Mozillina lista srama

poruka: 50
|
čitano: 10.401
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mozillina lista srama".
16 godina
neaktivan
Re: Mozillina lista srama
hrvatskafarkasevec kaže...

evo video (moj)

Mislim da je ovo zbog toga što Firefox sve operacije vrši u jednom procesu, dok Chrome to radi odvojeno.

Dakle content i chrome procesi se odvijaju posebno i tako mogu bez zagušavanja da rade.

Firefox će imati odvojene procese, ali to je tek za par meseci. (Electrolysis)

Probaj sa ovim da pokrećeš Firefox, pa vidi da li ti je malo bolje.

Firefox 4 - najčešće postavljena pitanja - http://www.firefox4faq.blogspot.com/
16 godina
protjeran
icecold kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

evo video (moj)

Mislim da je ovo zbog toga što Firefox sve operacije vrši u jednom procesu, dok Chrome to radi odvojeno.

Dakle content i chrome procesi se odvijaju posebno i tako mogu bez zagušavanja da rade.

Firefox će imati odvojene procese, ali to je tek za par meseci. (Electrolysis)

Probaj sa ovim da pokrećeš Firefox, pa vidi da li ti je malo bolje.

mogu ti rec da je cak sporije (oko 2-3 sekunde)

(znaci pokrecem preko onog "Faster Firefox"

http://protocol4.animehr.com/
16 godina
neaktivan
Mozillina lista srama

Po običaju, zavisi od konfiguracije :D

Negde daje bolje rezultate, negde čak i lošije.

No svakako je u ranom razvoju :)

Firefox 4 - najčešće postavljena pitanja - http://www.firefox4faq.blogspot.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mozillina lista srama
Firebug - jedini razlog zasto koristim FF.
U suprotnom izbor bi bio Chrome.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mozillina lista srama

Što se tiče ekstenzija na chrome-u, one ne usporavaju chrome, ali tajna je u ram-u, chrome bez add-ona mi ždere oko 90mb-a, a sa ad-wot-om 140mb-a. Firefox sa wot-om 90mb-a, ali firefox se više oslanja na cpu, mislim da je sve jasno zašto se neki bune da je sporo(meni firefox čak radi brže od chrome-a).

EDIT: Da firefox ima i firebug u pozadini te chrome temu(koju ću maknut, jer mi je doasadna postala).

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 23:30 (EVO).

0 0 hvala 0
15 godina
Mirko935 kaže...

Tu zaista ima netko kome je stalo pokreće li mu se browser u 3.5 ili u 4.4 sekunde? Ionako ga upalim jednom i upaljen je dok ne ugasim komp, što je obično kojih tjedan, dva vremena. Daleko od toga da se ne slažem da nije dobro da usporavaju browser, ali gasiti add-on koji mi je barem mrvicu koristan zbog toga što zbog njega izgubim 2-4 sekunde mjesečno mi je potpuno besmisleno.

Znam da nema neke veze s temom, ali zašto ti je kompjuter upaljen 2 tjedna u komadu? Ako je i skidanje filmova/muzike s torrenta razlog, previše je...

16 godina
neaktivan
Mozillina lista srama

Ja hiberniram svako veče, osim ako se ne instaliraju neki update-i pa se mora restartovat. Ekvivalent negašenju koju sedmicu.

这是我的个性签名
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@kipo: Nije konstantno upaljen, u S3 sleepu je kad ga ne koristim, no buduci da sve aplikacije ostaju upaljene je isto kao i da ga ne gasim.
16 godina
kipo kaže...
Mirko935 kaže...

Tu zaista ima netko kome je stalo pokreće li mu se browser u 3.5 ili u 4.4 sekunde? Ionako ga upalim jednom i upaljen je dok ne ugasim komp, što je obično kojih tjedan, dva vremena. Daleko od toga da se ne slažem da nije dobro da usporavaju browser, ali gasiti add-on koji mi je barem mrvicu koristan zbog toga što zbog njega izgubim 2-4 sekunde mjesečno mi je potpuno besmisleno.

Znam da nema neke veze s temom, ali zašto ti je kompjuter upaljen 2 tjedna u komadu? Ako je i skidanje filmova/muzike s torrenta razlog, previše je...

ja svoj laptop nisam sam ugasio jos od kad sam ga kupio od 6 mjeseca 2009 samo sam instalirao 7 u 10 mjesecu 2009 jednom i otad samo kad se sam restartovao ako se pregrije ili update neki bude ali nikad ga vise nisam sam ugasio.... mozzilla stoji cjelo vrjeme upaljena sa min. 50 tabova u bilo kojem trenutku i kao sto sam vec napomenio jedino mi je ona to uspjela da izdrzi sa malo stopanja pri spustanju i otvaranju stranica sa flashom, svii drugi browseri stopaju ko "ludi" cim ima 50+ tabova....

15 godina
protjeran
Mozillina lista srama
Ti nisi normalan...
kojeg ce ti vraga 50 tabova???
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Mirko935 kaže...
@kipo: Nije konstantno upaljen, u S3 sleepu je kad ga ne koristim, no buduci da sve aplikacije ostaju upaljene je isto kao i da ga ne gasim.

OK, to mu dođe skoro na isto ali i dalje me zanima zašto ga ne ugasiš "ljudski"? Ako ti se ne da čekati da se aplikacije upale od nule, koliko i koje su to aplikacije da im treba toliko vremena da se pokrenu na (pretpostavljam) novijem stroju da ga ne želiš gasiti?

15 godina
slobo14 kaže...
kipo kaže...
Mirko935 kaže...

ja svoj laptop nisam sam ugasio jos od kad sam ga kupio od 6 mjeseca 2009 samo sam instalirao 7 u 10 mjesecu 2009 jednom i otad samo kad se sam restartovao ako se pregrije ili update neki bude ali nikad ga vise nisam sam ugasio.... mozzilla stoji cjelo vrjeme upaljena sa min. 50 tabova u bilo kojem trenutku i kao sto sam vec napomenio jedino mi je ona to uspjela da izdrzi sa malo stopanja pri spustanju i otvaranju stranica sa flashom, svii drugi browseri stopaju ko "ludi" cim ima 50+ tabova....

Tebi isto pitanje - što postižeš time što ti je kompjuter stalno aktivan?

15 godina
neaktivan
kipo kaže...
Mirko935 kaže...

OK, to mu dođe skoro na isto ali i dalje me zanima zašto ga ne ugasiš "ljudski"? Ako ti se ne da čekati da se aplikacije upale od nule, koliko i koje su to aplikacije da im treba toliko vremena da se pokrenu na (pretpostavljam) novijem stroju da ga ne želiš gasiti?

Zašto bih ga gasio i onda čekao par minuta da se pokrene ako može biti u sleepu u kojem troši zanemarivo više struje nego ugašen kompjuter, a spreman je za rad u roku od par sekundi? I još si fino mogu ostaviti sve što radim i nastaviti kad ga probudim. Gašenje zaista nema apsolutno nikakvog smisla.

15 godina
Mirko935 kaže...
kipo kaže...
Mirko935 kaže...

Zašto bih ga gasio i onda čekao par minuta da se pokrene ako može biti u sleepu u kojem troši zanemarivo više struje nego ugašen kompjuter, a spreman je za rad u roku od par sekundi? I još si fino mogu ostaviti sve što radim i nastaviti kad ga probudim. Gašenje zaista nema apsolutno nikakvog smisla.

Hvala ti na odgovoru, moram priznati da si me bacio u razmišljanje..

15 godina
neaktivan
kipo kaže...

Nema na čemu. Uglavnom, kad jednom probaš i vidiš komp spreman za rad za vrijeme jednako onom koje je potrebno ventilatorima i disku da se zavrte, sa svim programima upaljenim i točno u onom stanju u kojem si ga "ugasio", čisto sumnjam da ćeš ga više ikad gasiti s onim shutdown osim kad je potrebno radi neke instalacije, updatea ili nečeg takvog.

Samo si u BIOS-u prvo provjeri je li ti namješten komp da ide u S1 ili S3 sleep, jer u S1 ostaje skoro sve upaljeno (i troši daleko više struje) dok se u S3 gasi sve osim RAM-a i na nekim pločama ostane blinkati Power LED-ica na kućištu (gase se i ventilatori, po tom lako možeš vidjeti u kojoj je vrsti sleepa). Ako nisi upućen, možda bi bilo dobro da spomenem i da u nekim BIOS-ima za S3 piše Suspend-to-RAM, to je ista stvar.

15 godina
Mirko935 kaže...
kipo kaže...

Nema na čemu. Uglavnom, kad jednom probaš i vidiš komp spreman za rad za vrijeme jednako onom koje je potrebno ventilatorima i disku da se zavrte, sa svim programima upaljenim i točno u onom stanju u kojem si ga "ugasio", čisto sumnjam da ćeš ga više ikad gasiti s onim shutdown osim kad je potrebno radi neke instalacije, updatea ili nečeg takvog.

Samo si u BIOS-u prvo provjeri je li ti namješten komp da ide u S1 ili S3 sleep, jer u S1 ostaje skoro sve upaljeno (i troši daleko više struje) dok se u S3 gasi sve osim RAM-a i na nekim pločama ostane blinkati Power LED-ica na kućištu (gase se i ventilatori, po tom lako možeš vidjeti u kojoj je vrsti sleepa). Ako nisi upućen, možda bi bilo dobro da spomenem i da u nekim BIOS-ima za S3 piše Suspend-to-RAM, to je ista stvar.

Već sam provjerio BIOS {#} i uključen je S3. Nego, što je s RAM-om, da li ga takav način "gašenja" kompjutera ipak zaguši vremenom? Ne čisti li se RAM u potpunosti jedino klasičnim gašenjem?

15 godina
neaktivan
kipo kaže...
Već sam provjerio BIOS {#} i uključen je S3. Nego, što je s RAM-om, da li ga takav način "gašenja" kompjutera ipak zaguši vremenom? Ne čisti li se RAM u potpunosti jedino klasičnim gašenjem?

Kako misliš zaguši? RAM se čisti jedino klasičnim gašenjem, to si u pravu, u S3 sleepu zapravo ostaje normalno aktivan; no ne znam zašto bi ga uopće trebao čistiti, ako misliš da će imati nekakav negativan efekt na performanse ili nešto, ne bi smjelo. I koliko ja znam, nema. Imaš gore kolegu koji kaže da 2 godine nije gasio komp pa radi sve normalno. Ukratko, nemaš se šta brinut oko toga.

Usput, ako imaš Vistu ili 7, vjerojatno ti je uključen Hybrid Sleep koji je kombinacija hibernacije i sleepa, tj. prvo se na disk zapiše sve što je u RAM-u kao da ide u hibernaciju, a onda ode u sleep. Koristi za slučaj da ti nestane struje kod kojeg bi s običnim sleepom izgubio ono što si radio, a ovako će se dići kao da se diže iz hibernacije. Ako misliš da ti to ne treba, možeš ga isključiti pod Power Options u Control Panelu pa će ti se daleko brže "gasiti" kad ide u sleep, no meni je već par puta to dobro došlo kad mi je nestalo struje dok nisam bio doma, zapravo je realno dosta korisna opcija.

15 godina
neaktivan
Mozillina lista srama
Zgodna lista. ali imam osjećaj da s ovim Mozilla samo želi prebaciti vlastitu krivnju na druge. Zašto jednostavno ne stave da se dodaci ucitavaju 30sekundi nakon sto se pregleglednik pokrene?
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji je smisao pokretanja browsera bez dodataka koje zelim imati? Mogu ih onda jednostavno maknuti.
15 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Zgodna lista. ali imam osjećaj da s ovim Mozilla samo želi prebaciti vlastitu krivnju na druge. Zašto jednostavno ne stave da se dodaci ucitavaju 30sekundi nakon sto se pregleglednik pokrene?

Pa i da se ucitavaju 30 sekundi kasnije, svejedno bi zablokirali browser na odredeno vrijeme tih 30 sekundi kasnije. Kad je firefox 4 razvijan uveden je i novi nacin registriranja ekstenzija pri startupu koji je manje neuredan i gotovo ponistava utjecaj ekstenzija na startup vrijeme browsera. Nazalost brojni developeri nisu jos presli na te mehanizme i koriste stare nacine. Evo bas mi se jucer updateao flashgot i u changelogu izmedu ostalog stoji i: "startup time improvements", zasto im je tako dugo trebalo nemam pojma. Cinjenica je da je dosta tih addonova, koliko god oni korisni bili, napisano veoma lose.

https://developer.mozilla.org/en/Extensions/Performance_best_practices_in_extensions

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 17:40 (rustweaver).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice