- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kako se cine u praksi medu raznim verzijama ROM-a?
Da li si ikad koristio malo boljeg kineza sa boljom (jačom) baterijom ili pričaš napamet. Trenutno imam kineza sa jačom baterijom i niti jedan poznatiji brand (Samsung, Sony, LG, HTC) mu po bateriji i trajanju dotične dosta zaostaju.
Skoro sam kupio Pro2 prije 2 mjeseca, ali mi nije neka fora te zlatne i rozo-zlatne boje, dok srebernu možeš kupiti samo ako sllučajno naletiš da je ima (očito ljudi nisu odluševljeni tim apple zlatno-rozim bojama). Odlučio sam se za elephone p9000 i nisam požalio.
Ali po specifikacijama i načinu izrade mob je raketa. Pro 2 je koristio MTK deca core, a sad prelaze na snapdragon. Vjerujem da će im i cijena otići u nebo vrlo skoro.
Ja sam nedavno dobio nadogradnju na 6.01 za svoj prastari Samsung galaxy S5
Šta mislite, kakva će biti podrška za taj telefon nakon recimo 3 godine?
Njihova "podrška" se sastoji u savjetu "kupite novi mobitel"
Cijeli internet se šamara i piše o hardwareu...ja se pitam gdje je tu software, update i podrška.
samo vi kupujte i dalje samsunge s6,7 itd i nemojte se brinuti za naše kineze koji imaju svaka 2 tjedna update i 8-9 sati sot-a...
kupio letv (sada le eco) i jako zadovoljan. tj, cura je zadovoljna. Super zgleda, ekran odličan, metalno kućište, vrlo male pare. "letv le one" je to bio. mane su jedino što na lijevi swipe se otvori kineska televizija (letv je upravo to) i vidi se da je prvenstveno za kineze. Svaka im čast što im se da dobacit koji i do ovde..
Kupio sam jednom kratki USB stick od LeEco te je krepao u 2 tjedna. Nije mi vrag dao mira te sam kopao po njemu dok se nije raspao, a zatim mi je u rukama ustala SD kartica. Znaci oni su uzeli najobicniju SD karticu i gurnuli je u kuciste koje odgovara USB A konektoru i to nazvali USB stickom! Tada sam reako da vise nikada nista od njih necu kupovati bez obzira na cijenu. Nemam nista protiv kvalitetne proizvodnje u Kini, ali ovakvo smece uvaljivati ljudima je krajnje bezobrazno.
Ja sam nedavno dobio nadogradnju na 6.01 za svoj prastari Samsung galaxy S5
Šta mislite, kakva će biti podrška za taj telefon nakon recimo 3 godine?
Njihova "podrška" se sastoji u savjetu "kupite novi mobitel"
kako ti radi taj 6.0.1 na s5? jel to sklepano tek tolko da oni mogu rec da su dali update ili stvarno radi bolje i brze od stare verzije? sto se podrske tice ionako ce svako ko to zna stavit ili cm ili miui na kineze ili na brendirane, jer original softwer od bilo kojeg branda prepunjen nepotrebnim glupostima koje usporavaju nikad nece bit brzi od stock androida, a mislim da su ove 2 verzije androida jako dobra alternativa naspram onih verzija koje je samsung ili bilo koji proizvodac izmjenio i "doradio", ljudi za taj novac mobitel takvih specifikacija, definitivno bolji od brendiranih govana za 1500-2000 kn, ne zaboravi da je s5 bio koliko ono 4500-5000 kn novi, a ovi ti idu novi za duplo manje, pogledaj samo galaxy a5 za te novce pa to je djecja igracka naspram kineza kojeg ces dobit za taj novac, za a5 ti garantiram da nece imat podrsku 3 godine kao s5 ili bilo koji kinez, no za sve postoji xda forum a kad dode do toga taj a5 ti nece bit nista drukciji od bilo kojeg kineza koji nakon nekog vremena ostane bez sluzbene podrske koja nije bas tako kratka kao sto ljudi misle, osim sto si za taj novac kod brendiranog dobio puno losiji hardware, pa ti ni taj cm nece raditi tako dobro kao na hardverski jacem kinezu kojeg ces platit isto ili cak manje
kupio letv (sada le eco) i jako zadovoljan. tj, cura je zadovoljna. Super zgleda, ekran odličan, metalno kućište, vrlo male pare. "letv le one" je to bio. mane su jedino što na lijevi swipe se otvori kineska televizija (letv je upravo to) i vidi se da je prvenstveno za kineze. Svaka im čast što im se da dobacit koji i do ovde..
to se da sredit instalacijom nova launchera i u postavakama posebno treba nac i namjestit defaultni launcher nova ili neki drugi koji odaberes jer ce te inace stalno vracat na stock letv launcher
Sve u svemu aparat je skroz ok,i po meni najisplativiji kinez brend.

zašto lud??? mene je moj "brendirani" mobitel koštao duplo jeftinije nego tvoj
taman kad je izlazila s6 serija od zmazunga, ja sam svoj s5 mini, dakle tik do top modela, uzeo na produženje pretplate za 100 kuna u kešu (doduše akcija, inače je bilo 350kn) i 25 kuna uz mjesečnu pretplatu
100 + 25kn × 24mj = 700 kuna
ima dobru kamericu, gorilla glas, vodootporan je bez onih gumenih govanaca što vise sa strane i meni sasvim dovoljan za moje potrebe
taman kad je izlazila s6 serija od zmazunga, ja sam svoj s5 mini, dakle tik do top modela, uzeo na produženje pretplate za 100 kuna u kešu (doduše akcija, inače je bilo 350kn) i 25 kuna uz mjesečnu pretplatu
ima dobru kamericu, gorilla glas, vodootporan je bez onih gumenih govanaca što vise sa strane i meni sasvim dovoljan za moje potrebe
kosta manje a sto si dobio? quad core s 1,5 gb rama, a on je dobio octa core s 3 gb rama, tvoja 8 mp kamera vs 13 mp sony exmor rs kod njega, njegova prednja je 5 mp a tvoja 2 mp, on ima novi type c utor a ti micro usb, letv je izdao android 6.0 za svoje mobitele, a tvoj koliko vidim po gsm areni je dosao do 5.1.1 i tu je stalo, kosta tvoj duplo manje ali je i duplo losiji, recimo da si ok prosao sa svojim al inace je koliko vidim sa ovim brendiranima iz trgovine novi sve teski pusing na stetu kupca
kosta manje a sto si dobio? quad core s 1,5 gb rama, a on je dobio octa core s 3 gb rama, tvoja 8 mp kamera vs 13 mp sony exmor rs kod njega, njegova prednja je 5 mp a tvoja 2 mp, on ima novi type c utor a ti micro usb, letv je izdao android 6.0 za svoje mobitele, a tvoj koliko vidim po gsm areni je dosao do 5.1.1 i tu je stalo, kosta tvoj duplo manje ali je i duplo losiji, recimo da si ok prosao sa svojim al inace je koliko vidim sa ovim brendiranima iz trgovine novi sve teski pusing na stetu kupca
a jbga, nisam to gledao tako
meni je i5 sasvim dovoljan, ne treba mi i7 u mobitelu
Ja sam materi kupia kineza da moze instalirat whatsapp i sl. Njoj je dobar.
Meni je doslo da ga bacim s balkona cim san ga uzea u ruku...
A nekome neke stvari smetaju, nekome ne... To je ok.
Nama seljacima je ipak draze imat "brendirani" mob :)
Ja sam materi kupia kineza da moze instalirat whatsapp i sl. Njoj je dobar.
Meni je doslo da ga bacim s balkona cim san ga uzea u ruku...
A nekome neke stvari smetaju, nekome ne... To je ok.
Nama seljacima je ipak draze imat "brendirani" mob :)
a sta si joj uzeo? sigurno dogee i slicno smece, da postoji stvarno veliko smece od kineza, al mi pricamo o malo jacim kineskim markama kao npr. xiaomi i meizu, lagano se i le eco probija al novi su na trzistu nije to jos onak kak treba bit sa softverske strane, kvaliteta samog mobitela je vrhunska kao na brendiranima
a di je audio jack? zašto to nitko ne komentira? :D
Nemaga,jbg...kopiraju jabuku.

Nemaga,jbg...kopiraju jabuku.
Prije bi bilo da Jabuka njih kopira. Ovi ni na prijašnjim mobitelima nisu imali 3.5 mm jack. Poludio svijet, šta ćeš...
Ako i izadje dobar model kako netko ko ne prati i nije upucen moze bit siguran da dobiva dobar mob? Nikako...
Zasto "brendirani" toliko kostaju - zato sto znas sta ces dobit kad platis koliko platis.
Vecina nas ne želi kupit mob kojem moraš instalirati launchere, citat upute kako se roota i stajaznam sta ne...
Zelim kupit mob, upalit ga i koristit... I zelim da radi kako treba, a ako ne, odnesem ga u ducan i daju mi ispravnog - to je s kinezima koji dolaze s online shopova malo teze izvest.

Ako i izadje dobar model kako netko ko ne prati i nije upucen moze bit siguran da dobiva dobar mob? Nikako...
Zasto "brendirani" toliko kostaju - zato sto znas sta ces dobit kad platis koliko platis.
Vecina nas ne želi kupit mob kojem moraš instalirati launchere, citat upute kako se roota i stajaznam sta ne...
Zelim kupit mob, upalit ga i koristit... I zelim da radi kako treba, a ako ne, odnesem ga u ducan i daju mi ispravnog - to je s kinezima koji dolaze s online shopova malo teze izvest.
Ne, nego radi marketinga, raznih marzi i tako toga. Tvoj brendirani u proizvodnji ne kosta nista vise nego kinez.
Sto hoces rec, da ti napamet znas kako se roota tvoj samsung ili sto vec imas?
Od kineskih marki sa xiaomi i meizu nemos fulat, to je tamo brend kao i ovdje sony i samsung, al nemos ti nasem tvrdoglavom narodu nista dokazat, kao i u politici pa je nakon svih godina krade i lose vlasti hdz opet pobijedio.
Puno puta sam tako isa "proc jeftinije" da bi na kraju zakljucia da me to skuplje izaslo...
Lose iskustvo, jbg.
Sto se tice cijene, siguran sam da hardware kineza ne kosta ništa manje od npr ovog samsung notea koji je duplo skuplji, ali mislim da osim marketinga tu igraju i duze stvari.
Provea sam dugo vremena u kini, ne stedi se tamo na marketingu. Ako kod nas nisu poznati, na domacem trzistu jesu.
Igra tu i kontrola kvalitete, servisne mreze (di ga poslat na servis), mreza trgovaca (di ga kupit, najcesce online) i sl.
Nedavno sam cita neki test, usporedjivali su iphone, note 4 i kineza sa hrpom memorije i procesorom sa "647 jezgri na trilijun gigaherca"... Da skratim, iphone koji je najlosiji hardverski ih je pomea obojicu, note na drugom mistu, kinez daleko iza...
Nisam strucnjak ali zaključujem iz toga da ima vise od hardwarea u ciloj toj prici, a kinezi to najvise isticu u prodaji.
Evo sad kad smo vec u toj prici, zamolit cu kolegu da pogledam njegovog kineza (kojim je zadovoljan) pa javim misljenje...
Vjv je taj no-name kinez imao neki znj procesor koji je samo na papiru jak, zasto mislis da bi npr. snapdragon 820 ili neki mtk chipset u xiaomi uredaju bio slabiji od tog istog chipseta koji lezi ispod hrpe plastike na kojoj pise samsung ili sony? ista stvar, a drugo je kad uvale neki chipset za koji nikad nisam cuo a ima jake specifikacije na papiru.
Kad isprobas tog kineza od frenda reci onda tocno koji je to mobitel i koliko ga je platio, pa cemo imat neku usporedbu za brendiranim za istu cijenu.