Znam da u Njemačkoj su programi radili po ovom principu prije nego ih je Njemačka vlada obuzdala.
Program je isntaliran na serveru odvjetničke kuće,tako da podaci automatski dođu odvjetnicima.On se sam spoji na sve moguće torrente njihovih klijenata na nekim popularnijim javnim trackerima.Čim se spoji automatski potraži sve ip adrese iz Njemačke,kontaktira ISP-ov servis koji im daje podatke o korisniku i onda odvjetnik obradi te podatke i doda novac nagodbe koji je uvijek toliki da ti se ne isplati ići na sud ali je svota opet velika.
Tako su jedne godine 100000 takvih pisama poslali,dok nije Njemačka vlada zaključila da je to ipak previše pa su to odlučili regulirati.
Nije stvar u Njemačkoj vladi već u tome da podatke nisu dobili legalnim putem od ISPova (jer nisu mogli dobiti sudske naloge, a ISP podliježe zakonu o zaštiti podataka). Znam za par slučajeva gdje su ljudi odlučili ući u spor (odvjetničke usluge su u Njem daleko jeftinije nego kod nas) i najavili istragu o tome kako su oni došli do podataka o korisniku IP adrese i tužbe su odmah povučene uz duboke isprike samo da se ne bi kopalo po tome. Taj odvjetnički ured je blefirao i lovio ljude na zastrašivanje a zapravo nisu imali nikakav opipljiv dokaz već samo prijetnje. Naravno kad neki seljo dobije pismo od odvjetničkog ureda odmah su mu pune gaće i plaća sve što treba. Zapravo su veći kriminalci od ovih koje su ulovili u prekršaju.