Nova dimenzija Googleovih karata

poruka: 19
|
čitano: 5.050
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova dimenzija Googleovih karata".
16 godina
Haha...ovo bi mogao biti prvi Cookov zajeb...:p
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

9 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dobro su to googleovci smislili, prvo ce vidjeti sta apple nudi, pa ce imati tjedan dana vremena da razmisle kako ce ih nadjacati :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nova dimenzija Googleovih karata
Nadam se da ce s 1 m visine davat sliku 4k rezolucije i da ce se uzivo streamat sa satelita 60 fps ;D
KUPUJEM LOGITECH DRIVING FORCE GT!!
14 godina
neaktivan

Mnoge sate sam proveo "šetajući" kroz Vancouver koristeči Google maps.{#}

Peace and prosperity for us all thru superior firepower
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 15:45 (Fermi).

5 0 hvala 0
17 godina

Prošle godine su snimali naše gradove za Street View i rekli da će ta značajka biti dostupna za Hrvatsku ove godine...

Do danas ništa

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
neaktivan
Fermi kaže...

Mnoge sate sam proveo "šetajući" kroz Vancouver koristeči Google maps.{#}

Radije da si mnoge sate proveo šetajući s djevojkom koristeći vlastite noge. ;)

16 godina
neaktivan

Ne samo da ništa od Street view-a za Hrv, nego je datum karata toliko očajan i fali toliko ulica, da je već skoro neupotrebljivo. Kada svoje mjesto učitam u google maps i Bing maps, razlika je toliko velika, da je to neopisivo!

Iskreno se nadam da će google što brže iskoristiti one snimke naših ulica...

Zdravac

3 0 hvala 0
15 godina
EZY-E kaže...

Dobro su to googleovci smislili, prvo ce vidjeti sta apple nudi, pa ce imati tjedan dana vremena da razmisle kako ce ih nadjacati :)

krivo si procita oni svoje prestavljaju tjedan dana prije apple-a

16 godina
protjeran
Zdravac kaže...

Ne samo da ništa od Street view-a za Hrv, nego je datum karata toliko očajan i fali toliko ulica, da je već skoro neupotrebljivo. Kada svoje mjesto učitam u google maps i Bing maps, razlika je toliko velika, da je to neopisivo!

Gle, ak se ne mozes zadovoljiti s kvalitetom karata koje google pruza, postoji pregrst KOMERCIJALNIH rjesenja koja ce imati azuriranije karte al i vece rezolucije, ako si spreman platiti masnu lovu, izvoli.

Karte koje daje google redovno osvijezava, pa sada za moje podrucije imam karte ne starije od 3-5 godina sto smatram veoma azurnim za takvu vrstu usluge.

Mozda ce google cesce osvijezavati karte ubuduce, posto vec neko vrijme njihov satelit slika zemlju? mozda napokon uvode 3D na mapse al da to nije plugin od eartha vec web gl kartu i pripadajuci api, NADAM SE! :)))

14 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

jedina navigacija koja nesto vrijedi u manjim zemljama je nokia maps

garmin adria route, google i drugi su redom inferiorni po pitanju osnovne navigacije

sve ove 3d gluposti samo prikrivaju nedostatke

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
17 godina
apoteka kaže...
Zdravac kaže...

jedina navigacija koja nesto vrijedi u manjim zemljama je nokia maps

garmin adria route, google i drugi su redom inferiorni po pitanju osnovne navigacije

sve ove 3d gluposti samo prikrivaju nedostatke

Istina.

Nema GPSa do Nokia Maps-a.

Jedva cekam kupiti novi mobitel koji ce vjerojatno biti Nokia, da dobijem tu uslugu vrhunske BESPLATNE glasovne navigacije.

Da sam slusao Garmin uvijek, mogao sam vec par puta zavrsiti 2 metra pod zemljom. xD (salje u suprotne smjerove autoputa, spaja ceste gdje ih nema...itd.)

- Psiho246
16 godina
FireMan97 kaže...
Nadam se da ce s 1 m visine davat sliku 4k rezolucije i da ce se uzivo streamat sa satelita 60 fps ;D

Mogućnost snimanja sa visine od 1m nikad nećeš dobiti u toj rezoluciji, čak u nikakvoj rezoluciji nećeš dobiti tu mogućnost, jer je to kršenej privatnosti.

Iako postoje kamere koje to rade ali to je za vojnu i vladinu upotrebu, postoji zakon koji dopušta civilima (nama) zoom do cca. 100m visine u rezoluciji 1024x768 oko 1 mega pixel to je softwarski ograničeno iako može i bolje od toga.

No to jedrugi par čarapa, moje mišljenje je da bi mogli predstaviti ovo Live Stream camera i Still Camera u HD rezoluciji, a te kamere su nedavno lansirane u svemir, a bit će instalirane na ISS.

Firma se zove UrtheCast link je dolje:

http://www.urthecast.com/

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wVZA1V4Ttc0#!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jPrN_Z1J52A

Iako ovo nema veze s Google-om ni s Apple-om, a ova firma ima ajmo reći tehnologiju i ideju, ali možda nema love, pa bi mogla tražiti Goolge i Apple da to objedine u jedno (Socijalna mreža, Live Stream, Still Capture sve u HD-u, a za Google će biti ok zbog Google Maps, Google Earth, Apple smartphone i dalje bla, bla,...)

Ukratko ja jedino što čeka je pokretanje ove tehnologije UrtheCast da vidim kako će to biti,

bit će kršenja privatnosti, ali narod je navikao buniti se par mjeseci nakon toga mir i tišina, brzina prijenosa će biti ok nije bed postoje sateliti (nano sateliti) koje će u niskoj orbiti biti, te će oni doprinjeti brzini prijenosa podataka, do krajnjih korisnika.

Ovo će biti iz početka Live Stream bez mogućnosti dodavanja koordinata (kontrola kamere), kasnije će i to biti mogućnost možda uz plaćanje, ali na početku će se koristiti za snimanje planete, te dodavane still snimki u google earth, meteo usluge će biti najbolje jer je u real-time-u (kašnjenje do 5 sekundi)

Ma sad sam se napisao, a krepan sam ko konj,.. ma sve je to zanimljivo

[M|C] LuX_CROATIA
16 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Gle, ak se ne mozes zadovoljiti s kvalitetom karata koje google pruza, postoji pregrst KOMERCIJALNIH rjesenja koja ce imati azuriranije karte al i vece rezolucije, ako si spreman platiti masnu lovu, izvoli.

Karte koje daje google redovno osvijezava, pa sada za moje podrucije imam karte ne starije od 3-5 godina sto smatram veoma azurnim za takvu vrstu usluge.

Mozda ce google cesce osvijezavati karte ubuduce, posto vec neko vrijme njihov satelit slika zemlju? mozda napokon uvode 3D na mapse al da to nije plugin od eartha vec web gl kartu i pripadajuci api, NADAM SE! :)))

Naravno da nisam zadovoljan. Tako sam i napisao, zar ne?!!

...zato sam KUPIO aplikaciju Mireo Don't panic za svoj iPhone. Odlična je, karte HRV su svježe, radi odlično, brzo... nemam zamjerke.

Nije skupa, i odlučio sam bar malo doprinijeti hrvatskim developerima!

Eto, da ne misliš da samo znam kritizirati!

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 22:15 (Zdravac).
13 godina
neaktivan

eto ljudi najdetaljnija karta hrvatske, osvjezava se vise puta godisnje 
http://www.arkod.hr/

ako poljoprivrednici mogu koristiti kartu onda valjda mogu  i informaticari haha {#}

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
lordiggy kaže...

ako poljoprivrednici mogu koristiti kartu onda valjda mogu  i informaticari haha {#}

Ne znam odkud ti da se osvježava  više puta godišnje, zato jer prema mojoj terasi koja na slici nema krova, karta nije osvježena najmanje 2 godine.

Ili se osvježavaju pojedine regije, pa sam ja izuzet :D , ili se ne osvježava tak često kolko ti misliš.

http://bux.ratovi.net/?r=plahy Ja sam Hrzan zagorski Tarzan teri išče po huste ljude, teri navek ti veli ŽIVELI i hodi bume si spili!
14 godina
neaktivan

Da, gledam i ja ARKOD i jedina korist za mene je samo pregledavanje jer drugo ništa niti nema. Slika je puno kvalitetnija od Googla ali završava na granicama Hrvatske.

0 0 hvala 0
17 godina
lordiggy kaže...

Ova karta je genijalna, (jedino je "pan" malo glupo rjesen) pa di ste bili dosad s njom... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...
lordiggy kaže...

http://www.arkod.hr/ (...)

Ne znam odkud ti da se osvježava  više puta godišnje, zato jer prema mojoj terasi koja na slici nema krova, karta nije osvježena najmanje 2 godine.

Ili se osvježavaju pojedine regije, pa sam ja izuzet :D , ili se ne osvježava tak često kolko ti misliš.

Podloga (zračna snimka) za područje Pule stara je cca godinu dana. Kišni vrtovi u Nazorovoj se vide (završeni su krajem veljače 2011. godine), prema zelenilu, rekao bih da je kasno proljeće ili ljeto, prema sjenama, kasno poslijepodne u ljetnim mjesecima, a u Areni se postavlja pozornica (prvi koncert bio je Zuccherov 18. 06. 2011., a posljednji Gibbonijev 27. 08.).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
protjeran

A ja vidim svoje krumpire,koliko su narasli :D

XxElectroFuckerxX
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice