iPad – cijene i datumi

poruka: 132
|
čitano: 35.026
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad – cijene i datumi".
15 godina
neaktivan
RE: iPad – cijene i datumi
ja00022 kaže...

hahahahaha di si ti to procitao da kod nas iMac 27 i7 kosta 164701???????? evo ti core i5 koliko kosta kod nas s pdv-om KLIK il et da ne otvaras taj link cijena je 15729... cijena imaca27 i5 je nesta oko 10000 kn..... pa sada ti vidi sta se isplat.....al nemoras ici daleko....et pogledaj austriju....

Daj neki link, ja bih bas uzeo taj i5, ali nisam nasao nista ispod 13.000 kn. Moze link za 10.000 kn? Od toga jos maknem merver, je li?

15 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

aj mi molimte reci di si to kupio....mozda si dobio poust na kolicinu....al koliko znam u hr nemozes kupiti i7 nikako (jedino ak ga uvezes)

artfull kaže...
iStyle.hr ... možeš kupiti i7 naravno, al cekas na isporuku ( i u USA se čekalo doduše ) na avans imaš još cca 5% popusta.

Ma gdje vam je taj i7? Tpga nema niti u USA niti kod nas:

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/imac?mco=MTAyNTQzNjA

Edit: Nasao, pardon. Na i5 model se nadoda procesor.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 18:11 (facewithascar).
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
iStyle.hr ... možeš kupiti i7 naravno, al cekas na isporuku ( i u USA se čekalo doduše ) na avans imaš još cca 5% popusta.

haha nezznam ja samo ti kazem da se jednako ispati uzeti avion za US otici u apple store doci doma s imacom i jos si ustedio xD

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
artfull kaže...

haha nezznam ja samo ti kazem da se jednako ispati uzeti avion za US otici u apple store doci doma s imacom i jos si ustedio xD

razlika od 2199 dolara u apple storeu i cca 13200 kn ( i jedno i drugo bez pdv a )  je cca 1400 kn, ako ti za te novce možeš otić u USA i to obaviti  objasni i nama kako bi i mi mogli Namigiva

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
ja00022 kaže...
artfull kaže...

razlika od 2199 dolara u apple storeu i cca 13200 kn ( i jedno i drugo bez pdv a )  je cca 1400 kn, ako ti za te novce možeš otić u USA i to obaviti  objasni i nama kako bi i mi mogli Namigiva

Rekao si  prije da si uzeo nekoliko komada. Možda bi se dalo ugurati u neku jeftinu aviokompanijuNamigiva

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
iPad – cijene i datumi
da bar. uglavnom za iMac ili desktop ne, lap bi se naravno dao provuci. Neke stvari bi se isplatile, neke i ne. Inače za laptop i mini mac vrijedi worldwide garancija. Za iMac i Macpro ne pa i to valja uzeti u obzir.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
ja00022 kaže...
artfull kaže...

razlika od 2199 dolara u apple storeu i cca 13200 kn ( i jedno i drugo bez pdv a )   je cca 1400 kn, ako ti za te novce možeš otić u USA i to obaviti   objasni i nama kako bi i mi mogli  Namigiva

LOLČINa odaklem tebi ta cijena od

cijena u appstoreu core i7 imaca je 2200$ iliti   11660 kn bez pdv-a

u appstoreu od powercoma imac 27 s core i5 procom kosta 13000 kn bez pdv-a a koliko kosta i7 nezznam

eh sada razlika je 1340+ core i7 (u americi ti je razlika 200$ a onda zamisli kolika je kod nas)....

eh sada taj istyle neznam   kakvom se oni trgocinom bave....jer koliko znam powercom je gl dobavljac apple za hr (a mislim i regiju)

isto tako ak je istina sta ti kazes da je razlika 1400 di je njima racunica.....MANJE PRODAJU (ne prodaju se u velikoj kolicini kao "obican" PC to znaci da imaju vecu marzu + dostava+ carina+ ostali troskovi to bi znacilo da bi et neka bude oko 400kn njima na zaradu (ne razumijem se u detalje u carine i ostale troskove al et moja procijena

u austriji je cijena 14367 i mislim da je to s porezom

15 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
artfull kaže...

Moze taj link za 10.000 kn?

17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
artfull kaže...
ja00022 kaže...
artfull kaže...

razlika od 2199 dolara u apple storeu i cca 13200 kn ( i jedno i drugo bez pdv a )   je cca 1400 kn, ako ti za te novce možeš otić u USA i to obaviti   objasni i nama kako bi i mi mogli Namigiva

LOLČINa odaklem tebi ta cijena od

cijena u appstoreu core i7 imaca je 2200$ iliti   11660 kn bez pdv-a

u appstoreu od powercoma imac 27 s core i5 procom kosta 13000 kn bez pdv-a a koliko kosta i7 nezznam

eh sada razlika je 1340+ core i7 (u americi ti je razlika 200$ a onda zamisli kolika je kod nas)....

eh sada taj istyle neznam   kakvom se oni trgocinom bave....jer koliko znam powercom je gl dobavljac apple za hr (a mislim i regiju)

isto tako ak je istina sta ti kazes da je razlika 1400 di je njima racunica.....MANJE PRODAJU (ne prodaju se u velikoj kolicini kao "obican" PC to znaci da imaju vecu marzu + dostava+ carina+ ostali troskovi to bi znacilo da bi et neka bude oko 400kn njima na zaradu (ne razumijem se u detalje u carine i ostale troskove al et moja procijena

u austriji je cijena 14367 i mislim da je to s porezom

Tebi stvarno treba crtati?

Cijena ( redovna ) za i7 je 13975,00 kn , a i5 je 12787,80 dakle razlika je 1188,00 kn otprilike koliko u USA.

Na tu cijenu možeš dobiti 2-3% ili 5% na avans. dakle ako odma plaćaš što je i uobičajeno cijena je 13276,25 kn toliko sam otprilike i ja platio.

Vjerujem da bi se dalo nabaviti i za manje kod nas, trebalo bi tražiti ponude i od svih ostalih koji prodaju apple u hr ali i ovo je jako pristojna cijena u odnosu na USA. cca 1400 kn razlike iliti 10% cca

iStyle je nekada bio powercom također, a što se marže tiče, pa valjda ne dobivaju apple po istoj cijeni kao ja ili ti u app storeu?? Imaju maržu od 12 - 20ak% ovisno o proizvodu, možd i nešto više za neke stvari i od te marže tebi eventualno daju tih još par posto od redovne cijene. I u USA naravno možeš nabaviti ako se potrudiš i ispod cijene koja je u apple storeu ili barem neki rebate izbiti.

10 000 kn? Neznam odakle sad ta cifra i za koji stroj. Imaš na apcom.hr okvirne cijene.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 22:17 (artfull).
15 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
artfull kaže...

Pa obzirom kod nas lete sa polica razne nokie, soniji i slično po 4, 5, 6, 7 iljada kuna bez ikakvih problema, brijem da će se i u hrvatskoj iPad sasvim dobro prodavati.

Ja sam već rekao da mi je ovo korisnije od netbooka, a laptop mi je overkill jer ne radim na laptopu.

Inače ove priče o ogromnim razlikama u cijenama tu i u usa su debelo napuhane uglavnom. iMac 27 i7 u usa je 2199 dolara ( + porez američki, ovisno o državi ). Po današnjem tečaju dolara to je 11800,00 kn kod nas je isti model cca 13500,00 kn ( + porez ) razlika?

hahahahaha di si ti to procitao da kod nas iMac 27 i7 kosta 164701???????? evo ti core i5 koliko kosta kod nas s pdv-om KLIK il et da ne otvaras taj link cijena je 15729... cijena imaca27 i5 je nesta oko 10000 kn..... pa sada ti vidi sta se isplat.....al nemoras ici daleko....et pogledaj austriju....

Evo od tud. Moze taj link napokon na tih tvojih 10.000 kn ili si to izmislio?

17 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
ja00022 kaže...

Evo od tud. Moze taj link napokon na tih tvojih 10.000 kn ili si to izmislio?

pa odi u appstore amerika i odaberi imac 27 core i5 pise da je 1999$.....

15 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

pa odi u appstore amerika i odaberi imac 27 core i5 pise da je 1999$.....

Da, samo sto ne mogu tamo i kupiti.

17 godina
iPad – cijene i datumi

Artfulle, zelim da places sada - 

#

Evo ti jos slaga na kraju - 

I da, to je Windows 7, samo sa drugacijim default postavkama. ;)

Sad mi reci opet da W7 nije za TS. Ja ti cijelo vrijeme govorim suprotno, evo ti sad i na videu da se uvjeris.

- Psiho246
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
iPad – cijene i datumi

Reci mu :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPad – cijene i datumi

ko deca ste....

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

#

Sad mi reci opet da W7 nije za TS. Ja ti cijelo vrijeme govorim suprotno, evo ti sad i na videu da se uvjeris.

Vidio sam to i mogu ti samo reći da očigledno pušiš loš marketing. Kad uzmeš u ruke jedno i drugo viditi ćeš razliku nebo i zemlja, sve reklame HP slatea pokazuju gotovo isključivo browser. Uostalom iPad je u prodaji od 03.04. a ovo je sve vaporeware do daljnjega uključujući Adobeovo trkeljanje o svojoj platformi koja obećava ali je po običaju krcata bugova i zaklati će svaki procesor a kamoli ne jadni atom u hp slateu. :D

a sad pogledaj proizvod koji je gotov 

:D

A.
17 godina
artfull kaže...
Psiho246 kaže...

#

Vidio sam to i mogu ti samo reći da očigledno pušiš loš marketing. Kad uzmeš u ruke jedno i drugo viditi ćeš razliku nebo i zemlja, sve reklame HP slatea pokazuju gotovo isključivo browser. Uostalom iPad je u prodaji od 03.04. a ovo je sve vaporeware do daljnjega uključujući Adobeovo trkeljanje o svojoj platformi koja obećava ali je po običaju krcata bugova i zaklati će svaki procesor a kamoli ne jadni atom u hp slateu. :D

:D

Po cemu je moj video los marketing a tvoj gotov proizvod?

Moj pokazuje prave funkcije i uporabu tableta. Tvoj je 1 minutna prezentacija i animacija.

Takodjer, od kud ti da ce HPov tablet bit pun bugova a iPad ne?

Nisi li ti taj koji govori kako hardware nije toliko vazan nego koliko software iskoristava hardware?

Meni se cini kao da je tebi tesko priznati da je Apple izgubio. xD

Takodjer mi nisi odgovorio nista u vezi TSa na W7.

Nema veze. Znao sam da neces priznati poraz. Ovo tvoje nijekanje je najbolize sto cu dobiti i to me zadovoljava. xD :P

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

#

Koliko ja vidim to je neki HP-ov program. Izgleda dobro i obećavajuće, ali nagledao sam se HP-ovih bloatware-a... Naravno nadam se da će biti ovo prvo, a ne zadnje.

16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Marketing je i jedno i drugo. Samo je jedno činjenica - iTalibanima je sve kaj nije od Apple-a vaporware i loše!!

Imal si u rukama taj gotov proizvod pa možeš reći da je toliko dobar ko u reklami?? ŠutimCool

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
iPad – cijene i datumi
Hp slaže se nezna kad je u prodaji i jeli uopće. win 7 na TS i slično ne bih hvala, toga je bilo i prije al jedva čekam da izađe i da probamo i usporedimo.
iPad ne s druge strane gotov i u prodaji za koji dan. Sucelje ja nisam probao ali mnogi su probali predprodukcijski model na predstavljanju i okarakterizirali ga kao brzu, kompletniju i fluidniju verziju iPhone a koji je nebrojeno puta hvaljen kao najbolji GUI na smartphone platformi. Zašto bi sumnjao da je produkcijski model lošiji? može samo biti ispeglaniji.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Hp slaže se nezna kad je u prodaji i jeli uopće. win 7 na TS i slično ne bih hvala, toga je bilo i prije al jedva čekam da izađe i da probamo i usporedimo.
iPad ne s druge strane gotov i u prodaji za koji dan. Sucelje ja nisam probao ali mnogi su probali predprodukcijski model na predstavljanju i okarakterizirali ga kao brzu, kompletniju i fluidniju verziju iPhone a koji je nebrojeno puta hvaljen kao najbolji GUI na smartphone platformi. Zašto bi sumnjao da je produkcijski model lošiji? može samo biti ispeglaniji.

Iako je i ovo krivo, boldano sve govori u kakvoj si zabludi.

Tablet nije smartphone.

A ovo " ne hvala" za W7 OS...samo govori kako si ogranicen.

Video ti je jasno pokazao kako je W7 prilagoden TSu ali ti to odbijas priznati.

Ti niti ne znas kakav je Windows, kakve mogucnosti ima i koliko je velik njegov stupanj modifikacije pa seres.

Mislis da zato sto si prckao po njemu, sto si otvorio par stranica u IEu i sto si mozda otvorio koji word dokument u Windowsima, da ih poznajes.

Ti nemas pojma. Ti si neznalica.

Ti iz svojeg neznanja koristis Apple proizvode. Bojis se drugacijeg a ironicno smatras Apple proizvode drugacijima.

Ti ces rade uzeti ograniceni smartphone OS pokraj punokrvnog PC OS-a koji nudi neogranicene mogucnosti bas kao i PC.

Sto drugo moze covjeka natjerati na to da kupi iPad sa SP OSom pokraj drugih tableta sa punokrvnim PC OSom nego glupost i neznanje?

Ajde samo mi reci, priznaj da mislis da je iPhone OS bolji od Windows 7. Zelim te vidjet da to napises jer sve me navodi na to da ti to mislis. Zelim te vidjet kako se blamiras, hajde.

:):)

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 15:25 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
iPad – cijene i datumi
lol, win7 ima mogućnost prilagodbe za TS ali to je zanemarivo u usporedbi sa Osom koji je dizajniran za prste i Ts. Ako tebi to nije jasno sto pričamo uopće?? Nabroji mi aplikacije za win7 koje su dizajnirane za prste. Nema ih? Gle, na iPhone OSu tj na iPadu SVE aplikacije su takve.

Uopće ne ulazim u usporedbe desktop OS a i iPHone OSa . Imaj na umu samo da je iPhone OS zapravo reducirani OSX.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
lol, win7 ima mogućnost prilagodbe za TS ali to je zanemarivo u usporedbi sa Osom koji je dizajniran za prste i Ts. Ako tebi to nije jasno sto pričamo uopće?? Nabroji mi aplikacije za win7 koje su dizajnirane za prste. Nema ih? Gle, na iPhone OSu tj na iPadu SVE aplikacije su takve.

Uopće ne ulazim u usporedbe desktop OS a i iPHone OSa . Imaj na umu samo da je iPhone OS zapravo reducirani OSX.

Uf kako li ga seres. xD

Kakve aplikacije mislis? Na igrice? Pa u videu kojeg sam stavio je jedan dio posvecen casual igrama koje ne mozes NIKAKO igrati na iPadu.

To ukljucuje i svakidasnje igre na facebook-u koje ljudi MASOVNO igraju.

Uostalom, ako si mislio na desktop igre, siguran sam da se i to da rijesit. Ipak, normalni tableti standardno dolaze sa USB utorom za razliku od iPad-a i samim time u kombinaciji sa W7 podrzavaju mis.

Al to uopce nema veze. Tablet uopce nije za igranje glupih iPhone igrica.

Ne pada mi napamet, osim igrica, na sta si mislio pod "aplikacije dizajnirane za prste".

To ti moze proci kod mobitela koji suj radili samo na tipkovnici, ali PC programi su pisani za mis a ne za tipkovnicu.

Ti sa prstom radis isto sto i sa misem, razlika je jedino sto je mis virtualni a prst je fizicki.

Kliknes s misem, kliknes sa prstom - u cemu je razlika?

Meni se cini da se ti hvatas za slamke jer nemas bas neke cvrste argumente...

Aplikacija ima puno vise za W7 i ne treba im nikakva modifikacija i dizajn za prste, jer takvo sto uopce ne postoji zapravo.

Na ekranu imas objekt kojeg trebas kliknut. Da li ces ga kliknut misem, prstom ili nosom je svejedno.

Jedino je bio problem skrolanja kod Archosa ali kao sta vidis na videu, to je rjeseno u HP slate-u.

Stranice i surfanje ide kao i na iPadu.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
iPad – cijene i datumi

OS i aplikacije na iPhoneu su pisane i dizajnirane isključivo za prste. Dakle nikakav miš + tipkovnica, nego prsti, gesture, virtualna tipkovnica, pokreti i naginjanja, trešnja etc. iPadOS je zapravo prilagođeni iPhone OS gdje su sve aplikacije unutar OSa , OS i onih sto i kusur tisuća aplikacija sa app storea dizajnirane za takav input i za posebnosti iPhone / iPad platforme.

iWork 10 je prva prava , tj prave jer je to komplet - spreadsheet, word procesor etc ... ( po kompleksnosti ) aplikacija napravljena u potpunosti za TS i prste i za iPad platformu. Ostale će sljediti - logično.

Osim prilagođenog načina unosa s kojim se ograničene prilagodbe na win7 ( povećanje dugmića i slidera ) ne mogu uspoređivati iPad OS ima i druge prednosti pred win7 desktp OSom za tablet form faktor ( maleno, lagano računalo za osnovne zadaće ) Lagan je, malen, procesorski i resources wise nezahtijevan. Zato će recimo performanse i doživljan ( user experience ) na iPadu biti za nekoliko redova veličine bolji i ugodniji nego na HP slateu. Zato će recimo baterija na iPadu trajati 10 sati a na HPu u najboljem slučaju 4. Zato je iPad, manji, lakši i brži.

Igrice i ostalo se ne vrte na OSu niti su pisane za win7 ( one koje su prikazali na demonstraciji ) nego na Adobe Air tj Flashu. iPad ne podržava flash out of the box jer ga u appleu smatraju gomilom bloatwarea koje jede sve resurse i sigurnonosna je katastrofa. To su njihove riječi, ne moje. U principu što se mene tiče bilo bi zgodno da podržava flash, al neće mi previše smetati što ga nema kao što mi ne smeta ni na iPhoneu.

Već sam ti pokušao objasniti da su konkurencija iPadu android i win mobile 7 ( ako to postoji ili ikada izađe ) bazirani tableti a ne win7 bastard tablet.

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 18:03 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Uf kako li ga seres. xD

Kakve aplikacije mislis? Na igrice? Pa u videu kojeg sam stavio je jedan dio posvecen casual igrama koje ne mozes NIKAKO igrati na iPadu.

To ukljucuje i svakidasnje igre na facebook-u koje ljudi MASOVNO igraju.

Uostalom, ako si mislio na desktop igre, siguran sam da se i to da rijesit. Ipak, normalni tableti standardno dolaze sa USB utorom za razliku od iPad-a i samim time u kombinaciji sa W7 podrzavaju mis.

Al to uopce nema veze. Tablet uopce nije za igranje glupih iPhone igrica.

Ne pada mi napamet, osim igrica, na sta si mislio pod "aplikacije dizajnirane za prste".

To ti moze proci kod mobitela koji suj radili samo na tipkovnici, ali PC programi su pisani za mis a ne za tipkovnicu.

Ti sa prstom radis isto sto i sa misem, razlika je jedino sto je mis virtualni a prst je fizicki.

Kliknes s misem, kliknes sa prstom - u cemu je razlika?

Meni se cini da se ti hvatas za slamke jer nemas bas neke cvrste argumente...

Aplikacija ima puno vise za W7 i ne treba im nikakva modifikacija i dizajn za prste, jer takvo sto uopce ne postoji zapravo.

Na ekranu imas objekt kojeg trebas kliknut. Da li ces ga kliknut misem, prstom ili nosom je svejedno.

Jedino je bio problem skrolanja kod Archosa ali kao sta vidis na videu, to je rjeseno u HP slate-u.

Stranice i surfanje ide kao i na iPadu.

Psiho, ti stvarno imaš nekih problema sa Appleom, možda bi bilo najbolje da se otvori neki fond da se skupe novci da ti se kupi iPhone ili iPad kad izađe pa ćeš odmah okrenuti pjesmu Belji se

Što se tiče iPada, mislim da je to izvrstan uređaj i ja sam na tako nešto čekao duže vrijeme. Malo je nezgodno što je Apple tako zatvoren i što nema Flash (iako mislim da je Jobs djelomično u pravu kad kaže da je Flash problematičan, no i PDF je problematičan pa ga iPhone podržava). Svejedno, mislim da je samo pitanje vremena kad će Apple popustiti i staviti podršku za Flash.

No, gledamo li uređaj malo zamjerki hardverski mu mogu pronaći (možda bi mogao imati kameru i tv tuner) i stvarno ne vidim što bi na takvom uređaju trebao imati Windows 7 (u biti ne vidim uopće potrebu za Win 7 Smijeh). Ono za što bih takav uređaj koristio je surfanje, čitanje knjiga, mail, remote desktop, ssh, možda ponekad poker i poneki informativni servis, sve što imam i na iPhoneu, jedino mi je ekran malčice premali. Sa ekranom kao na iPadu praktički i nema nekih mana, jedino što se bojim cijene koju će kod nas za to postaviti. Zaboravih spomenuti prenosivost, teži malo više od onih ružnih ciglastih Nokija Namigiva

There's no business like showbusiness
17 godina
neaktivan

Samo sto uz tu ciglastu nokiju dobijes uredjaj u kojem sve sto je ugradjeno radi savrseno i nokija ti ne govori lopove jedan ti ces sigurno krasti muziku pa cemo da ti zabranimo bluetooth. Al smilovacemo se pa emo ti dozvoliti handsfree. A posto si takav lopov sigurno imas para pa cemo ti omoguciti da sve sto drugi daju dzabe mozes kupiti od nas. ALi samo od nas. Lopove jedan. A flash koji onaj super duper iphone ne vrti jer to narusava dozivljaj i zakolje tako mocnu spravu ja vrtim od zaj....cije ;)

A multitasking? Ma to se podrazumijeva ;)

A imam i linux pa mozes sve sto i punokrvni os ;)

17 godina
southy kaže...

1. Psiho, ti stvarno imaš nekih problema sa Appleom, možda bi bilo najbolje da se otvori neki fond da se skupe novci da ti se kupi iPhone ili iPad kad izađe pa ćeš odmah okrenuti pjesmu Belji se

2.Što se tiče iPada, mislim da je to izvrstan uređaj i ja sam na tako nešto čekao duže vrijeme. Malo je nezgodno što je Apple tako zatvoren i što nema Flash (iako mislim da je Jobs djelomično u pravu kad kaže da je Flash problematičan, no i PDF je problematičan pa ga iPhone podržava). Svejedno, mislim da je samo pitanje vremena kad će Apple popustiti i staviti podršku za Flash.

No, gledamo li uređaj malo zamjerki hardverski mu mogu pronaći (možda bi mogao imati kameru i tv tuner)3. i stvarno ne vidim što bi na takvom uređaju trebao imati Windows 7 (u biti ne vidim uopće potrebu za Win 7 Smijeh). Ono za što bih takav uređaj koristio je surfanje, čitanje knjiga, mail, remote desktop, ssh, možda ponekad poker i poneki informativni servis, sve što imam i na iPhoneu, jedino mi je ekran malčice premali. Sa ekranom kao na iPadu praktički i nema nekih mana, jedino što se bojim cijene koju će kod nas za to postaviti. Zaboravih spomenuti prenosivost, teži malo više od onih ružnih ciglastih Nokija Namigiva

1. Samo vi kupite. Ja se necu zaliti.Namigiva

Jedino, to da cu promjeniti pjesmu ti ne stoji. Koristio sam Apple uredaje, jos uvijek pjevam istu pjesmu. Belji se

Od njih mi se jedino stvarno svida Safari browser iako i on ima nekih problema i sad cu ga mijenjat sa Chrome-om.

2. Slazem se

3. Ja sam W7 dao kao primjer jer vec postoji na nekim tabletima. iPad je mogao vrtiti OSX. Meni je smijesno da se mobilni OS stavlja u nesto sto bi trebalo zamjeniti netbook.

Tablet treba imati punokrvi PC OS, eventualno prilagoden dimenzijama i TS inputu.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

3. Ja sam W7 dao kao primjer jer vec postoji na nekim tabletima. iPad je mogao vrtiti OSX. Meni je smijesno da se mobilni OS stavlja u nesto sto bi trebalo zamjeniti netbook.

Tablet treba imati punokrvi PC OS, eventualno prilagoden dimenzijama i TS inputu.

Desktop OS na tabletu bi isto tako bio razlog da ga masa ljudi ne želi kupiti jer im je u tom slučaju laptop pametniji i logičniji izbor. Ja prvi. Jel to tako teško za shvatiti? Ili ne možeš prihvatiti da je posebni OS dizajniran za TS, oslobođen komplikacija i sigurnonosnih rizika a koji zahtijeva bitno slabiji i jednostavniji hardware, za većinu korisnika bolji izbor?

Uostalom koliko vidim HP se oslanja na Adobe što se sadržaja i performansi tiče jer sve što smo vidili je browser, flash igrice i nešto neodređeno bazirano na Adobe Air platformi, aplikacije i OS su već viđeni i ne baš slavom ovjenčani desktop OS i desktop aplikacije na tablet form faktoru. Ne bih se nikada kladio na firmu koja se oslanja na Adobe što se sadržaja za svoju platformu tiče.

Uz sve tio ... ... nezna se kad izlazi, nezna se jel izlazi, zapravo se nezna ništa. 

A.
17 godina
logic kaže...

Samo sto uz tu ciglastu nokiju dobijes uredjaj u kojem sve sto je ugradjeno radi savrseno i nokija ti ne govori lopove jedan ti ces sigurno krasti muziku pa cemo da ti zabranimo bluetooth. Al smilovacemo se pa emo ti dozvoliti handsfree. A posto si takav lopov sigurno imas para pa cemo ti omoguciti da sve sto drugi daju dzabe mozes kupiti od nas. ALi samo od nas. Lopove jedan. A flash koji onaj super duper iphone ne vrti jer to narusava dozivljaj i zakolje tako mocnu spravu ja vrtim od zaj....cije ;)

A multitasking? Ma to se podrazumijeva ;)

A imam i linux pa mozes sve sto i punokrvni os ;)

Kao što Psiho ima "thing about Apple" tako ja imam vezano uz Nokiju i čak ni Linux na njoj me ne može natjerati da je kupim (dobro, i cijena nešto boljih modela tu dobrano pridonosi Osmijeh). Što se tiče multitaskinga, uopće mi ne fali na iPhoneu, iako sam u početku mislio da će to biti veliki problem. Ionako ne mogu raditi više stvari odjednom Namigiva. Štoviše, na XM5800 me stalno iznenađivalo (i živciralo) što sam svako malo otkrivao da su mi neke aplikacije u backgroundu, a mislio sam da sam ih zatvorio.

Što se tiče Applea, uopće nemam moralnih predrasuda sa jailbreakom i nisam lojalan "ejplovac" tako da imam svo bogatstvo aplikacija, bluetooth (iako ga ne koristim), itd.

There's no business like showbusiness
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Ne bih se nikada kladio na firmu koja se oslanja na Adobe što se sadržaja za svoju platformu tiče.

Reci to kolegi Appleovcima koji se kunu u Adobe Photoshop i ostale programe iz CS4 na macuBelji se

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 20:24 (Paolo2612).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice