HTC One dobiva nadogradnju na Android 4.3

poruka: 30
|
čitano: 6.911
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC One dobiva nadogradnju na Android 4.3".
14 godina

HTC One će novom nadogradnjom dobiti koristan indikator potrošnje baterije iskazane u postocima

To je dobio vec u 4.2.2. nadogradnji. Inace pohvalno sto je HTC poceo malo vise brinuti o svojim korisnicima, steta sto to nisu prije poceli i steta sto tako nije sa drugim mobitelima vec samo flagshipom.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 10:46 (gamer34).
Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: HTC One dobiva nadogradnju na Android 4.3
Ma ne brini se One je vani manje od godinu dana tako da slijedece prelazi u fazu s nekoliko critical updatea, a pred kraj godine ga zaboravljaju. U medjuvremenu lansirat ce Two sa 64 bit u zlatnoj boji s citacom otiska prsta te ce savjetovati korisnike da je Two update od One. Bit ce pompozno najavljivanje, a nece bit u stanju isporucit dovoljan broj uredjaja.
14 godina
Drazen kaže...
Ma ne brini se One je vani manje od godinu dana tako da slijedece prelazi u fazu s nekoliko critical updatea, a pred kraj godine ga zaboravljaju. U medjuvremenu lansirat ce Two sa 64 bit u zlatnoj boji s citacom otiska prsta te ce savjetovati korisnike da je Two update od One. Bit ce pompozno najavljivanje, a nece bit u stanju isporucit dovoljan broj uredjaja.

A vidjet cemo, ali mi se zasad cini da su s One-om dosta azurni.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
16 godina
protjeran
Drazen kaže...

bla bla bla

fafojz in actijon

15 godina
protjeran
Drazen kaže...

Točno to.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
14 godina

Pa bilo bi smiješno da ne dobije.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Vi kojima jabuka raste iz guzice stvarno imate nekih problema?

One Max sa čitačem otisaka je najavljen još početkom godine.

A da te podsjetim , tebe i ostale koji misle da je iphone prvi uređaj s čitačem otisaka, e pa HTC je upravo taj koji je to imao davno u vrijeme iphonea 3G.

sudy_freak kaže...

Bilo bi, a gdje je 4.3 za S4 ili Xperie?

hobi:moj-android.net
15 godina
protjeran
nsoul kaže...

Sony je najavio 4.3 tijekom ljeta (http://www.gsmarena.com/sony_announces_the_devices_that_will_get_android_43_jelly_bean-news-6458.php), ali samo bog zna kada će ga korisnici dobiti, uključujući i mene jer nisu naveli ni okvirni datum.

15 godina
protjeran

Koliko službenih update-ova (manjih i većih) dobije HTC-ov flagship?

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nsoul kaže...
sudy_freak kaže...

Samsung ima nekih "neočekivanih" problema s grafičkim driverima i naravno, Exynos SoC-om.
Zato kasni.
A između ostaloga, kreteni moraj izdati zlatni i rozno-zlatni S4 -.- {#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
protjeran

mislim da u tekstu, odnosno recenici "performanse u slabom svjetlu su poboljsane" fali rijec kamere iza rijeci performanse. ovako netko moze pomisliti da se radi o nekakvim peformansama telefona u slabom svjetlu{#}

zgodna je novotarija sa prikazom postotka potrosenosti baterije.

problem htc one-a je u tome da se za istu cijenu danas dobiju bolji smartfoni, kao sto je LG G2 recimo koji u odnosu na One ima puno jacu bateriju (zapravo uz bok najjacima kod Android smartfona), za pola inca veci ekran (meni osobno isto jako bitno) koji je cak i bolji kvalitetom prikaza, za 500 Mhz jaci procesor, bolju grafiku, 13MP kameru (u odnosu na samo 4MP kod Onea sto je stvarno premalo) itd

One je jednostavno zastario uredjaj za te novce....LG  G2 je pun pogodak, u kombinaciji s 4.3 Android OS-em. Jedino sto takvim telefonima jos nedostaje je kamera na razini danasnjih boljih kompakata (pogotovo u low-lightu ali i u daylightu) te fotkanje u .RAW formatu (za maksimalnu kvalitetu fotk nakon obrade u za to specijaliziranim programima). Kazem to zato jer su JPEG algoritmi daleko od savrsenih, cak i u najnovijim kamerama tipa 70D - razlika se kuzi na vecim uvecanjima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 14:17 (smartfonija).

3 6 hvala 0
14 godina
Jedino sto LG-u nedoataje je dobar software.
16 godina
neaktivan
smartfonija kaže...

mislim da u tekstu, odnosno recenici "performanse u slabom svjetlu su poboljsane" fali rijec kamere iza rijeci performanse. ovako netko moze pomisliti da se radi o nekakvim peformansama telefona u slabom svjetlu{#}

problem htc one-a je u tome da se za istu cijenu danas dobiju bolji smartfoni, kao sto je LG G2 recimo koji u odnosu na One ima puno jacu bateriju (zapravo uz bok najjacima kod Android smartfona), za pola inca veci ekran (meni osobno isto jako bitno) koji je cak i bolji kvalitetom prikaza, za 500 Mhz jaci procesor, bolju grafiku, 13MP kameru (u odnosu na samo 4MP kod Onea sto je stvarno premalo) itd

One je jednostavno zastario uredjaj za te novce....LG  G2 je pun pogodak, u kombinaciji s 4.3 Android OS-em. Jedino sto takvim telefonima jos nedostaje je kamera na razini danasnjih boljih kompakata (pogotovo u low-lightu ali i u daylightu) te fotkanje u .RAW formatu (za maksimalnu kvalitetu fotk nakon obrade u za to specijaliziranim programima). Kazem to zato jer su JPEG algoritmi daleko od savrsenih, cak i u najnovijim kamerama tipa 70D - razlika se kuzi na vecim uvecanjima.

Da, ali što se dobije s takvim uređajem? Sjeti se prošle godine s X i X+. Samo su izbacili jači i bolji uređaj bezveze. 

Ista stvar s ostalima:

Sony izbaci xperiu z i za par mjeseci izbaci bolji uređaj,

Samsung izbaci S4 ovakvi, pa onda izbaci za par mjeseci S4 "malo" bolji...

Nadam se da neće HTC izbacit ništa nakon kaj predstave Max. 

Izbacit uređaj jednom godišnje je čist dosta, kasnije se samo pojave problemi s nadogradnjom desetak uređaja godišnje.

Druga stvar su low end uređaji kojih ima desetak za svakog ponešto...

12 godina
protjeran

to  da LG-evima fali dobar softver vise ne stoji, bilo nekad.

LG G2 ima odlican customizirani UI, puno blize vanilla Android OS-u.

uostalom, baci pogled na recenzije, nije se crashao niti jednom u par dana heavy koristenja (a sto li ce tek biti sa 4.3), a baterija mu traje dan i pol najmanje uz heavy, ali bas heavy koristenje. Prosjecnom korisniku ce trajat dakle do 3 dana i to minimum.

jedina mala mana su mu pozicioniranja nekih tipki iza na kucistu umjesto kako skoro svi imaju gore i sa strane (power te tipke za glasnocu).  No to nekima moze biti i prednost, radi se o velikom ekranu naime.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 14:29 (smartfonija).
12 godina
protjeran
nsoul kaže...
smartfonija kaže...

Da, ali što se dobije s takvim uređajem? Sjeti se prošle godine s X i X+. Samo su izbacili jači i bolji uređaj bezveze. 

Ista stvar s ostalima:

Izbacit uređaj jednom godišnje je čist dosta, kasnije se samo pojave problemi s nadogradnjom desetak uređaja godišnje.

nisi shvatio, znam da stalno izlaze bolji uredjaji i bespredmetno je o tome razgovarati. Ja govorim da je u ovom trenutku LG G2 bolji uredjaj od One-a, izvorni tekst je o One-u i updateu na 4.3, jeli tako.

xperie Z imaju bitnu manu, kvalitetu ekrana, tako da one otpadaju u startu. S4-ev UI je imao problema s trzanjem, ima krace trajanje baterije od G2 a i losiju kameru. i nesto manji ekran, meni bitno. to je ono sto mi sada pada na pamet. mislim da nema ni opticku stabilizaciju kod fotkanja, G2 ima. Uz to je i skuplji od G2.

Kod low end uredjaja kineski vladaju. Ima ih sa jacinom baterije ove G2, no vecina ima nesto slabiji hardver te bitno losiju kameru od ove na G2, te mozda i najbitnije nepostojanje upgradea (iako i to neki imaju) pa tko ima para na bacanje nece fulat sa G2. Za mene je dobar kinez dovoljan, samo komentiram clanak i One :-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 14:37 (smartfonija).
13 godina
neaktivan
smartfonija kaže...
nsoul kaže...
smartfonija kaže...

Ista stvar s ostalima:

nisi shvatio, znam da stalno izlaze bolji uredjaji i bespredmetno je o tome razgovarati. Ja govorim da je u ovom trenutku LG G2 bolji uredjaj od One-a, izvorni tekst je o One-u i updateu na 4.3, jeli tako.

xperie Z imaju bitnu manu, kvalitetu ekrana, tako da one otpadaju u startu. S4-ev UI je imao problema s trzanjem, ima krace trajanje baterije od G2 a i losiju kameru. i nesto manji ekran, meni bitno. to je ono sto mi sada pada na pamet. mislim da nema ni opticku stabilizaciju kod fotkanja, G2 ima. Uz to je i skuplji od G2.

Kod low end uredjaja kineski vladaju. Ima ih sa jacinom baterije ove G2, no vecina ima nesto slabiji hardver te bitno losiju kameru od ove na G2, te mozda i najbitnije nepostojanje upgradea (iako i to neki imaju) pa tko ima para na bacanje nece fulat sa G2. Za mene je dobar kinez dovoljan, samo komentiram clanak i One :-)

Daj jos jednom procitaj naslov clanka...Radi se o nadogradnji za HTC One a ne da ti tu sad pises gluposti o LG-u i njegovoj bateriji,kameri,procu i druge gluposti kako se ne isplati kupit HTC One nego LG...naravno da se ne isplati kupit htc-a jer je mob na trzistu od pocetka godine i tko misli sada kupovati high-end mobitel sigurno se nece vracat na HTC one i samsunga s4 kada izlaze nove generacije procesora i drugih gluposti po meni nepotrebni, ko da ces ti golim okom vidjet razliku izmedu htc-ovog proca i 500MHz jaceg proca u LG-u. Neces vidjet, to ces samo vidjet na papiru i benchmarku a u svakodnevnom koristenju neces ni osjetit razliku jer ces u 95% slucajeva koristi mob samo za zvanje,slanje poruka (whatsapp,facebook,viber itd) i surfanje netom... Tako da si jos jednom procitaj naslov ovog clanka prije nego sto pocnes gluposti pricat. Ako mislis o LG-u pricat i toliko ga hvalit sto svake 2. godine izbaci neki mob koji valja onda ima za to clanke. Ja osobno koristim HTC One i mobitel je strava,nikakvih problema nisam snjim i ova ce nadogradnja samo jos poboljsati i onak odlican mobitel :)

14 godina
smartfonija kaže...
 i nesto manji ekran, meni bitno

Tu pricas kako g2 ima 0,2 inca veci ekran i kako je to tebi bitno a ni ne vidis da g2 ima tipke koje ti uzimaju i vise od 0,2 inca na ekranu.

17 godina

Ajmo popricati konkretno bez mlacenja slame. Nisam apple fanboy iako imam MacBook Pro i iPhone5 i stvarno postujem kvalitetu tih uredjaja. 

Prvi smartphone mi je bio HTC Desire. Cijeli svijet mi se otvorio kada sam presao sa stare Nokije na "mini kompjuter" s kojim sam mogao ugodno surfati, citati/pisati mailove, imati Whatsapp i sl. Rootao sam ga, stavio custom ROM i sl. Odlican uredjaj, i nakon 2 godine sam kupio One X da ga zamijenim. Platio sam ga 4500kn jer ga nisam uzimao na ugovor. Bolja kamera, front kamera pa mogu koristiti Skype, unibody kuciste pa nema skripanja plastike kao kod Desirea, kvalitetniji ekran itd itd.

Ok, imao sam nekih problema sa One X-om. Wifi antena je bila katastrofa, nakon 6 mj su mi se pocele pojavljivati neke zute mrlje po ekranu. Servis je to sve sredio. Za antenu se uspostavilo da je tvornicka greska u kontaktima i da sam to trebao odmah prijaviti te da mi sada ne mogu zamijeniti uredjaj. Ok, kaj sad.. Prezivjeti cu.

No kada sam se "odigrao" sa svim mogucim aplikacijama, igricama i sl., poceo sam koristiti osnovne funkcije i aplikacije koje ne trebaju veliku procesorsku snagu. I tu su pocele glupe latencije koje su dizale frustraciju svaki dan.

Otvaram imenik, latencija. Radim poziv, latencija. Otvaram poruke, latencija. Vracam poziv sa cekanja, latencija. Prekidam poziv, latencija. Ponekad i po dvije sekunde.

Ne mogu vjerovati da osnovne funkcije koje stvarno ne zahtijevaju procesorsku snagu oni nisu u stanju ispolirati do kraja. Svaka cast na glatkom pokretanju najnovije 3D igrice, ali je nedopustivo da recimo skidanje poziva sa cekanja ima latenciju pa se osjecaj glupo jer si rekao 2 puta "halo, evo me".

Ono to su neke sitnice koje su me "preobratile" na iPhone koji ima jako dobro ispoliran OS. Razumijem zasto je to, oni kodiraju kernel za svoj hardver koji oni definiraju. Android se vrti na salati od hardvera. Ali ipak mislim da flagship modeli moraju proci kroz prste inzenjera i da optimiziraju barem malo softver. Jer ako su mogli nasrati Sense UI koji ima animiranu vremensku prognozu, onda su mogli optimizirati otvaranje SMS-a.

Kako se vi nosite sa time? Mene je to izludilo do te mjere da sam presao na iPhone5. Htio sam One kada su ga najavili, ali onda sam vidio da je sve opet samo karoserija a ispod haube ista prica, samo vise RAM-a i brzi procesor.

7 2 hvala 0
15 godina
protjeran
dado kaže...
Kako se vi nosite sa time? Mene je to izludilo do te mjere da sam presao na iPhone5. Htio sam One kada su ga najavili, ali onda sam vidio da je sve opet samo karoserija a ispod haube ista prica, samo vise RAM-a i brzi procesor.

Loše se nosim s time jer sam mobitel s Androidom 4.1 platio novcem kojeg sam krvavo zarađivao, a sve funkcije ne rade kako bi trebale. Ovisan sam o dobroj volji proizvođača da napravi novi firmware koji će popraviti te probleme, dok će hardverski problemi zauvijek ostati kakvi jesu. Eto. S vremenom se i pametni mobitel pretvori u stari "glupi" mobitel jer ga zaguši novi softver (nove verzije programa) poput programa na PC-u, pa krene rootanje, stavljanje custom ROM-a kako bi mobitel "opet letio" i sl.

Meni se kupovinom pametnog telefona nije otvorio svijet kao tebi, jer i dalje radim na PC-u i gotovo sam cijeli dan online, pa mi ono malo vremena u kojem nisam online provjera e-maila i gledanje Facebooka tko je i kada popio času pive zbilja nije presudno u životu.

Volio bih imati iphone 5s, ali je preskup i time meni nedostupan.

14 godina
dado kaže...

Razumijem zasto je to, oni kodiraju kernel za svoj hardver koji oni definiraju. Android se vrti na salati od hardvera. Ali ipak mislim da flagship modeli moraju proci kroz prste inzenjera i da optimiziraju barem malo softver. Jer ako su mogli nasrati Sense UI koji ima animiranu vremensku prognozu, onda su mogli optimizirati otvaranje SMS-a.

{#}

Ovo si jako dobro rekao.
Ali, u tome i je sama srž problema.

Apple ima jedan jedini mobitel/smartphone po generaciji i nije im problem ispolirati i ispeglati ga da radi kao singerica.
Ok, sada imaju dva modela, no opet, to je ništa u odnosu na fragmentiranost Samsunga/LG-a/Sonya.
I tu prestaje sva rasprava.

Ako u dogledno vrijeme, Tizen OS kao Samsungov OS zaživi, onda ćemo moći pričati o fluidnosti i brzini.
Gdje će se OS raditi po mjeri SoC-a, Exynosa, a ne ovo današnje, gdje se CPU/GPU (hardver) radi po mjeri OS-a. 

14 godina
smartfonija kaže...
1.

ponavljas se za mnom {#} naslov clanka sam odavno komentirao i moj prvi post je bio reakcija na to da je upgrade HTC One-a na 4.3 nebitan posto na trzistu postoje telefoni (smartfoni) koji ga osim nesto nizom cijenom nadmasuju po nizu karakteristika, a dostizu tim updateom (svi telefoni koji drze do sebe u posljednje vrijeme izdaju updatee na nove OS verzije).

2.

krivo. G2 nema 0.2 inca veci ekran, vec 0.5 inca veci ekran od HTC One-a. Drugo, nisam ljubitelj hardver tipaka, trece HTC One krade pocetni ekran satovima, te raznim drugim smecem iz svog sucelja - takodjer nisam fan. Ti si tipican primjer neukog padobranca koji zeli ispasti pametan :-)

3.

frende, nema vise latencije s novim smartfonima i novim verzijama Android OS-a. 4.3 je optimiziran do bola sto se svega toga tice 

1. Sta zato sto na trziste dodu novi i jaci mobiteli drugih proizvodaca se "stariji uredaji" i korisnici koji ih imaju trebaju zaboravit?

2. Kada si rekao da ima malo veci ekran usporedivao s ga s S4 a ne One. S4 ima 5 incni ekran. HTC zauzima pocetni ekran satom???? Dafuq?

3. I na androidu itekako jos uvijek ima lagga i nikad ga nece nestat jer je to priroda otvorenog os-a koji se vrti na tisucama uredaja. Doduse to vise nebih zvao stekanjem vec vise kao dojam da nije glatko. I da istina je da su s iOS7 uredaji stariji od iP5 poceli stucat, osobno imam 4s i moram priznat da zna nekad stucnut ali rijetko dok je vecinom ostao jednako brz i bez zastajkivanja kao prije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 20:28 (gamer34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado kaže...

Ajmo popricati konkretno bez mlacenja slame. Nisam apple fanboy iako imam MacBook Pro i iPhone5 i stvarno postujem kvalitetu tih uredjaja. 

...........

A pa onda ajmo.

Prvi smartphone mi je bio Desire HD, ako ne brojim Nokiu N73, dakle pričam o mobitelima na dodir. 

Dakle Desire Hd, frend je imao iPhone mislim da 3G, i to je bilo ono vau iphone, pa me zamolio da mu stavim novi software i prebacim mp3 na njega za slušanje i za melodiju zvona, a ja sam se mučio s tim sat i pol jer prvo nije komp prepoznavao iphone, unatoč raznim itunesima i sličnom s**nju. Kad ga je napokon prepoznao počeli su drugi problemi koje sad ne mislim nabrajati... Tu mi se iphone zgadio. Onda sam namjeravao kupiti smartphone a HTC mi se svidio na prvi pogled zbog sensa. Onda sam kupio Desire HD.

Da , gore je bio Android 2.2, kasnije došao 2.3... I nikad problema s njim. Istina, 2.3 nije bio na razini iOSa po fluidnosti ni brzine, ali me oduševila mogućnost prilagodbe uređaja meni, a ne da se ja moram prilagođavati uređaju ( iOS). 

Kasnije sam kupio One X, i stvarno nemam pojma o čemu pričaš, nikad nisam imao nikakvih problema, ali evo nikakvih, ni ovo s antenom, ni usporavanje, ni žute mrlje...

Koristio sam i igre, koje su uvijek bile fluidne i bez trzanja.

Koristio sam i poruke i pozive , Whatsapp , Viber, Skype, mail, G+, fejs, razne sinkronizacije, push i slično... 

A koristio mi ej i za zabavu i posao, tako da su tu bili uz osobni i poslovni mail, dropbox, drive, team viewer i slično... Nikad problema. 

Prodao sam ga i kupio One.

S njim nikad problema, jedina mana mu je dizajn, tj. vidi se da je u žurbi sklapan  jer imam razmak između gornjeg poklopca i kućišta, ali to je sitnica i jedva se vidi.

Na njemu trenutno:

Drive,dropbox, dva maila, fejs, g+, outlook, i sve moguće sinkronizira mailove, kontakte, kalendare, zadatke... i nikad problema s trzanjem.

Nije ista priča s One X i One, ipak je tegra i snapdragon velika razlika. Ispod haube? nema veze dal je 4.2 ili sad 4.3 uvijek je fluidan i nemam problema. Sense 5 odličan i sređen. PRvo Sense 4 koji ej bio jako dobro optimiziran a sad i 5 koji je još bolji. 

A sad, ko hoće nazvat ovo fanbojizmom, neka, boli me ona stvar, ali ko hoće shvatit ovo ozbiljno, neka. Nemam namjeru muljat i pisat gluposti.

Idući uređaj mi je Two ili kak će se već zvat. Jer znam da budem opet dobio kvalitetu hardverski i softverski.

15 godina
protjeran
smartfonija kaže...
a ja sam svoj (kineski) mobitel s androidom 4.2.2 platio smijesnim novcem kojeg nisam ni trebao zaraditi, vec sam ga platio prodajom starog mobitela. I radi fenomenalno.

Na smartfonima se ne provjerava btw samo to tko je i kada popio casu pive, barem ja to ne pratim, FB pogledam samo zbog pretplata na razne kanale i vijesti, jer neke tvrtke azuriraju najcesce vijesti upravo preko FB-a. Te za komunikaciju sa malim ali vrijednim krugom prijatelja, nekima i vrlo daleko. Inace ga ne bi niti koristio. Koristim ga za puno korisnije stvari pa tu tvoju recenicu smatram bogohuljenjem {#} Btw, koje to funkcije ne rade kako bi trebale i koji smartfon imas?

Sretno ti bilo s kineskim mobitelom!

0 2 hvala 0
12 godina
protjeran
gamer34 kaže...
smartfonija kaže...
1.

ponavljas se za mnom {#} naslov clanka sam odavno komentirao i moj prvi post je bio reakcija na to da je upgrade HTC One-a na 4.3 nebitan posto na trzistu postoje telefoni (smartfoni) koji ga osim nesto nizom cijenom nadmasuju po nizu karakteristika, a dostizu tim updateom (svi telefoni koji drze do sebe u posljednje vrijeme izdaju updatee na nove OS verzije).

2.

krivo. G2 nema 0.2 inca veci ekran, vec 0.5 inca veci ekran od HTC One-a. Drugo, nisam ljubitelj hardver tipaka, trece HTC One krade pocetni ekran satovima, te raznim drugim smecem iz svog sucelja - takodjer nisam fan. Ti si tipican primjer neukog padobranca koji zeli ispasti pametan :-)

3.

frende, nema vise latencije s novim smartfonima i novim verzijama Android OS-a. 4.3 je optimiziran do bola sto se svega toga tice 

1. Sta zato sto na trziste dodu novi i jaci mobiteli drugih proizvodaca se "stariji uredaji" i korisnici koji ih imaju trebaju zaboravit?

2. Kada si rekao da ima malo veci ekran usporedivao s ga s S4 a ne One. S4 ima 5 incni ekran. HTC zauzima pocetni ekran satom???? Dafuq?

3. I na androidu itekako jos uvijek ima lagga i nikad ga nece nestat jer je to priroda otvorenog os-a koji se vrti na tisucama uredaja. Doduse to vise nebih zvao stekanjem vec vise kao dojam da nije glatko. I da istina je da su s iOS7 uredaji stariji od iP5 poceli stucat, osobno imam 4s i moram priznat da zna nekad stucnut ali rijetko dok je vecinom ostao jednako brz i bez zastajkivanja kao prije.

1.  Nisam to napisao, nisi shvatio poantu da kupovina tog uredjaja u ovom trenutku ne znaci kupovinu niti najboljeg a niti best buy uredjaja. O HTC One-u imam pozitivno misljenje, bolje no recimo o S4.

2. 5.2'' u odnosu na 4.7'' znaci puno za neke primjene, od web browsinga nadalje.

3. Ne, nema laga i to nema ama bas nikakve veze sa fragmentiranoscu uredjaja koje spominjes. Cisti vanilla Android OS je vec neko vrijeme bez laga, a pogotovo od zadnjih verzija. S druge strane, povremeni lag se dogadjao i kod ajfona, pa nitko to od jabucara ne spominje. zato debatu o tome smatram kompleksima. G2 je bez laga, za razliku od ajfona 5-ice recimo (za 5s ne znam dok je nisam isprobao ili vidio niz testova koji to mogu potvrditi). prema tome glupo je da raspravljamo o lagu kod androida.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 21:50 (smartfonija).
12 godina
protjeran
nsoul kaže...
dado kaže...

...........

A pa onda ajmo.

Prvi smartphone mi je bio Desire HD, ako ne brojim Nokiu N73, dakle pričam o mobitelima na dodir. 

Dakle Desire Hd, frend je imao iPhone mislim da 3G, i to je bilo ono vau iphone, pa me zamolio da mu stavim novi software i prebacim mp3 na njega za slušanje i za melodiju zvona, a ja sam se mučio s tim sat i pol jer prvo nije komp prepoznavao iphone, unatoč raznim itunesima i sličnom s**nju. Kad ga je napokon prepoznao počeli su drugi problemi koje sad ne mislim nabrajati... Tu mi se iphone zgadio. Onda sam namjeravao kupiti smartphone a HTC mi se svidio na prvi pogled zbog sensa. Onda sam kupio Desire HD.

Da , gore je bio Android 2.2, kasnije došao 2.3... I nikad problema s njim. Istina, 2.3 nije bio na razini iOSa po fluidnosti ni brzine, ali me oduševila mogućnost prilagodbe uređaja meni, a ne da se ja moram prilagođavati uređaju ( iOS). 

Kasnije sam kupio One X, i stvarno nemam pojma o čemu pričaš, nikad nisam imao nikakvih problema, ali evo nikakvih, ni ovo s antenom, ni usporavanje, ni žute mrlje...

Koristio sam i poruke i pozive , Whatsapp , Viber, Skype, mail, G+, fejs, razne sinkronizacije, push i slično... 

A koristio mi ej i za zabavu i posao, tako da su tu bili uz osobni i poslovni mail, dropbox, drive, team viewer i slično... Nikad problema. 

S njim nikad problema, jedina mana mu je dizajn, tj. vidi se da je u žurbi sklapan  jer imam razmak između gornjeg poklopca i kućišta, ali to je sitnica i jedva se vidi.

Na njemu trenutno:

Drive,dropbox, dva maila, fejs, g+, outlook, i sve moguće sinkronizira mailove, kontakte, kalendare, zadatke... i nikad problema s trzanjem.

Nije ista priča s One X i One, ipak je tegra i snapdragon velika razlika. Ispod haube? nema veze dal je 4.2 ili sad 4.3 uvijek je fluidan i nemam problema. Sense 5 odličan i sređen. PRvo Sense 4 koji ej bio jako dobro optimiziran a sad i 5 koji je još bolji. 

A sad, ko hoće nazvat ovo fanbojizmom, neka, boli me ona stvar, ali ko hoće shvatit ovo ozbiljno, neka. Nemam namjeru muljat i pisat gluposti.

Idući uređaj mi je Two ili kak će se već zvat. Jer znam da budem opet dobio kvalitetu hardverski i softverski.

dobro si zapazio sve. s time da ljudi ne kuze da je lag vezan i uz aplikacije, odnosno uz optimizaciju pristupa bazama podataka, raznoraznim unapredjenjima kretanja kroz aplikaciju, klasama...ipak se bavim time pa znam malo vise o tome no prosjecan korisnik koji prica o "lagu". Novi i bolji (s imalo jacim hardverom) android smartfoni, cak i kinezi sa 4.2.2 ili 4.3 primjerice i cistim (vanilla) OS-em nemaju laga, izuzev neke aplikacije, ali to je do nje. Uostalom, o tome govori i kanal Phone Dog i Aaron Baker, prije je bila razlika, no sada definitivno razlike nema u lagu izmedju iPhone 5 i jacih android modela. zaboravite vise na tu pricu.

propuhmajstor kaže...
smartfonija kaže...
a ja sam svoj (kineski) mobitel s androidom 4.2.2 platio smijesnim novcem kojeg nisam ni trebao zaraditi, vec sam ga platio prodajom starog mobitela. I radi fenomenalno.

Na smartfonima se ne provjerava btw samo to tko je i kada popio casu pive, barem ja to ne pratim, FB pogledam samo zbog pretplata na razne kanale i vijesti, jer neke tvrtke azuriraju najcesce vijesti upravo preko FB-a. Te za komunikaciju sa malim ali vrijednim krugom prijatelja, nekima i vrlo daleko. Inace ga ne bi niti koristio. Koristim ga za puno korisnije stvari pa tu tvoju recenicu smatram bogohuljenjem {#} Btw, koje to funkcije ne rade kako bi trebale i koji smartfon imas?

Sretno ti bilo s kineskim mobitelom!

pa i sretno mi je. koristim kineske proizvode vec godinama i uglavnom samo rijeci hvale za njih. vipnet primjerice izdaje huaweijeve rutere za nove korisnike i mogu reci da mi je to najbolji box ruter kojeg sam imao. bolji su samo linksysovi, no ti i znatno vise kostaju. od smartfona, tableta, foto opreme, kinezi definitivno nude najvise za novac. neki modeli smartfona, kao oppo, spomenuti huawei te neki drugi bolji su od velike vecine klasicnih brand uredjaja. ne vidim poantu tvog podsmijeha na kineze, sorry.

14 godina
smartfonija kaže...

1.  Nisam to napisao, nisi shvatio poantu da kupovina tog uredjaja u ovom trenutku ne znaci kupovinu niti najboljeg a niti best buy uredjaja. O HTC One-u imam pozitivno misljenje, bolje no recimo o S4.

2. 5.2'' u odnosu na 4.7'' znaci puno za neke primjene, od web browsinga nadalje.

3. Ne, nema laga i to nema ama bas nikakve veze sa fragmentiranoscu uredjaja koje spominjes. Cisti vanilla Android OS je vec neko vrijeme bez laga, a pogotovo od zadnjih verzija. S druge strane, povremeni lag se dogadjao i kod ajfona, pa nitko to od jabucara ne spominje. zato debatu o tome smatram kompleksima. G2 je bez laga, za razliku od ajfona 5-ice recimo (za 5s ne znam dok je nisam isprobao ili vidio niz testova koji to mogu potvrditi). prema tome glupo je da raspravljamo o lagu kod androida.

1. Ti nisi napisao da da se ne isplati kupit vec da je nadogradnja nebitna jer ima boljih uredaja.

2. Da je razlika ali ti si usporedivao tada g2 s s4. evo sto si rekao: S4-ev UI je imao problema s trzanjem, ima krace trajanje baterije od G2 a i losiju kameru. i nesto manji ekran, meni bitno.

3. Neda mi se ulazit u rasprave, bogu hvala isprobao sam gro mobitela mnoge sam bas imao a mnoge "samo" isprobao i znam kako stvari stoje.

17 godina
nsoul kaže...
dado kaže...

...........

A pa onda ajmo.

Na njemu trenutno:

Ja sam se osvrnuo na osnovne funkcije mobitela. Pricamo o komadu tehnike koji kosta 4-6 tisuca kuna. Necu ulaziti u 3rd party aplikacije jer to je na "dusu" developera. Mene je frustriralo svakodnevno koristenje mobitela u svrhu mobitela. Handleanje pozivima, porukama, imenikom i sl.

NEDOPUSTIVO je da za komad hardvera od 5.000 kn oni nisu dodatno ispolirali otvaranje imenika. Imam 500 brojeva. Sve skupa kada exportas to je mozda 300kb u csv ili vcf. Zasto ja cekam sekundu da se iscrta listbox sa imenima? Neka ga drze u memoriji non stop, neka ga GC ne ubije kada se makne focus sa aplikacije. Ma neka zakolje sve procese kada otvorim Caller. 

Briga me za animirano sucelje kada ja imam 2 poziva na cekanju, treci zavrsim i meni se srusi aplikacija. Imenik, Caller, SMS.. sve su to zapravo aplikacije koje pristupaju na niskom nivou hardveru. One su osnovni dio OS-a. Ne ocekujem od Googlea da ce ga ispolirati za svaki hardver. Ali HTC ili Samsung bi uz sav taj biznis koji vrte, trebali malo podesiti taj source.. kada mu vec imaju pristup.

Ja sam imao nesrecu da je moj model imao problem sa wifi antenom. HTC je sluzbeno priznao problem no zakasnio sam na zamjenu uredjaja.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/htc-one-x-to-be-redesigned-as-htc-apologises-for-wi-fi-issue-50008314/

Zute mrlje su isto greska ekrana. Guglaj "htc one x yellow spots" i vidjet ces da nije izolirani slucaj.

No sve to kuzim, to su hardverske greske koji nastaju zbog kaosa oko brzog plasiranja na trziste. Servis, garancija i rijeseno. Ali softver se moze naknadno ispolirati.

Zato kazem, nakon sto prodje faza igranja aplikacijama i personaliziranja wallpapera, melodija i sl, dode trenutak kada stvarno zelis odgovoriti na poruku i iz nekog razloga komad tehnologije sa 1GB rama i 1GHz procesora ima problem sa ucitavanjem SMS aplikacije koja sve skupa alocira mozda 60MB RAM-a. Na *nix kernelu :/ Skoro pa imas realtime OS gore. No nasrali su hrpu slojeva apstrakcije jedan na drugog (Dalvik VM), no ocito zanemaruju da je vecini ljudi svrha mobitela = mobitel.

Mene to posebno iritira jer kodirao sam i PIC-eve i atmele i igrao se sa I2C memorijama tako da poznajem hardver na tako niskom nivou. Optimiziraj fkn source.

Nije ni iOS drugaciji no barem ono sto se ocekuje od njega radi perfektno (v6.0, iP4S>). I sada osnovne funkcije mobitela mi rade kao urica, no zeza me integracija sa Google Appsima jer mi je cijela firma na tome. I nemam Google Maps.. uzas. No to ne koristim tako cesto i imam alternativu (komp/laptop) pa nekako zazmirim na to. Teska srca ali ajd.. 

Androidu sam poklonio povjerenje jer sam pro-opensource i nadao sam se da ce ga super ispolirati.. No oni (ne Google nego proizvodjaci uredaja) su otisli stopama Applea i vise se trude da je UI uber-sexy i da u usprednim tablicama imaju vise RAM/GHz/PX/itd nego da to *radi* kako se ocekuje od hardvera za 5-6k kn. Meni je ekvivalent toga nekakav auto koji bas i ne pali svaki puta ali ima super sound system.

EDIT;

osvrcem se na flagship uredaje istog cjenovnog ranga. normalno da ne ocekujem od uredjaja za 200eura da radi perfektno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 23:06 (dado).
17 godina

Inace, mali offtopic, ovo je davno poznati problem i ima jedno odlicno predavanje Gatesa krajem 90tih kada je govorio o problemu kada tehnoloske firme organski maknu vodstvo sa odjela inzenjera na odjel prodaje/marketinga i onda nastaju Win98plus, Vista, itd.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado kaže...
.....

NA te stvari tipa imenik i sms sam mislio. Imenik mi se i na one x otvarao instantno, a svi kontakti su mi na googleu sinkronizirani. Nikad nisam imao problema s tim. Ovo za mrlje i wifi je poznati problem, koji su kasnije riješili. 

No mrlje i problem s antenom je imao i iphone tako da...

13 godina
protjeran
dado kaže...

Ja sam se osvrnuo na osnovne funkcije mobitela. Pricamo o komadu tehnike koji kosta 4-6 tisuca kuna. Necu ulaziti u 3rd party aplikacije jer to je na "dusu" developera. Mene je frustriralo svakodnevno koristenje mobitela u svrhu mobitela. Handleanje pozivima, porukama, imenikom i sl.

NEDOPUSTIVO je da za komad hardvera od 5.000 kn oni nisu dodatno ispolirali otvaranje imenika. Imam 500 brojeva. Sve skupa kada exportas to je mozda 300kb u csv ili vcf. Zasto ja cekam sekundu da se iscrta listbox sa imenima? Neka ga drze u memoriji non stop, neka ga GC ne ubije kada se makne focus sa aplikacije. Ma neka zakolje sve procese kada otvorim Caller. 

Briga me za animirano sucelje kada ja imam 2 poziva na cekanju, treci zavrsim i meni se srusi aplikacija. Imenik, Caller, SMS.. sve su to zapravo aplikacije koje pristupaju na niskom nivou hardveru. One su osnovni dio OS-a. Ne ocekujem od Googlea da ce ga ispolirati za svaki hardver. Ali HTC ili Samsung bi uz sav taj biznis koji vrte, trebali malo podesiti taj source.. kada mu vec imaju pristup.

Ja sam imao nesrecu da je moj model imao problem sa wifi antenom. HTC je sluzbeno priznao problem no zakasnio sam na zamjenu uredjaja.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/htc-one-x-to-be-redesigned-as-htc-apologises-for-wi-fi-issue-50008314/

Zute mrlje su isto greska ekrana. Guglaj "htc one x yellow spots" i vidjet ces da nije izolirani slucaj.

No sve to kuzim, to su hardverske greske koji nastaju zbog kaosa oko brzog plasiranja na trziste. Servis, garancija i rijeseno. Ali softver se moze naknadno ispolirati.

Zato kazem, nakon sto prodje faza igranja aplikacijama i personaliziranja wallpapera, melodija i sl, dode trenutak kada stvarno zelis odgovoriti na poruku i iz nekog razloga komad tehnologije sa 1GB rama i 1GHz procesora ima problem sa ucitavanjem SMS aplikacije koja sve skupa alocira mozda 60MB RAM-a. Na *nix kernelu :/ Skoro pa imas realtime OS gore. No nasrali su hrpu slojeva apstrakcije jedan na drugog (Dalvik VM), no ocito zanemaruju da je vecini ljudi svrha mobitela = mobitel.

Mene to posebno iritira jer kodirao sam i PIC-eve i atmele i igrao se sa I2C memorijama tako da poznajem hardver na tako niskom nivou. Optimiziraj fkn source.

Nije ni iOS drugaciji no barem ono sto se ocekuje od njega radi perfektno (v6.0, iP4S>). I sada osnovne funkcije mobitela mi rade kao urica, no zeza me integracija sa Google Appsima jer mi je cijela firma na tome. I nemam Google Maps.. uzas. No to ne koristim tako cesto i imam alternativu (komp/laptop) pa nekako zazmirim na to. Teska srca ali ajd.. 

Androidu sam poklonio povjerenje jer sam pro-opensource i nadao sam se da ce ga super ispolirati.. No oni (ne Google nego proizvodjaci uredaja) su otisli stopama Applea i vise se trude da je UI uber-sexy i da u usprednim tablicama imaju vise RAM/GHz/PX/itd nego da to *radi* kako se ocekuje od hardvera za 5-6k kn. Meni je ekvivalent toga nekakav auto koji bas i ne pali svaki puta ali ima super sound system.

EDIT;

osvrcem se na flagship uredaje istog cjenovnog ranga. normalno da ne ocekujem od uredjaja za 200eura da radi perfektno.

U potpunosti potpisujem post. Nisam imao zute mrlje, ali jesam problem sa wifiem, kao i sama sporost uredjaja. HTC One X, instaliranih 10ak aplikacija, i evo nakon manje od godinu dana mob se vuce ko krepan. Ionako mi samo sluzi za testiranje aplikacija pa nemam ni vremena, a posebice ni volje da to pokusam srediti.

No reci kao neki ovdje da Android ne laga, da one x nema problema, itd. - cista zabluda ili cisti idiotizam. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice