Piratstvo – svjetski trendovi

poruka: 368
|
čitano: 414.196
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo – svjetski trendovi".
17 godina

Bit će mrtvih ovdje čini mi se kak se "nabrijali"!

Pa normalno je da baš svi imaju nekaj piratskog ali sve dok su "civili", a ne "službene osobe", tj. firme ne treba obraćati preveliku pozornost, barem ne za sad!

Dok se vlada pozabavi dizanjem plaća umjestom poskupljivanjem svega neophodog za život, onda se mogu primiti te teme!

Reklamne kampanje za sva elektronska čuda od hardvera pa do popratnog softvera danas su toliko jake da je kod svih kojima to nešto u životu znači stvoren dojam da to moraju imati!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

naxeem (Mr. Moneybag$) prilično se drsko ponaša prema ostalim user-ima

na ovom forumu pri uvjeravanju u ispravnost moralih vrjednosti, što ne

znači da je uvjerljiv.

Da patetika bude veća naxeem ima status moderatora na ovom forumu.

Čudim se kako se nisi okomio na izjavu od BSA da je stopa od 20% piratizacije prihvatljiva?

Naxeem, stvarno si danas ka ispalija malo?!?

Sad mi daj žuti, olakšaj si malo?

Ne znam, kako ljude možeš nazivati Balkancima, lopovima, trkačima za gazelama

ili je to dio politike Bug-a(časopisa).

Predlažem ti da sve usere na ovom forumu koji su se izjasnili da neovlašteno koriste

bilo kakav softver CINKAŠ nadležnim organima.

PATETIČNO!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Piratstvo – svjetski trendovi

Veliki Brate, da, to je istina. Međutim, bez obzira na proizvod, stoji da jednostavno sama priroda krađe nije baš jasno definirana kod izrade nečeg novog.

Amazon je nedavno htio zaštititi 1-click trgovinu, pa su odbijeni jer bi to značilo da više nitko ne smije e-prodaju obavljati u jednom kliku? Dobili su samo zaštitu imena i to djelomično.

Cijeli taj sustav patentiranja, pogotovo američki, iznimno mi je iritantan i ne volim ga jer je po mom mišljenju perverzno maltretiranje.

Ne smeta meni piratluk toliko koliko mi smetaju debilna opravdanja. Kada normalan čovjek pročita "ako te ne uhvate nije krađa, kradem jer mogu" onda mu postane jasno da smo zbog tih i takvih tu gdje jesmo: na rubu civilizacije, ogrezli u kriminalu, korupciji i postane jasno zašto nas svi s one zapadne, civiliziranije strane, ismijavaju i omalovažavaju. Pa dovoljno je pogledati kakva stvorenja imamo na vlasti.

Što se BSA tiče, analiza ti je odlična. Dobro si pogodio.

Međutim, ono što je tu problem je, osim što novinari na jedan perfidan način potpaljuju i potiču mase na ogorčenost i sukobe među ekosistemima (Linux vs Windows), ti isti novinari zaboravljaju napomenuti da je jedan Apple daleko veće "zlo" od Microsofta. Zaboravlja se sadržaj licenci jednog OSX-a i drska politika jednog Applea.

U svoj svojoj galami, siromašni vitez-zelot Lightning, zabija se kopljem u Microsoft, a hvali Apple, ne shvaćajući da je u iPhoneu namjerno izostavljeno nekoliko osnovnih funkcija (video npr) kako bi se ostavilo prostora za iPhone 2... da je namjerno OS napravljen tako da u potpunosti onesposobi uređaj kod pokušaja dekodiranja... da je Apple Mac namjerno napravljen tako da se ne može nadograđivati standardnim komponentama (iako je posve standardan), da je Mac dugo bio na pre-intel arhitekturi samo zato da izbjegne pad cijene, da isti taj Apple prodaje Seagate 320GB disk duplo skuplje od PC verzije iako je disk identičan... i tako dalje.

Zaboravlja se licenca OSX-a, zaboravlja se iTunes...

Zašto? Zato što umjesto da misli svojom glavom, širi propagandu koju je jednako tako popio kao što misli da bi ju trebali drugi progutati.

On je tek jedan od onih koji mrzi Microsoft samo zato što je to Microsoft, a istovremeno (vrlo vjerojatno) koristi i Winse i Office itd.

Jedan od onih koju pljuju po Visti jer "su ikone prevelike" jer nisu u stanju pronaći ni menu na desnoj tipci miša da ikone smanje.

Od 10 ljudi koji su srali po Visti, kojev osobno poznajem, 8 ih je probalo Vistu i reakcija njih 7 je bila "pa ovo uopće nije kako se priča" (osmi je rekao da je 'ok').

Dva dizajnera (vrhunska) koja poznajem, kažu da im Mac ide na živce.

Ja ne radim na Microsoft, dapače, iritiraju me užasno neke stvari kod Windowsa, .NET-a itd. Za mnoge stvari Linux je jednostavno bolji (npr čak je i win powershell govno u odnosu na Linuxov), ali bez obzira na preferencije treba biti realan pa priznati stanje stvari, jer opravdanje za to što se OS ne želi bootati ne može i ne smije biti "pre-nova ti je ploča".

Za kraj ove rasprave (što se mene tiče) koja se uvijek svede dijelom na MS vs antiMS, zanimljivo je kako ti ziloti robinhoodovskog stila imaju i dvostruke kriterije:

- sruši se explorer (grafika) na Visti i odmah drvlje i kamenje po Microsoftu i "lošem OS-u"

- sruše se (zapravo se ni ne bootaju) X-i i kriv je ATi jer rade loše drivere i mrze Linux ili korisnik jer je "idiot nije kupio nVidiu"

Fascinantno jelda?

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

naxeem (Mr. Moneybag$) prilično se drsko ponaša prema ostalim user-ima

na ovom forumu pri uvjeravanju u ispravnost moralih vrjednosti, što ne

znači da je uvjerljiv.

Da patetika bude veća naxeem ima status moderatora na ovom forumu.

Čudim se kako se nisi okomio na izjavu od BSA da je stopa od 20% piratizacije prihvatljiva?

Naxeem, stvarno si danas ka ispalija malo?!?

Sad mi daj žuti, olakšaj si malo?

Ne znam, kako ljude možeš nazivati Balkancima, lopovima, trkačima za gazelama

ili je to dio politike Bug-a(časopisa).

Predlažem ti da sve usere na ovom forumu koji su se izjasnili da neovlašteno koriste

bilo kakav softver CINKAŠ nadležnim organima.

PATETIČNO!!!!!

Kada ne pišem plavom bojom, izražavam isključivo svoje osobno mišljenje i ne predstavljam BUG. Moderatorske izjave možeš prepoznati po plavoj boji pozadine u odgovoru.

Što se tiče naziva "Balkanci", vjerovao ili ne, ali Republika Hrvatska nalazi se na rubu Balkanskog poluotoka, što rezultira time da smo svi mi zapravo Balkanci.
"Balkanski mentalitet" je opće poznati naziv. Provjeri stručnu sociološku literaturu, primjerice izvješće Hrvatskog kulturnog vijeća.
"Lopovima" nisam nikoga ja nazvao, već naprotiv, samo sam potvrdio etiketu koju su sami sebi postavili neki korisnici ovog foruma. Ako ja sada kažem da kradem, ja sam lopov. Korisnici piratskog softvera su u osnovi lopovi, a pogotovo oni koji uzimaju jer mogu.
Ako tebe osobno vrijeđa to što se piratizacija smatra krađom (zakonski u većini zemalja, pa tako i Hrvatskoj), ja ti tu ne mogu pomoći. Za promjene zakonskog stava i toj problematici morat ćeš se obratiti državnim službama koje se time bave. Ali pripazi da ne završiš s prekršajnom prijavom.
Koliko mi je poznato, zbog same izjave da posjeduješ ukradeni softver na jednom forumu, javno, već si priznao prekršaj i dao osnovu za pravne i zakonske mjere.

Što se trkača za gazelama tiče, to je šaljivi opis stanovnika afričkog kontinenta koji, vjerovao ili ne, u nekim područjima još uvijek love pješice i s kopljima. S obzirom da nas je BSA smjestila u društvo afričkih zemalja, našao sam zgodnim da taj opis prenesem i na sve nas. U tu grupu smo se zapravo sami smjestili.

Ad hominem (to ti je latinski btw ako guglaš) napadi na mene i prozivanje "CINKAROŠEM" su u najmanju ruku smiješni. Mene bi na tvom mjestu više brinulo to što mi takve podmukle ideje padaju na pamet i što u jednoj raspravi diskreditaciju pokušavaš vršiti niskim i jeftinim udarcima na govornika i imputacijama poput ovih gore.

Ako već želiš raspravljati, onda daj nekakav argument vezan za raspravu, a ne sudionika rasprave. To je ionako osnova kulturnog ponašanja.

P.S. Ako ti je promaklo, i jesam se okomio na BSA i autora članka baš zbog napada na Linux.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
naxeem kaže...

Što se tiče naziva "Balkanci", vjerovao ili ne, ali Republika Hrvatska nalazi se na rubu Balkanskog poluotoka, što rezultira time da smo svi mi zapravo Balkanci.
"Balkanski mentalitet" je opće poznati naziv.

Balkan je povijesna i zemljopisna regija jugoistočne Europe te poluotok Jugoistočne Europe. Njegova poluotočnost je neodređena. Balkanski poluotok se nalazi između Jadranskog i Crnog mora, a jedna od granica je prostor južno od linije Bugarski zaljev - ušće Drima.

http://img396.imageshack.us/my.php?image=balkantopoenbl8.jpg

Hrvatska uopće nije balkan i nikako ne bi ni po čemu smjela biti!

A ako već je, Zagreb i Zagorje sigurno nije, niti je bilo niti će biti!

naxeem, nemoj se ljutiti, ali mene osobno, a i svakog pravog Hrvata trebalo bi povrijediti kad mu kažu da je balkanac!

Ipak bi ovdje trebali raspravljati o piratima! :)

Sorry na off topic!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
17 godina
neaktivan

@ naxeem

Imputiraš mi stvari koje nisam napisao, ali da si drzak jesi.
Kako bilo, ti si na ovaj forum postavljen od strane BUG-a.

Pa da. Znači ti gdje god vidiš nešto što možeš ukrasti, ti ukradeš? - Huh, nisi osoba koju bih volio ostaviti samu u sobi/stanu.. niti dok se popišam. Mogu mislit kako je ljudima koje posjetiš doma, stalno te drže na oku...

-Što ovo znači, čovjeka si proglasio delikventom?
Otkuda ti pravo na to ? Što si ti Svevišnji, pa sve vidiš i znaš?

-kenjaža

Toliko o tvom kućnom odgoju.

BTW šali se ti sa svojim ukućanima, njima pojasni geografski položaj RH i zančenje termina "Balkanac", te 
trkačima za gazelama.Vjerujem da će imati razumijevanja za tvoje pošalice.

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
Ne smeta meni piratluk toliko koliko mi smetaju debilna opravdanja. Kada normalan čovjek pročita "ako te ne uhvate nije krađa, kradem jer mogu" onda mu postane jasno da smo zbog tih i takvih tu gdje jesmo: na rubu civilizacije, ogrezli u kriminalu, korupciji i postane jasno zašto nas svi s one zapadne, civiliziranije strane, ismijavaju i omalovažavaju. Pa dovoljno je pogledati kakva stvorenja imamo na vlasti.

Ma, trudim se ne trošiti previše na takve ljude i njihove stavove, jer (kao što si rekao) čim netko izgovori tako nešto, znaš na čemu si.

Iako iskreno, nisu niti zapadnjaci puno bolji, samo su im mozgovi malo više isprani. Sada ću malo u off-topic, ali želim nešto ilustrirati:

Sjećam se negdje u devedesetima (uglavnom, prije više od 15 godina, kada sam se još aktivno bavio košarkom, zapravo sportom uopće =), LA Lakersi su bili osvojili naslov NBA prvaka, na nekoliko mjesta sam pročitao da su stanovnicima Los Angelesa povukli ljubičastu crtu po asfaltu i objavili da ju nitko ne smije prijeći, jer će tuda prolaziti povorka igrača. Navodno taj dan nije bilo niti jednog jedinog incidenta u tom smislu, što je meni bilo potpuno neshvatljivo - da moj idol (tada sam još bio tinejdžer i imao sam idola na bacanje) prođe par metara pored mene, nema te sile koja bi me zaustavila da ga dotaknem. A kod njih nitko nije prekoračio je*enu ljubičastu crtu!

U tom smislu mi je draže da oko sebe imam ljude koji razmišljaju i osjećaju (ne pratim baš Lightninga, pa ne želim ulaziti u to je li dio ove skupine ili ne), nego da prihvate što im se kaže i slušaju bez pogovora. A ako ih jednog dana i uhvate... Ah, znaš kako kažu u Našem malom mistu - moglo je i svršit' gore! Uostalom, kod nas su bili balkanski ratovi, začeta su i dva svjetska rata, vjerujem da će uskoro i treći kada vidim kamo nas vode vrli političari...

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Tvoja sposobnost (ili nesposobnost?) marginaliziranja i relativiziranja onoga što ti i kako odgovara je na zavidnoj razini. Imputacije i izvlačenja iz konteksta još su odbojniji.

Nisam ja nikoga ničime proglasio, dapače, zgrožen sam time što je sam sebe proglasio takvim, pa ga pitam to što ga pitam (upitnik na kraju rečenice označava pitanje) i na osnovu onoga što je rekao zaključujem da kraj sebe ne bih volio imati osobu koja otvoreno kaže da krade kad može.

Da te podsjetim:

Lightning kaže:

Inace jesi cuo oni "ako te ne uhvate nije varanje"  dobro to se odnosi na ispite, ali je logika kojom se ja ravnam...

Ja u zivotu nisam kupio niti JEDAN komad software-a (imam srece da mi firma sve placa), ali kad vise ne bude tako, prelazim na piratizaciju... zasto? zato jer mogu... 

Dakle, osoba s nadimkom Lightning otvoreno kaže da krade, da to radi zato jer može i da misli da krađa nije krađa dok ga ne uhvate.

Iz toga ne moram niti izvoditi zaključak kako su tvoje demagoške metode i sposobnosti na smiješnoj razini, pa mi tvoje razumijevanje ni ne treba. Sve piše u prethodnim postovima.

Uostalom, kao što ti je već rečeno, a iz nepoznatog razloga to ne možeš shvatiti (možda da napišem jednostavnijom konstrukcijom rečenica?), moderiranje foruma nema nikakve veze s raspravaljanjem.

Trikovi su ti prejeftini.

Uostalom, za razliku od tebe i još nekoliko sudionika ovdje, ja nisam prekršio niti jedno pravilo foruma i što je još važnije niti jedan zakon Republike Hrvatske. Da, možda sam uvrijedio tvoj ego. Tu ti ne mogu pomoći, te ćeš rane morati sam zaliječiti.

Vidim i da nisi sposoban za raspravu. Jedino za što jesi sposoban je napad na sugovornika i u posljednjem postu čak ukućane. Izgleda da ćeš morati dodatno brusiti svoje debatne sposobnosti.

--

@Armor: poprilično je nezgodno opisivati gdje se točno Hrvatska nalazi. Ako je nećemo cjepkati (što ne volim jer bi to bilo pljucanje po onima koji su za Hrvatsku dali život) onda je moramo smjestiti na Balkan koji i jest jugoistok Europe.

Koliko se sjećam, granica Balkana je na rijeci Kupi. Malo ću proguglati o tome...

Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Ma, trudim se ne trošiti previše na takve ljude i njihove stavove, jer (kao što si rekao) čim netko izgovori tako nešto, znaš na čemu si.

Iako iskreno, nisu niti zapadnjaci puno bolji, samo su im mozgovi malo više isprani. Sada ću malo u off-topic, ali želim nešto ilustrirati:

Sjećam se negdje u devedesetima (uglavnom, prije više od 15 godina, kada sam se još aktivno bavio košarkom, zapravo sportom uopće =), LA Lakersi su bili osvojili naslov NBA prvaka, na nekoliko mjesta sam pročitao da su stanovnicima Los Angelesa povukli ljubičastu crtu po asfaltu i objavili da ju nitko ne smije prijeći, jer će tuda prolaziti povorka igrača. Navodno taj dan nije bilo niti jednog jedinog incidenta u tom smislu, što je meni bilo potpuno neshvatljivo - da moj idol (tada sam još bio tinejdžer i imao sam idola na bacanje) prođe par metara pored mene, nema te sile koja bi me zaustavila da ga dotaknem. A kod njih nitko nije prekoračio je*enu ljubičastu crtu!

U tom smislu mi je draže da oko sebe imam ljude koji razmišljaju i osjećaju (ne pratim baš Lightninga, pa ne želim ulaziti u to je li dio ove skupine ili ne), nego da prihvate što im se kaže i slušaju bez pogovora. A ako ih jednog dana i uhvate... Ah, znaš kako kažu u Našem malom mistu - moglo je i svršit' gore! Uostalom, kod nas su bili balkanski ratovi, začeta su i dva svjetska rata, vjerujem da će uskoro i treći kada vidim kamo nas vode vrli političari...

Imaš tu pravo. Možda zapravo nema ni smisla reagirati na takve izjave jer one govore dovoljno same za sebe.
Što se te zgode koju si opisao tiče, ima tu zanimljivosti. Malo je u nekim stvarima taj Zapad ukočen i umrtvljen, ali isto tako dio kulturnog odgoja je prijeko potreban i nama na ovim prostorima.
Davno sam otišao iz gimnazije, ali ne mogu ne oduševiti se i danas kada vidim klupu i stol za koji mogu sjesti naspram ondašnjih žvakama prekrivenih.
Ono što vani nisam nigdje vidio, a eto prošli tjedan sam bio u Sloveniji, Italiji i Austriji, uništavanje i divljaštvo te osnove kulture. Prođeš li kroz jedan Villach primijetit ćeš da na jednoj zgradi u baroknom stilu nećeš vidjeti grafit "yebat ću Mariju u picku" koji sam ja jučer gledao na pročelju jedne zgrade u Splitu. Kultura vožnje autima, kultura parkiranja i slične stvari miljama su daleko od nas ovdje.

Imam za tebe jednu anegdotu koju je iskusio moj frend inače Hrvat, ali koji je cijeli život proveo u Nizozemskoj. - Naime, došao je zadnju godinu srednje škole u Hrvatsku i kao što je smatrao uobičajenim, sjeo je na biciklu i otišao u školu. Međutim, osim što su mu biciklu bacili u blato (inače uredno parkiranu pred školom), cijeli naredni tjedan dana ismijavali su ga kao "budalu koja se vozi na bicikli umjesto u autu".
Ja to zovem Balkanski mentalitet i tako to zovu inače i stručnjaci iz tog sociološko-psihološkog područja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 18:44 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Čekaj, pa kupi i igru na rate. Ako već na rate kupuješ stroj. Igranje je luksuz, a ne osnovna ljudska potreba.

Međutim, slijedeća tvoja rečenica zapravo opisuje sve: "neki ne mogu - pa opravdano skidaju torrente"

Znači, opravdano je nešto ukrati ako to ne možeš kupiti? - Odličan način razmišljanja. No, nisi jedini, pa je valjda OK.

A ne misliš da je krađa kad ljudi naplaćuju 1000 kuna za Windowse koje koriste barem 70% korisnika kompjutera u svijetu?! Pa si izračunaj kolki je prihod MS-u od Windowsa.

Korištenje ilegalnog softvera je nezakonito! Vožnja iznad 50 km/h na nekim prometnicama je nezakonito pa vidiš da 70% ljudi to svejedno rade... Ako imaš para kupuj originale, al nemoj zaboraviti da mnogi nemaju para za original, a očito je da nećeš na kompjuteru imati samo Windowse, nego će biti i ostalih programa, igrica... Danas je došlo vrijeme kad kompjuteri postaju dostupni svima, šteta što su zaboravili i softver prilagoditi širom narodu.

Rambo is watching you!
17 godina
neaktivan

2 verbatim: molim te kad citiraš nešto iz mog posta onda citiraj ili sve kao što sam ja tebe ili ne vadi pola rečenice da ispadam retardiran.

2 rambo: ponovno ista priča - zašto je cijena hardvera potpuno neupitna, a cijena softvera totalno neprihvatljiva?

Osim toga svi skupa znate kako je moguće imati softver koji će koštati možda kakvih 300-injak kuna ako i toliko,

postoje drugi OS-ovi, postoji softver za skoro bilo koju radnju potrebnu nekome doma - do obrade slika do zvuka i tome

slično a da nije pod vlasničkom licencom. U čemu je onda problem - imaš 3000 Kuna za komp i staviš takav softver na njega,

što tu ne valja?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kvragu da, ljudi kradu softver jer mogu, jer ih nitko neće uhvatiti, jer se ne boje nikakvih sankcija i jer se ne opterećuju moralom. I onda kažu da je to Balkan? WTF....a Nikeu uredno djeca od 8 godina za 10 centi šiju tenisice i lopte širom kine, i onda je to kapitalizam i slobodno poduzetništvo?

I naxeem  kakva ti je to patetična pričica - bacilo mu biciklu u blato - balkanska posla. Da je crnac, negdje na jugu amerike još bi ga i naguzili.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OK, tu ima istine i_rambo_plache, ali ne možeš usporediti vožnju preko 50 s time. Ovisi koliko preko.

Sva ova rasprava može se svesti na kratak zaključak: krasti nije u redu, ali neke krađa ne smeta, neki su tako odgojeni, neki nisu. Ukrasti softver jer ga ne možeš priuštiti, pogotovo zabavni, nije ništa drugačije nego ukrasti auto iz istih razloga. Djeca itd. još kako tako, ali drznika koji na ukradenome zarađuju još je više.

Krađom softvera ne štetimo samo proizvođaču i distributeru, nego i sami sebi. Onaj koje nije isplativo prodavati softver diže mu cijenu i ulazimo u začarani krug.

Dok Algoritam nije započeo distribuciju igara u Hrvatskoj do njih je bilo jako teško doći. Dok potražnja za originalnim igrama nije porasla, Algoritam je kao jedini distributer držao ogromne cijene. Porastom potražnje došli su konkurenti i smanjile su se i cijene.

Piratstvo je gospodarski problem za cjelokupnu ekonomiju i države konzumenta, pojedinaca koji su kupci ili potencijalni kupci i samih proizvođača.

Mnoge tvrtke i iz Hrvatske okrenule su leđa domaćem tržištu upravo zbog visoke stope lopovluka.

Rain kaže...

Kvragu da, ljudi kradu softver jer mogu, jer ih nitko neće uhvatiti, jer se ne boje nikakvih sankcija i jer se ne opterećuju moralom. I onda kažu da je to Balkan? WTF....a Nikeu uredno djeca od 8 godina za 10 centi šiju tenisice i lopte širom kine, i onda je to kapitalizam i slobodno poduzetništvo?

I naxeem  kakva ti je to patetična pričica - bacilo mu biciklu u blato - balkanska posla. Da je crnac, negdje na jugu amerike još bi ga i naguzili.

HAHAHAHAH
Da!
:)))
Ali to je "zgodna anegdotica" i da, sad i meni zvuči prilično pederski. :DCool

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 19:08 (naxeem).
17 godina
i_rambo_plache kaže...
A ne misliš da je krađa kad ljudi naplaćuju 1000 kuna za Windowse koje koriste barem 70% korisnika kompjutera u svijetu?! Pa si izračunaj kolki je prihod MS-u od Windowsa.

Korištenje ilegalnog softvera je nezakonito! Vožnja iznad 50 km/h na nekim prometnicama je nezakonito pa vidiš da 70% ljudi to svejedno rade... Ako imaš para kupuj originale, al nemoj zaboraviti da mnogi nemaju para za original, a očito je da nećeš na kompjuteru imati samo Windowse, nego će biti i ostalih programa, igrica... Danas je došlo vrijeme kad kompjuteri postaju dostupni svima, šteta što su zaboravili i softver prilagoditi širom narodu.

Pa i krenuli su s takvom praksom, jednako kao i proizvođači graf. kartica, CPU-a itd. - okljaštrivanjem osnovnog proizvoda i smanjujući mu mogućnosti. Dok je to i meni na prvi pogled gadljivo, zapravo ima smisla, jer nećeš staviti cijenu određenom proizvodu ovisno o tome kolika je prosječna plaća u toj zemlji, već u nekom odnosu prema resursima koje si potrošio za proizvodnju i promociju tog istog određenog proizvoda. U suprotnom bi pola stranaca na godišnjem odmoru kupovalo legalni softver za siću kod nas, u Srbiji ili BiH. Iako vjerujem da bi se mogla uvesti licencna ograničenja, da postoji dobra volja.

naxeem kaže...
Imam za tebe jednu anegdotu koju je iskusio moj frend inače Hrvat, ali koji je cijeli život proveo u Nizozemskoj. - Naime, došao je zadnju godinu srednje škole u Hrvatsku i kao što je smatrao uobičajenim, sjeo je na biciklu i otišao u školu. Međutim, osim što su mu biciklu bacili u blato (inače uredno parkiranu pred školom), cijeli naredni tjedan dana ismijavali su ga kao "budalu koja se vozi na bicikli umjesto u autu". Ja to zovem Balkanski mentalitet i tako to zovu inače i stručnjaci iz tog sociološko-psihološkog područja.
Da. Nažalost, to sve istina. Tako su i mom starom u Splitu razbili svjetlo na 15 godina starom Volvu, zato što je imao ZG tablice. Ili kao što 'navijači' iščupaju i zapale stolce na stadionu kluba za koji navijaju. WTF?!
Ne znam što bih sada rekao, osim da me je sram, a vjerujem da je i tebe bilo u tom trenutku. Čovjek se nekako osjeća odgovorno za takve postupke sunarodnjaka (vjerujem da se tvoj frend tome nije mogao dovoljno načuditi i nekako se nije osjećao 'hrvatski' u tom trenutku), pretpostavljam da savjest ima nešto s tim.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
zemnik kaže...
na stranu bugovi za hardverom

Nisam baš skužio što želiš reći s obzirom da ti ova rečenica baš i nije čitljiva, ali ako misliš na 'bugove u driverima', to je u 100% slučajeva problem proizvođača hardvera, a ne Microsofta ili Windowsa.

ono sto je trebalo biti S ispalo je nekako ZA(ne znam ni sam kako), i ne, ne mislim uopce na bugove s driverima jer to ne bi imalo nikakvog smisla, ali eto da spomenem probleme sa prepoznavanjem hardvera kao samo jedan primjer, a mislim da ne zivis ispod zvona pa da nisi cuo nista o tome a da nije vezano uz drivere

nisi odgovorio na moje pitanje o postojanju ilegalnog softvera na tvom kompu, imas li ga i jesi li ga koristio?

inace ne obozavam bas licemjere pa me ovo zadnje jako zanima

17 godina
neaktivan

Zapravo, ni ja se nisam tome mogao ne smijati jer mi je bilo jasno da je puka sreća što nije dobio batine jer se samo pederi voze na bicikli. Pravi muškarci voze BEEMVE (golfa zapravo).

Sa ST tablicama u ZG (ili obratno) moraš biti jako oprezan, ali ako si se slučajno izgubio negdje bilo gdje drugdje u Europi, pomoći će ti najvjerojatnije Srbin ili Bosanac.

Iako sam osobno poprilično vezan uz Hajduk, nogomet itd. nekako sam se otuđio od tih orgijanja po Sjeveru s obzirom da mi ideja razbijanja izloga neke trgovine iz dosade ili mlaćenja nekoga samo zato što je 'purger' nikako nije 'sjela'. Više se mrzimo međusobno nego što nas mrze dojučerašnji neprijatelji.

17 godina
neaktivan

zemnik nazovi me budalom, ali čak i PowerArchiver sam platio. Da ne govorim o ozbiljnijem softveru. Uostalom, ne misliš da bi bilo idiotski od mene da branim neku legalnost tu, a sam kradem? - Bilo bi u najmanju ruku licemjerno.

Uglavnom, citirat ću jednu frendicu i time završiti svoje sudjelovanje:

problem je u tome sto se te rasprave uvijek vrte u krug.
sto god da nekim ljudima kazes, nece promijeniti misljenje.

to ti je isto ko i rasprave o pobacaju, o pravima pedera ili o tome ima li boga. svaka na kraju ispadne indigo-kopija one prijasnje, ljudi se posvadjaju,a niciji stav se ne promijeni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 19:56 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Imam za tebe jednu anegdotu koju je iskusio moj frend inače Hrvat, ali koji je cijeli život proveo u Nizozemskoj. - Naime, došao je zadnju godinu srednje škole u Hrvatsku i kao što je smatrao uobičajenim, sjeo je na biciklu i otišao u školu. Međutim, osim što su mu biciklu bacili u blato (inače uredno parkiranu pred školom), cijeli naredni tjedan dana ismijavali su ga kao "budalu koja se vozi na bicikli umjesto u autu".
Ja to zovem Balkanski mentalitet i tako to zovu inače i stručnjaci iz tog sociološko-psihološkog područja.

Offtopic : balkanski ratovi se nisu odvijali u Hrvatskoj i ona nije imala veze s njima , pa niti A-U Monarhija(tada je bila u sklopu A-U Monarhije) nego : 1. rat- skoro pa svi Balkanci protiv Osmanskog Carstva i 2. rat Bugarska protiv skoro pa svih balkansih naroda i Osmanskog Carstva (Hrvatska(A-U M) nije imala veze s tim)
balkanski mentalitet jest izraz i nema se što protiv njega reć jer je Balkan tzv. bačva baruta, a to je zbog ljudi koji žive tu, Hrvati su još pristojni ,lol
i da je Kupa granica Balkana jest vjerojatno, a Armor to potvrđuje onom mapom
Ontopic : u potpunosti se slažem s naxeemom jer on govori istinu : piratstvo je krađa i to je činjenica koju neki negiraju i prodaju nam tu neku ludu filozofiju u kojoj si hoću malčice olakšat savjest jer koriste ilegalni software

http://www.freewebs.com/horagio/
17 godina
neaktivan
nema_šanse3 kaže...
Psiho246 kaže...

Kak oni znaju kolko ljudi koristi piratizirani software?

Pa po broju korisnika linuxa! Namigiva

Ova je dobra Smijeh
17 godina
Summa summarum svega navedenog mogla bi biti to da nas je mnogo onih niskog (egzistencijalnog) standarda i onih koji (još) ne mogu zaboraviti prošlost i pomiriti se s njom (kao uostalom i većina naših vrlih političara) te početi gledati u budućnost. Vezano uz prvu tvrdnju - da je naš opći standard življenja viši, vjerujem da nikome ne bi bio problem recimo izdvojiti 1K kuna iz svoje plaće od kojih 10-12-15K za neki komad softvera. Da su računala, hajdemo reći luksuz - jesu, da je piratstvo krađa - je. To stoji. Ali to je nekome jedini način da upozna i isproba nešto što je nekome drugom svakidašnje i uobičajeno. U vrijeme rata i odmah nakon njega, kada je informatizacija tek polako počela dolaziti na hrvatska vrata, ako si već i imao 'kompjuter', nikako nisi mogao tatu ili mamu tražiti da ti kupe i neke Vindovze ili Ofis a kamoli neku tamo igru, već si se morao snaći. Danas taj isti čovjek možda radi na unapređivanju istog tog softvera za istu tu firmu koju je par godina ranije 'pokrao', ali to ne bi bilo moguće da nije taj presudni dan dobio piratski CD sa nekim tamo Vindovzima. Kažu da u svakom zlu ima i dobra... Usko povezano s prvim dolazi i obrazloženje druge tvrdnje - sve dok su na čelu države ljudi koji samo beskarajno prežvakuju povijest, pritom javno i besramno zgrčući bogatstvo - ne mareći za narod koji ostavljaju da se tuče oko mrvica, nećemo moći ići dalje niti podignuti standard, vrteći se u 'začaranom krugu' kako je to naxeem rekao. Da je situacija drugačija i da smo svi otprilike istog financijskog stanja vjerovatno ne bi bilo krađa automobila, a ni piratskog softvera. Moje mišljenje je da ne treba trošiti energiju na ovakva uzaludna prepucavanja već se potruditi učitniti nešto za zajedničku bolju budućnost. Možda izgleda kao beznačajna kap u moru, ali kap do kapi... ;))) LLAP
...And then You will die,
when Your ideals You deny...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da su se svi nakenjali pa mogu i ja.

Vecina ljudi koju poznajem koristi crackirani software (osim windowsa koji su im uvaljeni dok su kupovali komp) i da ih okrenes naglavu i naredis im da plate software oni nebi i nece, to je njihovo pravo i to postujem.

Nabrzinu sam procitao da je neki pametnjakovic predlozio kupovanje softwarea na kredit, ja imam bolju ideju, ako imate kcerku ili sestru izmedju 10-20 godina iznajmite je za sexualne usluge strancima ili ako ste malo privlacniji mozete pusit kitu strancima ili im okrenut guzu i zaradit za vistu!

Po meni rjesenje ovoga problema je ili besplatni software, ili besplatni software sa pristojnom dozom reklama ili software za primjerenom cijenom, npr 50-ak kn za igru i 100kn za licencu windowsa.

Alternativa je logicna i 90 posto ljudi u hrvatskoj je koristi a ne 50 koliko pose u clanku a to je piratstvo.

Vecina novih igrica ne zasluzuje ni vrijeme ni cijenu bandwitcha koju potrosim (cast iznimkama) i pacanje 500 kn za takva sranja je po meni krsenje prava potrosaca.

Tko ce meni vratit pare ako nisam zadovoljan sa igrom ? To se u biti prodaje koliko znam- zabava koje vise nema.

nedostatak kvalitete je ono sto muci proizvodjace software-a, ljudi koji su godinama kupovali originale, sad su uvidjeli da nemoraju pacat za sranje i poceli su skidat sa torrenta, to sto je 1000 - mozda 2000ljiudi iz hrvatske skinulo crysis ili cod4 nije prevelika stava za proizvodjace softwarea.

Znaci dragi ljudi koje se borite protiv piratstva, probajte se boriti za stvari koje mogu promjeniti situaciju, probajte pisat svojim saborskim zastupnicima da povecaju standard hrvata i pisite prozvodjacima software da povecaju kvalitetu programa i igara.

Sve drugo je samaranje mrtvog magarca i samo cete dobit podsmjeh i omalovazavanje kolega sa foruma koji zajedno sa vama nemaju smisao zivota osim izbrijavanje na foruma na kojim nalaze ljudi sa kojima su u stanju komunicirat.

moga bi nastavit pisat do sutra ujutro na ovu temu, ali iskreno nije me briga, ovo sam vise napsia da sebi olaksam dusu, ako ce ko procitat , iskreno me nije briga, tek toliko da izmedju tolikog sranja bude i moj doprinos za bolju hrvatsku :-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Tko ce meni vratit pare ako nisam zadovoljan sa igrom ?"

Za razliku od Hrvatske, u civiliziranom svijetu to radi prodavač najmanje do 14 dana od kupnje.

17 godina
LUXX kaže...

neee ali tako sam naveo.

Svi hoce najjace komponente i daju brdo love za graficke i procesore ali nemogu kupiti OS.

To sam mislio.

Pa danas vec imaš legalnih windowsa po 700kn pa ne razumijem baš piratiziranje.

Isto tako je sa igrama.

5000kn za grafu mogu dat a 300kn mi je puno za igru.

Žalosno.

Naravno tko si komp jedva skrpa i stvarno nema love morat ce uzet neku piratsku verziju al kad dobro pogledaš uvijek se da negdje ušparat i odjednom ima dosta love za OS.

Jednostavno neopravdano piratiziranje dakle.

Ali to je postalo moda više nego potreba.

Kao što gore rekoh: glavno da se ljudi mogu kur**t pred kolegama da imaju crackirani win i photoshop.

I hvalit se da su igrali najnovije igre.

Nije zato što stvarno nemaju love.

Ako netko nema love i stvarno je siromašan nece sigurno imat komp koji može tjerat crysis i ostale moderne igre.

A jednom na godinu bi svatko mogao kupit neku igru.

Nego kultura građana je u pitanju.

Uvijek mora bit neka pro verzija programa,

Netko ima xp home pa ja moram imat pro.

Moram bit bolji od njega.

Moj susjed ima astru 2000. godina sa 40000 km.

Ja uzimam dakle 2002. godinu sa 30000km.

I zovem ga odmah i hvalim se kak imam nešto bolje od njega.

Vjecno natjecanje i hvalisanje.

Mora bit bolje,vece,pro,advanced,enterprise,ultimate......

Ljudi misle izgleda sa guzicom a ne glavom kojom se tolko hvale da je puna pameti.

Znaci ubiti sto ti zelis rec je da si ti protiv pirata koji skidaju piratizirani software a ne trebaju ga vec se samo *urce s tim?
Pa ako ga netko netreba on ga 100% nece kupit i ako ga piratizira, tvrtka s tim nije izgubila potencijalnog kupca i tako nije izgubila ni novac u cemu je problem?
Ja sam dao 3.5k kuna za upgrade svog kompa i mogu sad igrat Crysis na high. Imam piratizirani windows i da sam ga kupio ta konfa bi kostala 4.5k il tako nesto tako da mi to i nije bas svejedno.
Sad bi ja zbog nekog virtualnog morala trebao bacat pare? Meni je to gljupo isto tako kao sto je tebi glupo piratizirat software...

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
tino kaže...

Vecina ljudi koju poznajem koristi crackirani software (osim windowsa koji su im uvaljeni dok su kupovali komp) i da ih okrenes naglavu i naredis im da plate software oni nebi i nece, to je njihovo pravo i to postujem.

Ne, to nije njihovo pravo, to je krađa. Njihovo jedino pravo je izabrati besplatnu alternativu, ili jeftiniju, koju onda opet trebaju platiti.

No, stvari se u principu rješavaju na drugačiji način: imaš korporaciju koja radi dobar i moćan softver i naplaćuje ju, dio korisnika koji koristi taj softver i plaća ga, dio koji ga piratizira i dio koji koristi besplatne alternative. U civiliziranom svijetu je postotak piratiziranog softvera manji u odnosu na ostala dva. Kod nas je pak postotak korisnika koji joriste besplatne alternative manji od legalnog i nelegalnog oblika korištenja. I to korporacijama ide u korist, te zato u izvješća stavljaju gluposti koje stavljaju. To su suptilne stvari, niti ih ne osjetiš. Majstor takve propagande je bio Paul Joseph Goebbels u nacističkoj Njemačkoj ( http://www.moljac.hr/biografije/goebbels.htm ). Ako je nekome uspjelo filtrirati informacije, ciljano ih servirati čitavoj jednoj naciji i uvjeriti ih u ideju koja je u svojoj osnovi protiv čovječanstva, ne vidim problem u tome da jedna korporacija, čija godišnja zarada premašuje i bruto nacionalne dohotke nekih država, napravi to isto kako bi propagirala svoj softver. A još kada se nekoliko njih skupi na hrpu...

Zato je uloga političara da uspostave ravnotežu i anuliziraju monopol takvih korporacija na vlastitom tržištu, kada već nemaju mogućnost to učiniti globalno. Tako u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i još nekim razvijenijim državama, bilo u državnim, bilo u gradskim upravama, strukture uvod softver otvorenog koda. Čak ne niti zato što je bolji, već iz dva osnovna razloga - smanjenje ovisnosti o spomenutim korporacijama i uspostavljanje ravnoteže na tržištu. Jer političari su dužni, zbog poreznih obveznika, pametno raspolagati novcem prikupljenim na taj način. No kao što sam rekao, to je situacija u razvijenim državama.

Kod nas je red na civilnim udrugama da promoviraju slobodan softver među građanstvom i informiraju građane i pstojanju kvalitetnih besplatnih alternativa. Samo što za to treba novaca. Koji bi opet trebao doći od poreznih obveznika, tj. državne i gradske institucije bi trebale financirati takve projekte. A tih projekata sigurno ima (u ZG se time bavi MAMA, ne znam ima li još koja), ali je financiranje tih istih udruga, paaaa, vrlo ograničeno. I tako se zatvara taj (začarani) krug. Valjda će se i to promijeniti, jednom kada državna blagajna prestane biti opterećena vanjskim dugovima i kada se poveća omjer izvoza u odnosu na uvoz. Nekakva projekcija je 2084. godina (slobodna procjena).

No, nije da će ova mala pričica zanimati klince koji samo žele najnoviju 'igricu'. Oni ionako smatraju opravdanim provoditi 20 sati dnevno na računalu i igrati Crysis, umjesto da dio tog vremena ulože u sebe i nauče što treba u školi ili na faksu. Ionako starci sve financiraju. Osim 'igrica', dakako.

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 11:59 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Tvoja sposobnost (ili nesposobnost?) marginaliziranja i relativiziranja onoga što ti i kako odgovara je na zavidnoj razini. Imputacije i izvlačenja iz konteksta još su odbojniji.

Nisam ja nikoga ničime proglasio, dapače, zgrožen sam time što je sam sebe proglasio takvim, pa ga pitam to što ga pitam (upitnik na kraju rečenice označava pitanje) i na osnovu onoga što je rekao zaključujem da kraj sebe ne bih volio imati osobu koja otvoreno kaže da krade kad može.

Da te podsjetim:

Lightning kaže:

Inace jesi cuo oni "ako te ne uhvate nije varanje"  dobro to se odnosi na ispite, ali je logika kojom se ja ravnam...

Ja u zivotu nisam kupio niti JEDAN komad software-a (imam srece da mi firma sve placa), ali kad vise ne bude tako, prelazim na piratizaciju... zasto? zato jer mogu... 

Dakle, osoba s nadimkom Lightning otvoreno kaže da krade, da to radi zato jer može i da misli da krađa nije krađa dok ga ne uhvate.

Iz toga ne moram niti izvoditi zaključak kako su tvoje demagoške metode i sposobnosti na smiješnoj razini, pa mi tvoje razumijevanje ni ne treba. Sve piše u prethodnim postovima.

Uostalom, kao što ti je već rečeno, a iz nepoznatog razloga to ne možeš shvatiti (možda da napišem jednostavnijom konstrukcijom rečenica?), moderiranje foruma nema nikakve veze s raspravaljanjem.

Uostalom, za razliku od tebe i još nekoliko sudionika ovdje, ja nisam prekršio niti jedno pravilo foruma i što je još važnije niti jedan zakon Republike Hrvatske. Da, možda sam uvrijedio tvoj ego. Tu ti ne mogu pomoći, te ćeš rane morati sam zaliječiti.

Vidim i da nisi sposoban za raspravu. Jedino za što jesi sposoban je napad na sugovornika i u posljednjem postu čak ukućane. Izgleda da ćeš morati dodatno brusiti svoje debatne sposobnosti.

--

Wooow, wooow, wooow....
Check out the big brain on Mr.MoneyBag$ !!!!!
You're a smart motherfucker, aren't you?
Smarter than the rest of us.
I'm so jealous !

Wishing you a great day!
Cheers

P.S.

The devil inside me

17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
naxeem kaže...

Da te podsjetim:

Lightning kaže:

--

Wooow, wooow, wooow....
Check out the big brain on Mr.MoneyBag$ !!!!!
You're a smart motherfucker, aren't you?
Smarter than the rest of us.
I'm so jealous !

Wishing you a great day!
Cheers

P.S.

The devil inside me

Hmmm koja  je poanta ovog posta?

a).Pokušavaš biti cool  pa se razbacuješ engleskim jezikom.

b).Ne znaš Hrvatski  pa se koristiš stranim jezikom da bi nešto dokazao,u ovom slučaju izvrijeđao.

Failure is never an option
17 godina
neaktivan

Ne podrzavam piratstvo ali ova ekipa Luxx, Naxeem & co. su u krajnju ruku smiješni i pomalo bezobrazni pogotovo naxeem jednom svojom izjavom da pirata nece ostavit u stanu samoga!

Znaci ti sve pirate odma smatraš lopovima  i kradljivcima znaci  ako netko  ima ilegalne windowse odma je i lopv i ukrast  ce ti  nešto u stanu kad dođe kod tebe :D :?

:LOL:

Usporedbe i poistovjecivanje sa krađom auta itd.. nije NITI priblizno isto i u krajnju ruku je glupo. Netko je to lijepo objasnio od bugovca nisam siguran ko je ali  mislim da je to bio  Goran  sa copyright u jednoj drugoj temi.

Piratstvo je u jednu ruku krađa ali se ne moze uspoređivati  sa krađom auta  itd... isto koda bi netko uspoređivao ubojstvo  covjeka ko ubojstvo zivotinje da je to jednako.

Hrvatska je siromašna  zemlja skupe su osnovne  potrepštine za zivot i standard je loš ne  mozemo  se  ni u kojemu  pogledu uspoređivati  sa sjeverom  i zapadom Europe.

One Luxxove usporedbe ako imaš za komp od 10 tisuca imaš i za legalne windowse baš ne drze vodu.

PR-1

npr  imam 10 somova i idem kupit komp i gledam šta cu uzeti.

Slozim si  konfiguraciju do 10 somova  sav sretan  moci  cu  se igrat na high narednih godinu i pol.

ALI ja  imam piratske win i piratski software i  sad si razmišljam šta cu da napravim.

Nakon  sat vremena mozganja skuzim da ako kupim original software više ne mogu uzeti zeljenu konfiguraciju.

Windowsi + par osnovnih  POTREBNIH programa me izađe ~2680 kuna. 

Zeljena konfiguracija pada  u vodu više ne mogu uzeti monitor od 22" 4 GB rama i quad procesor.

Sad  sam u dvoumici i opet idem mozgat...Nakon  pola  sata skuzim da između originalnog i piratskog softwarea nema  nikakve razlike i pogodnosti za mene.

Jebi***  imat cu orginal software ali slabiji hardware i šta cu  sad ili cu ipak sve te programe  i win skinuti  sa neta BESPLATNO ili  ce  mi prijatelj spriziti  ali cu ja  imat  jaci komp za igranje i rad od kojega cu itekako  imati  koristi.

Nadam  se da mi ti Luxx ne preporucuješ da uzmem slabiji  komp i da se hvalim kako sam ja dobar i pošten građanin i imam orginal software :D

I  po tvojoj logici ljudi skidaju programe za preseravanje :D ;D nisam do  sad cuo da  se netko hvalio  sa originalnim windowsima.

Tako dok se ja hvalim  sa svojim orginalnim softwareom moj prijatelj  se hvali  sa grafickom karticom  koju  sam i ja mogao  imat ALI JEB*** PA JA  IMAM ORGINAL E PAZI ORGINAL SOFTWARE A ON KREKANI  pazi ti koja je to prednost ali on  se igra na high a ja na midium. Nakon godinu dana meni igre trokiraju lagovi itd... ali on  se i dalje igra na  midium/low  postavkama ALI JEBO***  PA JA  IMAM ORGINAL SOTWARE  PAZI TI TO ON TO NEMA AHA . ^^

PR-2

sin: Tata  mogu si ici kupiti u Algoritam "igricu"

tata: Ma moze sine naravno reci koliko ti treba 20 kuna opet jel tako ma evo tata je danas dobre  volje evo ti 40  pa si kupi dvije.

sin: Tata ja bi kupio original "igricu" znaš to  je malo  skuplje... mogu li?

tata: Pa reci  koliko ti dođe original "igrica" 50, 100 kuna nije  više...ajde dati cu ti pa si kupi jednu malo za promjenu.

sin: Tata ja bi kupio ovu  novu "igricu" treba mi 435 kuna.

tata: 'pauza nakon kratkotrajnog  mozdanog udara' pa w00t?  cekaj šta ovoga WTH???  koliko  si ono  rekao 435 KUNA o_O znaš ti da tebe tata hrani 10 dana za te  novce.

sin: Nisam to znao tata ajde molim te tata mogu li ha mogu li  pls  pls  pls...    (A)

tata: Reci sine a kakva ti je razlika između te iste "igrice" koju kupiš kod "npr Borisa" za 20 kuna i te original za 435 kuna u Algoritmu.

sin: Nema je tata  samo ova je original a ovo je kopija i ako  ima multiplayer mogu je igrat preko interneta.

tata: Pick*** ti mate*** koje te rodila  takvog glup*** jeb*** te u mozak jesi ti  normalan pa tata radi 26  dana u mjesecu za 4200 kuna i  da da tebi za igru 435 kuna di nema razlike i koja  ce  poslije stajat na  polici i skupljat prašinu  JESILI TI  NORMALAN? da  nisi  mozda bolestan? da    nemaš temperaturu? Evo tebi 100 kuna i kupi si 5 "igrica" kod Borisa.

sin: Moze tata super hvala ti.

Ova dva primjera  sam na brzinu smislio a mogao bi ih još navesti ohooho.

Valjda  vam je jasno šta  sam htio objasniti  i prikazati ovim svojim primjerima.

Prijatelj koji je bogatuncic šrkt i sebican a  ima love na izobilje nije kupio original software kad  je kupova komp. On vozi M3 stara si kupila novi Citroen C6 a stari vozi Audi Q6 ta tri auta prelaze vrijednosti preko 1 miljun kuna.

Lik  ima cetverosobni stan ccc 120-tak kvadrata tako nešto fura nokiu N95 i to  sad  ce još morat kupit novu N95 od 8GB  imao je i iphone  samo neko mu ja maznuo i uvijek zica za poruku. Po školi zica imaš kunu da skupi za sendvic kako nebi morao svoje novce potrošit ili da samo dio odvoji. Sreca da je privatna škola pa ga svi znaju i svi ga ignoriraju i niko se sa njim ne druzi sjecam se jednom mi je ponudio da ce me odfurat doma nakon 10 minuta voznje me pitao imam li 50-tak kuna da mu dodam da moze natankat auto. Odje*** sam i od tada ga više niti ne pozdravljam a kamo li da mu nešto napravim barem ne besplatno dok  ima takvih ljudi bez srama.

A ti Naxeem  se igraj dobrog zatnog decka/gospodina i slobodno kupuj  sav software  ali nemoj drugima solit pamet.

Ne znam dali  imaš obitelj  zenu i djecu pretpostavljam da  nemaš i ako  imaš placu nekih ~ 6000 kuna onda si još  mozeš priuštiti original.

Ja cu uzet orginal Starcraft 2  i to special editon nakon dugo vremena :) :O    ali windows i neke ostale svari bi uzeo da je standard bolji ali ovako khmm ne hvala :)

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e pošto gospodin(ćić) na mene misli u svom postu moram odgovorit pa makar popušio žutog(da i to ide)

Kak može netko tolko G.L.U.P. biti?

Dakle ti se pališ na 22incni ekran,4gb rama i 4 jezgreni proc?

Cemu?

Ok 22 incni ekran je nešto fino.

Uzmeš li 20 incni vec si uštedio nekoliko stotina kuna.

Cemu 4gb rama?

Još neznam igraca koji je rekao da mu treba 4gb jer inace nemože nešto igrat.

Dakle glupe izjave.

4 Jezgreni proc?

Budalaština nad budalaštinom!

Još nema igara koje sve jezgre koriste.A i dokazano je da je bolji 2 jezgreni sa više mhz nego 4 jezgreni.

Cista idiotija!!

hoceš još jedan primjer?

Koliko košta win vista?

851kunu

Sad mi samo reci da kod tih svih dijelova koje si 10000 kuna platio nisi mogao uštedjeti 851 kunu?

Molim te ne pametuj gdje pameti nema!

Puno pametnjakovica i hrpetina umišljenih pametnjakovica a kad ih uhvate sa piratskim softverom onda

se love mamici za suknju i cmizdre deruci se da nisu znali.

I još na sav glas priznaju da koriste piratski windows.

Ja bi tu bio malo tiši.

Misliš da decki iz M$ ne citaju forume?

Jednom je u Njemackoj bila takva akcija u kojoj su citali forume i tako otkrili ko ima ilegalne winse pa im svima fino poslali kontrolu doma

sa pozivom na sud.

Pa se ti deri ko magarac ak hoceš.

Neznam kak ljudi mogu biti toliko zadrti i blesavi.

Pravo rece naxeem: BALKANCI!!!

Mada i ne pripadali na balkan tako se ponašamo.

Glavno da se na najbrži moguci nacin dođe do love,ukrade,ošteti nekog.

Sramota jednostavno.

i još se ponose time.

Dajte ljudi odrastite!

Kakav je problem kupiti softver?

i kakvih 2000 kuna za softver?

851 za vistu+kojih 250 za antivirus.

šta još trebaš?

Photoshop? jesi graficar? vistu ultimate? zašto? pro i ultimate verzije programa? da se kurci* kod frendova.

Teze ti dakle jednostavno ne stoje.

A tvoji primjeri su jednostavno primjeri primitivnog mišljenja i ništa drugo.

Ali glavno da gospodin igra sve na high.

Mislim tu nemam šta reci.

Smiješno i djetinjasto.

Sada molim moda u ovom forumu da zakljuca ovu temu inace bi mogao izgubit živce kad ovakve izjave citam.

Primitivnost i djeca ništa više

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LUXX kaže...

Misliš da decki iz M$ ne citaju forume?

Jednom je u Njemackoj bila takva akcija u kojoj su citali forume i tako otkrili ko ima ilegalne winse pa im svima fino poslali kontrolu doma

sa pozivom na sud.

Pa se ti deri ko magarac ak hoceš.

Neznam kak ljudi mogu biti toliko zadrti i blesavi.

Pravo rece naxeem: BALKANCI!!!

Sada molim moda u ovom forumu da zakljuca ovu temu inace bi mogao izgubit živce kad ovakve izjave citam.

Primitivnost i djeca ništa više

Aha...ahahah.ahahahhahaahhahahahah!
AHAHAHAHAHHA!
Ko ce meni Bil doc na vrata i rec ebem ti unuku stam krades softver picek ti materni! xD
Oni ti nemogu zakonom uc u kucu kolko ti ni HRTov za pretplatu nesmije nasilit da pokazes jeli imas TV u kuci ili ne.

Al kako te Darth Punisher sredio to je nesto krasno.
Pa mi jesmo Balkanci sta ti oces? Ti si Evropljanin a? Pa od*ebi u evropu onda lol sta radis ovdje s nama primitivcima?

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan

"svojom izjavom da pirata nece ostavit u stanu samoga! Znaci ti sve pirate odma smatraš lopovima  i kradljivcima znaci  ako netko  ima ilegalne windowse odma je i lopv i ukrast  ce ti  nešto u stanu kad dođe kod tebe :D :?"

Ako ti pronađeš i citiraš tu moju izjavu, ja ti dam 1000kn odmah na tekući po izboru.

17 godina
neaktivan

Lightning kaže...

naxeem:
Pa da. Znači ti gdje god vidiš nešto što možeš ukrasti, ti ukradeš? - Huh, nisi osoba koju bih volio ostaviti samu u sobi/stanu.. niti dok se popišam. Mogu mislit kako je ljudima koje posjetiš doma, stalno te drže na oku...

Sobzirom da je uvaženi forumaš LUXX izjavio da je prije
koristio piratske verzije, ali se recimo opametio,sigurno ga naxeem(Mr.Moneybag$) drži pod budnim okom kad su zajedno ili barem

pod video nadzorom.
Možda ga vodi sa sobom u WC, jer nikad ne znaš hoće li se aktivirati stare boljke.

P.S.
Oprosti LUXX ne mislim ništa loše.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice