Jesmo li sami u svemiru?

poruka: 346
|
čitano: 44.740
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jesmo li sami u svemiru?".
13 godina
neaktivan
Re: Jesmo li sami u svemiru?
Gremlin144 kaže...
BlackDog22 kaže...
Gremlin144 kaže...
vrinho kaže...
Gremlin144 kaže...

Zamisli da je svemir živo biće.

Recimo čovjek kao živo biće ne može funkcionirati ako ga nešto unutar njega ne pokreće. Ljudi kažu da svaki čovjek ima dušu.

Ima li čovjek 2 duše? Naravno da nema. Tako i svemi postoji samo zbog nas, mi smo ti koji mu dajemo neki smisao.

Meni je glupo vjerovati u nešto što ne postoji i nije dokazano da postoji.

A kažeš da ne vjeruješ u Boga, sorry što ti sad ovo moram reći ali ova izjava kao da je izašla iz usta nekog zatucanog popa.

Ne vjerujem u Boga, niti sam ga igdje spomenuo, spomenuo sam dušu.

Duša nije Bog, osim ako misliš da smo mi svi bogovi na zemlji.

Ako vjeruješ u dušu vjeruješ i Boga, odnsono nekakvo božansko biće pošto je duša proizvod religija i vjera. 

Ne vjerujem u božansko biće. Vjerujem u dušu.

Automobil treba vozača da bi radio, isto tako čovjek treba nešto da bi funkcionirao. Za mene je to duša tj. ja , nikakvo božansko biće.

Imaš srce, mozak, pluća, jetru itd... itd... to tebe pokreće dijete drago, a ako mi ne vjeruješ probaj si zaustavit neki od tih organa pa ćeš shvatiti šta te pokreće :)

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
13 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Tek sam sad vidio profilnu od gremlina i shvatih da je on troller i da se samo sprda malo s nama jer mu je očito dosadno, a ja glup i nasjednuo na foru {#}. Ok gremline nasjeli smo dosta je bilo {#}

0 0 hvala 0
14 godina
Gremlin144 kaže...
vrinho kaže...

{#}

A jesam se uhvatio s pravim za neku raspravu. Ipak mislim da na kraju svega trolaš jer ne mogu vjerovati što pišeš.

Oke, kažeš da je čovjek nastao evolucijom. Kako objašnjavaš to što govore da su postojale drevne civilizacije.

Znači stvorila se ta civilizacija evolucijom. Došao meteor i izbrisao ih sa zemlje. Opet se stvarao čovjek evolucijom, došao neki meteor izbrisao ih sa zemlje i tako u nedogled dok nisu došli do nas. Koliko onda postoji zemlja zapravo? Kolka je mogučnost da se 50 puta evolucijom napravi jedan te isti DNK?

Pa te drevne civilizacije su bili ljudi samo s vremenom je čovjek postajao pametniji i inteligentniji i tu smo gdje smo sad. Da meteor nije lupio prije 65 mil. godina još bi dinosauri hodali zemljom i ne bi ovakvu raspravu vodili. TO ti je evolucija i ako ti to ne shvaćaš onda zbilja.... Postoji još puno takvih planeta kao Zemlja samo što je čovjek trenutno s vremenom (najveći problem), tehnologijom i umom nedorastao da ih pronađe. Da to sve imamo na dlanu našli bi te ''Zemlje'', najveći problem bi nam bio što ćemo naći gore i kakve uvjete. Inteligentniju vrstu ili planet na kojemu se još nije razvio život inteligentniji i veći od amebe (da, i to je oblik života). Daj zbilja koliko ti imaš godina, po znanju i pisanju kao da još nisi ni u osnovnu školu krenuo. Ili ozbiljno trolaš ili te evolucija što se tiče mozga malo zaobišla :) Nemoj se uvrijediti ali tako se čini.

15 godina
vrinho kaže...
Gremlin144 kaže...
vrinho kaže...

{#}

A jesam se uhvatio s pravim za neku raspravu. Ipak mislim da na kraju svega trolaš jer ne mogu vjerovati što pišeš.

Oke, kažeš da je čovjek nastao evolucijom. Kako objašnjavaš to što govore da su postojale drevne civilizacije.

Znači stvorila se ta civilizacija evolucijom. Došao meteor i izbrisao ih sa zemlje. Opet se stvarao čovjek evolucijom, došao neki meteor izbrisao ih sa zemlje i tako u nedogled dok nisu došli do nas. Koliko onda postoji zemlja zapravo? Kolka je mogučnost da se 50 puta evolucijom napravi jedan te isti DNK?

Pa te drevne civilizacije su bili ljudi samo s vremenom je čovjek postajao pametniji i inteligentniji i tu smo gdje smo sad. Da meteor nije lupio prije 65 mil. godina još bi dinosauri hodali zemljom i ne bi ovakvu raspravu vodili. TO ti je evolucija i ako ti to ne shvaćaš onda zbilja.... Postoji još puno takvih planeta kao Zemlja samo što je čovjek trenutno s vremenom (najveći problem), tehnologijom i umom nedorastao da ih pronađe. Da to sve imamo na dlanu našli bi te ''Zemlje'', najveći problem bi nam bio što ćemo naći gore i kakve uvjete. Inteligentniju vrstu ili planet na kojemu se još nije razvio život inteligentniji i veći od amebe (da, i to je oblik života). Daj zbilja koliko ti imaš godina, po znanju i pisanju kao da još nisi ni u osnovnu školu krenuo. Ili ozbiljno trolaš ili te evolucija što se tiče mozga malo zaobišla :) Nemoj se uvrijediti ali tako se čini.

hoćeš reći da su dinosauri radili piramide?

http://www.youtube.com/user/Brzi559
15 godina
Gremlin144 kaže...
Ne trolam, nego ne vjerujem u ono što ne vidim.

Gremlin144 kaže...

Želiš nam reći da si dušu vidio?

14 godina
Gremlin144 kaže...

hoćeš reći da su dinosauri radili piramide?

Ne, nego da loše trolaš ili si jako neinteligentan i ne znaš čitati.

Čini se da si ti Bugov ''Sinatra'' što se tiče pitanja svemira {#}

A sad... live long and prosper. I'm out {#}

17 godina
Probajte zamisliti da smo mi (nas svemir) nesto toliko malo da smo dio neceg veceg, mozda dio "atoma" penisa nekog bica :)
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gremlin144 kaže...

Vidio sam u drugom smislu riječi.

15 godina
ukay1000 kaže...
Probajte zamisliti da smo mi (nas svemir) nesto toliko malo da smo dio neceg veceg, mozda dio "atoma" penisa nekog bica :)

Ovo je dobra teorija. Ljudi bi mogli svatit nastanak svemira samo kad bi razvili takvu tehnologiju  kad  bi vidjeli u atomu atom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 19:21 (Gremlin144).
15 godina
Gremlin144 kaže...
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gremlin144 kaže...

Kojem?

17 godina
To me setilo dok sam gledal Ljude u crnom i onu macku koja je imala celu galaksiju oko vrata. Takodjer ni Matrix mi nije odbaciv :)
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina
Jesmo li sami u svemiru?

ajde dosta ljudi još ću dobit karton zbog vas {#}

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Ako je svemir beskonačan, onda je sigurno da ima još života osim nas, ako ništa drugo onda barem beskonačno puno naših kopija u skoro pa beskonačno kombinacija.

Tako da neko relevantno pitanje nama na Zemlji onda ne bi bilo da li ima života u svemiru, nego recimo da li ima života u našj galaksiji?

Mani se znanstvene fantastike i paralelnih svemira.

Nije sigurno da ima života izvan Zemlje i to se ne može tvrditi. Postoje pretpostavke da bi pojedini egzoplaneti mogli podržavati život, ali to nikako ne znači da na njima postoji život (i naše znanje o planetima je manjkavo).

Beskonačnost svemira samo povećava vjerojatnost da život postoji izvan Zemlje. Ali kao što i uplaćivanje više loto listića povećava vjerojatnost dobitka na lotu, ne znači sigurnost dobitka na lotu.

17 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Mislim da si nakon ovih postova moram stresti par ljutih... {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

4 0 hvala 0
15 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Reći da smo sami u svemiru, znači da svi planeti u svemiru su postoš, bez i jedne vrste bakterije se protivi zakonima svemira. Konkretno, protivi se entropiji. Da nema entropičnosti, svemir bi ostao u prvoj fazi, znači sve bi ostalo na onoj plazmi i nebi se dalje formirala materija itd. Iz jednostavnog stanja se sve komplicira, grana, itd. Znači razvili su se zvjezdani sustavi, razvili su se planeti - i tu je onda stalo? Nekom čarolijom je entropija svemira zaustavljena svugdje u svemiru OSIM na nešem planetu? Prirodno je da razvoj ide dalje tj. da na planetu koji ima osnovne uvijekte nastanu neke biološke vrste.

Sad ako prihvatimo da je biološki život prirodni tijek same evolucije svemira, recimo prihvatimo da postoju neki oblik ribe u na nekom planetu koji ima veliki ocean, vodu, pitamo se oće li taj život imati inteligenciju i jeli ona isključivo vezana za naš planet i našu vrstu. Jeli inteligencija nekakav glitch koji se dogodi možda jednom u jednom svemiru ili je to prirodan proces razvoja neke vrste?

Da bi odgovorio na to pitanje, pogledat ću planet Zemlju kao svojevrstan sandbox i na temelju toga donjeti zaključak za cijeli svemir. Na našem planetu već možemo vidjeti začetke te inteligencije. Delfini će za određeni broj godina postati inteligentni kao ljudi ali evo recimo majmuni su već toliko napredni, imaju palac kao i mi, koriste alate, vode političke rasprave, mastrubiraju (vidite palo mi je na pamet, možda će zvučati malo ludo ali ćemo se barem nasmijati, možda je mastrubacija ključ za razvoj inteligencije, jer vrsta koja mastrubira dobiva svijest o sebi a mužjaci prestaju okolo kao manijaci ganjati ženke i mogu se posvetiti drugim stvarima, možda je čak i palac razvijen upravo zbog mastrubacije, pa smo usput vidjeli da može poslužiti i za druge stvari XD). Dakle, kad se pogleda sadašnji stadij razvoja majmuna, očito je da su oni na putu da postanu mi tj. da mi krepemo ili odemo sa planeta, zna se tko će biti vladajuća vrsta. Prema tome, možemo zaključiti i da je inteligencija prirodan proces razvoja neke vrste.

Ako su uvijeti dobri da vrsta nastane tj. ako je planet u mirnom svemirskom susjedstvu da nema gamma ray burstera u blizini, magnatara, crnih rupa, neutronskih zvijezda, pulsara itd, i da se nalazi u zlatnoj zoni oko zvijezde, ima vodu, ima plinovitog diva da ga zaštiti od kometa i asteroida, i ako se ti uvijeti zadrže dovoljno dugo - možemo zaključiti prema primjerima na našem planetu da će ta vrsta razviti inteligenciju/svijest o sebi i svijetu oko njih.

xfire: GStyle|KIKI3000

3 1 hvala 0
15 godina
Gremlin144 kaže...

ajde dosta ljudi još ću dobit karton zbog vas {#}

Znači nećeš me prosvijetliti i dopustit ćeš da i dalje ostanem u mraku? Tužno... {#}

15 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Na rubu znanosti sam čuo/vidio da navodno u bibliji piše kako je sletjela neka neobična letjelica na zemlju (jahvina slava).

Tada još ljudi nisu poznavali takvu vrstu tehnologije. Eto možda stvarno postoji tako nešto.

Svjedno to meni nije sad stvarno dobar dokaz za postojanje civilizacije van zemlje.

Takvo što može bilotko napisati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 19:40 (Gremlin144).
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gremlin144 kaže...

Tako su i drugi vidjeli Boga, vanzemaljce itd... itd... :), kužiš??

15 godina
Shockwave kaže...
Gremlin144 kaže...
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gremlin144 kaže...

Moguće da su ih vidjeli tjekom paralize sna :D

Obično ljudi kojekakve fantazije tada vide :D

15 godina
Gremlin144 kaže...
Shockwave kaže...
Gremlin144 kaže...
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gremlin144 kaže...

Moguće da su ih vidjeli tjekom paralize sna :D

Obično ljudi kojekakve fantazije tada vide :D

Nisi valjda i ti dušu vidio u istom stanju?

13 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Svi smo nasjeli na njegove spačke i napravio nas je sve budalama {#}, good job gremlin {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 19:51 (Shockwave).

1 1 hvala 1
15 godina
Jesmo li sami u svemiru?

Nisam vidio u tom stanju. Nego vjerujem da postoji. Čovjek ima osječaje. Kada nekog povrijediš, taj neko osjeti unutarnju bol. Meni je to dovoljan dokaz za postojanje duše :)

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
Gremlin144 kaže...

Nisam vidio u tom stanju. Nego vjerujem da postoji. Čovjek ima osječaje. Kada nekog povrijediš, taj neko osjeti unutarnju bol. Meni je to dovoljan dokaz za postojanje duše :)

A tako... Ništa, evo onda jedan citat samo za tebe (ne mogu se točno sjetiti gdje sam ga čuo pa ćeš mi morati oprostiti što ne navodim autora):

Ljudi koji vjeruju u izvanzemaljce, Boga, Avatare, zombije i ostale gluposti koje smisli ljudska mašta je najlakše manipulirati. Zbog takvih ljudi poput vas zemlja je u krizi jer dopušta inteligentijim ljudima da postanu bogati, dok manje inteligentni ljudi su na dnu hraninbenog lanca.

13 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Ok shvatili smo, troller si i dosadno ti je u životu {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 20:05 (Shockwave).
13 godina
neaktivan
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

A tako... Ništa, evo onda jedan citat samo za tebe (ne mogu se točno sjetiti gdje sam ga čuo pa ćeš mi morati oprostiti što ne navodim autora):

Ljudi koji vjeruju u izvanzemaljce, Boga, Avatare, zombije i ostale gluposti koje smisli ljudska mašta je najlakše manipulirati. Zbog takvih ljudi poput vas zemlja je u krizi jer dopušta inteligentijim ljudima da postanu bogati, dok manje inteligentni ljudi su na dnu hraninbenog lanca.

Kipo, good one {#}.

15 godina
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gle ja vjerujem jer sam to vidio osjetilom. Ovo ostalo ne vjerujem jer nisam vidio niti osjetio,a niti čuo.

Tako da to nema veze s ovim što si citirao.

Shockwave kaže...
Gremlin144 kaže...

Također mislim da je dosta.

Ako mislite što dalje pisat nemojte me citirat niti pitat. Još ću karton dobit zbog vas {#}

13 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
kipo kaže...
Gremlin144 kaže...

Gle ja vjerujem jer sam to vidio osjetilom. Ovo ostalo ne vjerujem jer nisam vidio niti osjetio,a niti čuo.

Tako da to nema veze s ovim što si citirao.

Shockwave kaže...
Gremlin144 kaže...

Također mislim da je dosta.

Ako mislite što dalje pisat nemojte me citirat niti pitat. Još ću karton dobit zbog vas {#}

Vjernici su i Boga vidjeli osjetilom, ja sam vidio vanzemaljce osjetilom {#}

15 godina

Vjernici su i Boga vidjeli osjetilom, ja sam vidio vanzemaljce osjetilom {#}

di? u filmu hahah?

13 godina
neaktivan
Jesmo li sami u svemiru?

Isto gdje i ti {#}, zaboravio si da je sve to produkt ljudske mašte?? ili ti nisi čovjek pa ovo tvoje nije ljudska mašta?? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 20:26 (Shockwave).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Ekonomska statistika kaže...život u svemiru je toliko mali da je statistički zanemariv {#}

Ako postoji inteligentijih vrsta u svemiru, a pošto se pretpostavlja da je naš svemir (postoje teze da ima više svemira) star cca 13 milijardi godina, onda ih vjerovatno i ima, ali nas ili nisu još detektirali ili nas promatraju. Meni nekako inteligencija znači napredak, a negdi sam pročita da su se ratoborne rase ionako same uništile (čemu i mi sami težimo), pa da samo preživljavaju one rase koje su prevazišle ta ovozemaljska sranja, tako da se po toj tezi ne trebamo bojati porobljavanja, ali ko će ga znat...iznenađenjima nikad kraja.

I mir,odnosno blagostanje vodi ka nestanku vrste : http://en.wikipedia.org/wiki/Behavioral_sink

--------------------------------------------------------------------------------------------
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice