Kućni Office na akciji

poruka: 53
|
čitano: 6.007
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kućni Office na akciji".
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Microsoft i ostale firme proizvode softver da bi zaradili i platili programere. Kada bi svi koristili piratski softver, kompanije bi prestale razvijati nove i bolje inačice i sad bismo se patili na Office 98, a ne uživali u Ofiice 2007. Ništa manje rada nije uloženo u izradu nekog programa od izrade jednog automobila. 

A oni koji smatraju da programi moraju biti besplatni i dostupni svima, neka prijeđu na Linux i OpenOffice. Na tome se i zasniva filozofija Linux zajednice. Autori Linuxa i Open Offica su jako sretni kad koristite njihove programe, jer su još jednu dušu oslobodili iz ralja Microsofta. Malo je utopijski, ali ok.

Ja sam jako skeptičan prema bilo kakvim besplatnim stvarima, ne samo programima. Mogu samo reći da je ovo sniženje super i da ću ga iskoristiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kućni Office na akciji

@up:

Činjenica je da će programeri razvijati softver ako se mogu tome posvetiti. Dakle ako imaju drugi posao i ne dođu mrtvi umorni -- razvijat će besplatan softver. Ako rade u softverskoj firmi -- razvijat će komercijalan softver za tu firmu. No, programera će uvijek biti i besplatnog softvera će uvijek biti. Samo, mi programeri besplatnog, a pogotovo slobodnog softvera, nismo baš previše skloni običnim smrtnicima. Prvo riješimo svoje probleme i potrebe, a zatim ako ostane vremena, "ajmo pomoć sirotinji".

Sammy kaže...
zv'jer2 kaže...
Sammy kaže...

Znaci nebi imao nista protiv da ja uzmem auto od tvoga tate ili se posluzim jelom iz tvoga hladnjaka ionako mogu dobiti to za free kod tebe kaj ne!!!!!! I kaj cu onda kupovati Namigiva

a jel postoji ilegalna kopija auta ili hrane koju ne moramo plaćati???  Da postoje jel bi kupio novi auto u dućanu ili nabavio potpuno isti auto kod Šerbe na placu besplatno, ziher nebi dao 100000+ kn samo zato što cijeniš Ford-ove aute naprimjer??? Da postoji hrana sa piratebay-a nebi bilo gladnih u svijetu lol... Ljudi kupuju stvari kako bi ih koristili a ne da bi ih cijenili pa im nije bitno jel taj software original ili ne, bitno je da RADI!!! Software se može ilegalno distribuirati i dok se god cijene orginalnog softwarea ne spuste to će ostati tako. Uspoređivat Office s autima i hranom.... no comment.
 to je samo vizualno prikazano i jedno i drugo je krađa samo sto ljudi u Hrvatskoj ne kuze intelektualno vlasništvo i da kupnjom programa nisu postali vlasnici vec imaj dozvolu korištenja programa.
Zašto misliš da to ljudi ne shvaćaju? Koliko je takvo što prirodno? Kad ukradem, ja ukradem fizičku stvar. Ima razlog zašto se to zove drugim imenom: piratluk. Zato što to nije fizička krađa.

"Intelektualno vlasništvo" je ljudska izmišljotina. I osim toga, ne postoji "intelektualno vlasništvo". Postoji copyright, patent i trademark, tri potpuno različite stvari koje jedino objedine jer su -- potpuno fiktivne!

Jedini razlog zašto IP postoji u cijelom svijetu je jer organizacije tipa WTO i UN traže da se svi drže tih nekih osnovnih načela -- ili nema trgovine s tom državom (bar ne previše). Recimo države s kojima je Amerikancima zabranjena trgovina u principu su bile na takve načine "bezobrazne" i sad u principu pate. Te države ne pate (nužno) zato što su njihovi političari bili u krivu, nego zato što kapitalizam nameće svoje običaje. Gledajte Tokelau: kolikim ljudima je bilo neprirodno da .TK bude besplatan? A jedan od običaja otočana je u dijeljenju. Znači kad dođu kapitalisti ("dovedu Internet i naprednu medicinu"), reći će da se mora platiti. Neće reći "ako vi nama pomognete i mi ćemo vama"; reći će "mora se platiti". Znači mijenjaju se njihovi običaji.

Tako je s IPom. Mi danas ni ne znamo koliko autohtonih običaja je izmijenjeno ili izumrlo zato što "nisu bili u skladu s Bernskom konvencijom" (UNova konvencija o copyrightu).

Piratluk softvera nije krađa i takav naziv samo zbunjuje ljude i očito je vrlo pristran.

Još jedna interesantna stvar je to što, primjerice, Microsoft kaže "Kupite Office danas!" (ili "Buy Windows now!" -- ista stvar). Zatim u licenčnom ugovoru piše "Vi __NISTE__ kupili ovaj softver nego samo medij. Softver vam je licenciran" Nije li to lažno oglašavanje? A to se tolerira.

Nemojte mi petljat. Ako kupim auto, mogu promijeniti dio koji god hoću. Zašto ne i kod softvera? Samo zato što se lakše kopira? Zašto mi nitko ne zabrani da sagradim isti auto kao npr. Ford? (Zanemarimo patente i trademarke, trenutno pričam o copyrightu.) Kako je to moguće? Ako sam kupio __PROIZVOD__ (a oni to nazivaju proizvodom -- productom) onda bogme hoću sva prava. Ako sam kupio licencu -- well then, to je skroz druga stvar. Ali reklamiranje "Kupite novi __PROIZVOD__ " umjesto "Kupite __LICENCU__ za novi program" je bogme krivo reklamiranje.

A to se tolerira usprkos zabranama lažnog oglašavanja!

Uz ovakve tendencije, zapadna, a zbog globalizacije i svjetska, civilizacija pada. (Za slučaj da nitko nije primijetio da pada.)
17 godina
neaktivan
anshika05 kaže...

Ja imam MS Office iz 2007 (normalno da nije kupljen nego je skinut s neta) i nemam problema s njim.

Ne vidim razloga da platim nešto 500 kn kad to mogu imati besplatno...

zato što si mlada i balava i za svaku glupost kažeš mami i tati da ti kupe...
kada sama počneš raditi onda ces znati cijeniti neciji trud, znanje, sposobnost i vrijeme... Jer, za Office treba JAKO puno zanja, vremena i truda...
zasto ti ne bi negdje radila 2 ili 3 godine 10 ili 12 sati na dan.. besplatno?!?!?!

kad aodrastes onda ces shvatiti....
17 godina
neaktivan
Sammy kaže...
zv'jer2 kaže...
Sammy kaže...

Znaci nebi imao nista protiv da ja uzmem auto od tvoga tate ili se posluzim jelom iz tvoga hladnjaka ionako mogu dobiti to za free kod tebe kaj ne!!!!!! I kaj cu onda kupovati Namigiva

a jel postoji ilegalna kopija auta ili hrane koju ne moramo plaćati???  Da postoje jel bi kupio novi auto u dućanu ili nabavio potpuno isti auto kod Šerbe na placu besplatno, ziher nebi dao 100000+ kn samo zato što cijeniš Ford-ove aute naprimjer??? Da postoji hrana sa piratebay-a nebi bilo gladnih u svijetu lol... Ljudi kupuju stvari kako bi ih koristili a ne da bi ih cijenili pa im nije bitno jel taj software original ili ne, bitno je da RADI!!! Software se može ilegalno distribuirati i dok se god cijene orginalnog softwarea ne spuste to će ostati tako. Uspoređivat Office s autima i hranom.... no comment.
 to je samo vizualno prikazano i jedno i drugo je krađa samo sto ljudi u Hrvatskoj ne kuze intelektualno vlasništvo i da kupnjom programa nisu postali vlasnici vec imaj dozvolu korištenja programa.
 nemojte me krivo shvatit, JA VOLIM LEGALNI SOFTWARE!!! lol,    i gušt mi je kupit neki originalni software, pa kad dobim lijepo CD, kutiju, manual, online podršku, stabilnost u radu...   ALI JEDNOSTAVNO JE PRESKUPO!!!  Legalnog softwarea doma imam možda 5%, volio bih imati više ali jednostavno si to ne mogu priuštiti. Proizvođači se stalno žale da ih piratluk uništava itd..  da oni prodaju recimo Office po 100-200 kn jako malo ljudi koji ga često koriste bi ga ilegalno nabavilo, da je software jeftiniji puuuno više ljudi bi ga kupovalo...
"Um caruje, Dundo Maroje..."
17 godina

ivucica, slažem se s tobom, samo da te nadopunim u drugom aspektu:

Nitko pojedinca ne sili da kupuje baš M$-ov softver (iako je to malo diskutabilno: vendor lock-in i to), ali ako ga toliko želi onda mora poštivati i pravila koja je M$ nametnuo (koliko god bila prljava i nepravedna). U takvom odnosu ne možeš protestirati, jer se sve svodi na uzmi ili ostavi. E, a koja je sad alternativa? Opensource i free softver - svojevrsni buntivnici na kolektivno prljavo ponašanje proizvođača zatvorenog i skupog softvera (a i metode ovog kapitalizma općenito).

Nažalost je cijeli svijet pokoren pravilima koje diktiran surovi kapitalizam, ali način da se odupremo tome je da izaberemo alternativu.

Tako da korisnici koji koriste M$-ove proizvode trebaju poštivati njihova pravila i kupovati licence za proizvode od istog, a izlike: "Oni svi i mene kradu" su najgluplji argumenti za koje se netko može povući koje nemaju veze s etikom.

Cool

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
4ndY kaže...
... Nitko pojedinca ne sili da kupuje baš M$-ov softver (iako je to malo diskutabilno: vendor lock-in i to), ali ako ga toliko želi onda mora poštivati i pravila koja je M$ nametnuo (koliko god bila prljava i nepravedna)...

Znaš kako se kaže - samo se umrijeti mora. Namigiva

Mislim da ljudi vole ono nešto 'robinhudovsko' u korištenju MS-ovih programa, bez da su ih platili. Ali, slažem se s ivucicom da je licemjerno od softverskih kompanija (čak i pokvareno) reklamirati prodaju proizvoda, zapravo prodati tek licencu za korištenje, a zatim se čudom čuditi kako ljudi imaju obraza smatrati da je softver sada njihovo privatno vlasništvo. Ako ništa drugo, u najmanju ruku su pridonijeli dezinformiranju korisnika. Iako osobno preferiram legalizam, pa se trudim koristiti opensource rješenja, ali to sada nije poanta...

Također, istina je kako u bilo koju fizičku 'stvar' koju kupiš možeš intervenirati do mile volje. U softver ne smiješ niti pipnuti, makar si ga možda platio i više nego manji automobil.

No, ono što me zaista fascinira je da u svakom licencnom ugovoru stoji stavka kako proizvođač programa nije odgovoran za bilo kakvu štetu koju korištenjem programa možete prouzročiti. Znači, ako izgubite važne (poslovne) podatke zahvaljujući lošem softveru, tko vam je kriv... Dakle da rezimiramo - legalnom kupnjom programa platiš najam programa koji ti može napraviti havariju na računalu i onda si sam kriv. I koja je sada razlika u odnosu na piratski softver? U podršci?
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
4ndY kaže...
... Nitko pojedinca ne sili da kupuje baš M$-ov softver (iako je to malo diskutabilno: vendor lock-in i to), ali ako ga toliko želi onda mora poštivati i pravila koja je M$ nametnuo (koliko god bila prljava i nepravedna)...

Znaš kako se kaže - samo se umrijeti mora. Namigiva

Mislim da ljudi vole ono nešto 'robinhudovsko' u korištenju MS-ovih programa, bez da su ih platili. Ali, slažem se s ivucicom da je licemjerno od softverskih kompanija (čak i pokvareno) reklamirati prodaju proizvoda, zapravo prodati tek licencu za korištenje, a zatim se čudom čuditi kako ljudi imaju obraza smatrati da je softver sada njihovo privatno vlasništvo. Ako ništa drugo, u najmanju ruku su pridonijeli dezinformiranju korisnika. Iako osobno preferiram legalizam, pa se trudim koristiti opensource rješenja, ali to sada nije poanta...

Također, istina je kako u bilo koju fizičku 'stvar' koju kupiš možeš intervenirati do mile volje. U softver ne smiješ niti pipnuti, makar si ga možda platio i više nego manji automobil.

No, ono što me zaista fascinira je da u svakom licencnom ugovoru stoji stavka kako proizvođač programa nije odgovoran za bilo kakvu štetu koju korištenjem programa možete prouzročiti. Znači, ako izgubite važne (poslovne) podatke zahvaljujući lošem softveru, tko vam je kriv... Dakle da rezimiramo - legalnom kupnjom programa platiš najam programa koji ti može napraviti havariju na računalu i onda si sam kriv. I koja je sada razlika u odnosu na piratski softver? U podršci?

LOL :)

Kako vučete analogije a niste napravili domaću zadaću. Što se dogodi kada kupiš auto pa se recimo sjetiš da bi mogao malo primijeniti neke dijelove? GUBIŠ GARANCIJU! Isto tako je sa softwareom. Ako ne diraš u software imaš podršku, takni u kod i gubiš prava.

Odgovornost... Da li je proizvođač automobila odgovoran ako ti recimo poslovni papiri odlete kroz prozor?

Svima vama kojima je draže piratizirati software nego kupiti orginal: da mi je vidjeti kako bi se osjećali kada bi netko ukrao nešto u što ste uložili svoje vrijeme, trud, novac i znanje!

A za OpenOffice: netko je jednom rekao: "This is business, not a science project!". Kad kupim MS Office dobijem punu podršku a kada koristim OpenOffice dobijem link na forum i hrpu HowTo-ova. Svaki izgubljeni radni sat tražeći po forumima rješenje problema je sat manje korisnog rada!

Ali da se razumijemo, za kućne korisnike, studente i sve koji si jednostavno nemogu priuštiti legalan office (do sada!) definitivno je preporuka OpenOffice prije piratluka.

CROTeam racing
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

lol

Smijeh

Piracy Piracy
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2008 20:51 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
s1m0n kaže...

LOL :)

Kako vučete analogije a niste napravili domaću zadaću. Što se dogodi kada kupiš auto pa se recimo sjetiš da bi mogao malo primijeniti neke dijelove? GUBIŠ GARANCIJU! Isto tako je sa softwareom. Ako ne diraš u software imaš podršku, takni u kod i gubiš prava.

Odgovornost... Da li je proizvođač automobila odgovoran ako ti recimo poslovni papiri odlete kroz prozor?

Svima vama kojima je draže piratizirati software nego kupiti orginal: da mi je vidjeti kako bi se osjećali kada bi netko ukrao nešto u što ste uložili svoje vrijeme, trud, novac i znanje!

A za OpenOffice: netko je jednom rekao: "This is business, not a science project!". Kad kupim MS Office dobijem punu podršku a kada koristim OpenOffice dobijem link na forum i hrpu HowTo-ova. Svaki izgubljeni radni sat tražeći po forumima rješenje problema je sat manje korisnog rada!

Ali da se razumijemo, za kućne korisnike, studente i sve koji si jednostavno nemogu priuštiti legalan office (do sada!) definitivno je preporuka OpenOffice prije piratluka.

Jao ribica, pa tko od nas ovdje nije napravio domaću zadaću?
Znaš li ti uopće jedini način za održati cijenu old-timera? Tako da ugrađuješ originalne ili ručno rađene dijelove. Ali ne vidim kakve to ima veze, obzirom da uz softver redovito ne dobiješ nikakvu garanciju uopće. Na novi automobil dobiješ X godina garancije da će auto funkcionirati, ako ga servisiraš u ovlaštenom servisu. Ne znam jesi li uspio shvatiti, pa ću ponoviti još jedan put: nikakve garancije uopće nema uz softver!

Papiri kroz prozor?! Pa ti mora da se šališ! Jesi li primijetio igdje da spominjem odgovornost uslijed gubitaka podataka ako na kraju obavljenog posla nisi stisnuo 'Save'? Nisi? Ma daj, zar zbilja... Vučeš analogije bez reda i smisla. Ali najviše mi se sviđa ovaj dio:
A za OpenOffice: netko je jednom rekao: "This is business, not a science project!"
Buhahahaha! Baš zgodno da je to netko jednom rekao Osmijeh . Rekla je i moja baba meni da se moram ženit, al' eto, stara se očito malo gubi, jer sam sretno oženjen već više od četiri godine. Jesi li čuo za onu drugu koju je netko jednom rekao: 80% ljudi koristi tek 20% mogućnosti današnjih office paketa? Drugim riječima, tek 20% ljudi zaista treba bilo kakav office paket, a kamoli još platiti za njega.

I ovo nije nagovaranje na pirateriju, upravo suprotno - ovo je savjet ljudima da smanje apetite gdje im ne treba više od jednostavnog alata. Uostalom, da si uopće probao pročitati post koji citiraš, vidio bi da komentiram situaciju u softverskoj industriji i izjednačavam odgovornost koju prema tvojim podacima iskazuju aplikacije otvorenog ili zatvorenog koda. Odgovornosti nema! Potpuno je svejedno otkuda dolazi softver na kojem radiš, uvijek si Pale sam na svijetu što se toga tiče.
Pazi, gledam te!
17 godina
4ndY kaže...

Nitko pojedinca ne sili da kupuje baš M$-ov softver (iako je to malo diskutabilno: vendor lock-in i to), ali ako ga toliko želi onda mora poštivati i pravila koja je M$ nametnuo (koliko god bila prljava i nepravedna). U takvom odnosu ne možeš protestirati, jer se sve svodi na uzmi ili ostavi. E, a koja je sad alternativa? Opensource i free softver - svojevrsni buntivnici na kolektivno prljavo ponašanje proizvođača zatvorenog i skupog softvera (a i metode ovog kapitalizma općenito).

Nažalost je cijeli svijet pokoren pravilima koje diktiran surovi kapitalizam, ali način da se odupremo tome je da izaberemo alternativu.

Procitaj si malo GPL i ostale "open" i "free" licence pod kojima je taj tvoj opensource softver pa onda pricaj o nekoj slobodi. Prava sloboda je odavno izumrla, kako u softveru tako i svugdje drugdje.
Za one kojima je 400kn previse, imate u Chipoteci MS Works 8.5 za neponovljivu ponudu od 39kn. A ako se pozurite, dobijete i Dungeon Siege potpuno besplatno. Smijeh
A i inace MS Works 9.0 dodje oko 100kn, sto nije puno.
17 godina
SupremeCommander kaže...

Procitaj si malo GPL i ostale "open" i "free" licence pod kojima je taj tvoj opensource softver pa onda pricaj o nekoj slobodi. Prava sloboda je odavno izumrla, kako u softveru tako i svugdje drugdje.

Tko kaže da ja nisam mislio recimo na BSD licence :-D
A dobro znaš zašto je GPL licenca takva kakva je: omogućuje slobodu do one mjere gdje mora djelovati kao zaštitnik iste.
Čim staviš ogradu da se zaštitiš, staviš i sebi ogradu, odnosno limitiraš si slobodu... ali to je sasvim u redu u ovom slučaju, a ako ti i za posebnu situaciju određena licenca ne odgovara, izabereš drugu copyleft licencu (barem ih ima kao blata).

Osobno, ne vidim što je konfliktno u načelu: "Ako si primio slobodno, onda i dalje tako širi", na tom principu funkcionira cijela znanost (barem je funkcionirala, danas je u nemilosti kapitala).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Odite u Njemačku, Britaniju i SAD pa tamo ljudima prigovarajte jer ne koriste originalne programe. Ovdje nemate šta tražiti jer većina ljudi brine o svakoj lipi koju će potrošiti,pa tako i moji roditelji i znam da nisam jedina. Tako da uvijek pokušavamo proći jeftinije,a u ovom slućaju jeftinije je kupiti od pirata ili skinuti s neta. Mi nismo država u kojoj je med i mlijeko,u kojoj ljudi imaju super standard pa imaju novca za kupovinu originalnih softvera itd.

0 0 hvala 0
17 godina
anshika05 kaže...

Odite u Njemačku, Britaniju i SAD pa tamo ljudima prigovarajte jer ne koriste originalne programe. Ovdje nemate šta tražiti jer većina ljudi brine o svakoj lipi koju će potrošiti,pa tako i moji roditelji i znam da nisam jedina. Tako da uvijek pokušavamo proći jeftinije,a u ovom slućaju jeftinije je kupiti od pirata ili skinuti s neta. Mi nismo država u kojoj je med i mlijeko,u kojoj ljudi imaju super standard pa imaju novca za kupovinu originalnih softvera itd.

Da si pročitala raspravu iznad skužila bi da si sama sebi uskočila u usta. Postoji besplatna alternativa. Neki će reći da nije toliko dobra, a neki da je bolja od mainstreama, ali to tebi tu nije relevantno. S takvom alternativnom nisi prisiljena odreči se kompjutera ili posegnuti za piratstvom, tako da tvoji argumenti nikako ne stoje. NHF.
To ti je kao da gledaš kako češ što više uštedit, a treba ti automobil i na kraju se odlučiš za BMW X5 (koji troši 15L/100km). Ako nemaš novaca za Photohop, Windowse ili Office - nemoj ih koristiti, već koristi Gimp, Linux i OpenOffice, tako to rade i u Njemačkoj, i u Britaniji i u SAD-u.
Cool
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2008 0:49 (4ndY).
17 godina
anshika05 kaže...

Tako je. To je balkanski mentalitet, kradi gdje stignes. Svercanje robe preko granice, izbjegavanje placanja poreza, kazni. Otezanje bilo kakvih placanja po sudovima, svercanje po javnom prijevozu, piratstvo, itd...
Standard nije vise tako los kako je nekad bio, ali je mentalitet ostao isti. Mislimo da smo najpametniji i da trebamo biti najbogatiji i imati veliki stan, veliki auto, tri mjeseca godisnjeg, ogromne mirovine, 200cm plazmu/lcd u svakoj sobi, besplatan flat rate internet i ostale nebuloze za koje vecina ljudi u americi mogu samo sanjati. Nevinašce
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Nisam ja sebi nigdje uskočila. Ne želim koristiti slične programe jer mi ne odgovaraju toliko dobro kao oni skuplji...npr. Linux i Windows...

Uglavnom,ništa ne postižete. Dok neću sama sebi zarađivat novac neću ni kupovat originalne programe, skidat ću ih s neta ili kupovati od pirata....a ako vi želite kupovat originalne CDe - samo dajte....vaša stvar...kao što je moja da ih NEĆU kupovati. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
anshika05 kaže...

A jesi ikada probao http://www.openoffice.org/ i ne moras paziti ni na kuno osim od svog mjesecnog doownload limita ili susjedovog kojeg mozda "posudujes" da ne kazem krades LOLOL
17 godina
neaktivan
anshika05 kaže...

Nisam ja sebi nigdje uskočila. Ne želim koristiti slične programe jer mi ne odgovaraju toliko dobro kao oni skuplji...npr. Linux i Windows...

Uglavnom,ništa ne postižete. Dok neću sama sebi zarađivat novac neću ni kupovat originalne programe, skidat ću ih s neta ili kupovati od pirata....a ako vi želite kupovat originalne CDe - samo dajte....vaša stvar...kao što je moja da ih NEĆU kupovati. Smijeh

??? Pročitaj još jednom šta ti je andy napisao a onda pročitaj svoj odgovor.
Stvar je mentaliteta. Tko će dati i tih,sada već smiješnih, 400kn za office kada na torrentima skine Ultra super duper enterprise office za 0kn? Ne cijenimo tuđi rad.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2008 12:45 (PROTECTOR).
17 godina
anshika05 kaže...

ROTFL

Nisam mislio da ću ti to morat reći, ali je tebi osnovni sustav logike malo... khm, khm... kriv.  Mršti se
Ima ljudi koji bi ručali u restoranima ili naručivali svaki dan čevape iz Rubelja ili pizzu; ne bi čekali noćne linije kad se kasno vraćaju od nekud već bi naručili taksi; dakako da bi neki željeli češće kupovat knjige, ić u kazališta i na kinopredstave itd. But guess what?! - Nemaju novaca da si to priušte. I što onda rade? Kradu? Ne. Jednostavno su prekrižili takve stvari, barem iz svakodnevnice. Odgovara li im to? Pa ne mogu birat. Curo, komocija košta... a ako nema novaca, onda se ne krade da bi se bio komotan.
A ti imaš tu sreću da u ovom slučaju možeš bit jako, jako komotna i uz besplatnu alternativu, odgovarali tebi ili ne. 99,9% sam siguran da nikad nisi ni isprobala drugo da bi mogla uopće ustvrditi da ti ne odgovara (ili Openoffice ima gumbić na drugom mjestu).

Iako moj ton u ovom postu nije blag, razmisli malo o svojim stavovima: pametan čovjek može uvijek ispraviti svoje mišljenje ako uvidi da je u krivu.
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Ako skidas office s torrenta opet trosis net i dajes nove provideru ili piratu ako kupujes od njega...mora postojati neko postovanje prema ljudima koji su taj office radili jer da ga nisu napravili nebi ga ni pirati ni torrenti imali..kuzis??a druga je stvar dat npr 444 za igru koju odigras i bacis u ormar a kupit 3 office licence za 444kn to stvarno nebi trebalo biti puno jer u svako doba dana i noci ti mozes kontaktirat microsoft(ok po danu telefon im radi do 17h al boze moj..xD)ili poslat mail da ti program ne radi..ako skidas s torrenta moras brinut da ne pokupis virus i da sve ode u k***c...kuzis me anshika05??nemama ni ja novaca da ga kupim al ako nesto zelis nije nemoguce..pa sad bit pravedan i dat 444kn za 3 licence..razmisli maloNamigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Šta onda kažeš na to da u npr. BUG-u daju programe na CD-u? OK,neki su demo,ali ima i onih free...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Ocito ne razumijes.. FREE programi su programi napravljeni s razlogom da se djele i usput promoviraju toga(tj. tu grupu)programera/e...primjer winamp-a..

Ili je grupici ljudi bilo uzasno dosadno(a nije) dok su radili winamp ili su to napravili da se promoviraju..tako ti je i kod demo programa.. npr. ja ti dam pola moje cokolade da vidis kakva je a ako zelis cjelu onda je moras kupit(primjer za demo)..ako ti ja dam cokoladu(cijelu) imas primjer za FREE(winamp)..a ako je kupis imas primjer za OFFICE..Cool

0 0 hvala 0
17 godina

Anshika, daj svoju adresu pa cemo ti BSA poslat, nek te oni uvjere zasto treba kupovat legalno kad mi ovdje ne mozemo. A ovima sto tako zarko promoviraju alternativne programe tipa openoffice, njima cemo poslat BSA i ZAMP pa da vidimo koliko su stvarno posteni i postuju autorska prava. Belji se

17 godina
neaktivan
Kućni Office na akciji

Jbga,ja sam balkanka, pokušavam proć što jeftinije. Vi niste pa kupujte oriđiđi stvari. Amen

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice