Nvidijini novi driveri prže kartice?

poruka: 143
|
čitano: 17.546
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidijini novi driveri prže kartice?".
16 godina
RE: Nvidijini novi driveri prže kartice?
Jebodiah kaže...

Pa nije tu Amd/Ati i Nvidia kriva sto im ne rade , jer ne stancaju graficke kartice..

I skidajte driver maticnih grafickih karata a ne genericki od proizvodaca GPU.

Jer, firme poput Xfx, Asus, His, Gigabyte itd  prave drivere za svoje produkte,  da bi radili savrseno po svojim slozenim komponentama..Malo su promjenjeni od Ati/Nvidijevog generickog drivera, bas zato sto su razne kombinacije GPU, RAM, i slicnih dodataka..

Ajde, evo baš sad skidam drivere sa gigabyte stranice, pa ću vidjeti malo kakve će biti razlike, dosad sam uvijek skidao sa nvidie stranice, i nije mi ni na kraj pameti bilo ić na gigabyte stranicu. 

@borgus: hvala na podatku, sad mirne duše idem na nove drivere, jer najgore bi mi bilo da nemogu si kloknut grafuIzlanuo se

17 godina
neaktivan

Prema tekstu, performanse su pale samo u beti Starcrafta 2, big deal, pa igra je još u beti.

Kao drugo, jednom sam imao ATI-jevu gafu kojoj izgleda ventilator nije radio od kad sam ga kupio, samo što sam ja to primjetio tek nakon par mjeseci kad su počele izlaziti zahtjevnije igre koje su mi se stalno smrzavale. Nakon toga sam stavio gore Zalmana i kartica je još dugo potrajala. O kakvom to prženju pričamo? Ne vjerujem da su nVidia čipovi puno različitiji od ATI-ja.

Osobno sam driver jučer instalirao, vidjet ću da li igdje gubim performanse, a pregaranja se ne bojim jer imam ručni potenciometar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

komentari su vam na razini djece iz 4 osnovne..

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 16:15 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Prema tekstu, performanse su pale samo u beti Starcrafta 2, big deal, pa igra je još u beti.

Kao drugo, jednom sam imao ATI-jevu gafu kojoj izgleda ventilator nije radio od kad sam ga kupio, samo što sam ja to primjetio tek nakon par mjeseci kad su počele izlaziti zahtjevnije igre koje su mi se stalno smrzavale. Nakon toga sam stavio gore Zalmana i kartica je još dugo potrajala. O kakvom to prženju pričamo? Ne vjerujem da su nVidia čipovi puno različitiji od ATI-ja.

Osobno sam driver jučer instalirao, vidjet ću da li igdje gubim performanse, a pregaranja se ne bojim jer imam ručni potenciometar.

Ako vent na grafi ne radi od kupnje grafe takva grafa ide odmah na reklamaciju i zamijeni se drugom,a ne da ja još moram snositi dodatni trošak kupnjom nereferentnog coolera.To ti se zove princip.

Također velika večina ljudi nije informatički nastrojena i nema pojima što je riva tuner ili potenciometar,a kamoli da znaju raditi sa time.

A takvim ljudima sa Nvidijinom grafičkom ovaj bug u driverima predstavlja itekako ozbiljan problem.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina

Ma najbolje da Nvidia uz download drivera naznači da je za ovu verziju potreban Riva Tuner ili potencimetar...Namigiva.Sorry,ali ima i nas koji se ne igramo pa nam takve stvarčice i nisu bitne.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prije nekih 2 godine imali su probleme s grafičkim karticama za prijenosnike crkavale su ko lude a sad ni drivere neznaju napravit.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nek netko kaze da ATI ima probleme s driverima. :P

- Psiho246
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Jebodiah kaže...

A sto vi napali jadne firme.....

Koliko shvacam Ati/AMD i Nvidia, Intel, Via, itd... proizvode samo chipove, i chipsete, a komplet poput graficke karte, u sto ukljucuje graficki prosecor GPU, radna memorija, Ramdac, kondenzatori itd.  pravi druga firma, poput Pcpartner (za Amd/Ati graficke ) itd..

Pa nije tu Amd/Ati i Nvidia kriva sto im ne rade , jer ne stancaju graficke kartice..

I skidajte driver maticnih grafickih karata a ne genericki od proizvodaca GPU.

Jer, firme poput Xfx, Asus, His, Gigabyte itd  prave drivere za svoje produkte,  da bi radili savrseno po svojim slozenim komponentama..Malo su promjenjeni od Ati/Nvidijevog generickog drivera, bas zato sto su razne kombinacije GPU, RAM, i slicnih dodataka..

U svakom slucaju, nema mjesta da sprdamo ko je losiji i bolji,, svi su dobri i isplativi.. AMD/Ati zasad su skupi, kad dodu Nvidijevi directx11 GPU na trzistu, opet ce ljudi trljati ruke, jer ce pasti cijena..

Ovo sad je najgore vrijeme gdje samo jedna firma dominira, pa drzi monopol, pa i nama nije isplativo...

Ako grijesim u pogledu situacije o grafickih elemenata, ispricavam se, ali... ne trebate se zamarati s tim stvarima,.

I da, preporuka je, koju imate graficku kartu od kojeg proizvodaca , skinite od njih a ne uzimajte odmah od proizvodaca GPU ,..

Zlu ne trebalo...

Adieu

ovaj tvoj post je bez 0.001% smisla i skroz he offtopic

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Koliko sam ja primjetio ta priča o lošim ATI-evim driverima se najviše vuče od izlaska HD4xxx serije.

Što je shvatljivo pošto za preformanse i cijenu nisu mogli komentirat pa onda udri po driverima,samo je bitno da nešt kod ATI-a nevalja.

Kroz moje ruke su prošle i Radeonke i gForcice i nikada nisam imao problema sa driverima.Neznam možda sam ja samo sretnik.Namigiva

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
Žalosno je da se takve greške događaju...
16 godina

Evo jedan dobar komentar na koji sam naišao na guru3D forumu:

"Maybe they plan on killing lots of cards, so people buy the Fermi ones lol."

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

u jednu ruku sam sretan što na pili imam 5850 a u drugi imam sreće što mi se ti driveri nisu skinuli na drugi komp jer ove 9600gt su i tako poznate po zagrijavanju (nešto u rangu Durona xD)

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Psiho246 kaže...

Koliko sam ja primjetio ta priča o lošim ATI-evim driverima se najviše vuče od izlaska HD4xxx serije.

Što je shvatljivo pošto za preformanse i cijenu nisu mogli komentirat pa onda udri po driverima,samo je bitno da nešt kod ATI-a nevalja.

Kroz moje ruke su prošle i Radeonke i gForcice i nikada nisam imao problema sa driverima.Neznam možda sam ja samo sretnik.Namigiva

Ta prica se vuce od 2XXX serije.

3XXX serija nije imala problema a 4XXX serija je imala problema sa 4850 karticom koja se u pocetku previse grijala jer je vent radio samo na 20-30% ako se sijecam.

Nista strasno.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

budimo realni i jedni i drugi imaju probleme sa driverima ja osobno nisam ali po netu kruze problemi koje ljudi imaju. ja osobno koje god sam ins komp mi je kako treba radio bez problema a sa nvidiom dok sam imao moram priznat bilo je drivera koji nisu radili kako treba. zao mi je sto ati sa driverima ne moze pratit odlicne kartice koje izbacuju ali mozda namjerno sa novim driverima ne zele skroz otkljucat maksimalo performance za 5xxx seriju dok fermi ne izađe. ja se nadam da je tako

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 17:56 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
17 godina

Pasivno hlađene kartice imune su na taj problem.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

bila je prije jedna verzija koja mi nije spuštala brzinu venta... doduše puno bolje nego ovo

Treba li operirati i vaše računalo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Dobro im je to sa ventilatorom. Ja kad sam sad pročitao vijest na BOL-u sam mislio da se softverskim putem može kako oštetiti grafički chip na kartici. Dobro sad ipak nada umire posljednjaCool

weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Istina je, jer su meni iz NVIDIE poslali ovaj email: (Pošto sam registriran na njihovoj stranici, i čim izađu novi driveri oni mi ih pošalju na email)

196.75 GeForce Alert!
We are aware that some customers have reported fan speed issues with the latest 196.75 WHQL drivers on NVIDIA.co.uk. Until we can verify the root cause for this issue, we recommend that customers stay with, or return to 196.21 WHQL drivers. The 196.75 drivers have been temporarily removed from our website.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 19:12 (tajo2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da sam žrtva nvidijinih nesposobnjakovića, pošto redovito updejtam drivere, kad sam upalio komp, pri podizanju sustava su se pojavili artefakti, pun brod nekih crtica i neće ući u windowse, ventilator radi, ali osjetno sporije... majku bih im spomenuo najradije...x

dižem ruke od nvidije, priklanjam se ati-ju, po mogućnosi 5770

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 19:32 (zaky).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ja imam instalirane 186.75 drivere na win7, to su valjda ti jer ih više nema za downloadSmijeh. Nemam nikakvih problema, doduše meni vent radi nonstop na 30% za 2D i 3D, ali u zadnje vrijeme koristim MSI afterburner u kojem ocam grafu prije igranja i ujedno mi je poštelan rad ventilatora s obzirom ne temp.

No ipak probao sam micat slider sa 30% na 100% i opet natrag i nisam čuo promjene u vrtnji venta. Al baš mi se fućka max temp za crysis je bila 59°C. Radi se o MSI 8600GTS

E da i nestao mi problem s trzanjem u rFactoru. Nisam siguran jel samo do drivera ili i nekih updatea winsa no zasad ide glatko. Još obavim par testova i ako sve šljaka potpuno selim na sedmicu (stavljam ju na prvo mjesto u bootmgrNamigiva).

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
moja je riknula, ima sve simptome zbog novih drajvera
15 godina
protjeran
epic kaže...
brhgzugfewu kaže...

Death to Nvidiaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!Cool

koji glupi komentar, nema dada8 (low) da vidi da na ovom forumu nema samo nvidia fanboya

Budala je budala, bez obzira na stranu, stranku, boju... kojoj pripada!

Nazalost na ovim nasim prostorima morona nikad nije nedostajalo pa tako nece ni sada, u najgorem slucaju ce promijenit boju i nastavit s sipanjem svojega proljeva.

Za ovog ovdje se dam okladit da je jos do jucer pljuva po radeonkama a danas je veliki ATI fan

Eto toliko od mene, za kraj cu samo da nadodoam da sam i ja skoro najebo ali kako kazu bit ce bolje - gore ne moze.

17 godina
neaktivan

gdje je ona zlatna serija 6xxx od nVidie. Šteta.
Kada pogledate, zadnji pravi mainstream čip od nvidie je bio 9600GT koja je
bila sasvim dobra. Fale mi nvidi-ine čistokrvne mainstream kartice, a ne
ove nekadašnje high-end po nižoj cijeni koje se griju, dosta troše, bla bla(9800GTX, GTS 250)
6600GT je za mene bila naj grafa od nvidie. Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 20:15 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

gdje je ona zlatna serija 6xxx od nVidie. Šteta.
Kada pogledate, zadnji pravi mainstream čip od nvidie je bio 9600GT koja je
bila sasvim dobra. Fale mi nvidi-ine čistokrvne mainstream kartice, a ne
ove nekadašnje high-end po nižoj cijeni koje se griju, dosta troše, bla bla(9800GTX, GTS 250)
6600GT je za mene bila naj grafa od nvidie. Izlanuo se

Da zbilja odlicna serija. Half Life 2 i cod 4 na visokim detaljimaSmijeh  i bez brige si.

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Da zbilja odlicna serija. Half Life 2 i cod 4 na visokim detaljimaSmijeh  i bez brige si.

Half-Life 2 da..ali cod 4 i ne bašBelji se

15 godina
protjeran
Penryn kaže...
wyks kaže...

na manjoj rezi i bez ludjackog aa i af filtra cak i cod4 ide na full detaljima

17 godina

Jel se sjeća netko "optimizacija" za 3dmark2003 u Nvidia driverima? Ona cura što leti zrakom na Nvidiji jer su pretjerali sa "optimizacijama" pa se zmaj ispod cure uopće nije ni iscrtavao :)

17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Nisam znao. Sa ovom 8400GS jedva da uopće ide a ne tek na full detaljimaIzlanuo se

17 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Penryn kaže...
wyks kaže...

No normalno 1024*768

Ipak mi je to bio komp iz 2005.

16 godina

Ubuduće pamet u glavu,nemojte odma bezglavo instalirat nove drivere dok se ne provjere.Nvidia več dva drivera zaredom zayebe svaka im čast.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice