Ne znam koga ti misliš impresionirati time što si ovdje nabacao par znanstvenih termina, bez ikakve poante?
Znanstvenih termina? Čini se da jedino tebi nema nikakve veze koliki se postotak ispuštenog CO2 može prišiti ljudima ili koliki je udio CO2 u atmosferi?
...ja nisam nigdje ni pokušao osporiti da su temperature na Zemlji tijekom cjelokupne povijesti dramatično oscilirale. Međutim, bitno je usredotočiti se na zadnjih 100 godina jer se tek tada počeo osjećati čovjekov utjecaj na klimu. Vidim da ni ti nisi u stanju objasniti zašto temperatura zraka u tih zadnjih 100 godina raste iznimnom brzinom.
Ti ne vidiš u svojoj poruci nikakvu kontradikciju? To što su se dva događaja poklopila ne znači jedan s drugim imaju ikakve povezanosti.
Da u povijesti nije bilo oscilacija ili da su oscilacije u zadnjih 100-200 godina dramatične, mogli bi pričati o nekoj povezanosti.
Vidim da ni ti nisi u stanju objasniti zašto temperatura zraka u tih zadnjih 100 godina raste iznimnom brzinom. U čemu je problem? Hoćeš reći da je ovaj graf izmišljen?
http://en.wikipedia.org/wiki/File:1000_Year_Temperature_Comparison.png
Što s grafom? Graf pokazuje porast temperature u određenom vremenskom periodu.
- 1000 godina je "ništa".
- Pročitaj tekst koji sam zalijepio u nekoj od prijašnjih poruka, a koji govori o pristranosti glavnih editora članaka o globalonom zatopljenju na Wikipediji
- Zašto graf ne pokazuje zadnjih 100 000 godina?