirani zbog lošeg ili nikakvog seksualnog života bi došli na svoje

a nebi trebali odlaziti prostitutkama. Zapamtite:korištenje prostitucije je i poticanje trgovine ljudima

15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

To će se dogoditi za možda 100-200 godina. No postoji mogućnost da dođe do kratkog spoja u robotima pa oni umjesto poštuj ljude dobiju naredbu ubij ljude.

Postoji i mogucnost da ti avion padne ravno na glavu pa to svejedno nije sprijecilo nikoga da ih pusti u promet. Smijeh

Uostalom, nisi nikada cuo za Asimova 3 zakona robotike? Ako ikada doguramo tako daleko zakoni su tu.

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Postoji i mogucnost da ti avion padne ravno na glavu pa to svejedno nije sprijecilo nikoga da ih pusti u promet. Smijeh

Uostalom, nisi nikada cuo za Asimova 3 zakona robotike? Akoikada doguramo tako daleko zakoni su tu.

Kad god ih pročitam osjećam se da je "daleko" jako blizu. Nemam pojma zašto je to tako.

Možda zbog ovoliko igara i filmova Smijeh

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Uostalom, nisi nikada cuo za Asimova 3 zakona robotike? Ako ikada doguramo tako daleko zakoni su tu.

Ma bleargh i tri zakona robotike. Osim ispunjavanja japanskih seksualnih želja prva prava primjena samostalnih jedinica ce biti u vojne svrhe a pri tome ne mislim na obrezivanje živice na vojnom poligonu.

Lijepi primjeri, ipak nesamostalnih unita (remote-controlled) su ti Big Dog, Talon, Crusher, ili Metal Storm ADWS unit.

Predator ili Global Hawk baze imaju još ljepšu budućnost.

http://www.eveonline.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 20:56 (PureEntity).
15 godina
neaktivan

Kakva sad bozja vojska? Govorimo ovdje o civilnoj uporabi robota koji "citaju misli". Proci ce dosta vremena prije nego svijesnom stroju netko povjeri naoruzanje i to je cinjenica, a ti sad pricaj sto god hoces.

Malo ste previse zabrijali na terminatora...

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Kakva sad bozja vojska? Govorimo ovdje o civilnoj uporabi robota koji "citaju misli". Proci ce dosta vremena prije nego svijesnom stroju netko povjeri naoruzanje i to je cinjenica, a ti sad pricaj sto god hoces.

Malo ste previse zabrijali na terminatora...

Ja sam dao komentar vezano za tri zakona robotike i dokazanu moralonst krugova moci. Uostalom sto ti zanas o tome kad ce netko necemu dodati oružje. Aj uživaj.

http://www.eveonline.com/
15 godina
neaktivan

Tri zakona robotike nemaju veze s moralom nego sa prakticnoscu, stroj koji moze raditi sto god zeli (nesputan ikakvim zakonima) ne koristi nikome pa cak ni "mracnim krugovima moci".

16 godina
protjeran
rustweaver kaže...

To će se dogoditi za možda 100-200 godina. No postoji mogućnost da dođe do kratkog spoja u robotima pa oni umjesto poštuj ljude dobiju naredbu ubij ljude.

3 Asimova zakona LOOOL

Roboti manje mare za zakone od nasih politicara. Onda znas koliko im je to vazno Namigiva

16 godina
protjeran
bnaci kaže...
rustweaver kaže...

3 Asimova zakona LOOOL

Roboti manje mare za zakone od nasih politicara. Onda znas koliko im je to vazno Namigiva

zato im se nesto tako isprogramira...jesi ikada citao ista iz asimove robot serije, ili je tvoj domet film I robot, koji osim imena nema veze bas sa njegovim djelima?

15 godina
neaktivan
bnaci kaže...

3 Asimova zakona LOOOL

Koji to roboti? Sta su se roboti negdje pobunili, a da ja to nisam vidio? Smijeh hahaha

Nema robotu sto biti vazno, to je njemu isprogramirano i te barijere ne moze prijeci, ocito malo teze shvacas koncept racunalnog mozga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 22:57 (rustweaver).
16 godina

Roboti o kakvima govorimo (ograničenim) ne bi nas nikad napali.

To bi napravili samo ako bi njihov mozak bio kao naš, tj. potpuno otvoren, da sami donose odluke i da sami imaju svoje želje.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
15 godina
neaktivan

Ma šta se bojite tih robota? Pa gledajte malo dbz kako goku i ekipa praše one androide lol. Nemoaju oni šanse protiv nas.

Ajd uživajte

Mrog
17 godina
neaktivan

Nije mi jasno kako oni misle napravit "čitanje misli" kad nitko još u biti nema blage veze kako mozak funkcionira...

Ako radi kao ona bezveznoća od OCZ-a onda jedino što mogu napravit je nasmijat im se u facu... jako, jako glasno...

Prvo što ti treba da robot funkcionira samotalno je neki zvjerski AI. A koliko god za nekih 20 ili 50 godina budu napredni sa tehnologijom svejedno će to ljudi programirat... a sve što je isprogramirano kad tad ode u k...c  I ja ne sumnjam da će se Micro$oft uključit u tu igru pa to znači da čak i ako se roboti pobune, samo moramo sačekat neki BSOD i stavit ih u prešu.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 22:31 (Lightning).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Nije mi jasno kako oni misle napravit "čitanje misli" kad nitko još u biti nema blage veze kako mozak funkcionira...

Ako radi kao ona bezveznoća od OCZ-a onda jedino što mogu napravit je nasmijat im se u facu... jako, jako glasno...

Prvo što ti treba da robot funkcionira samotalno je neki zvjerski AI. A koliko god za nekih 20 ili 50 godina budu napredni sa tehnologijom svejedno će to ljudi programirat... a sve što je isprogramirano kad tad ode u k...c  I ja ne sumnjam da će se Micro$oft uključit u tu igru pa to znači da čak i ako se roboti pobune, samo moramo sačekat neki BSOD i stavit ih u prešu.

Takva vrsta AI-a se ne programira na nacin na koji si ti to sebi zamislio, on se vise... hmmm.... konstruira tako da sam sebe programira...

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Lightning kaže...

Takva vrsta AI-a se ne programira na nacin na koji si ti to sebi zamislio, on se vise... hmmm.... konstruira tako da sam sebe programira...

Malo citam o tome... nitko jos nije uspio napraviti AI da pravi svoje staze... odnosno... bar ne a da je javno poznato... ali nema ni onih koji su blizu...

Tako da ne vjerujem da ce u sljedecih 50 godina biti autonomnog AI...

In Control
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Assassin kaže...
Lightning kaže...

Malo citam o tome... nitko jos nije uspio napraviti AI da pravi svoje staze... odnosno... bar ne a da je javno poznato... ali nema ni onih koji su blizu...

Da, najperspektivniji se meni cini Blue Brain Project, ali i oni su jos jako daleko od cilja...

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
neaktivan

Ljudski neuroni vec se sada mogu u potpunosti simulirati, problem je samo procesorska snaga. Da bi se to moglo vrtiti potrebno je nevjerojatno snazno racunalo. Trenutno nas samo hardver ogranicava.

16 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Ljudski neuroni vec se sada mogu u potpunosti simulirati, problem je samo procesorska snaga. Da bi se to moglo vrtiti potrebno je nevjerojatno snazno racunalo. Trenutno nas samo hardver ogranicava.

Nije problem procesorska snaga vec ne razumijevanje funkcioniranja mozga. Nisi valjda mislio da ljudi razumiju tu mjesavinu kemije, struje i tkiva LOL

Najjace mi je bilo ono kad sam procitao sa se onaj "japanac" moze sam ustati kad padne.. Kao jako je pametan. haha Ma mi smo jos ohoho daleko. Jednostavno se ne moze sa hrpom if then do loop naredbi zamijeniti ljudsko razmisljanje. Znanje, inteligencija, sve skupa povezano sa osjecajima i proslim iskustvima.. i tek onda donosis neku odluku.. E bas me zanima tko ce to u visual studiju napraviti Smijeh

Ako ikad budu napravili racunalni mozak i kad bude mogao samostalno donositi odluke. E onda  mozes isprintati asimove zakone i ponijeti na WC.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 17:31 (bnaci).
16 godina

Da, citat ce misli isto kak ce 2012 bit smak svijeta.  
to su baljezganja, evo pogledajte primejer ove krize, sve staje i vraca u nazad za nekoliko godina tako da ?!

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD /// WEB SITE http://hcgamer.weebly.com/ !!!!!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bnaci kaže...

Nije problem procesorska snaga vec ne razumijevanje funkcioniranja mozga. Nisi valjda mislio da ljudi razumiju tu mjesavinu kemije, struje i tkiva LOL

Mogu, ne pratis napredak znanosti u tom podrucju.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
bnaci kaže...

Studiram medicinu, prosao sam 4 predmeta koji imaju veze sa neurologijom (sa najnovijim updateima na seminarima vani ove godine u inozemstvu, 2 seminara cns-a), i u svakoj knjizi, (najstarije izdanje 2008 godine) pise da danasnja znanost razumije najvise 15% funkcija mozga, ali da samo 1 do 1.5% moze imitirati u laboratorijskim uvjetima...

Zato ako nisi iz struke nemoj davati takve sigurne izjave...

In Control
16 godina
protjeran
rustweaver kaže...
bnaci kaže...

Studiram medicinu, prosao sam 4 predmeta koji imaju veze sa neurologijom (sa najnovijim updateima na seminarima vani ove godine u inozemstvu, 2 seminara cns-a), i u svakoj knjizi, (najstarije izdanje 2008 godine) pise da danasnja znanost razumije najvise 15% funkcija mozga, ali da samo 1 do 1.5% moze imitirati u laboratorijskim uvjetima...

da, ali zato se moze na dovoljno brzom hardveru simulirati svaki neuron, oni ne moraju razumjeti mozak da bi stavili 100 milijardi stanica u simulaciju na ista mjesta kao i u mozgu i pokrenuli to, ne moraju znati sto ce se s tim dogadati

naravno danasnji super racunala su jos uvjek preslaba za to, za simuliranje milisekunde bi im trebalo vjerovatno par mjeseci, ako ne i godina

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
rustweaver kaže...
bnaci kaže...

da, ali zato se moze na dovoljno brzom hardveru simulirati svaki neuron, oni ne moraju razumjeti mozak da bi stavili 100 milijardi stanica u simulaciju na ista mjesta kao i u mozgu i pokrenuli to, ne moraju znati sto ce se s tim dogadati

naravno danasnji super racunala su jos uvjek preslaba za to, za simuliranje milisekunde bi im trebalo vjerovatno par mjeseci, ako ne i godina

Pa baš i ne... Recimo kreativnost se u danasnjoj znanosti zove nasumicno kemijsko opaljivanje neurona... a i sami znamo da prava nasumicnost u bilo kojeg kompjutera ne postoji (do dana dananjeg, jedini koji bi to donio je kvantni procesor odnosno racunalo) nego se uzima seed...

I problem ti je sto neuroni nisu fixni... Nego se mogu premjestati, tvoriti nove veze i nove staze... sto ti je opet dijelom nasumicni a dijelom namjerni faktor...

Itd, itd... ako zelis vise znati uvijek imas pm, kada budem imao vremena probat cu ti objasniti vecinu toga... ako znam...

In Control
16 godina
protjeran
rustweaver kaže...
bnaci kaže...

Ova djeca ocito jos nisu ucila postotke kada cak i poslije ovog tvog posta jos uvijek pisu jedno te isto.

Hvala na ovim brojkama. Nisam ni ja znao tocno.

15 godina
neaktivan

Pa baš i ne... Recimo kreativnost se u danasnjoj znanosti zove nasumicno kemijsko opaljivanje neurona... a i sami znamo da prava nasumicnost u bilo kojeg kompjutera ne postoji (do dana dananjeg, jedini koji bi to donio je kvantni procesor odnosno racunalo) nego se uzima seed...

I problem ti je sto neuroni nisu fixni... Nego se mogu premjestati, tvoriti nove veze i nove staze... sto ti je opet dijelom nasumicni a dijelom namjerni faktor...

Itd, itd... ako zelis vise znati uvijek imas pm, kada budem imao vremena probat cu ti objasniti vecinu toga... ako znam...

Ako cemo cjepidlaciti, prava nasumicnost niti ne postoji. Kvantni procesor je nasumican samo zato sto se ne bavimo nicime ispod kvantne razine, sve je to koliko se nasa shvacanja razvijaju.

Danas nesto sto se naziva nasumicnim opaljivanjem neurona ce sutra imati posve drugi naziv.

Ono sto ja zelim reci je da to sto si ti nabrojao ima veze kod ljudskog bica. Ali mi ne pokusavamo stvoriti ljudsko bice, zar ne? Ne mora biti savrsen, samo mora biti dovoljno dobar.

Vrijeme ce pokazati koliki dio neurona ce morati biti odsimuliran prije nego budemo mogli govoriti o umjetnoj inteligenciji. Moras prestati razmisljati tako oglavljeno, to je suvise zanimljiva grana znanosti da bi ju potratio nedostkom kreativnosti.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ako cemo cjepidlaciti, prava nasumicnost niti ne postoji. Kvantni procesor je nasumican samo zato sto se ne bavimo nicime ispod kvantne razine, sve je to koliko se nasa shvacanja razvijaju.

Danas nesto sto se naziva nasumicnim opaljivanjem neurona ce sutra imati posve drugi naziv.

Ono sto ja zelim reci je da to sto si ti nabrojao ima veze kod ljudskog bica. Ali mi ne pokusavamo stvoriti ljudsko bice, zar ne? Ne mora biti savrsen, samo mora biti dovoljno dobar.

Vrijeme ce pokazati koliki dio neurona ce morati biti odsimuliran prije nego budemo mogli govoriti o umjetnoj inteligenciji. Moras prestati razmisljati tako oglavljeno, to je suvise zanimljiva grana znanosti da bi ju potratio nedostkom kreativnosti.

Neurologija odnosno CNS je jedna od onih visoko egzaktnih podrucja medicine, kreativnost je jako pogresna u vecini stvari vezanim uz to, ali kako rekoh, dodji u struku vidjet ces i sam koliko je nas bioloski stroj zafrknut... :)

Ali opet, (nemoj se uvrijediti) prosjecnom čovjeku je to dosta tesko pojmiti... Ljudi su mastovita kreativna bica (i sam sam takav), ali o nekim stvarima stvarno jako malo znamo...

A da ti napravis dovoljno dobar simulator ljudskog mozga, morat ces poznavati bar 50% funkcija u tancine... za jedno 100 do 150 godina... vjerujem da cemo biti na toj razini...

In Control
15 godina
neaktivan

Robot se pogleda u ogledalo i sam sebi procita misli!(pokvari se)SmijehSmijehSmijeh

3 0 hvala 0
15 godina

kada sam 1. puta pročitao naslov teme mislio sam da su to roboti koji nam pročitaju misli koje ćemo mi mislit za 10 godina hahaha :DSramim se

Poznatiji kao h_rca777 (kojeg s hackirali)...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ovo treba odmah uništiti i zaustaviti sve ovakve projekte. Kako oni ne shvaćaju da bi nekad kad razviju jaku tehnologiju moglo doći do katskog spoja illi neke greške u elektronici robota pa oni umjesto da pomognu ljudima ubiju ljude. Roboti nam ne trebaju mogu nam donijet više štete nego koristi.

jednim se dijelom slazem,bit ce manje poslova za ljude :/

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice