Intel Core i5 875K

poruka: 23
|
čitano: 3.336
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel Core i5 875K".
15 godina
neaktivan
Intel Core i5 875K

e sad kad sam vidio cijenu između ovog i phenom II X6 mislim da bih se prije odlučio za ovo drugo...

Dompa
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Intel Core i5 875K

Svaka cast Intelu i njegovim performansama, ali trebalo bi njemu opizdit postenu kaznu da malo cijene spusti jer ovo je cisti kriminal. Jos kad ovi nasi nabiju cijenu... Ma, borba s vjetrenjacama...

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel Core i5 875K

Zar ovo nije i7 875 , a ne i5 875?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

3 1 hvala 0
15 godina
RE: Intel Core i5 875K

tko te tjera da kupuješ i5 i i7 kupi si celeron ako ti je skupo,šalim se naravno da su skupi kad nemaju prave konkurencije

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
protjeran

Kako to mislite da Intel nije nudio procesore sa otključanim množiteljem? Pa koliko je ljudi ušlo u štos kad sam i ja OC Q6600 lani na zimu? Ili se taj:"otključani množitelj" ne odnosi na ovo šta ja mis...?xD

loss of interest question wonder ways of fear they pull me under
17 godina
stoncin3 kaže...

Kako to mislite da Intel nije nudio procesore sa otključanim množiteljem? Pa koliko je ljudi ušlo u štos kad sam i ja OC Q6600 lani na zimu? Ili se taj:"otključani množitelj" ne odnosi na ovo šta ja mis...?xD

Točno to što si napisa :)

Nisu svima otključani, nemoš stavit npr. 10 x 380, max moš 9x jer množitelj nije otključan na Q6600. Sad dali je intel imao već proc sa otključanim množiteljem...e to neznam. ^^

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 19:35 (Vakaka).
15 godina
neaktivan
Intel Core i5 875K

kao prvo, i ja mislim da je ovo i7, a ne i5..jer zar ima i5 870 ?

i zar i5 ima HT ?

a drugo, taj otkljucani mnozitelj, stvarno ne znam sta je to sad..moj q9550 ima odredjeni mnozitelj koji ne mogu dirati, ali i5 obicni cini mi se ima otkljucan mnozitelj, tj. mozes stimat koliki da bude, pa i neki stariji procovi..stvarno mi nije jasno ovde nista xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 19:37 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

i zar i5 ima HT ?

a drugo, taj otkljucani mnozitelj, stvarno ne znam sta je to sad..moj q9550 ima odredjeni mnozitelj koji ne mogu dirati, ali i5 obicni cini mi se ima otkljucan mnozitelj, tj. mozes stimat koliki da bude, pa i neki stariji procovi..stvarno mi nije jasno ovde nista xD

Ti na svom procu možeš mijenjat množitelj, ali samo ga smanjivat. Na ovom i7 875 ga možeš i povećavat ko i na svakom procu s otključanim množiteljem.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Intel Core i5 875K

Znaci frekvenciju procesora dobivas mnozenjem mnozitelja i frekvencije sabirnice. E, na vecini procesora je mnozitelj zakljucan i overclock se postize samo mienjanjem takta, a kad otkljucas mnozitelj onda ti je granica samo temperatura i stabilnost, mozes podesit na koji god takt hoces, i manja je sansa od ostecivanja cijelog sustava jer mijenjanjem takta sabirnice utjeces na sve komponente, a mijenjanjem mnozitelja samo na proc. Uglavnom se po razlicitim mnoziteljima razlikuju procesori iz iste serije.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bruno11 kaže...
ismar89 kaže...

i zar i5 ima HT ?

Ti na svom procu možeš mijenjat množitelj, ali samo ga smanjivat. Na ovom i7 875 ga možeš i povećavat ko i na svakom procu s otključanim množiteljem.

ma bios moje maticne je siromasan, tako da nisam naso opciju ni da smanjujem mnozitelj, jedino sto se automatski smanji na 6 kada se proc ne koristi puno..cak nisam nasao i opciju da to iskljucim lol

16 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ma bios moje maticne je siromasan, tako da nisam naso opciju ni da smanjujem mnozitelj, jedino sto se automatski smanji na 6 kada se proc ne koristi puno..cak nisam nasao i opciju da to iskljucim lol

Čemu isključit opciju štednje struje i proca ak radi savršeno.

Što se tiče ovog proca, ne hvala. Bolje potrošit razliku novca na grafičku, ili neki dernek!

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
protjeran
Intel Core i5 875K

Kome je zaista potreban overclock takvih procesora osim u svrhe nekog natjecanja. Glupost na kvadrat.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackM kaže...
ismar89 kaže...

Čemu isključit opciju štednje struje i proca ak radi savršeno.

Što se tiče ovog proca, ne hvala. Bolje potrošit razliku novca na grafičku, ili neki dernek!

ma nisam je nikad ni htio iskljucit, osim prilikom clockanja, pa kasnije opet vratit, ali samo kazem da nema niti ta opcija, a kamoli da smanjujem mnozitelj na neku odredjenu vrijednost..

a sto se tice ovoga svega, to clockanje postaje previse mainstream i sve vise se koristi ko reklama, proc je clockabilan, ovo ono, a razlika manje vise nema..

po meni se trenutno isplati uzeti samo recimo ova 4 proca

i5 750

i7 920

athlon II x4 620/630

phenom II x4 945/955

athlon kao low end, ali ipak quad,i5 i phenomi kao neki "mainstream", mada za neke stvari ne treba nista jace, i cak sta vise ne iskoristi se nista jace..

i7 kao high end, i moze se clockat i do 4Ghz na dobroj ploci i dobrim coolerom..sve ostalo je po meni nepotrebno, a posebno i7 cijene rastu nenormalno sa svakim boljim procom..jedino i7 930 bih mozda rekao da je isplativiji od 920 (kada izadje)

15 godina
neaktivan
Intel Core i5 875K

imam i5 750 i ne mos dirat mnozitelj, samo smanjivat... prema tome samo podizanjem fsb-a dizes brzinu proca... normalno da je lakse kad imas otkljucan mnozitelj! ;)

samo da se docepat ove bebice :D

Mika Hakkinen, Spa 2000: ...and it was great, great overtaking, i loved it! but im not sure if the Michael did...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dompa kaže...

e sad kad sam vidio cijenu između ovog i phenom II X6 mislim da bih se prije odlučio za ovo drugo...

Procevi za 775 sa otključanim množiteljom su skuplji nego AMDov X6...

Ti procevi ciljaju na sasvim neku drugu klijentelu...

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Dompa kaže...

Procevi za 775 sa otključanim množiteljom su skuplji nego AMDov X6...

Ti procevi ciljaju na sasvim neku drugu klijentelu...

samo sto ovde nigdje u vijesti nije spomenut proc za 775

ok sve to, otkljucan mnozitelj je super stvar, olaksava clock, ali po meni ne vrijedi toliko para..i onako ga nece dignut puno vise od 4.2..pa i ako ode na 4.6 recimo, toliko novaca, napon za takav clock, cooler i sve ostalo se prosto ne isplati..ni najmanje

17 godina
Intel Core i5 875K

Da pogrijesili su i7 je A NE i5...Namigiva Al kazu ko radi taj i grijesi...

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel Core i5 875K

Ma tko još đoživljava intel.

Jednom sam nasjeo na fore core i to i nikad više AMD rules,kom bilo krivo kom pravo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
ismar89 kaže...

samo sto ovde nigdje u vijesti nije spomenut proc za 775

ok sve to, otkljucan mnozitelj je super stvar, olaksava clock, ali po meni ne vrijedi toliko para..i onako ga nece dignut puno vise od 4.2..pa i ako ode na 4.6 recimo, toliko novaca, napon za takav clock, cooler i sve ostalo se prosto ne isplati..ni najmanje

Nije nigdje spomenuti 775 ali sam samo htio dočarati kakve gluposti valjate kada uspoređujete cijene proceva sa lockanim i unlockanim množiteljem. To je isto kao da uspoređujete, recimo, Xeon sa desktop inačicom. Jedan s drugim nema veze...

Ozbiljan kupac će na takav proc dovesti veći napon nego tvoja grafička guta, stavit će ga pod vodu (ili možda čak pod dušik) i to će sve biti zajedno na ploči koja je skuplja nego tvoja cijela konfiguracija. Kada se baviš ekstremnim OCom i svaki poen u 3Dčmarkovima ti je bitan, onda ti je i jako malo više od 4.6 (od kuda si te brojeve izvadio?) jako puno, zapravo.

Samo za usporedbu, ako se ne varam najjači Quad Extreme radi na 3.33 po defaultu... I ako me pamćenje dobro služi njegova cijena kada je izlazio bila je oko 1300$. Ovaj 875K radi na 2.93... Quad Extreme na 3.0 je došo oko +1000$ kada je bio aktualan.

Da slažem se, za kupiti tako nešto i onda ga koristiti za surfanje, gledanje filmova i zavrtiti igru koja je optimizirana na dualac je glupost... Ali... Taj proc nije niti rađen za tako nešto...

Every hole is a goal!
15 godina
Intel Core i5 875K

rađen je za extremne sportaše u fotelji,a ti su procesori vjerovatno namjenjeni za tu svrhu tko će ih više oc

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.3.2010 0:30 (blackalbum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel Core i5 875K

bla bla intel..bla amd.... serviraju nam gluposti a mi ih kupujemo. veliki proizvodjaci supertehnologije ...quratz. jedan novi radeon je 3x kompleksniji i mocniji procesor od bilo kojeg amd CPU-a i samo postojenje tog radeona (ili fermija) je dokaz da AMD moze puno jeftinije prodavati puno bolje CPU-e nego sto im je sad vrh ponude. AMD i Intel nam na kapaljku daju napredak jer su svjesni da su dosli do zida. Ne proizvode se vise igre koje ce se moc igrati na maximumu tek za par godina. proizvode se igre koje moraju glatko raditi na raznim xbox i playstation olupinama u full hd rezoluciji. vise ne postoji gladno trziste PC gamera pa su izmislili novu kategoriju. Clockeri! Ali gamer je uz onaj fetis da ima najnovije i najbolje zaista i uzivao u tome. Igre su izgledale puno bolje. Clocker ima sirove brojke kojima moze obrisat....

Ali raja kupuje :)

2 2 hvala 0
15 godina

za nas manje zahtjevne je dobro što postoje tipovi koji vole imate sve najbolje jer time plaćaju razvoj novih komponenti koji će i nama jednog dana biti zanimljivi i lako dostupni,pri tome mislim na ssd i ostale nove tehnologije,navalite narode

15 godina
tajo1960 kaže...
Dermentor kaže...

Da pogrijesili su i7 je A NE i5...Namigiva Al kazu ko radi taj i grijesi...

http://www.bug.hr/vijesti/intel-core-i5-875k/101172.aspx

Koliko ja znam izasli su bili i5 655 i  i7 875 skupa, ja mislim da je ovo tipfeler.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice