Morski psi grizu podmorske kablove

poruka: 130
|
čitano: 17.865
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Morski psi grizu podmorske kablove".
16 godina
neaktivan

To su svojevremeno istražili malo bolji stručnjaci pa se prema tome njima obrati.

Za morskog psa sa druge strane ne trebaju stručnjaci da zaključe tko je niti što je.

Uživaj.

2 15 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Morski psi grizu podmorske kablove
Oldy kaže...

To su svojevremeno istražili malo bolji stručnjaci pa se prema tome njima obrati.

Za morskog psa sa druge strane ne trebaju stručnjaci da zaključe tko je niti što je.

Uživaj.

Stručnjaci koji su to zaključili nisu bili puno pametniji od dupina, u to vjerujem. 

16 godina

Toliko glupih komentara u jednoj vijesti, kao da je netko skupio mjesečne gluposti i stavio ih na jedno mjesto. Dok sam čitao skoro sam zaboravio da sam na BUG forumu.

Inače ovo sa ajkulama je veliki problem. Sada se treba još i ovo uzeti u obzir pri proizvodnji ionako skupih optičkih vodova.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

7 1 hvala 0
11 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...
KerFlorijan kaže...

ovi komentatori su dokaz da je glavni problem svađa i sukoba na balkanu nezaposlenost

Misliš neobrazovanost.

da bi bili zaposleni trebali bi imat neko zanimanje tj. obrazovanje....znači i to je u pitanju :D

16 godina

Wireshark u akciji {#}

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina

top lista 10 najinteligentnijih bića na planeti ide sljedećim redom:

1.svinja, 2. delfin, 3.kokoš, 4.čovjek, 5.bubamara, 6.jednorog, 7.mungos, 8.ameba, 9.tetrijeb, 10. tapir...

dakle morskog psa nema ni u prvih 10. google jednostavno nema sreće jer u oceanu ne žive svinje i kokoši umjesto morskih pasa.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:16 (Ezio).
Moj PC  
4 12 hvala 2
16 godina
neaktivan

Nemoj budu te izvrijeđali sada.

Neki naime mjere inteligenciju pristupom internetu ili posjedovanjem smartphone-a.

2 8 hvala 0
16 godina
Ezio kaže...

top lista 10 najpametnijih bića na planeti ide sljedećim redom:

1.svinja, 2. delfin, 3.kokoš, 4.čovjek, 5.bubamara, 6.jednorog, 7.mungos, 8.ameba, 9.tetrijeb, 10. tapir...

dakle morskog psa nema ni u prvih 10. google jednostavno nema sreće jer u oceanu ne žive svinje i kokoši umjesto morskih pasa.

Ok, u kojem to svemiru je kokoš pametnija od čovjeka?

Istina, čuo sam za inteligenciju svinja i delfina, ali pamet kokoši, od daaa, sigurno.

I da, inteligencija i pamet su 2 različita pojma, nemoj ih miješati..

E i btw, svaka stranica ima svoju listu (iako sličnu) tako da se nemoj previše na to oslanjati: Klik, Klik,...

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:11 (mrxa1).
16 godina
neaktivan

I ja sam čuo tj. čitao i za delfina i za svinju. (divlju čini mi se).

Ali nisam nigdje da je morski pas inteligentan. Je za raditi štetu bilo kakve vrste.

Po meni potpuno suvišna vrsta na ovome svijetu em zbog ljudskih žrtava em zbog ovakvih gluposti.

Nikakve koristi od njega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:13 (Oldy).

1 13 hvala 0
15 godina
mrxa1 kaže...
Ezio kaže...

top lista 10 najpametnijih bića na planeti ide sljedećim redom:

Ok, u kojem to svemiru je kokoš pametnija od čovjeka?

Istina, čuo sam za inteligenciju svinja i delfina, ali pamet kokoši, od daaa, sigurno.

I da, inteligencija i pamet su 2 različita pojma, nemoj ih miješati..

E i btw, svaka stranica ima svoju listu (iako sličnu) tako da se nemoj previše na to oslanjati: Klik, Klik,...

da, zeznuo sam se, mislio sam 10 najinteligentnijih bića.

ok, probaj napraviti jednostavan test. stavi kokoš na dno oceana i prati hoće li izgristi optički kabel. neće. jer zna da je taj kabel koristan manje inteligentnom ljudskom rodu. 

Potpis!
16 godina
odjavljen

Podmorske kabele. Što bi "kabao" radio na dnu mora?

http://savjetnik.ihjj.hr/savjet.php?id=131

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 23:17 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nadam se da se zajebavate...

Uvijek sam mislio da su čimpanze odmah poslije ljudi po ingeligenciji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Washoe_%28chimpanzee%29

--------------------------------------------------------------------------------------------

1 0 hvala 0
14 godina

Prije mjesec dana sam bio u kinu gledao dokumentarac. I cimpanze su znale govorit i koristile oruzije i radile svakakva sranja. Znaci da je cimpanza barem blizu covika po inteligenciji.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Hhahaha, ako ja dobro kužim, da nea tih ''šlaufa'' nebi bilo potpune net slobode? Znači nebi mogli da s EU servera idemo na US ili neki Kineski(iCloud npr.)? Ako je tako, zašto jednostavno nisu preko satelita? Danas se printa hrana, vozila a još smo na žici

Ne postoje brže tehnologije od kabela (iliti, žice u raznim varijantama).

Satelit je skup i spor.

16 godina

Ovaj morski pas nije glup. Tipičan napad morskog psa je munjeviti nalet sa snažnim zagrizom (udarac "poput vlaka" kažu neki koji su valjda čudom preživjeli) i bjesomučno mlataranje glavom lijevo-desno kako bi rastrgao plijen zubima oštrim poput pile. To i debele kosti prepili s lakoćom.

Ako bolje pogledate snimku, vidite li na njoj takav napadački nalet? Ne, ni blizu.

Morski pas može loviti i u mutnoj vodi, s nula vidljivosti. Ima snažno čulo mirisa (namiriše krv jako dobro), sluh (otkucaji srca u panici govore mu da je to plijen), dužinom cijelog tijela na bočnim stranama ima osjetila za vibracije vode s kojima osjeti iz kojeg smjera se nešto miče (a možda i "vidi" i na taj način). Također ima električne senzore za detekciju riba i svih drugih bića koje imaju živce kojima teče električna struja. Također u ustima imaju osjete kojima detektiraju radi li se o nečem jestivom (plijenu) ili otrovnom - lagano gricnu ili prime potencijalni plijen za koji nisu sigurni što je i "očitaju" o čemu se radi.

Očito je da ga je privuklo električno polje kabla koje je detektirao, a onda ga je samo lagano kušao da osjetilom u ustima vidi da li je to nešto jestivo. Vidio je da nije jestivo i otišao je.

Nije bilo nikakvog napada o kojem oni pričaju. Da jest, kabel bi bio glatko prerezan, u puno nasilnijoj snimci, a od prašine se ništa ne bi ni vidjelo.

Sad, da li takva "kušanja" ako ih ima puno mogu malo po malo oštetiti kabel, možda.

Svakako bi bolje bilo da spriječe emitiranje električnog polja, da ih ni ne privlače, pa ne bi morali niti štititi.

17 0 hvala 1
15 godina

Mislio sam da se ti kabeli postavljaju na samo dno, nisam znao da su ovako "u zraku" pa da ih mogu gristi.

The more you know...

Swedish latin super funk.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...

Mislio sam da se ti kabeli postavljaju na samo dno, nisam znao da su ovako "u zraku" pa da ih mogu gristi.

The more you know...

Pa i polažu se na dno, samo nije dno ravno. A kabeli su daleko od fleksibilnosti.

14 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Koliko god je delfin pametan toliko je morski pas glup do bola.

Trebaju mu staviti zaštitu na kabl pa kada zagrize da polomi sve te zube koje ima. :p

Kad bi glupost lomila zube prilikom izlazenja na usta ti bi davno bio krezub. Trebalo bi ti noge iscupat' iz guzice da si dobro promislis prije nego ponovo blebnes nesto tako primitivno i glupo!
14 godina
neaktivan
Paladin kaže...

Malo nevezano za temu, tebi CrnaBitango nakon odgovora ovom gore od mene KAPA DO PODA.

Mora da ludiš slušajući današnje tzv. novinare na hrvatskim televizijama, nepismenost na portalima, teške govorne mane novinara koji su svaki dan na TV-u (npr. Danijel Križ sportske vijesti HTV-a) itd.

Drago mi je da nisam jedini koji to vidi.

Velika je rijetkost vidjeti i pročitati tri (3) reda bilo čega, a da nema 50 grešaka.

Pozdrav.

Tesko za povjerovat', ali postoji jedna iznimka - Tamar Peras (HTV).
17 godina
neaktivan

Jos samo teorija zavjere nedostaje i ovaj thread moze uci u skolske udzbenike kao primjer internet rasprave.

15 0 hvala 0
11 godina
protjeran

ajmo sad na srbe,hrvate i muslimane {#}

6 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
ptmd kaže...
Oldy kaže...

Koliko god je delfin pametan toliko je morski pas glup do bola.

Trebaju mu staviti zaštitu na kabl pa kada zagrize da polomi sve te zube koje ima. :p

Kad bi glupost lomila zube prilikom izlazenja na usta ti bi davno bio krezub. Trebalo bi ti noge iscupat' iz guzice da si dobro promislis prije nego ponovo blebnes nesto tako primitivno i glupo!

To ćeš ti doći pa ćeš mi noge isčupat' ali prije toga ćeš naučiti stavljati kvačice na slova.

Jer što? Malo primitivno i glupo pišeš. Zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 1:04 (Oldy).
16 godina

Ovdje treba lock i kartoni da se ovi "dupini" malo ohlade

8 3 hvala 0
14 godina
Diablo86 kaže...

Morski psi.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
13 godina
protjeran
Diablo86 kaže...

mislim da je vrijeme da Bug nabavi jednu svinju, kokos itd jer vidim ljudi su poceli biti sve gluplji{#}nevjerujem sta citam{#} ...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 2:00 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
cod4gamer kaže...

17 godina
Panta_rei kaže...

Jos samo teorija zavjere nedostaje i ovaj thread moze uci u skolske udzbenike kao primjer internet rasprave.

I ja čitam i ne vjerujem. Koda sam na 24 sata ili dnevno.hr. 
Još ovaj "oldie" genijalac prijavljuje ljude i vrijeđa se kad mu kažu da je neobrazovan?!
Ezio ironično nabraja tko je sve "inteligentniji u griženju kablova", 10 
komentara ispod ispravljaju redoslijed inteligencije ?!?! 
Ljudi jeste li vi svjesni da je 2/3 zemlje oceani?
Mislite da je na te 2/3 ukupne površine planete
samo jednolika plodna ravnica koju se onda zaore nekim
podvodnim traktorom pa lijepo zakopa kabel?
Optički kabel je predmet sprdnje u komentarima?
I to sve u uvjetima kad vam isti ti kabeli omogućuju trenutnu provjeru
svega o tom "fenomenu"???
http://builtvisible.com/messages-in-the-deep/
http://theconnectivist.wordpress.com/2013/05/17/connectivity-rules-ok-submarine-optic-fiber-cables/
Nevjerojatno, što više znanja na raspolaganju, ljudi zatupljeniji.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 4:20 (overhaul).
16 godina
neaktivan

No glavno da ste vi obrazovani.

Ja sa svojim obrazovanjem imam već 24 godine svoj kruh u rukama a vi mladi gospon?

Nije napisao da sam neobrazovan već da sam glup. Mislim da je to ispod nivoa jednog foruma da se diskusija može i treba voditi na malo višoj razini.

Ja sam jedino glup što ulazim u diskusije sa takvima.

3 8 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

I ja sam čuo tj. čitao i za delfina i za svinju. (divlju čini mi se).

Ali nisam nigdje da je morski pas inteligentan. Je za raditi štetu bilo kakve vrste.

Po meni potpuno suvišna vrsta na ovome svijetu em zbog ljudskih žrtava em zbog ovakvih gluposti.

Nikakve koristi od njega.

Ona lista ima sve više i više smisla.... čak bi nas i bubamara mogla prestiči ubrzo...
Steam: just_mau5
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 5:05 (berto).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice