mob mi izgleda ok, ali ocekivao sam vise, proslo je skoro godina dana a oni se od istog hardweara nisu ni pomakli...
Gdje ti vidis isti hardware?
Gdje ti vidis isti hardware?
1GHz procesori koji nisu ni približno isti. Ne gleda se samo takt, nije neki Phenom na 2.8GHz jači od i7 na 2.66GHz, dedicirana grafika - usporedba hd4200 npr. i hd5750. Gotovo je nemoguće i nikako isplativo gurati više od 512MB rama (ili 576 kao kod desirea) u mobitel. Uostalom što će ti 1GB rama na mobitelju? Rezolucija je sasvim primjerena, rekao bih čak da savršeno paše ovom mobitelu u kombinaciji sa S AMOLED-om.
I šta će ti takav mob ako mu baterija bude trajala sat vremena?? A performanse procesora su sigurno odlične, nego treba software optimizirati da radi kako spada. Imam aplikacija na desireu koje rade intenzivan posao i rade ekstremno glatko, a imam i jedan loši app u kojem samo scrollanje lista trza do bola, očito problem software-a a ne hardware-a i tu je di iphone prednjači naspram androida.
Nakraju neznam što vi sa mobitelima radite, igrate crysis ili šta? Mene apsolutno nije briga za hardware ako sve radi kako spada, đaba mi ako na papiru ima jači hardware od drugog modela ako u stvarnosti to ne prikazuje.
I pobogu zašto svi opet uspoređuju sa iphonom?! Sve je stvar osobnog odabira i pobjednika nema, niti će ikada biti, dajte shvatite to već jednom...
Očito ne znaš što retina display znači...
Nije to nikakva tehnologija, samo naziv za ekran kojem se s određene udaljenosti (po nekima 12'', po nekima 10) ne vide pikseli golim okom. Tako da retina može biti i ekran od 6x5 piksela, ako je dijagonala takvog ekrana 1mm...
S tim da i sami parametri određivanja retina ekrana nisu određeni, pa tako dvije najpoznatije metode određivanja se lome kod iphona, prema jednoj je retina, prema drugoj nije.
Po pitanju sirovih performasni noci nexus je vjerojatno jači od iphona, uzevši u obzir otprilike isti hardver, s manjom rezolucijom, a tim i bržim renderingom kod Nexusa S. Naravno, ovo sve pada u vodu, jer se nemogu uspoređivati kruške i jabuke, Android i iOS, za pravi test trebaju bit potpuno isti parametri, pa time i OS.
A imho, iphonova rezolucija na 3.5'' je ipak pretjerana, slika bi bila jednako oštra i s 20% manje piksela.
Neče, on je dugo u izradi i dobit će android 2.2 a nadogradnju možda nečemo ni dočekati, osim onih neslužbenih. Googleov će omogučiti da odma nadogradimo i na novije androide službeno od googlea
evo usporedba Desire HD I Nexus S http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3468&idPhone2=3620
Procesor na Nexus S je stedliviji i jednako jači, možda i bolji u nekim stvarima.
Baterija puno dulje traje (to je bitno kod telefona)
Jedino mi se nesviđa dizajn, mislim da su mogli malo bolje oko toga proraditi
HD vec ima 2.2,i dobit ce 2,3 na proljece. A ovaj novi Nexus je srot, dizajn je koma. Jedino procesor valja a i ekran je trebao biti veci, bar po meni i nakon iskustva sa HD-om.
HD vec ima 2.2,i dobit ce 2,3 na proljece. A ovaj novi Nexus je srot, dizajn je koma. Jedino procesor valja a i ekran je trebao biti veci, bar po meni i iskustva sa HD-om.
Ekran veći od 4.0'' je nepotreban za jedan mobitel. imho.
Dodan je i HR jezik [uz ostale]
Mobitel izgleda kao uložak.
Zanimljivo meni nakon nadogradnje sa 2.1 na 2.2 mobitel je hladan ko led, jedino ga sada zagrije ako dugo vremena surfam preko edge-a ili se mrvicu zagrije ako derem 3d igre preko neta na punjaču. A prije toga samo bi upalio kakvu igru i dosta se grijao... Ono što novije nadogradnje rade zapravo trenutni hardver ubrzavaju, ali naravno drugi izbacuju jače modele(HTC/samsung) i developeri se njima prilagođavaju da izvuću max iz njih.
I šta će ti takav mob ako mu baterija bude trajala sat vremena?? A performanse procesora su sigurno odlične, nego treba software optimizirati da radi kako spada. Imam aplikacija na desireu koje rade intenzivan posao i rade ekstremno glatko, a imam i jedan loši app u kojem samo scrollanje lista trza do bola, očito problem software-a a ne hardware-a i tu je di iphone prednjači naspram androida.
Nakraju neznam što vi sa mobitelima radite, igrate crysis ili šta? Mene apsolutno nije briga za hardware ako sve radi kako spada, đaba mi ako na papiru ima jači hardware od drugog modela ako u stvarnosti to ne prikazuje.
I pobogu zašto svi opet uspoređuju sa iphonom?! Sve je stvar osobnog odabira i pobjednika nema, niti će ikada biti, dajte shvatite to već jednom...
tegra 2 uopce ne trosi puno, sam je skupa pa proizvodaci radije stave smece tipa qualcomm snapdargon, i onda ga jos useru sa losim driverima(HTC), a samsung posto radi svoje cipove nece uzimati tude makar su bolji... od arm-a su u danasnje vrijeme jedino dobri TI OMAP i tegra