Piratstvo u Hrvatskoj danas

poruka: 245
|
čitano: 384.271
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo u Hrvatskoj danas".
17 godina
neaktivan
RE: Piratstvo u Hrvatskoj danas
mislav_01 kaže...

Podignuta je ustavna tuzba protiv ZAMPa.

LoL...nisam znao.

Kako bilo,nažalost, nismo mi Francuska. Ova tužba će doći na red negdje u 2020 g. Ovo je optimistična prognoza.

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
17 godina
neaktivan

Da, svakako nosim dio krivice, ali razlike itekako postoje. Nije sve crno i bijelo (iako bi nekima odgovaralo). Što se same Galactice tiče, ja sadržaj baš i nisam ukrao; naime, Galacticu si mogao sasvim legalno gledati online u 720p bez ikakvih problema. Postoji bitna razlika u snimanju dostupnog sadržaja i skidanju istog na vlastiti disk i uzimanja nečeg do čega možeš doći, ali izbjegavaš platiti.

Usporedi to s ubijanjem. Možeš li reći da su moj susjed Stjepko koji je ubio 10 četnika, i četnik Stevo koji je ubio 10 gardista isti? - Naravno da ne možeš, jer čak i u slučaju istog broja "prekršaja" i iste težine zlodjela (oduzimanje života drugom čovjeku), postoji bitna i neoboriva razlika koja Stjepka i Stevu čini moralno dijametralno suprotnima.

Uzmi (sada malo nježniji) primjer mog skidanja igre "W40K: DoW2": igru sam kupio na game.co.uk, ali sam je isto tako i skinuo s torrent sajta dok sam čekao dolazak kopije. Činim li ja time nešto pogrešno? - Pravno da, moralno ne! Baratam onime što sam uredno platio i na to imam potpuno pravo.

Postoji velika razlika između licenčnih uvjeta i piratstva, kao i između prava i pravde i morala. Da ti slikovito prikažem: ako vidim da (a vidio sam) dijete usred mraka razbija staklo pekarnice da dođe do kruha, možda mu i pomognem razbiti staklo, ali kada vidim da prosjak (a vidio sam) ispod otrcane pregače nosi Puma patike, možda mu polomim obje noge i nos.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedna je stvar kad "skineš" copyright materijal za osobnu upotrebu/užitak ili kad preprodaješ isti taj
materijal.Osobno malo skidam copright materijal, ako što skinem onda su to filmovi.
Kako bilo, kad kod nas izađe DVD odem u Videoteku iznajmim i tada kopiram. Sigurnije..No Trace. :)
Mp3 ne skidam, jer mi zvuče kao Thompson na početku karijere kad mu je pola zubala nedostajalo,a druga polovica bila zahvaćena eruptivnim karijesom.
Ako mi se izgrebe Audio CD, potražim Lossless format, ako ne nađem...ništa...Hvala Bogu.
Poslije ovih amoralnih presuda odlučio sam da više nikad neću kupiti Audio CD jer ne želim finacirati nacističku RIAA organizaciju. Bye Bye Kupovini Audio CD.
Igre ne igram.
Softwer kad god mogu koristim Open S, i to ne samo jer je besplatan.

Konačno, podržavam oštro kažnjavanje preprodaje copyright materijala.

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Usporedi to s ubijanjem. Možeš li reći da su moj susjed Stjepko koji je ubio 10 četnika, i četnik Stevo koji je ubio 10 gardista isti? - Naravno da ne možeš, jer čak i u slučaju istog broja "prekršaja" i iste težine zlodjela (oduzimanje života drugom čovjeku), postoji bitna i neoboriva razlika koja Stjepka i Stevu čini moralno dijametralno suprotnima.

Uzmi (sada malo nježniji) primjer mog skidanja igre "W40K: DoW2": igru sam kupio na game.co.uk, ali sam je isto tako i skinuo s torrent sajta dok sam čekao dolazak kopije. Činim li ja time nešto pogrešno? - Pravno da, moralno ne! Baratam onime što sam uredno platio i na to imam potpuno pravo.

Čuj naxeem...imaš ti u ovoj temi oko puno stvari apsolutno pravo...ali istovremeno loviš u mutnom da je to čisto divota za gledati. (pročitao sam cijelu temu btw)

S jedne strane osuđuješ piratstvo i sve vezano oko njega (skupa sa ZAMP-om...gdje te podržavam)...dok sa druge strane iskrivljuješ pravila...tek toliko da ti posluži svrsi.

Možda ja griješim ali u zakonu i moralu nema...bolje rečeno nebi trebalo biti...sivih područja. Ili je zakonito/moralno ili nije...nema treće.

Skinuo si igru sa torrenta dok si čekao dolazak originala? Ako si kupio original to ne opravdava činjenicu da si "ukrao" verziju sa torrent sajta.

To je isto kao da kupiš auto u salonu i dok on ne dođe u tvoje ruke ukradeš drugi da bi imao šta voziti.

Ako ćemo do komšije stjepka koji ima naredbu da ne puca po četnicima jer je primirje, ali on ipak skine 10 četnika jer zna da primirje neće potrajati..opet je naš Stjepko prekršio naredbu (zakon) bez obzira što je stvar odobrena par sati kasnije.

Ne vidim zašto je tvoj postupak moralno ispravan. No u krajnjoj liniji moral je prvenstveno pitanje pojedinca i ono što je (ne)moralno jednome (ni)je moralno drugome...tako da je ta stvar relativna.

P.S. Pošto sam dobio o tebi dojam kao o jako inteligentnoj osobi, mislim da ti ova vrijeđanja ljudi koji se ne slažu s tobom po forumu a koja ubacuješ "između redaka" nimalo ne priliče. Tim više što si mod na forumu.

17 godina
neaktivan

Dobro, lopov sam jer pogledam dva/tri "ripana" filma mjesečno. Ok
Isto tako lopov sam kad na TV programu za koji ne plaćam pretplatu* (RTL/NOVA) pogledam film
a preskočim reklame. Moj daljinski ima instaliran Ad Block Plus,čim počnu reklame prebacuje se na drugi program...ide se u WC...i sl.

*namet na TV...LOL

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Morgoth kaže...

Skinuo si igru sa torrenta dok si čekao dolazak originala? Ako si kupio original to ne opravdava činjenicu da si "ukrao" verziju sa torrent sajta.

To je isto kao da kupiš auto u salonu i dok on ne dođe u tvoje ruke ukradeš drugi da bi imao šta voziti.

Ne vidim zašto je tvoj postupak moralno ispravan. No u krajnjoj liniji moral je prvenstveno pitanje pojedinca i ono što je (ne)moralno jednome (ni)je moralno drugome...tako da je ta stvar relativna.

P.S. Pošto sam dobio o tebi dojam kao o jako inteligentnoj osobi, mislim da ti ova vrijeđanja ljudi koji se ne slažu s tobom po forumu a koja ubacuješ "između redaka" nimalo ne priliče. Tim više što si mod na forumu.

Pa baš nije isto, jer ja isto tako imam pravo napraviti sigurnosnu kopiju, koja postaje piratska kopija onog trenutka kada je dam na korištenje javno ili ako za nju nemam kupljen original. Onog trenutka kada je moj novac otišao iz mog novčanika za IgruX tada ja posjedujem IgruX. Nije baš isto ukrasti zamjenski automobil, jer sam time direktno oštetio nekoga tko bi možda kupio taj primjerak.

Čak ni pravno nije baš riješen taj dio, jer će ti i Microsoftova korisnička podrška savjetovati da "nabaviš" instalacijski medij gdje hoćeš, dok god imaš legalno kupljenu licencu. Nemojmo biti neprecizni kada je preciznost važna za nijansiranje ovako blizu granice.

Nisam nikoga uvrijedio; nećeš nigdje naći tu moje spominjanje bilo koga uvredljivim rječnikom, dok ćeš naći da sam nazvan licemjerom, što mogu smatrati vrijeđanjem. Eventualna implikacija koju možda netko pronađe, proizvod je slobodne interpretacije.

17 godina
naxeem kaže...

pa ljudi moji je li to moguće što bi rekao pokojni delić. neće odgovarati niti jedan, ako su se ubojstva dogodila na ratištu po raznoraznim pravilima rata koje ne poznam. ako su obojica streljali tih 10 ljudi, odgovarat će jednako. dječak koji razbija izlog ne smije razbiti izlog, jer je to protuzakonito ma koliko god bio gladan, bos, žedan. i kriv je pred zakonom. jednako kao i onaj koji u nikeicama provaljuje u trgovinu da ukrade još skuplje nikeice.

to što si skinio torrent sa sitea dok si čekao dolazak kopije je i pravno i moralno pogrešno. taj lik koji drži stranicu s torrentima piratskog sadržaja zarađuje na reklamama. što više posjetitelja i prometa, bolje su tvrtke koje se žele oglašavati kod njega. ti si njemu pomogao da napravi bolje statistike svoje stranice i time privuče bolju markentišku klijentelu. pravno, prekršio si zakon, moralno gledajući - pomogao si čovjeku koji zarađuje na piratstvu.

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
17 godina
neaktivan

Hm...kad Kineska, Vjetnamska, Tajlandska....djeca šiju/ljepe Nike..Reebok...proizvode za 0.25$ po satu, onda je to razvoj globalnog gospodarstva...razvijanje gospodarstva u nerazvijenim područjima...sprječavanje fundamentalizam i sl.

Kad netko od nas skine/pogleda bilo kakv rip onda smo mi lopovi...kriminalci...štetočine i sl.

M$ može vrišiti validaciju winsa po regijama, a ne može imati cijene winsa po regijama.
Blago rečeno kontradiktorno.

Sve se svodi na "Boost Zarade".
To bi bilo to.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni piratstvo u Hrvatskoj i nerazvijenim zemljama normalno.

Ne možemo uspoređivati Ameriku gdje je prosječna plača 5000$ oko 26 000Kn (samo primjer) i Hrvatsku gdje

je prosječna plača 5000Kn oko 900$.

Naravno da če u Hrvatskoj biti veče piratstvo, pogotovo i kad su cijene više nego u Americi.

Samo radi primjera.

Company of Heroes: Gold edition

Na Amazonu košta 28$-150Kn

Dok u Algoritmu košta- 400Kn

To je razlika od nekih 250Kn.

Ali su te oba dvije cijene previše za čovjeka s prosječnom plačom, a kak tek onda za ljude koji i

imaju i puno nižu plaču. Po meni je piratstvo sasvim opravdano kaj se tiče Hrvatske.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Vi koji se pravite pametni da kupujete igre i da piratstvo ne valja, sigurno nemate plaću 2100 kn

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Hm...kad Kineska, Vjetnamska, Tajlandska....djeca šiju/ljepe Nike..Reebok...proizvode za 0.25$ po satu, onda je to razvoj globalnog gospodarstva...razvijanje gospodarstva u nerazvijenim područjima...sprječavanje fundamentalizam i sl.

A prodaju za 200$ to je prava krađa, a ne piratstvo.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Izrazio sam svoje sumnje, nisam vrijeđao. :) Shvati to kao tenis: vratih lopticu.

hrvooje kaže...

pa ljudi moji je li to moguće što bi rekao pokojni delić. neće odgovarati niti jedan, ako su se ubojstva dogodila na ratištu po raznoraznim pravilima rata koje ne poznam. ako su obojica streljali tih 10 ljudi, odgovarat će jednako. dječak koji razbija izlog ne smije razbiti izlog, jer je to protuzakonito ma koliko god bio gladan, bos, žedan. i kriv je pred zakonom. jednako kao i onaj koji u nikeicama provaljuje u trgovinu da ukrade još skuplje nikeice.

to što si skinio torrent sa sitea dok si čekao dolazak kopije je i pravno i moralno pogrešno. taj lik koji drži stranicu s torrentima piratskog sadržaja zarađuje na reklamama. što više posjetitelja i prometa, bolje su tvrtke koje se žele oglašavati kod njega. ti si njemu pomogao da napravi bolje statistike svoje stranice i time privuče bolju markentišku klijentelu. pravno, prekršio si zakon, moralno gledajući - pomogao si čovjeku koji zarađuje na piratstvu.

Opet si fulao ceo fudbal. Ne razgovaramo o pravu niti je pravo fokus. I ne, privatni trackeri ne koriste reklame, nego donacije, a i zakon je upitan s obzirom da je upitna jurisdikcija. Skidajući kopiju igre koju posjedujem, nisam ništa prekršio, kao ni skidanjem cracka za nju. Evo, uskoro ću skinuti piratsku verziju igre Age of Conan - igru imam, ali nemam valjani medij. Time ništa ne kršim jer mi je seed na 0.

M_dipl. kaže...

Za ratište se slažem, za dječaka tvrdim da se radi o sivom području a za torrent smatram da je pravno pogrešno ali moralno ispravno, nitko nije oštećen, a reklame su prerelativna stvar da bi se uzela u obzir, ima siteova koji reklamiraju i ima onih koji ne reklamiraju...

Za ratište se ne slažem. Četnici su izvršili agresiju, pa su automatski u negativnom položaju u odnosu na gardiste, čak i kada su ostali uvjeti identični.

Verbatim kaže...

Kad netko od nas skine/pogleda bilo kakv rip onda smo mi lopovi...kriminalci...štetočine i sl.

M$ može vrišiti validaciju winsa po regijama, a ne može imati cijene winsa po regijama.
Blago rečeno kontradiktorno.

Sve se svodi na "Boost Zarade".
To bi bilo to.

MS ima cijene po regijama. Hrvatska NIJE ugrožena regija, što se vidi po voznom parku, po privatnim trokatnicama, brodovima, ljetovanjima, kafićima po cijeli dan i sl.... Mi Hrvati trošimo puno više nego zarađujemo na manje bitne i gluplje stvari od softvera pa ne vidim zašto bi nas bilo tko tretirao kao Afriku, Indoneziju, Kinu i sl. gdje originalni softver košta tek nekoliko dolara.

Koja_pila kaže...

Po meni piratstvo u Hrvatskoj i nerazvijenim zemljama normalno.

Ne možemo uspoređivati Ameriku gdje je prosječna plača 5000$ oko 26 000Kn (samo primjer) i Hrvatsku gdje

je prosječna plača 5000Kn oko 900$.

Naravno da če u Hrvatskoj biti veče piratstvo, pogotovo i kad su cijene više nego u Americi.

Samo radi primjera.

Company of Heroes: Gold edition

Na Amazonu košta 28$-150Kn

Dok u Algoritmu košta- 400Kn

To je razlika od nekih 250Kn.

Ali su te oba dvije cijene previše za čovjeka s prosječnom plačom, a kak tek onda za ljude koji i

imaju i puno nižu plaču. Po meni je piratstvo sasvim opravdano kaj se tiče Hrvatske.

Diablo86 kaže...

Vi koji se pravite pametni da kupujete igre i da piratstvo ne valja, sigurno nemate plaću 2100 kn

@Koja_pila: game.co.uk pa kupi za 200kn.

@Diablo86: I ti i pila imate 2100kn plaću. A što će ti onda Vista i Crysis? Ne kužim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Možda će ovo zvučati grubo, ali ako je tebi plaća 2100 kn onda igre nisu za tebe.E sad malo pojašnjenje:

1). Igre su luksuz. Nisu prijeko potrebni proizvod za rad (računalu je prva svrha rad, zatim sve ostalo), igre su zabava.

2). Da bi igrao igre moraš potrošiti popriličnu svotu novca 4000 - 5000 kn.

3). Ako ti je plaća 2100 kn, onda je možda bolje da upišeš fakultet, višu, nekakve tečajeve, u biti sve ono što ti može podići znanje. Što imaš više znanja, imaš i više para.

Failure is not an option. Everyone has to succeed.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 16:25 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
MS ima cijene po regijama. Hrvatska NIJE ugrožena regija, što se vidi po voznom parku, po privatnim trokatnicama, brodovima, ljetovanjima, kafićima po cijeli dan i sl.... Mi Hrvati trošimo puno više nego zarađujemo na manje bitne i gluplje stvari od softvera pa ne vidim zašto bi nas bilo tko tretirao kao Afriku, Indoneziju, Kinu i sl. gdje originalni softver košta tek nekoliko dolara.

Ako je isti životni standard u Sjevernoj Americi i u Hrvatskoj, onda sam ja Zbunjen i Ošamućen.

Što je s tobom, svaki drugi dan u Hrvatskoj su prosvjedi, prosvjednici poput zombija izljeću iza svakog kantuna (rolleyes)

Nemoj ovo shvatiti kao napad, ali to je istina. Totalno je licemjerno američko gospodarstvo i zaštita njihovih interesa.

Kod oni rade nešto što nije moralno, onda su to kolateralne žrtve ili razvoj gospodarstva u zaostalom regijama.

Moš' mislit!

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Diablo86 kaže...

@Koja_pila: game.co.uk pa kupi za 200kn.

@Diablo86: I ti i pila imate 2100kn plaću. A što će ti onda Vista i Crysis? Ne kužim?

Nigdje nisam napisao da imam plaču 2100Kn, nego san napisao da je su igre i ostali software skuplji nego u Americi,a

standard i plače su puno niže, a cijene softwara su puno više kod nas nego u Americi.

17 godina
neaktivan

Životni standard ne znam po čemu se mjeri, ali ja znam lokalne jebivjetre koji voze novi CLK, a imaju plaću jedva 5000kn. Kako? Uzmu kredit na 45 godina i onda kukaju.

Američka zaštita interesa je model koji bi svatko trebao slijediti. Zato i jesu uspješni kako jesu. Imaju svojih mana, ali im je gospodarstvo daleko, daleko snažnije nego misliš.

A plaća od 2100kn? Pa onaj tko ima takvu plaću mora pod hitno preispitati svoje prioritete ako ga brinu cijene novih igara u Algoritmu.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Životni standard ne znam po čemu se mjeri, ali ja znam lokalne jebivjetre koji voze novi CLK, a imaju plaću jedva 5000kn. Kako? Uzmu kredit na 45 godina i onda kukaju.

Američka zaštita interesa je model koji bi svatko trebao slijediti. Zato i jesu uspješni kako jesu. Imaju svojih mana, ali im je gospodarstvo daleko, daleko snažnije nego misliš.

A plaća od 2100kn? Pa onaj tko ima takvu plaću mora pod hitno preispitati svoje prioritete ako ga brinu cijene novih igara u Algoritmu.

To baš nisam vidio.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Odlično, bravo!
Otiđi do prve trafike, i pitaj kolika je cijena Malbora i neke srednje klase cigareta Hrvatske proizvodnje. Kako si uspješno savladao višu matematiku biti će ti jasno čiji se proizvod i radna mjesta štite!

Nažalost, sve države nemaju nosače aviona, tomahawk-e, niti mogu uz blagoslov međunarodne zajednice širiti demokraciju, slobodna tržišta i štiti vlastito gospodarstvo.

17 godina
neaktivan
Koja_pila kaže...
naxeem kaže...

To baš nisam vidio.

A iskreno ni ja.

Music's the medicine of the mind.
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
naxeem kaže...

Odlično, bravo!
Otiđi do prve trafike, i pitaj kolika je cijena Malbora i neke srednje klase cigareta Hrvatske proizvodnje. Kako si uspješno savladao višu matematiku biti će ti jasno čiji se proizvod i radna mjesta štite!

Nažalost, sve države nemaju nosače aviona, tomahawk-e, niti mogu uz blagoslov međunarodne zajednice širiti demokraciju, slobodna tržišta i štiti vlastito gospodarstvo.

S obzirom na situaciju u nas i situaciju sada u Iraku (po pričama naših ljudi što dolje rade), bilo bi bolje da su nam Ameri proširili demokraciju, nego HDZ... ali to zaista nije tema ove teme. Tema je činjenica da svi oni koji piratiziraju softver, melju gluposti, jer im u 99% slučajeva Ultimate, Enterprise i Turbo mambo jumbo verzije ne trebaju, a igre nisu nikome nužne.

Sve sam već rekao, tako da nema smisla da pričam dalje.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

S obzirom na situaciju u nas i situaciju sada u Iraku (po pričama naših ljudi što dolje rade), bilo bi bolje da su nam Ameri proširili demokraciju, nego HDZ... ali to zaista nije tema ove teme. Tema je činjenica da svi oni koji piratiziraju softver, melju gluposti, jer im u 99% slučajeva Ultimate, Enterprise i Turbo mambo jumbo verzije ne trebaju, a igre nisu nikome nužne.

Sve sam već rekao, tako da nema smisla da pričam dalje.

Eh...s ovim postom se slažem u potpunosti.

16 godina
odjavljen

U Hrvatskoj je 54 posto ilegalnog softvera, rezultat je istraživanja koje je provelo udruženje BSA (Business software alliance) u suradnji sa IDC-om a koja su danas predstavljena javnosti. Taj broj predstavlja pad od 1 posto u odnosu na prethodnu godinu, što je globalni trend i u većini drugih zemalja. Ipak, zbog iznimno brzog rasta, hrvatsko gospodarstvo pretrpjelo je gubitke u iznosu od 322 milijuna kuna u 2007. godini. Od ukupno 22 zemlje regije Srednje i Istočne Europe u kojima je provedeno istraživanje, Hrvatska zauzima 6. mjesto. Prosječna stopa piratstva u regiji i ove godine iznosi čak 68 posto pri čemu rast bilježe samo Albanija i Crna Gora. Prema BSA glavni razlozi visoke stope piratstva su: FreeDOS ili prodaja računala s Linuxom, širokopojasni Internet ali i porast broja potrošača.
život je samo igra u kojoj se boriš da zadnji preživiš
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 19:34 (žiža98).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ma sve to stoji, dakako da nije crno-bijelo, to sam i ja naglasio socijalno potrebitim slučajem (kao i ovaj tvoj dječak i prosjak, čega u Splitu svakako ima napretek:), nemoraš meni objašnjavati razliku između pravde i morala, sivo je područje tvoje Galactice, također je sivo područje čak i malog dječaka, ali tvoj kolega mislav_01 definitivno nije u sivom. Ako si mogao odgledati sve na netu ali si skinuo da bi pogledao kad ti odgovara i gdje, to je ok, ali ako nisi mogao odgledati sve na netu a skinuo si, ili si skinuo pa dijelio (nedaj bože prodavao) ili pak zadržao sebi to (pa imaš i dan danas) onda si nesumnjivo piratizirao. Iako je to praktički ništavan slučaj u usporedbi sa onima o kojima je glavna rasprava, mislim pritom na "male igrače" da se sliovito izrazim.

Jesi ti procitao moj post uopce? Objasni mi kako ja sa svojom Galacticom nisam u sivom? Da kitom crtam projekte jer nemam para za autoCAD?!? I ja sam reko da, priznajem piratiziram ali sam svjestan da je to lopovluk. I ne propovjedam ovjde kao neki koji vide piratiziranje kao nešta sasvim normalno jer se prodje apsolutno nekaznjeno i za 1h imas najnoviju igru. Osobno, trudim se da to bude sto manje. Pa recimo Battlestar, AutoCAD i nisu neki problem kad gledaš jel, slobodno uskoci s kojom pametnom kad mi objasnis kako da izbjegnem piratiziranje posebice programa koje mi trebaju za fax samo ArchiCAD ima licencu studentsku, a program je blago receno katastrofa! Što se tice serija one koje gledam ne prikazuju se ovdje. Po cemu TV kuca gubi ako ja u HR kao i drugih stotine / tisuce ljudi skine tu seriju i time je cini jos popularnijom vjerujatno rezultirajuci da je i otkupi domaca TV kuca?

Problem su piratizacije na vecim skalama u raznim firmama, sto privatnim sto drzavnim (ukoliko ga ima) te preprodaja skinutog materijala to je problem. Budi siguran da cu ja jednog dana platit tu AutoCAD licencu jer smatram da je to ispravno dok ce mi se neko smijat. Dok ima tih koji se smiju onda smo u problemima. Jel sad shvacas sta sam htio rec?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
žiža98 kaže...
Prema BSA glavni razlozi visoke stope piratstva su: FreeDOS ili prodaja računala s Linuxom, širokopojasni Internet ali i porast broja potrošača.

Kakvu si to glupost naveo, zašt su oni glavni razlog piratstva.

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
žiža98 kaže...
Prema BSA glavni razlozi visoke stope piratstva su: FreeDOS ili prodaja računala s Linuxom, širokopojasni Internet ali i porast broja potrošača.

Kakvu si to glupost naveo, zašt su oni glavni razlog piratstva.

Zato što onda ljudi stavljaju piratske winse na to. Jbt mogo si bar 10 sec razmislit

16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Zato što onda ljudi stavljaju piratske winse na to. Jbt mogo si bar 10 sec razmislit

I dalje gluposti pričate,Ja bi razumio za freedos, no za linux ima korisnika, no razmislite vi  a što sa onim koji kupuju u djelovima i slože, oni uglavnom ni ne kupe OS.

Vi biste da sva računala odma imaju windowse, e to nije u redu, Ja sam kupio laptop uz windows vistu, i žalim što sam ga kupio, jer druge kofiguracije nije bilo a da je bila dobra kao ova za iste novce.

Ako microsoft želi smanjiti piratstvo, može, neka krene na kučne korisnike po kučama, pa će ljudi biti pametniji, koristit će orginalne windowse ili linux .

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan

Zašto misliš da stavljaju piratske Windowse? Vjerovao ili ne, ali mnogi Windowse imaju kroz razne paketne programe, pa je izjava da kupnja 'praznog' laptopa uvjetuje piratstvo u najmanju ruku debilna.

17 godina
naxeem kaže...
hrvooje kaže...

Opet si fulao ceo fudbal. Ne razgovaramo o pravu niti je pravo fokus. I ne, privatni trackeri ne koriste reklame, nego donacije, a i zakon je upitan s obzirom da je upitna jurisdikcija. Skidajući kopiju igre koju posjedujem, nisam ništa prekršio, kao ni skidanjem cracka za nju. Evo, uskoro ću skinuti piratsku verziju igre Age of Conan - igru imam, ali nemam valjani medij. Time ništa ne kršim jer mi je seed na 0.

piratstvo ima veze jedino s pravom, a ne s moralom. hoćeš reći da svaki privatni tracker koristi samo donacije a nikako reklame, ali baš svaki? zakon je upitan, jer je upitna jurisdikcija  ...npr. EA je napravila igru, ti ju skidaš preko privatog torrenta s malte i ne kršiš zakon jer je upitna jurisdikcija?!  skidajući igru age of conan krišiš zakon imao ti 1000 licenci te igre.

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
piratstvo ima veze jedino s pravom, a ne s moralom.

U tome i jest tvoj problem.

17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

skidajući igru age of conan krišiš zakon imao ti 1000 licenci te igre.

Odeš na Steam, kupiš igru, ukucaš ključ, odigraš igru, izbrišeš igru i nanovo je skineš sa Steama. Preko Steam imaš neograničenu mogućnost skidanja igre, dok god imaš originalni ključ (jer lijepo piše da si vlasnik igre). Ne kršiš ama baš ništa dok god imaš originalni ključ.

Btw, ako odeš na forum od BioWare, i ako želiš postati na forumu za recimo Mass Effect, moraš ukucati ključ od igre tako da se sa strane vidi da si vlasnik Mass Effecta. Ključ se ne vidi, ali lijepo piše Mass Effect. Zakon treba mijenjati, jer je jednostavno glup.

Failure is not an option. Everyone has to succeed.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 9:51 (MegaMass 2000).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice