MacBook Pro (Retina) neopravdano proglašen ekološk

poruka: 60
|
čitano: 6.574
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Pro (Retina) neopravdano proglašen ekološk".
14 godina
neaktivan
Re: MacBook Pro (Retina) neopravdano proglašen eko
g12356 kaže...

Žao mi je,ali ja kad vidim poslovnjaka sa Macbookom ja mislim na jednu od ove dvije stvari:

Opcija a:Čovjek nosi sivo odijelo-menadžer   koji se želi pravit važan a u stvarnosti ima 0 tehničkog znanja,preodjeveni hipster-IZBJEGAVAJ.

Opcija b:Čovjek nosi modne krpice-dizajnerčić koji si umišlja da je važan,također preodjeveni hipster-IZBJEGAVAJ

A bilo je i slučaja kada sam viđao poslovnjake sa Alienwareom i drugim ultra high class lapropima(prije su to bili dellovi xps,a bilo ih je   i drugih) i mislio sam:

-ovaj čovjek je na vrhu svoje industrije,bivši pripadnik 1337 kulture kojeg je apsorbirao kapitalizam,božanstvo-DRUŽI SE.

Jel ovo neki sarkazam?

Da mi neki poslovnjak u finom odijelu s Alienware laptopom pozvoni na vrata ne bi mu otvorio. Nesto tu ne stima.

Jasno da u 99% slucajeva poslovni ljudi i nisu neki informaticari ali zbog nekog dojma "ima se - moze se", stvarna ili prividna uspjesnost, furaju razne ultrabookove, iPhone, SGS-ove (iako sa stare Nokije zna poslat poruku pa nju nosi u djepu na "mute").

To je tako i to prihvatis. Stvari se kupuju ko sta hoce i ko sta moze, bez pretjerane pameti. Kad vidis nekoga u novom M3 to znaci da ima love a ne da je dobar vozac.

14 godina
protjeran

Ako je neko pravi poslovni covjek, taj onda sigurno nece imati laptop od 25000 kuna, nego ce te pare uloziti u posel. 

A sve operacije ce raditi manje vise isto s laptopom od 5000 kuna, ili jeftinijim.

Eto, kad smo kod poslovnih ljudi, a hipsteri koji moraju imati svjetlecu jabuku i na ekranu videti svaku dlaku Severinine pi*de, no coment...

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Sarkazam,možda.

Ali možda su osobne preferencije.Radije bih radio sa nekim tko zna nešto o čemu radi nego netko tko se pravi   da zna.U biti radije bih radio sa nekim tko prizna da nezna ništa o računalima jer mi se barem nebude miješao u rad(za razliku od onog koji se pravi da zna).Dizajnere ne volim jer rade kompromis između umjetnosti i komercijale.Umjetnike volim,osim ako rade ono šta zovem "Smeće za mase(tm)".

A šta se tiče applea :P :

http://www.eatmyshorts.com/files/apple.is.gay-1285893460.jpg

E da,iako ne vjerujem u ikakve više rase,ako ikakva viša rasa postoji onda bi to u mojim očima trebali biti:informatičari,računalci,geekovi općenito,inženjeri i znanstvenici općenito i privatni detektivi.šala mala.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Sarkazam,možda.

Ali možda su osobne preferencije.Radije bih radio sa nekim tko zna nešto o čemu radi nego netko tko se pravi   da zna.U biti radije bih radio sa nekim tko prizna da nezna ništa o računalima jer mi se barem nebude miješao u rad(za razliku od onog koji se pravi da zna).Dizajnere ne volim jer rade kompromis između umjetnosti i komercijale.Umjetnike volim,osim ako rade ono šta zovem "Smeće za mase(tm)".

A šta se tiče applea :P :

http://www.eatmyshorts.com/files/apple.is.gay-1285893460.jpg

E da,iako ne vjerujem u ikakve više rase,ako ikakva viša rasa postoji onda bi to u mojim očima trebali biti:informatičari,računalci,geekovi općenito,inženjeri i znanstvenici općenito i privatni detektivi.šala mala.

pusti osobne preferencije. i ja bi vise volio doma imati alienware ali vjerujem da bi me ljudi malo cudno gledali da dodjem na kakav sastanak s njim.

visa rasa = poštenjaci.  

stupanj obrazovanja, zanimanje... to nema veze. neki ljudi nikad nisu imali priliku u osnovnu skolu ici a kamoli na fakultet i to ih ne cini nizima. koliko samo informaticara i ostalih inzenjera poznajem koji su dno dna.

15 godina
neaktivan

E pa ima i onih koji bi te gledali sa poštenjem.A i u pravu si što se tiče poštenjaka,ja sam se samo zezao(ali sam htio pokazati malo osobnosti u toj šali na način da cijenim ljude iz svoje struke i geekove i znanstvenike).

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 0:29 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I opet pljujemo po stvarima koje si nemozemo priustiti...super :)
Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

lol

macbook pro 15" retina je top topova od kada je izašao, a usporedba s gejming laptopima ukazuje na to da ljudi neznaju o čemu uopće pričaju, jer to je suludo. Druga stvar je trenutna cijena, ali za jedno godinu dana i ti retina ekrani će bit standard te će vjerojatno pojeftinit SSD, pa će će biti u cijeloj apple liniji. Za sada su stvarno preskupi retna macbooci, ali to je vjerojatno što je trenutno skupa proizvodnja retina ekrana,  inače bi ih apple stavio na cijelu liniji macbooka. Ovako imaju ekskluzivu kao najbolji ekran na prijenosniku, ali nije dobavljiv osim profićima i bogatunima :) 

2 3 hvala 0
14 godina
g12356 kaže...

Sarkazam,možda.

E baš si čudan. Ako nema pojma o računalima, onda može imati što god ga volja, bio to macbook ili stara 386-ica opočena swarovski kristalima.

15 godina
neaktivan

e vidiš,ali to neće onda + bodove kod mene osvojit,dapače...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Niti ne mora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 15:07 (natko).
14 godina
neaktivan
TomoVK kaže...

Prvo da ti se zahvalim. Već danima imam tvrdu stolicu, a kada sam pročitao ovaj tvoj post odmah sam potrčao do bližnjeg toaleta moga.

Ja pljujem po toj stvari ne zato jer si ja nju ne mogu priuštiti, već zato jer drugi mogu.

Oni koji si to mogu priuštiti ne razmišljaju o kvaliteti proizvoda po njenim performansama i kvaliteti, već po izgledu i ceni, a cena njima nije bitna.

Ja ti garantujem, da ti apple-ovi proizvodi nisu toliko skupi, ne bi ih niko ni kupovao.

Svojom popularnošću su postigli to da imaju kompletno poverenje vernih korisnika, koji su to poverenje dobili od milionskih reklama i preporuka, koje su nastale od njihovih laži i podmićivanja.

Svima njima je bukvalno opran mozak da oni drže najkvalitetniji komad uređaja u ruci, i to ih čini ponosnim.

Da li bi ti dozvolio da pljuje nekog tvog druga kojeg poštuješ i voliš, kojim se PONOSIŠ??

A to je sve započelo u našoj krasnoj Americi, koja u zadnje vreme pravi preskupe proizvode od precenjene kvalitete.

Beats, Skullcandy, Apple, pa čak i muzičari: justin bieber, micky wtf is her name...

Ko je njih napravio popularnim?? Profesionalci? Entuzijanisti?

Ne, njih je napravio popularnim narod, i tu popularnost su iskoristili, te zbog njih vade pare.

I ko njih sve podržava? Oni koji si to mogu priuštiti.

Ja sam bio muzičar, 7 godina sam svirao saksofon. Dobio sam 1. nagradu za sviranje. No sada sam krenio u kompjuterske vode.

I u muzici i u kompjuterima sam razočaran, zato jer je danas podržavan popularitet, ne kvalitet.

Budi sretan što si to ne možše priuštiti, zato jer ti ne treba. Bolje uzmi neki laptop za 7000kn, koji će ti biti GARANTOVANO bolji od mac-a.

Sad nisam siguran, ali ako hoćeš Mac OS X, možeš naći odgovarajući laptop sa odgovarajući hardware-om, i instalirati ga na njega.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 20:04 (Krtislav1).
14 godina
Krtislav1 kaže...
TomoVK kaže...

Prvo da ti se zahvalim. Već danima imam tvrdu stolicu, a kada sam pročitao ovaj tvoj post odmah sam potrčao do bližnjeg toaleta moga.

Ja pljujem po toj stvari ne zato jer si ja nju ne mogu priuštiti, već zato jer drugi mogu.

Oni koji si to mogu priuštiti ne razmišljaju o kvaliteti proizvoda po njenim performansama i kvaliteti, već po izgledu i ceni, a cena njima nije bitna.

Ja ti garantujem, da ti apple-ovi proizvodi nisu toliko skupi, ne bi ih niko ni kupovao.

Svojom popularnošću su postigli to da imaju kompletno poverenje vernih korisnika, koji su to poverenje dobili od milionskih reklama i preporuka, koje su nastale od njihovih laži i podmićivanja.

Svima njima je bukvalno opran mozak da oni drže najkvalitetniji komad uređaja u ruci, i to ih čini ponosnim.

Da li bi ti dozvolio da pljuje nekog tvog druga kojeg poštuješ i voliš, kojim se PONOSIŠ??

A to je sve započelo u našoj krasnoj Americi, koja u zadnje vreme pravi preskupe proizvode od precenjene kvalitete.

Beats, Skullcandy, Apple, pa čak i muzičari: justin bieber, micky wtf is her name...

Ko je njih napravio popularnim?? Profesionalci? Entuzijanisti?

Ne, njih je napravio popularnim narod, i tu popularnost su iskoristili, te zbog njih vade pare.

I ko njih sve podržava? Oni koji si to mogu priuštiti.

Ja sam bio muzičar, 7 godina sam svirao saksofon. Dobio sam 1. nagradu za sviranje. No sada sam krenio u kompjuterske vode.

I u muzici i u kompjuterima sam razočaran, zato jer je danas podržavan popularitet, ne kvalitet.

Budi sretan što si to ne možše priuštiti, zato jer ti ne treba {#}. Bolje uzmi neki laptop za 7000kn, koji će ti biti GARANTOVANO bolji od mac-a. SRY ALI OVO JE {#}

Sad nisam siguran, ali ako hoćeš Mac OS X, možeš naći odgovarajući laptop sa odgovarajući hardware-om, i instalirati ga na njega.

Svaka ti čast i svaka ti dala, ALI po ovome kako si ti napisao, ja vidim da si ti jednostavno ljubomoran na neke ljude koji si to (mogu) kupiti/kupuju!

To što ti imaš o nečemu svoje mišljenje, u redu, cijenim svako razmišljanje i stav, ali uz barem mrvicu nečeg konstruktivnog u stavu, a u onoj rečenici u kojoj navodiš da kupci APPLE računala ne vode računa o kvaliteti i preformansama, ma po kojem si to ključu zaključio molim te lijepo??!! Kada ja osobno odem u MIKRONIS ili onaj novi LENOVO dućan u Jurišićevoj u Zagrebu, i kada ih zamolim kako bih naručio LENOVO X220 sa I7 procesorom, ljudi me tako zblesirano pogledaju, uz komentar "kako to nije moguće, i kako to njihovi dobavljači nemaju na lageru niti u planu narudžbe" JER SMO MI PREMALO TRŽIŠTE, e pa nazdravlje, kada već ima online kupnja, uz ohoHOhooOo gotovinski popust, zašto ne bih kupio online, recimo to tako, a društvo iz MIKRONIS, LENOVO I LENOVO HRVATSKA neka izigravaju teške {#} kada to već i jesu, a i {#} koji uopće dolaze kupovati k njima!!

Što se tiče APPLE podrške, koliko god ti osobno bio anti raspoložen, ja sam 1200% za njih, ako ništa, kada dođem u recino ISTYLE dućan, kažem samo "želim MBP RETINA 15’ sa I7 procesorom", dobivam odgovor koji u biti želim čuti, u globalu, nema problema sa mojim zahtjevom, za njih Hrvatska nije malo tržište negdje na zadnjem najdonjem rubu ponora, ljudi nisu lijeni, čak štoviše, uzimaju moje podatke i svako toliko imamo kontakte, što je i kako novoga i slično!

Kažeš da si bio muzičar, da si svirao sax, e pa sada reci koliko te je tvoj sax koštao, 100 €, 1000 € ili možda čak i više, jer ako je sax bio tvoj "kruh", i ako si munjen na kvalitetu, kako muzike tako i instrumenta, sigurno ti nije bilo svejedno košta li tvoj sax malo ili puno više, makar sviraju oba dva, ali nikako isto kvalitetno, u to me ne možeš nikako uvjeriti!

BTW; kažeš podmićivanje, otkud snaga za nešto tako konstatirati, gdje je dokaz, neki konkretan, čvrst, dočim ću ti ja reći što je podmićivanje po mojem od strane LENOVA, kada su testirali X1 i bacili ga sa pet metara visine plošno, ne na bok ili ćošak na neku strunjaču i kao nakon toga igrali u dvije sekunde Angry Birds, a da su isti komp bacili na makar kakav kvalitetan parket, ne garantiram da bi sve ostalo u komadu, dočim drugi brendovi takvo nešto bar za sada nisam uočio i vidio da prakticiraju, pitam se pitam zašto {#} ?!?! I još jedna kratka za kraj; suma sumarum, koji komp ima bolji omjer V/Š/D uz težinu istovremeno, veću rezoluciju, vijek trajanja ciklusa bakterije, onakvo alu kućište uopće???? Uz ipak malu ogradu, to što su komponente ljepljene, što su šerafljeni nekim {#} šerafima, neizmjenjiva baterija, disk i sve ostalo, što nije (možda) naj sretnije rješenje uopće, ali ako tebi treba mogućnost izmjene na jače, onda ta pila jednostavno nije za tebe, gdje je za tebe onda klasičan super jaki komp!  

ATJ Lučko
17 godina
ATJLučko kaže...

To što ti imaš o nečemu svoje mišljenje, u redu, cijenim svako razmišljanje i stav, ali uz barem mrvicu nečeg konstruktivnog u stavu, a u onoj rečenici u kojoj navodiš da kupci APPLE računala ne vode računa o kvaliteti i preformansama, ma po kojem si to ključu zaključio molim te lijepo??!! Kada ja osobno odem u MIKRONIS ili onaj novi LENOVO dućan u Jurišićevoj u Zagrebu, i kada ih zamolim kako bih naručio LENOVO X220 sa I7 procesorom, ljudi me tako zblesirano pogledaju, uz komentar "kako to nije moguće, i kako to njihovi dobavljači nemaju na lageru niti u planu narudžbe" JER SMO MI PREMALO TRŽIŠTE, e pa nazdravlje, kada već ima online kupnja, uz ohoHOhooOo gotovinski popust, zašto ne bih kupio online, recimo to tako, a društvo iz MIKRONIS, LENOVO I LENOVO HRVATSKA neka izigravaju teške {#} kada to već i jesu, a i {#} koji uopće dolaze kupovati k njima!!

Ne moraš baš lovačke valjati...

14 godina
Old Iggy kaže...
ATJLučko kaže...

Eh kompa, da bar je lovačka, kud bih ja bio te sreće onda {#} {#} !!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
E sad...ajd pogledaj u mom profilu specifikacije mog racunala pa zakljuci da li si ja mogu priustiti MacBook Pro Retina 15 incha ili ne :) Trenutno sam ponosni vlasnik Iphone 4s 64GB i Ipad 3 64GB, i nikad nisam bio zadovoljniji s necim nego s njima. Svaki put kad ih upalim...ONI RADE, bez losih drivera, bez dizanja windowsa svakih par mjeseci...jednostavno svaki put rade, kao da sam ih sad kupio. Osobno mi je preko glave uređaja koji zahtjevaju stalno cackanje po njima da bi radili na nekom nivou. Ne govorim sad o cijeni, i ja se slazem da je mozda previsoka, ali tako je to sa svakim premium proizvodom, to je jednostavno tako. Oni koji ga mogu kupiti, sigurno ne traze potvrdu svog misljenja na ovakvim forumima, nego odu i Istyle, pogledaju, isprobaju, i to je to. Cini mi se da ovo sve vodi u opravdavanje svoje nemogucnosti za kupnju ovakvih stvari kroz trazenje mana u njima. Nitko te ne nagovara ili tjera da ga kupis. Jednostavno nemoj i ok, kao sto ocigledno i neces.
15 godina
neaktivan

Ne znam cemu tolka pompa oko njihovog ekrana, jbte ko da ste svi graficki designeri pa to mora bit 100%.
Jer jedno designerima bas treba Eizo-ov monitor ili od Mac-a, a oni i imaju para da ih plate. Ostalim svima je to po staroj dobroj Bug-ovskoj: "Bilo bi zgodno, ali nije potrebno"

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
I ostali proizvodi 'jednostavno rade' al barem ne koštaju ko suho zlato...konkurencija nikad jača na području tableta i mobilnih telefona...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomoVK kaže...
E sad...ajd pogledaj u mom profilu specifikacije mog racunala pa zakljuci da li si ja mogu priustiti MacBook Pro Retina 15 incha ili ne :) Trenutno sam ponosni vlasnik Iphone 4s 64GB i Ipad 3 64GB, i nikad nisam bio zadovoljniji s necim nego s njima. Svaki put kad ih upalim...ONI RADE, bez losih drivera, bez dizanja windowsa svakih par mjeseci...jednostavno svaki put rade, kao da sam ih sad kupio. Osobno mi je preko glave uređaja koji zahtjevaju stalno cackanje po njima da bi radili na nekom nivou. Ne govorim sad o cijeni, i ja se slazem da je mozda previsoka, ali tako je to sa svakim premium proizvodom, to je jednostavno tako. Oni koji ga mogu kupiti, sigurno ne traze potvrdu svog misljenja na ovakvim forumima, nego odu i Istyle, pogledaju, isprobaju, i to je to. Cini mi se da ovo sve vodi u opravdavanje svoje nemogucnosti za kupnju ovakvih stvari kroz trazenje mana u njima. Nitko te ne nagovara ili tjera da ga kupis. Jednostavno nemoj i ok, kao sto ocigledno i neces.

Ako ti komp s Windowsima ne radi, vjeruj mi nije do Windowsa vec do tebe. Ja imam na netbooku, 4GB SSD  (EEE PC701) Win XP koje sam nlite-o. Dakle, sam sam skinu iz njih ono sto sam mislio da mi ne treba da bi dobio vise mjesta. I on tako vec uredno radi 2+ godine. I nevidim u cem je problem, kakve reinstalacije svaki mjesec ili padanje sistema? Ja do prije 3-4 godine nism znao sto je to BSOD - moro sam google-at kad sam vidio na forumu da se to nekom dogodilo.
Windowsi se ruse od crackiranja igri i instaliranja i potom nepotpune renstalacije programau pitnog porijetla, prckanja po dll-ovima itd. Tj. od svega onog sto se kod Mac-a i ne moze na prvom mjestu.

A da te vidim da ti ides mjenjati MacOS na svoju ruku jel bi uopce mogo upalit racunalo, a kamoli da bi radio i blizu ko Windowsi.

14 godina
neaktivan
Pa sad, ovisi sto ti smatras pod "rade". Meni osobno znaci dal se windowsi dizu sekundu duze, i 100 3dmarkova razlike u benchu, a i fps u igrama ( mozda je i egoizam, al eto, sta sad). Neki umjesto monitora koriste i dosta velike televizore, pa se vidi razlika dal igras u 4x antialiasingu ili u 32x antialiasingu, i naravno, da ne trza ;) E sad... Nije svaka kupovina stvar potrebe, neke stvari kupis jednostavno zato jer to zelis i gotovo. Retina ekran je prekrasan, nadam se da to nije upitno, a sad koliko ti to "treba", u to ne ulazim. Ja radije i po FB cackam na Retini, volim gledat u lijepu sliku na ekranu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 22:34 (TomoVK).
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Svaka ti čast i svaka ti dala, ALI po ovome kako si ti napisao, ja vidim da si ti jednostavno ljubomoran na neke ljude koji si to (mogu) kupiti/kupuju!

Što se tiče APPLE podrške, koliko god ti osobno bio anti raspoložen, ja sam 1200% za njih, ako ništa, kada dođem u recino ISTYLE dućan, kažem samo "želim MBP RETINA 15’ sa I7 procesorom", dobivam odgovor koji u biti želim čuti, u globalu, nema problema sa mojim zahtjevom, za njih Hrvatska nije malo tržište negdje na zadnjem najdonjem rubu ponora, ljudi nisu lijeni, čak štoviše, uzimaju moje podatke i svako toliko imamo kontakte, što je i kako novoga i slično!

Kažeš da si bio muzičar, da si svirao sax, e pa sada reci koliko te je tvoj sax koštao, 100 €, 1000 € ili možda čak i više, jer ako je sax bio tvoj "kruh", i ako si munjen na kvalitetu, kako muzike tako i instrumenta, sigurno ti nije bilo svejedno košta li tvoj sax malo ili puno više, makar sviraju oba dva, ali nikako isto kvalitetno, u to me ne možeš nikako uvjeriti!

BTW; kažeš podmićivanje, otkud snaga za nešto tako konstatirati, gdje je dokaz, neki konkretan, čvrst, dočim ću ti ja reći što je podmićivanje po mojem od strane LENOVA, kada su testirali X1 i bacili ga sa pet metara visine plošno, ne na bok ili ćošak na neku strunjaču i kao nakon toga igrali u dvije sekunde Angry Birds, a da su isti komp bacili na makar kakav kvalitetan parket, ne garantiram da bi sve ostalo u komadu, dočim drugi brendovi takvo nešto bar za sada nisam uočio i vidio da prakticiraju, pitam se pitam zašto {#} ?!?! I još jedna kratka za kraj; suma sumarum, koji komp ima bolji omjer V/Š/D uz težinu istovremeno, veću rezoluciju, vijek trajanja ciklusa bakterije, onakvo alu kućište uopće???? Uz ipak malu ogradu, to što su komponente ljepljene, što su šerafljeni nekim {#} šerafima, neizmjenjiva baterija, disk i sve ostalo, što nije (možda) naj sretnije rješenje uopće, ali ako tebi treba mogućnost izmjene na jače, onda ta pila jednostavno nije za tebe, gdje je za tebe onda klasičan super jaki komp!  

Ja nisam ljubomoran na takve proizvode, što više, ja bih si jedan ojači kompjuter od 10000kn sigurno skupio, pa kupio. Ali meni takav kompjuter ne treba jer mi ne treba, ne želim da se razbacujem parama.

Moj cilj u životu je da pomognem onima koji nemaju, i onima koji imaju da od dva zla manje biraju. Moj cilj u životu nije da što više imam, niti će ikada biti. Zadnje što mi je palo na pamet nedavno je da si uzmem audiophilske slušalice koje bi me stajale oko 700kn, no suzdržao sam se i odustao od kupnje, nije 700kn malo.

Što se tiče kvalitete i performansi koje sam napomenuo, pogrešno sam se izrazio, mislio sam na kvalitet/cena omer, koji je bitan i koji bi trebao biti bitan svakome.

Normalno da za lenovo i koje kakve druge laptope nema dostupnosti u hrvatskoj, jer kada bi se svuda rasprostranili toliko, morali bi naplaćivati mnogo više, čime kupci ne bi bili zadovoljni, i ošli na eBay ili u inostrantsvo.

A što se tiče Apple-a, oni znaju da njihovim vernim korisnicima neće pak toliko zasmetati možda duplo veća cifra nego u Americi. Normalno da prodaju i u hrvatskoj, pa i ja bi za te pare dao da me je** ceo stadion.

Sviranje saksofona je kao i programiranje, nije važno da li ti imaš mašinu od 200€, ili mašinu od 2000€, bitno je da ti znaš da programiraš.

Mada naravno, ima razlika u saksofonima od 200€, i od 2000€, a čak i po 10000€. Stvar je u tome što je razlika između ova dva 8000€ i oko 5% po boji zvuka. Isplativo??

Oćeš dokaz, ja ti ga ne mogu dati. To je nekim delom i bit podmićivanja. Ali naprimer: ako toliko tvrde da su njihovi proizvodi izdržljivi, zašto daju onda minimalnu garanciju koja traje godinu dana za svaki njihov proizvod

A pored toga, sve je priljepljeno uz kućište, baš kao što si i rekao. Pogledaj scenario: prošlo godinu dana od kupnje, prc: pokidala ti se memorija, procesor, gpu, bilo šta. Shvatiš nemaš garanciju, ali opet imaš mogućnost popravka kod servisera.

Čekaj, NEMAŠ, prekomplikovano je za bilo koga da ga popravi, a da ima neko da popravlja, bogato bi ti naplatio i ruke i delove, pogotovo što ima preko 20, ako ne i 30 različitih šarafa.

Što se tiče V/Š/D uz težinu istovremeno: http://www.samsungcenter.net/detalji_proizvoda.cad4a737be6148128a49aaf1fb25426a.np900x3c-a01hr-prijenosno-racunalo-samsung.aspx

Ovog laptopa sam se setio iz našeg dobrog časopisa broja 238 (09/2012)

No da se vratim na omer kvalitet/cena: nije dobar.

Ne vredi, sve što možeš na tom laptopu, možeš i na mnogo jeftinijem isto to, razlika je samo u tome što je OS lepši i optimizovaniji za pregled, što bi bio i Windows, a biće verovatno s 8, s kojom se baš i neslažem zbog istog razloga koji ima i Gabe Newell.

Raspravljati se možemo i dalje, što mi nije teško.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 22:37 (Krtislav1).
14 godina
neaktivan
I onda lijepo odes u Apple servis i boli te uvo koliko je njima popravak kompliciran, lijepo platis i ok. Ne razumijem tko bi normalan pokusavao sam popravljati taj laptop, ili ga davao nekom kafanskom majstoru na popravak wtf?!?!?! I u Yugu se mozes vozit, pa ljudi nekako opet vise vole Mercedes LOL.Eto, nemoj kupit Macbook, idi pomazi ljudima i super. OMFG
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 22:40 (TomoVK).
13 godina
odjavljen

Kakav ekoloski laptop kakve gluposti

on da bude ekoloski mora mi iz zmazane vode napravit cistu ili sicno znaci da pridonosi ekologiji ,a ne da mu treba 1000 godina da se razgradi kad ga bacis u šumu

same igre rijeci da ljudima zamagli um 

http://revohd.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 22:41 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi,za sve vaše Windows vs Mac probleme postoji samo jedno riješenje.Zove se Linux.Točka.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
TomoVK kaže...

Ako ti komp s Windowsima ne radi, vjeruj mi nije do Windowsa vec do tebe. Ja imam na netbooku, 4GB SSD  (EEE PC701) Win XP koje sam nlite-o. Dakle, sam sam skinu iz njih ono sto sam mislio da mi ne treba da bi dobio vise mjesta. I on tako vec uredno radi 2+ godine. I nevidim u cem je problem, kakve reinstalacije svaki mjesec ili padanje sistema? Ja do prije 3-4 godine nism znao sto je to BSOD - moro sam google-at kad sam vidio na forumu da se to nekom dogodilo.
Windowsi se ruse od crackiranja igri i instaliranja i potom nepotpune renstalacije programau pitnog porijetla, prckanja po dll-ovima itd. Tj. od svega onog sto se kod Mac-a i ne moze na prvom mjestu.

A da te vidim da ti ides mjenjati MacOS na svoju ruku jel bi uopce mogo upalit racunalo, a kamoli da bi radio i blizu ko Windowsi.

OMFG...tko meni govori o racunalima...4gb SSD...pa ti imas kalkulator a ne PC. Pogledaj malo moju konfiguraciju, bio sam najmanje godinu dana prvi na 3dmark2011 listi.
14 godina
neaktivan
TomoVK kaže...
I onda lijepo odes u Apple servis i boli te uvo koliko je njima popravak kompliciran, lijepo platis i ok. Ne razumijem tko bi normalan pokusavao sam popravljati taj laptop, ili ga davao nekom kafanskom majstoru na popravak wtf?!?!?! I u Yugu se mozes vozit, pa ljudi nekako opet vise vole Mercedes LOL.Eto, nemoj kupit Macbook, idi pomazi ljudima i super. OMFG

To si dobro rekao: Platiš, baš me zanjima kolika cifra.

E, i kanite se više toga da cena nije važna, imate para kolko vas je volja, ko da morate da razmišljate, samo da budete veseli.

Jel znaš ti Tomo u koju ja školu idem? U radnički dom, u tehničku školu Nikole Tesle. Jel si bio tamo? Moguće je da nisi, šta te boli k**ac za sve kada imaš pare, a to što ja idem u predratnu zgradu da učim kod profesora koji nas ne j**u ni 2%, to nikom ništa.

Vi ne kontate da neznate rasuđivati neke stvari normalno, kada ste zaslepljeni parama, ja svoje pare kontrolišem, skoro da sam cicija. Kada budete naučili kontrolisati pare, naučićete i da ti proizvodi ne vrede tih para i da vas samo kradu.

No naravno nećete me slušati i treaćete svoje, al šta ja tu mogu.

I prestani da psuješ Boga, još pogotovo ako veruješ u njega samo pokazuje kakav si

g12356 kaže...

Ljudi,za sve vaše Windows vs Mac probleme postoji samo jedno riješenje.Zove se Linux.Točka.

Slažem se, Linux je odličan, i ne bih se bunio da prelazim na njega, samo je stvar u tome što nema mnogo softwerske podrške za njega.

A i ne raspravljamo se o Mac OS vs Windows, nego o Mac vs PC

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 23:12 (Krtislav1).
14 godina
neaktivan
TomoVK kaže...
Pa sad, ovisi sto ti smatras pod "rade". Meni osobno znaci dal se windowsi dizu sekundu duze, i 100 3dmarkova razlike u benchu, a i fps u igrama ( mozda je i egoizam, al eto, sta sad). Neki umjesto monitora koriste i dosta velike televizore, pa se vidi razlika dal igras u 4x antialiasingu ili u 32x antialiasingu, i naravno, da ne trza ;) E sad... Nije svaka kupovina stvar potrebe, neke stvari kupis jednostavno zato jer to zelis i gotovo. Retina ekran je prekrasan, nadam se da to nije upitno, a sad koliko ti to "treba", u to ne ulazim. Ja radije i po FB cackam na Retini, volim gledat u lijepu sliku na ekranu.

Mislis da bi na Mac-u na tom TV-u igranje bilo ugodnije? A kakvo bi tek bilo na Retina rezoluciji i 32xAA?

14 godina
neaktivan
Krtislav1 kaže...
TomoVK kaže...

To si dobro rekao: Platiš, baš me zanjima kolika cifra.

E, i kanite se više toga da cena nije važna, imate para kolko vas je volja, ko da morate da razmišljate, samo da budete veseli.

Jel znaš ti Tomo u koju ja školu idem? U radnički dom, u tehničku školu Nikole Tesle. Jel si bio tamo? Moguće je da nisi, šta te boli k**ac za sve kada imaš pare, a to što ja idem u predratnu zgradu da učim kod profesora koji nas ne j**u ni 2%, to nikom ništa.

Vi ne kontate da neznate rasuđivati neke stvari normalno, kada ste zaslepljeni parama, ja svoje pare kontrolišem, skoro da sam cicija. Kada budete naučili kontrolisati pare, naučićete i da ti proizvodi ne vrede tih para i da vas samo kradu.

No naravno nećete me slušati i treaćete svoje, al šta ja tu mogu.

I prestani da psuješ Boga, još pogotovo ako veruješ u njega samo pokazuje kakav si

g12356 kaže...

Slažem se, Linux je odličan, i ne bih se bunio da prelazim na njega, samo je stvar u tome što nema mnogo softwerske podrške za njega.

A i ne raspravljamo se o Mac OS vs Windows, nego o Mac vs PC

Hahahahahahaha pa nisam te ja tjerao da pljujes po stvarima koje nisi ni u ruci imao...niti kritiziram tvoje "kontrolisanje para". A sto se tice toga da me nije briga...potpuno si u pravu :) Eto vidis, da si kupio harmoniku a ne saksofon, i da ju dobro sviras, vjerovatno bi bilo drugacije :)
15 godina
neaktivan
TomoVK kaže...

OMFG...tko meni govori o racunalima...4gb SSD...pa ti imas kalkulator a ne PC. Pogledaj malo moju konfiguraciju, bio sam najmanje godinu dana prvi na 3dmark2011 listi.

E upravo to kalkulator! I u tome je ljepota Windowsa, da ih mozes staviti na sve i da ce radit! I taj "kalkulator" od EEE PC-a se dao normalno rastavit i nadogradit sa cim god si htio.
Ak nis drugo bar se da ocisti od prasine i radi ko prvog dana, a ne ovo cudo kojem ce za 2 godine ventici radit ko turbine od jubo jeta, a vec se ovak moze zagrijat 50°C - samo na ekranu, nedo ti Bog da ga moras drzati na koljenima duze vrijeme kad CPU opterecen.

17 godina
ATJLučko kaže...
Old Iggy kaže...

Eh kompa, da bar je lovačka, kud bih ja bio te sreće onda {#} {#} !!

Sve se to da nabaviti u RH, dapače. Jedino ih nema baš hrpe na lageru već se specifični modeli moraju naručiti.

17 godina
Tomo, bio si prvi na Marku?
Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice