Lenovo od Googlea kupio Motorolu

poruka: 52
|
čitano: 6.905
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lenovo od Googlea kupio Motorolu".
13 godina
neaktivan

Jedan mali primjer - za poznate ručne radio stanice ako nekom kažeš da si razgovarao preko voki-tokija (ili toki-vokija, kako tko {#} ) kod nas bar 60% ljudi neće znati o čemu pričaš, ali ako mu kažeš preko motorole . . . {#}

Moj PC  
10 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Lenovo od Googlea kupio Motorolu
MatijaZG kaže...
NEW_MAN kaže...

Motorola 

Moji su imali takav,a i motorola v3 mi je jos uvijek najljepsi mobitel na prijeklop

HOW ABOUT NO
14 godina
protjeran

Ja sam odrastal u Jugi i kod nas se koristil termin voki-toki. Nije bilo Motorole za kupiti, osim možda profi roba, a to je koštalo.

Crkva je zlo 21. stoljeća
12 godina

Motorola je do prije 10 godina bila jos mocna firma. Ali kao sto uvijek bude, malo si gore, malo si dolje. I Nokia je takodjer dozivila pad, i da nije bilo Windowsa koji ju je djelomicno spasio, bila bi u istoj situaciji Motorole, ako ne i gore. Kad su Nokia, Siemens, Motorola i Ericsson harali trzistem, Samsung i LG su npr proizvodili frizidere, stednjake, klima uredjaje i jeftine mobitele. Iskreno, bio bih zadovoljniji da se Nokia i Motorola vrate na vrh trzista. Samsung, Google i ostale jeftinjarije mi ne idu bas pod kapu.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

I James Bond je koristio Motorolu {#}

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Ja ću natuknuti samo dvije činjenice, možda prije napomene mojeg glasnog razmišljanja! 

Nedavno sam na jednom "izvoru" informacija doznao da je krajem prošle godine istekao ugovor kojim se je LENOVO obvezao održavati standard kvalitete "ThinkPad" brend računala, sada, ako su mene slagali i ja lažem vas! 

Druga činjenica, makar bih stavio glavu na panj u tvrdnji da će Barack Obama uložiti sav svoj napor i moć poradi spašavanja i obnavljanja američanske ekonomije, veza sramota loše kvalitete opreme američkih olimpijaca na prošlim OI, ovakav razvoj situacije slikovito ukazuje na umiranje još jednog "velikog"  branda, ko se složio sa mnom tko ne! 

Što će se na kraju dogoditi, nisam ziher, ali možda bude i neke koristi od svega toga, možda se podigne standard kvalitete uopće! 

Gdje si to pročitao imaš li link?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
12 godina
Shockwave kaže...

I Gwen Stefani u spotu pjesme "What You Waiting For?" {#}

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
13 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...
Shockwave kaže...

I Gwen Stefani u spotu pjesme "What You Waiting For?" {#}

i ja isto :D

17 godina

Meni nije jasno kak je opce kome palo na pamet kraj Nokie kupit Motorolu. Ono telefoni su bili gadno ruzni sa rasporedom tipki koje je dizajniral neko mentalno retardiran.
Te price o tome kaj su u devedesetima kupovali poslovni ljudi su price za malu djecu jer ti poslovni ljudi su kupovali ono kaj im je ekipa u Cronetu uvaljala a imali su dva i pol telefona u ponudi.
U ono doba je Nokia 6110 bil car a svi ostali telefoni smeh zivi. Motorola telefoni u pocetku nisu imali sat a dugo dugo ni budilicu! Dok su poslovnjaci koji se poslovicno kuze u nove tehnologije utipkavali kontakte, meni je pajdo prek IR prebacil business card s telefona na telefon ili mi je poslal sms-om.
Secer na kraju su mi izjave da netko doma ima Motorolu koja radi, da i? Ja imam Nokiu i to tri koje rade, 6110, 6210 i 6230.
Motorola je imala prodaju kakvu je imala jer su bili na trzistu na kojem su bili a danas su oni i Nokia jedna velika nula. Propali i bankrotirali giganti koje se kupuje radi patenata.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 20:20 (NEW_MAN).
14 godina
Shockwave kaže...
ATJLučko kaže...

Ja ću natuknuti samo dvije činjenice, možda prije napomene mojeg glasnog razmišljanja! 

Nedavno sam na jednom "izvoru" informacija doznao da je krajem prošle godine istekao ugovor kojim se je LENOVO obvezao održavati standard kvalitete "ThinkPad" brend računala, sada, ako su mene slagali i ja lažem vas! 

Druga činjenica, makar bih stavio glavu na panj u tvrdnji da će Barack Obama uložiti sav svoj napor i moć poradi spašavanja i obnavljanja američanske ekonomije, veza sramota loše kvalitete opreme američkih olimpijaca na prošlim OI, ovakav razvoj situacije slikovito ukazuje na umiranje još jednog "velikog"  branda, ko se složio sa mnom tko ne! 

Što će se na kraju dogoditi, nisam ziher, ali možda bude i neke koristi od svega toga, možda se podigne standard kvalitete uopće! 

Na žalost, nije u pitanju link, jer osobno nemam problema sa otkrivanjem takvih stvari, u principu! No, ovog puta ću barem za sada izvor prešutiti u smislu nekakvog preciznog imenovanja, ali ću reći ovo, informacija je od stuff osoblja iz jednog dućana informatičke opreme u Zagrebu! Sada, ako postoji malo dobre volje, neka vrh "BUG" časopisa bude malo inventivno, pa neka potegne veze i vezice i neka kontaktiraju po tom pitanju kako "IBM" tako i "LENOVO"! Istina kada izađe na vidjelo, mogla bi puno toga više moguće objasniti!
ATJ Lučko
13 godina
neaktivan

Kad se sve zbroji, "Microsoft just got Scroogled" rekao bi.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

0 3 hvala 0
16 godina
protjeran
Sve nokie koje spominjes patile su od jednog velikog problema, izvadis bateriju i sat je rastiman, kao i alarm :)

Zaista ne mogu vjerovati kad citam koliko se pljuje po Motoroli a toliko je dugo nudila najljepse i najkvalitetnije uredjaje na trzistu. Software je bio krivac lose reputacije motorole, nedostatak delivery reporta, alarma i sl. sitnice koje zivot znace... Nazalost ih je stara slava pokopala, nesto kao i Nokiu... desi se :)
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ja sam odrastal u Jugi i kod nas se koristil termin voki-toki. Nije bilo Motorole za kupiti, osim možda profi roba, a to je koštalo.

Toki-voki izraz se koristio uglavnom za amaterske uređaje (CB uređaje), a profi opremu, koju je koristila milicija i putničke agencije su, manje-više, svi nazivali 'motorolama'.

17 godina
neaktivan

Motorola mu je stvarala gubitke. Trebali su mu samo Motorolini patenti koje je i dalje zadržao da može braniti Android od Applea, Microsofta (Rockstar udruženje) i patent trolova. Patenti su mu jako važni da se može braniti jer je česta meta. Žao mi je što je prodao Motorolu ali zanima me što će biti sa Nexsusom?

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 2:49 (DragonShit).

0 0 hvala 0
16 godina
NEW_MAN kaže...

(1) Motorola je oduvijek bila i ostala smece.
Jesu bili pioniri mobilne telefonije i izmislili te patentirali brdo toga bez cega danas ne bi bilo mobilne telefonije, ali telefoni su im oduvijek bili losiji ili smece u odnosu na konkurenciju. 
(2) Jedini telefon koji nije izgledal ko da su ga dizajnirali sljepci je bil RAZR V3 i bil je smece jer se moral punit svaki dan, a valjda 90% ih se pokvarilo.

(3) * * * Kod nas su ih imali samo sirotinja i luzeri.

* * *

Budući da imaš puno podjeljenih mišljenja (pola TD-ova i pola TU-va ako to išta znači) moram ti ovako razložiti jedno po jedno:

(1) Reći da je Motorala smeće je u najmanju ruku retardirano, Motorolin Znak M možeš naći u skoro svakom drugom elektrničkom uređaju na svijetu, otvorim HDD nađem Motorolim čip, otvorim neki čitač magnetni traka (razbijem ga drugim riječima da vidim tko ej štaprozvodio) nađem Motorolin znak, tako da ti je izjava jako glupa. Pioniri mobilne tehnologije bili NISU. Prva mobilna GSM stanica bila je Ericssonova, i zauzimla je cijeli gepek ovećeg automobila početkom 70-tih isti taj Ericsson lansirao je prvu LTE mrežu u Beču. Svaki drugo pozivna svijetu ostvaren je sa Ericssonovog BTS-a. Prije poplave tktzv. smart phonea u svakom trenutku Ericsson je imao bolji proizvod od Nokie, a to što je Nokia držala 50% tržišt a Ericsson svega 5% to je sasvim druga priča.

(2) RAZR V3 je bio (barem kada sam ga prvi put vidio prije otprilike 10-tak godina) na prvi pogled WOW efekat. Pogled na specifikacije izazivao je  efekat povraćanja i tu dolazimo do te male kontradiktornosti tj.:

(3) Sirotinja i Luzer si tada sigurno ne bi mogao priuštiti V3. Potaknuti uspjehom tog RAZR branda godinama su još pokušavali živjeti na staroj slavi. Ali to ne pije vodu, i zato su sada tu i gdje priapdaju.

MdN kaže...
NEW_MAN kaže...

35

Kaj ti nije jasno?

Motorola je mobitel kojeg su kupovali ozbiljni i poslovni ljudi. Poznate su po hardveru i kvaliteti signala * * *

Kad, krajem 1997? A što se tiče signala i hardvera tu je Ericsson oduvijek bio bolji.

skilly kaže...
Jesi kojim slucajem proveo 10 godina u zatvoru dok je Motorola bila sinonim za vrh ponude?
SMS u USA nije bio popularan, a ne kao sto ti tvrdis da nije imao hardveraku podlogu.
* * * 

Nije bila sinonim za vrh ponude niti u jednoj godini u proteklom desetljeću.

SMS u USA nije bio popularan upravo iz hardverske podrše, sjećam se dobro vijesti da zbog neusklađenosti tadašnjih CDMA mreža (ili kako se već zovu USA mreže) dnevno se gubi jedna milijarda SMS poruka. Pogledaj kako im sada ide SMS poruke.. imaju i izraz za to, kaže se "Text me".

Ok kolege forumaši, to je bilo neko moje zapažanje, bez ljutnje. Motoroli i Nokiji želim brzu smrt, od Andoida i Googla mi se povraća, o zagriženoj jabuci kao Porezu na budale da i ne govorim, lijepi kraj 90-tih, tada si točno znao reći što je najbolje a što nije.

Because anything Korea does, Japan does it better.
16 godina
TranceMight kaže...
Sve nokie koje spominjes patile su od jednog velikog problema, izvadis bateriju i sat je rastiman, kao i alarm :)

Zaista ne mogu vjerovati kad citam koliko se pljuje po Motoroli a toliko je dugo nudila najljepse i najkvalitetnije uredjaje na trzistu. Software je bio krivac lose reputacije motorole, nedostatak delivery reporta, alarma i sl. sitnice koje zivot znace... Nazalost ih je stara slava pokopala, nesto kao i Nokiu... desi se :)

Živa istina, Ericssson ugasiš totalno a on se pali samo radi Alarma... nisam mogao vjerovati da sam tada sa bivšom dogovorio da ćemo za 2 godine nečega se sjetiti. Ubacim u kalendar tadašnjeg T39m Ericsssona i zaboravim na to. Promjenim telefon nakon 6 mjeseci.. kad nakon 1,5 godina nešto u kući zvoni i zvoni.. 15-tak minuta, ne prestaje. Doživjeti to je iskustvo koje se ne može riječima popratiti.

A pljuje se po Motoroli jer je narod ogorčen na što se srozala. Što se tiče dizajna i kvaliteta, ne bi se složio.. pogledaj što je Sony tada nudio, Sharp, Ericsson, Nokia itdi itd. V3 je nešto što bi rekli da je lijepo tada bilo, ostalo ništa.

Tačno je da sitnice život značie Uzmem Nokiu i kao Delivery report mi dolazi nova poruka?! WTF?! Kod Ericssona mi to prikaže na ekran i nestane, ako želim da ponovo vidim idem u Settings same poruke.

Stara slava će svaku firmu na svijetu da upropasti ne trude li se napraviti nešto dobro i odlično. Nije ni Sony mogao da živi na slavi CDM-Z5 telefona. Netko je rekao da je Sony trenutno treći igrač u svijetu, čisto sunjam (zapravo debelo sumnajm u to) u to, ali kada su rekli da se žele iskorjena vratiti staroj slavi izgelda da im i ide nešto od toga od ruke. Trenutno najpoželjniji tablet u evropi je Xperia Tablet Z, uhvatim u ruke Xperiu Z Ultra pa taj telefon kao da je doašo iz budućnosti.. mislim napreduju, ulažu trud i jednostavno osluškuju tržište.. Takvima želim pun uspjeh.

17 godina
1) Motorola mobiteli su bili smece kaj se tice izgleda, izbornika te navigiranja kroz njega preko onih nasumicno razbacanih tipki po telefonu. Ovo o elektronici i chipovima nisam kritiziral i pricamo samo o telefonima.

2) RAZR V3 je bil jedini meni stvarno cool mobitel koji je napravila Motorola ali je bil smece. Tri frenda su je imali i svi tri imali probleme da bi im na kraju crkli.

3) To je moj stil preuvelicavanja i cast izuzecima. V3 priznam i jos u prvom postu sam napisal da je jedini telefon koji je dobro izgledal. Trebal bi pitat koji su ono bili problemi osim kaj ga se punilo svaki dan. Isto tako u ta vremena sam se druzil s ekipom koja je svercala telefone i to u stotinama, te sam se druzil s serviserima koji su radili repair, upgrade i unlock.
Nokia je isla ko vruce krafne, Siemens i Ericssom malo manje a Motorolu nitko nije htio. Cak su bili modeli gdi se prek kompa moral aktivirat skriveni meni za SMS jer je tvornicki bil ugasen radi USA gdi se nije koristil.
14 godina
@ENVY, citiram ovo; Ok kolege forumaši, to je bilo neko moje zapažanje, bez ljutnje. Motoroli i Nokiji želim brzu smrt, od Andoida i Googla mi se povraća, o zagriženoj jabuci kao Porezu na budale da i ne govorim, lijepi kraj 90-tih, tada si točno znao reći što je najbolje a što nije. Ako si sve redom popljuvao, a što onda ti koristiš, pa preko nečega komuniciraš, valjda?!?! P.S., ono sve iznad se uglavnom slažem i sam, obzirom sam koliko toliko, koliko sam bio dug u mogućnostima, pokrio svojim učestvovanjem i praćenjem svega što je tada mi moglo doći pod ruku, počev od naših propalih mjesečnika "MojMoby" i onog drugog, nešto a la Mobile, nešto takvog!
ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 12:03 (ATJLučko).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Envy kaže...

Živa istina, Ericssson ugasiš totalno a on se pali samo radi Alarma... nisam mogao vjerovati da sam tada sa bivšom dogovorio da ćemo za 2 godine nečega se sjetiti. Ubacim u kalendar tadašnjeg T39m Ericsssona i zaboravim na to. Promjenim telefon nakon 6 mjeseci.. kad nakon 1,5 godina nešto u kući zvoni i zvoni.. 15-tak minuta, ne prestaje. Doživjeti to je iskustvo koje se ne može riječima popratiti.

A pljuje se po Motoroli jer je narod ogorčen na što se srozala. Što se tiče dizajna i kvaliteta, ne bi se složio.. pogledaj što je Sony tada nudio, Sharp, Ericsson, Nokia itdi itd. V3 je nešto što bi rekli da je lijepo tada bilo, ostalo ništa.

Tačno je da sitnice život značie Uzmem Nokiu i kao Delivery report mi dolazi nova poruka?! WTF?! Kod Ericssona mi to prikaže na ekran i nestane, ako želim da ponovo vidim idem u Settings same poruke.

R320s...tenk, nabavio sam prije nekog vremena novu bateriju i radi super, a može poslužiti i za samoobranu, iskopaš nekome oko antenom

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Shockwave kaže...
ATJLučko kaže...

Na žalost, nije u pitanju link, jer osobno nemam problema sa otkrivanjem takvih stvari, u principu! No, ovog puta ću barem za sada izvor prešutiti u smislu nekakvog preciznog imenovanja, ali ću reći ovo, informacija je od stuff osoblja iz jednog dućana informatičke opreme u Zagrebu! Sada, ako postoji malo dobre volje, neka vrh "BUG" časopisa bude malo inventivno, pa neka potegne veze i vezice i neka kontaktiraju po tom pitanju kako "IBM" tako i "LENOVO"! Istina kada izađe na vidjelo, mogla bi puno toga više moguće objasniti!

Na kineskim stranicama zadnju vijest što primjećujem da će se orijentirati više na mobilno tržište te da misle da mogu pobijediti i na mobilnoj eri zbog ekspanzije PC tržišta. Novinar i izjava Lenovo direktora uprave od siječnja 24.1.2014. Stranica prevedena sa kineskog na hr: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=hr&u=http://news.163.com/14/0123/08/9J8SHOQH00014AED.html&usg=ALkJrhhUk5j3K-U7qj-1qX_bVYr6V7pGiw#from=relevant#xwwzy_35_bottomnewskwd

Spominje se i rasprava o novoj eri tehnološkog diva (ekspanzija tržišta sa novim hardverom itd..), spominje se da im je prijetnja apple i samsung. 5 milijardi yuan-a je prošle godine uloženo u bazu (nova tvornica) te očekuju kapacitet prometa od 100 miljuna proizvoda te glavna proizvodnja smartphone-a. Kinezi nisu imali nikakav komentar zašto su uložili u Američke investitore (ne znam za ovo, ali mislim da je to neka vrsta afere).

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=hr&u=http://news.163.com/14/0120/02/9J0I2UFO00014AED.html&usg=ALkJrhjw6KgOgR0QjWjB9wrr2yXV_wF5ug#from=relevant#xwwzy_35_bottomnewskwd

Spominje se da će promovirati naranču kao brand, budući da je u Kini sve lošije voće zbog zagađenja okoliša. Bla bla....

Očito je jedno: lenovo ulaže debele napore u Smartphone i preteći samsung/apple. No vezano uz ugovore nisam siguran da to ima veze sa Lenovo-m u području smartphone-a te njihovo ulaganje jer su cijele prošle godine radili tvornicu radi lenovo smartphone-a.

16 godina
ATJLučko kaže...
* * * Ako si sve redom popljuvao, a što onda ti koristiš, pa preko nečega komuniciraš, valjda?!?! * * *

BlackBerry 9900 Bold Touch, u roku od 50 dana imam 12 hiljada i 960 minuta razgovora! Prvi telefon mi je bio Ericsson GH-388, (mislim da sam prije nega na kratko imao neko Panasonic čudo), drugi Ericsson T39m (za ovo tvrdim da je najbolji telefon ikada proizveden, kad bi se moglo tako nešto reći) a treći Sony Ericsson P990i kupljen u 2008-moj godini. Dakle mogu reći da sam preskočio kompletne 'smartphone' generacije, tako da osim ovog privremenog BB-a koji me oduševljava iz dana u dan, sledeći (već možda za mjesec ili maximalno dva ukoliko me ne splasne oduševljenje) moj telefon biti će Sony Z Ultra, da onaj od 6,4" sa Andoid sustavom i sa onim futurističkim Blouetooth slušalicama

Dakle ne volim Android, ali šta mogu.. da kojim slučajem mogu ubaciti Windows Phone 8 bilo bi idealno ali što je tu je... i nisam od onih idiota koji natrpaju telefon stotinama aplikacijama i govere: "vidi šta imam, ako ti netko ukrade telefon, on na tipku otključavanja sam slika lopova i pošalje ti ju na email", Pa u životu mi nije ispao telefon iz ruke a pogotovo da mi ga netko ukrade.

13 godina
neaktivan

Ja nikad nisam volio baš Nokiu i SE i počeo sam koristiti Motorolu koja mi je bila izvrsna, a zatim Samsung. Da je prije par godina bilo Motorole u HR vjerojatno bih to danas imao.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice