Nije valjda tako opako, koliko ja znam to ne ide u kategoriju smrtnog grijeha, onaj tko ubije nekog, druga priča, ne slijedi prženje baš za sve. Sad ti ne kužiš suštinu.
Ide ide, u sedam smrtnih grijeha spada i blud a u blud spada i seks prije braka(nebitno s kim), mastrubacija, promiskuitetnost, homoseksualnost...
Iako striktno gledano sedam smrtnih grijeha u Bibliji uopće ne postoji, postoji sedam stvari koje se Gospodu gade(ili tako nešto ne znam točan citat) i među njima je "srce koje smišlja grešne misli" pa to opet dođe na isto.
Al je i oholost i škrtost isto smrtni grijeh pa ne vidim baš da to ljude jako ždere, bili oni katolici ili ne
Tvoj primjer o idili sa jednom osobom cijelog života a bez Sakramenta vjenčanja nije blud, nego kad skačeš uokolo kao pulac, e to jest blud, ako se svede život na život pulca, pa to bude svrha života, e bome to jest blud.
Puno toga ljude ne ždere, prijezir prema slabijem ili oholost, škrtost da je nekom potrebno a drugi ima, pravo da ti kažem, jest ružno, smišljanje loših stvari drugom, zavist, koliko loših stvari ide iz toga, zavist i pohlepa su motori loših stvari u svijetu.
Obrati pažnju da komuniciraš s dvije osobe.
Žalosno je da vjernici u pravilu slabo poznaju vlastitu religiju, a dežurni teolozi se ne trude podučiti ih.
Katekizam izričito navodi:
2353 Blud je tjelesno sjedinjenje slobodna muskarca i slobodne zene, izvan braka.
Dakle, to je blud, a blud je smrtni grijeh. Je li sada jasnije?