Ovo je Lumia 1020

poruka: 136
|
čitano: 22.589
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ovo je Lumia 1020".
16 godina
Re: Ovo je Lumia 1020
EZY-E kaže...
power_user kaže...
nix2811 kaže...
Za mene je jedino mana sto je na Windowsu ....

Slažem se, odličan uređaj koji bi do izražaja došao tek na Androidu(ili iOSu, ali to se neće dogoditi). Ne kažem da su Windowsi loši, ali razmazila nas je količina aplikacija s AppStorea i Playa, a tu je Win zapeo.

oh hell no, tako lijep mob u kombinaciji s ne lijepim (i ne standardiziranim) android aplikacijama.

Form over function

Savršen bi bio iOS, pogotovo iOS7, samo svi znamo da se to nikada neće dogoditi

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
protjeran
Cognitor kaže...
C0rto kaže...
bender_007 kaže...

:) Nije android uredjaj pa mu ne treba 16x16 cores da upogoni   samo operativni sustav :)

Ne, već je metro modern fluidno uzaludan.

Tebi da siđe vila sa neba i da ti ponudi da budeš lijep, pametan i bogat (dakle sve ono što nisi) ali da je jedini uvijet da prestaneš patološki mrziti bilo što u svezi Microsofta, ti jednostavno to nebi bio u stanju....

Patološki je vrijeđati druge kad ostaneš bez argumenata. Patološko je kompleksaški nazvati se Cognitor, a u svojim duboko promišljenim mudrosnicama raditi pučkoškolske pravopisne greške.

Činjenice govore svoje, Lumia je neuspješan produkt, WP je (za sada) neuspješan produkt, PureView je bio egzotično-ekscentrični, preskupi mobitel na operativnom sistemu kojeg je CEO Nokie proglasio - propalim. Uz sve to su za reklamne promotivne fotografije tog "čuda neviđenog" podvalili snimljene drugim, profesionalnim aparatom.

I onda se čuditi da takav mobitel (ili je to fotoparat sa dodatnim funkcijama?) nije prošao na tržištu?

I sad su to prepakirali u agresivne boje, redizajnirali GRBU na mobitelu, digli cijenu i postavili novi operativni sustav koji ni kupci, ni teleoperateri ne prihvaćaju.

Inače, ne znam zašto bih trebao mrziti Microsoft. Pa to je postala najzabavnija firma na svijetu! Što je slijedeće, Xbox retro mobitel sa GhettoBlasterom koji se nosi na ramenu? Surface tablet koji služi kao skateboard? Ooops, pa to je onaj Microsoft izgnanik Steven Sinofsky već uspješno odradio (kad mu se već neuspješno smrznuo njegov RT na megaprezentaciji)! {#}

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
12 godina
protjeran
power_user kaže...
EZY-E kaže...
power_user kaže...
nix2811 kaže...
Za mene je jedino mana sto je na Windowsu ....

Slažem se, odličan uređaj koji bi do izražaja došao tek na Androidu(ili iOSu, ali to se neće dogoditi). Ne kažem da su Windowsi loši, ali razmazila nas je količina aplikacija s AppStorea i Playa, a tu je Win zapeo.

oh hell no, tako lijep mob u kombinaciji s ne lijepim (i ne standardiziranim) android aplikacijama.

Form over function

Savršen bi bio iOS, pogotovo iOS7, samo svi znamo da se to nikada neće dogoditi

Ne znam bi li bio savršen, ali znam da bi fanboyi tjednima čekali u redu za njega. Ah, iz krajnosti u krajnost: čak i ako budu opet dijelili Xboxove s 1020, no passaran. A vjerujem da je uređaj solidan. Šteta...

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
15 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Ako se gleda prodaja onda wp nije uspjesan ali po kvaliteti itekako je.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
5 1 hvala 0
12 godina
protjeran
DeathBringer12 kaže...

Ja ozbiljno razmisljam da se prebacim na lumiju, ovaj android mi je uzas. Pa hebote novi novcati mobitel tek ga u ruke stavio upalio google play pise aplikacija prestala s radom. Par mjeseci kasnije kupio sam tablet u ruci mi nije bio niti 5 minuta i opet ista stvar kao sa mobom aplikacija prestala s radom.... Kad android od pocetka nije ispravio taj bug zasto pravi nove verzije softwarea?

Za razliku od nekih koji nit ne rade nove verzije kompatibilne sa starijima, niti bugove ispravljaju...

http://www.n8fanclub.com/2012/05/101-reasons-and-facts-why-not-to-buy.html (wp 7.5, pretjerano ali ipak dosta točnih info)
http://www.digitaltrends.com/mobile/windows-phone-8-problems/ :  (wp8, realno i u dobroj namjeri)

Pa ti usporedi. Sve isti problemi od početka.

Problem: Random rebooting
Problem: Auto-brightness bug
Problem: Screen freezing
Problem: Fast battery drain
...

14 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Solidno to izgleda, posebo aplikacija za fotografiranje... definitivno najbolja koju sam dosad vidio.

1 0 hvala 0
14 godina
Ovo je Lumia 1020

Meni se sviđa, težina na nivou (mislio sam da će teži biti), smartfon, fotoaparat, All in ONE .

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
power_user kaže...
 A što se aplikacija tiče, nije sve u broju, ovako ih ima 10000, ali od toga je 1000 raznih flashlighta, 1000 youtubea i na kraju ostane možda 500tinjak kvalitetnih appova, a to nije dovoljno da se pokrije sve što ti može zatrebati. Ne znam jesi li koristio WP, ja imam jedan telefon doma i uvjek mi treba nešto što ne postoji(npr. nisam našao ni jednu kvalitetnu offline navigaciju)

Ne znam jesam te dobro razumio, ali ti kazes da WP 8 nema ni jedne dobre off lone navigacije. HERE od nokie je bolja navigacija od mog GARMIN-a. I svaki update je pogodi potpuno besplatan.

http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
17 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

nije to ništa! ja sa svojeg soni-žderiksona mogu nazvati nekoga na četvrtom kraju svijeta! 

ipak, nešto ovom kamerofonu nedostaje: pisač? projektor? priključak za plug i drljaču? partviš? plinsko kuhalo za kampiranje? spremnik za 10 litara rezervnog goriva? mogućnost ronjenja do 1073 metra? teško je reći u ovom trenutku...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 7:00 (Ajar).
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanimljiv smartphone sa xenon i LED bljeskalicom. Mislim da će ga Sony i1 (Honami) najesen pokopati ako su ove specifikacije točne:

5.0-inch 1920x1080 Triluminos, OptiContrast, X-Reality Engine, 2000:1 + Contrast Ratio

Snapdragon MSM8974 2.3 ghz, Adreno 330

2 GB RAM

32 GB Internal, microSD expansion

2/3" 20/13 MP Exmor RS camera with Sony G lens, Cybershot Camera UI, Camera shutter key, Interchangeable lenses

Xenon + Dual LED Flash, Mobile BIONZ Image processing

NFC, One Touch Sharing, WIFI Miracast

BlueTooth 4.0

S-Master MX Mobile Audio Amplifier

1080p Exmor R front camera 2.2 Megapixel

Dual Stereo speakers

Android 4.2.2, new Xperia UI

4G LTE

Tough Shatter proof Glass on front ( Tougher than Xperia Z Dragontrail glass)

3000mAh battery, new improved STAMINA mode

Glass + Metal/Carbon Fiber body

IP 55/58 dust, water resistance, shock resistance. No flap on audio jack

IR Remote

14 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Te specifikacije zvuče ko mokar san nekog tinejđera. Takvo čudo koje si tu opisao može biti samo veče od galaxy camere npr. Interchanagable G lenses, RS senzor bitch please.

2 0 hvala 0
17 godina
Ovo je Lumia 1020

Zbog ovog je meni ovaj smartphone odličan:

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 8:03 (PICART).

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

Kad već vidim da svi toliko brane i vole taj windows phone, ajde onda iskreno odgovorite koliko bi vas profi/poslovnih usera mijenjalo svoj Android uređaj ili iPhone za jedan WP uređaj? Dakle za svakodnevan, ozbiljan rad. Stalno spominjete broj dostupnih aplikacija ali nitko ne spominje broj kvalitetnih i korisnih aplikacija za WP platformu. Mislim da je svima jasno da kad se radi o aplikacijama stvari idu ovako: iOS > Android > WP. Nadalje, ako je Nokia već toliko "inovativna" i koristi hvale vrijedan WP, kako to da rezultati s tržišta ne idu u prilog Microsoftu i Fincima? Zašto ljudi zaobilaze WP? Pustimo dizajn sučelja (koji se mnogima gadi, uključujući i mene). Kakav je WP kao operacijski sustav općenito? Kažete ne treba toliko resursa kao Android, što realno gledajući i ne treba, ali zašto onda unatoč svim tim "prednostima" i dalje nije prihvaćen od strane krajnjeg potrošača? Nešto očito ne štima :) Ja i dalje krivim sučelje. Ne kužim kako netko može takav mobitel efikasno koristiti na dnevnoj bazi. Možda sam u krivu, ali svaki WP mob koji sam probao nisam mogao imati u rukama duže od 5 minuta. Fali im "ono nešto". Vjerujte, kupci su najbolji pokazatelji uspješnosti bilo kojeg proizvoda na tržištu. Postoji razlog zašto WP nije široko prihvaćen kao Android ili iOS i nikad ne bude. Da se pojavi još jedan malo jači igrač na polju OS-ova WP bi brzo završio kao Blackberry 10 OS.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 8:06 (Chrisophylax).

8 13 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chrisophylax kaže...

Kad već vidim da svi toliko brane i vole taj windows phone, ajde onda iskreno odgovorite koliko bi vas profi/poslovnih usera mijenjalo svoj Android uređaj ili iPhone za jedan WP uređaj? Dakle za svakodnevan, ozbiljan rad. Stalno spominjete broj dostupnih aplikacija ali nitko ne spominje broj kvalitetnih i korisnih aplikacija za WP platformu. Mislim da je svima jasno da kad se radi o aplikacijama stvari idu ovako: iOS > Android > WP. Nadalje, ako je Nokia već toliko "inovativna" i koristi hvale vrijedan WP, kako to da rezultati s tržišta ne idu u prilog Microsoftu i Fincima? Zašto ljudi zaobilaze WP? Pustimo dizajn sučelja (koji se mnogima gadi, uključujući i mene). Kakav je WP kao operacijski sustav općenito? Kažete ne treba toliko resursa kao Android, što realno gledajući i ne treba, ali zašto onda unatoč svim tim "prednostima" i dalje nije prihvaćen od strane krajnjeg potrošača? Nešto očito ne štima :) Ja i dalje krivim sučelje. Ne kužim kako netko može takav mobitel efikasno koristiti na dnevnoj bazi. Možda sam u krivu, ali svaki WP mob koji sam probao nisam mogao imati u rukama duže od 5 minuta. Fali im "ono nešto". Vjerujte, kupci su najbolji pokazatelji uspješnosti bilo kojeg proizvoda na tržištu. Postoji razlog zašto WP nije široko prihvaćen kao Android ili iOS i nikad ne bude. Da se pojavi još jedan malo jači igrač na polju OS-ova WP bi brzo završio kao Blackberry 10 OS.

Kaži srce, šta te zanima, ja sam poslovni korisnik, i imam WP8 ima pola godine.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

"Nije Android i nije Octa-Core procesor unutra - ne valja." (Petrić)

Meni se sviđa - ako bude do 2500kn u slobodnoj prodaji - kupujem.

Ako bude 200kn ja kupujem 30 komada {#}

17 godina
neaktivan

Živi bili pa vidjeli za manje od 3 mjeseca.. Ne mora sve biti istinito. Da je samo pristojna kamera sa flashom - mnogima dovoljno...

15 godina
neaktivan

Treba vidjeti što je tim od Nokie napravio, odličan  smartphone uređaj s naglaskom na snimanje, danas svi snimaju, ovoliko detalja ne daje niti jedan uređaj pa niti samsung zoom galaxy, da je apple izdao ovaj uređaj koštao bi preko 500 dolara uz ugovor na 2 godine,  dovoljno je vidjeti sliku igle u plastu sijena,  tim od Nokie se pobrinio da

sve teče bez problema, tj. da kada se editiraju slike da nema gušenja prilikom rada, dok   računalo i5 druge generacije nekada pokaže probleme prilikom obrade slike, dakle ovo što je Nokia napravila odradila je super posao, ukratko ova kamera trebala bi 4 jezgreni procesor na androidu, 4 gb rama i jako veliku bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 8:30 (jobi123).
15 godina
protjeran
C0rto kaže...
DeathBringer12 kaže...

Ja ozbiljno razmisljam da se prebacim na lumiju, ovaj android mi je uzas. Pa hebote novi novcati mobitel tek ga u ruke stavio upalio google play pise aplikacija prestala s radom. Par mjeseci kasnije kupio sam tablet u ruci mi nije bio niti 5 minuta i opet ista stvar kao sa mobom aplikacija prestala s radom.... Kad android od pocetka nije ispravio taj bug zasto pravi nove verzije softwarea?

Za razliku od nekih koji nit ne rade nove verzije kompatibilne sa starijima, niti bugove ispravljaju...

http://www.n8fanclub.com/2012/05/101-reasons-and-facts-why-not-to-buy.html (wp 7.5, pretjerano ali ipak dosta točnih info)
http://www.digitaltrends.com/mobile/windows-phone-8-problems/ :  (wp8, realno i u dobroj namjeri)

Pa ti usporedi. Sve isti problemi od početka.

Problem: Random rebooting
Problem: Auto-brightness bug
Problem: Screen freezing
Problem: Fast battery drain
...

Nisi ni prismrdio WP8, zato i pišeš ovakve postove.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
14 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Pogledo komentare na the Vergeu i večinom su jako pozitivni, neznam zašto su ljudi ovdje tako negativni prema 1020. U vremenima kad su svi mobiteli manje više jedne te iste komponente u drugačijem kućištu ova kamera i mikrofon stvarno iskaču.

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
po zadovoljstvu korisnika wp je uvijek pri vrhu (s ios)
a sto se tice prodaje, zamislite prosjecnog kupca koji nema pojma o os-u, jezgrama itd.
dode u ducan nekog operatera i vidi 100 androida raznih proizvodaca, 2 wp uredaja i iphone.
za iphone je cuo, android mu je preporucio klinac iz ulice jer ima igrica...
i sto ce uzeti? pa i da ide na slijepo, vece su sanse da ce uzeti android jer mu treba tacskrin...
apple i samsung trose kamione love na marketing i to na prljav marketing (onaj cirkus s tuzakanjem, vrlo uvjerljivo :)
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
a sto se tice prodaje, zamislite prosjecnog kupca koji nema pojma o os-u, jezgrama itd.
dode u ducan nekog operatera i vidi 100 androida raznih proizvodaca, 2 wp uredaja i iphone.
i sto ce uzeti? pa i da ide na slijepo, vece su sanse da ce uzeti android jer mu treba tacskrin...
apple i samsung trose kamione love na marketing i to na prljav marketing (onaj cirkus s tuzakanjem, vrlo uvjerljivo :)

A Nokia nema prljav marketing? Mislis da je gore medjusobno pljuvanje proizvodjaca ko sto rade Apple i Samsung, od laganja korisnika o fotoaparatu ko sto radi Nokia ili o OS-u buducnosti kako je Microsoft reklamirao WP7?

14 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

ne kazem da nema, ali su daleko pitomiji

a to i rade jer nemaju izbora, to je danas marketing koji pali

ja se ne sjecam takvih reklama u doba symbian, winmo i bb

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

Poslovni sam korisnik i presao sam sa iOS na WP. I zadnja aplikacija koja mi je falila je bila TW, a sad je najbolja od ponudjeni platformi. Ne znam sta to tocno ima iOS i Android da sad nemam na WP.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
ceco22 kaže...

Poslovni sam korisnik i presao sam sa iOS na WP. I zadnja aplikacija koja mi je falila je bila TW, a sad je najbolja od ponudjeni platformi. Ne znam sta to tocno ima iOS i Android da sad nemam na WP.

WP nema službene Google aplikacije i ljudi koji su naviknuti na njih nemaju namjeru mijenjati OS.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 9:47 (gin.tonic).
17 godina
protjeran
Ovo je Lumia 1020

Opet se ovi iz MS Nokie najeli bunike, jer ko još danas kupuje pametni telefon zbog kamere !? {#}

Glory Glory Man United
Moj PC  
2 13 hvala 0
16 godina
gin.tonic kaže...
ceco22 kaže...

WP nema službene Google aplikacije i ljudi koji su naviknuti na njih nemaju namjeru mijenjati OS.

A što će ti?

Imaš alternativne koje jako dobro odrađuju svoj posa.

Jedino što meni smeta kod wp su notifikacije. Jako loše rade.

Sve ostalo je na mistu.

14 godina
protjeran

Dosta ljudi kupuje telefon zbog kamere, vjerovatno više ljudi kupi mob zbog bolje kamere nego nečeg nevidljivog tipa 200-300 MHz razlike u procesorima. Pogledajte galeriju od ovog majstora šta radi s 808. Klix

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 10:20 (chemmy).
14 godina
neaktivan
Ovo je Lumia 1020

meni nozifikacije rade dobro, dok sam na WP 7 znao imati kasnjenje na mail-u. Sad ce sa Amber u kolovozu i to dodadno poboljsati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
apoteka kaže...

Zar nedavno nismo gledali reklame gdje nokia/ms pljuju po androidu i iOS-u? Zar MS nije utukao par milijardi u promociju WP/RT ? O cemu onda pricas?

Nemoj me pogresno shvatiti. WP smatram odlicnim os-em. Meni se iskreno samo sucelje ne svidja, no i to je valjda samo stvar navike. WP je jako fluidan i stabilan OS, a to je meni osobno i najvaznija stvar. No necemo pretjerivati. Nokia i MS su sve samo ne sirota mala nevinasca.

17 godina
protjeran
chemmy kaže...

Dosta ljudi kupuje telefon zbog kamere, vjerovatno više ljudi kupi mob zbog bolje kamere nego nečeg nevidljivog tipa 200-300 MHz razlike u procesorima. Pogledajte galeriju od ovog majstora šta radi s 808. Klix

Znam da Nokia ima oduvijek najbolje kamere i ne moraš mi davat linkove, ali zar stvarno misle da će pomest konkurenciju zbog 40 i jednog mpixela!?

Glory Glory Man United
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 10:25 (memulica).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice