Poznate specifikacije GTS-a 450

poruka: 70
|
čitano: 10.653
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poznate specifikacije GTS-a 450".
15 godina
protjeran

Malo sam bolje bacio jer me nesto zanimalo i naletio sam podatak koji je prestrasan i koji dobro oslikava u kojem se k*rcu Nvidia trenutno nalazi

GF106 - chip u Gts450 je dimenzija 15.3x15.7mmm ilitiga 240mm2 sto je u odnosu na Juniperovih(HD5700) 170mm245% vise a performase u odnosu na njega(i to s poprilicno dobrim taktovima: 780 - 1560) ne da su bolje vec su osjetno slabije?!?

Sta ce bit kad se pojavi kad se pojavi Barts (HD6700) s priblizno jednakom velicinom jezgre i gddr5+ memom mislim da nije tesko za pretpostavit

Ako je kod originalnog Fermi bilo upitno da li su slabije performase zbog neucinkovite arhitekture ili zbog glomaznosti chipa koji je sa sobom povuko potrosnju, zagrijavanje i slabije clockove mislim da sad nema dvojbe i da je sve jasno: perfomanse po mm2 chipa su debelo ali stvarno debelo na strani AMD koji da stvar bude bolja za svoju novu seriju kao osnovno poboljsnje navodi povecanu ucinkovitost

Jos jedna stvar koja mi nije nikako jasno a stvarno bode u oci, zasto Nvidia pobogu ne stavlja neku brzu Gddr5 memoriju na svoje nove kartice? - razlika u cijeni je zanemariva ali svejedno su sve kartice iz linije zakocene na cca 900Mhz

Pitanje koje se samo po sebi namece je dal im je uopce memorijski kontroler u stanju radit s brzom ddr4 memom? - meni se cini da nije

Zakraj cini mi se da Nvidiji trenutno ne pomaze bas previse ni shrink jer ce i AMD shrinkat i to vjerojatno prije njih, njima treba podhitno temeljiti redizajn ili jos bolje kompletno nova arhitektura a do tada ne peostaje im nista drugo nego da drze skopljene ruke i da se mole da AMD krene u lov na marze jer ako krene u lov na trzisne  udjele brisat ce pod s njima i to doslovno

Da ne bi ispalo da je sve tako crno, stock cooler za tu cijenovnu kategoriju izgleda(bar meni) super

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 19:58 (dado8).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najžalosnije je kako je cijela GF100 serija ispala, nikad nisam očekivao nešto ovako loše. Iz cijele serije imamo jednu dobru karticu namijenjenu za srednji segment i to je to. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Poznate specifikacije GTS-a 450
franky kaže...

Najžalosnije je kako je cijela GF100 serija ispala, nikad nisam očekivao nešto ovako loše. Iz cijele serije imamo jednu dobru karticu namijenjenu za srednji segment i to je to. 

da i ta jedna dobra je iskljucivo zahvaljujuci Nvidijinom dumpingu tj. AMD-ovoj pohlepi (najtocnije kombinaciji jednog i drugog) jer GTX460(256bit) prema proizvodnim troskovima je zapravo konkurent HD5870 tocnije HD5870 je zapravo nesto jeftiniji za proizvodnju

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 19:30 (dado8).
17 godina
dado8 kaže...

Zašt ti spominješ gddr4? To više nitko nekoristi od doba HD3870-ica i 2600XT-ica, a i zašto bi gddr4 koristili kada imaju ~80% brži gddr5?

Ulažu u cooler zato što se gpu grije ko stoka :-)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 20:00 (Hyperion).
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
dado8 kaže...

Malo sam bolje bacio jer me nesto zanimalo i naletio sam podatak koji je prestrasan i koji dobro oslikava u kojem se k*rcu Nvidia trenutno nalazi

GF106 - chip u Gts450 je dimenzija 15.3x15.7mmm ilitiga 240mm2 sto je u odnosu na Juniperovih(HD5700) 170mm245% vise a performase u odnosu na njega(i to s poprilicno dobrim taktovima: 780 - 1560) ne da su bolje vec su osjetno slabije?!?

Sta ce bit kad se pojavi kad se pojavi Barts (HD6700) s priblizno jednakom velicinom jezgre i gddr4+ memom mislim da nije tesko za pretpostavit

Ako je kod originalnog Fermi bilo upitno da li su slabije performase zbog neucinkovite arhitekture ili zbog glomaznosti chipa koji je sa sobom povuko potrosnju, zagrijavanje i slabije clockove mislim da sad nema dvojbe i da je sve jasno: perfomanse po mm2 chipa su debelo ali stvarno debelo na strani AMD koji da stvar bude bolja za svoju novu seriju kao osnovno poboljsnje navodi povecanu ucinkovitost

Jos jedna stvar koja mi nije nikako jasno a stvarno bode u oci, zasto Nvidia pobogu ne stavlja neku brzu Gddr4 memoriju na svoje nove kartice? - razlika u cijeni je zanemariva ali svejedno su sve kartice iz linije zakocene na cca 900Mhz

Pitanje koje se samo po sebi namece je dal im je uopce memorijski kontroler u stanju radit s brzom ddr4 memom? - meni se cini da nije

Zašt ti spominješ gddr4? To više nitko nekoristi od doba HD3870-ica i 2600XT-ica, a i zašto bi gddr4 koristili kada imaju ~80% brži gddr5?

lapsuz, tipkam brzinski izmedju partija starcrafta2 pa mi se podkradaju greske, svi znamo na sta sam mislio

thx na upozorenju

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 20:01 (dado8).
17 godina
dado8 kaže...

lapsuz, tipkam brzinski izmedju partija starcrafta2 pa mi se podkradaju gresu, svi znamo na sta sam mislio

thx na upozorenju

Baš sam krenuo se bacit na fastest possible green i megaton mape, a možda i koji card game odigram to trebaš probat zakon je.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
dado8 kaže...

lapsuz, tipkam brzinski izmedju partija starcrafta2 pa mi se podkradaju gresu, svi znamo na sta sam mislio

thx na upozorenju

Baš sam krenuo se bacit na fastest possible green i megaton mape, a možda i koji card game odigram to trebaš probat zakon je.

Hocu hocu ima vremena jos sam noobina

15 godina
odjavljen
dado8 kaže...

Jos jedna stvar koja mi nije nikako jasno a stvarno bode u oci, zasto Nvidia pobogu ne stavlja neku brzu Gddr5 memoriju na svoje nove kartice? - razlika u cijeni je zanemariva ali svejedno su sve kartice iz linije zakocene na cca 900Mhz

Niža latencija možda?

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
dado8 kaže...

Niža latencija možda?

vjerojatno, ali stvar je u tome da su trebali pričekat 28 nm

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
odjavljen
EVO kaže...

Stvar je u tome da su oni trebali samo malo ispeglati GT200 (i prilagodili teselacij) chip i imali bi sasvim konkurentan čip.

Fermi su trebali za 28nm.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
EVO kaže...

Stvar je u tome da su oni trebali samo malo ispeglati GT200 (i prilagodili teselacij) chip i imali bi sasvim konkurentan čip.

NVidia je htjela predstavit napredan čip, i to su uspjeli, samo napredan je i po veličini, potrošnji i grijanju, što nije dobro.

16 godina
EVO kaže...

NVidia je htjela predstavit napredan čip, i to su uspjeli, samo napredan je i po veličini, potrošnji i grijanju, što nije dobro.

tako je to kad se preskaču stepenice pa padneš niiže nego di si mislija bit

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
16 godina
neaktivan
Hebiga i Nvidia je morala naučiti da nije isplatitivo radit monstrume od cipova, ati je to naučio u doba HD2900XT, a sad je red na Nvidiji.
Samo se nadam da je Nvidia naučila lekciju i da će od sada radit manje i isplative cipove.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Hebiga i Nvidia je morala naučiti da nije isplatitivo radit monstrume od cipova, ati je to naučio u doba HD2900XT, a sad je red na Nvidiji.
Samo se nadam da je Nvidia naučila lekciju i da će od sada radit manje i isplative cipove.

Istina RV600 je bio elektrana, pa se slažem.

Inače zašto si promijenio sliku, onaj pirat je bio baš cool.

15 godina

Kako sad nebi volio da AMD pocne bit ono sto je Nvidia bila prošlih godina (pod time mislim na pristup kupcima Nvidia we are best :BogatašBogatašBogatašBogatašBogataš ATi we can do great stuf for little BogatašBogataš) ...

P.S. Mic why the new Pic!?

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 1:03 (GimmieCorsair).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

Kako sad nebi volio da AMD pocne bit ono sto je Nvidia bila prošlih godina (pod time mislim na pristup kupcima Nvidia we are best :BogatašBogatašBogatašBogatašBogataš ATi we can do great stuf for little BogatašBogataš) ...

P.S. Mic why the new Pic!?

Očito jer se želi pohvalit MSI HD 5770 Hawk grafičkom.

17 godina
neaktivan

GeForce GTS 450 se pojavila u pojedinim europskim trgovinama. Cijena joj je oko 150€ - otprilike kao overklokanih Radeona HD 5770 u tim trgovinama, a koji kod nas dođu od 1300 kuna pa na više.

GeForce GTS 450 listed in Europe @ €150 

0 0 hvala 0
17 godina

EVGA GTS450 Superclocked - SuperClocked is EVGA's level-1 factory-overclocked variant. This card features clock speeds of 882 MHz core, 1764 MHz CUDA core, and 950 MHz (3800 MHz effective) memory, which are significantly higher than the NVIDIA  reference speeds of 783/1566/900(3600) MHz core/CUDA core/memory. If this is any indication, the GeForce GTS 450 should be a nice treat for overclockers.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 23:21 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
klimama kaže...

GeForce GTS 450 se pojavila u pojedinim europskim trgovinama. Cijena joj je oko 150€ - otprilike kao overklokanih Radeona HD 5770 u tim trgovinama, a koji kod nas dođu od 1300 kuna pa na više.

Znači grafa je promašaj jer je slabija od obične hd5770.Ne triba amd strahovat jer nema konkurenciju.Loše loše situacija je zeyebana.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

EVGA GTS450 Superclocked - SuperClocked is EVGA's level-1 factory-overclocked variant. This card features clock speeds of 882 MHz core, 1764 MHz CUDA core, and 950 MHz (3800 MHz effective) memory, which are significantly higher than the NVIDIA  reference speeds of 783/1566/900(3600) MHz core/CUDA core/memory. If this is any indication, the GeForce GTS 450 should be a nice treat for overclockers.

izgleda cool hvala na infu

15 godina
neaktivan

GTS 450 u ADM-u

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxCROsainTxx kaže...

GTS 450 u ADM-u

Potpuno neisplativa kartica pokraj 20 kn skuplje i 10% bolje MSI HAWK 5770.

17 godina
xxCROsainTxx kaže...

GTS 450 u ADM-u

Pa tu i HD4850 pwna, kamoli HD4870.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
EVO kaže...

Da, ako je ta Fermi 28nm generacija došla umjesto ove. Isti čip sa manjim grijanjem izbaciti kao slijedeću generaciju bio bi fail.

15 godina
odjavljen
franky kaže...

Da, ako je ta Fermi 28nm generacija došla umjesto ove. Isti čip sa manjim grijanjem izbaciti kao slijedeću generaciju bio bi fail.

Da na to sam i mislioo

Izbaciti čip odmah brzo nakon ovog sa manjim grijanjem i potrošnjom a sličnim ili istim perfomansama nebi bio fail - HD 3870 je bila to u odnosu na HD 2900XT.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...

Da na to sam i mislioo

Izbaciti čip odmah brzo nakon ovog sa manjim grijanjem i potrošnjom a sličnim ili istim perfomansama nebi bio fail - HD 3870 je bila to u odnosu na HD 2900XT.

Zašto bi bio FAIL?

Da zadrže isti čip, stave par novih tehnologija te bolju podršku za DX11, kartica bi se prodavala dobro. To je slično bilo s X800 serijom iz ATI. Po performansama i cijeni grafe su bile slične, samo je 9XXX serija bila prvenstveno za AGP, a Xxxx serija za PCI Express, premda je bilo i AGP modela. Isto tako Weky je već naveo  situaciju s HD2xxx, HD 3xxx serijom. HD2900 XT je b

puno trošila bila u 90nm procesu ako se sjećam, imala DX10 podršku, PCI Express 1.1, i 512 bitnu sabirnicu. HD 3870 je došla sa manjom potrošnjom, ispoliranim čipom u 65 nm  ako se sjećam, i koji je imo više taktove, podršku za DX10.1, PCI Express 2.0 i 256 bitnu sabirnicu. Dakle to ne bi bio FAIL. Jer uz blago poliranje može se doć do kupca, ali NVidia u svakoj seriji mora imat najači single GPU, pa mislim da će i sljedeća bit takva.

17 godina
neaktivan
EVO kaže...

Zašto bi bio FAIL?

Da zadrže isti čip, stave par novih tehnologija te bolju podršku za DX11, kartica bi se prodavala dobro. To je slično bilo s X800 serijom iz ATI. Po performansama i cijeni grafe su bile slične, samo je 9XXX serija bila prvenstveno za AGP, a Xxxx serija za PCI Express, premda je bilo i AGP modela. Isto tako Weky je već naveo   situaciju s HD2xxx, HD 3xxx serijom. HD2900 XT je b

puno trošila bila u 90nm procesu ako se sjećam, imala DX10 podršku, PCI Express 1.1, i 512 bitnu sabirnicu. HD 3870 je došla sa manjom potrošnjom, ispoliranim čipom u 65 nm  ako se sjećam, i koji je imo više taktove, podršku za DX10.1, PCI Express 2.0 i 256 bitnu sabirnicu. Dakle to ne bi bio FAIL. Jer uz blago poliranje može se doć do kupca, ali NVidia u svakoj seriji mora imat najači single GPU, pa mislim da će i sljedeća bit takva.

55nm. Sve ostalo je točno.  Namigiva

15 godina
odjavljen

HD 290XT = 80nm

HD 3870 = 55nm

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Da samo je ovo lagano overclockirana verzija sa nereferentnim hlađenjem - Vjerovatno je po perfomansama blize 5770 nego 5750 zbog OC.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
Hyperion kaže...

Da samo je ovo lagano overclockirana verzija sa nereferentnim hlađenjem - Vjerovatno je po perfomansama blize 5770 nego 5750 zbog OC.

Hm misim da se treba pričekat par dobrih testiova, pa da onda vidimo stanje, meni jedan test malo znači.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice