I kak bum ja sad surfal?
A kaj im se više to ne isplati?
I kak bum ja sad surfal?
sigh
Prvi april?
Pa ovo je dobra stvar.
Raditi na 3.0.x, 3.5.x, 3.6.x, 3.7 verzijama zahteva dosta posla.
Oni koji su radili na 3.0.x sada mogu preći da rade na novijim verzijama.
Trebali bi i 3.5.x verziju da napuste.
I da se usredoče na 3.6.x i 3.7.
Sa time bi Mozilla mogla brže da napreduje.
I kak bum ja sad surfal?
?????
Prvi april?
?????
Da pojasnimo nešto, izdan je zadnji Firefox 3.0 (tri točka nula), a ne zadnji Firefox općenito.
Ne shvaćam što su uopće tako dugo i "održavali" tu, sada već zastarjelu verziju. Verzija 3.6.x je bolja u odnosu na 3.5.x, a kamoli u odnosu na 3.0.x.
ma tak mi je svejedno, bitno da to radi i da novi updatejti ne usporavaju firefox...
Ja ionako uvijek imam najnoviji, ne znam tko to drzi staru verziju FF-a, ili bilo cega drugog. Sta ne znaju da je to opasno. Pokupis neki virus, onda se cudis...isuse otkud ovo, fakat ne znam. Daj novu verziju stavi i sve pet, dosta te nostalgije vise.
Ja ionako uvijek imam najnoviji, ne znam tko to drzi staru verziju FF-a, ili bilo cega drugog. Sta ne znaju da je to opasno. Pokupis neki virus, onda se cudis...isuse otkud ovo, fakat ne znam. Daj novu verziju stavi i sve pet, dosta te nostalgije vise.
Nisam u zadnjih 5 godina pokupio virus.
Jedini virus koji vidim je kad Avast i/ili NOD prepoznaju opasnost na USB sticku ili HDD-u kad mi ih netko vrati.
Surfam na redovnim i provjerenim stranicama, nikad problema...
Nisam u zadnjih 5 godina pokupio virus.
Jedini virus koji vidim je kad Avast i/ili NOD prepoznaju opasnost na USB sticku ili HDD-u kad mi ih netko vrati.
Surfam na redovnim i provjerenim stranicama, nikad problema...
Ma dobro ajde neki su pametni kao sto si ti ocito, ali neki ne znaju osnove. E, da, nisam mislio samo na browser nego na sve programe opcenito.
Firefox se dijeli na podrzane i nepodrzane verzije sto se sigurnosti tice. Nepodrzane su nesigurne jer ih vise ne popravljaju, sve podrzane su (u teoriji) jednako sigurne. Kako je FF 3.0 jos uvijek podrzan, ne bi trebao predstavljati nikakav sigurnosni rizik. FF 3.5 i 3.6 donose samo nove tehnologije u odnosu na FF 3.0.
Isto tako u vecim kompanijama ne mogu konstantno mijenjati browsere naprednijima, zato se podrzava stari browser dulje vremena i samo se sigurnosne zakrpe na njih stavlja (dobar primjer toga je IE6, kojem je napokon odzvonilo). To bi bio glavni razlog, a sada ako netko privatno zeli koristiti FF 3.0 umjesto 3.5/3.6 naustrb novosti koje novije verzije donose, moze. Tako dugo dok je podrzan nema razloga za brigu.
btw. ja takoder uvijek koristim poslijednju stabilnu verziju.
Ovako to izgleda sa podrzanim/nepodrzanim verzijama sortirano po vremenu.
Firefox se dijeli na podrzane i nepodrzane verzije sto se sigurnosti tice. Nepodrzane su nesigurne jer ih vise ne popravljaju, sve podrzane su (u teoriji) jednako sigurne. Kako je FF 3.0 jos uvijek podrzan, ne bi trebao predstavljati nikakav sigurnosni rizik. FF 3.5 i 3.6 donose samo nove tehnologije u odnosu na FF 3.0.
Isto tako u vecim kompanijama ne mogu konstantno mijenjati browsere naprednijima, zato se podrzava stari browser dulje vremena i samo se sigurnosne zakrpe na njih stavlja (dobar primjer toga je IE6, kojem je napokon odzvonilo). To bi bio glavni razlog, a sada ako netko privatno zeli koristiti FF 3.0 umjesto 3.5/3.6 naustrb novosti koje novije verzije donose, moze. Tako dugo dok je podrzan nema razloga za brigu.
btw. ja takoder uvijek koristim poslijednju stabilnu verziju.
Ovako to izgleda sa podrzanim/nepodrzanim verzijama sortirano po vremenu.
Dobro zboris, ali koliko je tesko stavit novu verziju, mislim da vecina kompanija ima IT odjel i dodu decki pa sve nastimaju pa ne vidim gdje je tu problem. Mozda jedino lijenost samih radnika? Ne znam. Nije toliko tesko kad netko vodi brigu oko toga. Ali valjda ih i nije bas briga za novotarije. Ipak je to za posao a ne za doma pa je svejedno sta koriste . Nema personalizacije na radnom njestu. Stagod, ali ja uvijek volim imati nove verzije da vidim kakvih novosti ima.