Nadogradnja putem žice

poruka: 59
|
čitano: 14.378
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nadogradnja putem žice".
16 godina
Nadogradnja putem žice

Pohlepa 50$...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja putem žice

pretpostavljam da ce sad intel platiti nekome utjecajnom da uradi review,da end useri misle da je stvarno vrijedno nadograditi................mozda i jeste,ali za mene je to glupost,ispravite me ako grijesim.

Kulanic Irhad
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja putem žice

Micropayment u hardverskim vodama - oh ne! Neodlučan Čega se sve neće sjetiti da zadovolje pohlepu. No, ako pali u softverskom svijetu, možda se Intelu pokaže unosnim prodavati procesore s kuponima, ljude se navikne na različite nebuloze.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nadogradnja putem žice

Pa će cijenu procesora/matićne ploče smanjiti na xx dolara,koja će imati okrljaštene funkcije i mogučnosti,da bi za 50 dolara platio mogučnost korištenja drugog PCIE slota,ili neznam da bi za 50 dolara clockao CPU sa 2.8 na 3.0.Mislim da im marketinški odjel malo škripi

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja putem žice

osim ako ne pojeftine komponente barem za cijenu te nadogradnje, ovo nema smisla. u suprotnom se radi praktički o ucjeni jer zahtjeva dodatno plaćanje nečega što si već kupio i što je tvoje

8 0 hvala 0
16 godina
Nadogradnja putem žice

Uvijek mi se više sviđa softverska zaštita nego hardverska. Fino skineš patch instaliraš ga i imaš punokrvni procesor. Kada su genijalci uspjeli provalit hardversku zaštitu procesora i grafičke samo je pitanje dana kada će i ovo pasti.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja putem žice
ovo je FAIL u startu ...pa preko noci ce da svane tutorial kako se otkljucava bez placanja :D glupost..nisam ocekivao to od intela...
K'eni pa te vat' ;)
15 godina
protjeran
BugSU kaže...
ovo je FAIL u startu ...pa preko noci ce da svane tutorial kako se otkljucava bez placanja :D glupost..nisam ocekivao to od intela...

1% usera cacka po hardwareu. Ovo bi za intel mogao biti dobar potez a za nas 1% jos bolji. Samo da ne stave kakav IGA (pandan WGA checku) koji ti skuri hardware ako nemas placeni upgrade jer onda nema WGA removal toola.

16 godina
Nadogradnja putem žice

Došlo je vrijeme kada ćemo skidati "komponente" s torrenta.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Nadogradnja putem žice

koji pholepnici...

još će počet naplaćivat svaki ulazak u BIOS...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Pohlepnici jer ti dopuštaju da kupiš garanciju na OC? Šta ono, Ameri su glupa nacija, jel? 

Every hole is a goal!
17 godina
Nadogradnja putem žice

Nije to bas do garancije OC-a, to ipak ovisi o kvaliteti samog primjerka. No da doplatis pa otkljucas mnozitelje to vrlo vjerojatno. Izgleda da je intel nasao nacin kako da unovci efuse tehnologiju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Pohlepnici jer ti dopuštaju da kupiš garanciju na OC? Šta ono, Ameri su glupa nacija, jel? 

To nije OC, več ustvari ono što si danas kupio u trgovini (recimo HT) sutradan češ morati platiti (ako kupiš novi proc naravno). Glupost a i ne vidim način na koji če se zaštiti protiv provale jer u suprotnom ovo je FAIL

17 godina
odjavljen
Nadogradnja putem žice

Mislim da je ovo u startu naopako. Ako sam kupio procesor kupio sam svaki je*eni tranzistor u njemu i moja je stvar da li će taj procesor raditi kao pravi procesor (sa svim "fičerima") ili će mi biti podložak za šalicu! To nije kao softver gdje ti kupuješ pravo korištenja (pa te kroz razne EULA-e ograničavaju) nego stvarno kupuješ "nešto što se ušteka i radi".

Freak Show Inc.

13 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja putem žice

hm to bas i ne mora biti tako lose :)

ali moze uspijeti jedino ako zakljucani procesor od intela kosta i ima iste ili slicne performanse kao i ekvivalent od amd-a,a ja ne sumnjam da ce ljudi naci nacin kako da zaobidju zastitu,a onda ce biti lijepo :)

a s druge strane ako kupis zakljucani procesor koji kosta i ima iste performanse kao i ekvivalent od amd-a uvijek ga mozes nadograditi,ako ti je potrebno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja putem žice

Ekipa će im prije ili kasnije razg*ziti zaštitu, kako god kvalitetna bude bila. I Intel je jako dobro svjestan toga. Tako da sumnjam da će se upuštati u ovo. Prije mislim da je riječ o testiranju za nešto drugo (sa sličnim mehanizmom funkcioniranja), a prikriveno ovakvom nebulozom da se konkurencija još malo drži u mraku. Ali nemam baš trenutno ideju o čemu bi se moglo raditi...

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja putem žice

Ovo nije neka nova fora... u serverskom svijetu slicno postoji odavno...

Npr. IBM to prodaje vec godinama pod nazivom Capacity On Demand http://www-03.ibm.com/systems/power/hardware/cod/

1 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Mislim da je ovo u startu naopako. Ako sam kupio procesor kupio sam svaki je*eni tranzistor u njemu i moja je stvar da li će taj procesor raditi kao pravi procesor (sa svim "fičerima") ili će mi biti podložak za šalicu! To nije kao softver gdje ti kupuješ pravo korištenja (pa te kroz razne EULA-e ograničavaju) nego stvarno kupuješ "nešto što se ušteka i radi".

Mozes reci isto i za softver, no opet, nije tako. Mislim da je sa Bioshock-om bila afera da je sadrzaj prvog DLC-a vec bio na disku, samo nije bio dostupan bez kupljenog DLC-a koji ga je prakticki otkljucao.

16 godina
Friday kaže...

Sjeti se konzola npr. koje kada kupis si ogranicen sto mozes s njim zbog raznih EULA.

17 godina
vlad0 kaže...

Ekipa će im prije ili kasnije razg*ziti zaštitu, kako god kvalitetna bude bila. I Intel je jako dobro svjestan toga. Tako da sumnjam da će se upuštati u ovo. Prije mislim da je riječ o testiranju za nešto drugo (sa sličnim mehanizmom funkcioniranja), a prikriveno ovakvom nebulozom da se konkurencija još malo drži u mraku. Ali nemam baš trenutno ideju o čemu bi se moglo raditi...

Pa čuj, ako ih je ohrabrio Sony sa PS3, možda računaju da će proći nekoliko godina dok ljudi otkriju kako probiti zaštitu, te da će se s vremenom izgubiti smisao (CPU-i ipak zastarjevaju puno brže nego konzole).

Inače, ovo bi bilo super ako bi se uštede u većem dijelu prenosile na kupce - sigurno da je jeftinije napraviti nekoliko milijuna kopija istog dizajna i onda ga rezati, nego raditi nekoliko dizajna od po milijun kopija. Naravno, kako nitko normalan ne vjeruje da je ideja spustiti cijenu krajnjeg proizvoda prema kupcu, oduševljenje mi je odmah splasnulo :/

Gledam te!
17 godina
neaktivan

Pa HDCP im je vec krakiran... a krakirat ce i to... ne brinite...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 16:29 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
neaktivan
Nadogradnja putem žice

Koko mi to ide na živce dok je netko pohlepan! Gamad samo želi zaraditi dodatnih 50 $. fuj... kako ih nije stid i sramota. Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa kvragu, šta nebi mogli omogućit kupcima da jednostavno omoguće "updateove" procesora... mislim da bi na taj način privukli još više ljudi!

17 godina
protjeran
Njambris kaže...

Koko mi to ide na živce dok je netko pohlepan! Gamad samo želi zaraditi dodatnih 50 $. fuj... kako ih nije stid i sramota. Nevinašce

Za pretpostaviti je da i njih kad je netko skrt i kad ne zeli platiti dodatnih 50$. Al zivot je takav.

17 godina
neaktivan
metak kaže...
Njambris kaže...

Za pretpostaviti je da i njih kad je netko skrt i kad ne zeli platiti dodatnih 50$. Al zivot je takav.

OVO je druga najidiotskija recenica na ovom forumu...

u arhivu... s ostalim biserima...

In Control
17 godina
odjavljen
Nadogradnja putem žice

Mislim da će ovo izazvati podijeljena mišljenja. Ja se ni ne mogu trenutno odlučiti koje je točnije:

a.) Procesor se prodaje limitiran, a ima u sebi implementirane naprednije tehnologije ili je atestiran na stabilan rad na višem taktu. To za sobom povlači višu cijenu proizvodnje koju plača krajnji korisnik

b.) S druge strane, već sad se procesori hardware-ski limitiraju prema potrebama tržišta. To bi značilo da je ovo samo dodatna prednost jer korisnik više neće morati mijenjati cijeli procesor za podignut performanse za određeni postotak

Što će od ovoga biti točno ovisi i tome što limitiraju, u kolikoj mjeri, da li će postojati procesori koje će se prodavati bez limita (po cijeni koja je manja od cijene limitiranog + cijene unlock code-a), koliko će se odrazit na cijenu procesora i kolik će biti omjer dobitka performansi i cijene otključavanja.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
metak kaže...
Njambris kaže...

OVO je druga najidiotskija recenica na ovom forumu...

u arhivu... s ostalim biserima...

Cool, to me veseli, ja sam tvoje odavno prestao spremati.

btw., hoces reci da recenica nije istinita?

16 godina
neaktivan
Baš nekidan je na forumu osvanula tema: "Kako skinuti komponente s interneta?" (ili nešto u tom stilu). Naravno, svi su ga ismijali, ali možda je on postavio pravo pitanje... :)
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Baš nekidan je na forumu osvanula tema: "Kako skinuti komponente s interneta?" (ili nešto u tom stilu). Naravno, svi su ga ismijali, ali možda je on postavio pravo pitanje... :)

Da... isto sam pomislio cim sam vidio vijest.... ne mogu vjerovati...

znaci prodat ce nam okljastrene verzije procesora koji zapravo mogu puno bolje...

In Control
17 godina
Nadogradnja putem žice

Meni se čini da samo ispituju reakcije (da li će to ljudi kupovati i u kojoj mjeri) tržišta. Uzmimo za pretpostavku da Intel i AMD sada mogu napraviti CPU koji je 10-20x ili 100x jači od sadašnjeg. Kome će to trebati osim nekolicini ljudi? Kako da oni to naplate? Eto, upravo na ovaj način.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice