Jesmo li sami u svemiru?

poruka: 346
|
čitano: 44.935
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jesmo li sami u svemiru?".
15 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Nije lud da kaže da je vidio i da je bio siguran da je vidio. Automatski bi ostao bez posla. Što biste vi učinili i kako biste se ponašali da vaš uposlenik pođe govoriti kako je vidio vanzemaljce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Jesmo li sami u svemiru?
phoenix2003 kaže...

Nije lud da kaže da je vidio i da je bio siguran da je vidio. Automatski bi ostao bez posla. Što biste vi učinili i kako biste se ponašali da vaš uposlenik pođe govoriti kako je vidio vanzemaljce?

Nazvali ljude u bijelom da dođu s bijelim kombijem po "vidioca". 

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
phoenix2003 kaže...

Nazvali ljude u bijelomda dođu s bijelim kombijem po "vidioca". 

Mala ispravka: Ljude u crnom!

17 godina
moderator
phoenix2003 kaže...
mbaksa kaže...
phoenix2003 kaže...

Nazvali ljude u bijelomda dođu s bijelim kombijem po "vidioca". 

Mala ispravka: Ljude u crnom!

Willa Smitha i Tommyja Leea Jonesa? Nisam znao da su oni psihijatri. 

15 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Meni su rekli da jesu a onda sam vidio samo neko crveno svjetlo.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

evo čitam o prijeporu između znanstvenika o slanju jakog radio signala u svemir (vjerovatno alfa centauri) o našem postojanju. neki ugledni poput hawkinga su protiv jer se boje scenarija koji su brojni urođenički narodi prošli s tehnološki naprednijim došljacima. međutim, mene ovdje više zanima nešto drugo od toga što oni vjeruju da postoje naprednije civilizacije u nekom od mogučih svemira ili našem, već malo nelogičnosti u vezi tog straha. 

prvo, ako su toliko napredni da nas mogu pohebati bez problema i ako su sposobni za međuzvjezdana putovanja koja ne traju cijelu vječnost, kako je moguče da oni nisu već zamijetili naše postojanje? prije svega ako mi znamo da je ta alfa potencijal za život i gledamo je, a spram njih smo kako kažu puny civilizacija, kolika bi onda njihova moć viđenja i saznanja o susjednim solarnim sustavima trebala biti? uostalom, ako se bojimo da će kad vide poruku brzo doći to znači da u relativno kratkom roku mogu do nas, pa se moramo zapitati zašto već nisu došli? zar mi ne težimo sve dubljem putovanju u svemir? pa ako bi imali tehnologiju zar ne bi išli istražiti susjedstvo?

eto to su ukratko stvari koje me zbunjuju u vezi tih razmišljanja. osobno vjerujem da postoji život u svemiru i na drugim mjestima, s obzirom na mogućnosti to mi je i logično. posebno ako znamo koliko je život zapravo izdržljiv i koliko je uporan da opstane. jer evo čak i na zemlji smo pronašli život u posve drugačijem obliku koji nije carbon-based. dakle život može biti u bezbroj oblika i teško je predvidjeti do koje mjere. a ako bi se panspermijom vodili onda može biti čak i sličan. tako da je moje skromno mišljenje da se nikako ne treba bojati slanja ovog signala jer ako su toliko napredni i sami će nas naći, ili čak već i jesu ako ćemo gledati neke druge događaje i povijesne anomalije ovdje na zemlji, ali i do dan danas.

sprdnja s likovima, zna se kojima

1 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Jesmo li sami u svemiru?

Ideš livadom, uništiš par kolonija mrava, uopće i neznaš da si to napravil jer si nagazil na par mravinjaka usput...a i da znaš nebu te baš savjest pekla nit buš imal o tome moralne monologe...   Tako bi mogao biti i jedan od scenarija susreta sa nekim za koga smo mi mravi....   Možda nas skure svojim tzv ispusnim plinom bez da bu opce znali da su to napravili svojim prolaskom kroz naš sunčev planetarij...   Možda budu svjesni našeg postojanja koliko smo i mi svjesni postojanja planktona. I tak se budu i odnosili ko mi prema planktonima....

Nekako mi nijedan scenario ne vuče da bi nas držali sebi ravnopravnima ako im je civilizacija toliko starija i naprednija od naše....

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

.. Možda nas skure svojim tzv ispusnim plinom bez da bu opce znali da su to napravili svojim prolaskom kroz naš sunčev planetarij...  ..

- slaba hipoteza. Statistika nas dovoljno štiti da se to (pa i namjerno vrlo teško) može desiti slučajno. Svemir nije birc (dimenzije) gdje netko baca pikado pa ti strelica završi u čelu.. tj je ali ti sjediš u ZG dok pikado u iriš pubu... pa je šansa koliko velika?

Ako inteligencija postoji, ako dođe do nas, tad to ne može biti slučajno. Tad nas neće zgaziti, ako im to nije želja a nema razloga biti. Obrnuto, mi ih kao komarac možemo ubosti.. a tad 'pljas'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran
Jesmo li sami u svemiru?

A dobro, ti misliš tak a ja onak...  Mislim i da bi se povijest više priklonila mojoj tezi jer je uvjek krvavo započeo susret takvih razmjera..   Kad hodaš ili se voziš, pobiješ na stotine ili tisuće maleckih organizama,mušica...bez da si to ciljano htio....   Ni pretpostavit nemozemo kako bi njihova prijevozna sredstva mogla negativno utjecati i na kojim uudaljenostima i koliko još tisuća godina nakon njih..  Kaj ak putuje energetsko ili frekventno ili teleportacijom i pritom narusavaji sadašnji poredak nama poznat...  Nemora dosljak ciljano nas željeti oštetiti ali bi mogli proc ko mušice na vjetrobranu ili planktoni nakon nuklearne  probe pod vodom....  

A zamisli obrnutu tezu, da mi prvi nekog otkrijemo i da je taj neko na nivou kamenog doba...   Pa prvo bi ih secirali u znanstvene svrhe, pa bi onda napunili zoo vrtove i cirkuse sa njima, a onda bi ih probali izdresirati da nam budu sluge i zabava.... I zloupotrebili bi ih na tisuće načina,,,od sexualnih robinja do pokusnih kunića za lijekove....ili kunići za ispitivanje djelovanja novog pulsnog topa... Ili bi na njima kalibrirali fazere da naš Picard-dzon vejn ima uštimanu pucaljku...

0 1 hvala 0
16 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Logično da nismo sami, ali i oni drugi koji postoje u svemiru su možda manji od našeg zrna prašine i ne mogu nas ni primjetiti, a možda boluju od nečega, što bi , kad bi došli u kontakt s nama, uništilo našu civilizaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Jesmo li sami u svemiru?

Da su se afrikanci mogli adekvatno oduprijeti lovcima na robove, možda nebi ni došlo do robovlasnistva..  I velesile se medjusobno cijene samo količinom sile i straha od tudje sile...   

Znači, kad dodje do prvog kontakta, bolje da nas dzon vejn predstavlja a ne gandi.. I to sa dva kolta za pasom i vincesterkom u rukama

:-)

0 1 hvala 0
14 godina
Jesmo li sami u svemiru?

postoje dvije teorije, ili smo sami u svemiru ili nismo, oba dvije teze su podjednako zastrašujuće.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Malo ulja na vatru u ovoj temi. FRP (Fast Radio Burst) signal koji je prvi put detektovan u Parks radio teleskopu u Australiji 2001 godine dobio je veoma interesantan zaplet. Naime, kada u znanstvenici pokušali otkriti daljinu iz koje dolazi signal pomoću metoda mjerenja disperzije radio signala (kraće talasne dužine putuju nešto brže od dužih talasnih dužina radio spektra) uočena je matematička šema gdje je svaki puls množen sa brojem 187.5!

http://www.huffingtonpost.com/2015/04/02/radio-bursts-alien-signals_n_6984870.html

Sam signal traje oko 100 milisekundi i njegova energija odgovara energiji koju emitira sunce u periodu od mjesec dana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 11:23 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

Malo ulja na vatru u ovoj temi. FRP (Fast Radio Burst) signal koji je prvi put detektovan u Parks radio teleskopu u Australiji 2001 godine dobio je veoma interesantan zaplet. Naime, kada u znanstvenici pokušali otkriti daljinu iz koje dolazi signal pomoću metoda mjerenja disperzije radio signala (kraće talasne dužine putuju nešto brže od dužih talasnih dužina radio spektra) uočena je matematička šema gdje je svaki puls množen sa brojem 187.5!

http://www.huffingtonpost.com/2015/04/02/radio-bursts-alien-signals_n_6984870.html

Sam signal traje oko 100 milisekundi i njegova energija odgovara energiji koju emitira sunce u periodu od mjesec dana.

Ljudi uvijek vide samo ono sto zele vidjeti i cuju samo ono sto zele cuti.

U tvom slucaju ti nisi vidio niti kraj teksta kojeg si citirao.

Hippke said the pulses probably are generated by some as-yet-unidentified source here on Earth that emits short-frequency radio waves followed by high-frequency ones -- perhaps something as simple as a cell phone base station.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
15 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Ja samo čitam naslove i gledam slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Jesmo li sami u svemiru?

Ja bih kao prvo pitanje postavio: Što to kvalificira "naprednu civlizaciju"? O kakvom napretku je riječ? Tehnološkom, moralnom, duhovnom? Moja prva pretpostavka je da "napredne" civilizacije imaju potpunu kontrolu nad sobom, da svaki pojedinac zna i primjenjuje osnovna univerzalna "pravila". Netko može reć "pa nisu svi isti", no svejedno - univerzalno pravilo međusobnog poštovanja i moralne maksime "čini dobro izbjegavaj zlo" svatko razumije, počevši od djece. 

Nadalje, bez ustručivanja mogu reći da smo mi ljudi nenapredni u tom pogledu. Kad se govori o "zelenima" uglavnom se govori o letećim tanjurima, teleportaciji, ovladavanju silom gravitacije i sl. No mislim da je to pogrešan govor. I mi možemo doseći tu razinu tehnološkog napretka, u kratkom roku. Ali taj napredak nije na volju mogućnika ove naše planete. Kako bi netko tko zarađuje 600trilijardi godišnje na nafti dozvolio da netko upadne u čitavu priču sa "besplatnom energijom"? Ima i novaca/moći i motiva da to spriječi. Napredak mora doći odozdo, iz svakog pojedinca, razvianjem svijesti - prvo o sebi, a onda i drugome. 

"Zeleni" ako su došli do te razine tehnološkog napretka (interstellar, wapr...), onda su nadvladali probleme u kojima mi sada grcamo. Jednostavno je, dublje razumijevanje prirode i stvarnosti vodi čovjeka do iskrenog poštovanja te iste stvarnosti koju upoznaje, a prvenstveno mislim na život u svim oblicima, nakon tih spoznaja teško je poći putem destrukcije. Ima jedan zanimljiv

velikana stand up komedije Bill Hicksa, na njegovom tragu - "kad jednom spoznamo da smo svi jedno, kako će napredovat vojna industrija?" 

Moj stav - nismo sami. Nemamo pojma kakve vrste postoje u dubini oceana, arktičkom permafrostu, a htjeli bi donositi zaključke o izvanzemaljskom životu? A o Hawkingovim teorijama ću reći samo - blah. Taj čovjek je veličina za sebe, ali moram priznati da zadnje njegove izjave graniče sa infantilnošću. Poslat ćemo signal, zeleni će ga čuti i doći će nas porobiti, raznijeti...Možda je gledao Star trek prije te izjave :P ... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice