Jesmo li sami u svemiru?

poruka: 346
|
čitano: 44.842
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jesmo li sami u svemiru?".
14 godina
neaktivan
Re: Jesmo li sami u svemiru?
Gremlin144 kaže...
Shockwave kaže...
Gremlin144 kaže...
hrka11 kaže...

Šta ste skontali onda,jesmo li sami ili nismo??

Ja sam skonto da smo sami.

Ja sam skonto da ne znam jer nisam jos bio u svemiru i sve proucio ;), nego daj cekam odgovor za ono, nemoj se sad povlacit budi musko :D

Mi ovdje raspravljamo o izvanzemaljcima, a ne o dušama ;)

Ako te zanjimaju duše, napravi temu na forum.hr po alternativom. Tamo možemo o njima raspravljat

Hihi ipak si odustao a? Ajde neka na vrijeme si se izvukao , sam sebe si izmotavao i na kraju sam ti ja jos planirao dat gol ali si napustio tekmu :P

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
15 godina

Ako te zanjimaju duše, napravi temu na forum.hr po alternativom. Tamo možemo o njima raspravljat

Hihi ipak si odustao a? Ajde neka na vrijeme si se izvukao , sam sebe si izmotavao i na kraju sam ti ja jos planirao dat gol ali si napustio tekmu :P

Znači izjednačeni smo :D

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 14:55 (Gremlin144).
17 godina
moderator
Jesmo li sami u svemiru?

Opet ste počeli nizati razine i razine citata. Imam ja i crvene kartone u džepu i neću se libiti upotrijebiti ih. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Opet ste počeli nizati razine i razine citata. Imam ja i crvene kartone u džepu i neću se libiti upotrijebiti ih. 

Sorry baksa od uzbudjenja zaboravim, nece se vise ponovit a i gremlin je napustio utakmicu pa i da hocu nemrem :D, nemoj nas kaznjavat kao sto kaznjavas kolege iz Bug tv-a prije emisije ccc {#}

14 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Znači izjednačeni smo :D

I ne bas, ti si napustio utakmicu jer si shvatio da ces primit jos kojih par komada, zahebo si obranu :), i odustajanjem od tekme se pise za mene 3:0. Jos se ceka odluka disciplinske komisije o novcanoj kazni :D (ovo me podsjeca na Hajduk).

15 godina
Shockwave kaže...
mbaksa kaže...

Sorry baksa od uzbudjenja zaboravim, nece se vise ponovit a i gremlin je napustio utakmicu pa i da hocu nemrem :D, nemoj nas kaznjavat kao sto kaznjavas kolege iz Bug tv-a prije emisije ccc {#}

Ne mogu vjerovat, da te ovakve rasprave uzbuđuju {#}

Ja sam inaće još uvijek  za utakmicu, samo ako se držimo teme. {#}

13 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Što ako smo mi putnici meteora koji je ubio dinosaure?

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
Shockwave kaže...

Ne mogu vjerovat, da te ovakve rasprave uzbuđuju {#}

Ja sam inaće još uvijek  za utakmicu, samo ako se držimo teme. {#}

Sad me stvarno podsjecas na Hajduk :P.

15 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Nije li vam ljudi čudno to što iza Marsa je asteroidni pojas? Iza Plutona se nalazi 2. isto takav pojas.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Asteroidni_pojas

Po mom mišljenju postoji mogučnost da se u tim asteroidima nalaze dnk spojevi koji su potrebni za život.

Ako je jedan takav pao na zemlju dovoljan je da se napravi neka vrsta života.

Ako ostale zvjezde nemaju takav pojas, a imaju egzoplanete tada ne postoji mogučnost za nastanak života na tim planetama.

Ako je zvjezda prevelika tada također ne postoji mogučnost za nastanak života iz razloga što tom egzoplanetu su prespore promjene godišnjih doba.

Utjecaj gravitacije također ovisi o mogučnosti nastanka života na tom planetu.

Ako je planeta preblizu zvjezdi, tada su prevelike izmjene temperature, ako je predaleko tada su prehladne za nastanak života.

Premale zvjezde također nemogu omogućiti razvoj života iz razloga što su prebrze izmjene godišnjih doba.

Jako mnogo toga se treba pogoditi da bi nastao život na nekoj planeti.

Kada bi uzeli da svaki potreban čimbenik je jedan broj, tada bi se trebalo poklopiti barem 20 brojeva za nastanak života na tom nekom planetu od mogućih koliko je zvjezda na nebu. Takva lutrija bi se zvala 20/google tj. 10 na 100. (broj sa sto nula, a možda i više, ko zna kolko tih zvjezda postoji)

Kolka je šansa da se pogodi takava kombinacija? Mislim da takav broj nebi stao u jedan komentar.

Tako da ja i dalje stojim iza toga da nema velikih mogučnosti, da postoji život van zemlje.

Moj PC  
0 8 hvala 0
11 godina
Jesmo li sami u svemiru?

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Gremlin144 kaže...

Nije li vam ljudi čudno to što iza Marsa je asteroidni pojas? Iza Plutona se nalazi 2. isto takav pojas.

Po mom mišljenju postoji mogučnost da se u tim asteroidima nalaze dnk spojevi koji su potrebni za život.

Zavisi koliko ima mogucih "kombinacija" jer neznamo koliko je svemir velik, ako je beskonacan onda ima i beskonacno mnogo kombinacija tako da bi u bar jednoj trebalo biti života.Ili ako gledamo tehnicki trebalo bi biti u beskonacno mnogo njih života jer je toliko i kombinacija.To bi cak znacilo da ima i beskonacno planeta identicnih nasem.

14 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Hebemti sunce onda mora da je i HDZ beskonačan!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 16:46 (ivanzu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
warix kaže...
Gremlin144 kaže...

Zavisi koliko ima mogucih "kombinacija" jer neznamo koliko je svemir velik, ako je beskonacan onda ima i beskonacno mnogo kombinacija tako da bi u bar jednoj trebalo biti života.Ili ako gledamo tehnicki trebalo bi biti u beskonacno mnogo njih života jer je toliko i kombinacija.To bi cak znacilo da ima i beskonacno planeta identicnih nasem.

oke onda ovako.  Pokušaj pogoditi 20 brojeva, od beskonačno mnogo brojeva. Pogledaj lutriju, jedva se izvuče jedan dobitnik u mjesec dana, koji pogodi 7 brojeva od njih 39. Di će sad neko pogoditi njih 20 od njih beskonačno?

Recimo dobitni brojevi su 938374428, 2194184815, 2131, 213141 i još 16 brojeva u tom stilu. To je ljudi ne moguće pogoditi.

Život u cjelom svemiru je jednak stvaranju velikom prasku. Jesu se dogodila 2 velika praska?

Nema teorije da je nastao život negdje van zemlje. Postoji mogučnost jedino, da se civilizacija prije nas odselila iz Zemlje na neku drugu planetu prije udara onog meteora koji je izbrisao sav život na zemlji.

Što znači da su oni zemaljci, a ne izvanzemaljci.

Iako ne iskljućujem mogučnost da se stvorila civilizacija van Zemlje, ali ta mogučnost je praktički nepostojana.

14 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

oke onda ovako.  Pokušaj pogoditi 20 brojeva, od beskonačno mnogo brojeva. Pogledaj lutriju, jedva se izvuče jedan dobitnik u mjesec dana, koji pogodi 7 brojeva od njih 39. Di će sad neko pogoditi njih 20 od njih beskonačno?

Recimo dobitni brojevi su 938374428, 2194184815, 2131, 213141 i još 16 brojeva u tom stilu. To je ljudi ne moguće pogoditi.

Život u cjelom svemiru je jednak stvaranju velikom prasku. Jesu se dogodila 2 velika praska?

Nema teorije da je nastao život negdje van zemlje. Postoji mogučnost jedino, da se civilizacija prije nas odselila iz Zemlje na neku drugu planetu prije udara onog meteora koji je izbrisao sav život na zemlji.

Što znači da su oni zemaljci, a ne izvanzemaljci.

Iako ne iskljućujem mogučnost da se stvorila civilizacija van Zemlje, ali ta mogučnost je praktički nepostojana.

Jesi javio NASA-i da prekinu potragu za vanzemaljskim životom??  A na pitanje jesu se dogodila 2 velika praska (ako se uopće i ovaj jedan dogodio) ti nitko ne može odgovorit jer mi nismo istražili ni 0.1% svemira ili ti pak jesi? :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 17:18 (Shockwave).
15 godina

Jesi javio NASA-i da prekinu potragu za vanzemaljskim životom??  A na pitanje jesu se dogodila 2 velika praska ti nitko ne može odgovorit jer mi nismo istražili ni svoj sunčev sustav ili ti pak jesi?

Nisam, ali bilo bi dobro da prekinu, uštedili bi milijarde dolara godišnje.

Za ovo drugo ne znam što bi rekao, pretpostavljam da je retoričko pitanje {#}

14 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Jesi javio NASA-i da prekinu potragu za vanzemaljskim životom??  A na pitanje jesu se dogodila 2 velika praska ti nitko ne može odgovorit jer mi nismo istražili ni svoj sunčev sustav ili ti pak jesi?

Slažem se s tim da bi uštedili milijarde dolara godišnje no mi smo po prirodi jako znatiželjni, a i znaš onu jednom se živi? pa eto istražuj, uživaj :). Nego ozbiljno te pitam jesi li bio kad u svemiru?

13 godina
neaktivan

Slažem se da u "beskonačnom" prostranstvu svemira gotovo sigurno postoji još neka civilizacija, ali svaka koja je dalje od naše galaktike je predaleko - "Dobar dan-Dobar dan" s njima bi trajao milijune godina.

Pitanje je da li Milječna staza sa stotinjak milijardi planeta-kandidata ima više od jedne vrste koja zna izvesti Pitagorin poučak. Iz našeg primjera znamo da život može nastati svega par milijuna godina nakon što prestanu pljuštati asteroidi, da mogu proći milijarde godina prije pojave života za čiju potvrdu nije potreban mikroskop, i da je inteligencija izuzetno rijetka pojava.

13 godina
Gremlin144 kaže...

Ali ne razumiješ, ako imas beskonacno mnogo pokušaja onda je logicno da ces pogoditi , i to beskonacno mnogo puta. Tako bi bilo da je svemir beskonacan ali posto to nije dokazano ne možemo jos ništa tvrditi. Tako ni ti ne možeš tvrditi da nema života izvan zemlje dok to nije dokazano.

15 godina
Shockwave kaže...
Gremlin144 kaže...

Slažem se s tim da bi uštedili milijarde dolara godišnje no mi smo po prirodi jako znatiželjni, a i znaš onu jednom se živi? pa eto istražuj, uživaj :). Nego ozbiljno te pitam jesi li bio kad u svemiru?

Bio sam {#}

warix kaže...
Gremlin144 kaže...

Ali ne razumiješ, ako imas beskonacno mnogo pokušaja onda je logicno da ces pogoditi , i to beskonacno mnogo puta. Tako bi bilo da je svemir beskonacan ali posto to nije dokazano ne možemo jos ništa tvrditi. Tako ni ti ne možeš tvrditi da nema života izvan zemlje dok to nije dokazano.

Uzmi u obzir da izvučeni brojevi nisu stalno isti i da ti ne igraš uvijek jedne te iste brojeve. Tako da ako postoji neka civilizacija ili je ultra jako stara ili je izumrla. Postoji mogučnost da su 2 civilizacije nastale prije nas istovremeno, a opet postoji mogučnost da je druga civilizacija nastala 5000 milijarda godina nakon prve. Što bi opet ukazuje na to da je mala vjerojatnost da upravo sada postoji još jedna civilizacija.

14 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Ja sam 2000-te vidio NLO u obliku trokuta.Ja i moja dva prijatelja smo bili setali oko 23-01h ulicom i isli doma kada odjednom iznad nas prolazi ogroman objekat u obliku trokuta.Letio ja na visini od 100-200m i krecao se jako sporo(30kmh),bio je necujan za velicinu nisam siguran ali bio je bar 50x50m ili vise.NLO je bio crno-sivkasto-smede boje,a uzorak "kamuflaze"je bio u obliku dima od cigarete.NLO je imao nesto kao svijetla na svakom vrhu trokuta i u sredini je bio neki oblik ali toga se ne sjecam dovoljno.Od kada sam to vidio svojim ocima vjerujem da naprijednije civilizacije postoje.A sada ce ljudi reci kako ja lazem i da je to mogao biti neki americki bombarder koji je isao na Srbiju ali to nije moguce jer ljudske letjelice ne mogu letit brzinom od ~30kmh bez da izgube uzgon i da uz to jos budu necujne.Ako potrazite na internetu UFO 2000's sightings vidit cete da je te godine viden ogroman broj NLO-a u obliku trokuta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 18:06 (ivanzu).
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
ivanzu kaže...

Ja sam 2000-te vidio NLO u obliku trokuta.Ja i moja dva prijatelja smo bili setali oko 23-01h ulicom i isli doma kada odjednom iznad nas prolazi ogroman objekat u obliku trokuta.Letio ja na visini od 100-200m i krecao se jako sporo(30kmh),bio je necujan za velicinu nisam siguran ali bio je bar 50x50m ili vise.NLO je bio crno-sivkasto-smede boje,a uzorak "kamuflaze"je bio u obliku dima od cigarete.NLO je imao nesto kao svijetla na svakom vrhu trokuta i u sredini je bio neki oblik ali toga se ne sjecam dovoljno.Od kada sam to vidio svojim ocima vjerujem da naprijednije civilizacije postoje.A sada ce ljudi reci kako ja lazem i da je to mogao biti neki americki bombarder koji je isao na Srbiju ali to nije moguce jer ljudske letjelice ne mogu letit brzinom od ~30kmh bez da izgube uzgon i da uz to jos budu necujne.Ako potrazite na internetu UFO 2000's sightings vidit cete da je te godine viden ogroman broj NLO-a u obliku trokuta.

Tako sam i ja prije 2 godine vidio neki objekt na nebu, na kraju se utvrdilo da je bio oblak. Oblaci znaju biti nekad nisko, nekad više. Mogu imati razne oblike. Sigurno si čuo za optičke iluzije, pa kad se još i mozak oko toga poigra može svašta ispast ;)

14 godina
Gremlin144 kaže...
ivanzu kaže...

Tako sam i ja prije 2 godine vidio neki objekt na nebu, na kraju se utvrdilo da je bio oblak. Oblaci znaju biti nekad nisko, nekad više. Mogu imati razne oblike. Sigurno si čuo za optičke iluzije, pa kad se još i mozak oko toga poigra može svašta ispast ;)

3 covijeka u isto vrijeme ne mogu vidjet iluziju ;).

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 18:15 (ivanzu).
15 godina

ati razne oblike. Sigurno si čuo za optičke iluzije, pa kad se još i mozak oko toga poigra može svašta ispast ;)

3Covijeka u isto vrijeme ne mogu vidjet iluziju;).

Jesi kad čuo da čovjek vidi ono što želi vidjeti?

Ista stvar i sa bolestima i sl. Recimo čovjek kaže da ti drhće ruka, te bi će se automatski činiti da ti drhće, kad ti kažu drugi mogući uzrok koji u prirodnom stanju ima svaki čovjek. Činit će ti se sve više da imaš tu bolest, nakon toga ti se ostali simtomi sami od sebe javljaju jer ti je mozak totalno uvjeren da stvarno imaš tu bolest.

Ista stvar je i kod iluzionista, oni pokažu ljudima ono što ljudi žele vidjet, pa tako i ljudi vide, dok onu pravu stvarnost ne vide.

Kad bi čovjek jednu stvar pogledao u više mogučnosti lako bi se dalo utvrditi što je to zapravo.

Tako sam ja sa mobitelom snimio jednu uličnu lampu kako svjetli, stavio na yt kao NLO. Svi su odma pomislili da je to stvarno NLO.

Nisu pogledali i druge mogučnosti.

14 godina
Gremlin144 kaže...

ati razne oblike. Sigurno si čuo za optičke iluzije, pa kad se još i mozak oko toga poigra može svašta ispast ;)

3Covijeka u isto vrijeme ne mogu vidjet iluziju;).

Jesi kad čuo da čovjek vidi ono što želi vidjeti?

Ista stvar i sa bolestima i sl. Recimo čovjek kaže da ti drhće ruka, te bi će se automatski činiti da ti drhće, kad ti kažu drugi mogući uzrok koji u prirodnom stanju ima svaki čovjek. Činit će ti se sve više da imaš tu bolest, nakon toga ti se ostali simtomi sami od sebe javljaju jer ti je mozak totalno uvjeren da stvarno imaš tu bolest.

Ista stvar je i kod iluzionista, oni pokažu ljudima ono što ljudi žele vidjet, pa tako i ljudi vide, dok onu pravu stvarnost ne vide.

Kad bi čovjek jednu stvar pogledao u više mogučnosti lako bi se dalo utvrditi što je to zapravo.

Tako sam ja sa mobitelom snimio jednu uličnu lampu kako svjetli, stavio na yt kao NLO. Svi su odma pomislili da je to stvarno NLO.

Nisu pogledali i druge mogučnosti.

Ti mozes govorit sta hoces ali ja znam sta sam ja vidio i za cime sam bio pretrcao pola naselja.A ja inace vjerujem samo u ono sto vidim.Imas srece sto dobra stara nokia 3310 nije imala kameru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 18:23 (ivanzu).
14 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Gremline prije nego se rasprava nastavi moraš neke stvari pojasnit, kad tvrdiš da smo sami da li pod tim misliš da smo sami u sunčevom sustavu jer smo njega ipak koliko toliko istražili i zasad nismo ništa nasli (barem tako tvrdi NASA) ili ti ideš toliko daleko i sebično tvrdit za cijeli svemir, znači toliko toga ne istraženog i ti si siguran da smo sami???

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 18:39 (Shockwave).

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Jesmo li sami u svemiru?

NLO-i su opće poznata stvar, dakle oni postoje, neki kažu da su produkt ljudske ruke u šta uopće ne sumnjam. Tko zna šta se sve od tehnologije izmislilo a ljudima se ne govori jer je to TOP SECRET. Postoje viđenja NLO-a i prije nego smo izmislili avione da bi bili povezani s nama. Tko će znati, sve u svemu mislim da je sve moguće i da previše ima tajni za koje obični ljudi ne znaju a kamoli za nekakvu naprednu civilizaciju. 

Gremlin kaže da čovjek vidi ono šta želi vidjeti... Evo ja želim jednu plesačicu pored sebe, ali ono, stvarno. Hmm, možda je tu ali ja ipak ne mogu osjetiti njenu dušu. :)

I evo jedan videić za masovnu hipnozu, maštu djece u Južnoj Africi koji nikad nisu čuli, vidjeli nešto slično ali gle čuda, ipak opisuju nešto šta mnogi ljudi opisuju. 

Dosta je tajni, želimo odgovore zašto nismo sami! {#}

1 1 hvala 0
15 godina
Shockwave kaže...

Gremline prije nego se rasprava nastavi moraš neke stvari pojasnit, kad tvrdiš da smo sami da li pod tim misliš da smo sami u sunčevom sustavu jer smo njega ipak koliko toliko istražili i zasad nismo ništa nasli (barem tako tvrdi NASA) ili ti ideš toliko daleko i sebično tvrdit za cijeli svemir, znači toliko toga ne istraženog i ti si siguran da smo sami???

Mislim na cijeli svemir. Svemir nije baš sad toliko velik kao što se tvrdi iako mu nema kraja. Recimo ja dok sam počeo raditi u jednoj firmi, na početku izgleda veliko, ne znaš di je što itd. ali kad bolje upoznaš mjesto onda čovjek shvati kako je to sve malo. Ista stvar i sa svemirom, kada budemo ga dovoljno istražili izgledat će malo. Prije je i zemlja ljudima izgledala velika, sada našu zemlju zovemo velikim selom, koliko smo dobro povezani..

14 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
Shockwave kaže...

Mislim na cijeli svemir. Svemir nije baš sad toliko velik kao što se tvrdi iako mu nema kraja. Recimo ja dok sam počeo raditi u jednoj firmi, na početku izgleda veliko, ne znaš di je što itd. ali kad bolje upoznaš mjesto onda čovjek shvati kako je to sve malo. Ista stvar i sa svemirom, kada budemo ga dovoljno istražili izgledat će malo. Prije je i zemlja ljudima izgledala velika, sada našu zemlju zovemo velikim selom, koliko smo dobro povezani..

Znači da je još prerano govorit da smo sami?? znači da ga moramo prvo istražiti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 19:13 (Shockwave).
14 godina
Gremlin144 kaže...
Shockwave kaže...

Ti si službeno i dokazano trknut. Mislio sam da trolaš ali dokazao si suprotno.

14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Gremlin144 kaže...
Shockwave kaže...

Ti si službeno i dokazano trknut. Mislio sam da trolaš ali dokazao si suprotno.

Ma daj šta se trgaš nije još ni školu završio :), samo nek nam takvi dolaze lijepo ćeš sastaviti blacklistu trollera i samo ih staviš na ignore i u skorije vrijeme ćeš surfati po temama bez straha od trollera {#}. Tako i antivirus funkcionira {#}, redovno ažuriraš blacklistu trollera i sve ih stavljas lagano na ignore i za mjesec-dva će ti teme puno ljepše izgledat {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 19:21 (Shockwave).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice