Piratstvo u Hrvatskoj danas

poruka: 245
|
čitano: 384.259
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo u Hrvatskoj danas".
16 godina
neaktivan
RE: Piratstvo u Hrvatskoj danas

Kad sam bila na Windowsima skidala sam sa TPB, sad kad sam na Linuxima više nemam potrebu (osim Galactice ), ali ako ćemo tako, iako znam da krađa nije u redu, da nisam

krala prije, ne bi imala od kuda učiti...igrice ne igram , skidala sam stvari isključivo za učenje koje ne mogu kupiti...ako ćemo biti pošteni-lopov sam,ali imam potrebu učiti ;)...i što sad?!

17 godina
neaktivan
troubl3 kaže...

Kad sam bila na Windowsima skidala sam sa TPB, sad kad sam na Linuxima više nemam potrebu (osim Galactice ), ali ako ćemo tako, iako znam da krađa nije u redu, da nisam

krala prije, ne bi imala od kuda učiti...igrice ne igram , skidala sam stvari isključivo za učenje koje ne mogu kupiti...ako ćemo biti pošteni-lopov sam,ali imam potrebu učiti ;)...i što sad?!

Ah,... šta sad, ništa, psihološki se pripremi za ženski zatvor -P

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
16 godina
neaktivan

ah, tako znači..trebala sam pisati u muškom rodu Namigiva

16 godina
neaktivan
Eld kaže...

Zaista. Bilo bi zanimljivo da tu tvrdnju malo podrobnije pojasne. Zasto bi prodaja racunala sa Linuxom bila razlog visoke stope piratstva!? Mozda (vjerojatno) sam glup ali ne vidim kako bi to bilo povezano.

nisi glup nego oni bljezgare....ljuti su na to sta oni kupe orginal da igraju dok neki od nas fino skinu piratsku verziju a ista je stvar....

16 godina

Mislim da se prevelika prašina diže oko privatnih korisnika. Isplativost njihovog ulaganja u softver je stvarno upitna.
S druge strane su tu firme koje neznaju ocjeniti koliko im što vrijedi i pomaže u poslovanju. MS ima stvarno fer pakete za firme i mislim da im te cijene nebi trebale biti preskupe.

Druga je stvar što ljudi jednostavno neće platiti i to je stvar mentaliteta.

MS u biti ima najviše koristi od piratizacije na privatnoj razini jer se ljudi na taj način navikavaju na njihov softver koji u drugom slučaju si nebi nikad priuštili pa kad dođu negjde raditi traže to ..

prema tome mislim ako misle pomoć sebi - nek se i dalje drže provjera firmi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice