Piratstvo – svjetski trendovi

poruka: 368
|
čitano: 414.160
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo – svjetski trendovi".
17 godina
RE: Piratstvo – svjetski trendovi
LUXX kaže...

e pošto gospodin(ćić) na mene misli u svom postu moram odgovorit pa makar popušio žutog(da i to ide)

Hehe, Luxx, što se živciraš oko ljudi koji ovako razmišljaju? Nema te sile koja će njega natjerati da promijeni stav (k'o što kaže naxeemova frendica). Ali, prije nego što se tema zaključa, da ubacim i ja svoju varijantu ovog drugog, pomno smišljenog scenarija:

Scenario #2. Tata i sin
Sin: Tata, daj mi para za novu igricu, pliz, pliz...
Tata: Ma nema problema sine. Nu, reci ti meni, koliko košta ta tvoja igrica?
Sin: 435 kuna. Bogataš
Tata: Pa dobro sine, misliš li ti da si zaslužio tu igricu za toliko para? Znaš, tata ti za 26 dana zaradi 4200 kuna i s time plaća hranu za cijelu obitelj, režije, odjeću i obuću, školu stranog jezika, knjige... A ocjene ti u školi baš i nisu dobre. Dogovorili smo se da ćeš popraviti prosjek na 4.0, ali se to još uvijek nije dogodilo. Kako ćeš se kasnije upisati na faks? Rekao si da ti računalo treba za školu i učenje, ali koliko ja vidim, svaki dan provedeš više vremena za računalom, nego učeći za školu.
Sin: Je, tata, istina je, obećao sam, ali samo još ova jedna igrica! Plač
Tata: To si rekao i zadnji put...
Sin: Imaš pravo tata. Oprosti, ispraviti ću ocjene.
Tata: U redu, kada to napraviš dobiti ćeš za igricu.

*** odje*e sin starog i ode do lokalnog pirata, kupi si igricu za 20 Kn i igra se k'o lud. Dva tjedan kasnije... ***

Din, don! [zvoni zvonce na vratima]
Tata: Tko je?
[S druge strane vrata]: Policija!
Tata: Dobar dan, gospodine. Izvolite, što trebate?
Policajac: Trebao bih razgovarati s Timitim.
Tata: To mi je sin, u školi je. A što se dogodilo?
Policajac: Ulovili smo pirata prije tjedan dana i došli smo do njegovih kontakata. Vaš sin je jedan od ljudi koji su kod njega kupovali piratski softver. Ovdje je sudski nalog za pretres, možete li mi pokazati njegovo računalo?
Tata: A, ništa uđite, što sada...

*** Dva sata kasnije ***

Sin: Bok, stigao sam doma!
Tata: Dolazi ovamo, majku ti !#@*%&.!!!!!! Jesmo li se nešto dogovorili?...

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
branko kaže...

Wine 1.0 beta je vani.

Uskoro dolazi OpenOffice 3 (beta je također vani).

Mono (.NET) je daleko dogurao (MonoDevelop je već na 1.0).

Micro$oft se više ne smije, već šalje BSA okolo.

A meni drago...

I pišem vam ovo sa linux-a (Mint).

Nije sve tako crno, zar ne?

Kako tebi nije jasno da Microsoft surađuje s Linuxašima? Prvenstveno Novellom? - Mono je podržani projekt jer je .NET standardizirana i besplatna platforma. Isto kao što je i Silverlight portan na Linux (Moonlight). Itekako se Microsoft smije, vjeruj mi.

BSA nije Microsoftova firma: to je udruženje i iako je među njima MS najveći, ima ih tu još ohoho. Za razliku od Applea npr. Microsoft većinu svog softvera nudi u jako jeftinim i besplatnim akcijama.

to je samo mazanje očiju korisnicima linuxa.
kao oni nude podršku za suse.ma mo'š mislit dali nude.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa gluposti su jer su Windowsi relano najbolji OS na tržištu. Rade na najširem spektru hardvera, imaju najveću bazu softvera i pokrivaju apsolutno sve moguće zadaće, te su najjednostavniji za korištenje. Niti jedan drugi OS nema tako široku primjenu.

Nitko neće nikada reći da su Windowsi savršeni i da ne može bolje, ali realno je to najbolji OS ako gledamo cijeli spektar.

Ako ti imaš konkretne primjedbe i argumente gdje točno su to Windowsi polu-proizvod, samo reci. Ako si u pravu, ja rado priznam.

Što se COD-a 4 tiče, ja sam ga uredno platio 230kn, kunu više-manje.

windowsi su najbolji samo zato što postoji niz kvalitetnih alata, ništa dugo.
kao OS je poluproizvod koji se prodaje za skupe pare.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Kak oni znaju kolko ljudi koristi piratizirani software?

Ankete? LOL

Sve mi se to cini fake pogotovo da ove skandinavske zemlje imaju tako malu stopu piratstva.

oni samo predpostavljaju.
nemaju oni pojma.
a to što kažu da izgube milijarde dolara zbog piratstva su gluposti.
jer 50-60 % se odnosi na kučne korisnike.kad bi svi morali imati licence, onda od onih šta koriste ilegalni software pola bi  ih se prebacilo  na linux i koristili open source alate.brojke su malo napuhane.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
 Aha...ahahah.ahahahhahaahhahahahah!
AHAHAHAHAHHA!
Ko ce meni Bil doc na vrata i rec ebem ti unuku stam krades softver picek ti materni! xD
Oni ti nemogu zakonom uc u kucu kolko ti ni HRTov za pretplatu nesmije nasilit da pokazes jeli imas TV u kuci ili ne.

Al kako te Darth Punisher sredio to je nesto krasno.
Pa mi jesmo Balkanci sta ti oces? Ti si Evropljanin a? Pa od*ebi u evropu onda lol sta radis ovdje s nama primitivcima?

ouuu varaš se ili nikad nisi ovu državu napustio.
Ja sam veci dio mog života živio vani nego ovdje i vjeruj mi moguce je.
Ne dođu oni bez naloga bez brige budi.
Uredno dobiješ prijavu i gospoga dođu sa murjom pa se ti moli i pozivaj na šta hoceš.
Kak se samo nađu ljudi koji toliko zakona znaju.
Kak veli moj stari: PRAVA ZNAJU AL OBAVEZE NE!
Opcenito bi se ovdje neki morali naucit kulturi i ponašanju a onda diskutirat.
O tvom pitanj dal sam evropljan?
Da jesam.I po porijeklu(pola njemac pola Hrvat) i po mojim stavovima, i po kulturi, i po ponašanju.
Kak se samo nađu pametnjakovici svađat uvijek oko istih tema.
Intel VS AMD, Nvidia VS ATI, piraterija....
Umijesto sa argumetima diskutirat napada se korisnike i vrijeđa.
Izgleda da bi neki i dan danas morali nosit krzna i toljage i vikat HUGA,HUGA!
A ovu recenicu da od*ebem u evropu možeš samo u forumu rec.
Vjeruj mi uživo nebi tak lako prošao.
Nekulturni balavac

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 16:24 (LUXX).
17 godina
neaktivan

apsolutno je nebitno koliko komada softwarea ima netko doma instalirano za privatnu uporabu..

Recimo ja doma imam instalirano milion komada softwarea koje nisam platio. Od igara do "ozbiljnog softwarea" i gle cuda kladim se da su razni Adobei, Autodeski i M$ovi jako zadovoljni tom cinjenicom jer kada recimo odlucim otvoriti neki dizajnerski studio i krenem sa firmom gjde ipak moram legalno pokriti svoju novcanu i vremensku investiciju ja cu za divno cudo gle kupiti M$ Win a ne vrtiti Linux, kupiti autodesk 3ds studio max a ne Mayu i MS Visual Studio a ne nekaj drugo za development JER SAM SE NAUCIO RADITI NA NJIMA!

Tako to funkcionira i tako to je.

Svima dobro. Vuk sit i ofce na broju.

Amen.

p.s.

a glede igara - hvala bogu dragome i isusu na torrentima jer tako sam si spasio xy tisuca kuna koje bi inace potroshi naivno na fantasticno obecavajuce i izreklamirane shitove.. (ionako sam im ostavio previshe para..). Tako da ljepo skinem igru i onda je platim ako stvarno valja, jer za divno cudo zelim se i dalje tako dobro zabavljati pa dajem ljudima lovu...

(primjeri: IL2 Sturmovik, NWN, NWN2, Gothic, ARMA, Fallout 1,2,Tactics, WOW, WOW:BC, Guild Wars, HL svi, Red Orchestra, MW Total Watr, etc etc.. sve uredno placeno nakon provjere...:P)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LUXX kaže...
Psiho246 kaže...
 Aha...ahahah.ahahahhahaahhahahahah!
AHAHAHAHAHHA!
Ko ce meni Bil doc na vrata i rec ebem ti unuku stam krades softver picek ti materni! xD
Oni ti nemogu zakonom uc u kucu kolko ti ni HRTov za pretplatu nesmije nasilit da pokazes jeli imas TV u kuci ili ne.

Al kako te Darth Punisher sredio to je nesto krasno.
Pa mi jesmo Balkanci sta ti oces? Ti si Evropljanin a? Pa od*ebi u evropu onda lol sta radis ovdje s nama primitivcima?

ouuu varaš se ili nikad nisi ovu državu napustio.
Ja sam veci dio mog života živio vani nego ovdje i vjeruj mi moguce je.
Ne dođu oni bez naloga bez brige budi.
Uredno dobiješ prijavu i gospoga dođu sa murjom pa se ti moli i pozivaj na šta hoceš.
Kak se samo nađu ljudi koji toliko zakona znaju.
Kak veli moj stari: PRAVA ZNAJU AL OBAVEZE NE!
Opcenito bi se ovdje neki morali naucit kulturi i ponašanju a onda diskutirat.
O tvom pitanj dal sam evropljan?
Da jesam.I po porijeklu(pola njemac pola Hrvat) i po mojim stavovima, i po kulturi, i po ponašanju.
Kak se samo nađu pametnjakovici svađat uvijek oko istih tema.
Intel VS AMD, Nvidia VS ATI, piraterija....
Umijesto sa argumetima diskutirat napada se korisnike i vrijeđa.
Izgleda da bi neki i dan danas morali nosit krzna i toljage i vikat HUGA,HUGA!
A ovu recenicu da od*ebem u evropu možeš samo u forumu rec.
Vjeruj mi uživo nebi tak lako prošao.
Nekulturni balavac

Hehe sam svoje poante pobijas. Ja nisam napao nikoga ali ti jesi.
Nekulturni balavac.
Odi od kud si dosao a svoje umisljene stavove mozes ostavit tamo pa se vratit ovdje.
U nekoliko postova si nazivao ljude glupim i sad mene nekulturnim i balavim.
Sto se tice nekulture pa treba netko i seljak biti, jer da nema seljaka takvi umisljeni ljudi kao ti nebi imali od cega zivjeti.
Vidi se da si evropljanin ( i da znam da se pise "Europljanin" al do toga mi nije stalo pisat).

Takodjer ko si ti da meni govoris kakav sam ja? Kako si to zakljucio? Na temelju mojih postova na forumu? Na temelju toga sta koristim piratiziran software?
Uf mislim da su tvoje preispozicije prema odredjenim ljudima ravni rasizmu a to bas ne prilici covjeku tvog kalibra koji iz njemacke dolazi cak!
HAhahahaha, lupi se mokrom kiflom po glavi, i procitaj svoje postove pa onda komentiraj tude.

Edit: Cuj ovo, njemac je a jos se smatra boljim od drugih...na sto me to podsjeca ono...? xD

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 16:43 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
Genie kaže...

a glede igara - hvala bogu dragome i isusu na torrentima jer tako sam si spasio xy tisuca kuna koje bi inace potroshi naivno na fantasticno obecavajuce i izreklamirane shitove.. (ionako sam im ostavio previshe para..). Tako da ljepo skinem igru i onda je platim ako stvarno valja, jer za divno cudo zelim se i dalje tako dobro zabavljati pa dajem ljudima lovu...

(primjeri: IL2 Sturmovik, NWN, NWN2, Gothic, ARMA, Fallout 1,2,Tactics, WOW, WOW:BC, Guild Wars, HL svi, Red Orchestra, MW Total Watr, etc etc.. sve uredno placeno nakon provjere...:P)

pa tak to i ja radim.
Skinem ili posudim igru i ako stvarno valja kupim ju.
Sad pogotovo kad cu si uzimat igre preko steama.
Dakle nema baš izgovora da su igre skupe.
svaka cast na stavu.
Takvu "polupirateriju" podržavam.
Ali oni tvrdokorni stavovi mi stvarno neidu u glavu koje neki ovdje brane i još se hvale s time

@Psiho:

Ja sam reagirao na postove drugih kad su mene spomenuli.

Nikog nisam napao dok nisu mene napali i spomenuli.

A mene napadat NITKO nece.

A moj jezik još držim jako zavezanim.

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 16:39 (LUXX).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
zemnik kaže...
na stranu bugovi za hardverom

Nisam baš skužio što želiš reći s obzirom da ti ova rečenica baš i nije čitljiva, ali ako misliš na 'bugove u driverima', to je u 100% slučajeva problem proizvođača hardvera, a ne Microsofta ili Windowsa.

zemnik kaže...
@LUXX, cini mi se da si potpuno u krivu sa misljenjem da se uvijek mora imat bolji softver od prijatelja il susjeda, to je cista glupost, jos nikad u zivotu nisam cuo da se netko hvali svojim photoshopom il windowsima xp, a jos vise da netko zeli imat bolji softver od prijatelja samo da ima nesto bolje, da si to za hardver rekao onda bi shvatio, al za softver....
  Ti očito ne poznaješ ljude uokolo. Pa prva stvar kad izađe novi Photoshop je imati novi Photoshop.

Lightning kaže...
Svaka cast štićenju software-a, i autorskih prava, ali to sto oni rade je pokusaj diktature, i jako mi je drago da ne zivim u dobroj US-of A gdje da mi recimo sin podjeli 1 MP3 na netu vjerojatno bi dobio kaznu od 200k$

Vjerovao ili ne, djelomično se slažem s tim.

Lightning kaže...
Ja u zivotu nisam kupio niti JEDAN komad software-a (imam srece da mi firma sve placa), ali kad vise ne bude tako, prelazim na piratizaciju... zasto? zato jer mogu... 

Pa da. Znači ti gdje god vidiš nešto što možeš ukrasti, ti ukradeš? - Huh, nisi osoba koju bih volio ostaviti samu u sobi/stanu.. niti dok se popišam. Mogu mislit kako je ljudima koje posjetiš doma, stalno te drže na oku...

Lightning kaže...
I iskreno bi radije trcao za gazelama jer bi mi sigurno bilo bolje nego da zivim u ovom kapitalistickom svijetu gdje kao i ti kad dobijes neki posao prva stvar koju pitas je KOLIKO CE TO MENI NETKO PLATIT...

A ti radiš u Caritasu i hraniš se u pučkoj kuhinji jer ti novac u životu ne treba, a sve što radiš, radiš iz dubokih altruističkih poriva?
Zapravo, nije to ni posve nemoguće. Tebi novac ionako ne treba, ti sve samo uzmeš jer možeš kad možeš.:)

Ja, naprotiv, 80% vremena radim za novac i ne sramim se toga. :)

Lightning kaže...
Inace jesi cuo oni "ako te ne uhvate nije varanje"  dobro to se odnosi na ispite, ali je logika kojom se ja ravnam...

Hmm. Ti se sebe ne sramiš?

Lightning kaže...
Slazem se... najprije bi kupovao Skulltrail sa 2 xeona, pa je dao par 10000kn za VS2008... i naravno Vista ultimate... coece... ima se para :D :D

Pa da. No, zaključio sam kako je to preskupa solucija i odustao. Btw, VS2008 je već od besplatno (Express) do tek $200 godišnje, odnosno $16 mjesečno. S obzirom da prosječan projekt vrijedi od ~$5000, ta cifra mi je smiješno zanemariva. Windowse ionako imam besplatne na sve moguće strane.

Lightning kaže...
naxeem kaže...

Ako ti imaš konkretne primjedbe i argumente gdje točno su to Windowsi polu-proizvod, samo reci. Ako si u pravu, ja rado priznam.

Smijeh Smijeh  Ne ne... savrseni su... nema boljih od njih nigdje (citaj nazalost nema alternative)

Ja se nadam da se samo praviš da nisi bio sposoban pročitati cijelu rečenicu. Bilo bi strašno kada bi uistinu tvoji kapaciteti bili tako maleni da si to tako shvatio.
Naime, ja sam rekao da su Windowsi ukupno najbolji OS, i da ni u kom slučaju nisu savršen OS.

Osim toga, alternative ima poprilično.

Lightning kaže...

Jao... ne mogu vjerovat da sam i to procitao negdje... kad ovo pokazem ljudim na poslu valjat ce se po podu od smijeha... LOL

Nisi valjda zaposlen?? Radiš? Za novac????

Naxeem ocekujem tvoju isplatu... imaš broj ziroa na PM :) TY noobe^^

May The Force be With You DuDe!
17 godina
protjeran

Nije problem u pirtaluku, nego u cijenama, kako je netko ovdje vec napomenuo.

Cijene su jednostavno previsoke, zasto je najbolji primjer glazbena industrija.

Od jednog cd-a umjetnik, dobiva vrlo mali postotak, dok labeli omascuju brkove sa vise od 95% prihoda od prodaje.

Ovako kupite jedan cd, vecinu para date labelu.

No stvari se polako mjenjanju, upravo zbog sirokopojasnog interneta i sirenja pristupa istom.

Vidimo Nine inch nails izadje albume po netu itd.

Naravno da bore protiv toga, stvari se mjenjaju i labeli se polako iskljucuju.

Ista je stvar sa softwareom, igricima... stvari jednostavno postaju precjenjene.

Gotovo je dragi moj sa prodajom 'golog' programa pa basnoslovnim svotama, it's all about support now.

Upravo se zbog toga sve vise ljudi/tvrtki okrece open-sourcu, gdje vide sto vrte, kako radi i sam program je besplatan.

Support naravno se placa fine svote zavisno o vrsti (mission critical itd.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 17:02 (Analord).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto neki nisu svjesni niti šta pišu na forumu i poslije ce to oprgavati.

Naxeem ajde molim te šta  ceš  mi  sad reci na ovo  zanima me tvoje mišljenje...

Da vidim  sad  koliko tvoja rijec  vrijedi u najmanju ruku  ceš  se ispricati  buduci da  sam našao ono di  si ti to izjavio DA  NIKAD  NISI  REKAO.

Ne znaš na koga si se namjerio^^ :D

Inace budi oprezniji u svojim  postovima i nemoj da ti svaki  post izgleda koda da pišeš romane pa  poslije nemaš pojma šta si izjavio.

Vec ti se jednom to dogodilio ovo je vec drugi put :P

Luxx

Nešto si se iznervirao?

Poceo si vrijeđati, omalozavati, i šta radiš u hrvatskoj  ako ti  ne paše ovjde  zašto si  se uopce vratio iz Njemacke.

Mislim strašno jesi uopce bio u domovnskom ratu  nisi drk*** si  po  njemackoj tada a  sad tu nešto izigravaš.

A  sada sve nazivaš  balkance tj nas  i primitivce :S

Bio  sam  vani Njemacka, Austrija a u Njemackoj mi je  veci  dio šire obitelji i tata mi tamo radi :)

Tako da  jako dobro znam i upucen  sam.

I ja svojim  postom  nisam  nikoga vrijeđao, omalozavao i optuziova za nešto za razliku od tebe  i naxeema.

IMHO  teško  ko  si  u hrvatskoj moze prištiti da troši novce na originalan software  sa ovakvim ekonomskim standardom kad su opce stvari koje su neophodne za zivot skupe.

Pogledaj malo sve cijene idu gore glavno da  se kaze da smo na razini euorpskog standarda a ekonosmki status  i  place nisu vazne glavno da cijene jesu :D place ne moraju biti po europskom standardu a cijene mogu pa da lako je cijene dignut

A kako  ce ljudi  poslije zivjet to koga briga....

/EOD for me

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad smo kod rata:

1989. sam bio 14 godina i vec jako dobro poznao rat.

Necu sad u detalje al mogu rec da je pucano na mene i da sam pucao nazad.

Pune 2 godine.

Dakle ne brljaj šta neznaš.

Cijene softvera su previsoke tu se slažem.

Bolje receno cijene su normalne a place male.

Ali pogledajmo ovako:

Zarađujem prosijecnu Hrvatsku placu(između 4 i 5 k kuna)

I ja si mogu priuštit legalan Windows.

Ok igre ne kupujem puno(možda 2 na godinu)

Ali to je to.

Pa nemoraš Windows svake godine kupit.

I tko je rekao da moraš baš svaku igru imat?

I ja krpam kraj s krajem kao i svatko drugi ovdje pa si to mogu priuštit.

Isto kao kompletan hardver svakih par mjeseci mijenjat.

Potrebu za skidanjem filmova i najnovije muzike nemam.

Ali ja opet ne izlazim van.

Zato meni i ženi NIŠTA ne fali, ponekad odemo na kavu il sladoled i to je to.

Ja nemoram izac subotom i spucat 300 kuna i onda pricat da nemam lovu za legalan softver.

Pa negdje se mora ušparat.

Il živjet ko lord i pokazat drugima da imaš a u biti ne imati ništa ili pazit na lovu pa si nešto moc priuštit.

Tak ja to vidim.

Mogao bi ja kao i vecina mladih izlazit i lokat i castit frendove al ima stvari koje su mi važnije.

I znaš šta?

To malo frendova što imam pravi su frendovi i razumiju me.

Ja nemam x2 karticu,4jezgreni proc,4gb rama niti 4tb hardova.

Ali živim pristojno,nisam u minusu, imam sve legalno i neceg se ne bojim niti se moram kome opravdavat.

Kad smo vec kod mog života:

Zašto sam se vratio iz Njemacke možeš procitat u mom threadu "Prica iz stvarnog života".

Pa ceš vidjeti zašto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

"Make love, not Warcraft"

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iako sam napisao EOD moram nešto dodati jer vidim da nisi shvatio Luxx

Pogledaj  u temi vaše  konfiguracije ili kako  se vec zove  tema je zalijepljenja  imaš  moju konfiguraciju na 2 ili 3 stranici ja mislim potrazi :)

Pa  ceš vidjeti koju konfiguraciju  posjedujem ono šta sam ja navodio je  samo PRIMJER ja nemam  ništa od onoga...

I u  prvom  postu u ovoj temi  samo izjavio da ne podrzavam piratstvo  ali cijene ne ostavljaju  baš nekoga izbora.

I osobno  nikad  nisam izašao van i da  sam  u jednom danu "ubio" 300-tinjak kuna na pice itd..

Ne pušim, Ne pijem (uopce  ništa  baš  ništa akohola  niti pivu) niti  konzumiram kavu rijetko kad, stvarno jako jako rijetko.

Ako  vec idem  po kaficima rađe si uzmem Pago i takve stvari kad  sam na "kavi"

/EOD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam to sa 4jezgre i 4gb rama mislio na tebe osobno nego opcenito.

Ljudi za takve stvari imaju love ali softver ne.

Kao što rekoh za nas je softver preskup ali samo zato što su place male.

Ali da se uštedjet pa si nešto priuštit.

Ako mogu ja sa mojom placicom hranit mene,ženu,psa i uskoro dijete mogu i drugi.

Naravno uvijek ce bit piratluka i ne smeta mi toliko koliko se možda da naslutit iz mojih postova,

al kad mi se ljudi pocnu javljat da imaju lovu za skupe konfe ali ne za pišljivi windows onda stvarno neznam kud bi od bijesa.

To je druga stvar dal je windows dobar OS ili samo poluproizvod kojeg onda godinama krpaju.

Ja osobno rađe koristim linux od winsa al trebam ih zbog testiranja i igara.

Na kraju je stvar korisnika kako zna sa OS-om i kako zna riješavat svoje probleme sam.

I na kraju zašto se uopce ovdje svađamo?

Zbog razlicitih stavova/gledišta stvari?

Nema smisla niti je vrijedno toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 17:49 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Darth Punisher kaže...
naxeem kaže...
Lightning kaže...
Ja u zivotu nisam kupio niti JEDAN komad software-a (imam srece da mi firma sve placa), ali kad vise ne bude tako, prelazim na piratizaciju... zasto? zato jer mogu... 

Pa da. Znači ti gdje god vidiš nešto što možeš ukrasti, ti ukradeš? - Huh, nisi osoba koju bih volio ostaviti samu u sobi/stanu.. niti dok se popišam. Mogu mislit kako je ljudima koje posjetiš doma, stalno te drže na oku...

Naxeem ocekujem tvoju isplatu... imaš broj ziroa na PM :) TY noobe^^

Zapravo, nisi ništa dokazao, jer:

"svojom izjavom da pirata nece ostavit u stanu samoga! Znaci ti sve pirate odma smatraš lopovima  i kradljivcima znaci  ako netko  ima ilegalne windowse odma je i lopv i ukrast  ce ti  nešto u stanu kad dođe kod tebe :D :?"

Kao što vidiš, ja nigdje nisam spomenuo pirate, već Lightninga koji je rekao da on krade gdje može i da dok ga ne uhvate nije krađa, tj. da mu je to životna filozofija.
Moj komentar se odnosi na taj tip osobe, a ne na pirate. Nije svaki pirat spreman reći da mu je krađa dok ga ne uhvate i ukrasti samo zato što može životna filozofija.
Dakle, mojih 1000 stoji na mom računu i dalje.

Što se same rasprave tiče, vidim da je onaj Vampir, Verbatim ili što već neumoran, ali vidim da svi polako gube živce i da su počela vrijeđanja. Tema je prevruća i dobro bi bilo da se malo ohladi pod ključem.

Inače, sam piratluk je meni jasan i nije mi stran, ali ono što je strašno i što nikako ne mogu shvatiti je da nekima to ne predstavlja nikakav problem i da piratluk, pa neki čak i bilo kakvu krađu možda smatraju sasvim normalnom (dok ih ne uhvate valjda).

Odoh igrati Conana dalje... :)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

Podžavam pitarstvo, jer tak i tak plačamo poreze kad kupujemo računalne djelove i di bi si još kupio neki orginalini softver, filmove skidam sa torrenta, jer torenti i tome služe, a i softver skidam sa torrenta. Pošto živim u Hrvatskoj tako je, a da živim Švedskoj gdje je standard najbolji u europi pa možda i u svijetu onda bi si priuštio orginal. Možda da radim ponekad bi si  priuštio orginal,ali ja se lijepo školujem pa koristim pirat softver jer kakav bi ja to bio tinejdžer, a da nekršim barem malo. Belji se

Sve je moguće, osim drvene peći, a i ona je moguća ako se neloži!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ zemnik
nisi odgovorio na moje pitanje o postojanju ilegalnog softvera na tvom kompu, imas li ga i jesi li ga koristio?

inace ne obozavam bas licemjere pa me ovo zadnje jako zanima

@ naxeem
zemnik nazovi me budalom, ali čak i PowerArchiver sam platio. Da ne govorim o ozbiljnijem softveru. Uostalom, ne misliš da bi bilo idiotski od mene da branim neku legalnost tu, a sam kradem? - Bilo bi u najmanju ruku licemjerno.

@ naxeem
Inače, sam piratluk je meni jasan i nije mi stran, ali ono što je strašno i što nikako ne mogu shvatiti je da nekima to ne predstavlja nikakav problem i da piratluk, pa neki čak i bilo kakvu krađu možda smatraju sasvim normalnom (dok ih ne uhvate valjda).

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 22:11 (Verbatim).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Verbatim kaže...

@ zemnik
nisi odgovorio na moje pitanje o postojanju ilegalnog softvera na tvom kompu, imas li ga i jesi li ga koristio?

inace ne obozavam bas licemjere pa me ovo zadnje jako zanima

@ naxeem
zemnik nazovi me budalom, ali čak i PowerArchiver sam platio. Da ne govorim o ozbiljnijem softveru. Uostalom, ne misliš da bi bilo idiotski od mene da branim neku legalnost tu, a sam kradem? - Bilo bi u najmanju ruku licemjerno.

@ naxeem

Joj sto ste se raskokodakali, pa imate li vi zivot, zaboga dragoga vikend je, svjez zrak, vecerica, kino, kazaliste, predstava, koncert....

Ocigledno nema smisla govoriti da se svakakvog smeca nadje na ovom forumu pa i onih koji javno propagiraju kradu, sto je dosita samo odraz stanja naseg drustva.

Zalosno....

Bestiu za premijera,

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 0:08 (bestia).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Zapravo, nisi ništa dokazao, jer:

"svojom izjavom da pirata nece ostavit u stanu samoga! Znaci ti sve pirate odma smatraš lopovima  i kradljivcima znaci  ako netko  ima ilegalne windowse odma je i lopv i ukrast  ce ti  nešto u stanu kad dođe kod tebe :D :?"

Kao što vidiš, ja nigdje nisam spomenuo pirate, već Lightninga koji je rekao da on krade gdje može i da dok ga ne uhvate nije krađa, tj. da mu je to životna filozofija.
Moj komentar se odnosi na taj tip osobe, a ne na pirate. Nije svaki pirat spreman reći da mu je krađa dok ga ne uhvate i ukrasti samo zato što može životna filozofija.
Dakle, mojih 1000 stoji na mom računu i dalje.

ne znam, ali meni se ta izjava cini da govoris o piratu, kad netko krade gdje moze i dok ga ne uhvate nije krada onda se tu radi o piratstvu a osoba postaje pirat, rekao si da ga ne bi ostavio samog u stanu te ga time stavio u skupinu lopova(pirata), tako da mislim da ti je pokusaj objasnjenja propao, ovo bi proslo na sudu te covjek zasluzuje svojih 1000 kn, ispuni obecanje

ubuduce malo pazi sto proseres

17 godina
neaktivan

Ovo postaje smiješno u najmanju ruku. Nego zemnik, mene je mama učila da mi govorimo. Ja zaista ne znam što tvoja familija radi s ustima, ali ja govorim i pišem, nikako to što si ti rekao, a ja neću ponavljati jer sam pristojan. Nisu svi isti, ne možeš po sebi uvijek prosuđivati ljude, tako da ovo "pro...." zamijeni onime što ja radim "rekao".

Hvala na razumijevanju.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ovo postaje smiješno u najmanju ruku. Nego zemnik, mene je mama učila da mi govorimo. Ja zaista ne znam što tvoja familija radi s ustima, ali ja govorim i pišem, nikako to što si ti rekao, a ja neću ponavljati jer sam pristojan. Nisu svi isti, ne možeš po sebi uvijek prosuđivati ljude, tako da ovo "pro...." zamijeni onime što ja radim "rekao".

Hvala na razumijevanju.

Baš me zanima koji ti posao u životu radiš? (Ako ipak ne trčiš za gazelama)

Samo debil želi zaštititi svoj rad, a ti kao prava balkančina kradeš gdje stigneš? - Bravo!

Gledajući u kakvom se društvu nalazimo na toj ljestivici ne bih se čudio da mnogi i s ovog foruma dan provode jaja pokrivenih žbunjem i s kopljem u ruci.

bestia, nije problem samo u Billu.... pa pogledam oko sebe u svakodnevnom poslu; uglavnom svi pokušavaju jedni druge pokrast, zayebat, itd

nekako se nađe ona kritična masa kretena koja uvijek glasa za pogrešne na temelju mane s neba namijenjene ovcama poput priča iz prošlosti i propovjedi gluposti.

Ako imaš novca za vrhunsku pilu, imaš i za softver. Sve ostalo je kenjaža.

Jedino za što jesi sposoban je napad na sugovornika i u posljednjem postu čak ukućane.

Iz priloženog se vidi kako te je mama fino odgojila, sigurno je zadovoljna.

pogotovo ako čita tvoje postove.

Zaglumio si mega-intelektualca, a u biti si običan ŠTREBER, licemjer i bezobraznik.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 1:32 (Verbatim).
17 godina

Genie: "

apsolutno je nebitno koliko komada softwarea ima netko doma instalirano za privatnu uporabu..

Recimo ja doma imam instalirano milion komada softwarea koje nisam platio. Od igara do "ozbiljnog softwarea" i gle cuda kladim se da su razni Adobei, Autodeski i M$ovi jako zadovoljni tom cinjenicom jer kada recimo odlucim otvoriti neki dizajnerski studio i krenem sa firmom gjde ipak moram legalno pokriti svoju novcanu i vremensku investiciju ja cu za divno cudo gle kupiti M$ Win a ne vrtiti Linux, kupiti autodesk 3ds studio max a ne Mayu i MS Visual Studio a ne nekaj drugo za development JER SAM SE NAUCIO RADITI NA NJIMA!

Tako to funkcionira i tako to je.

Svima dobro. Vuk sit i ofce na broju.

Amen.

p.s.

(primjeri: IL2 Sturmovik, NWN, NWN2, Gothic, ARMA, Fallout 1,2,Tactics, WOW, WOW:BC, Guild Wars, HL svi, Red Orchestra, MW Total Watr, etc etc.. sve uredno placeno nakon provjere...:P) "

Lijepo rečeno...

...And then You will die,
when Your ideals You deny...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 1:52 (Lt Dalius).
17 godina
neaktivan

Evo ja priznajem da sam do unazad par godina koristio isključivo piratski softver. Mišljenje sam promijenio tek kada sam gledao jednu emisiju (trajala je oko 2 sata) koja je bila posvećena raznim programerskim timovima koji su proizvodili neki određeni softver (program, igre itd,). Kada sam vidio koliko truda se tu uloži, koliko žrtve, a u nekim slučajevima i više godina rada nisam mogao a da ne pomislim "pa kvragu zaslužuju barem da zarade nešto novca za ovo". Nakon toga sam promijenio filozofiju. Kada su npr. igre u pitanju onda downloadam ili kupim piratsku verziju i isprobam igru. Ako mi se svidi kupim original (tj. dajem svoj novac onome tko je, po mome osobnom sudu, to i zaslužio). Ako mi se ne svidi, onda je nisam ni "kupio", znači da od mene nisu izgubili nikakav novac jer tu igru nisam ni mislio kupiti, ali eto htio sam probati jeli dobra. Shvatio sam i nakon nekog vremena da nemoram baš u svemu pretjerivati kada su i programi u pitanju. Zašto da koristim photoshop kada se ne bavim profesionalnom obradom fotografija? Ima i freeware programa (a i jeftinih) koji mogu sasvim lijepo raditi ono što meni treba. Šta će mi MS Office kad je za moje potrebe sasvim dovoljan Open Office? Zar je uistinu puno dati 200-tinjak kuna za antivirusni program?? Pa toliko mogu uštedjeti za tjedan ili 2. A kad kupim originalnu igru imam nekako drugačiji stav prema njoj, tj. neki osjećaj da imam nešto što sam skupo platio i želim u tome uživati koliko god mogu. Neznam kako bih to opisao, jednostavno neobjašnjiv osjećaj. Ali znam da mi igra odjednom postane barem malo "bolja". Nemogu suditi nekoga jer ne osjeća nikakvu grižnju savjesti što koristi piratski softver. Nemogu - jer sam i ja bio takav i u potpunosti ih shvaćam. Izgledalo mi je apsurdno da kršim zakon radi nekakvih stvari koje su u suštini samo skupina nula i jedinica. Činjenica je da sam jednostavno bio naviknut na takav način života (radi raznih životnih okolnosti) i teško mi ga je bilo promijeniti. Neznam šta se više svađate i vrijeđate. Jedni vole jedno, drugi vole drugo. Al barem svi volimo računala i ovdje smo kao neka zajednica. Slobodno izrazite svoj stav ali ga nikome nemojte namećati (i vrijeđati radi drugačijeg stava) i onda će sve biti u redu. Ljudi jednostavo - uživajte.Smijeh

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Edit: zapravo, nisi uopće vrijedan daljnjeg komentiranja. I ovako sam previše vremena potrošio na tebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 2:50 (naxeem).
17 godina

Poštovani sugovornici, Onaj što nikad ni pod koju cijenu ne bi kupio original i Ovaj koji tvrdi da ima čak i najjednostavniji program original su ekstremi (neka se ne uvrijede što su nazvani 'Ovaj', 'Onaj' i ekstremima), i nema smisla toliko raspravljati o njima, kao ni prepirka o tome tko je Balkanac a tko Njemac i je li Europa ili Evropa. Zato naša država tj. naš narod toliko i pati jer oni koji bi je trebali voditi troše silno vrijeme i goleme pare tvrdoglavo dokazujući najčešće nevažne stvari pritom u pozadini kradući gore od bilo kojeg pirata. Kako ja mislim tu bi se trebalo pričati o piratstvu, zar ne?
Iako pod piratstvom mnogi odmah povlačimo crtu i smatramo ga nepojmljivim i nečim apsolutno nečistim, moramo imati na umu da postoji više vrsta piratstva i da je glupo sve pirate svrstavati u isti koš. Ponovo ponavljam da piratstvo svakako smatram krađom i ne odobravam ga, ali sve dok je naš standard duboko ispod standarda zemalja na listi pred nama s kojima nas se uspoređuje, usporedba i nema nekog smisla.

Uz to nije isto biti pirat koji nezakonito zarađuje tisuće kuna na klincima koji od njega kupuju piratizirane igre i filmove, pirat koji nabavlja sve programe kod prije navedenog da bi se njima hvalio pred drugima (c'mon ljudi, ja nikad nisam čuo za nikoga da se hvalio novim piratskim PSom, Wsima ili nekim drugim programom - prije da ćeš se hvaliti upravo originalnim programom) ili pirat koji bi se htio izdignuti iz općeg sivila i nešto naučiti, a nema para za kupiti Photoshop od 15K kuna cisto da vidi cemu on sluzi, neku Vistu za koju Ivan Horvat kaže da je novo svjetsko čudo ili neku superdupernovuicoolzabavnuigru koja nakon prve recenzije zapravo dobije ocjenu vrijednosti sobne temperature (besplatne alternative nisam spomenuo jer iako ima mnogih najčešće nisu tako svestrane, praktične i prosto uobičajene kao hvaljena/mržena VELIKA imena).
Nekad sam se ponašao slično kao i scorpion667 ------ "...Ako mi se svidi kupim original (tj. dajem svoj novac onome tko je, po mome osobnom sudu, to i zaslužio). Ako mi se ne svidi, onda je nisam ni "kupio", znači da od mene nisu izgubili nikakav novac jer tu igru nisam ni mislio kupiti, ali eto htio sam probati jeli dobra..." ------ "Zar je uistinu puno dati 200-tinjak kuna za antivirusni program?? Pa toliko mogu uštedjeti za tjedan ili 2. A kad kupim originalnu igru imam nekako drugačiji stav prema njoj, tj. neki osjećaj da imam nešto što sam skupo platio i želim u tome uživati koliko god mogu. Neznam kako bih to opisao, jednostavno neobjašnjiv osjećaj. Ali znam da mi igra odjednom postane barem malo "bolja"..." ------ , ali otkad sam se zaposlio i kasnije otvorio firmu nemam više vremena za igre, a potrebni softver svakako kupujem i koristim isključivo originale.
Nadam se da se nitko neće naći uvrijeđen ovim postom...   Belji se  LLAP

...And then You will die,
when Your ideals You deny...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 3:49 (Lt Dalius).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Vidim da tu vecina ima neki Photoshop, 3D, autocad, Maja, Flash, VS, i.t.d. a zapravo vecina se nezna niti koristiti takvim programima, te im dakle nije ni potreban, samo se pusu da eto kao nesto oni rade s tim, a po cijele dane provode igrajuci igre i pametujuci svima kako su kompjuterski strucnjaci. Dake zivcira ta uvazena cinjenica da je "besplatno" i da to i "drugi radu", pa se to isto tako "prodaje " i roditeljima, pa su ovi isti u zabludi kako su im djeca "tako pametna" i kako netraze nista osim superbrzog interneta, i neidu "van" i neprave probleme i nedruze se s "olosem i drogerasima", a jedan dan ce biti pravi "strucnjaci", "gospoda i ugledni ljudi".

Pitanje je da li mi to odgajamo generacije Zombija, bez imalo osjecaja i drustvenih vrijednosti?

Pitanje je kome vi to zapravo mazete oci, i kome se opravdavate za svoje postupke?

To sto radite, radite sebi, svom drustvu i svojoj okolici, i sami ste odgovorni za svoje stanje, a netrazite odobravanje ostalih za isto, samo naprijed punom "parom"...

Jedan od najtocnijih i legendarnih naslova Bug-a je glasio "Kruha i Igara", mislim da to sasvim opravdano opisuje nasu stvarnost, a datira unazad ^5 godina.

A sto vam ja tu pametujem kad ste ionako najpametniji... over'n'out...

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
v_maxcpp kaže...

Sve je to jednostavna racunica......čitajući taj mali pasus samo usporedba s onim postocima(piratstva) zemalja koje su proučavane:

PIRATSTVO == EKONOMIJA ZEMLJE==STANJE PROSJEČNE PLAĆE ==PIRATSTVO

Potpisujem.
Mislim da su sve riječi navedene u prošlim postovima nepotrebna i suvišna. Ovaj citit sve govori
A što se tiče uspoređivanju nas s zapadom to je u najmanju ruku neumjesno i smiješno. Jesu li si oni branili guzicu za vrijeme Turskih osvajanja? Jesu li oni imali rat prije >18 godina? Jesu li oni bezočno pljačkali pola svijeta još u prošlom stoljeću?

Prilično je lako tada biti gospodin, nije li?

Ja sam potpuno drukčiji od drugih
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 23:22 (momak).
17 godina
neaktivan
momak kaže...
v_maxcpp kaže...

Sve je to jednostavna racunica......čitajući taj mali pasus samo usporedba s onim postocima(piratstva) zemalja koje su proučavane:

PIRATSTVO == EKONOMIJA ZEMLJE==STANJE PROSJEČNE PLAĆE ==PIRATSTVO

Potpisujem.
Mislim da su sve riječi navedene u prošlim postovima nepotrebna i suvišna. Ovaj citit sve govori
A što se tiče uspoređivanju nas s zapadom to je u najmanju ruku neumjesno i smiješno. Jesu li si oni branili guzicu za vrijeme Turskih osvajanja? Jesu li oni imali rat prije >18 godina? Jesu li oni bezočno pljačkali pola svijeta još u prošlom stoljeću?

Prilično je lako tada biti gospodin, nije li?

Potpisujem. Kaskamo još od Turskih osvajanja pa na dalje.Sa zapada serendaju i nameću svoja pravila igre,a neki to ovdje dobrano puše, a mi jednostavno to nemožemo pratiti jer se forsiramo. Znam šta znači piratstvo i ne podržavam to, ali kada nemožeš snalaziš se kako znaš i umiješ. Nekima nije jasno kako će netko dati 10000kn za komp a nema za originalan software. Neka odvoji 1500kn za software ostaje mu 8500 za komp. Piratiziran software je pristupačan i zna da "nemora čuvati za original" uostalom zašto bi dao 1500kn za Vistu (lupam cifru,navodim kao primjer) ako ZNA da će ju dobiti/skinuti za 0 kn?? Za 10k kn dobije kudikamo jaču konfiguraciju nego za 8500kn. Samo netko tko živi u oblacima i tko teži "zapadu" bi napravio takvo nešto. Evo još jedna mala sitnica o famoznom "zapadu", a šta vi mislite tko uploada sav taj software na torrente?!?! Sigurno ne susjed Mirko iz Pakračkih Kusonja,ima tu jako puno i Nijemaca,Talijana,Španjolaca,Francuza itd.....

@LUXX....objasni mi svoj navod jer možda sam te krivo shvatio. Rekao si da podržavaš oblik piratiziranja u kojem skineš igru i isprobaš kakva je pa ukoliko ti se svidi tada ju kupiš. Objasni mi onda čemu služi DEMO ???? Sry ali teško mi je povjerovati da skineš cijelu igru od 4,5 GB samo da ju "isprobaš".

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

Ljudi moji kakve su to spike.. pa ne morate se odmah tu poklat oko stavova Namigiva   100 ljudi 100 čudi i svatko ima drugačije mišljenje, to je činjenica.

Istina je da pod našim podnebljem ekipa velikim dijelom opravdava raznorazne vrste 'krađe' i objeručke koristi raznorazne rupe u zakonu, ali to je stvar stila života i standarda općenito. Ja i dalje tvrdim kako bi ljudi počeli normalnije razmišljati da im se recimo podupla standard pa da je prosječna plaća nekih 12000kn, a malo bolja i 18-20k Osmijeh 

Da vidite onda kako bi piratstvo zamrlo. Ja bi prvi kupio svaki mjesec barem po 2 originalna naslova jer smatram da ih otprilike toliko vrijednih igranja izađe (Maksimum). Svi filmovi i igre kaj su mi super bili bi mi na polici uredno i to neka vrsta Collector's Editiona, a ljudi bi bili i puno benevolentniji jedni prema drugima i ne bi se svađali ovak po forumima Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice