Prodano 700.000 iPada

poruka: 126
|
čitano: 30.139
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prodano 700.000 iPada".
17 godina
RE: Prodano 700.000 iPada
Bubi kaže...

To je odlicna stvar za one kojima je namjenjeno. To su osobe koje prate trendove i nije im zao dat pun kufer love za neki tamo gadget. Ja ga ne bih uzeo jer mi ne treba ovako nesto. Tko hoce neka uzme, ali ne vidim u cemu je fora. Moze mi netko objasniti?

499$ = Kufer love ali u novcanicama od 1 cent mozda.

17 godina
protjeran
Prodano 700.000 iPada

Za ugodno čitanje bi bio pogodniji bio e-ink.

Chris kaže...

Pposto se bavim grafikom i audio produkcijom, predvidjam da ce ova stvarcica biti zlatna koka za to podrucje. Samo je pitanje vremena kad ce se pojaviti na AppStore-u aplikacije namijenjene za crtanje, te tako pretvoriti iPad u graficki tablet (doduse ne precizni kao sto se to moze sa real-deal tabletima). A ono sto mi se najvise svidja jesu aplikacije za remote control DAW aplikacija. Kad se uzme u obzir koliko dodje jedan pravi touch kontroler tipa JazzMutant Lemur (1999.00 USD) i iPad sa nekom takvom aplikacijom, onda je definitvno isplativ.

O ovome govorim:

Probaj Kaoss Pad.Smijeh

Ne čude me rezultati, kada vidim ovoliku hrpu debila (amerikanaca) na jednom mjestu, zapravo statisti i prodavanje magle. Najavljuju iPad kao da se radi o osmom svjetskom čudu:

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 22:01 (the_tux).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Omega_vu kaže...

iPad = budučnost laptopa

nikako..previse neprakticno, display nije zasticen od grebanja, tesko nagurat jake komponente ( i kad se mogne danasnji najjaci laptop ugurat u ono, opet ce bit nesto aktuelno, jace, sto nece moc u ono)

i jos kamaru razloga zasto ce ovo bit samo igracka, i nista vise

i pogrijesio si, trebo si bar rec tablet=buducnost laptopa

iPad nije jedini, a daleko od toga da je najbolji..

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 22:05 (ismar89).
15 godina
protjeran
ansha kaže...
Sta se cudite sta ameri kupuju naveliko. Njima je 500$ kao nama ~1000kn.
To je gadget, jeftina zabava, nema puno razmisljanja kad se kupuje.
Sirotinja smo pa kod nas nije tako, al sta mozemo, ajmo se tjesit kako su ameri glupi a mi pametni ccc...

Nisam bas tako siguran za ovu tvoju konstataciju o sirotinji. Ima ovdje sirotinje koja za nove graficke kartice istrese 3000-4000 kuna, pa za razne HTC-ove mobitele isto toliko i da dalje ne nabrajam. Ljudi imaju novca, neka ga trose. Po njima nitko ne pljuje. Zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 22:17 (propuhmajstor).
15 godina
protjeran
Bubi kaže...

To je odlicna stvar za one kojima je namjenjeno. To su osobe koje prate trendove i nije im zao dat pun kufer love za neki tamo gadget. Ja ga ne bih uzeo jer mi ne treba ovako nesto. Tko hoce neka uzme, ali ne vidim u cemu je fora. Moze mi netko objasniti?

Jednostavan uredjaj kojim mozes koristiti Internet. Nema Photoshopa ili Auto Cada? Ovaj uredjaj niti nije zamisljen za koristenje takvih aplikacija.

15 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Čini se da je dobar marketing riješnje za sve probleme. Ljudi koji su to kupili trebali bi se zapitati treba li im uopće iPad. 90& ljudi je to kupilo zbog marketinga ili zbog toga što drugi ljudi kupuju. iPad praktički ničemu ne služi osim za zabavu. Nitko neće na tome raditi nekakav posao. iPhone je bio praktičan i maglo se sa njega zvati. On je mogao poslužiti poslovnom čovjeku dok iPad je obični komad plastike s imenom apple na njemu. Radije ću kupiti konzolu za igranje poput nintenda i ps-ia nego neki gadget koji ću samo jednom pogledati i onda baciti.

No pogledajmo to s drugog gledišta. Amerikanci imaju novca pa im nije problem potrošiti 500 zelembaća na glupost. Kod njih obični konobar ima plaću od 100 dolara tjedno, a da tek ne govorimo o odvjetnicima i doktorima. Oni sebi mogu priuštiti bacanje 3000 kuna dok mi to iskorisiti za nešto pametnije jer te kune nije baš lagano pridobiti. Mnogi od nas govore o iPadu kao gluposti jer i sami znaju da ga vjerovatno nikad neće imati.

Za sklapanje dobrog posla ponekad je dovoljno poslati jedan e-mail. Pa neces na njemu projektirati turbine hidrocentrale. Namigiva A i ova konstatacija o 3000 kune ti bas ne drzi vodu. Znamo mi potrositi novac na gluposti dok kazes keks.

17 godina
propuhmajstor kaže...
ansha kaže...
Sirotinja smo pa kod nas nije tako, al sta mozemo, ajmo se tjesit kako su ameri glupi a mi pametni ccc...

Nisam bas tako siguran za ovu tvoju konstataciju o sirotinji. Ima ovdje sirotinje koja za nove graficke kartice istrese 3000-4000 kuna, pa za razne HTC-ove mobitele isto toliko i da dalje ne nabrajam. Ljudi ima novca, neka ga trose. Po njima nitko ne pljue. Zanimljivo.

Ne znam kako je kod vas u HR, ali kod nas u MKD ima vise novih modela BMW i Mercedes nego u Nemackoj, sirotinja.

17 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Neki vole vise iPad od zena

fmylife :D

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...
Lightning kaže...

Kad naprave nešto debljine (i mase) ~1 ili 2 lista običnog A4 papira, onda kupujem... do onda svaka verzija "e-book readera" je po meni FAIL.

Kakve ti to knjige od 1-2 lista A4 papira čitaš? Ja smatram da knjiga mora imati masu da bi lijepo sjedila u ruci. iPad ovdje ima (što se tiče debljine) idealne dimenzije, tanji je od iPhonea.

Ovaj... mislim... nisam mislio da će se netko nać tko neće razumjet što sam htio reć ali dobro...

eBook reader fizičkih karakteristika gore opisanih je meni jedino zanimljiv. nešto kao onaj "e-paper" o kojem se priča već kakvih 5,6 godina. Sve funkcije iPad-a na nečemu te debljine i dimenzija A4.

Kako si ti uspio pohvatat da ja čitam knjige opsega 1-2 stranice stvarno mi nije jasno? A iz onog da knjiga mora imat "masu da bi sjedila u ruci" vidim da ne čitaš pretjerano. A tu ne govorim o nekoj beletristici na koju ljudi gube vrijeme u ležećem položaju navečer...

Sve u svemu, ne vidim po čemu bi to taj uređaj trebao nekome koristiti? Za tu lovu kupim neki "ultra portable" laptop koji je 100 puta brži, ima veći ekran i samo je malo glomazniji.

Ali opet... da svi misle kao i ja Apple bi bankrotirao još pred 15 godina :D

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
16 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Ne kuzim ljudi zasto nekima od vas smeta iPad ili bilo sta sta napravi Apple.

Oni imaju svoj proizvod sa tim i tim mogucnostima. Neke su super i impresivne u odnosu na konkurenciju (ekran, masa, dimenzije, vrijeme autonomije) neke su sramote (flash, multitasking, ne postojanje usb-a, ...).

Apple za taj svoj proizvod stavi neku cijenu, kao sta svi proizvodaci stave cijenu za svoj proizvod.

Mi kao kupci odlucimo dali nam je to potrebno, dali to zelimo i dali smo spremni tolko platit. Ako nam ne treba, super, ne zanima nas. Ako nam treba i/ili to zelimo a mozemo platit platimo. A sta ako zelimo i nemozemo platit? Jbg... ja zelim Ferrari a realno gledajuci cijena mu nije zasluzeno tolko velika. Sta se tice samih materijala nebi bio tolko skuplji od recimo nekog kvalitetnog audija. Al sta sad... takva je cijena i to nemogu mjenjat.

Treba samo pohvalit Apple sta je uspio napravit proizvod koji se tako dobro prodao i na kojem po 1 primjerku imaju tolko zarade. Ipak je glavna svrha svake informaticke tvrtke prodaja tj. zarada. Oni su to uspijeli. Jos treba racunat i aplikacije sa app storea i one futrole koje su skoro svi kupili kolko vidim. A to sad, dal ce onaj koji kupi ipad imat svrhe od njega ili ne nek ostane na njemu.

Meni je osobno ipad fora. Recimo za zezanciju u busu, autu, na moru ili slicno. Koji film pogledat ili igru sa naginjanjem ekrana. Dal mi je potreba za njim i hype dovoljan da ga kupim?.... ne. Ali razumijem zasto bi se nekom drugom svidao. Neki dan sam si kupi preklopni SOG noz za 800 kuna. Kazem frendovima i pitaju dal sam lud tolko dat za noz. A cuj, meni se to svida i to volim, nije da mi treba pa sam si svejedno uzeo. Nemozete rec da niste bar nekad kupili nesto srcem a ne pamecu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 23:34 (meddle).

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
meddle kaže...

Ne kuzim ljudi zasto nekima od vas smeta iPad ili bilo sta sta napravi Apple.

Oni imaju svoj proizvod sa tim i tim mogucnostima. Neke su super i impresivne u odnosu na konkurenciju (ekran, masa, dimenzije, vrijeme autonomije) neke su sramote (flash, multitasking, ne postojanje usb-a, ...).

Apple za taj svoj proizvod stavi neku cijenu, kao sta svi proizvodaci stave cijenu za svoj proizvod.

Mi kao kupci odlucimo dali nam je to potrebno, dali to zelimo i dali smo spremni tolko platit. Ako nam ne treba, super, ne zanima nas. Ako nam treba i/ili to zelimo a mozemo platit platimo. A sta ako zelimo i nemozemo platit? Jbg... ja zelim Ferrari a realno gledajuci cijena mu nije zasluzeno tolko velika. Sta se tice samih materijala nebi bio tolko skuplji od recimo nekog kvalitetnog audija. Al sta sad... takva je cijena i to nemogu mjenjat.

Treba samo pohvalit Apple sta je uspio napravit proizvod koji se tako dobro prodao i na kojem po 1 primjerku imaju tolko zarade. Ipak je glavna svrha svake informaticke tvrtke prodaja tj. zarada. Oni su to uspijeli. Jos treba racunat i aplikacije sa app storea i one futrole koje su skoro svi kupili kolko vidim. A to sad, dal ce onaj koji kupi ipad imat svrhe od njega ili ne nek ostane na njemu.

Meni je osobno ipad fora. Recimo za zezanciju u busu, autu, na moru ili slicno. Koji film pogledat ili igru sa naginjanjem ekrana. Dal mi je potreba za njim i hype dovoljan da ga kupim?.... ne. Ali razumijem zasto bi se nekom drugom svidao. Neki dan sam si kupi preklopni SOG noz za 800 kuna. Kazem frendovima i pitaju dal sam lud tolko dat za noz. A cuj, meni se to svida i to volim, nije da mi treba pa sam si svejedno uzeo. Nemozete rec da niste bar nekad kupili nesto srcem a ne pamecu.

U potpunosti se slažem s tobom.

Svaki uređaj ima svoje dobri i loše strane i nemojte odmah svi koji mrzite Apple početi govoriti iPad sranje...

17 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Po ovome ako taj iPad dode 500 $, Apple je u jednom danu zaradio 350,000,000 $....Ide njima taj marketing, dobro je netko rekao, novi iPhone ce kupit milijun ljudi u jednom danu...

http://www.bozostarcevic.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starča kaže...

Po ovome ako taj iPad dode 500 $, Apple je u jednom danu zaradio 350,000,000 $....Ide njima taj marketing, dobro je netko rekao, novi iPhone ce kupit milijun ljudi u jednom danu...

Daj prestanite s tim "marketingom" kao nekim argumentom. Vjerujem da 90% vas ne zna ni na šta se to odnosi. Što se zarade tiče, nije ni blizu 350 milijuna. Možda bi bila da se iPad radi od gline, i da ga prodaje samo Steve u Apple HQ-u, i da mu troškovi razvoja padnu u vodu...

Ne moraš doktorirati ekonomiju da bi neke stvari povezao.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
17 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Apple je daleko više od samog marketinga. Vizija + Ideja + Primjena = ovakvi čudesni rezultati. Kada se s marketinške strane gledalo, iPad su uspoređivali sa iPhoneom na steroidima. Nitko nije razmišljao o samoj primjeni uređaja.

A novi iPhone će kupiti puno više od milijun ljudi u jednom danu jer tu još jedna nova primjena dolazi do izražaja. Videofonija koja će prvi puta zaživiti zahvaljujući tom novom uređaju koji nam dolazi u lipnju.

Do Not Feed The Trolls!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 2:52 (Inari).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Ljudi, nitko neće reći (napomenuti zašto ne vole Apple?

Ja bih si mogao priuštiti neki njihov proizvod, ali ne želim ovisiti o njima a svi njihovi proizvodi su takvi da samo ovisiš o njima!!!

Stjepan Jenduka
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 5:51 (Shai).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Čini se da je dobar marketing riješnje za sve probleme. Ljudi koji su to kupili trebali bi se zapitati treba li im uopće iPad. 90& ljudi je to kupilo zbog marketinga ili zbog toga što drugi ljudi kupuju. iPad praktički ničemu ne služi osim za zabavu. Nitko neće na tome raditi nekakav posao. iPhone je bio praktičan i maglo se sa njega zvati. On je mogao poslužiti poslovnom čovjeku dok iPad je obični komad plastike s imenom apple na njemu. Radije ću kupiti konzolu za igranje poput nintenda i ps-ia nego neki gadget koji ću samo jednom pogledati i onda baciti.

No pogledajmo to s drugog gledišta. Amerikanci imaju novca pa im nije problem potrošiti 500 zelembaća na glupost. Kod njih obični konobar ima plaću od 100 dolara tjedno, a da tek ne govorimo o odvjetnicima i doktorima. Oni sebi mogu priuštiti bacanje 3000 kuna dok mi to iskorisiti za nešto pametnije jer te kune nije baš lagano pridobiti. Mnogi od nas govore o iPadu kao gluposti jer i sami znaju da ga vjerovatno nikad neće imati.

Za sklapanje dobrog posla ponekad je dovoljno poslati jedan e-mail. Pa neces na njemu projektirati turbine hidrocentrale. Namigiva A i ova konstatacija o 3000 kune ti bas ne drzi vodu. Znamo mi potrositi novac na gluposti dok kazes keks.

Mail mozes poslati sa maltene bilo kojeg moba koji je danas u prodaji.

17 godina
neaktivan
Shai kaže...

Ljudi, nitko neće reći (napomenuti zašto ne vole Apple?

Ja bih si mogao priuštiti neki njihov proizvod, ali ne želim ovisiti o njima a svi njihovi proizvodi su takvi da samo ovisiš o njima!!!

Zato sto su im uredjaji samo sminka i nista vise? Nista posebno niti ista inovativno? Ili sto se samo o tome prica kao da su razvili hladnu fuziju a ne iphone A4 formata? Mozda zato?

17 godina
protjeran
Prodano 700.000 iPada

marketing bi bio u redu kada ne bi ukljucivalo potplacivanje,kako ljudi u redovima,tako i recezenata

a onda je to najobicnija gnjusna kapitalisticka prijevara

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
Kuzo kaže...
propuhmajstor kaže...
ansha kaže...

Nisam bas tako siguran za ovu tvoju konstataciju o sirotinji. Ima ovdje sirotinje koja za nove graficke kartice istrese 3000-4000 kuna, pa za razne HTC-ove mobitele isto toliko i da dalje ne nabrajam. Ljudi ima novca, neka ga trose. Po njima nitko ne pljue. Zanimljivo.

Ne znam kako je kod vas u HR, ali kod nas u MKD ima vise novih modela BMW i Mercedes nego u Nemackoj, sirotinja.

hmmm

onda iamo isto negdje bemveja i mercedesa

17 godina
protjeran
Starča kaže...

uprihodovao,a ne zaradio ;)

17 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Mislim da Ipad ima isto ono to i iphone... korisnost.

Ja te tablete vise gledam kao posao jer mi se definitivno ne isplati naginjat po gradu dok igram NFS ili slicno...

Ali za neki remote pristup svemu bi bio fantastican.

Nisam citao recenzije jer ga ne mislim kupit, ali sa iphonom je takoder moguce radit slicne stvari, ali znam nekoliko ljudi koji bas tako nesto cekaju...

Cisto za posao, i jedan veliki rokovnik pokraj sebe...

tko ima moze...

A cudno kako u ovoj drzavi se nema para... bilo je nedavno u vecernjem kad na biro dosao lik u BMWu :D

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Inari kaže...

Apple je daleko više od samog marketinga. Vizija + Ideja + Primjena = ovakvi čudesni rezultati. Kada se s marketinške strane gledalo, iPad su uspoređivali sa iPhoneom na steroidima. Nitko nije razmišljao o samoj primjeni uređaja.

A novi iPhone će kupiti puno više od milijun ljudi u jednom danu jer tu još jedna nova primjena dolazi do izražaja. Videofonija koja će prvi puta zaživiti zahvaljujući tom novom uređaju koji nam dolazi u lipnju.

Hahaha, jel ti slusas sebe? :))
17 godina
neaktivan
Inari kaže...

VIdeofonija? STa je to? NEsto novo i revolucionarno? Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Sad bas gledam na google i sad tek vidim da tome sluzi ona rupica naprijed na mojoj 5800. Ja mislio da je to da mogu sam sebe slikati. Znaci To je nesto novo na trzistu? SUPER!!!!!!!!

Konacno nesto novo i inovativno na iphonu ;) SAmo je steta sto moramo cekati jos malo da to apple otkrije. Al dok se to sve poslozi. Mislim vizijia (nema veze sto to postoji vec godinama)+ideja (kako to dodatno naplatiti)=realizacija (ugradnja kamere koaj kosta max 5 dolara a vjerovatno i puno manje a naplatice ju barem 50)

17 godina
neaktivan
Sain kaže...
Inari kaže...

Hahaha, jel ti slusas sebe? :))

videofonija? = skype...

ako gledas poslovnog covjeka, sigurno nece imas konferensijski razgovor sa 10 ljudi i setat se gradom ili vozit autom, znaci bit ce blizu racunala sto bi mu sigurno pojednostavnilo konferencijski sastanak, a i kvalitetu videorazgovora.

Ako gledas klinc kojima ce to bit fora, to ce vjerojatno morat i platit pa ce im starci to uzet za 2 mjeseca.

Ako gledas pedofile i svecenike (to ti je isto) onda sigurno ni oni nece to koristit pijuci kavu u kaficu...

Znaci za videofoniu ce zauvijek ostat komp i racunala, jer se ozbiljni razgovori i dan danas vode licem u lice, osim ako to nije na drugom kraju svijeta, al inijedan poslovni korisnik si nece dozvolit da koristi kameru, ako mu je dostupno oci u oci.

Djeca, ah, djeca... i to je "zazivit" ??

17 godina
neaktivan

A sta ces. Oni ne vjeruju nicemu dok jobs ne kaze da "to jednostavno radi". A kako radi vidimo po tome da se moraju stranice prepravljati za iPad.

NE znam samo kako nam net do sada nije radio, kako nam videopozivi do sada nisu radili, kako nam multitasking ne radi jer jobs kaze da to ne moze raditi itd. Ako Jobs kaze da to en valja to ne valja. Samo cekam kad ce bibliju napisati pa da se svi klanajamo Jobsu. A mozda i hoce. Verziju za iPAd da se ljudi mogu kalnjati i nosati ga okolo kao bozanstvo sto smo vidjeli na videu kad ga kupe.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

A sta ces. Oni ne vjeruju nicemu dok jobs ne kaze da "to jednostavno radi". A kako radi vidimo po tome da se moraju stranice prepravljati za iPad.

NE znam samo kako nam net do sada nije radio, kako nam videopozivi do sada nisu radili, kako nam multitasking ne radi jer jobs kaze da to ne moze raditi itd. Ako Jobs kaze da to en valja to ne valja. Samo cekam kad ce bibliju napisati pa da se svi klanajamo Jobsu. A mozda i hoce. Verziju za iPAd da se ljudi mogu kalnjati i nosati ga okolo kao bozanstvo sto smo vidjeli na videu kad ga kupe.

nije ti ni blesava ideja...

Gledaj... ljudima je vec pun k... (kufer) svega i samo traze nesto novo. Tako kad izadje morales i simonica to je to, to je pogodak. Koga boli (onaj isti kufer) za nekog tamo Hrvata koji prenosi bezicno energiju (ni tesla nije uspio ali ko j...(jaje)).

Onda malo Polancec u zatvoru, pa nas opet boli sta je narod gladan...

Nes ti nas Hrvate vozat ko male majmune.

Mi smo glup narod, samo to nemozemo sebi priznat.

Jbga, francuzima uvedu neku tamo bolonju oni zapale pol grada, u grckoj vise nesmiju nista od straha, srbin odmah po glavi. Svi se bore, mi smo se borili, pa eto sta smo dobili.

15 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Dobar marketing čeni čuda...

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Prodano 700.000 iPada

iMania

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prodano 700.000 iPada

Koliko genijalaca na bug forumima... a rijetko tko će priznati da je danas Apple jedna od firmi koja stvarno, al stvarno zna sto radi, kad i kako.

S marketingom to nema veze al ima sa zdravim razumom, strategijom i vizijom.
Ajmo viditi sto to "nevalja" u uređaju koji dosad i kupci i mediji i kritičari obozavaju, a u najgorem slučaju smatraju odličnim uredajem za konzumaciju sadržaja.

Apple je sastavio taj "magicni" iPad od savršeno logičnih i dobavljivih hardware komponenti. Nema tu ništa neobično ili bleeding edge, sve je provjereno i dokazano i relativno jeftino. Najskuplji dio je ekran i TS interface... kojih 80ak dolara. Optimizirali su arm prošle generacije ( cortex A8 ) i čak se nisu trudili ugurati najnoviji dvojezgreni - stvar i ovako leti po svim svjedocanstvima i neusporedivo je brza od bilo čega do sad.

Sudeći po komentarima pametnjakovica savršeno je jednostavno napraviti savršen proizvod. Samo treba unutra potrpati posljednje krikove tehnologije i imamo vlažne snove svakog pubertetlije na bug forumu , oh zašto samo to ne shvate i sve te koorporacije i kreatori tih tehnologija, pa zar je moguće da su tako glupi da je svaki bug forumaš pametniji od njih. Zašto ekran recimo nije neki Amoled po mogućnošću sa rezom barem duplom od ove u iPadu? Uz to bi i baterija trajala makar 2-3 sata duže. Možda zato sto takav ekran u tim dimenzijama košta sam u nabavi dvostruko vise od iPada u prodaji?? Procijene su debelo iznad 1000 dolara u ovom trenutku. Naravno kada bi pretpostavili (pogrešno) da ga itko može proizvesti u takvim količinama i bez poteškoća i kašnjenja.
Zašto stara generacija PowerVR grafike i ARM a? Zato sto za testiranje nove i dobru implementaciju iPad nebi izašao do pred novu godinu, a pitanje je bi li i onda. Apple za razliku od nekih tempira izlazak svojih uređaja i drži se maksimalno postavljenih rokova. Ne mogu si više dozvoliti nonšalanciju od nekad. Sve ostalo što je unutra potpuno je podređeno doživljaju korištenja i sadržajima. Apple je stvorio takav eko sustav gdje se iPad napokon savršeno sjeo. Sve što radi radi glatko, bez iznenađenja. Stvar je korisna, zabavna i svatko bi je poželio. Prodajni rezultati su samo dokaz savršeno odigrane strategije i egzekucije. Prava stvar u pravo vrijeme. Nikakav HP ili MS vaporware, hey mi imamo bolje iako zapravo nemamo a niti znamo ćemu će služiti kad izađe jer nemamo niti strategiju niti viziju niti realizaciju. ( u ovom segmentu ) 700 000 komada u jednom danu? Bez problema, i sa ovakvim oduševljenim kritičarima. I onda neki balavac tu napiše da je to fail ... mislim, ono ... 

Za to vrijeme iPad v2 se već testira i naravno, kad bude spreman opet će biti hit, a vi ćete opet tu pjevati kako ima zastario hw i slične nebuloze koje zapravo nikoga od ciljanih korisnika iPada ne zanimaju.

Čekamo konkurentske tablete ( a biti će ih itekako ), jer ovi koi su do sad izašli stvarno nisu za usporedbu.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 12:40 (artfull).

4 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice