Napokon je službeno, Sony radi na novom PlayStatio

poruka: 24
|
čitano: 4.096
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Napokon je službeno, Sony radi na novom PlayStatio".
16 godina
neaktivan

Pojasni mi malo ovaj dio sa odvajanjem igraca po platformi. Da li to znaci da po ugovoru, neces smjeti voziti igrace sa PS4 na drugacijem serveru od onog na kojem se, recimo, vrte PC-asi?

S obzirom da velika kolicina igara ne podrzava misa i keyboard (iako ih PS4 potpuno podrzava, provjereno), ovo mi bas nije jasan smjer...?

Are you looking at me? Why do you keep looking at me? Am I not merciful? Am I not - merciful...

0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Napokon je službeno, Sony radi na novom PlaySt

ps4 je jedna platforma, ps4k je druga platforma. sto ti nije jasno? ne znas citat ili?

17 godina
Meni ovo nije jasan potez, logicnije mi je nova konzola jer se ipak radi o prevelikoj nadogradnji, sto rezolucija 4K svakako jest, ovakvo razdvajanje na 2 ps4 je samo zbunjujuce

0 0 hvala 0
15 godina
Ja pak mislim da je ovo pravi potez. Pogotovo jer će sony obvezat devove da igre moraju raditi na obje konzole, a nije to ni neka prevelika fragmentacija.
Ako će to biti "prava" 4K mašina, i cijena će biti takva. Ali ako imaš za 4K tv, imaš i za 4K PS. Ako ne, kupi običnu i opet igraj sve nove igre. Sony gg.
HTC 8X :)
Moj PC  
15 0 hvala 1
16 godina

Kakvo ce biti igranje novog ps-a na 1080 rezoluciji?Mislite da ce napravit konzolu koja ce gurat igre n 4k u60fps? Prije bi rekao 60fps u 1080. 

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 23:45 (Kill Frenzy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Nova PS4 konzola moći će prikazati neki drugi sadržaj u 4K rezoluciji a gejming neće

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mislim da svi unaprijed odbacujete svako 4K igranje. Možda ovo bude elitni eksperiment, kao što je nekoć PS Plus bio kada su ciljali na 2% korisnika. A opet, možda im je plan samo Netflix 4K i ugodniji VR i to je to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pojasni mi malo ovaj dio sa odvajanjem igraca po platformi. Da li to znaci da po ugovoru, neces smjeti voziti igrace sa PS4 na drugacijem serveru od onog na kojem se, recimo, vrte PC-asi?

S obzirom da velika kolicina igara ne podrzava misa i keyboard (iako ih PS4 potpuno podrzava, provjereno), ovo mi bas nije jasan smjer...?

Ne odvajanje u tom smislu - već developeri neće moći napraviti igru koju mogu igrati samo vlasnici starog ili samo vlasnici novog PlayStationa 4. Ovo se pogotovo odnosi na online igre. Dakle, morat će svoju igru prilagoditi za staru konzolu. Pretpostavljam da će stvar funkcionirati slično kao na PC-ju u smislu da će ekipa koja ima ovaj novi PS4 dobiti bolju grafiku, dulji draw distance i slično.

16 godina
neaktivan
Kad bolje razmislim, čini mi se da im je želja izbacivati konzole češće, možda jednom godišnje kao što je to običaj s mobitelima a da pritom ne pokopaju prethodnu konzolu. Jer koliko puta netko spomene da je hardware zastario u prvih godinu dana. Na ovaj način ljudi kupe konzolu koja je aktualna te godine i ne čekaju po 8 godina za nešto novo. Profita nikad dosta.

0 1 hvala 0
17 godina

Reko bi da je glavni razlog VR i 4k video, 4k gaming ne.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Svinja kaže...

Reko bi da je glavni razlog VR i 4k video, 4k gaming ne.

to je vjerovatno najtočnije. ps4 je ipak slabašan stroj za 4k. sa tdp-om od 160 wata. a današnji čipovi koji "vrte" 4k su radeon 480 oko 150wata i nvidia 1070 150wata.

trenutni čip im vrti 135 wata za gpu. i to je amd. to znači da im amd slaže novi custom čip sa zen procesorima i novim radeonima. jedino to bi bilo moguće da se uglavi u taj tdp od 160 wata a da se ps4 ne rastopi.

15 godina

već vidim polaris i zen unutra :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

glavno je da je sve po ps-u 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
9 2 hvala 0
17 godina

Pa mogao bi se vratit ps-u ako budu prodavali 4kVR paket

Jer koliko vidim dosta igri je u razvoju za VR uzeo bi rado VR samo jer mislimbda 4k60 nece moc vrtit mozda 30 sa masivnim bloomom i blurom... ukratko bili zivi pa vidjeli 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 11:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4mal kaže...

Pa mogao bi se vratit ps-u ako budu prodavali 4kVR paket

Jer koliko vidim dosta igri je u razvoju za VR uzeo bi rado VR samo jer mislimbda 4k60 nece moc vrtit mozda 30 sa masivnim bloomom i blurom... ukratko bili zivi pa vidjeli 

mislim da trenutno ne postoji 4k VR. a i za VR je potrebno 95+ fps-a (neovisno o rezoluciji naravno), ako ne misliš rigat svakih 15 minuta... :D

17 godina

krivo napisah 4k gaming a vr u 2k po oku 

pa buduci vr setovi ce morat imat 4,8k po oku i mnml 90hz za real VR

htc vive je na dobrom putu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da je razlog VR i 4K video zbog kojeg bi ljudi mogli se ne odlučiti za konzolu već otići na PC ili neku drugu platformu koja to ima. 6+ godina kadenca izbacivanja konzola je nerealna više. Marže na konzole kada tek izađu su niske ili nepostojeće - tek kada usavrše proizvodni proces onda počnu "zarađivati". Glavni izvor zarade im je ekosustav - igre, online stores, etc...
17 godina
juice21 kaže...

već vidim polaris i zen unutra :)

Polaris da to je očekivano, ali znatno skuplji Zen CPU ne ništa od takve kombinacije.Zen CPU nije jeftini proizvod, a Jaguar CPU je vrlo jeftin s obzirom koje performanse nudi.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-kabini-temash-apu/176292.aspx

Novi PS i dalje jaše na AMD X8 Jaguar CPU, ali ovaj puta njegova frekvencija(PS4/1.6hz) ide preko 2ghz ili vrlo vjerojatno na 2.1ghz.

Kratko i jasno novi PS i dalje ima isto TDP ograničenje, ali zbog napretka tehnologije/proizvodnog procesa eto ti osjetno brži CPU i znatno više grafičkih jezgri.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina

Sve je to divno i krasno,ali na kraju ce opet popljugati vlasnici PS4 obicne konzole. Budimo realni i recimo kako stvari zapravo stoje. Nema sanse da to sranje od hardwera u novoj PS4 4K konzoli gura ijednu igru u 4k rezoluciji. Pojavit ce se igre koje ce raditi super fluidno na PS4.5 u 1080p rezoluciji,sa full maksimalnim detaljima,dok ce prikaz na staroj konzoli biti sa srednjim detaljima. VR ce raditi fluidnije itd.

Ista situacija ko sto danas imamo na PC-u,samo sto ovdje kompletan hardver predstavlja rezoluciju i detalje. Doduse,budimo realni i recimo da PS4 kosta kao i jedna komponenta npr. GTX 1070,dok cesto sama periferija na PC-u kosta i vise nego citav PS4 sistem.

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivaninho kaže...
Meni ovo nije jasan potez, logicnije mi je nova konzola jer se ipak radi o prevelikoj nadogradnji, sto rezolucija 4K svakako jest, ovakvo razdvajanje na 2 ps4 je samo zbunjujuce

Ne radi sony nadogradnju ps-a bezveze,to je zbog VR-a jer je sadasnji hardver preslab.VR je "next big thing" i zato moraju brzo reagirati

Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina

Nemojte zaboravit ni zadnju Xperiu koja ima 4k ekran, pa nista osim videa i fotografija ne prikazuje u 4k nego u 1080p ;)

PSN id: Diskach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
darijoman kaže...

Nova PS4 konzola moći će prikazati neki drugi sadržaj u 4K rezoluciji a gejming neće

Nece je prodavati ispod proizvodne cijene, a ocekuje se relativno jeftina cijena (normalno skuplja od obicne PS4 konzole).  Tako da, vjerojatno ekvivalent PC-u koji vrti igre u 4K rezoluciji, 30 FPS-a i med detaljima..... jer za igrati u 4K, 60 FPS i medium-high do max detalja ti treba 1000+ eura

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
lovac82 kaže...
darijoman kaže...

Nece je prodavati ispod proizvodne cijene, a ocekuje se relativno jeftina cijena (normalno skuplja od obicne PS4 konzole).  Tako da, vjerojatno ekvivalent PC-u koji vrti igre u 4K rezoluciji, 30 FPS-a i med detaljima..... jer za igrati u 4K, 60 FPS i medium-high do max detalja ti treba 1000+ eura

Istina jer nebi mogli za 4k kn upakirati konzolu koja bi vrtila u navedenim postavkama. Kad bi već birao meni je draže 1080p 60fps

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ne odvajanje u tom smislu - već developeri neće moći napraviti igru koju mogu igrati samo vlasnici starog ili samo vlasnici novog PlayStationa 4. Ovo se pogotovo odnosi na online igre. Dakle, morat će svoju igru prilagoditi za staru konzolu. Pretpostavljam da će stvar funkcionirati slično kao na PC-ju u smislu da će ekipa koja ima ovaj novi PS4 dobiti bolju grafiku, dulji draw distance i slično.

Dakle backward compatibility? Svasta. pa zar to uopce trebaju napominjati? Zar nije uobicajeno da, kad razbiju compatibility - unaprijede i verziju konzole?

Are you looking at me? Why do you keep looking at me? Am I not merciful? Am I not - merciful...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice