Kurikularna reforma pred zidom

poruka: 110
|
čitano: 13.447
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kurikularna reforma pred zidom".
17 godina
neaktivan

ovo u lektiru obavezno 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

dr. Pavuna za ministra :) 

a ne, on nije dovoljno educiran. čekaj, ili je preeduciran

hrvatski jal, što mislimo da je kod nas sve najgore. išao sam kod nas prva četiri razreda osnovne, 5 i 6 sam prolazio kraj Reichstaga na putu u školu. u 5. razredu su radili dijeljenje troznamenkastih brojeva, što smo mi valjda učili u trećem. jedan dan vani 30 stupnjeva i svi krenuli kući. znači kad je prevruće svi idu kući, pa zar tako da učim djecu, kad treba kopat kukuruz i krompir i kad je vruće da idu kući :)) 

@Ajar

ovo je jedina lektira koju sam ja imao

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 13:45 (hrvooje).

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Zadrugu možete samo sanjati. Ovo slušaju pravi "domoljubi":

4 0 hvala 0
13 godina
Re: Kurikularna reforma pred zidom
Prince-Artas kaže...
Friday kaže...
Prince-Artas kaže...

Može mi netko objasniti što vam smeta kod Štulića osim da je, kao i većina umjetnika, čudak? Tekstovi njegovih pjesama su vrhunska umjetnička djela...

Volim poslusati Azru (uglavnom samo stariju glazbu i slusam) ali nemojmo pretjerivati...

Duda duda zakaj me ne zoves
duda duda si zabila moj broj
duda duda vrag ti mater zemi
ak me zoves bil bum tvoj
o da samo tvoj

A jesi je iskopa u PM

Nisu sve njegove pjesme ozbiljne, ali molim te nemože se tu baš generalizirat. Azra je izbacila tonu pjesama i dosta njih je za zaborav ali dosta stvari su meni strava...Flash, Poljska, kurvini sinovi, odlazak u noć, užas je moja furka, slučajan susret. U usporedi sa današnjim šundom ovo su vrhunska umjetnička djela a Novi Val u Jugoslaviji je daleko najkvalitetniji i najplodniji glazbeni pokret u povijesti na našim prostorima - zašto to ignorirati i zašto o tome ne učiti u školi??. Sve prije i poslije svodilo se na uživanje masa u guslama, cajkama i šundu..

Krkanima uvjek dobro dođe replika :

zbog čega primatima nikada ne isključuju elektriku
oni u principu ionako rijetko čitaju
a i to što čitaju krive stvari čitaju
pa zašto im onda ne isključuju elektriku
želite li dobro svojoj djeci
zaslužni
želite li možda najbolje
ne
ja treniram da gađam
ne
ja treniram da mrzim
ne
ja treniram da slušam
ponekad sam usamljen
a i plašim se
držim te na stolu
gospode

9 godina
neaktivan
Cijelo vrijeme bježim od ideoloških tema o ovoj temi, bježim od spominjanja bilo koje stranke posebno. Ne kažem da je rad skupine bio loš i završim s etiketama trola, hadezeovca, mađara(wtf?!). Na prozivku da sam rekao nešto nepristojno, pitam što sam to rekao, dobijem etiketu. Pitam što je lijevo ili desno u predmetima koje nabrojim dobijem još jednu etiketu. I onda se čudom čudite raspravama o ustašama i partizanima. Živote. Zar je grijeh sumnjati u reformu? Zar netko mora biti hadezeovac da se s time ne slaže, zar svi koji podržavaju sdp podržavaju i reformu ovakvu kakva je?

0 0 hvala 0
11 godina

Zaboravite reforme. Zauvijek. Nema toga na ovim geografskim položajima s ovakvim mentalnim sklopovima. 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
garnett5 kaže...
Cijelo vrijeme bježim od ideoloških tema o ovoj temi, bježim od spominjanja bilo koje stranke posebno. Ne kažem da je rad skupine bio loš i završim s etiketama trola, hadezeovca, mađara(wtf?!). Na prozivku da sam rekao nešto nepristojno, pitam što sam to rekao, dobijem etiketu. Pitam što je lijevo ili desno u predmetima koje nabrojim dobijem još jednu etiketu. I onda se čudom čudite raspravama o ustašama i partizanima. Živote. Zar je grijeh sumnjati u reformu? Zar netko mora biti hadezeovac da se s time ne slaže, zar svi koji podržavaju sdp podržavaju i reformu ovakvu kakva je?

These are not droids you are looking for...

17 godina
moderator
Friday kaže...
Vladar iz sjene kaže...

Katolibani se bore protiv znanja svim sredstvima jer time gube potencijalne glasace.

Ne znam zasto se nuzno katolike povezuje sa ovim nazadnjastvom? Ja sam katolik (aktivan) i ne bih glasao za HDZ ni pod prijetnjom smrcu. Uostalom, to sto se neki od njih predstavljaju katolicima nema veze s mozgom. Pola ih se ne zna prekriziti a u crkvu idu samo ako ce biti na TV-u.

Kolega ti je već napisao da nije spominjao katolike nego "katolibane", znači ekstremistički nastrojene ljude koji svoja religijska i ideološka uvjerenja nastoje ukjučiti u po Ustavu sekularni sustav, nametnuti ih svima. To su sasvim slučajno (znači, geografski uvjetovano) pojedini pripadnici katoličke crkve u Hrvatskoj, no recimo u istočnijim zemljama to su pripadnici islamske religije. Nije bitno tko je kakve religije - bitno je što radi. U sekularnoj državi nema mjesta uključivanju religije u državne institucije - religija je privatna stvar svakog pojedinca.

A eto - katolibani ne misle tako i žele svoja religijska i ideološka uvjerenja ugurati u sve pore države i društva. Mislim, zbog čega bi djeca u školi učila gradivo u skladu sa znanstvenim konsenzusom, kad mogu učiti činjenično izmanipulirane ili lažne stvari koje su u skladu s ideologijom najjače religijske skupine u zemlji? Eto, zbog toga se katolibane povezuje s nazadnjaštvom - jer zagovaraju nazadne stavove i, još gore, pokušavaju ih nametnuti svima drugima.

Škole su namijenjene edukaciji, a ne (katoličkoj ili kojoj drugoj) indoktrinaciji. 

14 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Ima reforma sigurno problema i u pravilu bi bilo bolje da je ni nema jer stanje školstva je nikakvo i sada oni kad nemaju love idu radit neku reformu. Tko ima djecu u školi zna da većina škola izgleda isto kao i kad smo mi išli u školu, derutno... U wc me strah ući kako izgleda. Treba poraditi na puno stvari, a ne samo na tzv. reformi. Lako je provesti program, ali kako ćeš ga provesti kada u razredu imaš preko tridesetero djece? Gdje je tu individualni rad? Neke škole su toliko nakrcane da ne znaju kuda bi sa djecom (Vrbani), a u okolici se gradi desetak novih zgrada... bez ikakve najave da će se graditi još jedna škola.

Reforma školstva nije reforma školskog WC-a ili fasade već pokušaj da školstvo ne proizvodi debile kao što je slučaj zadnjih 20 godina.

Ako će stanje ostati ovakvo kakvo je sad, ne da ne treba graditi nove škole nego treba postojeće zatvarati. Koji je smisao školovanja ako si nakon mature idiot? Uvesti strogo kontrolirani državni ispit nakon srednje škole koji će idiote poslati na njima adekvatne poslove a ne im dopuštati da se penju u sistemu (sredstvima kojima to danas rade) do toga da odlučuju o ovakvim stvarima.

17 godina
neaktivan
Akademski skepticizam je u pravilu poželjan, ali s obzirom da se reformi najviše opire HRAST, a znamo da njih zanimaju samo ideološke stvari, a znamo i kakve, sklon sam vjerovati ozbiljnim ljudima koji su dugo radili na toj reformi da su pritisci kojima su izloženi neprihvatljivi.

Šutnja 'kreacionističkog' ministra to dodatno potvrđuje.

Desne stranke su najavile ideološku rekonkvistu i upravo ju gledamo na djelu. Budućnost djece i cijele Hrvatske je njima sporedna, odnosno po njihovim kriterijima bitnije je da se djeci spasi duša tako da ne masturbiraju, nego da nauče nešto korisno. Radni vijek je ionako samo 40 godina, a duša je za vječnost.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

16 1 hvala 6
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Škole su namijenjene edukaciji, a ne (katoličkoj ili kojoj drugoj) indoktrinaciji. 

To isto smatraju i oni sa tvoje politički suprotne strane. Nažalost narod bira onoga tko definira što je to edukacija (za svog mandata). Konkretno, ja sam apsolutni protivnik vjeronauka u školama a moja supruga je pobornik. Hrvatska je glasala za moju suprugu i njene vjerske i tradicijske argumente a ne za moje praktične.

10 godina
neaktivan
garnett5 kaže...

Ajd ne nariči i ne glumi žrtvu. Lagao si s predumišljajem (Štulić namjesto Marulića). Gdje ti vidiš partizane? "Grijeh" ti je argumentacija kod popa (ako si "štraca"). Sumnjaj u božanske objave, a ovdje se drži logike, činjenica i zakona velikih brojeva (ili Ocamove britve). Činjenično: k. reformi je trebala slijediti transparentna, stručna javna rasprava, kao kontinuirani proces, a čak i tako dobivene smjernice bi i dalje išle u kontinuiranu doradu, godinama. Jedino u što se tu moglo sumnjati je brza implementacija, i to upravo zbog ljudi kojima ne odgovara prosvjećenost puka. 

11 godina
neaktivan
Naš največi književnik, esejist, publicist i enciklopedist dao je najtočniju dijagnozu hrvatskog mentalnog sklopa koja vrijedi za 700 godina povijesti i još toliko godina budućnosti (ako nas bude). Samo treba čitati ako ga nisu izbacili iz programa

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zechina s tobom stvarno nema smisla raspravljati. Izbjegavaš sve ono što nije na ruku poglupljivanju ove rasprave. Grijeh nisam mislio kso vjerski pojam, ali eto ako si pun averzije prema religijama da ne možeš to rszumjeti napisat ću rečenicu zar je pogrešno sumnjati. Držiš se niskih strasti i lijepljenja etiketa. Slobodno se sam valjaj u takvom glibu, mene to ne zanima.
15 godina
neaktivan
garnett5 kaže...
Zechina s tobom stvarno nema smisla raspravljati. Izbjegavaš sve ono što nije na ruku poglupljivanju ove rasprave. Grijeh nisam mislio kso vjerski pojam, ali eto ako si pun averzije prema religijama da ne možeš to rszumjeti napisat ću rečenicu zar je pogrešno sumnjati. Držiš se niskih strasti i lijepljenja etiketa. Slobodno se sam valjaj u takvom glibu, mene to ne zanima.

trk po novi profil i smjer djelovanja u središnjicu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 15:53 (sapere.aude.nunc).
10 godina
neaktivan

Baš sam sad provjerio, lik ide po temama i lijepi TD svakome tko kaže nešto pro reforme, i TU protiv reforme. U središnjici su uzeli platformu iz Srbije (ovo je provjereno), izgenerirali desetine profila i plaćaju botove da maltretiraju po svim portalima.

9 godina
neaktivan
I to je sve? Od toliko bahaćenja i gledanja s visoka to je sve što možeš smisliti za nekog s kim se ne slažeš? Stvarno argumentirano. Samo mi još reci u koju središnjicu se trebam javiti, očito imaš iskustva s time.
9 godina
neaktivan
@LudaRajcica ozbiljno? Slanju pm-a je cilj što? Trebao bih te se uplašiti? Što reći na poruku da se klonim tema kojima nisam dorastao? To je način rasprave s neistomišljenicima? Objasni mi onda u čemu sam u krivu kada kažem da je svaki rad podložan kritici?

0 4 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dajem TD načinu rasprave. Što se tiče botova ne misliš li da bi takvih bilo više? I da bi datum kreiranja profila bio jučer/danas? Da bi takav profil dnevno čitao postove na bugu u svrhu obnavljanja znanja o tehnologiji koje je zastarjelo jer ni u doba u koje sam pohađao gimnaziju nije pratilo korak s vremenom? Ne bi li takav profil govorio da su kurikulum pisale komunjare, a ne da su mu potrebne blage izmjene? Ne bi li takav profil jašio po temama spolnog odgoja, a ne spominjao matematiku i fiziku?
15 godina
neaktivan

Sve jasno. Ti nisi Mađaronski bot. Mi smo svi nepismeni i glupi. Takvi ćemo vjerojatno i ostati pošto reforme nema. Hvala ti što si uljepšao ovaj dan na našem malom portalu ali za drugi put se malo više potrudi pratiti tijek rasprave. Znam da je teško ali ipak je to nužnost za kakvu takvu kvalitetu debate.

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanimljivo je da se uvijek oko ovakvih vijesti povedu ideološke rasprave. Inače mirni informatičari skaču za svoje stavove

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zašto ti idioti bez problema dobivaju poslove izvan Hrvatske? Zašto štancamo vrhunske stručnjake koji izlaze van? Možda je to samo varka...

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
17 godina
odjavljen
zbuzanic kaže...

Zašto ti idioti bez problema dobivaju poslove izvan Hrvatske? 

Ja na svom poslu vani ne koristim apsolutno nista sto sam naucio unutar HR obrazovnog sustava

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Zašto ti idioti bez problema dobivaju poslove izvan Hrvatske? Zašto štancamo vrhunske stručnjake koji izlaze van? Možda je to samo varka...

Friday kaže...

Ja na svom poslu vani ne koristim apsolutno nista sto sam naucio unutar HR obrazovnog sustava

Taman sam o ovome htio napisati i super da si uletio.

1. Pisao sam o osnovnom i srenjem a ne o visokom školstvu.

2. Mi ne "štancamo" stručnjake. Tu i tamo kad se koji pojavi uglavnom za svoje znanje može zahvaliti sam sebi i svojoj ambiciji te tehnologijama preko kojih je znanje dostupno svima.

3. Moja iskustva s ljudima koji friško završe naše fakultete su tragikomična. Do te mjere da magistrica arhitekture ne zna formatirati A2 papir a o pravom poslu da ne govorim.

@Friday - koristiš, elementarnu matematiku.

17 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Ne, imam neki calc.exe i dobro radi

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
BlueMax kaže...

Ne, imam neki calc.exe i dobro radi

Pod elementarnu matematiku spada i poznavanje brojeva koje calc koristi.

17 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

To sam naucio kod kuce prije nego sam krenuo u skolu

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
BlueMax kaže...

To sam naucio kod kuce prije nego sam krenuo u skolu

ti si apsolutno nedokazan, da ne kažem nedoj....

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

ti si apsolutno nedokazan, da ne kažem nedoj....

Lose sam odgojen - nije moja greska.

Freak Show Inc.
17 godina

Ja sam samo iskoristio znanje s biologije kako se prave djeca. Za diferencijalne jednadžbe još nisam našao primjene, al polako, mlad sam. Barem one prvog reda.

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 13:48 (hrvooje).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice