Izradite vlastitu videoigru na Animafestu

poruka: 3
|
čitano: 805
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Izradite vlastitu videoigru na Animafestu".
11 godina
protjeran
Izradite vlastitu videoigru na Animafestu

Lijepo za mlade da se afirmiraju i nauče nešto novo. Izrada igara je jako težak posao, nažalost prije je to bilo puno zabavnije, dok si u DOSu tipkao u Pascalu i slično, jer su i igre bile nepretenciozne i sve je prolazilo. I nismo pitali za dobru grafiku, pametni AI, 400000 linija govora i priču koje se ne bi posramio ni Michael Bay. A bilo nam je super genijalno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Izradite vlastitu videoigru na Animafestu
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Lijepo za mlade da se afirmiraju i nauče nešto novo. Izrada igara je jako težak posao, nažalost prije je to bilo puno zabavnije, dok si u DOSu tipkao u Pascalu i slično, jer su i igre bile nepretenciozne i sve je prolazilo. I nismo pitali za dobru grafiku, pametni AI, 400000 linija govora i priču koje se ne bi posramio ni Michael Bay. A bilo nam je super genijalno.

Ovisi kako gledas na to....

Prije: programski jezici blizi hardveru (po mnogima tezi ali nisi morao imati hrpu linijia koda), jedna ili malo vise osoba su morali misliti na sve, gemeri nisu bili zahtjevni

Danas: programski jezici razumljiviji/jednostavniji ali pises znatno vise koda, imas tim od 10-100 ljudi (vise ne moras misliti doslovno na sve), gameri puno zahtjevniji

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
neaktivan
Re: Izradite vlastitu videoigru na Animafestu
Iskreno smatram danasnje razdoblje po pitanju igara daleko svestranije nego prije. Osnovna greska kod razmisljanja je usporedivanje proizvoda za mase (danasnje AAA igre) i igre za manje ali lojalne skupine igrace. Proteklih godina sam se naigrao i jednih i drugih, te smatram da se kvaliteta igara dobro drzi. Igre koje se oglasavaju na neboderima, stadionima i slicno smatram proizvodom marketinga, a ne kreativnim stvaralastvom developera.
keepir.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice