Povrat poreza - malo sutra

poruka: 21
|
čitano: 6.265
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Povrat poreza - malo sutra".
15 godina
neaktivan

ja, dobio ovaj mail danas.Nažalost dosta je ljudi informatički nepismeno i postoji dobra mogućnost da su nasjeli. Napravljeno je čisto solidno - kopija stranice porezne uprave, a gledanjem source codea vide se i linkovi na poreznu upravu (linkovi, slike, CSSovi, skripte).

Tek negdje pri kraju stranice postoji jedan "form method=post" kojem lokacija pokazuje na IP adresu (trejsanjem IPa dolazi do Italije).

FF, IE Chrome i Opera nisu ovo registrirali kao phising sajt budući da je napravljen samo za hrvatsko tržište (a nisu toliko pametni da skuže prema parsiranju stranice)

A sad jedno pitanje - postoji li neki zakon kojim je ovo regulirano ? Po meni ovo je za 5 godina zatvora, ali šta ćeš - neće niti otkriti imbecile koji su ovo radili.

Fuj, gadovi jedni, kako im nije žao jadnih ljudi koji su nasjeli na ovo ...

Drago G. moj omiljeni člankopisac ! <br/>Z-Admin Small Business CMS - http://www.z-admin.com
Moj PC  
25 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Povrat poreza - malo sutra
Cuo sam za to ranije danas, pa iako vec po nacinu kako je napisano mozemo vidjeti da je scam naravno da ljudi nasjedaju jer ce vidjeti samo cifru.
Upravo zato sam zvao staru i upozorio da pripazi. :)
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
15 godina
neaktivan

Tko će normalan tu svoj pin upisati? (Da znam da ima starijih osoba, info nepismenih itd..)

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

haha 

da mi je znati samo koja bi budala upisala svoj "kartice PIN" hahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Tko će normalan tu svoj pin upisati? (Da znam da ima starijih osoba, info nepismenih itd..)

Zodiak kaže...

haha

Ljudi koji povremeno otiđu na internet, nije vezano za starosnu dob već upućenost u internet tehnologije. Takvih nažalost ima veliki broj, to što smo mi dosta informatički opismenjeni pa znamo prepoznati phising sajt i još puno toga, to ne znači da su i drugi upoznati s time. Pa samo pogledajte, koliko ljudi još koristi IE6, 7 ili 8 u dnevnom radu. Dobar dio ljudi možda niti nezna da postoje drugi browseri. Vjerojatno je da i ne znaju što im donosi trenutak nepažnje na internetu ...

Drago G. moj omiljeni člankopisac ! <br/>Z-Admin Small Business CMS - http://www.z-admin.com
17 godina
zoran123456 kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Zodiak kaže...

haha

Ljudi koji povremeno otiđu na internet, nije vezano za starosnu dob već upućenost u internet tehnologije. Takvih nažalost ima veliki broj, to što smo mi dosta informatički opismenjeni pa znamo prepoznati phising sajt i još puno toga, to ne znači da su i drugi upoznati s time. Pa samo pogledajte, koliko ljudi još koristi IE6, 7 ili 8 u dnevnom radu. Dobar dio ljudi možda niti nezna da postoje drugi browseri. Vjerojatno je da i ne znajušto im donosi trenutak nepažnje na internetu ...

"što im odnosi trenutak nepažnje na internetu".... žalosno, al istinito...

LoL username: UnimatriX (EU East) HoN username: ArmageddonX
16 godina

Preloše napravljeno...

Žalosno je to što ima toliko informatički nepismenih, ali i općenito slabo educiranih ljudi koji će pasti na foru...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Zodiak kaže...

haha

Ljudi koji povremeno otiđu na internet, nije vezano za starosnu dob već upućenost u internet tehnologije. Takvih nažalost ima veliki broj, to što smo mi dosta informatički opismenjeni pa znamo prepoznati phising sajt i još puno toga, to ne znači da su i drugi upoznati s time. Pa samo pogledajte, koliko ljudi još koristi IE6, 7 ili 8 u dnevnom radu. Dobar dio ljudi možda niti nezna da postoje drugi browseri. Vjerojatno je da i ne znaju što im donosi trenutak nepažnje na internetu ...

Mislio sam i na to ,ali vise na to da pri izradi kartice i pri preuzimanju kartice ,kažu vam da je PIN samo za vas namijenje, te da ga ni njima netrebas pokazivat.

ako ga netrebas ni njima pokazivat koji su stvorili tvoj račun u banci, zasto bi ga onda pokazao poreznoj upravi :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 19:25 (Zodiak).
14 godina
neaktivan

jep, samo vi ostavljajte mail adrese po sumnjivim stranicama, doc ce kad tad porez na naplatu {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dolaze na naplatu razni "pošalji dalje da pomogneš maloj ani" mailovi. prvo se skupe adrese, a onda nastupa 2. faza operacije.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
zoran123456 kaže...

ja, dobio ovaj mail danas.Nažalost dosta je ljudi informatički nepismeno i postoji dobra mogućnost da su nasjeli. Napravljeno je čisto solidno - kopija stranice porezne uprave, a gledanjem source codea vide se i linkovi na poreznu upravu (linkovi, slike, CSSovi, skripte).

Tek negdje pri kraju stranice postoji jedan "form method=post" kojem lokacija pokazuje na IP adresu (trejsanjem IPa dolazi do Italije).

FF, IE Chrome i Opera nisu ovo registrirali kao phising sajt budući da je napravljen samo za hrvatsko tržište (a nisu toliko pametni da skuže prema parsiranju stranice)

A sad jedno pitanje - postoji li neki zakon kojim je ovo regulirano ? Po meni ovo je za 5 godina zatvora, ali šta ćeš - neće niti otkriti imbecile koji su ovo radili.

Di si ti sve trpao svoj mail kad si uspio ovo primiti? Kako ja nisam ništa dobio?

www.hrphotocontest.com
17 godina
odjavljen

Ja o ovome ne bih izdao nikakvo priopćenje. Ako je netko toliko glup da napiše svoj PIN neka mu izvole sve skinuti sa računa. Tu se uopće ne radi o tome da netko ne razumije kako internet radi nego o zdravoj logici. Ako ti netko želi nešto uplatiti što će mu tvoj PIN??? Dakle, glupani na jednu stranu svi drugi na drugu... Uostalom, svi koji traže povrat poreza znaju da su već predali broj računa!

Freak Show Inc.

3 2 hvala 0
15 godina

Ajme šta ja radim spamerima. Svaki spam ja psihićki maltretiram spamera. Npr:

Neko mi pošalje svoju reklamu - ja mu vratim svoju ponudu za web development.

Pošaljemi neko oćeš li vidit moje gole slike - odgovoram oću pa da vidim što će napisat.

Ili dobile ste na lotu - ja mu kažem: "A jade jadni ali si toliko glup da misliš da ko pada na ova sra..."

Ili neki mi šalje upit za 20 osoba u hotelu - a ja mu objašnjavam: "Iz ovoga ti se vidi da je spam. Moraš ovako napisat..... I nemoj se potpisivat tako nego ovako...." - i s godinama se mogu reć popravia, čak sam se par puta mislio jeli spam ili upit. :) Nebitno i totalno offtopic, sry..

MIKROBLOG: http://www.youtube.com/watch?v=5dsMaLAzVOE&feature=related

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
zoran123456 kaže...

Di si ti sve trpao svoj mail kad si uspio ovo primiti? Kako ja nisam ništa dobio?

imam službeni mail od firme na internetu, kao kontakt osoba. Nije problem dobiti ga, postoje oni web crawleri koji bezveze ruju po internetu i skidaju e-mail adrese.

Iako smo uključili određenu zaštitu (mail se piše u heksadecimalnom obliku pa se konvertira putem javascripta) ipak postoji način da se i takva e-mail adresa otkrije.

17 godina
neaktivan

@KIKI3ooo

Mislim da će zbog tvog psihološkog pritiska spameri napraviti masovni harakiri, a prije toga poslat će ti ispriku{#}.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 9:41 (krek).
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Preloše napravljeno...

Žalosno je to što ima toliko informatički nepismenih, ali i općenito slabo educiranih ljudi koji će pasti na foru...

ovdje se ne radi opće o nepismenosti. tu tezu stalno guraju neki kompleksaši ili klinci.

evo ja sam primio juče mail i itekako sam informatički pismen ali sam bio u nedoumici što je to sad. Kakvo javljanje za povrat poreza?! i razmišljao sam provjeriti u poreznoj telefonski. da je malo bolje napravljeno možda bi i unio podatke. ne zato što sam idiot koji nikada nije vidio računalo već zato što mi u inboxu stoji još 20 mailova i svaki od njih otvaraš brzinski, nisi dovoljno koncentriran i u brzini radiš greške.

zato nemojmo sve svaljivati na "informatički nepismene".

Radi se iskreno o zanimljivoj podvali i da je kvalitetnije napravljena svašta bi moglo biti. 

16 godina
PLASMAorLCD kaže...

- većina usera, jer današnji useri nemaju nikakvu ideju što je ispod haube.. paušalno barem 50% korisnika fb-a bi nasjelo.

Friday kaže...

Ja o ovome ne bih izdao nikakvo priopćenje. Ako je netko toliko glup da napiše svoj PIN neka mu izvole sve skinuti sa računa...

- čemu 'strogoća'? Država, zakon, mora štititi i naivce od prevara, nisu naivci krivi, nego prevarant. Istina da se svi moraju čuvati, ali važnije je kazniti lopove nego naivce. U suprotnom bi za svaku krađu/silovanje/falsificiranje novčanica itd. moglo vrijediti .. 'tko im je kriv'. Smisao države (institucija) je upravo to, zaštita od tih stvari-pojava.

-upravo je ovo jedna od stvari za državne institucije, ne izlazak vladine stranice na fb, nego kontrola i kažnjavanje kriminala, prevare i sl. Pa da vidimo dali je nova vlada dorasla vremenima i odgovornosti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
hondo kaže...
već zato što mi u inboxu stoji još 20 mailova i svaki od njih otvaraš brzinski, nisi dovoljno koncentriran i u brzini radiš greške.

U pravu si prijatelju, ali koliko god brzinski otvarao e-mailove, ipak moraš imati određeni mentalni sklop u glavi da daš svoj PIN. A da ne govorim o tome da se radi o povratu poreza, a godina još nije ni završila.

17 godina
neaktivan

Nisu Hrvati samo informatički nepismeni. Za prepoznati prevaru u ovom slučaju dovoljna je i obična. Letimičnim pogledom na ovaj mail svakom (ježično) pismenom jasno je da nije stigao iz Porezne uprave.

1 0 hvala 0
16 godina
hondo kaže...

ovdje se ne radi opće o nepismenosti.

Da, tu se radi upravo o tome.

Samo letimičnim čitanjem maila je očito da je isti napisan Google Translate-om i da sigurno nije od porezne. Ali ako zanemarimo to i predpostavimo da je mail ipak mogao biti malo bolje sastavljen, traži se PIN. I to je problem čiste needuciranosti i ničega drugoga.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
13 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...

Ajme šta ja radim spamerima. Svaki spam ja psihićki maltretiram spamera. Npr:

Neko mi pošalje svoju reklamu - ja mu vratim svoju ponudu za web development.

Pošaljemi neko oćeš li vidit moje gole slike - odgovoram oću pa da vidim što će napisat.

Ili dobile ste na lotu - ja mu kažem: "A jade jadni ali si toliko glup da misliš da ko pada na ova sra..."

Ili neki mi šalje upit za 20 osoba u hotelu - a ja mu objašnjavam: "Iz ovoga ti se vidi da je spam. Moraš ovako napisat..... I nemoj se potpisivat tako nego ovako...." - i s godinama se mogu reć popravia, čak sam se par puta mislio jeli spam ili upit. :) Nebitno i totalno offtopic, sry..

genijalno!

a ja budala htio obnoviti licencu za firmin barracuda spam filter (2500 ljudi, oko 30 000 ulaznih mailova dnevno, oko 160 000 spama dnevno)

takav jedan kao ti mi je dosta pa nek cita i odgovara na svaki mail

lololololol :)

colonello bastardo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice