Katolibani se bore protiv znanja svim sredstvima jer time gube potencijalne glasace.
ma nije samo mađarska, ponekad je i austrijska
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/429914/Afera-Hypo-Mlakar-i-Vresk-se-lazno-predstavljali.html
nevjerojatno da nam se ovo događa, da kandidat za suca ustavnog suda bude pozvan na ispitivanje u austrijsku poiciju, jer je dobio 200.000 eura mita i to s lažnim predstavljanjem
i dok bi u normalnoj državi, odmah po dolasku iz klagenfurta s tog svjedočenja, završio u prdekani i pod još jačom optužnicom od one austrijske, kod nas će on i dalje voditi kampanju za ustavnog suca
Katolibani se bore protiv znanja svim sredstvima jer time gube potencijalne glasace.
Ne znam zasto se nuzno katolike povezuje sa ovim nazadnjastvom? Ja sam katolik (aktivan) i ne bih glasao za HDZ ni pod prijetnjom smrcu. Uostalom, to sto se neki od njih predstavljaju katolicima nema veze s mozgom. Pola ih se ne zna prekriziti a u crkvu idu samo ako ce biti na TV-u.
Ne znam zasto se nuzno katolike povezuje sa ovim nazadnjastvom? Ja sam katolik (aktivan) i ne bih glasao za HDZ ni pod prijetnjom smrcu. Uostalom, to sto se neki od njih predstavljaju katolicima nema veze s mozgom. Pola ih se ne zna prekriziti a u crkvu idu samo ako ce biti na TV-u.
Nisam rekao katolike nego katolibane, ovi drugi su kao i drugovi u partiji pokusavaju kroz crkvu ostvariti svoje planove.
I reforma je stopirana. Bog i Hrvati braco
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stopirana-reforma-kurikuluma-jokic-i-suradnici-odlaze-zbog-pritiska-hrasta-i-pojedinih-stranaka/895475.aspx
Kenjaš žilete. c&p još jednom, sapere.aude.nunc je sve objasnio:
Dobro, o čemu bi ti raspravljao? O STEMU? Ljudi koji su u radnim skupinama imaju utjecaj na sadržaj, ova Jokićeva skupina ih samo koordinira. Sadržaj se može dorađivati i dopunjavati i u narednih sedam planiranih koraka ove reforme. Hrpa strukovnih i obrazovnih stručnih tjela je nadgledala rad i odobrila ovaj korak, svi su ga odobrili dok nije došlo do domoljuba.
Osim deklariranih katotalibana, ovo ruše redom: najamnica Gordana Rusak ispred "saborskog odbora za obrazovanje", Slobodan P. Novak - koji je sam rekao da je to za njega politički čin (!), Milana Vuković Runjić - koja je sad Bandićeva političarka.
HAZU nadgleda, odobrava ovaj projekt (osim par starih senilaca); odobrava ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 400 stručnjaka je radilo, a volontiralo još toliko.
Nemojte izmišljati drveno željezo niti da sad raspravljamo je li i zašto zemlja okrugla.
Većina žešće lijevo orjentiranih razmišlja ovako: Ako "desna" vlast nešto želi promijeniti, revidirati... to je katolibanizacija, ustaštvo, fašizam.
Većina žešće desno orjentiranih razmišlja ovako: Ako "lijeva" vlast nešto želi promijeniti, revidirati... to je pederluk, komunizam, četništvo.
A naša lijeva i desna politika se miluju godinama i idu si ruku pod ruku i godi im kada se raja prepire ti si ovo ti si ono.
Dovoljno je pogledati komentare i nema šanse da išta normalno prokomentiraš jer si ovak ili onakav, nije bitan komentar već ako si samo trunku za desnu vlast prozivaju te fašistom, ustašom, katoliko (ne vidim što je tu loše biti katolik, muslim, židov...) i tak. Isto vrijedi i ako pohvališ neki potez na "lijevoj" strani... komunjara :( Doživih više puta da sam ustaša, fašist, komunist, četnik,... čemu to, samo zato jer imam svoje mišljenje o nečemu što političari rade ili ne rade?
Ima reforma sigurno problema i u pravilu bi bilo bolje da je ni nema jer stanje školstva je nikakvo i sada oni kad nemaju love idu radit neku reformu. Tko ima djecu u školi zna da većina škola izgleda isto kao i kad smo mi išli u školu, derutno... U wc me strah ući kako izgleda. Treba poraditi na puno stvari, a ne samo na tzv. reformi. Lako je provesti program, ali kako ćeš ga provesti kada u razredu imaš preko tridesetero djece? Gdje je tu individualni rad? Neke škole su toliko nakrcane da ne znaju kuda bi sa djecom (Vrbani), a u okolici se gradi desetak novih zgrada... bez ikakve najave da će se graditi još jedna škola.
zbuzanic , ima još toga. Jučer mi je kolega prepričao o dugogodišnjem ugovoru jedne poznate informatičke kuće sa jednom od jadnijih županija, kojim se obvezuju svake godine dostaviti im desetke novih, skupih, predinstaliranih računala. Godinama ta računala pronalaze u podrumu ganc nova, neraspakirana, samo ih zamijene. Teško mi je ne spomenuti županiju, tvrtku i stranku pod kojom se ovo zbiva: ne želim da se po drvu mjeri šuma, možda je ovo samo iznimka... no možete i sami pretpostaviti o kojima je riječ... samo domoljubno.
EDIT: komentar kolege (kojeg supotpisujem): "Koliko se škola moglo do sada za te novce informatički opremiti?"
Upravo zbog takvih "katolika" koji odu u crkvu, da se pokažu svijetu. Najčešće su to, primitivne i zadrte seljačine, sa i bez škole kojima ne bih dao da udaraju kamen od kamen.
Nje uopće problem je li radna skupina bezgrešna, dapače, sami kažu da nije.
Problem je što bi se u to brdo ljudi dovelo dest novih ljudi - s kojom svrhom? Oni su "bezgrešni"? Ili su samo trojanski konj / interna kontrola?
Reforma mora biti kontinuirana i oslobođena Markićki / Ilinčića i sličnih. Nekako mi se ne čini da je vlada u stanju to prihvatiti.
Dosadasnja vlada je sa brojim aferama, lopovima, vampirima i ustasama u 7 mjeseci pokazala koliko je sposobna. Nula od reformi, dizanje cjena, napad na najugrozenije skupine i rasprodaja drzavne imovine. I to su ljudi koji mogu postaviti jos strucniji kadar.
Kao sto kaze drugi forumas politika je samo kordinirala strucnom skupinom, ovi na vlasti zele politicki promjeniti stvari koje im ne odgovaraju iz ideoloskih razloga. Ne ocekujem da ces se slozit jer logika i argumenti su bespomocni kod odredjenih skupina.
Stari moj, ti si nam probao uvaliti ovu PR laž sa Štulićem i Marulićem, što je opetovano demantirano. Nisi jednu argumentiranu kritiku dao: brkaš uzroke i posljedice. Stanje u školstvu je loše i upravo zato se radi reforma! A ti tvrdiš da je stanje loše - zbog reforme.
sad će "neki" pomisliti da se ponovo zajebavam no ne lezi vraže. parafrazirao bih jokera (nicholson): ovoj državi treba klistir. dakle: ukinuti sve predmete osim vjeronauka (5 sati dnevno) i prigodne povijesti (ostatak vremena, ako vjeroučitelj dopusti), u kojoj prije endeha ništa ionako nije postojalo (osim stvaranja svijeta, v. pod "vjeronauk") a sadašnja banana-republika je izravan pravni i fizički sljednik prije navedene. svi ostali (osim vatikana) su neprijatelji i mrze rvate i sve rvacko.
ovakav pristup doveo bi napokon do onoga iz druge rečenice posta. sva sreća da smo i ja i moja već odrasla kći školovanje obavili u neka sretnija doba*. ovi klinci koji će naletjeti na "ovo" - ma k'o ih šiša. važno je pravo na život (ali samo odabranih rvata - ne i onih s downovim sindromom, bolesnih, s posebnim potrebama itd.), krv, rod, fuhrer, srkva, bog i rvati, ne?
(sori, u pravilu odšutim politička sranja no ovo mi je diglo tlak na 800, što je dobro jer sam niskotlakaš )
*i većina bugovih zaposlenika. buga ionako ne bi nikad bilo kad bi ga trebali stvarati "obrazovani" u ovo doba. njima je dobar i net.hr.
Može mi netko objasniti što vam smeta kod Štulića osim da je, kao i većina umjetnika, čudak? Tekstovi njegovih pjesama su vrhunska umjetnička djela...
Kod mene sigurno nisi ovakve izraze pročitao, ja sebe tu i tamo prozovem kriptokomunistom čisto da zapjenim ovakve poput tebe ali drugima nikad te trollerske fore ne ljepim. Ni na jedan argument i post nisi odgovorio pristojno i činjenično a sve nas tu kao prozivaš i uspoređuješ... Eto reforma će biti zaustavljena, jeli ti sada srce na domoljubnom mjestu?
Može mi netko objasniti što vam smeta kod Štulića osim da je, kao i većina umjetnika, čudak? Tekstovi njegovih pjesama su vrhunska umjetnička djela...
Volim poslusati Azru (uglavnom samo stariju glazbu i slusam) ali nemojmo pretjerivati...
Duda duda zakaj me ne zoves
duda duda si zabila moj broj
duda duda vrag ti mater zemi
ak me zoves bil bum tvoj
o da samo tvoj
Citiram te:
poezija Branimira Štulića sjeda na mjesto Marulića.
To nije laž??? Ako nisi po zadatku ovdje, ajde molim te još jednom provjeri odakle si to pokupio a da nije Zrinka sa dnevno_hr.
Neću se više ponavljati: Marulića niti tko može, niti želi "izbaciti" iz temelja hrvatske (i europske) književnosti. Shvaćaš li ti uopće koliko je to priglupa laž?
Iskreno, fućka mi se za Štulića niti volim Azru, ali imao je dobrih pjesama koje su sasvim sigurno mladima bliže od i dalje obavezne Judite - ali ne za bubanje:
Kontuš s urehom som vazam na se stavi; S ošvom ruke spravi, uši s ušerezmi, Na nogah napravi čizmice s podvezmi. S urehami tezmi...
"Jokić je objasnio kako s kurikularnom reformom ni on ni njegovi suradnici ne mogu nastaviti, za što su krivi politički pritisci pojedinih zastupnika Hrvatskog sabora te nekih političkih stranaka, poglavito HRAST-a."
400 stručnjaka vs HRAST???
Jel ti treba još i nacrtati što se zbiva?
haha pa garnett je namjenski profil da suzbije bijes usljed zaustavljanja reforme, sad mi je jasno trolanje...
Imamo čast biti na istim Web stranicama sa specijalnim izaslanikom MDZa. Jesi to ti Vaso?
Kako koja vlast dolazi tako mjenja sve što je druga donijela. Svaka frakcija gura svoj svjetonazor, a škole nam iz godine u godinu propadaju....
Ista se gradivo uči sada i prije više desetljeća. Na primjer, jedna tehnička škola obrazuje "tehničara" za radno mjesto u industriji koja je propala prije više od 20 godina...
Mladi ljudi izlaze iz škola nespremni za izazove suvremenog života. Jedini je cilj se negdje uhljebiti na račun onih koji pune proračun. Obrazovanje, znanje i sposobnost pri tome nisu bitni.
Vele "mudri" ljudi da u Hrvatskoj ne treba tražiti posao, nego "vezu". A, oni koji nemaju sreće sa tim ili ne žele u tome sudjelovati, osuđeni su na loše poslove ili na odlazak iz ove zemlje.
Mene zanima uređeni sustav i prirodni razvoj situacije, a ne da tko je jači taj kvači. Osobno sam izgubio svaku nadu za ovu zemlju i narod da će ići naprijed, te se ne bih kladio na istu, a niti čašu vode popio za nju. Osjećam se kao stranac u ovoj zemlji, jer ne želim sudjelovati u stvaranju "bolje prošlosti" niti želim biti dio onih godišta('41, '91) koje se stalno vraćaju nama u sadašnjost.
Eh, da ostavite se politike ako vam to nije profesija, te se borite samo za sebe. Bug kao časopis ne ulazi u dnevnu politiku prepucavanje, nego želi svojim dijelom pridonjeti boljem društvu. A, Iva Šulentić tu sa nalazi samo kao svojevrsni animator, te ju ne treba prozivati zbog toga.
Ovaj HDZ trol ignorira sve sto je receno pa nema smisla vise replicirati. Stulic nece biti obavezna lektira vec je prijedlog za dodatnu. Vazno je lazi ponavljati i uhvatiti se za sitnice kako bi se dikreditirala reforma. Hajde ponovi jos 50 puta kako ce Stulic biti obavezna lekitra umjeto Marulica, a ignoriraj kakve nakaze zele zaustaviti reformu.
fa fa la si mi ti fala ti lalalalalala...
Volim poslusati Azru (uglavnom samo stariju glazbu i slusam) ali nemojmo pretjerivati...
Duda duda zakaj me ne zoves
duda duda si zabila moj broj
duda duda vrag ti mater zemi
ak me zoves bil bum tvoj
o da samo tvoj
A jesi je iskopa u PM
Nisu sve njegove pjesme ozbiljne, ali molim te nemože se tu baš generalizirat. Azra je izbacila tonu pjesama i dosta njih je za zaborav ali dosta stvari su meni strava...Flash, Poljska, kurvini sinovi, odlazak u noć, užas je moja furka, slučajan susret. U usporedi sa današnjim šundom ovo su vrhunska umjetnička djela a Novi Val u Jugoslaviji je daleko najkvalitetniji i najplodniji glazbeni pokret u povijesti na našim prostorima - zašto to ignorirati i zašto o tome ne učiti u školi??. Sve prije i poslije svodilo se na uživanje masa u guslama, cajkama i šundu..
Nevjerovatno !!! Kad god "kvazi domoljubi" naprave nešto što se kosi sa zdravim razumom uvjek niknu lažni profili likova koji brane neobranjivo...!!!
Na kraju kad sve normalne ljude otjeraju svojom primitivnošću potamanit će se međusobno...
Misliš, mora da si u pravu. I što Mađari kažu na sve? A kako da rješimo nedostatak IPv4 adresa?