Objavljene LTE tarife i uređaji

poruka: 88
|
čitano: 14.633
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Objavljene LTE tarife i uređaji".
17 godina
neaktivan

Vidim da svi sanjate o LTE brzinama vani a zaboravljate da ste u Hrvatskoj!

Mislite da cete imati 50 mb/s? {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

Ocete, ocete po par sekundi, a onda pad na dosta nize. VIP se hvali HSDPA od 14 mb/s (i vise), a to niko nikada nije imao dulje od par sekundi (osim VIP tehnicara na 1m od BTSa).

3 1 hvala 0
17 godina

Karta pokrivenosti. Trazio sam ovaj nasvrljani 4G povecalom... nasao sam ga. Uzivajte! {#}

Ubersupadupahighspeedmega 4G xD Ubersupadupahighspeedmega 4G xD
Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Objavljene LTE tarife i uređaji

To je jako istina. I da, mislio sam na 1Gbit/s linkove koji povezuju bazne stanice prema jezgri providera. Ne znam koliko znas o 2G/3G siteovima i njihovoj povezanosti prema coreu providera, ali oni nisu povezani nikakvim wireless linkovima nego standardnim zicanim vezama prema jezgri. A ti linkovi pocivaju na L2/L3 opremi koja nije upgradeana vec jako dugo. Znam o cem pricam.

17 godina
neaktivan

Ja već čujem cijelu tribinu kako skandira: "Ovo je smiješno!" {#} zaboravimo brzinu od 75Mbps i recimo neka bude i 20Mbps što je za većinu nas dovoljan DL, no koliki će biti UL? Koliko oni misle da će nama trebati da "pojedemo" tih 3, 20 ili 40 GB. Ja dnevno na ADSL-u (4/0.25) pravim oko 20GB i to me još kolje što mi je sporo. Da prismrdim tim brzinama pa pravio bi i 100GB. A cijene? Koga oni lažu hebote, dajte prvo sredite 3G/HSDPA da radi kako spada i spustite te cijene pa onda eventulno možemo pričat o superextraturbomegagigaultra brzom 4G/LTE... Zabijte se taj huawei stick tamo di vam sunce ne sija! Čobani!

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
skupo uff.. samo nas žele opljačkati kako god stignu
Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
makopos kaže...

U 2012 godini mi još uvijek baratamo internet prometom, dok je Amerika 90-tih od početka interneta imala FLAT rate, mi skoro 20 godina nakon još nudimo pakete po prometu ! To se zove hrvatski napredak.

Sramota VIPa i Tcoma na ovakvim ponudama, dok ne vidim LTE po flat rateu za 300kn/mjesečno neće biti ništa od napretka. Kako oni misle nuditi 70Mbit ili 150/Mbit brzinu za 3GB prometa.. jedna velika LOLchina.

Kao što rekoh prije jedinu prednost tu vidim nuditi uslugu svima VAN grada da se poveća konkurentnost Tcomu, nuditi ovo u centru grada gdje ionako imamo 5 ili više dostupnih operatera je u najmanju ruku bezobrazno, dok drugdje ljudi nemaju ništa ili imaju samo Tcom.

Čuj da je kod nas skupo, i je, i nije, ne branim operatere, trebali bi dati niže cijene (posebno VIP-ova cifra je strava), ali nije ti tako bajno niti po bijelom svijetu, recimo u SAD često imaš reklamiran internet kao FLAT a u stvari ti malim slovima u ugovoru, ne na reklami, piše kako je FLAT do 25GB prometa, nakon čega dernu solidno, i slične nebuloze, npr. u Kanadi ti je uobičajeno na mobitelu da poziv plačaju i pozivatelj i primatelj poziva, što meni nikako nije sjedalo u glavu, ali eto oni tako žive, čak su imali najave i o naplati dolaznog SMS-a, ali ipak se nisu usudili.

14 godina
neaktivan

Dali su ovi normalni pa gdje mi živimo pogledajte cijene...

13 godina
neaktivan

Hmh.. 29 ipo god. Taman na granici, plus ujedno već i imam HT-ov paket od 20 Gb.

Jedino što nema teoretske šanse da imam signal u mom Pripizdovcu Donjem, a i jedini razlog što nisam na flatu ko normalan čovjek jest nesposobnost HT-a da mi da novi zemljani broj radi nekakvog problema sa zemljišnim vlasništvom lokalne priključne stanice, il čega.. Prigradsko novo naselje Zadra i nemam vražji običan tel. priključak!

You are in a dark musty temple. The shadows seem to play tricks with your eyes and you can hear the faint sound of movement.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xnex kaže...

To je jako istina. I da, mislio sam na 1Gbit/s linkove koji povezuju bazne stanice prema jezgri providera. Ne znam koliko znas o 2G/3G siteovima i njihovoj povezanosti prema coreu providera, ali oni nisu povezani nikakvim wireless linkovima nego standardnim zicanim vezama prema jezgri. A ti linkovi pocivaju na L2/L3 opremi koja nije upgradeana vec jako dugo. Znam o cem pricam.

Pa znam ponešto o 2G/3G/4G siteovima, jer mi spada u opis posla :) Doduše, uglavnom se smucam po vani (ne radim za operatora).

No da se vratimo na temu, tamo gdje nema žice, a nema na dosta mjesta, BTS-ovi su s core networkom povezani mikrovalnim bežičnim linkovima. Slažemo se oko toga, ne? Razlika između T-a i Vip-a je u tome što je Vip da izbjegne plaćanje Tcomu najam žice ćešće koristio mikrovalne veze nego T-mobile. Ti se refenciraš više na T-Mobile, ne? Ne znam koliko znaš, ali kada je T-Mobile prošle godine apgrejdao bazne na nove NSN Flexije (s puno problema, da dodamo), apgrejdane su i mikrovalne veze. Vip je to već prije napravio, barem koliko znam.

Vjerujem da su na svim demo LTE siteovima podignuti novi linkovi za vezu s core-om. Barem je tako bilo na jednom na kojem sam radio i imao pristup.

I dalje mi nisi odgovorio zašto 1Gbps veza između BTS-a i corea nije dovoljna?

15 godina

Dobio sam ovu poruku od T-Moble-a. :: T-Mobile prvi uvodi 4G mrezu!Od 02.04. najvise brzine u vasoj tarifi su do 21Mbpsa, a za jos visu brzinu prijedite na Extreme Mobile net za 50kn vise mjesecno. Posto imam tarifu od 20gb nebi isao na tu Extr,, Zanima me kako sad dobit tih 21Mbpsa? Sa ovim starim stickom to nebu islo?? Stick je Huawei e173.

Barcelona FC
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rex251 kaže...
makopos kaže...

U 2012 godini mi još uvijek baratamo internet prometom, dok je Amerika 90-tih od početka interneta imala FLAT rate, mi skoro 20 godina nakon još nudimo pakete po prometu ! To se zove hrvatski napredak.

Sramota VIPa i Tcoma na ovakvim ponudama, dok ne vidim LTE po flat rateu za 300kn/mjesečno neće biti ništa od napretka. Kako oni misle nuditi 70Mbit ili 150/Mbit brzinu za 3GB prometa.. jedna velika LOLchina.

Kao što rekoh prije jedinu prednost tu vidim nuditi uslugu svima VAN grada da se poveća konkurentnost Tcomu, nuditi ovo u centru grada gdje ionako imamo 5 ili više dostupnih operatera je u najmanju ruku bezobrazno, dok drugdje ljudi nemaju ništa ili imaju samo Tcom.

Čuj da je kod nas skupo, i je, i nije, ne branim operatere, trebali bi dati niže cijene (posebno VIP-ova cifra je strava), ali nije ti tako bajno niti po bijelom svijetu, recimo u SAD često imaš reklamiran internet kao FLAT a u stvari ti malim slovima u ugovoru, ne na reklami, piše kako je FLAT do 25GB prometa, nakon čega dernu solidno, i slične nebuloze, npr. u Kanadi ti je uobičajeno na mobitelu da poziv plačaju i pozivatelj i primatelj poziva, što meni nikako nije sjedalo u glavu, ali eto oni tako žive, čak su imali najave i o naplati dolaznog SMS-a, ali ipak se nisu usudili.

Samo kaj je u Kanadi, barem kolko sam ja čul, fixni telefon đabe, a mobitel se smatra luksuzom i zato nije jeftino.

Trust me, I'm a Jedi!
15 godina
neaktivan

S obzirom da je i meni donedavno isto spadalo u posao, i sam znam neke stvari o tome. Doduse, vise su mi struka podatkovne mreze nego mobilne, ali nevermind.
1 Gbit/s *nije* niti priblizno dovoljna propusnost za ono sto oni zele ponuditi putem tih linkova, a kamoli vecina linkova koji su sporiji od toga. Tj. ono sto narod trazi - flat i sl. spike. Druga stvar, ako su ti mobilne mreze struka, moras znati da nije sve u BTS-ovima i NodeB-ovima, nego i na uredjajima koji ih spajaju na core. A to je ono o cem ti pricam, to pouzdano znam da na *vecini* siteova nije otislo dalje od Extremeova kupljenih pred 4-5-6 godina. Kada sam konfigurirao interkonekciju izmedju sitea i corea, pokazalo se da, pored voice prometa koji ima priority queue u odnosu na data, i to ce uvijek biti tako, data promet zdere ko lud preostali raspolozivi bandwidth. A tad se jos radilo o "obicnim" 3G siteovima. A microwave, stogod moji kolege radiovalovci kazu, NIKAD nece imati pouzdanost zicanih linkova:

:) :) :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 23:17 (xnex).
17 godina
protjeran

Link za frfljaroše...

http://zombix.net/glob/tag/lte/

P.S. al ga gnječite.. mila majko... klinčarija nema pojma što su prvi korisnici HT ADSL-a prolazili.. ili prvi korsnici EDGE tehnologije.. ;))

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 23:49 (Mayo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako su jadni... a da pokriju naprimjer veća sela u okolicama gradova sa 3G-om a onda tek 4G! Imam samo EDGE, ali kada dođem u Slavonski Brod ili Osijek već se osijeti razliku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

neko je spominjao Ameriku s njihovim flat ratovima, mili moj, u americi je koma naspram nas. em nema il slabo radi (sporo) taj flat rate, il u novim tarifama nema ni spoemnta od flata.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pohlepa je hrvatska vrlina

sve pere termin "flat"

realno gledajući za prosjećnog korisnika 20gb je i više nego dovoljno a s tom brzinom da si mobilan cijena je fer a da ne govorim o latencijama.

Onaj ko ima platit će. Oni koji nemaju koristit će žicu. Sve je to ionako luksuz.

0 0 hvala 0
17 godina

Jel ova pokrivenost neka šala ili? Ove 4G tarife su bez mozga. Trenutno plaćam 240Kn za oko ~100GB mjesečno za dsl/telefon. Da pokriva moje područje ta da mogu prvo testirati i da je flat i cijena 150 Kn, sutra bih otišao u VIP i uzeo stick na pretplatu na 2 godine bez ikakvog razmišljanja + odjavio T-com/telefon. Ali stvarnost je malo drugačija. Više ne gejmam kao nekad pa me lag ne bi smetao i ovo bi bilo idealno da se NAPOKON riješim T-com-a.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Karteli opet namjestili cijene i smiješne pakete. Pokrivenost će im bit 5 većih gradova RH (bez predgrađa). Ostali će prije dobit LTE signal od BiH, Italije i Slovenije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Mozda Slovenije i Italije, ali Bosne? Pa Bosna se tek 3G-om pokriva...
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running? /// Everyone has a dark side--you show me yours and I'll show you mine.
17 godina
protjeran
8ax kaže...
Mozda Slovenije i Italije, ali Bosne? Pa Bosna se tek 3G-om pokriva...

Šta ti nije jasno? Pa prije će od tamo dobit signal, nego iz RH.

17 godina
protjeran

dupli post

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 12:07 (memulica).
16 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Vidim da svi sanjate o LTE brzinama vani a zaboravljate da ste u Hrvatskoj!

Mislite da cete imati 50 mb/s? {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

Ocete, ocete po par sekundi, a onda pad na dosta nize. VIP se hvali HSDPA od 14 mb/s (i vise), a to niko nikada nije imao dulje od par sekundi (osim VIP tehnicara na 1m od BTSa).

Ja imam te brzine od kada imam stick za do 21Mbs zadnjih godinu i pol izvoli na temu gdje se mjere brzine pa traži moje postove i ne lupaj na pamet, ako netko ima kvalitetu i najveće brzine onda je to vip

a kada pređem na dual carrier ili i lte i to ću postati pa i to provjeri

bug caruje, um klade valja
16 godina
neaktivan
dominik.spajic kaže...

Kako su jadni... a da pokriju naprimjer veća sela u okolicama gradova sa 3G-om a onda tek 4G! Imam samo EDGE, ali kada dođem u Slavonski Brod ili Osijek već se osijeti razliku.

Neće jer 3G bazna baca oko sebe samo 300-400 metara u krug znači trebali bi stavljati bazne svakih cca 800m hoćeš ti to platiti? 3G na 2100Mhz ima mali domet da li je to konačno jasno

a sada zašto 4G? zato što 4G na 800Mhz dospijeva svuda gdje je bilo analognog tv signala ili edge-a koji je na nešto višljih 900Mhz ali čak bolje pokriva i od njega, i lte bazna na 800Mhz ne baca oko sebe samo 300-400m u krug nego može kilometre, te ih treba puno manje da pokriju Hrvatsku, jel to sada konačno jasno???

15 godina

Dolazak LTE-a je dobra stvar, a to šta ga nema po selima...hebiga, šta biste radije da čekamo i nemamo ga uopće pa tek kad bude pokrivenost 100% da onda tek ponude lte... uvijek će biti prvo u velikim gradovima ono najbolje i to s razlogom, a kao šta su neki već rekli kada susjedne zemlje se maknu sa anologne tv, tj. frekvencije 800 MHz onda će pokrivenost se uvišestručiti...ali bilo bi glupo da dotad nitko nema

Kako god okrenete bolje je da je došao LTE kod nas uopće, pokrivenost će postupno, a ionako nije tu samo za torrente skidati tako da ovo je samo plus za one koje žele, nitko nikoga ne sili i ja osobno nemam para za plaćati uz fiksni net još i ovo ali mi je stvarno drago što smo barem započeli s širenjem nove 4G mreže - kao što već rekoh, od toga da smo čekali da pokrivenost tek naraste do toliko i toliko posto nema nitko ništa, samo još više ljudi bi čekalo...

edit: može samo još cijena pasti dok se oslobodi frekv. pojas od 800 MHz (valjda iduće godine) i dok ostali dobiju LTE za koju godinu ;)

Avira+CIS
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 23:55 (njonji).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I neki trebaju naučiti razliku između mobilnog i fixnog neta, ako vam treba na više lokacija uzet ćete mobilni, ako vam treba samo doma uzet ćete fixni samo što se bakar ne da vući za sobom ostaje doma,

ljudi u ruralnim krajevima koji nema šanse da dobiju adsl, a ima ih i u naselju do Velike gorice to im je idealna šansa da dođu do neta naravno kada dođe pokrivenost a i cijene malo padnu bar kod vipa

oni će jako cijeniti tih 20 ili 40GB ili i više jer nisu imali ništa ili samo edge, ne skidaju svi bjesomučno torrente imaju i druge zabave po netu makar pročitati novine, provjeriti mail, ili sudjelovati na forumu

vjerujem da će sa vremenom doči i druge povoljnije i raznovrsnije tarife baš kao što je bilo i sa 3G, na početku nije bilo ni izdaleka 20GB za 100kn a ne to je došlo postepeno, pa će tako i sada, sve je to već viđeno kada se uvodio 3G

0 0 hvala 0
15 godina

Ma dobro, znam da ima ljudi kojima je to prijeko potrebno, ali sumnjam da su svi oni koji su ovdje govorili kako bi taj promet potrošili za par dana sa sela i da im to nije bilo (barem među ostalim stvarima) na umu ;)

Avira+CIS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam tebi konkretno napisao nego općenito

tko ima mogućnost adsl-a ima tko nema nema, tko treba net i tu i tamo zbog posla uzet će samo mobilni ili i mobilni na adsl po potrebi,

ali to ne služi za veliko torrentovanje, bar ne još

0 0 hvala 0
17 godina
rex251 kaže...

Da samo što oni nemaju 3000 do 5000kn mjesečnu plaću, nabi 300 kn mjesečno kinezu ili indijcu pa ne bi nitko tamo koristio takve usluge, niti bi se razvili ovako kako su se razvili. Treba se prilagoditi tržištu. Indijske vlasti su se debelo prilagodile i sad Indijci su među prvima u svijetu po davanju IT znanja i vještina. Pola Google-a i Adobe-a ti je iz Indije.

Moraš stvorit nešto jeftino da ljudi to počnu koristiti, za nekih 3-5 godina kad plaće narastu neka dignu cijene, neću se buniti. Ali pitam sad sve i VIP i Tcom ako čitaju, koja svrha ovakvih usluga da samo IT developer od cca 7000 kuna plaće uzme vašu uslugu i razvija Apps za takve stvari, kad običan čovjek ne može platiti tu uslugu. Jel me kužite ?

Šta znači razvijanje Apps-ova i IT developeri kad nema tržišta kod nas koje će koristiti te usluge jer im je OSNOVA dakle cijena mobilnog interneta PRESKUPA. Dok VIP i Tcom ne raskinu ovaj začarani krug neće biti nikakvog poboljšanja u mobilnoj IT industriji u RH.

A i BUG kao časopis bi baš trebao nešto reći više o ovome, baš o ovome što sam ovdje napisao. Bez ljudi i medija koji će nešto reći, gurati, tražiti odgovore, ispitivati neće biti ništa, od lijenosti se ne bude ništa napravilo, ili čekati "bude netko drugi", tako možemo unedogled.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 9:58 (makopos).
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Samo ne znam, moram ovo reci... koja ce kretencina koristiti ovo? (NHF) skupo ko suho zlato, pa ja se pitam koji je njima k?!?! slicna stvar i sa ADSL-om kojeg reklamiraju na t-comovim stranicama (20mbit/s brzina i 15 GB prometa).... haha, pa vicevi su im bolji i od hase i chuck norrisa zajedno.

Ne racunam ljude poput rockfellera ili pak one kojima mamica i tatica financiraju citav zivot...

to nisu vicevi

uvjek ce se nac neko ko ce ovo kupit,pa makar se samo k*rcio

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Istina svaka roba nađe svog kupca...

ali gledam Vip na kojem jesam,

A1 njihov gazda u svojoj Austriji ima najskuplju tarifu tamo 40GB za 89.90 eura, što je Vip napravio? doslovno je maltene preslikao sa 600kn za 40GB tu tarifu i kod nas.

Dobro da li se mi ikako možemo platežno uspoređivati sa Austrijancima? da li se tu netko najeo ludih gljiva ili što?

Mogao bi i Bug kao časopis pitati ovo ili ono ali bojim se da oni nisu dužni nikome polagati svoje račune osim svom gazdi na žalost

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice