Imamo HD!

poruka: 281
|
čitano: 48.257
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo HD!".
16 godina
Imamo HD!

562 Mhz, Tresnjevka {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 1
14 godina
Imamo HD!

Imali smo HD!!! {#}

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imamo HD!

Ma netreba tugovat . Imat ćemo HD opet 2016.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Jel se vama program sam obrisao sa liste kanala? Meni da, LOL.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 13:15 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Imamo HD!
Wox kaže...

Vjerojatno bitno ranije.

17 godina
moderator
Imamo HD!

vaš dežurni kroničar prati temu i dalje:

http://www.bug.hr/komentari/tuzan-oprostaj-hd/134286.aspx

{#}

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Miro kaže...

vaš dežurni kroničar prati temu i dalje:

A vidim da ima detalja i za koje mi se čini da i nisu u javnim natječajima. {#}

17 godina
neaktivan
Imamo HD!

Nemamo HD!

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Trebalo bi organizirati masovnu peticiju na Facebooku sa zahtjevom da HRT i sve ostale TV kuće "TRAJNO" prijeđu na Full HD jer to uopće više nije tako skupa rezolucija da bi se toliko godina odgađao prelazak na nju. Gotovo sve europske zemlje imaju Full HD,pa zašto ga onda Hrvatska nema? U časopisu "VIDI" sam pročitao da je NOVA TV već u početku 2009 imala sve kapacitete i potrebnu opremu za prijelaz na Full HD. Pa zašto onda već jednom ne krenu sa emitiranjem kanala u toj rezoluciji kada već godinama imaju svu potrebnu opremu za to? Što čekaju? Znam da HRT i sve ostale domaće TV kuće itekako imaju sredstava za nabavku Full HD kamera i sve ostale opreme namjenjene za tu rezoluciju,jer imaju veliki profit preko plaćanja pretplate. Pa zašto onda već jednom ne nabave tu opremu? Čemu tako dugo čekati? Stvarno ne znam i ne vidim nikakav razlog za tako dugo zatezanje koje traje već godinama i koje će vjerojatno trajati još 5-6 godina. Stvarno više nema nikakvih razloga za daljnje zatezanje s tim,pošto je Full HD rezolucija toliko pojeftinila da si svatko danas može nabaviti opremu koja ju podržava. Hrvatska je prije točno godinu dana postala članica Europske Unije,a Unija nalaže da svaka članica mora svojim stanovnicima osigurati tehnologiju koja je financijski dostupna za njih,a to je upravo Full HD tehnologija. Ukoliko to članica ne učini,morat će plaćati sankcije zbog zanemarivanja takve važne dužnosti. Ja svjedno mislim da će trebati proći još mnogo godina dok sve hrvatske TV kuće konačno prijeđu na Full HD,a dobro znamo da je još od ožujka 2007 krenulo eksperimentalno emitiranje HRT-ovog kanala HRT HD i da te njihove "eksperimentalne" igrice nisu završile već više od 7 godina,dakle od tada pa sve do danas. Kladim se da će ova zezancija potrajati još 7 godina,ako ne i mnogo više! Ne znam u čemu je problem,zašo toliko dugo čekaju s prelaskom kada je Full HD rezolucija toliko pojeftinila i kada mnogi građani već godinama posjeduju Full HD televizore. HRT i sve ostale TV kuće već jednom moraju prekinuti s ovom dugogodišnjom farsom i jednom zauvijek uvesti Full HD rezoluciju na svoj program. To će oni i učiniti kada netko preko Facebooka ili na neki drugi način organizira masovnu peticiju za uvođenje Full HD rezolucije i kada se ta peticija pošalje svim hrvatskim TV kućama. Tada bi TV kuće morale prijeći na Full HD,budući da je zahtjev poslao ogroman broj gledatelja,a oni taj zahtjev ne bi smijeli odbiti jer je puno ljudi potpisalo tu peticiju. Kada bi odbili,prekršili bi zakon zbog ignoriranja zahtjeva i potreba svojih brojnih gledatelja. Dok se ova situacija ne riješi,jedini način za gledanje Full HD kanala je satelitska. Ako vaš televizor ima satelitski ulaz,spojite na njega svoj satelitski tanjur i to je to. Ali ako vaš televizor nema taj ulaz,jednostavno kupite DVB-S prijemnik sa HDMI izlazom,a taj prijemnik posjeduje taj satelitski ulaz. Poželjno je i da taj prijemnik ima i USB PVR funkciju kako biste mogli snimati željene Full HD programe i emisije na vanjski USB stick ili disk. Na YouTubeu isto možete pronaći te emisije,ali one su redovito u lošoj kvaliteti i nisu u Full HD-u zbog toga što uploaderi loše namještaju postavke u Audio/Video konverterima. Zato je satelitska jedini i pravi način za originalnu kvalitetu i punu Full HD rezoluciju. Dakle,satelitska vam je (barem za sada) jedan i jedini besplatni način za gledanje Full HD kanala sve dok HRT i ostale TV kuće ne uvedu Full HD rezoluciju,a to njihovo "uvođenje" kao i konačni izlazak iz eksperimentalnog emitiranja će za sigurno potrajati još dugi niz godina. Nažalost. Zato i kažem da je preko Facebooka nužno organizirati masovnu peticiju za uvođenje Full HD rezolucije i poslati ju svim TV kućama. Full HD rezolucija više nije tako skup sport,a i mnogi građani već godinama posjeduju Full HD televizore i monitore,pa zato nema razloga da se odgađa taj prijelaz na Full HD. Jedno je sigurno - samo masovna peticija preko Facebooka može riješiti ovaj glupi dugogodišnji problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 11:57 (Tehno-Istraživač).
15 godina
Koliki roman nizašto.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Wox kaže...

Vjerojatno bitno ranije.

Ne vjerujem .

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice