Kretenu, tko ti je što ružno rekao?!

poruka: 106
|
čitano: 17.633
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kretenu, tko ti je što ružno rekao?!".
16 godina
Re: Kretenu, tko ti je što ružno rekao?!
g12356 kaže...
Ajar kaže...
ihush kaže...
Putin kaže...

Što je sloboda? Da svatko radi što hoće? Ne u uređenom društvu, jer tad postoje pravila, između tih pravila je sloboda, ne izvan.

Sloboda ti je nogometni klub iz Tuzle, a nekad je bila i tvornica keksa u Osijeku {#}

Sloboda je kada se poštuje tuđa sloboda.

-kad se (napokon) u nečem slažemo, tad ubiješ quotanje.. pogrešnim quotovima? (putin say, ...)

dodatak, nevažno je dali poštuješ tuđe slobode, važno je kako društvo regulira, sankcionira.. kraće, pravilima, tj djelomičnim gubljenjem sloboda ograničavanjem zapravo štitimo slobodu svih. Da bi sloboda postojala, nije dovoljna 'samokontrola'.. potreban je 'big boss' (država/sila) koja te slobode garantira. Papirnate slobode su slabe... moraju biti provedive, nametljive. (dal stavljati navodnike na neke izraze, bolje ne.. da me netko opet ne ''qouta'').

edit, zapravo nije tvoja greška u quotu, nego kumulativna.. (netko drugi (Ajar?) prije..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 11:55 (ihush).
12 godina
protjeran
overhaul kaže...

Ne kontam. Da se prilagodim eri indiferentnih bahatih neinformiranih šmrkljavih egoista koji nepismeno
prosipaju uvrede?

Poštovani kolega, moje mišljenje je bilo daleko šire od bug foruma.   Situacija na planeti je daleko od idealne. Od ratova, preko boleština, do kriminala.  Ljudi nisu savršena bića i netreba onda niti očekivati savršeno ponašanje.

Dok god ima zainteresiranih, proizvodit ce se oružje.

Prostitucija je mozda prvi obrt, a možda bu i zadnji...

Ako imam site, forum, portal, i ako hoću čim više zaraditi od njega ( reklamama, prodajom prostora, plaćenim člancima)  onda mi je cilj što veća posjećenost, i ako stvarnost se pokaže takva da 90 % posjetitelja ima odredjene navike ili očekivanja, ja onda više i nemam baš nekog izbora bez obzira slagao se ja sa njihovim svjetonazorom ili ne.  Mogu ugasiti site i tražiti drugdje zaradu, ili mogu nastaviti plivati pokušavajući postići kompromis između posjetitelja, zakona, kulture...   

Situacija nazalost jest takva da je poveći postotak osoba o kojima govorimo, sebičan, nekulturan, egoistican, uvredljiv, bahat, neznalica... Ali site koji živi od posjećenosti nemože preživjeti od onih 5% kulturnih i obrazovanih koji na site dodju privuceni dobrim člankom ili temom.  

Ni cocacola, mcdonalds, mercedes, t-mobile, isto nebi prezivjeli kad bi svoje proizvode prodavali samo kulturnima i obrazovanima.

Znači na to sam mislio pod prilagodbom: realnost, zakon ponude i potražnje, marketing, opća situacija...

Ima foruma gdje se okupljaju i vode debate vrlo kulturni i obrazovani ljudi, ali to su specijalisticki siteovi, a ovdje gdje se mozda više od pola tema uopće nebavi stručnim temama, nije drugo ni za očekivati.  Ovdje je od igle do lokomotive, od toga kako zbariti susjedu, preko ustasa i partizana pa do linux-windows prepucavanja, i onda čemu čudjenje kad dodje do prijetnji guranja tipkovnice u neko mjesto...

16 godina

Eh, dobri stari Usenet i trolanje sa stilom...

K
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

U iščekivanju locka teme, dajem svoj obol...

Freak Show Inc.

9 0 hvala 1
12 godina

ne lock, bar dok ne vidimo može li broj td-a na jednom postu dostići i treću znamenku {#} 

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lijepo je to receno od strane autora teksta no zaboravlja da se covjek ponekad ne moze drzati one 'tko tebe kamenom ti njega kruhom' ili 'tko tebe osamari po jednom obrazu daj mu i drugi' jer tesko je zadrzati kocnicu kada tebe netko uvrijedi bez razloga ili napadne bez pravih arumenata. Jedino ucinkovito sredstvo protiv trolanja je da administratori pocnu drugacije banati ljude koji nemaju adekvatan kodeks ponasanja na internetskim forumima i opcenito na internetu jer osim izbacivanja po nazivu postoji kontrola putem ip adrese, mac adrese i slicnih stvari posto danasnja racunala ostavljaju toliko traga na internetu da je skoro nemoguce sakriti se. Posebno se to odnosi na one za koje se zna da trolaju sa razlogom jer na kraju tema o kojoj pricas postaje totalno nezanimljiva i van bilo kakvog pravog fokusa na koji se ista odnosi.

informatika je kao labirint, jednom uđeš i više nikako da izađeš
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 14:17 (dagoberhr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

ne lock, bar dok ne vidimo može li broj td-a na jednom postu dostići i treću znamenku {#} 

Može...ali može li četvrtu?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Jesam li ja jedini koji je u stanju bez osjećaja nekog poraza ili čepljenja ušiju i žmirenja
skontati da sam neinformiran, pristran ili u krivu u pojedinoj temi i promijenim mišljenje uz ispriku i zahvalu?
Sigurno nisam? Nije mi se ovdje to jednom dogodilo, nije me sram reći.

Rekao bih da je to stvar u načinu kojim pristupaš forumu. Po tom bih pitanju rekao da postoje dva tipa:

• Forumi koji su čisto informacijske prirode, tipa: pitanje - odgovor. Na forumima gdje vlada takva klima nema baš previše mjesta za ekscese, primjer takvog "foruma" je stack overflow i sestrinski sajtovi (za ne-programere, radi se o ovome). Rasprave su čisto sterilne i destilirane od svega što imalo zastranjuje od teme. Ako se to uopće i može nazvati raspravama.
  • Forumi koji su svaštare, pričaonice... Takvi forumi su esencijalno online ekvivalent birtija i kafića gdje se često mlati prazna slama, laprda o svemu i svačemu i manje ih se koristi za nekakvo konkretno produktivno informiranje a više za kojekakve debate. I zbog same takve prirode foruma, rasprave su puno življe, a zbog prirode rasprava u kojima nije od ključne važnosti držati se činjenica, dolazi do kojekakvih osobnih interpretacija raznih stvari, sukoba mišljenja, i "svi imaju pravo na moje mišljenje" stavova...

Ovaj forum, rekao bih, puno puno više naginje ovoj drugoj kategoriji. Na kraju krajeva sâm format: eto vam vijest pa ju sad komentirajte potiče takve birtijske rasprave. Nisu svi kutovi foruma takvi, ako odeš npr. u podforum programiranje gotovo da i nećeš naići na nekakve ispade. To nije zbog zrelosti forumaša koji tamo zalaze (jer ima ih stvarno svih starosti), nego zbog toga što je predmet rasprave nešto što je jako lako provjeriti, nema muljanja i osobnog viđenja nekih stvari. Postoje činjenice i svatko ih može jako brzo i lagano provjeriti, a i sudionici tamošnjih rasprava su redom svi "u tome" pa nitko ne može prodavati priče sve kada bi i htio. Odnosno rasprave su drukčije kada ih vode stručne osobe, od onih koje vode laici.

S druge strane, na ostalim dijelovima foruma se laprda o problemima s curama, GMO, globalnom zagrijavanju, tokovima novca u svijetu, ratovima, politici, korupcijskim aferama, religiji, "chemtrailsima", i inima. što su često jako opsežne i uglavnom nisu lako provjerljive teme, koje su također u nekim slučajevima podložne i osobnim interpretacijama. Što dovodi do toga da svi sudionici takvih rasprava postaju "veliki stručnjaci" po potrebi, maše se kojekakvim poveznicama na internet članke i zapravo nitko nikoga ne sluša nego svi samo žele proturiti svoje, a osjećaju da to mogu, jer zapravo se ništa od toga ne može provjeriti sa 100%-tnom sigurnošću, u nekom razumnom vremenskom roku i sredstvima kojima prosječan forumaš raspolaže, a da nekim slučajem i može, taj bi odgovor bio tako opsežan da ga opet nitko ne bi pročitao.

Nedavni primjer takve teme je ona rasprava o F-35 gdje su svi odjednom bili generali, inženjeri aeronautike, piloti, politički analitičari i slično... a da ne spominjem da je i oko 90% sudionika već imalo zacementirane stavove pri ulasku u raspravu, i zapravo se nisu pridružili raspravi poradi razmjene mišljenja nego samo kako bi javno izventilirali neke svoje stavove, baš kao u tipičnom bircu (od kojih mnogi upisi doslovno nisu imali veze s temom, nego su samo izražavali nečije stavove o pojedinim državama i njihovim politikama, F-35 je pao u drugi plan).

Sad, ne mora značiti da je to sve skupa nešto loše. Kada sam se registrirao ovdje bilo mi je veoma jasno kakva je priroda ovog foruma. Vidim da neki zazivaju PC Expert i slične (nisam korisnik, no koliko sam shvatio PC Expert je puno sterilniji forum koji se više svodi na pitanje - odgovor format). Osobno mislim da to nije potrebno provoditi na ovom forumu, više-manje sve funkcionira kako treba, samo nam svima treba malo više pristojnosti i tolerancije tuđih mišljenja.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
17 godina
morrisoN kaže...

Stvarno me mrzi kad se na nekoj stranici radi komentara mora prijaviti fb accountom, ali ponekad (i zbog pojedinih) pozelim da je svugdje tako.

Ja to mrzim iz drugog razloga. Napada spamom od servisa i stranica koje ne želim i ne zanimaju me.
Kad sve moje fb aktivnosti istog trena ispovežu, nije im nedostižno i da mi prokljuve login/pass,
i već mi se dogodilo da me gmail (s kojim se regam po forumima i fb-u)
upozorio da hitno mijenjam pass.  To je već privatnost koju su malo previše uzurpirali.
Naravno, jasno mi je da nekom pravom stalkeru nije problem povezati moje aktivnosti,
adresu, telefone i slično. No računam da nisam toliko bitan. 
Dakle, ne smeta me što živi ljudi u komunikaciji znaju moj identitet i stavove, ali ovi... 

rustweaver kaže...
SlavkecD3 kaže...

Ovdje na svaki iole normalan komentar dobijas pet-sest komentara od individua koje bi stvarno trebale obici svog psihologa, ili ga potraziti.

Baš na svaki? Ružne komentare uglavnom dobivaš kao odgovore na upise za koje znaš da će biti kontroverzni, i/ili nekako naljutiti neku skupinu. Nitko ne dobije uvredu baš ničim izazvanu. Možda samo nisi svjestan forumskog ekosustava jer nisi često na forumu, pa ti je poput svojevrsnog minskog polja, pun ružnih iznenađenja, ne znaš kome staješ na žulj time što upravo pišeš. Npr. ja sam nešto dulje od tebe ovdje, i poprilično piskaram, mogu ti reći da sam razvio prilično dobar osjećaj u vezi toga koje su teme osjetljive kod kojih forumaša, i za koje ću upise dobiti "jezikove juhe" i od koga ;)

Ne postoji takva stvar kao "normalan komentar". Postoje pristojni i nepristojni komentari. Postoje argumentirani i neargumentirani komentari. Ali svaki od njih može izazvati emocionalnu reakciju kod određenih pojedinaca koja može biti poprilično nekontrolirana.

Imaš pravo, ali kod dijela tema. No meni je ovdje najčudniji dio foruma upravo ono po čemu je Bug specifičan i zbog čega isprva ljudi ovdje i navraćaju:
savjeti oko kupnje, popravka, montaže ili "liječenja" zaraženih i pokvarenih sistema ili programa.
Najbanalnije: 
Pitanje - "Koju da grafičku kupim, imam ovo, imam tolko novaca, radio bih to i to."
Odgovor - "za taj novac, trenutno najbolje ovo, ili ako više voliš ovo. Ako ćeš rabljeno gledaj nešto ovakvo"
I na to otprilike 4 TD. 
Zašto? Što nevalja? Zbog tih prokletih TD(bez ikakvoga obrazloženja), 
ja ili zbunjeni interesent moramo sve sami pretraživati i uspoređivati, 
a upravo se zato i postavilo pitanje da se to izbjegne.
Znam da nije mjesto i da je već bilo, ali barem na našim konkretnim tehničkim temama, 
MORALO bi biti pravilo kad se klikne TD da se pojavi obavezan prozor sa pitanjem "zašto se ne slažeš".
Pa nek napiše "nevolim stjepanja" pa barem znam da ga mogu gnorirati i uvažiti prijedloge.  

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 18:03 (overhaul).
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

bla bla 

Ja još nemam pet zvjezdica nakon 6 godinana forumu.

ako pribrojiš i one sa prijašnjih profila - imaš ih i više od 5

iddqd

15 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E pa g. Drago, svaka vam cast!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Pitanje - "Koju da grafičku kupim, imam ovo, imam tolko novaca, radio bih to i to."

Odgovor - "za taj novac, trenutno najbolje ovo, ili ako više voliš ovo. Ako ćeš rabljeno gledaj nešto ovakvo"
I na to otprilike 4 TD. 
Zašto? Što nevalja? Zbog tih prokletih TD(bez ikakvoga obrazloženja),

Da valjano obrazloženje postoji ne bi se pribjegavalo palcima, stvar je još gora otkako su palci anonimni pa je nemoguće primijetiti uzorak jer nemaš pojma tko ih lupa. Da ti iskreno kažem kada su u pitanju takvi savjeti, vodim se samo po onome što je napisano, ignoriram palce jer automatski pretpostavljam - ako nije ništa napisao, zapravo i nema dobrih argumenata, ovdje mi čak anonimnost palčeva i nije bitna.

No, tematika palčeva je dosta specifična za ovaj forum a i o njoj se već dosta pisalo, ova rasprava pokriva više onu izravniju nekulturu koja i nije isključivo specifična za ovaj forum.

Ne mogu se složiti da je bugov forum specifičan po savjetima pri kupnji i popravaka, budući da svaki forum koji ima ikakve veze sa IT-om ima takve sekcije, a i neki veliki puno općenitiji forumi također pokrivaju i takve tematike. Ono što ovaj forum čini posebnim je to što je direktno vezan uz časopis Bug i njegovu redakciju, kao i što se na njemu komentira ono što se objavljuje po Bug onlineu. Na kraju krajeva razlog moje registracije je i bio što sam htio prokomentirati neke vijesti.

No to na stranu, zapravo je i nebitno. Razlog zašto se palci lupaju po takvim temama su uvijek iz nekih niskih pobuda, netko se ustao na lijevu nogu, ne voli dotičnog forumaša, osvećuje mu se za temu prije, ne voli AMD, ne voli Nvidiu, ne voli Apple... Palac bi, jelte, trebalo interpretirati kao "ne slažem se" i time kao umanjiti nepotreban šum postova koji nemaju što drugo za napisati osim toga. No to je upravo i problem, jer se tako glatko izbjegava argumentacija. To je otprilike kao da izađeš na govornicu, i nakon govora netko (ili više njih) iz mase te pogodi jajima, ne znaš tko je jer je samo doletjelo, on se ispucao a tebi nije baš ugodno. Dok bi se u normalnoj raspravi i dotični trebali izložiti "pred ruljom" izlažući svoje protuargumente, umjesto da pljuckaju iz te iste rulje. "Ne slažem se" samo po sebi ne koristi ničemu osim da se netko ispuca, no za onoga kome je dodijeljen jako je frustrirajuće jer je nemoguće voditi argumentiranu raspravu sa anonimnim palcem.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
13 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Samo ponasanje na forumu je odraz svakog forumasa ponaosob. Moje je misljenje da su ove mladje generacije, rodjene za vrijeme i nakon rata, daleko neobrazovanije, netolerantnije i da budem surovo istinit - nekulturnije. Od samog ponasanja u skoli, ponasanja prema nastavnicima i profesorima, ponasanja na ulici i u kuci, ponasanja prema roditeljima ... pa do ponasanja na internetu. Rodjen sam 1980 i u moje vrijeme se dizanje ruke na nastavnika/profesora zavrsavalo strogim ukorom i izbacivanjem iz skole. U moje vrijeme su radi ocjena roditelji vikali na djecu a danas radi ocjena roditelji vicu na profesora. Dosla su neka cudna vremena koja se manifestiraju gruboscu, vrijedjanjem, nekulturom, bezobrazlukom, kako svugdje tako i na forumu. Toliko je znanja dostupno na internetu a ljudski rod kao da je iz generacije u generaciju gluplji. Imam sina (5) i kcerku (2) i imam ozbiljnu namjeru da ih nafilujem knjigama cim dodju u tu dob. Od pokojeg stripa, pa Druzba Pere Kvrzice, Koko u Parizu, Vlak u snijegu, pokoji roman Zane Greya, pa nesto od Karla Maya pa poslije ono sto im se vec svidi. Nema elokventnosti i argumentiranja bez poznavanja teme ali i opseznog rijecnika. A rijecnik se obogacuje knjigama a ne facebookom i twitterom ...I sam sam primjetio vise nego par forumasa koji imaju tendenciju da pisu komentare na uvredljiv i bezobrazan nacin, ali opet sroceno tako da ne spada u kategoriju vrijedjanja. Sloboda govora je sloboda govora, to stoji, ali da nam trebaju admini i moderatori - trebaju - i to vise no ikada prije ...

Eto, ne zamjerite na poduljem postu jer me bas zagrijao dobro napisan clanak.

Pošto sam onaj čije se godine rođenja (najluđe devedesete) spominju morao bih se složiti. Govorili su mi da sam preodrastao i dosadan, a sad sam im oke pa mogu pisat na ovaj način.

Ako mislite da je naša generacija 90tih loša, nadam se da nećete barem vi stariji odgojiti ono što imamo u generaciji 2000te. Nad njima se zgražaju - svi. Istina je da je i mojim vršnjacima (+/- par godina) jest sve dosadno, većinom ne zainteresirani za kulturu, znanost i politiku. Dolazilo mi je da se šupim par puta i zapitam zašto nisam kao oni. Međutim onda shvatiš da ćeš im jednog dana biti suradnik na poslu i onda se jednostavno poželiš baciti s prozora najviše zgrade u kvartu. Mislim da su to saznali i svi oni koji su i će moje generacije zaposliti ili surađivati s tim ljudima. Nekoliko mojih poznanika i ja bili smo stanju smo jedan na 30 u argumentiranoj raspravi pobijediti bez pola muke. Kad sam rekao da su mi najdraže knjige (pazi imam toooooo kuiš ono buraz) Idiot i Junak našeg doba dobivao sam podsmijehe, kad sam o knjigama, filmovima (ne TMNT i Transformersi molim Vas), glazbi pokušao razgovarati suvislo i zdravo emotivno - nemoguće. I to je žalsno. E sad još kad ti probisvijeti dođu na forume što drugo očekivati osim (ponekad potpuno nelogičnog i glupog) vrijeđanja i argumenata koji nemaju veze s vezom. Ipak je danas važnije znati ko je s kim u vezi nego se informirati zašto i kako s zapravo SAD bori s ISILom. I mi ćemo vam jednog dana voditi svijet!

Oprostite na maloj epizodi, ali ponukao me prethodni post (i zahvaljuem "gadu" na tome) jer moram i ja priznati da se sramim većine malo starijih, svojih vršnjaka, a pogotovo mlađih. Zato je ponekad potrebno iskiriviti sliku o svojim godinama na internetu, događalo se mnogo puta da sam rekao nešto i to je starijima valjalo dok nisam rekao svoje godište. Onda im postaneš klipan. Molim Vas, ne radite to, one koji su normalni, a mlađi, poštujte jednako kao i starije, a one koji su idioti... izopćite ih ako se ne daju naučiti pameti. Nismo svi takvi, pokušavam kako i vani tako i ovdje biti što logičniji, ljudskiji, ali izraziti svoje stavove. Tome forum služi. One koji se toga ne pridržavaju sankcionirati, ali ne pod sumnjivim okolnostima već pravedno!

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
13 godina
neaktivan

Mene smeta kada mi netko govori da sam balavac i da nemam nista pojma jer imam 13 godina,a mozda znam isto koliko i on ili mozda vise...Hocu reci da nas stariji ljudi podcjenjuju,omalovazavaju i vrijedjaju..Ako vec vidi da ne znam koliko i forumas,pa neka mi izadje u susret i pomogne,objasni..Nadam ste da ste me razumijeli..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Uvijek je bilo primitivaca i bitće. "problem" je što sad 
jedan primitivac može komentarom zagaditi status i pogled desecima tisuća
pratitelja teme, a u doba prije interneta(posebno mobilnog) je mogao gnojiti samo
nekolicini oko sebe. Također, trebao je internet postati dovoljno
jeftin, dostupan, lak za priključenje i mobilan da se takvi uključe.
I to je jedan od razloga što je 90tih i većinu 00tih bio
prosjek učesnika na webu inteligentniji, pristojniji. 
Što se tiče juniora, uglavnom nemam općenitog stava prema mladima, sve ovisi od osobe do osobe. 
Ima i danas vrhunskih "klinaca" kao i uvijek.
No istina, kao i svugdje, prevladava zatupljeni mainstream:
Naravno nemam ja tu sad egzaktne pokazatelje, a i
profesori mi govore da su im s godinama djeca u prosjeku
...drugačija. Začuđujuće da npr. unatoč više IT opreme
manje znaju informatiku, unatoč dostupnosti stranih sadržaja, manje
znaju strane jezike, i općenito navikli su za sve rješenje pronaći u copy paste...
Dali je to što sad vrijeme provode u tipkanju
statusa po fb dobro ili loše za budućnost, vidjet ćemo. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Mene smeta kada mi netko govori da sam balavac i da nemam nista pojma jer imam 13 godina,a mozda znam isto koliko i on ili mozda vise...Hocu reci da nas stariji ljudi podcjenjuju,omalovazavaju i vrijedjaju..Ako vec vidi da ne znam koliko i forumas,pa neka mi izadje u susret i pomogne,objasni..Nadam ste da ste me razumijeli..

Izvini ali kako ja mogu znati da je tebi 13 godina kad nisi to napisao u svom profilu? Ako postaviš normalno pitanje i obrazložiš svoj problem sigurno ćeš dobiti dobar savjet kako da ga riješiš. Ovdje bih skoristio priliku za kritiku forumašima koji manično traže da im netko odmah po njihovoj objavi problema kaže:"Ćiribu-ćiriba, nek se problem riješi!" Tako ne može. Treba da učite koristiti tražilicu na forumu koja će otvoriti brojne teme sa istim ili sličnim problemima koje imate i njihovim rješenjima.

13 godina
neaktivan
logik kaže...

Pošto sam onaj čije se godine rođenja (najluđe devedesete) spominju morao bih se složiti. Govorili su mi da sam preodrastao i dosadan, a sad sam im oke pa mogu pisat na ovaj način.

Ako mislite da je naša generacija 90tih loša, nadam se da nećete barem vi stariji odgojiti ono što imamo u generaciji 2000te. Nad njima se zgražaju - svi. Istina je da je i mojim vršnjacima (+/- par godina) jest sve dosadno, većinom ne zainteresirani za kulturu, znanost i politiku. Dolazilo mi je da se šupim par puta i zapitam zašto nisam kao oni. Međutim onda shvatiš da ćeš im jednog dana biti suradnik na poslu i onda se jednostavno poželiš baciti s prozora najviše zgrade u kvartu. Mislim da su to saznali i svi oni koji su i će moje generacije zaposliti ili surađivati s tim ljudima. Nekoliko mojih poznanika i ja bili smo stanju smo jedan na 30 u argumentiranoj raspravi pobijediti bez pola muke. Kad sam rekao da su mi najdraže knjige (pazi imam toooooo kuiš ono buraz) Idiot i Junak našeg doba dobivao sam podsmijehe, kad sam o knjigama, filmovima (ne TMNT i Transformersi molim Vas), glazbi pokušao razgovarati suvislo i zdravo emotivno - nemoguće. I to je žalsno. E sad još kad ti probisvijeti dođu na forume što drugo očekivati osim (ponekad potpuno nelogičnog i glupog) vrijeđanja i argumenata koji nemaju veze s vezom. Ipak je danas važnije znati ko je s kim u vezi nego se informirati zašto i kako s zapravo SAD bori s ISILom. I mi ćemo vam jednog dana voditi svijet!

Oprostite na maloj epizodi, ali ponukao me prethodni post (i zahvaljuem "gadu" na tome) jer moram i ja priznati da se sramim većine malo starijih, svojih vršnjaka, a pogotovo mlađih. Zato je ponekad potrebno iskiriviti sliku o svojim godinama na internetu, događalo se mnogo puta da sam rekao nešto i to je starijima valjalo dok nisam rekao svoje godište. Onda im postaneš klipan. Molim Vas, ne radite to, one koji su normalni, a mlađi, poštujte jednako kao i starije, a one koji su idioti... izopćite ih ako se ne daju naučiti pameti. Nismo svi takvi, pokušavam kako i vani tako i ovdje biti što logičniji, ljudskiji, ali izraziti svoje stavove. Tome forum služi. One koji se toga ne pridržavaju sankcionirati, ali ne pod sumnjivim okolnostima već pravedno!

Svaka cast izuzetcima za koje nisam ni rekao da ne postoje. Vecina mladje generacije nema afiniteta ni prema sticanju znanja, ni prema sticanju radnih navika. Znam ih jako puno takvih koji niti igdje pripadaju, niti imaju taj osjecaj pripadnosti. Ne zelim biti niti napadan, niti samodopadan, ali kada sam bio srednja skola, odusevljavali smo se s radnim mjestima za praksu kao elektrotehnicari. Moje drustvo je uvijek gledalo da negdje izadjemo, da se nalocemo, da podimimo koju, da odemo na neku festu, vikendicu, ali sve je to imalo svoje granice i znalo se sto se i u kojoj mjeri smije. Danas granica vise nema, malo malo citas u novinama kako se srednjoskolci potkacili s nozevima, kako balavci u skupim makinama pogaze djecu, kako 3 cure tuku cetvrtu dok ostali snimaju, a da ne spominjem nevinost koja je u prvom razredu srednje skole rijetkost. I sto ocekivati od takvih generacija? Neko suvislo razglabanje na forumu? Kulturu? Toleranciju? Ne kazem da svatko treba biti neotkriveni Shakespeare ili Tolstoj, ali kako te mater i otac uce pricati i hodati da bi mogao obaviti osnovnu interakciju s okolicom, tako moras sam na sebi raditi da bi tu interakciju digao na nivo koji je sukladan godinama. I sto sad ocekivati od ljudi koji su lektire skinuli s neta i najdulje stivo koje citaju su oglasi za flagship smartfone i bmw m3 na njuskalu? Pa ja bih ubio da mi je u ono doba srednje skole bio dostupa internet ovako kako je dostupan danas (1996 se surfalo po tarifama od 12 kuna sat po noci/24kn po danu ako nisi imao carnet pristup[5 modemskih ulaza za cijeli Osijek] a brzina je bila 36k [140x sporije od 5mbit ADSL-a]). Danas na najvecem hrvatskom torrent trackeru nema cega nema, od dokumentaraca, knjiga, manuala, tutorijala pa nadalje ... Toliko resursa i toliko stvari za samonapredovanje ali interesa na zalost nimalo ...

Da ne okrivimo samo tu "mladju generaciju" moram priznati da i rasprostranjenost interneta uzima svoj danak. Prije si morao nesto znati da se spojis na net, morao si imati racunalo koje nije bilo jeftino i naposljetku - internet je bio skup kao otrov pa nisi trosio dragocjene minute na vrijedjanje a danas je internet sveprisutan a barem 80% domacinstava ima bar jedan uredjaj koji je sposoban za pristup na mrezu svih mreza ...

Opet se hvatam rata kao pijan plota ... ali eto, razapnite me ako je potrebno, ali zelim povuci jednu paralelu ...

1990 sam imao 10-ak godina i zivio sam s roditeljima u naselju sa 5 stambenih zgrada, svaka po 24 stana. Prije rata se u parku sjedilo, uzivalo, igrao se nogomet, klupe su bile ciste, ljuljacke su bile ispravne, klackalice sa sjedalicama na njima, ulazi i stepenista cista, ... Za vrijeme rata, kako to vec biva, 95% ljudi iz naselja je zbrisalo, sto van Osijeka, dalje od rata a sto u Srbiju. Odjednom su pocele pristizati izbjeglice iz ratom zahvacenih podrucja diljem Hrvatske, Bosne pa cak i hrvatske obitelji iz Srbije i Vojvodine. Uglavnom su svi dolazili iz manjih mjesta i kojekakvih sela gdje su bile drugacije zivotne navike. Malo po malo, naselje se poruznilo, klupe su nastanjivali huligani koji su na njima pili do kasno u noc, ljuljacke i klackalice su bile pokidane, nogometno igraliste zapusteno i zaraslo, ulazi zapisani i zabljuvani, hrpa obuce po stepenistima a kucni red i mir od 14-17 i od 22h pa nadalje vise nitko nije postovao ...Spletom okolnosti je moja obitelj naselje napustila 2002 a koju godinu poslje je naselje dobilo nadimak "osjecki Bronx" ...

Kako je rat donio nekakve druge, lose navike u moje bivse naselje, tako i ta rasprostranjenost i pristupacnost interneta takodjer povlaci za sobom dosta losih navika i neugodnih ljudi. Eto ... napisah se ...

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 23:39 (Bastardo).
14 godina
neaktivan

Super tema, jos bolji naslov. Postoje i pozitvni trolovi koji nasmijavaju ostale forumase a njihovi komentari ne moraju biti usko vezani uz temu. Tzv klaun troll. 

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
16 godina
drakula789 kaže...

-postove ocjenjujem po sadržaju, ne po profilu kojeg btw ni ne čitam, godine (uz ostala obilježja ugljikovih jedinki), su sporedne, ali..:

I've seen things you (YOUNG) people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die. (or grow up).

-ti tek moraš 'vidjeti' neke stvari. Za to treba vremena. Imaš prednost što je vrijeme pred tobom, ali poneko 'možda' ti nedostaje, kao;  možda znam manje, ali ću možda naučiti. To je neki možda u budućnosti kojeg tek trebaš dokazati. Kad dokažeš znanje, tad više godine nisu važne. Jedino što ćeš (možda) tad i ti spadati pod one starije... ili barem u one koji su gledali film. :)

u međuvremenu, potrebne su dvije strane, jedna koja želi pomoći, druga koja je spremna prihvatiti pomoć, riječ pomoć možeš zamijenit s učenjem/savijetom.. prevedeno, moraš prihvaćati pomoć, ne odbacivati ih 'jer si balavac' a druga strana starija ali ti 'možda znaš više', jer možda ne znaš više, možda ... i tad naučiš (ili ignoriraš jer svađalica i trollova uvjek ima). Nitko (pojedinac) ne zna sve, ali svi (ljudi u množini) znaju sve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Ova tema nema veze sa trolanjem, ovdje se radi o vrijeđanju. Evo na vijestima, hrvaski boksač brutalno pretukao suca i ovaj ima teže ozljede. To, ponašanje na utakmicama, vrijeđavanje na forumu, itd, govori o trenutnom mentalnom zdravlju hrvatskog naroda. Znači ako postoji pojam "globalno mentalno zdravlje", može se govoriti i o regionalnom mentalnom zdravlju. A mi smo trenutno u mentalnoj banani. Ali čast svim iznimkama, ovima kao ja, 10 god mlađim od mene i 10 god starijim. Nebitno.

xfire: GStyle|KIKI3000

1 0 hvala 1
11 godina

Evo na vijestima ovo evo na vijestima ono.. Vijesti uglavnom neće prikazati pozitivne strane hrv. društva, a tih pozitivnih strana ima, samo ih je teže uočiti ili ih je lako uočiti pa nikog ne interesiraju, jer nisu "zanimljive" niti se mogu prikazati kao "udarne" vijesti. Onda na temelju tih vijesti i ponašanja ljudi na inernetu možeš izvesti zaključak cjelokupnog stanja i to još phisološkog stanja društva? Mislim ok ti je komentar, ja sam samo iznio protutezu. Po mom mišljenju većina ljudi nije u nikakvoj "mentalnoj banani", nego je situacija u kojoj se nalaze nepogodna, izrazito/malo/puno, kako za koga.

Mislim da iznimaka ima puno puno više, samo te iznimke možda nisu aktivne po forumima, "socijalnim" mrežama niti se o njima puno piše, šta ja znam. Mislim da treba malo okrenuti priču na pozitivno, kolko got ona negativna bila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 1:42 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Bastardo kaže...
logik kaže...

Svaka cast izuzetcima za koje nisam ni rekao da ne postoje. Vecina mladje generacije nema afiniteta ni prema sticanju znanja, ni prema sticanju radnih navika. Znam ih jako puno takvih koji niti igdje pripadaju, niti imaju taj osjecaj pripadnosti. Ne zelim biti niti napadan, niti samodopadan, ali kada sam bio srednja skola, odusevljavali smo se s radnim mjestima za praksu kao elektrotehnicari. Moje drustvo je uvijek gledalo da negdje izadjemo, da se nalocemo, da podimimo koju, da odemo na neku festu, vikendicu, ali sve je to imalo svoje granice i znalo se sto se i u kojoj mjeri smije. Danas granica vise nema, malo malo citas u novinama kako se srednjoskolci potkacili s nozevima, kako balavci u skupim makinama pogaze djecu, kako 3 cure tuku cetvrtu dok ostali snimaju, a da ne spominjem nevinost koja je u prvom razredu srednje skole rijetkost. I sto ocekivati od takvih generacija? Neko suvislo razglabanje na forumu? Kulturu? Toleranciju? Ne kazem da svatko treba biti neotkriveni Shakespeare ili Tolstoj, ali kako te mater i otac uce pricati i hodati da bi mogao obaviti osnovnu interakciju s okolicom, tako moras sam na sebi raditi da bi tu interakciju digao na nivo koji je sukladan godinama. I sto sad ocekivati od ljudi koji su lektire skinuli s neta i najdulje stivo koje citaju su oglasi za flagship smartfone i bmw m3 na njuskalu? Pa ja bih ubio da mi je u ono doba srednje skole bio dostupa internet ovako kako je dostupan danas (1996 se surfalo po tarifama od 12 kuna sat po noci/24kn po danu ako nisi imao carnet pristup[5 modemskih ulaza za cijeli Osijek] a brzina je bila 36k [140x sporije od 5mbit ADSL-a]). Danas na najvecem hrvatskom torrent trackeru nema cega nema, od dokumentaraca, knjiga, manuala, tutorijala pa nadalje ... Toliko resursa i toliko stvari za samonapredovanje ali interesa na zalost nimalo ...

Da ne okrivimo samo tu "mladju generaciju" moram priznati da i rasprostranjenost interneta uzima svoj danak. Prije si morao nesto znati da se spojis na net, morao si imati racunalo koje nije bilo jeftino i naposljetku - internet je bio skup kao otrov pa nisi trosio dragocjene minute na vrijedjanje a danas je internet sveprisutan a barem 80% domacinstava ima bar jedan uredjaj koji je sposoban za pristup na mrezu svih mreza ...

Opet se hvatam rata kao pijan plota ... ali eto, razapnite me ako je potrebno, ali zelim povuci jednu paralelu ...

1990 sam imao 10-ak godina i zivio sam s roditeljima u naselju sa 5 stambenih zgrada, svaka po 24 stana. Prije rata se u parku sjedilo, uzivalo, igrao se nogomet, klupe su bile ciste, ljuljacke su bile ispravne, klackalice sa sjedalicama na njima, ulazi i stepenista cista, ... Za vrijeme rata, kako to vec biva, 95% ljudi iz naselja je zbrisalo, sto van Osijeka, dalje od rata a sto u Srbiju. Odjednom su pocele pristizati izbjeglice iz ratom zahvacenih podrucja diljem Hrvatske, Bosne pa cak i hrvatske obitelji iz Srbije i Vojvodine. Uglavnom su svi dolazili iz manjih mjesta i kojekakvih sela gdje su bile drugacije zivotne navike. Malo po malo, naselje se poruznilo, klupe su nastanjivali huligani koji su na njima pili do kasno u noc, ljuljacke i klackalice su bile pokidane, nogometno igraliste zapusteno i zaraslo, ulazi zapisani i zabljuvani, hrpa obuce po stepenistima a kucni red i mir od 14-17 i od 22h pa nadalje vise nitko nije postovao ...Spletom okolnosti je moja obitelj naselje napustila 2002 a koju godinu poslje je naselje dobilo nadimak "osjecki Bronx" ...

Kako je rat donio nekakve druge, lose navike u moje bivse naselje, tako i ta rasprostranjenost i pristupacnost interneta takodjer povlaci za sobom dosta losih navika i neugodnih ljudi. Eto ... napisah se ...

Ma nisam ništa rekao što se toga tiče, samo nadovezao. Usput sam spomenuo većinu starijih na internetu koji omalovažavaju nas mlađe. I ja sa svojim godinama mogu reći da sam postigao puno, i da znam više nego što je većina znala u tim godinama prije interneta. Jer znam pravilno koristiti internet. I onda znam toliko informacija s toliko područja da me smatraju nekakvom enciklopedijom i trebam sve objašnjavati, a ja sam mislio da je to posve nešto normalno. I to dolazi od roditelja, dva fakultetski obrazovana i kulturna roditelja gdje se nikad nije rekla psovka u kući, gdje glavna emisija dana nije Exkluziv nego središnji Dnevnik, gdje se police raspadaju od knjiga, roditelja koji su odrasli u gradu kod isto takvih roditelja - koji potiču djecu da rade i da se obrazuju, da je to jedini način. Ja imam sreće pa su mi pokazali da se potpuno poštenim radom može doći dosta visoko i imati za pristojan život.

Neću uopće govoriti da sam samo s osrednjim znanjem Officea bio najbolji na informatičkoj nastavi. Za svoje znanje u Adobe programima sam bio dodatno nagrađen jer sam radio stvari za razne smotre i natjecanja i pobjeđivao. Svi su se čudili, a ja se sam naučio. Samo treba imati radne navike i volje učiti.

Da se dotaknem i tog rata kojeg nisam, fala Bogu, doživio. Istu stvar o nekulturnim dotepencima pričaju i moji meni. Nemam ništa protiv onih koji su se doselili (konkretno u Zagrebačku četvrt Podsused-Vrapče gdo sam ja) i koji su bili kulturni i prihvatili naš red i običaje, ali mnogo je više onih koji su sa sobom doveli nekulturu, nepotizam, lošije vrijednosti i uništili nekoć civilizirani (ali ruralni) kraj. Jedan dio moje obitelji doselio se iz Tuhlja ovdje prije 53 godine, drugi dio živi u centru otkad su se doselili iz Knina prije 50tak godina. Svi su donijeli nešto svoje, ali svi su prihvatili zagrebački kaj i običaje. I danas svi ti, i oni nekulturni, koji su zahvaljujući jugo vlasti, ratnim neprilikama i kasnijem nepotizmu došli ovdje, imaju pristup internetu. Pa u gradovima skoro svi imaju pristup internetu. I onda, kao što ih rade u parkiću - rade sranja i na forumu. Tu se slažem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 10:44 (logik).
13 godina
protjeran

The_Fichek

Točno tako.

Možda bi se čak mogli zapitati koji psihološki profil ljudi uopće posjećuje internetske forume , isto kao netko kladionice, netko voli ići po birtijama.

Stvar je u pragu tolerancije na frustraciju i stečenom iskustvu.

Opet, znam u RL hrpu "normalnih" ljudi koji uopće nisu članovi bilo kakvog foruma, niti žele s nekim raspravljati o svojim uvjerenjima ( a imaju internet) kao npr Forum hr, Index i sl, gdje se ljudi maltene "kolju" po podforumima politika, nogomet, godpodarstvo, Alternativa, prirodne znanosti itd.

Ne znači da su te osobe u RL takve agresivne, svadljive, nego čak mogu biti izvan internetskog svijeta potpuno cool ljudi a forum im je ventil za izbacivanje frustracija.

Ima i forumski primjerenih, kulturnih, koji se nikada ne svađaju, ne nasjedaju na provokacije a mogu biti u RL kronični sociopati.

Mislim da je zato preambiciozno govoriti koliko se primjeti stanje duha jednog društva po tome kako se ljudi ponašaju na društvenim mrežama itd.

O tome nije obavljeno nikakvo ozbiljno znanstveno istraživanje i ovaj moj post je isto tako u tome smislu nebitan.

Nonsens.

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 10:51 (Budokai).

1 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
logik kaže...
I to dolazi od roditelja, dva fakultetski obrazovana i kulturna roditelja gdje se nikad nije rekla psovka u kući

Fakultet ne jamči kulturu. Zapravo, kod nas fakultet ne jamči ništa. Možda ću zvučati čudno, ali uvijek su mi bili odbojni ljudi koji ama baš nikada nisu opsovali. To su uglavnom kruti ljudi, podsjećaju na engleze sa svojim popodnevnim čajem i kućnim pomoćnicama. Psovanje je (hjteli mi to ili ne) dio naše kulture. Način da izraziš simpatije, ljutnji, bijes, sreću... you name it. Kako s roditeljima razgovarati o bilo čemu ako se oni pred tobom libe opsovati. Očito nisi nikada sa svojim starim (vjerojatno si ga zvao "oče") prokomentirao par dobrih sisa ili neku dobru guzicu. Možeš se ti hvaliti sa savinutim policama, fakultetima i fotošopom ali brate mili to nikako nije normalno...

Freak Show Inc.
14 godina
KIKI3ooo kaže...

Ova tema nema veze sa trolanjem, ovdje se radi o vrijeđanju. Evo na vijestima, hrvaski boksač brutalno pretukao suca i ovaj ima teže ozljede. To, ponašanje na utakmicama, vrijeđavanje na forumu, itd, govori o trenutnom mentalnom zdravlju hrvatskog naroda. Znači ako postoji pojam "globalno mentalno zdravlje", može se govoriti i o regionalnom mentalnom zdravlju. A mi smo trenutno u mentalnoj banani. Ali čast svim iznimkama, ovima kao ja, 10 god mlađim od mene i 10 god starijim. Nebitno.

I meni tako izgleda. Trolanje i vrijeđanje nije isto. Ali i sam znam nekad zatrolat kad se ekipa uvati prepucavat bez argumenata. S druge strane ne volim vrijeđat.

Za boksača stvarno neznam što se dogodilo. Možda je lik stvarno za posebnu ustavnovu, a možda je i postojao nekakav skriveni motiv. Godinama ne pratim sport niti me zanima kao natjecanje. Rekreativno bavljenje sportom pozdravljam, ali natjecanja su kontraproduktivna. Od namještanja utakmica, preko konzumacije zabranjenih i nezabranjenih štetnih supstanci do forsiranja bez obzira na ozljedu.

Bastardo mislim da je to o ćemu ti govoriš problem selektivnog pamćenja. Uglavnom pamtimo dobre događaje a zaboravljamo loše. Ja se sjećam kako su skoro svi devedesetih bacali papire i smeće na pod jer nije ni bilo kanti osim u većim gradovima.  Tek nakon rata se dizala svijest o tome. Što se tiče (ne) pripadanja - to mi je i drago. Svaka osoba je za sebe i radi kako želi. Nema mi gluplje stvari nego kad predvodnik krene radit glupost a ti onda za njim jer pripadaš toj skupini. S ostalim se slažem u potpunosti. Smeće na netu raste iz dana u dan puno brže nego korisne informacije. Jako je teško u toj hrpi svega pronaći ono bitno. Na forumima mi to i ne smeta toliko, ali prepisivanje članaka mi je krajnje iritantno. Neko napiše članak i onda ga brdo drugih sajtova prenese i kad tražim putem googlea 10 put otvorim isti (ili neznatno izmjenjen) tekst al na drugom sajtu. Problem je što je danas net nije ogrančen vremenom i ne dođeš tu striktno po znanje nego i po zabavu i razbibrigu jer si to možeš priuštiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 11:41 (axos).
13 godina
neaktivan
Friday kaže...
logik kaže...
I to dolazi od roditelja, dva fakultetski obrazovana i kulturna roditelja gdje se nikad nije rekla psovka u kući

Fakultet ne jamči kulturu. Zapravo, kod nas fakultet ne jamči ništa. Možda ću zvučati čudno, ali uvijek su mi bili odbojni ljudi koji ama baš nikada nisu opsovali. To su uglavnom kruti ljudi, podsjećaju na engleze sa svojim popodnevnim čajem i kućnim pomoćnicama. Psovanje je (hjteli mi to ili ne) dio naše kulture. Način da izraziš simpatije, ljutnji, bijes, sreću... you name it. Kako s roditeljima razgovarati o bilo čemu ako se oni pred tobom libe opsovati. Očito nisi nikada sa svojim starim (vjerojatno si ga zvao "oče") prokomentirao par dobrih sisa ili neku dobru guzicu. Možeš se ti hvaliti sa savinutim policama, fakultetima i fotošopom ali brate mili to nikako nije normalno...

Zašto to ne bi bilo normalno? Jesi se pronašao u onom djelu zbljuvanih klupica?

Moja familija je od kad znamo kršćanska, kako rimokatolička, malim dijelom nekad i pravoslavna. I odgojen sam u duhu liberalnog kršćanstva. Međutim u duhu KULTURE, a to je da se ne psuje, ne vrijeđa i ne omalovažava npr. žene koje si spomenuo. Tako da se oni libe opsovati, ali ne psuju, to se smatra grijehom i nekulturom, vrlo sam ponosan da ne psujem. Ja svog oca zovem tata, uvijek sam ga tako zvao. Prilično je opuštena atmosfera, ali nikako nije malograđanska koju tako zazivaš, meni se od tog malo bljuje. Roditelji su se za sebe i svoju djecu pošteno namučili, ali mislim da život u stančiću na zapadu Zagreba ipak nije na što si ciljao. Većinu love smo potrošili na obrazovanje i zabavu, točnije knjige i elektroniku. Uskoro ću, ako sve bude dobro, biti dizajner. Da su iole takvi kako govoriš, ne bi dopustili već bi trebao biti doktor ili odvjetnik. Međutim majka je arhitekt, otac cijeli život na Filozofskom, rodbina sva fakultetska - fizičari, dizajneri, kemičari. Ako nekom smeta visoko obrazovanje, visoki položaji i kultura, onda mi ga je žao. Uvijek mi je bilo draže biti u kinu, kazalištu, igralištu, čak za računalom i u učionici, nego u kafiću ili na klupici. Radio sam to, ali nevoljko. Ono što se protivi tome je moja odbojnost prema lažnim kulturnjacima, onima na visokoj nozi koji se jednostavno prave ili onima koji su umišljeno visoki. Ne volim nikakve ekscese i krajnosti.

Vjerujem da nisi psiholog niti psihijatar i nemaš nikakv kvalifikacije odrediti normalnost. Još da spomenem znaš li ti što uopće znači normalno? Što je normalno?

U Njemačkoj, Finskoj, Švedskoj je normalno da su ljudi obrazovani i kulturni. Bilo je nekad i kod nas (zazivam povratak A.U.M. ;). Ovo danas je čista nekultura, neću reći da ne bi trebalo biti kafića ili slično, ali govoriti nekome da nije normalan jer ne psuje je ridikulozno i samo govori o stanju našeg društva, a to je da smo u govnima. Ni ne čudim se kako je toliko dugo bio biran Mesić, Bandić, Sanader i ostali... pa priglupi smo  narod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 11:34 (logik).
15 godina

Drago, nazvati nekoga kretenom više nije vrijeđanje. Bilo je nekad prije. Danas se ljudi uvrijede ako ih ne nazoveš kretenom ("...jel samo se kod nas za sranje može reć banana...") .

Stručnjak za odmaganje...

2 0 hvala 0
16 godina

Zar banana nije sinonim za ku*ac?

0 0 hvala 0
15 godina
Punti kaže...

Zar banana nije sinonim za ku*ac?

Čuj, svakom njegovo veselje....{#}

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
protjeran
skillycoz kaže...

Ako sam dobro shvatio; ako sa svojim tatom nikada nisam prokomentirao necije "sise i guzicu", nisam normalan?

Oprosti na pitanju, ali jesi li ti normalan?

Pojam normalan ne mora označavati zdravstveno stanje.

Normalno u suštini znači "uobičajeno" ponašanje neke grupe ili pojedinca.

Ako čovjek od cirka 30 godina ne komentira poneke cice ili guze s ocem meni je to "neuobičajeno" ponašanje. {#}

★OMG! 了不起 NISPE !

0 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice