Nougat i nakon osam mjeseci dostupnosti još uvijek

poruka: 36
|
čitano: 5.955
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nougat i nakon osam mjeseci dostupnosti još uvijek".
16 godina
neaktivan

Eto razlike kada daš mutavim operaterima da upravljaju nadogradnjama u usporedbi s iOS-om koji ne je*e operatere niti 2%. Operatere treba izbacit iz igre kada su nadogradnje u pitanju.

32 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisu samo lešinari krivi za to. masu uređaja jednostavno nemreš ažurirat jer "ne podržavaju" novije verzije iz pitajboga kojih razloga. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
18 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uvijek sam bio za Android ali evo npr. Android 7.0 je izašao u 10. mjesecu, S6 koji je i dan danas vrh od mobitela a ja čekam nadogradnju 7 mjeseci i još uvijek ju nisam dobio. Taman sam u nekoj fazi kad razmišljam promijenit mobitel i dobro ću razmislit da li ću Android. Na žalost jedini problem je što mi je alternativa iOS koji nije baš za uređivanje po mojoj volji ali mislim da ću preći preko toga, podrška im je miljama ispred. Kako je moguće da je iPhone 5s koji imam kao drugi mobitel prima nadogradnje i brzo radi, zapravo brže nego ikad prije a S6 koji je došao 2 godine poslije moram čekat nadogradnju 7,8 mjeseci. Ja razumijem da Samsung mora ubacit svoje gluposti u OS ali 7,8 mjeseci čekanja je preko svake mjere.

19 2 hvala 0
13 godina
Re: Nougat i nakon osam mjeseci dostupnosti još uv
Ajar kaže...

nisu samo lešinari krivi za to. masu uređaja jednostavno nemreš ažurirat jer "ne podržavaju" novije verzije iz pitajboga kojih razloga. 

Evo u čemu je problem za non-Google uređaje (konkretno Xiaomi, ali vrijedi i za ostale): 

Providing the latest Android update requires compatibility across a large set of hardware and software configurations, which means we need to work with Google, vendors, partners, and our own engineering teams on making sure everything works. Not only does this mean resolving a bunch of compatibility issues, but it also means optimizing for things like power and memory consumption. So we always try to provide the latest if we can as long as we are not breaking the user experience. I want to point out that unlike some manufacturers who push very minimal software feature changes once the device is in the hands of the consumer, MIUI has a frequent update schedule for updates to its own ROM.

This means that even between Android version updates, a MIUI user is getting interesting and useful feature rollouts, stability improvements, performance optimizations, and bug fixes many times per year. And on top of that, we push out major feature changes with our major MIUI version updates. So while we are working hard to keep our Android version updated to the newest version, we are also working hard to push out a whole host of useful updates for the user within MIUI. So when the user wants the "latest and greatest" software, we believe we are providing that from a holistic feature perspective, because our latest and greatest includes all the features of MIUI that you guys know and love in addition to many Android features, and is optimized to run all of these smoothly.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
17 godina

Ajd ti meni objasni kakve veze ima Android s time što ti na Sranjsungu S6 još nisi dobio Nougat, a pitanje je i da li češ uopće dobiti.

Želiš podršku, a kupiš Sranjsung, nema logike brale.

Kupi ili Nexusa dok ih još ima ili Pixela.

Evo ja kupio Lenovo P2, mob koji je izašao prije par mjeseci  na Androidu 6.1 i prije 2 tjedna dobio Nougat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 19:15 (crozoki).
16 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Ajd ti meni objasni kakve veze ima Android s time što ti na Sranjsungu S6 još nisi dobio Nougat, a pitanje je i da li češ uopće dobiti.

Želiš podršku, a kupiš Sranjsung, nema logike brale.

Kupi ili Nexusa dok ih još ima ili Pixela.

Evo ja kupio Lenovo P2, mob koji je izašao prije par mjeseci  na Androidu 6.1 i prije 2 tjedna dobio Nougat.

Podrška na svim Android uređajima traje 2 godine. Nexus barem kada sam ja kupovao performansama, kamerom i display-om nije bio niti blizu Samsungu a te stavke su meni jako bitne, pogotovo display i kamera. Ono što me u ovom trenutku odvlači od iPhonea s obzirom na cijenu je jedino display, nema šanse da bi mi se oko naviklo na bilo što a da je slabije od displaya S6 a trenutno nema nitko takav display.

12 godina
neaktivan

Ja živim u BIH i imam S6 edge koji je dobio update na 7.0 prije nekoliko dana ,možda više od mjesec, a operater mi je HT ERONET. S6 i S6 edge su skoro isti ne vjerujem da je do toga, da nije do tvog operatera ili države (pretpostavljam da si iz HR)?

9 godina
odjavljen
Imao s6 i sad nexus 6p i ekran i kamera vrhunski...
17 godina

Motorole spadaju u sam vrh brzine ažuriranja...koda su nexusi. Par dana kasnije  ili dva tjedna od puštanja OS-a u opticaj.

@crozoki jeli P2 dobijao kakvu zakrpu za onaj mali bug sa sinkronizacijom zvuka i slike u videu? Kako ti radi YT.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Neki dan je bio članak koji upozorava na nužnost nadogradnje uređaja na zadnju verziju. Zašto google odbija "pustiti" verziju na 90+% kao apple? Je li ovo nekakav tajni fičr s kojim nisam upoznat? Moram priznati da toga na iphoneu nema. 

0 15 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma sada kada Samsung S8 krene okrenuti će se u korist nugata. Ista priča svake godine sa blagim razlikama zavisi od atraktivnosti uređaja te OS. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SuperBoy kaže...

Ja živim u BIH i imam S6 edge koji je dobio update na 7.0 prije nekoliko dana ,možda više od mjesec, a operater mi je HT ERONET. S6 i S6 edge su skoro isti ne vjerujem da je do toga, da nije do tvog operatera ili države (pretpostavljam da si iz HR)?

O tome se radi, operater mi je T-Mobile i to je ono što pričam, treba operatere šutnut iz nadogradnji.

10 godina
odjavljen

Treba preći na Iphone i rješeno.

Cijenite više pitku vodu.

2 9 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ajar kaže...

Ne možeš ažurirati jer ljudima oduzimaš kru' iz ruku.

Jednostavno moraš kupiti novi mobitel da bi ljudi imali za kru, kak ti to do sad nije jasno?

9 godina
neaktivan

Imam Galaxy S4 koji još uvijek radi ko urica, ali je zapeo na 5.0.1, a najsmješnije da novi uređaj duplo slabijih performansi (1gb rama i slično) dobije 7.0 i slično.

Ja kužim da se mora nekako natjerat korisnika da kupi novi uređaj jer je ovaj ''zastario'', ali u primjeru mog S4 to je uređaj koji se i dan danas uspješno nosi sa svim zadaćama (ekran ima veću rezoluciju i nemjerljivo bolju kvalitetu slike od hrpe novih proizvoda).

0 0 hvala 0
17 godina
Lenovo P2, Riješeno sa 7.0 updateom. Sad je kako treba.
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Uvijek sam bio za Android ali evo npr. Android 7.0 je izašao u 10. mjesecu, S6 koji je i dan danas vrh od mobitela a ja čekam nadogradnju 7 mjeseci i još uvijek ju nisam dobio. Taman sam u nekoj fazi kad razmišljam promijenit mobitel i dobro ću razmislit da li ću Android. Na žalost jedini problem je što mi je alternativa iOS koji nije baš za uređivanje po mojoj volji ali mislim da ću preći preko toga, podrška im je miljama ispred. Kako je moguće da je iPhone 5s koji imam kao drugi mobitel prima nadogradnje i brzo radi, zapravo brže nego ikad prije a S6 koji je došao 2 godine poslije moram čekat nadogradnju 7,8 mjeseci. Ja razumijem da Samsung mora ubacit svoje gluposti u OS ali 7,8 mjeseci čekanja je preko svake mjere.

Ajd mi navedi bar tri realna razloga zasto ti je toliko potreban update na 7. Koji su to fičeri bez kojih ne mozes? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 21:25 (Aldo).
10 godina
neaktivan

Fora je u tome da Android 6 radi solidno, a 7 ne nosi nikakve revolucionarne promjene - no možda nosi i potencijalne probleme. Još uvijek koristim (i) Google LG Nexus 5x (makar sam sad ubo neki noviji Lenovo, ažuriran tek na 6.0), sam se prebacio na 7 odavno (od prošlog mjeseca na 7.1.1), tako da iz prve ruke tvrdim da nema neke bitne razlike.

Osim ako je nekome bitno da se (pod easter eggs) igra hvatanje androidcat pokemona umjesto android floppy bird.

To što netko mora imati najnoviji, najjači, nabrži, najjj... je potpuno irelevantno.
Također, hype koji TheJabuka radi svojim poklonicima sa svojim updateovima je bizaran: u pravilu dobivaju pod "feature" nešto što konkurent ima već godinu+ dana, a raja onda urliče kako je to predivno.

Razlika u vrstama updateova je bitna: u pravilu iOS i Android već isporučeni sustavi funkcioniraju solidno, pa ih ne treba brkati sa W10 updateovima koji svako malo napadaju korisnika sa krucijalnim ispravkama propusta - ali i uvijek novim nenadanim "featurima" koji u pravilu izazivaju gnjev korisnika globalno pa ih onda naknadno opet modificiraju.

U zadnjim iteracijama i iOS i Android praktički samo bruse sitne probleme i optimiziraju dizajn za korisnike, sve radi kako treba. Plus, sustavi su krajnje kompatibilni sa starijim verzijama - i funkcionalno i dizajnom. Znači, Android štajaznam 4.1 će uredno vrtiti nove aplikacije/igre u 95% slučajeva, a gotovo sam siguran da je ista stvar sa iOS. Usporedite to sad sa npr DirectX # koji-li-su-već-najnoviji i zbog kojih ljudi skidaju win7 koji im rade i moraju stavljati Win10.

E sad da ne ispadne da branim Android i banaliziram temu: pravi problem koji Android ima (ili je bar imao) je ponekad neefikasno raspolaganje memorijom i resursima ("šporko" pisane aplikacije), i (posljedično) nešto prejako (a nepotrebno) trošenje baterije. No update neće za 20% produžiti trajanje baterije i/ili ubrzati sustav / boot, koliko god ga bilo koji distributer reklamirao kao takvog (to se odnosi i na Jabučare).

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 21:33 (Zechina).

8 1 hvala 0
17 godina
Predator003 kaže...

Neki dan je bio članak koji upozorava na nužnost nadogradnje uređaja na zadnju verziju. Zašto google odbija "pustiti" verziju na 90+% kao apple? Je li ovo nekakav tajni fičr s kojim nisam upoznat? Moram priznati da toga na iphoneu nema. 

ako izuzmes nexuse, pixele, motorole, Google nema apsolutno nikakve veze s tim hoce li samsung/tcom pustiti update... Svaki proizvodjac+mobilni operater diktiraju dinamiku nadogradnji za svoje uređaje. Da je retardirano, je, ali tak ti je to. 

16 godina

Imam custom rom 7.1.1. Lineage OS. Potrosnja baterije se dramaticno smanjila i super mi je sad. Ima nekih djecijih bolesti, ali mi se svida naspram prijasnjih androida. Inace mi je baterija drzala 1 dan pa i cak manje, dok sad preko 1 dan sa istim koristenjem. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aldo kaže...
PlayMaker10 kaže...

Ajd mi navedi bar tri realna razloga zasto ti je toliko potreban update na 7. Koji su to fičeri bez kojih ne mozes? 

Izdržljivost baterije koja je po svim testovima bolja a to mi puno znači, sama fluidnost koja je još bolja i još ima stvari ali ne vidim zašto se ja moram opravdavat uopće.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 21:40 (PlayMaker10).
16 godina
neaktivan

Neka je evolucija ta koja dobija ... revolucija u današnja doba očekivat od uređaja koja imaju čudo toga.

Sitnice i ispoliranost samog Androida je iz verzije u verziju sve bolja i bolja. Sad me zanima kakva je situacija s update-tima na boljim kinezima ... jer definitivno dižem ruke od premium firmi jer ova sinergija operatera i proizvođača uređaja je prevelika. Kad konačno svate da "ovaca za šišanje" više nema tada će bit kasno. Google isto u svemu tome ima svoje prste ... ukratko sam je pokazatelj da nešto nije uredu s platformom ta rascjepkanost raznim verzijama Androida.

Da u početku dok se Android kao platforma profilirala jasno da uređaji nisu imali taj potencijal kao danas. Jasno je da ako kupiš neki uređaj da nerealno je očekivat da imaš podršku 7-8 godini kako se uređaj napravio (i firme koje tade te uređaje moraju od nečeg živit) ... ovako računaju da svako 2 god. cemo nabavljat nove uređaje ... zgodno.

Alternativa postoji pa neka guraju u ta kola ... s vremenom i oni najveći pobornici Androida će svatit da je to previše novca za tako malo plastike i silicija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni je čast bit na temi gdje su Aldo i Zečina . Samo oni znaju kolika je moja tuga za Lumijama.

Paralelno uz Lumije zadnjih 4 i kusur godina, koristim Moto G 1,2,3,4..(čekam 5 na HR tržištu).

Zečina je sve točno naveo..ništa spešl nema sa 6.0 na 7.0, te se također čudim cviljenju za nadogradnjom.  Na 6.0 isto je već debelo srezano trošenje baterije.

Moto G4 i tada i sada na 7.0 preko noći  troši 1% na 3h45 - 4h.15min.  (bla bla mail outlook, skype, whatsapp,viber...synca se dosta toga).

To bi mogli zaokružit na nekih poštenih 7-8% idlanja na 24 sata...kud mislite manje?  To je energija potrebna da mi simica komunicira sa baznom.

Ništa posebno ne lajkam, osim čistoće androida na motorolama i totalnog umrtvljavanja svih Google aplikacija...čak i vizualno nestaju iz izbornika.

Moja preporuka svima za Moto uređaje. Hvala nebesima što Lenovo nije ništa čačkao nakon preuzimanja.

Naravno, Lumia mi uredno stoji u boravku na vidljivom mjestu pored krunice.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Imam custom rom 7.1.1. Lineage OS. Potrosnja baterije se dramaticno smanjila i super mi je sad. Ima nekih djecijih bolesti, ali mi se svida naspram prijasnjih androida. Inace mi je baterija drzala 1 dan pa i cak manje, dok sad preko 1 dan sa istim koristenjem. 

A gle, Lenovo na ovom Vibe K5 Note ima istu automatiku kao i 7.1.1. da (po želji) na 5-15% baterije pali uštedu. A Android 6. I fino radi čitav dan ako ne streamaš video non-stop ili satima igraš Geometry Wars ili GTA. Moram priznati da me na 7.1.1. Nexus par puta unesrećio dok to nisam upalio.

14 godina
Aldo kaže...

nekome nebitno, ali meni itekako, recimo na lollipopu i mm, sam mrzio, i islo mi na onu stvar neke gluposti poput status bara, ja sam morao 2-3 sputa swajpati prema dole da bi dosao do onih shortcuta, isto tako, multiscreen je majka, ovu stvar koristim cesto, a razmisljam da mi buduci phone bude bar 5.5 incha. trenutno imam Xperiju Z5.

dalje, dvaput dodirnem recent button, vrati me na prethodnu aplikaciju.

ove stvari su se mogle implementirati i u marshmallow, ali ja sam na ovo morao čekati Nougat apdejtom.

uglavnom, sada nemam nikakvih primjedbi, generalno, zadovoljan sam sistemom na Xperiji Z5, koja srećom nije heavilly skined, kao recimo samsungov touchwiz aka experience.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
protjeran
torrente kaže...

Meni je čast bit na temi gdje su Aldo i Zečina . Samo oni znaju kolika je moja tuga za Lumijama.

Paralelno uz Lumije zadnjih 4 i kusur godina, koristim Moto G 1,2,3,4..(čekam 5 na HR tržištu).

Zečina je sve točno naveo..ništa spešl nema sa 6.0 na 7.0, te se također čudim cviljenju za nadogradnjom.  Na 6.0 isto je već debelo srezano trošenje baterije.

Moto G4 i tada i sada na 7.0 preko noći  troši 1% na 3h45 - 4h.15min.  (bla bla mail outlook, skype, whatsapp,viber...synca se dosta toga).

To bi mogli zaokružit na nekih poštenih 7-8% idlanja na 24 sata...kud mislite manje?  To je energija potrebna da mi simica komunicira sa baznom.

Ništa posebno ne lajkam, osim čistoće androida na motorolama i totalnog umrtvljavanja svih Google aplikacija...čak i vizualno nestaju iz izbornika.

Moja preporuka svima za Moto uređaje. Hvala nebesima što Lenovo nije ništa čačkao nakon preuzimanja.

Ja bas sutra idem u neutrino po novi Moto X style. Nadam se da ce mobac bit brutalan, Imao prije moto E2 2god i savrseno me sluzila. X cu koristit paralelno uz Lenovo P2 koji je neki dan dobio 7.0 Na P2 mi se ne svida SOT, sa 13h+ na MM sad na nugatu je pao na jedva 10 :/ Jebo oca svog da sam znao nebi ga opce apdejto, a i ima nekolko bugova naspram MM :( a povratka nazad vise nema.  Za X moram dobro istrazit kaj donosi nugat kaj uzima da se ne zeznem ko na P2

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 7:35 (minarelli).
17 godina
OnePlus 3 i imam Nougat. Ko ga nema sam si je kriv.
17 godina

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 12:03 (Hrco).
17 godina
minarelli kaže...
torrente kaže...

Ja bas sutra idem u neutrino po novi Moto X style. Nadam se da ce mobac bit brutalan, Imao prije moto E2 2god i savrseno me sluzila. X cu koristit paralelno uz Lenovo P2 koji je neki dan dobio 7.0 Na P2 mi se ne svida SOT, sa 13h+ na MM sad na nugatu je pao na jedva 10 :/ Jebo oca svog da sam znao nebi ga opce apdejto, a i ima nekolko bugova naspram MM :( a povratka nazad vise nema.  Za X moram dobro istrazit kaj donosi nugat kaj uzima da se ne zeznem ko na P2

Znači, hebe te baterija a prijeći ćeš sa moba koji drži 2-3 dana na mob koji ćeš morati puniti 2 puta dnevno?

16 godina
Zechina kaže...
Fake_Alert kaže...

A gle, Lenovo na ovom Vibe K5 Note ima istu automatiku kao i 7.1.1. da (po želji) na 5-15% baterije pali uštedu. A Android 6. I fino radi čitav dan ako ne streamaš video non-stop ili satima igraš Geometry Wars ili GTA. Moram priznati da me na 7.1.1. Nexus par puta unesrećio dok to nisam upalio.

Imam Lenovo K920 ( Iliti Vibe Z2 PRO ), meni je nougat sto se tice baterije naj bolji android do sada, custom rom je zakon. Lenovo za ovaj mobitel nije dao Android veci od 5.1 ( koji je smece kada su ga izdali, dali je do Lenovo-a ili Androida ne znam ), Custom ROM FTW.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice